skip to Main Content
Menu

Discography & ID : Aloe Blacc

Discography & ID : Aloe Blacc

Ύψος

Gallery

Aloe Blacc

Sting & Aloe Blacc

Aloe Blacc & Avicii

Aloe Blacc, Big Sean, Ed Sheeran, Nick Jonas, PINK, Sting & Zac Brown.

Miguel & Aloe Blacc

Cyndi Lauper & Aloe Blacc

Gentleman & Aloe Blacc

ZZ Ward & Aloe Blacc

Aloe Blacc & Brittany Howard (Alabama Shakes)

Aloe Blacc, David Correy & Wisin

Zedd & Aloe Blacc

ID

Καλλιτεχνικό Όνομα: Aloe Blacc

Πραγματικό Όνομα: Egbert Nathaniel Dawkins III

Ημερομηνία Γέννησης: 7 Ιανουαρίου 1979

Τόπος Γέννησης: Laguna Hills, California, Η.Π.Α.

Επάγγελμα: τραγουδιστής, τραγουδοποιός, businessman, ηθοποιός, δισκογραφικός παραγωγός. 

Συμμετοχές σε άλλα μουσικά σχήματα: Emanon (1995-σήμερα), Roseaux (2012-σήμερα)

Οικογενειακή Κατάσταση: Maya Jupiter, rapper (Παντρεύτηκαν: 2013)

Τέκνα: Έχει αποκτήσει δύο παιδιά με τη σύζυγό του.

Γονείς: Οι γονείς του ήταν μετανάστες από τον Παναμά.

Αδέρφια: ?

Ενεργός στη μουσική: 1995-σήμερα

Βραβεία: Ο Aloe Blacc έχει αποσπάσει 1 μουσικό βραβείο μέχρι σήμερα:

1 Worker’s Voice Award (2011)

Για να δείτε την λίστα με όλα τα βραβεία και τις υποψηφιότητες που έχει αποσπάσει o Aloe Blacc κάντε κλικ εδώ.

Official Websitealoeblacc.com

πηγές: en.wikipedia.org, google

Discography

Start Here
Start Here
2003 – The Aloe Blacc EP
2003 – The Aloe Blacc EP
2004 – The Aloe Blacc EP 2: Me and My Music (E.P.)
2004 – The Aloe Blacc EP 2: Me and My Music (E.P.)
2006 – Shine Through
2006 – Shine Through
2010 – Good Things
2010 – Good Things
2013 – Energy Live Session: Aloe Blacc & the Grand Scheme (E.P.)
2013 – Energy Live Session: Aloe Blacc & the Grand Scheme (E.P.)
2013 – Wake Me Up (E.P.)
2013 – Wake Me Up (E.P.)
2013 – Lift Your Spirit
2013 – Lift Your Spirit

