skip to Main Content
Menu

Discography & ID : Adam Lambert

Discography & ID : Adam Lambert

Ύψος

Gallery

Adam Lambert

Adam Lambert & Queen

Queen & Adam Lambert

Adam Lambert & Elton John

Smokey Robinson, Katy Perry & Adam Lambert

Robbie Williams & Adam Lambert

Adam Lambert & Sam Smith

Paula Abdul & Adam Lambert

Adam Lambert & Chris Daughtry

Adam Lambert & Kesha

Steve Aoki & Adam Lambert

ID

Καλλιτεχνικό Όνομα: Adam Lambert

Πραγματικό Όνομα: Adam Mitchel Lambert

Ημερομηνία Γέννησης: 29 Ιανουαρίου 1982

Τόπος Γέννησης: Ιντιανάπολις, Indiana, Η.Π.Α.

Επάγγελμα: τραγουδιστής, τραγουδοποιός, ηθοποιός. 

Οικογενειακή Κατάσταση: Single

Τέκνα: Δεν έχει.

Γονείς: Leila και Eber Lambert.

Αδέρφια: Έχει έναν μικρότερο αδερφό, τον Neil.

Ενεργός στη μουσική: 2001-σήμερα

Βραβεία: Ο Adam Lambert έχει αποσπάσει περισσότερα από 25 μουσικά βραβεία μέχρι σήμερα:

1 BMI Music Award, 2 China’s Huading Music Awards, 1 Chinese Music Award, 2 CMA Wild and Young Awards, 14 Flecking Records Awards, 2 GLAAD Media Awards, 2 O Music Awards, 1 Teen Choice Award, κ.ά.

Για να δείτε την λίστα με όλα τα βραβεία και τις υποψηφιότητες που έχει αποσπάσει o Adam Lambert κάντε κλικ εδώ.

Official Website: adamofficial.com

πηγές: en.wikipedia.org, google

Discography

Start Here
Start Here
2009 – Season 8 Favorite Performances (Compilation)
2009 – Season 8 Favorite Performances (Compilation)
2009 – Take One (Compilation)
2009 – Take One (Compilation)
2009 – For Your Entertainment
2009 – For Your Entertainment
2010 – Remixes (E.P.)
2010 – Remixes (E.P.)
2010 – Acoustic Live! (E.P.)
2010 – Acoustic Live! (E.P.)
2011 – Glam Nation Live
2011 – Glam Nation Live
2011 – Beg for Mercy (Compilation)
2011 – Beg for Mercy (Compilation)
2012 – Trespassing
2012 – Trespassing
2012 – Trespassing (E.P.)
2012 – Trespassing (E.P.)
2014 – Playlist: The Very Best Of Adam Lambert (Compilation)
2014 – Playlist: The Very Best Of Adam Lambert (Compilation)
2015 – The Original High
2015 – The Original High

