skip to Main Content
Menu

Discography & ID : Ayọ

Discography & ID : Ayọ

Ύψος

Gallery

Ayo

Ayo

Ayo

Ayo & Beyonce

Ayo, Fefe & Fadda Freddy

Kaye & Tesee (Bantu Camp), Mamadee, Nadja (No Angels), Ayo,
Pat Bernetti, Lisa Cash & Meli (Skillz en Masse)

ID

Καλλιτεχνικό Όνομα: Ayọ

Προέλευση Ονόματος: Πρόκειται για το χαϊδευτικό όνομα που της είχε δώσει ο πατέρας της. Στα  Yoruba, Ayọ σημαίνει «χαρά» (Joy όπως είναι το πραγματικό της όνομα).

Πραγματικό Όνομα: Joy Olasunmibo Ogunmakin

Ημερομηνία Γέννησης: 14 Σεπτεμβρίου 1980

Τόπος Γέννησης: Κολωνία, Γερμανία

Επάγγελμα: Τραγουδίστρια, τραγουδοποιός, ηθοποιός, μοντέλο

Οικογενειακή Κατάσταση: Patrice Bart-Williams (μέλος του συγκροτήματος Brothers KeepersΠαντρεύτηκαν: 2005, χώρισαν: 2011).

Τέκνα: Nile Nesta Abiola (2005), Billie-Eve (2010) (με τον Willims) και Jimi-Julius (2017) με τον τωρινό της σύντροφο, Baba-Tunde.

Γονείς: O πατέρας της έχει καταγωγή από την Νιγηρία και η μητέρα της από τη Ρουμανία!

Αδέρφια: Είναι η μικρότερη από τέσσερα αδέρφια (μια αδερφή την Eileen (Yinka) και δύο αδερφούς Sascha και Dennis).

Ενεργός στη μουσική: 2001-σήμερα

Βραβεία: Η Ayo έχει αποσπάσει συνολικά 3 μουσικά βραβεία μέχρι σήμερα :

European Border Breakers Awards 2008, Globes de Cristal Award (Best Female Singer 2014) και Grand Prize for SACEM repertoire abroad

Για να δείτε την λίστα με όλα τα βραβεία και τις υποψηφιότητες που έχει αποσπάσει η Ayo κάντε κλικ εδώ.

Official Websiteayomusic.com

πηγές: en.wikipedia.org, google

Discography

Start Here
Start Here
2004 – Where Will I Be (E.P.)
2004 – Where Will I Be (E.P.)
2006 – Joyful
2006 – Joyful
2007 – Live At The Olympia
2007 – Live At The Olympia
2008 – Gravity at Last
2008 – Gravity at Last
2011 – Billie-Eve
2011 – Billie-Eve
2013 – Ticket to the World
2013 – Ticket to the World
2017 – AYO
2017 – AYO

