skip to Main Content

Discography & ID : Bomba Estéreo

Ύψος

Gallery

Bomba Estéreo

Bomba Estéreo

Bomba Estéreo

Bomba Estéreo

Bomba Estéreo

Bomba Estéreo & Will Smith

Bomba Estéreo & Win Butler (Arcade Fire)

Bomba Estéreo (Shock Magazine)

See Also

ID

Όνομα Συγκροτήματος: Bomba Estéreo

Προέλευση ονόματος συγκροτήματος: Το όνομα της μπάντας στην ισπανική γλώσσα σημαίνει “ένα cool, φοβερό και άγριο party”, πράγμα που σύμφωνα με τον Mejía εξέφραζε απόλυτα το συγκρότημα. 

Μέλη Συγκροτήματος:

Liliana “Li” Saumet | Γεννήθηκε: 18 Ιανουαρίου 1980 στη Santa Marta, Κολομβία. Ρόλος στο συγκρότημα: φωνή, keyboards. Ενεργή στο συγκρότημα: 2005-σήμερα. Συμμετοχή σε άλλα μουσικά σχήματα: Mister Gomes en Bombay

Federico Simón Mejía (a.k.a. “A.M. 770”)  | Γεννήθηκε: 18 Ιουλίου στη Bogotá, Κολομβία. Ρόλος στο συγκρότημα: Μπάσο, κιθάρα, synthesizer. Ενεργός στο συγκρότημα: 2005-σήμερα. Συμμετοχή σε άλλα μουσικά σχήματαCharconautas (90’s)

Πρώην Μέλη Συγκροτήματος:

Enrique “Kike” Egurrola  | Γεννήθηκε: 29 Ιουνίου, στη Santa Marta, Κολομβία. Ρόλος στο συγκρότημα: drums. Ενεργός στο συγκρότημα: 2007-2015.

Julián Salazar | Γεννήθηκε: στην Κολομβία. Ρόλος στο συγκρότημα: drums. Ενεργός στο συγκρότημα: 2007-σήμερα. Συμμετοχή σε άλλα μουσικά σχήματαMitú

Τόπος Δημιουργίας: Bogotá, Κολομβία

Ενεργοί στη μουσική: 2005-σήμερα.

Βραβεία: Bomba Estéreo έχουν αποσπάσει 3 μουσικά βραβεία μέχρι σήμερα:

1 Revista Shock Award (2013), 1 iTunes Award (2012), 1 MTV Iggy Award (2010) κ.ά.

Για να δείτε την λίστα με τα βραβεία και τις υποψηφιότητες που έχουν αποσπάσει οι Bomba Estéreo κάντε κλικ εδώ.

Official Websitebombaestereoayo.com

πηγές: en.wikipedia.org, google,

Discography

Start Here
Start Here
2007 – Vol. 1 (Mini Album)
2007 – Vol. 1 (Mini Album)
2009 – Estalla / Blow Up
2009 – Estalla / Blow Up
2011 – Ponte Bomb	(Ε.Ρ.)
2011 – Ponte Bomb (Ε.Ρ.)
2012 – Elegancia Tropical
2012 – Elegancia Tropical
2015 – Fiesta: The Remixes (with Will Smith/E.P.)
2015 – Fiesta: The Remixes (with Will Smith/E.P.)
2015 – Amanecer
2015 – Amanecer
2016 – Amanecer Remixed
2016 – Amanecer Remixed
2017 – Ayo
2017 – Ayo

