skip to Main Content
Menu

Discography & ID : Army of Lovers

Discography & ID : Army Of Lovers

Ύψος

Gallery

Army of Lovers

Army of Lovers

Army of Lovers

Army of Lovers

Alexander Bard

Jean-Pierre Barda

Dominika Peczynski

La Camilla

Michaela Dornonville de la Cour

Gravitonas

ID

Όνομα Συγκροτήματος: Army of Lovers

Προέλευση ΟνόματοςO Bard επέλεξε το όνομα του συγκροτήματος, κάνοντας αναφορά σε μια cult γερμανική ταινία με τίτλο «Armee der Liebenden oder Revolte der Perversen» (1972), σε σκηνοθεσία Rosa von Praunheim, που πρωτοστατούσε του γερμανικού κινήματος των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων.

Μέλη Συγκροτήματος:

Alexander Bengt Magnus Bard: Γεννήθηκε: 17 Μαρτίου 1961 στο Motala, Σουηδία. Ενεργός στο συγκρότημα: 1987-2009, 2012-σήμερα. Συμμετοχή σε άλλα σχήματα: Alcazar, Vacuum, Bodies Without Organs, Gravitonas.

Jean-Pierre BardaΓεννήθηκε: 7 Μαρτίου 1965 στο Παρίσι, Γαλλία. Ενεργός στο συγκρότημα: 1987-2009, 2012-σήμερα.

Dominika PeczynskiΓεννήθηκε: 20 Σεπτεμβρίου 1970 στη Βαρσοβία, Πολωνία. Ενεργή στο συγκρότημα: 1992-2009, 2013-σήμερα.

Παλιότερα Μέλη:

Camilla HenemarkΓεννήθηκε: 23 Οκτωβρίου 1964 στη Στοκχόλμη της Σουηδίας. Ενεργή στο συγκρότημα: 1987-1991, 1995-2001, 2012-2013.

Maria Susanna Michaela Dornonville de la CourΓεννήθηκε: 16 Αυγούστου 1961 στο Helsingborg της Σουηδίας. Ενεργή στο συγκρότημα: 1991-1995.

Τόπος Γέννησης: Στοκχόλμη, Σουηδία.

Ενεργοί στη μουσική: 1987-2003, 2007-2009, 2011-2013

Βραβεία: Δεν ανεβρέθηκε κάποια αξιόπιστη πηγή με αναφορά στα βραβεία και τις υποψηφιότητες που έχουν αποσπάσει οι Army of Lovers. 

Official Facebook Pagefacebook.com/armyofloversofficial

 

πηγές: en.wikipedia.org, google

Discography

Start Here
Start Here
1990 – Massive Luxury Overdose
1990 – Massive Luxury Overdose
1991 – Massive Luxury Overdose
1991 – Massive Luxury Overdose
1993 – The Gods of Earth and Heaven
1993 – The Gods of Earth and Heaven
1994 – Glory, Glamour and Gold
1994 – Glory, Glamour and Gold
1995 – Les Greatest Hits (Compilation)
1995 – Les Greatest Hits (Compilation)
1997 – Master Series 88-96 (Compilation)
1997 – Master Series 88-96 (Compilation)
2001 – Le Grand Docu-Soap (Compilation)
2001 – Le Grand Docu-Soap (Compilation)
2003 – 14 Klassiker (Compilation)
2003 – 14 Klassiker (Compilation)
2009 – Best of (Compilation)
2009 – Best of (Compilation)
2013 – Big Battle of Egos
2013 – Big Battle of Egos
2013 – Scandinavian Crime (E.P.)
2013 – Scandinavian Crime (E.P.)