Start Here

  • H Ayọ (πραγματικό όνομα: Joy Olasunmibo Ogunmakin) γεννήθηκε στις 14 Σεπτεμβρίου 1980 και είναι νιγηριανό-γερμανικής καταγωγής τραγουδίστρια-τραγουδοποιός και ηθοποιός. Χρησιμοποιεί το πραγματικό, μικρό της όνομα μεταφρασμένο στη νιγηριανή διάλεκτο Yoruba, δηλαδή Ayọ ή Ayo ως καλλιτεχνικό όνομα.
  •  Το ντεμπούτο της album «Joyful», το οποίο κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 2006, έφτασε να γίνει διπλά πλατινένιο στη Γαλλία, πλατινένιο στη Γερμανία και την Πολωνία, και χρυσό στην Ελβετία, την Ιταλία και την Ελλάδα. Το album κυκλοφόρησε στις Ηνωμένες Πολιτείες στις 20 Νοεμβρίου 2007 από την Interscope Records.
  •  Ο Ayho γεννήθηκε στο Frechen κοντά στην Κολωνία της Γερμανίας. Έχει έναν γιο, τον Nile, ο οποίος γεννήθηκε στα τέλη του 2005 και μια κόρη την, Billie-Eve, γεννημένη τον Ιούλιο του 2010, με τον Αφρο-Γερμανό reggae τραγουδιστή Patrice, με τον οποίο είναι πλέον χωρισμένη. Τον Μάρτιο του 2017 γεννήθηκε το τρίτο της παιδί, ο Jimi-Julius. Στα τέλη του 2007, μετακόμισε μαζί με την οικογένειά της στο τμήμα Greenwich Village του Μανχάταν στη Νέα Υόρκη. Αυτή τη στιγμή ζει στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης με τα παιδιά της.
  • Στη συνέχεια, ο πρόεδρος της UNICEF France, Jacques Hintzy, ανακοίνωσε στις 4 Φεβρουαρίου 2009 ότι η τραγουδίστρια είναι «προστάτιδα της UNICEF» για να προωθήσει το δικαίωμα στην εκπαίδευση για όλα τα παιδιά στον κόσμο.
  • Η γαλλική παραγωγική εταιρεία MK2 ανέλαβε το 2009 την ταινία της Ayo, «Joy» ένα 90λεπτο ντοκιμαντέρ για την τραγουδίστρια και τη ζωή της. Η ταινία σκηνοθετήθηκε από τον Raphaël Duroy.
  • Η Ayo γεννήθηκε κοντά στην Κολωνία, της Γερμανίας και είναι το τέταρτο παιδί στην οικογένεια της. Ο πατέρα της είναι από τη Νιγηρία και η μητέρα είναι Ρομά από τη Ρουμανία. Ως μωρό έζησε για μικρό χρονικό διάστημα στη Νιγηρία. Έχει μια αδελφή και δύο αδερφούς μεγαλύτερους από αυτήν. Όταν ήταν περίπου έξι ετών η μητέρα της ξεκίνησε να κάνει χρήση ηρωίνης και πέρασε αρκετό καιρό στη φυλακή. Αφού οι γονείς της χώρισαν, αυτή και τα δύο από τα αδέλφια της πέρασαν μεγάλες περιόδους με άλλες οικογενειακές οικογένειες που τους φρόντιζαν. Πέρασε τέσσερα χρόνια στο σπίτι παίδων στο Schwalmtal – Waldniel όπου έμαθε να παίζει βιολί και πιάνο και το 1992 έγινε μέλος της μπάντας «La Taste».  Όταν ήταν δεκατεσσάρων, θεωρήθηκε  από τις αρχές αρκετά μεγάλη για να επιστρέψει εκ νέου στην κηδεμονία του πατέρα της.
  • Στην ηλικία των έξι ετών, η Ayọ ξεκίνησε για λίγο μαθήματα βιολιού και στη συνέχεια γύρισε στο πιάνο και στην κιθάρα. Ενώ ήταν μέλος της μπάντας «La Taste» κατά τη διάρκεια της παραμονής της στο σπίτι παίδων στο Waldniel, αυτή και άλλα δεκαοκτώ νέα μέλη της μπάντας ηχογράφησαν το καλοκαίρι του 1992 το CD, «Kido Musik» στο στούντιο ηχογράφησης «Man Made Noise». Κατά το διάστημα αυτό εμφανίστηκε για πρώτη φορά τον Μάιο του 1993 σε ένα μουσικό βίντεο με τίτλο, «La Maladie d ‘Amour», και εμφανίστηκε σε δημόσια συναυλία.
  • Όταν ήταν περίπου 15 ετών, έγραψε το πρώτο της τραγούδι, το οποίο ήταν για τη μητέρα της και το οποίο την βοήθησε να αντιμετωπίσει την τραυματική παιδική της ηλικία. Η μουσική της επηρεάστηκε από τη μεγάλη συλλογή βινυλίων του πατέρα της, η οποία περιελάμβανε Pink Floyd, Fela Kuti, Donny Hathaway, Jimmy Cliff και Bob Marley. Όταν ο πατέρας της, που εργάστηκε με μερική απασχόληση ως DJ όσο σπούδαζε μηχανικός στη Γερμανία, ανακάλυψε πόσο καλή ήταν στο τραγούδι, και την βοήθησε να ηχογραφήσει μια πρώτη demo κασέτα σε ένα στούντιο ενώ αργότερα της επέτρεψε να εγκαταλείψει το σχολείο σε ηλικία δεκαοχτώ ετών.
  • Στα 21 της, η Ayọ μετακόμισε στο Λονδίνο και αργότερα έζησε στο Παρίσι και τη Νέα Υόρκη. Κατά τη διάρκεια του χρόνου της στο Παρίσι το μουσικό της ταλέντο παρατηρήθηκε από ένα ευρύτερο κοινό και έδωσε τις πρώτες ατομικές της συναυλίες, άνοιξε το 2002 συναυλίες για τους soul τραγουδιστές Omar και Cody Chesnutt και υπέγραψε το πρώτο της συμβόλαιο με την Polydor Records.

    πηγή: en.wikipedia.org

2004 – Where Will I Be (E.P.)

  • Κυκλοφόρησε: 22 Νοεμβρίου 2004
  • Εταιρεία: Eclectic Breaks
  • Μορφή: CD, digital download

 

Tracklist:

1. Where Will I Be (Elektro Mix)

2. Where Will I Be (Original)

3. Love Yourself (Original)

4. Love Yourself (Instrumental)

2006 – Joyful

  • Κυκλοφόρησε: 12 Ιουνίου 2006
  • Εταιρεία: Polydor Records
  • Μορφή: CD, digital download
  • Παραγωγή: Jay Newland
  • Singles από το «Joyful»:
  1. «Down on My Knees» Κυκλοφόρησε: 4 Σεπτεμβρίου 2006
  2. «And It’s Supposed to Be Love» Κυκλοφόρησε: 20 Νοεμβρίου 2006
  3. «Help Is Coming» Κυκλοφόρησε: 31 Μαΐου 2007

