skip to Main Content
Menu

Discography & ID : Ariana Grande

Discography & ID : Ariana Grande

Ύψος

Gallery

Nicki Minaj & Ariana Grande

Arturo Sandoval, Pharrell Williams & Ariana Grande

Troye Sivan & Ariana Grande

John Legend & Ariana Grande

Diplo, Skrillex & Ariana Grande

Frankie & Ariana Grande

ID

Όνομα: Ariana Grande

Πραγματικό όνομα: Ariana Grande-Butera

Ημερομηνία Γέννησης: 26 Ιουνίου 1993

Τόπος Γέννησης: Boca Raton, Florida, Η.Π.Α.

Επάγγελμα: τραγουδίστρια, ηθοποιός

Οικογενειακή Κατάσταση: ?

Τέκνα: Δεν έχει

Γονείς: Joan Grande (Διευθύνων Σύμβουλος της Hose-McCann Communications) και Edward Butera (ιδιοκτήτης της εταιρείας σχεδιασμού Boca Raton)

ΑδέρφιαFrankie Grande (ετεροθαλής αδερφός)

Ενεργή στη μουσική: 2008-σήμερα

Βραβεία: H Ariana Grande έχει αποσπάσει συνολικά πάνω από 65 μουσικά βραβεία μέχρι σήμερα :

3 American Music Awards, 1 Bambi Award, 2 Billboard Women in Music, 1 Bravo Otto, 3 iHeartRadio Music Awards, 6 Japan Gold Disc Award, 3 MTV Europe Music Awards, 3 MTV Millennial Awards, 2 MTV Video Music Awards, 11 Teen Choice Awards κ.α.

Για να δείτε την λίστα με όλα τα βραβεία και τις υποψηφιότητες που έχει αποσπάσει η Ariana Grande κάντε κλικ εδώ.

Official Websitearianagrande.com

πηγές: en.wikipedia.org, google

Discography

Start Here
Start Here
2013 – Yours Truly
2013 – Yours Truly
2013 – Christmas Kisses (E.P.)
2013 – Christmas Kisses (E.P.)
2014 – My Everything
2014 – My Everything
2015 – The Remix (Remix Album)
2015 – The Remix (Remix Album)
2015 – Christmas & Chill	(E.P.)
2015 – Christmas & Chill (E.P.)
2016 – Dangerous Woman
2016 – Dangerous Woman
2017 – The Best (Compilation)
2017 – The Best (Compilation)
2018 – Sweetener
2018 – Sweetener
2019 – thank you, next
2019 – thank you, next