Start Here

  • Ο Egbert Nathaniel Dawkins III, γνωστός ως Aloe Blacc, είναι Αμερικανός μουσικός, τραγουδιστής, τραγουδοποιός, παραγωγός, ηθοποιός, επιχειρηματίας και φιλάνθρωπος. Είναι ιδιαίτερα γνωστός για τα singles του, “I Need A Dollar”, “The Man”, τα οποία έφτασαν στην κορυφή των βρετανικών charts, αλλά και για τη σύνθεση και την ερμηνεία του στο τραγούδι του Avicii, “Wake Me Up”, το οποίο κατέκτησε την κορυφή των charts σε 22 χώρες, συμπεριλαμβανομένων της Αυστραλίας και του Ηνωμένου Βασιλείου. Πέρα από την solo καριέρα του, ο Blacc είναι επίσης μέλος του duo Emanon, μαζί με τον Αμερικανό παραγωγό Exile.
  • Ο Egbert Nathaniel Dawkins III γεννήθηκε στο Orange Country της Νότιας Καλιφόρνια. Μεγαλωμένος στο Laguna Hills, ξεκίνησε να παίζει τρομπέτα στην τρίτη δημοτικού. Ένας Αναπληρωτής και Επίτροπος στο πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνια, ο Blacc ειδικεύτηκε στην γλωσσολογία και την ψυχολογία και αποφοίτησε το 2001. Εργάστηκε ενδελεχώς στην εταιρεία Ernst & Young.
  • Το 1995, ο Blacc συνεργάστηκε με τον hip hop παραγωγό Exile και δημιούργησαν το duo Emanon –το οποίο διαβάζεται ως ‘noname’ ανάποδα- έμπνευση του οποίου ήταν ο τίτλος ενός τραγουδιού του τρομετίστα Dizzy Gillespie.Οι Emanon με το ιδιαίτερο style τους εδραιώθηκαν στο indie rap μουσικό προσκήνιο και κυκλοφόρησαν την πρώτη mixtape τους το 1996 και ακολούθησε το πρώτο EP τους, το 1999, “Acide 9”. Στην συνέχεια κυκλοφόρησαν τρία albums, “Steps Through Time” (2001), “Imaginary Friends” (2002) και “The Waiting Room” (2005). Ένα τέταρτο album, “Bird’s Eye View”, ηχογραφήθηκε αλλά δεν κυκλοφόρησε ποτέ. Ενώ οι Emanon ήταν το πρώτο μουσικό project του Blacc εκείνη την περίοδο, επιπρόσθετα έκανε περιοδεία και ηχογράφησε με τα μέλη της κολεκτίβας Lootpack, ενώ δούλεψε και με το Γαλλικό jazz group, Jazz Liberatorz.
  • Ο Blacc ξεκίνησε την καριέρα του ως solo καλλιτέχνης το 2013, κυκλοφορώντας δύο EPs και τραγουδώντας για την Stone Throw Records το 2006, εφόσον ο επικεφαλής της δισκογραφικής Chris Manak άκουσε τον Blacc και αμέσως του προσέφερε συμβόλαιο για τον ολοκληρωμένο του δίσκο, “Shine Through”, το 2006. Μέχρι τότε, είχε επικεντρωθεί στην σύνθεση τραγουδιών, μία αλλαγή που εμπνεύστηκε από την κοινωνική του αποδοχή.
  • Το “Shine Through” αποτέλεσε τον πρώτο ολοκληρωμένο δίσκο του Blacc και κυκλοφόρησε το 2006. Αναγνωρίστηκε αμέσως από τα media των Η.Π.Α. και του εξωτερικού εν γένει. Επίσης, το 2009, ενώ δούλευε για το δεύτερο album του, ο Blacc πραγματοποίησε περιοδεία στην Ευρώπη και τις Η.Π.Α. με τους Emanon και συνεργάστηκε με τον Γιαπωνέζο hip hop παραγωγό Crandle σε ένα project με την επωνυμία Bee.
  • Το 2006, ο Blacc παραβρέθηκε στην Red Bull Music Academy της Μελβούρνης.
  • Το 2010, ο Blacc κυκλοφόρησε το “Good Things” μέσω της Stones Throw Records. Μία εμπορική επιτυχία, το “Good Things” αναδείχθηκε ‘χρυσό’ στο Ηνωμένο Βασίλειο, την Γαλλία, την Γερμανία και την Αυστραλία, ανάμεσα σε άλλες χώρες και στη συνέχεια αναδείχθηκε διπλά ‘πλατινένιο’. Το single “I Need A Dollar”, που χρησιμοποιήθηκε ως το main theme της σειράς του HBO, “How To Make It In America”, ξεπέρασε το 1 εκ. πωλήσεων. Δύο επιπρόσθετα singles, «Loving You Is Killing Me» και «Green Lights», έγιναν επίσης ευρωπαϊκά hits. Το “Good Things” απέσπασε θετικές κριτικές από τα media και λίγο αργότερα ο Blacc υπέγραψε με την δισκογραφική του Simon Fuller, XIX Management.
  • Το 2011, ο Blacc συνέβαλε με ένα τραγούδι στο album “Red Hot + Rio 2” με όλα τα έσοδα να δίνονται για την καταπολέμηση του AIDS/HIV και σχετικά ζητήματα υγείας, αλλά και κοινωνικά. Εκείνο το καλοκαίρι, ο Blacc τραγούδησε στην κεντρική σκηνή μεγάλων festivals, όπως το Glastonbury και το The Falls Festival στην Αυστραλία με την πρώιμη μπάντα του για περιοδείας, τους The Grand Scheme. Το 2012 εμφανίστηκε στο North Sea Jazz festival στο Ρότερνταμ, την Lollapalooza και το Osheaga.
  • Το 2012, ο Blacc συμμετείχε στο μουσικό project, Roseaux, που ιδρύθηκε από τον Emile Omar. Σε αυτό συμμετείχαν και οι μουσικοί Alex Finkin και Clement Petit. Η μπάντα κυκλοφόρησε το ομώνυμο debut album της με έντεκα τραγούδι στα οποία τα φωνητικά είχε αναλάβει ο Aloe Blacc. Το debut single “More Than Material” έφτασε στην θέση Νο.80 των Γαλλικών single charts.
  • Ο Aloe Blacc ήρθε σε επαφή με τον μουσικό παραγωγό, Avicii, μέσω του Mike Shinoda από τους Linkin Park που είναι καλοί φίλοι με τον Avicii. Με τον Blacc στα φωνητικά, το τραγούδι κατέλαβε την θέση Νο. Σε 103 χώρες και αποτέλεσε το single με τις πιο γρήγορες πωλήσεις στην Μεγάλη Βρετανία, με πωλήσεις που ξεπέρασαν τις 267.000 αντίτυπα από την πρώτη εβδομάδα. Παράλληλα συνεργάστηκε με τον Avicii για το τραγούδι “Liar Liar”. Τον Σεπτέμβριο της ίδιας χρονιάς υπέγραψε με την Interscope Records και κυκλοφόρησε το EP, “Wake Me Up EP”. Το τραγούδι “Ticking Bomb” χρησιμοποιήθηκε ως το μουσικό background για την διαφήμιση του παιχνιδιού “Battlefield 4” και το “The Man” ως το background την “Beats by Dr. Dre”.
  • Το “Lift Your Spirit” κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο του 2013 και στην παραγωγή βρέθηκαν οι Pharrell και DJ Khalil. Στις 5 Μαΐου του 2015 ένα sneak peek του “Verge” του Owl City σε συνεργασία με τον Blacc ήρθε στην επιφάνεια, μέσω του “Draft Academy” στο ESPN. Το τραγούδι κυκλοφόρησε στις 14 Μαΐου του 2015.
  • Τον Φεβρουάριο του 2016, ο Blacc ανακοίνωσε την συνδρομή του στην ταινία “Race” με ένα τραγούδι υπό τον τίτλο “Let The Game Begins”. Στις 19 Ιουνίου του 2016, ο Blacc τραγούδησε τον Εθνικό Ύμνο και τραγούδησε στα ημίχρονα του τελικού του NBA.