Start Here

  • Οι Army of Lovers είναι μια σουηδική μουσική μπάντα που δημιουργήθηκε το 1987, και είχε μια σειρά από επιτυχίες στην Ευρώπη καθ ‘όλη τη δεκαετία του 1990 με τραγούδια όπως το «Crucified», το οποίο ήταν No.1 στο Eurochart για οκτώ συνεχείς εβδομάδες. Παραμένει ακόμα και σήμερα το καλύτερο τραγούδι τους σε διεθνές επίπεδο.
  • Οι Army of Lovers δημιουργήθηκαν με αρχικά μέλη τους Alexander Bard, Camilla Henemark (a.k.a. La Camilla) και Jean-Pierre Barda. Έγιναν γρήγορα γνωστοί για τις εξωπραγματικές εμφανίσεις τους (πολλά από τα κοστούμια τους δημιουργήθηκαν από την Camilla Thulin), και μουσικά video clips τους (συνήθως σε σκηνοθεσία Fredrik Boklund) μερικά από τα οποία είχαν καταφέρει μάλιστα να απαγορευτούν από το MTV.
  • Ενώ ο Bard ήταν ο «εγκέφαλος» πίσω από το συγκρότημα, ο Jean-Pierre Barda ήταν ο «υπεύθυνος» για επιτυχίες όπως τα «Crucified» και «Israelism». Ο Bard και ο Barda ήταν τα μόνα δύο μέλη του συγκροτήματος που ήταν παρόντες καθ ‘όλη τη πορεία του και των διαφόρων line-ups της μπάντας. Όταν η La Camilla έφυγε από το συγκρότημα το 1991, που αντικαταστάθηκε από την Michaela Dornonville de la Cour. Το 1993, η Dominika Peczynski εντάχθηκε επίσης στο group, καθιστώντας το πλέον ένα τετραμελές συγκρότημα. Το 1995, η Dornonville de la Cour αποχώρησε και στη θέση της επέστρεψε η Henemark.
  • Παρά το γεγονός ότι και τα singles «Obsession» και «Ride The Bullet» έφτασαν την κορυφή των Eurocharts, η παρουσία τους στα charts των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου, ήταν περιορισμένα μόνο στα club charts τους  (με μοναδική εξαίρεση το «Crucified» έφτασε στο Top 40 του UK chart το Φεβρουάριο του 1992).
  • Tο πρώτο τους album, «Disco Extravaganza» κυκλοφόρησε το 1990 (αργότερα επανεκδόθηκε ως «Army of Lovers» στις ΗΠΑ), και τους έκανε γνωστούς σε Ευρωπαϊκό επίπεδο. Ένα χρόνο αργότερα κυκλοφόρησε το pop / dance album «Massive Luxury Overdose» (1991), το οποίο γεννήσε τις μεγαλύτερες επιτυχίες τους ( «Crucified», «Obsession») και κατάφερε να πουλήσει 250.000 αντίτυπα μόνο στη Γερμανία. Αργότερα επανεκδόθηκε για την αγορά των ΗΠΑ, το οποίο συμπεριλάμβανε μια νέα διασκευή και τέσσερα ολοκαίνουργια τραγούδια.
  • Το τέταρτο album τους, «The Gods of Earth and Heaven» δεν κυκλοφόρησε ποτέ στις ΗΠΑ. Το πρώτο single από το album, «Israelism», γνώρισε μεγάλο ραδιοφωνικό airplay σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες ενώ κατάφερε να φτάσει και στο Νο.1 των charts του Ισραήλ παρά το γεγονός ότι ήταν αντικείμενο έντονης κριτικής για τη χώρα. Το πέμπτο album τους, «Glory, Glamour and Gold» (1994) υποστηρίχθηκε από μια περιοδεία σε clubs σε όλη τη Γερμανία, όπου το συγκρότημα προώθησε το γάμο ατόμων του ιδίου φύλου. Το 1995, οι Army of Lovers κυκλοφόρησαν την πρώτη best-of συλλογή τους με τίτλο «Les Greatest Hits».