Start Here

  • Η Ariana Grande Butera, 26 Ιουνίου 1993, είναι Αμερικανίδα τραγουδίστρια και ηθοποιός. Έκανε το ντεμπούτο της ως ηθοποιός το 2008 μέσω της εμφάνισής της στο Θέατρο Broadway όπου έπαιξε τον ρόλο της Σάρλοτ στο Μιούζικαλ “13”. Τηλεοπτικά έγινε γνωστή από την νεανική σειρά “Victorious” (η οποία προβλήθηκε στο κανάλι Nickelodeon) και μέσω αυτής, έγινε γνωστή παγκοσμίως, υποδυόμενη την Cat Valentine, έναν ρόλο που επανέλαβε στην σειρά “Sam & Cat”.
  • Η μουσική της καριέρα ξεκίνησε με το soundtrack του “Victorious” (2010), μαζί με το υπόλοιπο cast της σειράς. Υπέγραψε ένα δισκογραφικό συμβόλαιο με την Republic Records και κυκλοφόρησε το ντεμπούτο album της, “Yours Truly” το 2013, το οποίο έκανε ντεμπούτο στο Νο.1 στο Billboard 200 των ΗΠΑ. Το πρώτο single του album, «The Way», έκανε ντεμπούτο στο Top 10 του Billboard Hot 100 με τους κριτικούς να την συγκρίνουν με την Mariah Carey.
  • Το δεύτερο της album, «My Everything» (2014), έκανε ντεμπούτο στο Νο.1 του Billboard 200 καθώς και σε πολλές άλλες χώρες. Με τα τραγούδια «Problem», «Break Free», «Bang Bang και «Love Me Harder» πέρασε 34 συνεχόμενες εβδομάδες στο Top 10 του Billboard Hot 100 και είχε τα περισσότερα Top 10 singles από κάθε άλλον καλλιτέχνη το 2014. Το πρώτο single του album, «Problem», έσπασε και κατέχει επί δύο χρόνια το ρεκόρ του τραγουδιού που έχει πάει πιο γρήγορα Νο.1 στα iTunes καθώς και της νεότερης καλλιτέχνης που να το κατείχε ποτέ. Το 2015 για να προωθήσει το “My Everything” ξεκίνησε τη δεύτερη συνολικά περιοδεία της και την πρώτη παγκόσμια της ονόματι «The Honeymoon Tour» και συμμετείχε με μικρό ρόλο στην κωμωδία-θρίλερ σειρά του FOX, «Scream Queens». Επίσης κυκλοφόρησε το single «Focus», το οποίο έκανε ντεμπούτο στο Νο.7 του Billboard Hot 100 και ένα χριστουγεννιάτικο μίνι album, «Christmas & Chill».
  • Το 2016 κυκλοφόρησε το τρίτο της album, “Dangerous Woman”, που έκανε ντεμπούτο στο Νο.2 του Billboard 200. Το ομότιτλο πρώτο single του album, έκανε ντεμπούτο στο Νο.7 στο Billboard Hot 100 κάνοντας την, έτσι, τη μόνη καλλιτέχνη στην ιστορία αυτού του chart που να έχει τα πρώτα singles των τριών πρώτων album της που να κάνουν ντεμπούτο στο Top 10 αυτού του chart.
  • Στις 22 Μαΐου 2017 στην συναυλία της, στο Μάντσεστερ εκδηλώθηκε βομβιστική επίθεση σκοτώνοντας 23 πολίτες και τραυματίζοντας άλλους 512. Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος. Περίπου ένα χρόνο αργότερα έβγαλε το πρώτο single (“No tears left to cry”) από το album “Sweetener” για τα θύματα της τραγωδίας.
  • Στις 17 Αυγούστου 2018 κυκλοφόρησε το τέταρτο album της με τίτλο “Sweetener”. Το album έκανε ντεμπούτο στο No.1 στο Billboard 200 Με τα τραγούδια «breathing», «Pete Davidson», «R.E.M», «Sweetener» και «Raindrops» Εκτός από την πατρίδα της Ariana Grande, το “Sweetener” κάνει ντεμπούτο επίσης στην κορυφή του Ηνωμένου Βασιλείου, της Αυστραλίας, της Ιταλίας, της Νέας Ζηλανδίας και της Σουηδίας. Το “Sweetener” κατέρριψε επιπλέον το ρεκόρ για το pop album από γυναίκα με τα περισσότερα streams μέσα σε μία εβδομάδα, μετρώντας 126,7 εκατομμύρια ακροάσεις στις ψηφιακές πλατφόρμες.
  • Σημείωσε τη δεύτερη καλύτερη εβδομάδα πωλήσεων για το 2018 στην αμερικανική αγορά, όσον αφορά τα album από γυναίκες. Το 2018 ονομάστηκε »Γυναίκα της Χρονίας» απ’την Billboard.
  • Στις 25 Ιανουαρίου 2019 αναμένεται να κυκλοφορήσει το νέο και πέμπτο της album, με τίτλο «Thank U, Next» όπως ονομάζεται και το κύριο τραγούδι του, που κυκλοφόρησε στις 3 Νοεμβρίου 2018, έκανε ντεμπούτο στην πρώτη θέση του Billboard Hot 100. Επίσης, το βίντεο-κλιπ του, ξεπέρασε τις 55 εκατομμύρια προβολές στο YouTube σε μόλις 24 ώρες κυκλοφορίας, σημειώνοντας έτσι ρεκόρ για τις περισσότερες προβολές που κατάφερε ποτέ να φτάσει τραγούδι τόσο σύντομα. Αργότερα τον ίδιο μήνα, η ίδια σε συνεργασία με το YouTube, κυκλοφόρησαν μια σειρά ντοκιμαντέρ τεσσάρων επεισοδίων, με τίτλο »Dangerous Woman Diaries», το οποίο βασίζεται σε παρασκηνιακά γεγονότα της παγκόσμιας περιοδείας «Dangerous Woman Tour» που έγινε το 2016 αλλά και στιγμές απ’την παραγωγή του album “Sweetener”. Στις 13 Δεκεμβρίου 2018 κυκλοφόρησε το τραγούδι «Imagine», το οποίο θα συμπεριληφθεί στο album «Thank U, Next».