Πηγή: en.wikipedia.org

2003 – The Aloe Blacc EP

  • Κυκλοφόρησε: 2003
  • Εταιρεία: Ipo Wax
  • Μορφή: CD, 12″

Tracklist:

1. “Get Blacc” – 4:17

2. “Real Homeys” – 4:55

3. “Call To War” (Interlude) – 0:33

4. “Personal Business” – 4:17

5. “Not The One” – 4:09

6. “Close To Me” – 2:48

7. “Braggin’” (Interlude) – 0:33

8. “Stay Blacc” – 2:06

2004 – The Aloe Blacc EP 2: Me and My Music (E.P.)

  • Κυκλοφόρησε: 28 Σεπτεμβρίου 2004
  • Εταιρεία: Ipo Wax
  • Μορφή: CD, 12″

Tracklist:

1. «Cali Dreaming»

2. «Can’t Stay»

3. «Chill Medley»

4. «Me And My Music»

5. «If I…»

6. «A Dedication»

7. «Bounce Medley»

8. «That’s How Playas Do»

9. «Mi Familia»

2006 – Shine Through

  • Κυκλοφόρησε: 11 Ιουλίου 2006
  • Εταιρεία: Stones Throw
  • Μορφή: CD, LP, digital download
  • Παραγωγή: Aloe Blacc, Madlib, Oh No

Tracklist:

1. «Whole World» – 3:57

2. «Long Time Coming» – 4:13

3. «Are You Ready» – 3:21

4. «Busking» – 2:17

5. «Bailar – Scene I» – 4:14

6. «Nascimento (Birth) – Scene II» – 4:31

7. «Dance for Life» – 3:41

8. «Patria Mia» – 4:28

9. «Shine Through» – 1:04

10. «Caged Birdsong» – 3:47

11. «Arrive» – 3:11

12. «Want Me» – 3:31

13. «One Inna» – 3:48

14. «I’m Beautiful» – 3:50

15. «Gente Ordinária» – 5:22

16. «Severa» – 5:10

2010 – Good Things

  • Κυκλοφόρησε: 26 Σεπτεμβρίου 2010
  • Εταιρεία: Stones Throw
  • Μορφή: CD, LP, digital download
  • Πιστοποιήσεις: BPI: Gold, IFPI AUT: Gold, BVMI: Gold
  • Παραγωγή: Truth+Soul
  • Singles από το «Good Things«:
  1. «I Need a Dollar» Κυκλοφόρησε: 
  2. «Loving You Is Killing Me» Κυκλοφόρησε: 
  3. «Green Lights» Κυκλοφόρησε: 

Tracklist:

1. «I Need a Dollar» – 4:06

2. «Green Lights» – 2:58

3. «Hey Brother» – 2:40

4. «Miss Fortune» – 4:22

5. «Life So Hard» – 4:13

6. «Take Me Back» – 3:47

7. «Femme Fatale» (The Velvet Underground cover) – 3:56

8. «Loving You Is Killing Me» – 3:27

9. «Good Things» – 4:04

10. «You Make Me Smile» – 3:27

11. «If I» – 4:08

12. «Mama Hold My Hand» – 5:10

13. «Politician (Reprise)» – 1:39

2013 – Energy Live Session: Aloe Blacc & the Grand Scheme (E.P.)

  • Κυκλοφόρησε: 24 Σεπτεμβρίου 2013
  • Εταιρεία: Universal
  • Μορφή: Digital download

Tracklist:

1. «Good Things» (ENERGY Live Session) – 5:05

2. «Green Lights» (ENERGY Live Session) – 3:45

3. «Politician» (ENERGY Live Session) – 4:05

4. «I Need a Dollar» (ENERGY Live Session) – 5:44

5. «Loving You Is Killing Me» (ENERGY Live Session) – 5:42

2013 – Wake Me Up (E.P.)

  • Κυκλοφόρησε: 24 Σεπτεμβρίου 2013
  • Εταιρεία: Interscope
  • Μορφή: CD, digital download

Tracklist:

1. «The Man» – 4:15

2. «Wake Me Up» (Acoustic) – 3:45

3. «Love Is the Answer» – 3:44

4. «Can You Do This» – 2:56

5. «Ticking Bomb» – 3:37

2013 – Lift Your Spirit

  • Κυκλοφόρησε: 25 Οκτωβρίου 2013
  • Εταιρεία: Interscope
  • Μορφή: CD, LP, digital download
  • Παραγωγή: DJ Khalil, Pharrell Williams, Theron Feemster, Rock Mafia
  • Singles από το «Lift Your Spirit«:
  1. «Wake Me Up» Κυκλοφόρησε: 30 Σεπτεμβρίου 2013
  2. «The Man» Κυκλοφόρησε: 21 Ιανουαρίου 2014
  3. «Here Today» Κυκλοφόρησε: 23 Ιουνίου 2014

Tracklist:

1. «Wake Me Up (Acoustic)» – 3:45

2. «The Man» – 4:15

3. «Soldier In the City» – 3:25

4. «Love Is the Answer» – 3:44

5. «Here Today» – 3:54

6. «Wanna Be With You» – 3:44

7. «Lift Your Spirit» – 3:26

8. «Red Velvet Seat» – 3:23

9. «Can You Do This» – 2:56

10. «Ticking Bomb» – 3:36

11. «Eyes of a Child» – 6:13

Limited edition bonus disc

1. «Chasing» – 4:22

2. «The Hand Is Quicker» – 5:02

3. «Owe It All» – 3:53

Aloe Blacc Top Hits by SounDarts.gr