skip to Main Content
Menu

Discography & ID : Arcade Fire

Discography & ID : Arcade Fire

Ύψος

Gallery

Arcade Fire

Arcade Fire

Arcade Fire

Arcade Fire & David Bowie

Arcade Fire, Foo Fighters & Mick Jagger

Arcade Fire & Mick Jagger

Win Butler & Bruse Springsteen (Spin Magazine)

Arcade Fire (Rolling Stone Magazine)

Arcade Fire (Q Magazine)

Win Butler Quote

ID

Όνομα Συγκροτήματος: Arcade Fire   

Προέλευση Ονόματος: Το όνομα του group, ήταν για χρόνια αντικείμενο σπέκουλας των media μέχρις ότου ο Win Butler ξεκαθάρισε τα πράγματα, λέγοντας σε μια συνέντευξη ότι προήλθε από μια ιστορία που του είχε πει ένας παιδικός «φίλος», που τον έδειρε όταν ήταν μικροί. Αναφερόταν σε μια φωτιά που είχε κάψει ένα «Arcade» (σ.σ.: στοά με μαγαζιά ή κάτι σαν τα παλιά «σφαιριστήρια» με ηλεκτρονικά παιχνίδια) και στην οποία είχαν σκοτωθεί αρκετά παιδιά. Πιθανότατα αυτό δε συνέβη ποτέ στην πραγματικότητα, αλλά τότε ο Butler το είχε πιστέψει.

Ενεργά μέλη συγκροτήματος:

Edwin Farnham «Win» Butler III. Γεννήθηκε: 14 Απριλίου 1980 στο Truckee, California, Η.Π.Α. Ρόλος στο συγκρότημα: φωνή, κιθάρα, μπάσο, μαντολίνο, keyboards. Ενεργός στο συγκρότημα: 2001-σήμερα.

Régine Chassagne: Γεννήθηκε: 19 Αυγούστου 1976 στο Montreal, Quebec, Καναδάς. Ρόλος στο συγκρότημα: φωνή, ακορντεόν, drums, ξυλόφωνο, πιάνο, hurdy gurdy, recorders, keyboards. Ενεργή στο συγκρότημα: 2001-σήμερα.

William Pierce «Will» Butler: Γεννήθηκε: 6 Οκτωβρίου 1982 στο Truckee, California, Η.Π.Α. Ρόλος στο συγκρότημα: synthesizer, μπάσο, κιθάρα, κρουστά, sitar, τρομπόνι, φλογέρα,  omnichord. Ενεργός στο συγκρότημα: 2004-σήμερα.

Richard Reed Parry: Γεννήθηκε: 4 Οκτωβρίου 1977 στην Ottawa, Ontario, Καναδάς. Ρόλος στο συγκρότημα: κιθάρα, μπάσο, celesta, keyboards, πιάνο, organ, synthesizer, ακορντεόν, drums, κρουστά, φωνητικά. Ενεργός στο συγκρότημα: 2003-σήμερα.

Tim Kingsbury: Γεννήθηκε: 1977 στο Guelph, Καναδάς. Ρόλος στο συγκρότημα: κιθάρα, μπάσο, keyboards, φωνητικά. Ενεργός στο συγκρότημα: 2003-σήμερα.

Jeremy Gara: Γεννήθηκε: 6 Ιουνίου 1978 στην Ottawa, Ontario, Καναδάς. Ρόλος στο συγκρότημα: κιθάρα, drums, keyboards. Ενεργός στο συγκρότημα: 2004-σήμερα.

Παλαιότερα μέλη: Sarah Neufeld, Josh Deu, Alan Lavian, Myles Broscoe, Brendan Reed, Dane Mills, Tim Kyle, Howard Bilerman

Τόπος καταγωγής: Montreal, Quebec, Καναδάς

Ενεργοί στο χώρο της μουσικής: 2001 – σήμερα

Βραβεία: Οι Arcade Fire έχουν κερδίσει 16 βραβεία μέχρι σήμερα:

2  Brit Awards, 1 Grammy Award, 6 Juno Awards, 1 Meteor Music Award, 1 NME Award, 2 PLUG Awards, 1 Polaris Music Prize .

Official Website: arcadefire.com

 