Πηγή: el.wikipedia.org

2013 – Yours Truly

  • Κυκλοφόρησε: 30 Αυγούστου 203
  • Εταιρεία: Republic Records
  • Μορφή: CD, Digital Release
  • Πιστοποιήσεις: RIAA: Platinum, BPI: Silver, MC: Gold, RIAJ: Gold
  • Παραγωγή: Ariana Grande, Kenneth «Babyface» Edmonds, Antonio Dixon, Patrick «J. Que» Smith, The Rascals, Khris Riddick-Tynes, Leon Thomas III, Matt Squire, Mika Penniman, Greg Wells, Scott «Scooter» Braun, Harmony Samuels
  • Singles από το “Yours Truly”:
  1. «The Way» Κυκλοφόρησε: 25 Μαρτίου 2013
  2. «Baby I» Κυκλοφόρησε: 22 Ιουλίου 2013
  3. «Right There» Κυκλοφόρησε: 6 Αυγούστου 2013

Tracklist:

1. «Honeymoon Avenue» – 5:39

2. «Baby I» – 3:17

3. «Right There» (feat. Big Sean) – 4:07

4. «Tattooed Heart» – 3:14

5. «Lovin’ It» – 3:00

6. «Piano» – 3:54

7. «Daydreamin'» – 3:31

8. «The Way» (feat. Mac Miller) – 3:47

9. «You’ll Never Know» – 3:34

10. «Almost Is Never Enough» (with Nathan Sykes) – 5:27

11. «Popular Song» (with Mika) – 3:20

12. «Better Left Unsaid» – 3:32

2013 – Christmas Kisses (E.P.)

  • Κυκλοφόρησε: 13 Δεκεμβρίου 2013
  • Εταιρεία: Republic Records
  • Μορφή: Digital Release
  • Παραγωγή: The Rascals, Kenneth «Babyface» Edmonds, Antonio Dixon

Tracklist:

1. «Last Christmas» – 3:23

2. «Love Is Everything» – 3:33

3. «Snow in California» – 3:27

4. «Santa Baby» (featuring Liz Gillies) – 2:51

Japanese Bonus Track:

5. «Santa Tell Me» – 3:24

2014 – My Everything

  • Κυκλοφόρησε: 22 Αυγούστου 2014
  • Εταιρεία: Republic Records
  • Μορφή: CD, LP, Digital Release
  • Πιστοποιήσεις: RIAA: 2× Platinum, ARIA: Platinum, BPI: Platinum, FIMI: Platinum, GLF: Platinum, IFPI DEN: Gold, MC: 3× Platinum, NVPI: Platinum, RIAJ: Platinum,
  • Παραγωγή: Scott «Scooter» Braun, Wendy Goldstein, Ariana Grande, Max Martin, Shellback, Benny Blanco, Savan Kotecha, Ryan Tedder,Tommy Brown, Darkchild, Ilya Salmanzadeh, Zedd, Key Wane, Pop & Oak
  • Singles από το “My Everything”:
  1. «Problem» Κυκλοφόρησε: 28 Απριλίου 2014
  2. «Break Free» Κυκλοφόρησε: 2 Ιουλίου 2014
  3. «Bang Bang» Κυκλοφόρησε: 28 Ιουλίου 2014
  4. «Love Me Harder» Κυκλοφόρησε: 30 Σεπτεμβρίου 2014
  5. «One Last Time» Κυκλοφόρησε: 10 Φεβρουαρίου 2015

Tracklist:

1. «Intro» – 1:20

2. «Problem» (feat. Iggy Azalea) – 3:13

3. «One Last Time» – 3:17

4. «Why Try» – 3:31

5. «Break Free» (feat. Zedd) – 3:35

6. «Best Mistake» (feat. Big Sean) – 3:53

7. «Be My Baby» (feat. Cashmere Cat) – 3:36

8. «Break Your Heart Right Back» (feat. Childish Gambino) – 4:13

9. «Love Me Harder» (with The Weeknd) – 3:56

10. «Just a Little Bit of Your Heart» – 3:51

11. «Hands on Me» (feat. A$AP Ferg) – 3:13

12. «My Everything» – 2:48

Deluxe Edition

13. «Bang Bang» (with Jessie J and Nicki Minaj) – 3:18

14. «Only 1» – 3:14

15. «You Don’t Know Me» – 3:52

2015 – The Remix (Remix Album)