 

Tracklist:

1. «Down on My Knees» 4:01

2. «Without You» 3:57

3. «Letter by Letter» 3:13

4. «How Many Times?» 3:28

5. «And It’s Supposed to Be Love» 4:59

6. «Watching You» 3:53

7. «Only You» 3:55

8. «Help Is Coming» 3:55

9. «These Days» 4:48

10. «Life Is Real» 4:48

11. «What Is Love?» 4:26

12. «Neva Been» 4:19

2007 – Live At The Olympia

  • Κυκλοφόρησε: 12 Νοεμβρίου 2007
  • Εταιρεία: Polydor Records
  • Μορφή: CD, digital download

 

Tracklist:

1. Love & HateWithout You 7:43

2. Letter By Letter4:30

3. Only You 4:48

4. Africa 5:56

5. Help Is Coming 7:51

6. Girls 7:43

7. What Is Love? 5:36

8. And It’S Supposed To Be Love 5:27

9. Watching You 6:14

10. Down On My Knees 7:01

11. Neva Been 4:48

12. Life Is Real/Welcome Into My World  6:11

2008 – Gravity at Last

  • Κυκλοφόρησε: 26 Σεπτεμβρίου 2008
  • Εταιρεία: Polydor Records
  • Μορφή: CD, digital download
  • Παραγωγή: Ayọ, Jay Newland
  • Singles από το «Gravity at Last»:
  1. «Slow Slow (Run Run)» Κυκλοφόρησε: 30 Ιουνίου 2008
  2. «Lonely» Κυκλοφόρησε: 2008

Tracklist:

1. «I Am Not Afraid» 3:35

2. «Maybe (Ayo Blues)» 3:29

3. «Slow Slow (Run Run)» 3:29

4. «Love and Hate» 3:45

5. «Get Out of My Way» 2:47

6. «Better Days» 3:33

7. «Change» 3:11

8. «Piece of Joy» 3:38

9. «Lonely» (lasts 4:15 on non-French editions) 3:34

10. «Sometimes» 3:37

11. «What’s This All About?» 3:22

12. «Mother» 5:28

13. «Thank You» 4:04

Non-French bonus track

14. «Sometimes» (Home Acoustic) 3:01

2011 – Billie-Eve

  • Κυκλοφόρησε: 7 Μαρτίου 2011
  • Εταιρεία: Polydor Records
  • Μορφή: CD, digital download
  • Singles από το «Billie-Eve»:
  1. «I’m Gonna Dance» Κυκλοφόρησε: Φεβρουάριο 2011

Tracklist:

 

1. How Many People 7:20

2. I’m Gonna Dance 3:03

3. Black Spoon 4:07

4. I Can’t 3:26

5. Flowers 4:28

6. Real Love 3:20

7. Julia 3:32

8. My Man 3:02

9. It’s Too Late 4:19

10. Who Are They? 4:10

11. We’ve Got To 4:12

12. Before (After) 4:31

13. It Hurts (feat. Matthieu Chedid) 3:14

14. Believe (feat. Saul Williams) 1:47

Bonus Track

15. I Want You Back 2:32

2013 – Ticket to the World

  • Κυκλοφόρησε: 7 Οκτωβρίου 2013
  • Εταιρεία: Motown France
  • Μορφή: CD, digital download
  • Παραγωγή: Jay Newland
  • Singles από το «Ticket to the World»:
  1. «Fire» Κυκλοφόρησε: 10 Ιουνίου 2013

Tracklist:

1. Fire 2:58

2. I’m Walking 3:33

3. Teach Love 4:01

4. Justice (feat.Citizen Cope) 3:54

5. Fallin’ 3:50

6. Complain 3:50

7. Who 3:28

8. I Wonder 3:40

9. Ticket To The World 4:03

10. Hullabaloo 2:59

11. Sister 3:23

12. Wouldn’t It Be Better ? 3:50

13. I Need You 4:06

14. Milky Way 3:23

15. Sunny (Bonus track) 3:17

16. Fire (feat. Youssoupha) (Bonus track) 3:45

2017 – AYO

  • Κυκλοφόρησε: 6 Οκτωβρίου 2017
  • Εταιρεία: AYO
  • Μορφή: CD, digital download
  • Singles από το «Ayo»:
  1. «I’m a Fool» Κυκλοφόρησε: 28 Ιουνίου 2017
  2. «Paname» Κυκλοφόρησε: 7 Σεπτεμβρίου 2017

 

Tracklist:

1.Nothing

2. All I Want

3. Paname 2:37

4. Boom Boom

5. Why

6. If Love Is a Killer

7. Velvet Clouds

8. Cupcakes and Candies

9. Let It Rain

10. I Pray

11. I’m a Fool 4:27

12. Again

13. Forever and Beyond

14. Fearless

Ayo Top Hits by SounDarts.gr