Start Here

  • Ο Adam Mitchel Lambert (γεννημένος στις 29 Ιανουαρίου 1982) είναι Αμερικανός τραγουδιστής, τραγουδοποιός και ηθοποιός επί σκηνής. Από το 2009, έχει πουλήσει περισσότερα από 3 εκατομμύρια albums και 5 εκατομμύρια singles παγκοσμίως.
  • Ο Lambert γεννήθηκε στην Indianapolis της Indiana και μητέρα του έχει την Leila, ορθοδοντικός, και πατέρα τον Eber Lambert, manager προγραμματισμό στην Novatel Wireless. Ο πατέρας του έχει κατά το ήμισυ νορβηγική καταγωγή, ενώ η μητέρα του είναι Εβραία με ρίζες από την Ρουμανία. Ο Lambert μεγάλωσε με την πίστη της μητέρας του. Έχει έναν μικρότερο αδερφό, τον Neil. Λίγο μετά από την γέννησή του, η οικογένειά του μετακόμισε στο San Diego, στην Καλιφόρνια.
  • Ο Lambert ξεκίνησε να τραγουδάει στο Metropolitan Educational Theatre από όταν ήταν εννέα ετών. Μερικά χρόνια αργότερα, ξεκίνησε πιο εντατικά να ασχολείται με την υποκριτική, αλλά και την φωνητική διδασκαλία, συνεχίζοντας παράλληλα να είναι ταυτόχρονα στο MET2 και στο Broadway Bound Youth Theatre Foundation.
  • Ο Lambert απέκτησε μεγάλη φήμη το 2009 αφού ολοκλήρωσε την συμμετοχή του στον όγδοο κύκλο του “American Idol”. Αργότερα την ίδια χρονιά κυκλοφόρησε το debut album του, “For Your Entertainment”, το οποίο έφτασε στη θέση Νο.3 του αμερικανικού Billboard 200. Από το album ξεχώρισαν αρκετά hit singles συμπεριλαμβανομένου του «Whataya Want from Me», για το οποίο έλαβε μία υποψηφιότητα για Grammy στην κατηγορία «Best Male Pop Vocal Performance».
  • Το 2012, ο Lambert κυκλοφόρησε το δεύτερο studio album του, “Trespassing”. Ο δίσκος έφτασε στην Νο.1 θέση του αμερικανικού Billboard 200, καθιστώντας τον τον πρώτο ομοφυλόφιλο καλλιτέχνη που κατέλαβε ποτέ την κορυφή των album charts. Το 2015, ο Lambert κυκλοφόρησε το τρίτο album του, “The Original High”, που έφτασε στην θέση Νο.3 του αμερικανικού Billboard 200.
  • Παράλληλα με την solo καριέρα του, ο Lambert έχει συνεργαστεί με την rock μπάντα, Queen, ως βασικός τραγουδιστής των Queen + Adam Lambert από το 2011, με αποκορύφωμα την επιτυχημένη παγκόσμια περιοδεία τους από το 2014 ως το 2017.
  • Ο Lambert είναι ιδιαίτερα γνωστός για την θεατρική ερμηνεία του και την προσεγμένη προσοχή στη λεπτομέρεια σε όλες τις πτυχές της προσωπικής του παρουσίασης. Η Lambert πραγματοποίησε τρεις τηλεοπτικές εμφανίσεις σχετικά με τη μόδα στο τέλος του 2010. Ο Lambert συνέχισε να γεμίζει τα εξώφυλλα των περιοδικών, μετακινούμενος πιο συγκεκριμένα στον χώρο της μόδας και του πολιτισμού.
  • Ο Lambert εμπνεύστηκε από τη μουσική όταν ο πατέρας του έδωσε πρόσβαση στη μεγάλη δισκογραφική του συλλογή της δεκαετίας του ’70. Τον προσέλκυσε το θεατρικό rock από καλλιτέχνες όπως η Madonna, ο David Bowie, ο Michael Jackson, οι Queen, οι Aerosmith και οι Led Zeppelin.
  • Ο Lambert διατηρούσε σχέση με τον Φινλανδό reporter και τηλεπερσόνα, Sauli Koskinen, από τον Νοέμβριο του 2010 ως τον Απρίλιο του 2013, όταν ο Lambert ανακοίνωσε ότι χώρισαν φιλικά και περίμενε να μείνουν φίλοι.

Πηγή: en.wikipedia.org

2009 – Season 8 Favorite Performances (Compilation)

  • Κυκλοφόρησε: 30 Ιουνίου 2009
  • Εταιρεία: RCA
  • Μορφή: Digital download

Tracklist:

1. «Black or White» – 2:59

2. «Born to Be Wild» – 2:53

3. «Cryin'» – 4:27

4. «Feeling Good» – 3:21

5. «If I Can’t Have You» – 3:54

6. «Mad World» – 3:04

7. «One» – 4:08

8. «Play That Funky Music» – 3:27

9. «Ring of Fire» – 3:02

10. «The Tracks of My Tears» – 3:02

11. «Whole Lotta Love» – 3:24

12. «A Change Is Gonna Come» – 3:50

2009 – Take One (Compilation)

  • Κυκλοφόρησε: 17 Νοεμβρίου 2009
  • Εταιρεία: Rufftown
  • Μορφή: CD, digital download

Tracklist:

1. «Climb» – 4:39

2. «December» – 3:29

3. «Fields» – 3:42

4. «Did You Need It» – 5:09

5. «More Than» – 3:16

6. «Wonderful» – 4:19

7. «Castle Man» – 5:04

8. «Hourglass» – 4:49

9. «Light Falls Away» – 7:12

10. «First Light» – 2:39

11. «Want» (December Remix) – 3:27

12. «Spotlight» (Did You Need It Remix) – 4:22

13. «On with the Show» (Fields Remix) – 4:06

2009 – For Your Entertainment

  • Κυκλοφόρησε: 23 Νοεμβρίου 2009
  • Εταιρεία: RCA, 19
  • Μορφή: CD, digital download
  • Πιστοποιήσεις: RIAA: Gold, ARIA: Platinum, MC: Platinum, RMNZ: Platinum
  • Παραγωγή: Rob Cavallo, Dr. Luke, Max Martin, Kristian Lundin, Shellback, Greg Wells, Linda Perry, Jeff Bhasker, Ryan Tedder, Howard Benson
  • Singles από το «For Your Entertainment«:
  1. «For Your Entertainment» Κυκλοφόρησε: 27 Οκτωβρίου 2009
  2. «Whataya Want from Me» Κυκλοφόρησε: 24 Νοεμβρίου 2009
  3. «If I Had You» Κυκλοφόρησε: 11 Μαΐου 2010
  4. «Fever» Κυκλοφόρησε: 17 Σεπτεμβρίου 2010
  5. «Sure Fire Winners» Κυκλοφόρησε: 17 Σεπτεμβρίου 2010
  6. «Aftermath» Κυκλοφόρησε: 8 Μαρτίου 2011
  7. «Sleepwalker» Κυκλοφόρησε: 25 Μαρτίου 2011

Tracklist:

1. «Music Again» – 3:16

2. «For Your Entertainment» – 3:35

3. «Whataya Want from Me» – 3:47

4. «Strut» – 3:29

5. «Soaked» – 4:33

6. «Sure Fire Winners» – 3:33

7. «A Loaded Smile» – 4:04

8. «If I Had You» – 3:48

9. «Pick U Up» – 4:00

10. «Fever» – 3:26

11. «Sleepwalker» – 4:26

12. «Aftermath» – 4:26

13. «Broken Open» – 5:03

14. «Time for Miracles» (bonus track) – 4:42

2010 – Remixes (E.P.)

  • Κυκλοφόρησε: 9 Απριλίου 2010
  • Εταιρεία: RCA
  • Μορφή: Digital download

Tracklist:

1. “Ghost Town” (Tritonal Remix) – 5:10

2. “Ghost Town” (Dave Winnel Remix) – 4:42

3. “Ghost Town” (Blood Diamonds Remix) – 3:48

4. “Ghost Tow”n (Steven Redant Remix) – 7:02

5. “Ghost Town” (KREAM Remix) – 4:05

6. “Ghost Town” (Unlike Pluto Remix) – 3:39

2010 – Acoustic Live! (E.P.)

  • Κυκλοφόρησε: 6 Δεκεμβρίου 2010
  • Εταιρεία: RCA
  • Μορφή: CD, digital download

Tracklist:

1. «Whataya Want from Me» (Live at ENERGY Berlin 103.4) – 3:56

2. «Music Again» (Live at Hit Radio FFH) – 3:15

3. «Aftermath» (Live at Glam Nation) – 4:21

4. «Soaked» (Live at Glam Nation) – 4:10

5. «Mad World» (Live at Glam Nation) – 2:54

2011 – Glam Nation Live

  • Κυκλοφόρησε: 22 Μαρτίου 2011
  • Εταιρεία: RCA
  • Μορφή: CD, DVD, digital download

Tracklist:

1. «Voodoo» – 4:38

2. «Down the Rabbit Hole» – 2:41

3. «Ring of Fire» – 2:05

4. «Fever» – 3:32

5. «Tribal Segment» – 1:24

6. «Sleepwalker» – 4:59

7. «Whataya Want from Me» – 4:25

8. «Soaked» – 4:36

9. «Aftermath» – 5:01

10. «Jamming With Lazers» – 4:59

11. «Sure Fire Winners» – 3:49

12. «Strut» – 4:05

13. «Music Again» – 3:54

14. «Meet My Band» – 2:47

15. «If I Had You» – 7:33

16. «20th Century Boy» – 5:19

2011 – Beg for Mercy (Compilation)

  • Κυκλοφόρησε: 18 Οκτωβρίου 2011
  • Εταιρεία: Colwel Platinum
  • Μορφή: CD, digital download

Tracklist:

1. “Beg For Mercy” – 3:00

2. “Rough Trade” – 2:50

3. “The Circle” – 2:59

4. “Turning On” – 2:57

5. “Just The Way It Is” – 4:07

6. “Sacrifice” – 3:23

7. “Pop Goes The Camera” – 3:18

8. “MP3’s Killed The Record Companies” – 3:00

9. “Crawl Through The Fire” – 3:13

10. “Run Away” – 4:04

2012 – Trespassing

  • Κυκλοφόρησε: 15 Μαΐου 2012
  • Εταιρεία: 19, RCA
  • Μορφή: CD, digital download
  • Παραγωγή: Josh Abraham, Ammo, Jason Bonilla, busbee, Cirkut, Josh Crosby, Adam Lambert, Robert Marvin, Lester Mendez, Dr. Luke, Oligee, The Smeezingtons, U-Tern, Rune, Westberg, Fred Williams, Pharrell Williams
  • Singles από το «Trespassing«:
  1. «Better Than I Know Myself» Κυκλοφόρησε: 20 Δεκεμβρίου 2011
  2. «Never Close Our Eyes» Κυκλοφόρησε: 17 Απριλίου 2012
  3. «Trespassing» Κυκλοφόρησε: 8 Οκτωβρίου 2012