  • Κυκλοφόρησε: 25 Μαΐου 2015
  • Εταιρεία: Republic Records
  • Μορφή: CD, Digital Release

Tracklist:

1. «The Way» (Sidney Samson Remix) – 5:19

2. «Right There» (7th Heaven Radio Mix) – 4:04

3. «Right There» (Ralphi Rosario Radio) – 3:47

4. «Baby I» (Cosmic Dawn Radio Edit) – 3:59

5. «Baby I» (A Director’s Cut Radio Edit) – 3:48

6. «Problem» (Wayne G Radio Edit) – 3:08

7. «Problem» (Dave Aude Twerk Edit) – 3:15

8. «Problem» (Dawin Remix) – 3:25

9. «Break Free» (Zedd’s Extended Mix) – 4:55

10. «Bang Bang» (Dada Life Remix) – 3:35

11. «Bang Bang» (3LAU Remix) – 3:06

12. «Love Me Harder» (Kassiano Remix) – 3:37

13. «Love Me Harder» (Gregor Salto Amsterdam Mix) – 4:15

14. «Love Me Harder» (DJ Class Remix) – 3:29

15. «One Last Time» (Gazzo Remix) – 4:06

2015 – Christmas & Chill (E.P.)

  • Κυκλοφόρησε: 18 Δεκεμβρίου 2015
  • Εταιρεία: Republic Records
  • Μορφή: CD, Digital Release
  • Παραγωγή: Tommy Brown, Ariana Grande, Mr. Franks, Magi, Travis Sayles

Tracklist:

1. «Intro» – 1:05

2. «Wit It This Christmas» – 2:41

3. «December» – 1:56

4. «Not Just on Christmas» – 2:02

5. «True Love» – 2:46

6. «Winter Things» – 2:38

Japanese CD bonus track

7. «Into You» (Alex Ghenea Remix) (featuring Mac Miller) – 4:10

2016 – Dangerous Woman

  • Κυκλοφόρησε: 20 Μαΐου 2016
  • Εταιρεία: Republic Records
  • Μορφή: CD, LP, Digital Release
  • Πιστοποιήσεις: RIAA: Platinum, BPI: Gold, FIMI: Gold, GLF: Gold, IFPI DEN: Platinum, MC: 2× Platinum, RIAJ: Gold
  • Παραγωγή: Ariana Grande, Max Martin, Savan Kotecha, Billboard, Ilya, Johan Carlsson, Mr. Franks, Mr. McClendon, Peter Carlsson, Peter Svensson, TBHits, Twice as Nice
  • Singles από το “Dangerous Woman”:
  1. «Dangerous Woman» Κυκλοφόρησε: 11 Μαρτίου 2016
  2. «Into You» Κυκλοφόρησε: 6 Μαΐου 2016
  3. «Side to Side» Κυκλοφόρησε: 30 Αυγούστου 2016
  4. «Everyday» Κυκλοφόρησε: 10 Ιανουαρίου 2017

Tracklist:

1. «Moonlight» – 3:22

2. «Dangerous Woman» – 3:55

3. «Be Alright» – 2:59

4. «Into You» – 4:04

5. «Side to Side» (featuring Nicki Minaj) – 3:46

6. «Let Me Love You» (featuring Lil Wayne) – 3:43

7. «Greedy» – 3:34

8. «Leave Me Lonely» (featuring Macy Gray) – 3:49

9. «Everyday» (featuring Future) – 3:14

10. «Bad Decisions» – 3:46

11. «Thinking Bout You» – 3:20

Deluxe Edition

10. «Sometimes» – 3:46

11. «I Don’t Care» – 2:58

12. «Bad Decisions» – 3:46

13. «Touch It» – 4:20

14. «Knew Better / Forever Boy» – 4:59

15. «Thinking Bout You» – 3:20

2017 – The Best (Compilation)