πηγές: en.wikipedia.org

Discography

Start Here
Start Here
2003 – Arcade Fire (EP)
2003 – Arcade Fire (EP)
2004 – Funeral
2004 – Funeral
2005 – Live at Fashion Rocks (Live EP with David Bowie)
2005 – Live at Fashion Rocks (Live EP with David Bowie)
2007 – Poupée de cire, poupée de son / No Love Lost (with LCD Soundsystem) (Single)
2007 – Poupée de cire, poupée de son / No Love Lost (with LCD Soundsystem) (Single)
2007 – Neon Bible
2007 – Neon Bible
2010 – The Suburbs
2010 – The Suburbs
2013 – Reflektor
2013 – Reflektor
2013 – Her (O.S.T.)
2013 – Her (O.S.T.)
2015 – The Reflektor Tapes (EP)
2015 – The Reflektor Tapes (EP)

Start Here

  • Οι Arcade Fire έχουν κυκλοφορήσει μέχρι στιγμής 4 studio albums και 2 EPs.
  • To πιο επιτυχημένο album τους μέχρι σήμερα είναι το 3ο κατά σειρά, με τίτλο «The Suburbs» που κυκλοφόρησε το 2010 και απέσπασε το βραβείο Grammy στην κατηγορία «Album of the Year» τον Φεβρουάριο του 2011.
  • Το συγκρότημα είναι γνωστό για την χρήση μουσικών οργάνων που δεν συνηθίζονται από ροκ συγκροτήματα, όπως βιολί, ξυλόφωνο, ακορντεόν και άρπα.
  • Ο τραγουδιστής Win Butler δημιούργησε το συγκρότημα μόλις μετακόμισε στο Montreal, αφού προηγουμένως έκανε solo εμφανίσεις ως Arcade Fire. Αρχικά, το συγκρότημα περιλάμβανε εκείνον, την μελλοντική του σύζυγο Régine Chassagne, τον μπασίστα Myles Broscoe, τον κιθαρίστα-ντράμερ Dane Mills και τον πολυοργανίστα Brendan Reed.
  • Το 2002, ηχογράφησαν το πρώτο τους ομώνυμο EP. κατά τη διάρκεια της ηχογράφησης, υπήρξε ένταση μεταξύ του Butler και του Broscoe, που είχε ως αποτέλεσμα την αποχώρηση του τελευταίου. Το 2003 αποχώρησε και ο Mills. Τα δύο αυτά μέλη αντικαταστάθηκαν από τον αδερφό του Butler, William, και τον Tim Kingsbury.
  • Το 2004, το συγκρότημα κυκλοφορεί τον πρώτο του δίσκο με τίτλο «Funeral», ο οποίος ήταν εμπορικά επιτυχημένος, ενώ έλαβε πολύ καλές κριτικές από μουσικοκριτικούς. Αμέσως μετά από αυτό οι Arcade Fire έγιναν το «openning act» στις  συναυλίες των U2. Ο δίσκος προτάθηκε για Grammy στην κατηγορία «καλύτερου δίσκου εναλλακτικής ροκ», ενώ το τραγούδι «Cold Wind» προτάθηκε στα ίδια βραβεία για «καλύτερο τραγούδι για ταινία, τηλεοπτική σειρά ή άλλα οπτικά μέσα», για την εμφάνισή του στη σειρά «Six Feet Under».
  • Ο τίτλος του δίσκου, «Funeral» (κηδεία), επιλέχθηκε από τα μέλη της μπάντας, καθώς είχαν χάσει κάποια μέλη της οικογένειάς τους στην περίοδο που προηγήθηκε της επίσημης κυκλοφορίας. Η Chassagne είχε χάσει τη γιαγιά της τον Ιούνιο του 2003, τα αδέλφια Butler (Win και William) τον παππού τους, επίσης μουσικό Alvino Ray και ο Richard Reed Parry τη θεία του τον Απρίλη του 2004.
  • Το 2013 o Win Butler και o Owen Pallett υπέγραψαν το soundtrack της ταινίας «Her» του Spike Jonze. Το soundtrack ήταν υποψήφιο στην κατηγορία «καλύτερης μουσικής επένδυσης για ταινία» («Best Original Score») όπως και το τραγούδι «The Moon Song» στην κατηγορία «Καλύτερου τραγουδιού από ταινία» («Best Original Song») στην 86η τελετή των βραβείων Oscar. Το soundtrack ηττήθηκε και στις δύο κατηγορίες από το «Gravity» του Steven Price και το «Let it go» από την ταινία «Frozen», αντίστοιχα. To soundtrack αλλά και το score της ταινίας δεν κυκλοφόρησαν ποτέ μέχρι σήμερα, επίσημα.
  • Λίγες μέρες μετά το θάνατο του David Bowie στις 11 Ιανουαρίου 2016, οι Arcade Fire είχαν ανακοινώσει πως σκοπεύουν να οργανώσουν μια παρέλαση στην Νέα Ορλεάνη ως φόρο τιμής στο θρυλικό τραγουδιστή. Η παρέλαση είχε οριστεί για τις 16 Ιανουαρίου ενώ το συγκρότημα είχε παροτρύνει τον κόσμο να φορέσει κοστούμια εμπνευσμένα από τις πολλές και διαφορετικές περσόνες του Bowie, ό,τι ήθελε ο καθένας και όσο παράξενο κι αν μπορεί να ήταν. Οι Arcade Fire συνεργάστηκαν με την Preservation Hall Jazz Band της Νέας Ορλεάνης για να οργανώσουν την ιδιαίτερη αυτή συναυλία, κατά τη διάρκεια της οποίας παρέλασαν στους δρόμους της πόλης με χιλιάδες κόσμου και fan του David Bowie να τους ακολουθούν χορεύοντας και τραγουδώντας.
  • Ο Will Butler το 2015, έγραψε, ηχογράφησε και κυκλοφόρησε για μια ολόκληρη εβδομάδα ένα τραγούδι για την κάθε μέρα της, το οποίο βασιζόταν στην κεντρική είδηση της Βρετανικής εφημερίδας Guardian. Στις 23 Φεβρουαρίου (ημέρα Δευτέρα) λοιπόν στην εφημερίδα κεντρική είδηση ήταν η Ελλάδα, κι έτσι ο Will κυκλοφόρησε το «Clean Monday», δηλαδή «Καθαρά Δευτέρα», βασισμένο στην υπόθεση της Ελλάδας με την Ευρωπαϊκή ένωση. O Butler δήλωσε στην Guardian: «Ποιος δεν στηρίζει την Ελληνική προσπάθεια;»