Tracklist:

1. «Trespassing» – 3:29

2. «Cuckoo» – 3:02

3. «Shady» (featuring Nile Rodgers and Sam Sparro) – 3:00

4. «Never Close Our Eyes» – 4:08

5. «Kickin’ In» – 3:16

6. «Naked Love» – 3:22

7. «Pop That Lock» – 3:14

8. «Better Than I Know Myself» – 3:36

9. «Broken English» – 3:37

10. «Underneath» – 4:08

11. «Chokehold» – 3:51

12. «Outlaws of Love» – 3:51

Deluxe edition bonus tracks

13. «Runnin'» – 3:48

14. «Take Back» – 3:12

15. «Nirvana» – 4:22

2012 – Trespassing (E.P.)

  • Κυκλοφόρησε: 16 Οκτωβρίου 2012
  • Εταιρεία: RCA
  • Μορφή: CD, digital download

Tracklist:

1. «Trespassing» (Pharrell Radio Mix) – 3:00

2. «Trespassing» (Benny Benassi Remix) – 6:00

3. «Trespassing» (Zak Waters Radio Mix) – 3:49

4. «Trespassing» (Vanity Machine Remix) – 4:18

5. «Never Close Our Eyes» (R3hab Remix) – 4:33

6. «Never Close Our Eyes» (Mig & Mike Rizzo Radio Mix) – 4:42

7. «Better Than I Know Myself» (Robert Marvin & Shearer Remix) – 3:36

8. «Pop That Lock» (Johnny Labs Extended Mix) – 4:46

2014 – Playlist: The Very Best Of Adam Lambert (Compilation)

  • Κυκλοφόρησε: 27 Μαΐου 2014
  • Εταιρεία: Legacy
  • Μορφή: CD

Tracklist:

1. “Mad World” (American Idol Performance) – 2:03

2. “One” (American Idol Performance) – 1:48

3. “Tracks Of My Tears” (American Idol Performance) – 2:06

4. “Time For Miracles” – 4:43

5. “For Your Entertainment” – 3:36

6. “Whataya Want From Me” – 3:48

7. “If I Had You” (Radio Mix) – 3:48

8. “Aftermath” – 4:25

9. “Can’t Let You Go” – 4:15

10. “Trespassing” (Radio Edit) – 2:59

11. “Never Close Our Eyes” – 4:09

12. “Better Than I Know Myself” – 3:38

13. “Runnin’” – 3:50

14. “Glee Cast” – 3:40

2015 – The Original High

  • Κυκλοφόρησε: 16 Ιουνίου 2015
  • Εταιρεία: Warner Bros.
  • Μορφή: CD, Digital download, LP
  • Παραγωγή: Max Martin,Shellback, Axident, Peter Carlsson, Oscar Holter, Ilya, Jarly, Tobias Karlsson, Lulou, Mattman & Robin, OzGo,
    Ali Payami, Fredrik Samsson, Style of Eye, Svidden
  • Singles από το «The Original High«: 
  1. «Ghost Town» Κυκλοφόρησε: 21 Απριλίου 2015
  2. «Another Lonely Night» Κυκλοφόρησε: 9 Οκτωβρίου 2015

Tracklist:

1. «Ghost Town» – 3:28

2. «The Original High» – 3:26

3. «Another Lonely Night» – 3:45

4. «Underground» – 3:37

5. «There I Said It» – 4:21

6. «Rumors» (featuring Tove Lo) – 3:45

7. «Evil in the Night» – 3:56

8. «Lucy» (featuring Brian May) – 3:32

9. «Things I Didn’t Say» – 3:58

10. «The Light» – 3:35

11. «Heavy Fire» – 3:19

Deluxe edition bonus tracks

12. «After Hours» – 2:44

13. «Shame» – 3:26

14. «These Boys» – 3:25

Adam Lambert Top Hits by SounDarts.gr