Start Here

 • Οι Bomba Estereo, ένα από τα πιο δυναμικά σχήματα που ξεκίνησαν από την Μπογκοτά της Κολομβίας, ανακατεύοντας την παραδοσιακή μουσική της χώρας τους με την «ηλεκτρονική», υπεύθυνοι σε μεγάλο βαθμό για τη δημοτικότητα της νέας «κούμπια».
 • Οι Bomba Estereo ταξιδεύουν πολύ και δίνουν συναυλίες σε Αμερική και Ευρώπη. Με τις εμφανίσεις τους στα μεγάλα φεστιβάλ όπως στο Bonnaroo και το South By Southwest θεωρούνται πια ένα από τα πιο γερά χαρτιά αυτής της νέας μουσικής τάσης στον παγκόσμιο χάρτη.
 • Οι Bomba Estéreo είναι μια κολομβιανή μπάντα που ιδρύθηκε το 2005 από τον Simón Mejía. Η μουσική τους έχει περιγραφτεί ως «electro vacilón» (ένας όρος απορρίφθηκε από το συγκρότημα), «electro tropical» ή «psychedelic cumbia». Σύμφωνα με τον Mejía, το όνομα της μπάντας (το οποίο μεταφράζεται ως “στερεοφωνική βόμβα”) είναι ένας κολομβιανός όρος για “ένα πραγματικά cool, φοβερό και άγριο μέρος”.
 • Η προέλευση της μπάντας ξεκινάει το 2001, όταν ο Simón Mejía από την Μπογκοτά (πρώην μέλος της κολομβιανής εναλλακτικής ροκ μπάντας Charconautas) συγκέντρωσε μουσικούς και εικαστικούς καλλιτέχνες με το ψευδώνυμο, “AM 770”. Η μουσική τους επηρεάστηκε από κολομβιανές μπάντες όπως: Sidestepper και Bloque de Busqueda, οι οποίοι στα τέλη της δεκαετίας του 1990 άρχισαν να συνδυάζουν τους παραδοσιακούς μουσικούς ρυθμούς της Κολομβίας, όπως τη salsa και την cumbia, με σύγχρονους ηλεκτρονικούς ρυθμούς και χορευτική μουσική. Η πρώτη μουσική παραγωγή του AM 770 ήταν το τραγούδι “Ritmika” (βασισμένο σε ένα sample του τραγουδιού από τη σλοβάκικη μπάντα Los Blanco της Βενεζουέλας ) το οποίο συμπεριλαμβανόταν στο album “Colombeat”, μια συλλογή του 2002 που παρουσιάζει αυτό το νέο μουσικό ύφος.
 • Μέχρι το 2005 οι AM 770 είχαν γίνει πραγματικό σόλο έργο του Mejía και άρχισε να εστιάζει περισσότερο στη μουσική πλευρά του έργου του, αλλάζοντας το όνομα της ομάδας σε Bomba Estéreo. Τα πρώτα αποτελέσματα του νέου του έργου ήταν το μίνι άλμπουμ με επτά τραγούδια “Vol. 1” (2006), ουσιαστικά ένα σόλο άλμπουμ αλλά με συμβολές από άλλους καλλιτέχνες όπως ο φίλος του Diego Cadavid. Έχοντας ηχογραφήσει το Vol. 1 , ο Mejía παρακολούθησε το Λατινικό Συνέδριο Εναλλακτικής Μουσικής στη Νέα Υόρκη και μπόρεσε να εξασφαλίσει μια διεθνή συμφωνία διανομής με τις Nacional Records με βάση την Καλιφόρνια για τις μελλοντικές κυκλοφορίες, με τις κολομβιανές κυκλοφορίες της ανεξάρτητης εταιρείας Polen Records της Μπογκοτά.
 • Μια από τις τραγουδίστριες που είχε χρησιμοποιήσει ο Mejía είχε στο “Vol. 1” ήταν η γεννημένη στη Santa Marta της Κολομβίας, Liliana “Li” Saumet, στο single “Huepaje”. Η Saumet ήταν για λίγο η βασική τραγουδίστρια και rapper του συγκροτήματος της dub reggae, Mister Gomes en Bombay πριν συναντήσει τον Mejía σε μια συναυλία. Εντυπωσιασμένος από τη συνεισφορά της Saumet, ο Mejía άρχισε να συνεργάζεται μαζί της αλλά και με τον Cadavid σε τραγούδια για το επόμενο album των Bomba Estéreo.