2003 – Arcade Fire (EP)

  • Κυκλοφόρησε: 2003 
  • Εταιρεία: Merge
  • Μορφή: CD, digital download

Tracklist: 

1. «Old Flame» 3:55

2. «I’m Sleeping in a Submarine» 2:46

3. «No Cars Go» 6:00

4. «The Woodland National Anthem» 3:56

5. «My Heart Is an Apple» 4:25

6. «Headlights Look Like Diamonds» 4:22

7. «Vampire/Forest Fire» 7:13

2004 – Funeral

  • Κυκλοφόρησε: 14 Σεπτεμβρίου 2004 
  • Εταιρεία: Merge
  • Μορφή: CD, LP, digital download
  • Πιστοποιήσεις: MC: Platinum, BPI: Platinum, RIAA: Gold
  • Singles από το «Funeral»:
  1. «Neighborhood #1 (Tunnels)» Κυκλοφόρησε: 20 Ιουνίου 2004
  2. «Neighborhood #2 (Laïka)» Κυκλοφόρησε: 28 Μαρτίου 2005
  3. «Neighborhood #3 (Power Out)» Κυκλοφόρησε: 23 Μαΐου 2005
  4. «Rebellion (Lies)» Κυκλοφόρησε: 12 Σεπτεμβρίου 2005
  5. «Wake Up» Κυκλοφόρησε: 14 Νοεμβρίου 2005

Tracklist:

1. «Neighborhood #1 (Tunnels)» 4:48

2. «Neighborhood #2 (Laïka)» 3:33

3. «Une année sans lumière» 3:40

4. «Neighborhood #3 (Power Out)» 5:12

5. «Neighborhood #4 (7 Kettles)» 4:49

6. «Crown of Love» 4:42

7. «Wake Up» 5:39

8. «Haïti» 4:07

9. «Rebellion (Lies)» 5:10

10. «In the Backseat» 6:21

Bonus disc (Japan only)