  • Κυκλοφόρησε: 27 Σεπτεμβρίου 2017
  • Εταιρεία: Universal Music Japan
  • Μορφή: CD, Digital Release

Tracklist:

1. «Break Free» (feat. Zedd) – 3:34

2. «Problem» (feat. Iggy Azalea) – 3:13

3. «Baby I» – 3:17

4. «Into You» – 4:04

5. «Bang Bang» (with Jessie J and Nicki Minaj) – 3:19

6. «Side to Side» (feat. Nicki Minaj) – 3:46

7. «One Last Time» – 3:17

8. «The Way» (feat. Mac Miller) – 3:47

9. «Be Alright» – 2:59

10. «Love Me Harder» (with The Weeknd) – 3:56

11. «Everyday» (feat. Future) – 3:14

12. «Right There» (feat. Big Sean) – 4:07

13. «Greedy» – 3:34

14. «Piano» – 3:54

15. «Dangerous Woman» – 3:55

16. «Best Mistake» (feat. Big Sean) – 3:53

17. «Faith» (with Stevie Wonder) – 2:42

18. «Beauty and the Beast» (with John Legend) – 3:47

2018 – Sweetener

  • Κυκλοφόρησε: 17 Αυγούστου 2018
  • Εταιρεία: Republic Records
  • Μορφή: CD, LP, Digital Release, Cassette
  • Πιστοποιήσεις: BPI: Gold, GLF: Gold, MC: Platinum, RMNZ: Gold
  • Παραγωγή: Ariana Grande, Scooter Braun, Charles Anderson, Malik, Tommy Brown, Michael Foster, Hit-Boy, Ilya, Max Martin, Pharrell Williams
  • Singles από το «Sweetener«:
  1. «No Tears Left to Cry» Κυκλοφόρησε: 20 Απριλίου 2018
  2. «God Is a Woman» Κυκλοφόρησε: 13 Ιουλίου 2018
  3. «Breathin» Κυκλοφόρησε: 18 Σεπτεμβρίου 2018

Tracklist:

1. «Raindrops (An Angel Cried)» – 0:37

2. «Blazed» (feat. Pharrell Williams) – 3:16

3. «The Light Is Coming» (feat. Nicki Minaj) – 3:48

4. «R.E.M» – 4:05

5. «God Is a Woman» – 3:17

6. «Sweetener» – 3:28

7. «Successful» – 3:47

8. «Everytime» – 2:52

9. «Breathin» – 3:18

10. «No Tears Left to Cry» – 3:25

11. «Borderline» (feat. Missy Elliott) – 2:57

12. «Better Off» – 2:51

13. «Goodnight n Go» – 3:09

14. «Pete Davidson» – 1:13

15. «Get Well Soon» – 5:22

Japan bonus tracks

16. «No Tears Left to Cry» (instrumental) – 3:25

17. «God Is a Woman» (instrumental) – 3:17

2019 – thank you, next

  • Ημερομηνία κυκλοφορίας: 8 Φεβρουαρίου 2019
  • Εταιρεία: Republic Records
  • Μορφή: LP, CD, Digital Release, Cassette
  • Παραγωγή: Ariana Grande, Scooter Braun, Charles Anderson, Denisia Andrews, Brian Baptiste, Tommy Brown, Brittany Chi Coney, Michael Foster, Max Martin, Happy Perez, Pop Wansel
  • Singles από το «thank you, next«:
  1. «Thank U, Next» Κυκλοφόρησε: 3 Νοεμβρίου 2018
  2. «7 Rings» Κυκλοφόρησε: 18 Ιανουαρίου 2019
  3. «Break Up with Your Girlfriend, I’m Bored» Κυκλοφόρησε: 8 Φεβρουαρίου 2019

Tracklist:

1. «Imagine» – 3:32

2. «Needy» – 2:51

3. «NASA» – 3:02

4. «Bloodline» – 3:36

5. «Fake Smile» – 3:28

6. «Bad Idea» – 4:27

7. «Make Up» – 2:20

8. «Ghostin» – 4:31

9. «In My Head» – 3:42

10. «7 Rings» – 2:58

11. «Thank U, Next» – 3:27

12. «Break Up with Your Girlfriend, I’m Bored» – 3:10

Ariana Grande Top Hits by SounDarts.gr