  • Το συγκρότημα άλλαξε και πάλι το line-uo -για λίγο- το 2001 για να γιορτάσει την 10η επέτειο από την πρώτη τους εμφάνιση, με την κυκλοφορία ενός νέου best-of album με τίτλο «Le Grand Docu-Soap». Η συλλογή περιείχε τρεις διασκευές, συμπεριλαμβανομένων των «Let The Sunshine In» και «Hands up». Ουσιαστικά όμως ένωσαν ξανά τις δυνάμεις τους το 2007 για δύο συναυλίες, μία για το G-Α-Υ στο Λονδίνο και μια στη Μόσχα. Οι Bard, Peczyniski και Barda ήταν παρόντες, ενώ η Henemark αντικαταστάθηκε από μια φουσκωτή κούκλα.
  • To 2010 o Βασιλιάς της Σουηδίας, Carl Gustaf VXI, δέχτηκε σκληρή κριτική από τα ΜΜΕ και το λαό της χώρας, όταν μία βιογραφία του αποκάλυψε το ειδύλλιο του με την τραγουδίστρια των Army of Lovers, La Camilla.
  • Η La Camilla και η Dominika επανενώθηκαν τον Ιούνιο του 2011 και εμφανίστηκαν ως guest-τραγουδιστές στο τραγούδι «Don’t Try to Steal My Limelight», που κυκλοφόρησε από την Σουηδέζα drag-ερμηνεύτρια και blogger Miss Inga. Οι τρεις τους αργότερα σχημάτισαν το συγκρότημα Happy Hoes που κυκλοφόρησαν τα singles «We Rule the World», ενώ ακολούθησε και ένα χριστουγεννιάτικο τραγούδι με τίτλο «Happy Ho Ho Ho».
  • Στα τέλη του 2012 συμμετείχαν στο μουσικό διαγωνισμό «Melodifestivalen 2013» με το τραγούδι «Rockin ‘το Ride» με την ελπίδα να εκπροσωπήσουν τη Σουηδία στην Eurovision στο Malmö το 2013. Δεν κατάφεραν να προχωρήσουν στον τελικό και λίγες μέρες αργότερα εξέδωσαν δελτίο τύπου ανακοινώνοντας ότι η Henemark θα αντικαθιστόταν εκ νέου από το πρώην μέλος τους Dominika Peczynski. 
  • Μια ακόμα best-of συλλογή, με τέσσερα νέα τραγούδια, με τίτλο «Big Battle of Ego» κυκλοφόρησε στις 27 Μαρτίου 2013, την οποία ακολούθησε η κυκλοφορία του single «Signed on My Tattoo», το οποίο ήταν μια σύμπραξη των Lovers με το άλλο επιτυχημένο συγκρότημα με αρχηγό τον Alexander Bard, τους Gravitonas. Τον Ιούνιο του 2013 κυκλοφόρησαν ένα EP με τίτλο «Scandinavian Crime» το οποίο περιελάμβανε νέες ηχογραφήσεις των τραγουδιών «Rockin ‘The Ride» και «Tragedy» που εμφανίζονταν αρχικά στο album «Big Battle of Ego». Αυτές οι νέες εκδόσεις συμπεριλάμβαναν νέα φωνητικά από την Dominika Peczynski και τον Jean-Pierre Barda, αντικαθιστώντας όλα τα μέρη που είχε τραγουδήσει προηγουμένως η Camilla Henemark. Την 1η Ιουλίου 2013, το video clip για το «Crucified 2013» έκανε πρεμιέρα στο Expressen TV. Το τραγούδι ήταν μια ανανεωμένη έκδοση του γνωστού hit της μπάντας από το 1991 και επιλέχθηκε ως ο επίσημος ύμνος για τo Copenhagen Pride 2013.
  • Οι Army of Lovers επισκέφτηκαν δύο φορές την Ελλάδα, ως καλεσμένοι στις εκπομπές «Άλλα κόλπα» και «Ciao ANT1» στα μέσα της δεκαετίας του 0.