1. «My Buddy» (Alvino Rey Orchestra) 2:35

2. «Neighborhood #3 (Power Out)» (August Session) 5:35

3. «Brazil» 3:56

4. «Neighborhood #3 (Power Out)» (Live at the Great American Music Hall) 5:57

2005 – Live at Fashion Rocks (Live EP with David Bowie)

  • Κυκλοφόρησε: 8 Σεπτεμβρίου 2005 
  • Εταιρεία: EMI
  • Μορφή: Digital download

Tracklist:

1. «Life on Mars?» David Bowie – 4:54

2. «Wake Up»» Arcade Fire – 5:43

3. «Five Years» David Bowie – 3:46

2007 – Poupée de cire, poupée de son / No Love Lost (with LCD Soundsystem) (Single)

To «Poupée de cire, poupée de son» είναι διασκευή του νικητήριου τραγουδιού του μουσικού διαγωνισμού Eurovision Song Contest που ερμήνευσε η France Gall το 1965. Η διασκευή αυτή δεν συμπεριλαμβάνεται σε κανένα δίσκο των Arcade Fire.

  • Κυκλοφόρησε: Σεπτέμβριο 2007 
  • Εταιρεία: Merge Records ‎– MRG313
  • Μορφή: Vinyl, 7″, 45 RPM

 

Tracklist: 

1. Arcade Fire – Poupée De Cire, Poupée De Son 2:56

2. LCD Soundsystem – No Love Lost 3:30

2007 – Neon Bible

  • Κυκλοφόρησε: 6 Μαρτίου 2007 
  • Εταιρεία: Merge
  • Μορφή: CD, LP, digital download
  • Πιστοποιήσεις: MC: Gold, ARIA: Gold, BPI: Platinum, IRMA: 2× Platinum
  • Singles από το «Neon Bible»:
  1. «Black Mirror» Κυκλοφόρησε: 22 Ιανουαρίου 2007
  2. «Keep the Car Running» Κυκλοφόρησε: 19 Μαρτίου 2007
  3. «Intervention» Κυκλοφόρησε: 21 Μαΐου 2007
  4. «No Cars Go» Κυκλοφόρησε: 6 Αυγούστου 2007

Tracklist:

1. «Black Mirror» – 4:13

2. «Keep the Car Running» – 3:29

3. «Neon Bible» – 2:16

4. «Intervention» – 4:19

5. «Black Wave/Bad Vibrations» – 3:56

6. «Ocean of Noise» – 4:53

7. «The Well and the Lighthouse» – 3:57

8. «(Antichrist Television Blues)» – 5:10

9. «Windowsill» – 4:16

10. «No Cars Go» – 5:43

11. «My Body Is a Cage» – 4:47

2010 – The Suburbs

  • Κυκλοφόρησε: 3 Αυγούστου 2010 
  • Εταιρεία: Merge
  • Μορφή: CD, LP, digital download
  • Πιστοποιήσεις: MC: 2× Platinum, ARIA: Gold, BEA: Gold, BPI: Platinum, IRMA: Platinum, RIAA: Gold, SNEP: Gold
  • Singles από το «The Suburbs»:
  1. «The Suburbs»/»Month of May» Κυκλοφόρησε: 1 Ιουνίου 2010
  2. «We Used to Wait» Κυκλοφόρησε: 1 Αυγούστου 2010
  3. «Ready to Start» Κυκλοφόρησε: 3 Οκτωβρίου 2010
  4. «City with No Children» Κυκλοφόρησε: 14 Μαρτίου 2011
  5. «Speaking in Tongues» Κυκλοφόρησε: 27 Ιουνίου 2011
  6. «Sprawl II (Mountains Beyond Mountains)» Κυκλοφόρησε: 21 Απριλίου 2012

 

Tracklist:

1. «The Suburbs» 5:15

2. «Ready to Start» 4:15

3. «Modern Man» 4:39

4. «Rococo» 3:56

5. «Empty Room» 2:51

6. «City with No Children» 3:11

7. «Half Light I» 4:13

8. «Half Light II (No Celebration)» 4:25

9. «Suburban War» 4:45

10. «Month of May» 3:50

11. «Wasted Hours» 3:20

12. «Deep Blue» 4:28

13. «We Used to Wait» 5:01

14. «Sprawl I (Flatland)» 2:54

15. «Sprawl II (Mountains Beyond Mountains)» 5:25

16. «The Suburbs (continued)» 1:27

Deluxe edition bonus tracks

17. «Culture War» 5:14

18. «Speaking in Tongues» (feat. David Byrne) 3:51

19. «Ready to Start» (Damian Taylor remix) 7:52

20. «Sprawl I» (Demo) 2:55

2013 – Reflektor

  • Κυκλοφόρησε: 28 Οκτωβρίου 2013 
  • Εταιρεία: Merge
  • Μορφή: CD, LP, digital download
  • Singles από το «Reflektor»:
  1. «Reflektor» Κυκλοφόρησε: 9 Σεπτεμβρίου 2013
  2. «Afterlife» Κυκλοφόρησε: 28 Σεπτεμβρίου 2013
  3. «We Exist» Κυκλοφόρησε: 26 Μαΐου 2014
  4. «You Already Know» Κυκλοφόρησε: 22 Αυγούστου 2014
  5. «Get Right» Κυκλοφόρησε: 25 Σεπτεμβρίου 2015

 

Tracklist:

Disc one

0. Untitled (Hidden track) 10:02

1. «Reflektor» 7:34

2. «We Exist» 5:43

3. «Flashbulb Eyes» 2:42

4. «Here Comes the Night Time» 6:30

5. «Normal Person» 4:22

6. «You Already Know» 3:59

7. «Joan of Arc» 5:24

Disc two

1. «Here Comes the Night Time II» 2:51

2. «Awful Sound (Oh Eurydice)» 6:13

3. «It’s Never Over (Hey Orpheus)» 6:42

4. «Porno» 6:02

5. «Afterlife» 5:52

6. «Supersymmetry» (includes untitled hidden track) 11:16

Deluxe edition bonus tracks

1. «Apocrypha» 5:18

2. «Women of a Certain Age» 3:16

3. «Flashbulb Eyes» (Dennis Bovell remix feat. Linton Kwesi Johnson) 2:49

4. «Soft Power» 5:43

5. «Get Right» 4:41

6. «Crucified Again» 5:03

2013 – Her (O.S.T.)

  • Το soundtrack του «Her» ήταν υποψήφιο στην κατηγορία «καλύτερης μουσικής επένδυσης για ταινία» («Best Original Score») όπως και το τραγούδι «The Moon Song» στην κατηγορία «Καλύτερου τραγουδιού από ταινία» («Best Original Song») στην 86η τελετή των βραβείων Oscar. Το soundtrack ηττήθηκε και στις δύο κατηγορίες από το «Gravity» του Steven Price και το «Let it go» από την ταινία «Frozen», αντίστοιχα. 

 

  • To soundtrack αλλά και το score της ταινίας δεν κυκλοφόρησαν ποτέ μέχρι σήμερα, επίσημα. 

 

  • Κυκλοφόρησε: 2013 
  • Formats: digital download

Tracklist:

1. «Sleepwalker» 3:17

2. «Milk & Honey» 1:29

3. «Loneliness #3 (Night Talking)» 3:27

4. «Divorce Papers» 3:18

5. «Morning Talk/Supersymmetry» 4:16

6. «Some Other Place» 3:40

7. «Song on the Beach» 3:33

8. «Loneliness #4 (Other People’s Letters)» 1:03

9. «Owl» 2:24

10. «Photograph» 2:29

11. «Milk & Honey (Alan Watts & 641)» 3:20

12. «We’re All Leaving» 2:33

13. «Dimensions» 5:43

14. «The Moon Song (performed by: Karen O)» 3:17

2015 – The Reflektor Tapes (EP)

  • Κυκλοφόρησε: 16 Οκτωβρίου 2015
  • Εταιρεία: Virgin EMI Records
  • Μορφή: CS

Tracklist:

1. Apocrypha

2. Women Of A Certain Age

3. Flashbulb Eyes (Dennis Bovell Remix) (feat.Linton Kwesi Johnson)

4. Soft Power

5. Get Right

6. Crucified Again

Arcade Fire Top Hits by SounDarts.gr