1990 – Massive Luxury Overdose

  • Κυκλοφόρησε: 28 Μαΐου 1990
  • Εταιρεία: Ton Son Ton / Giant
  • Μορφή: CD, κασέτα, LP
  • Singles από το «Disco Extravaganza»:
  1. «Love Me Like A Loaded Gun» Κυκλοφόρησε: Μάιο 1988
  2. «Baby’s Got A Neutron Bomb» Κυκλοφόρησε: Οκτώβριο 1989
  3. «Ride The Bullet (first release)» Κυκλοφόρησε: Φεβρουάριο 1990
  4. «My Army Of Lovers» Κυκλοφόρησε: Μάιο 1990
  5. «Supernatural» Κυκλοφόρησε: Ιούνιο 1990

 Tracklist:

1.Birds of Prey (1:11)

2. Ride the Bullet (4:17)

3. Supernatural (4:11)

4. Viva la Vogue (3:33)

5. Shoot That Laserbeam (Re-Recorded Version) (4:23)

6. Love Me Like a Loaded Gun (The 1990 Remix) (4:58)

7. Baby’s Got a Neutron Bomb (The 1990 Remix) (3:24)

8. Love Revolution (3:59)

9. Scorpio Rising (4:33)

10. Mondo Trasho (4:24)

11. Dog (4:05)

12. My Army of Lovers (3:28)

13. Hey Mr. DJ (3:46)

14. I Am the Amazon (The 1990 Remix) (4:14)

15. Planet Coma 3AM (3:56)

1991 – Massive Luxury Overdose

  • Κυκλοφόρησε: 26 Αυγούστου 1991
  • Εταιρεία: Ton Son Ton / Giant
  • Μορφή: CD, κασέτα, LP
  • Singles από το «Massive Luxury Overdose»:
  1. «Crucified» Κυκλοφόρησε: Απρίλιο 1991
  2. «Obsession» Κυκλοφόρησε: Ιούλιο 1991
  3. «Candyman Messiah» Κυκλοφόρησε: Οκτώβριο 1991
  4. «Crucified (re-issue)» Κυκλοφόρησε: Ιανουάριο 1992
  5. «Ride the Bullet (second release)» Κυκλοφόρησε: Ιανουάριο 1992
  6. «Judgement Day» Κυκλοφόρησε: Απρίλιο 1992

 Tracklist:

1. «We Stand United» (3.44)

2. «Crucified» (3.32)

3. «Candyman Messiah» (3.24)

4. «Obsession» (3.39)

5. «I Cross the Rubicon» (4.01)

6. «Supernatural» (The 1991 Remix) (3.54)

7. «Ride the Bullet» (The 1991 Remix) (3.42)

8. «Say Goodbye to Babylon» (4.26)

9. «Flying High» (3.39)

10. «Walking with a Zombie» (4.09)

11. «My Army of Lovers» (3.27)

Second Edition

1.»Dynasty of Planet Chromada» (3.54) (new track)

2. «Crucified» (3.32)

3. «Candyman Messiah» (3.08) (single remix)

4. «Obsession» (3.39)

5. «We Stand United» (3.44)

6. «Say Goodbye to Babylon» (4.26)

7. «Ride the Bullet» (3.27) (1992 remix)

8. «The Particle Song» (3.26) (new track)

9. «Someone Somewhere» (3.18) (new track)

10. «I Cross the Rubicon» (4.01)

11. «Flying High» (3.39)

12. «Walking with a Zombie» (4.09)

13. «Judgement Day» (3.58) (new track)

1993 – The Gods of Earth and Heaven

  • Κυκλοφόρησε: 1 Ιουνίου 1993
  • Εταιρεία: Stockholm Records
  • Μορφή: CD, κασέτα, LP
  • Singles από το «The Gods of Earth and Heaven»:
  1. «Israelism» Κυκλοφόρησε: 1993
  2. «La Plage De Saint Tropez» Κυκλοφόρησε: 1993
  3. «I Am» Κυκλοφόρησε: 1993

 Tracklist:

1. Chihuahuas on Parade (0:41)

2. We Are the Universe (3:41)

3. La Plage de Saint-Tropez (3:32)

4. I Am (3:54)

5. Le Portrait de Jean-Pierre (0:44)

6. Israelism (3:20)

7. The Grand Fatigue (3:32)

8. Carry My Urn to Ukraine (4:04)

9. Sebastien (3:33)

10. La Storia di O (0:45)

11. Blood in the Chapel (3:16)

12. The Ballad of Marie Curie (3:48)

13. Heterosexuality (4:10)

14. Sons of Lucy (3:02)

15. Also Sprach Alexander (0:35)

16. The Day the Gods Help Us All (3:45)

1994 – Glory, Glamour and Gold

  • Κυκλοφόρησε: 30 Σεπτεμβρίου 1994
  • Εταιρεία: Stockholm Records
  • Μορφή: CD, κασέτα, LP
  • Singles από το «Glory, Glamour and Gold»:
  1. «Lit De Parade» Κυκλοφόρησε: 1994
  2. «Sexual Revolution» Κυκλοφόρησε: 1994
  3. «Life Is Fantastic» Κυκλοφόρησε: 1995

Tracklist:

1.Hurrah Hurrah Apocalypse (5:33)

2. Sexual Revolution (3:47)

3. Stand Up for Myself (4:02)

4. Lit de parade (Video Edit) (3:16)

5. Life Is Fantastic (4:04)

6. Mr. Battyman (3:12)

7. C’est démon (3:34)

8. Shine Like a Star (3:41)

9. You’ve Come a Long Way Baby (6:07)

10. Ballrooms of Versailles (3:27)

11. Dub Evolution (Actually a remix dub version of «Sexual revolution») (4:21)

12. Like a Virgin Sacrificed (4:04)

13. Lit de parade (Radio Edit, a shorted version of the «Plaisir de Nirvana» remix by Anders Hansson) (3:27)

1995 – Les Greatest Hits (Compilation)

  • Κυκλοφόρησε: 1995
  • Εταιρεία: Stockholm Records
  • Μορφή: CD, κασέτα, LP
  • Singles από το «Les Greatest Hits»:
  1. «Give My Life» Κυκλοφόρησε: 1995
  2. «Venus And Mars / MegaMix» Κυκλοφόρησε: 1996
  3. «King Midas» Κυκλοφόρησε: 1996

Tracklist:

1. Give My Life 3:54

2. Venus And Mars 3:30

3. My Army Of Lovers 3:29

4. Ride The Bullet 3:28

5. Supernatural 3:57

6. Crucified 3:33

7. Obsession 3:41

8. Candyman Messiah 3:10

9. Judgment Day 3:58

1. Everytime You Lie (La Camilla single) 3:12

11. Israelism 3:22

12. La Plage De Saint Tropez 3:32

13. I Am 3:55

14. Lit De Parade 3:28

15. Sexual Revolution 3:58

16. Life Is Fantastic [The 1995 Remix] 4:00

17. King Midas 3:57

18. Requiem 4:31

1997 – Master Series 88-96 (Compilation)

  • Κυκλοφόρησε: 3 Μαρτίου 1997
  • Εταιρεία: Universal
  • Μορφή: CD

Tracklist:

1. Crucified 3:32

2. Ride The Bullet (1991 Remix) 3:27

3. My Army Of Lovers 3:27

4. Obsession 3:39

5. Love Me Like A Loaded Gun 4:57

6. When The Night Is Cold 4:33

7. We Stand United 3:44

8. Candyman Messiah 3:24

9. Judgment Day 3:58

10. Israelism 3:20

11. La Plage De Saint Tropez 3:32

12. I Am 3:54

13. Lit De Parade 3:27

14. Sexual Revolution 3:58

15. Stand Up For Myself 3:59

16. Give My Life 3:54

17. Venus & Mars 3:30

18. The Day The Gods Help Us All 3:45

2001 – Le Grand Docu-Soap (Compilation)

  • Κυκλοφόρησε: 2001
  • Εταιρεία: Universal
  • Μορφή: CD
  • Singles από το «Le Grand Docu-Soap»:
  1. «Let The Sunshine In» Κυκλοφόρησε: 2001
  2. «Hands Up» Κυκλοφόρησε: 2001

Tracklist:

1.Ride The Bullet 3:28

2. Crucified 3:34

3. Obsession 3:45

4. Give My Life 3:56

5. Sexual Revolution 3:59

6. Israelism 3:22

7. I Am 3:56

8. Lit De Parade 3:27

9. Let The Sunshine In 3:55

10. Life Is Fantastic 4:02

11. Venus & Mars 3:31

12. King Midas 3:56

13. My Army Of Lovers 3:29

14. La Plage De Saint Tropez 3:33

15. Candyman Messiah 3:11

16. Hands Up 3:12

17. Everybody’s Gotta Learn Sometime 4:35

18. Supernatural 3:57

Le Remixed Docu-Soap

1.Ride The Bullet (Tren De Amor Mix) (6:25)

2. Crucified (The Nuzak Remix) (8:02)

3. Obsession (Schizoperetta Mix) (6:42)

4. Give My Life (Sound Factory Mix) (6:35)

5. Sexual Revolution (Latin Club Mix) (6:28)

6. Israelism (Coldcalfhorahhorror Mix) (6:57)

7. I Am (Post Modern Vocal Dance) (6:33)

8. Lit De Parade (Plaisir De Nirvana Mix) (7:45)

9. Let The Sunshine In (M12 Maximum Long Club Mix) (7:02)

10. Candyman Messiah (Tolstoy Farm Mix) (5:38)

2003 – 14 Klassiker (Compilation)

  • Κυκλοφόρησε: 2003
  • Εταιρεία: Universal
  • Μορφή: CD

Tracklist:

1. Crucified 3:34

2. Give My Life 3:55

3. My Army Of Lovers 3:27

4. Let The Sunshine In 3:54

5. Hands Up 3:11

6. Venus & Mars 3:30

7. Obsession 3:41

8. Ride The Bullet 3:27

9. Lit De Parade 3:27

10. Sexual Revolution 3:58

11. Life Is Fantastic 4:00

12. Israelism 3:22

13. King Midas 3:57

14. Supernatural 3:57

2009 – Best of (Compilation)

  • Κυκλοφόρησε: 2009
  • Εταιρεία: Universal
  • Μορφή: CD

Tracklist:

1. Crucified 3:34

2. Obsession 3:41

3. La Plage De Saint Tropez 3:31

4. Sexual Revolution 3:58

5. Israelism 3:22

6. Supernatural 3:57

7. My Army Of Lovers 3:27

8. Give My Life 3:55

9. I Am 3:55

10. Let The Sunshine In (Extended Version) 5:20

11. Lit De Parade (feat. Big Money) 3:27

12. Everytime You Lie (La Camilla) 3:11

13. Ride The Bullet 3:27

14. Judgment Day 3:58

15. Candyman Messiah 3:09

16. Life Is Fantastic (The 1995 Remix) 4:00

17. Requiem 4:31

18. Someone Somewhere 3:16

19. Walking With A Zombie 4:09

20. Hasta Manaña 3:16

21. Say Goodbye To Babylon 4:25

2013 – Big Battle of Egos

  • Κυκλοφόρησε: 27 Μαρτίου 2013
  • Εταιρεία: SoFo Records
  • Μορφή: CD, digital download
  • Singles από το «Big Battle of Egos»:
  1. «Rockin The Ride» Κυκλοφόρησε: 2013
  2. «Signed on my Tattoo» (with Gravitonas) Κυκλοφόρησε: 2013

Tracklist:

1. Rockin’ The Ride 3:03

2. Crashing Down 3:33

3. Signed On My Tattoo (feat.Gravitonas) 3:49

4. Give My Life 3:55

5. Crucified 3:33

6. Sexual Revolution 3:59

7. My Army Of Lovers 3:29

8. Lit De Parade (feat. Big Money) 3:27

9. Obsession 3:43

10. Israelism 3:23

11. Ride The Bullet 3:29

12. I Am 3:56

13. King Midas 3:57

14. La Plage De Saint Tropez 3:33

15. Let The Sunshine In 3:56

16. Tragedy 4:08

2013 – Scandinavian Crime (E.P.)

  • Κυκλοφόρησε: 5 Ιουνίου 2013
  • Εταιρεία: Sofo Records
  • Μορφή: CD, digital download
  • Singles από το «Scandinavian Crime E.P.»:
  1. «Rockin The Ride» Κυκλοφόρησε: 2013
  2. «Signed on my Tattoo» (with Gravitonas) Κυκλοφόρησε: 2013

Tracklist:

1. Signed On My Tattoo (feat.Gravitonas) 3:48

2. Crashing Down 3:33

3. Tragedy 4:07

4. Rockin’ The Ride 3:02

Army of Lovers Top Hits by SounDarts.gr