 • Με την κυκλοφορία του δεύτερου album τους με τίτλο “Estalla” το 2008, οι Bomba Estéreo είχαν εξελιχθεί σε ένα ολοκληρωμένο συγκρότημα, με την Saumet στα φωνητικά, τον Cadavid στα κρουστά, τον Julián Salazar στην κιθάρα και τον πρώην συνεργάτη τους Enrique “Kike” Egurrola στα τύμπανα, μπάσο και συνθεσάιζερ. Το “Estalla” κυκλοφόρησε το επόμενο έτος στις ΗΠΑ, με τον νέο τίτλο “Blow Up”, και με το single “Fuego” να προσελκύει νέους οπαδούς εκτός της Κολομβίας, με αποτέλεσμα η μπάντα να ψηφιστεί ως “Καλύτερη νέα μπάντα παγκοσμίως” για το 2010 από θεατές του MTV Iggy, μια εκπομπή του τηλεοπτικού καναλιού για εναλλακτικούς καλλιτέχνες της παγκόσμιας μουσικής σκηνής.
 • Το 2010 το συγκρότημα ήταν ένας από τους δώδεκα καλλιτέχνες που τους ανέθεσε η Levi’s να διασκευάσει τραγούδια από τις προηγούμενες δεκαετίες, στο πλαίσιο της εκστρατείας μάρκετινγκ της Levi’s Pioneer Sessions. Η μπάντα επέλεξε να ηχογραφήσει την επιτυχία των Technotronic, «Pump Up το Jam”. Το τραγούδι αργότερα κυκλοφόρησε με τον νέο τίτλο “Ponte Bomb” ως πρώτο single από το EP με το ίδιο όνομα, το οποίο περιείχε επίσης διάφορα remixes των τραγουδιών “Fuego” και “La Boquilla” από το “Estalla” / “Blow Up”.
 • Το τραγούδι “Fuego” χρησιμοποιήθηκε ως soundtrack στο επεισόδιο του 2010, “Circle Us” στην τηλεοπτική σειρά του Showtime, “Dexter”, κατά τη διάρκεια μιας σκηνής έξω από μια λέσχη, και αργότερα συμπεριλήφθηκε στο επίσημο soundtrack της σειράς. Το “Fuego” χρησιμοποιήθηκε επίσης ως θεματικό τραγούδι της τηλεοπτικής σειράς της Αργεντινής “El Puntero”, του 2011, και συμπεριλήφθηκε στο soundtrack του τηλεοπτικού παιχνιδιού EA Sports, “FIFA 10”.
 • O Simón Mejía επιλέχτηκε ως ένας από τους τρεις φιναλίστ για το 2010-11 “Rolex Mentor and Protégé Arts Initiative” για να περάσει ένα χρόνο συνεργασίας με τον Brian Eno, τελικά όμως έχασε από τον Αυστραλό συνθέτη Ben Frost. Ταξίδεψε επίσης με τον σκηνοθέτη Santiago Posada από το Λονδίνο στην κολομβιανή πόλη του San Basilio de Palenque, όπου οι δύο άνδρες πέρασαν τρεις μήνες το 2011 ηχογραφώντας μουσική της τοπικής κοινότητας των Αφρο-Κολομβιανών για ένα μουσικό και DVD, box set. Η πόλη έγινε γνωστή τον 17ο αιώνα ως τόπος της πρώτης ελεύθερης κοινότητας των δουλεμπόρων στην Κολομβία και διατήρησε μεγάλο μέρος της αφρικανικής γλώσσας, του πολιτισμού και της μουσικής της.
 • Οι Bomba Estéreo συμμετείχαν στα φεστιβάλ South by Southwest και Roskilde το 2009 και το 2010 και πραγματοποίησαν μια παγκόσμια περιοδεία που πέρασε από 32 πόλεις, καθώς και στα φεστιβάλ Bumbershoot και Bonnaroo Music Festival.  Το 2011 συμμετείχαν στο Φεστιβάλ Coachella και στο Austin City Limits Music Festival στις ΗΠΑ, καθώς και στα Lollapalooza Chile και Vive Latino στην πόλη του Μεξικού, ένα από τα σημαντικότερα παγκόσμια φεστιβάλ για το rock en español.
 • Το τρίτο ολοκληρωμένο album της μπάντας, “Elegancia Tropical”, κυκλοφόρησε το 2012 από την Polen Records στην Κολομβία και από την Soundway Records παγκοσμίως. Το album δημιουργήθηκε και μιξαρίστηκε από τον παραγωγό Joel Hamilton. Για να προωθήσει το δίσκο, το συγκρότημα έκανε μια περιοδεία στην Κολομβία, και ακολούθησαν συναυλίες στο Μεξικό και στις ΗΠΑ όλο το 2012 και το 2013. Το τέταρτο studio album τους με τίτλο, “Amanecer”, κυκλοφόρησε στις 2 Ιουνίου 2015 από τη Sony Music. Το τραγούδι, “Soy Yo”, επιλέχθηκε για το soundtrack του FIFA 16. Το “Amanecer” κατέκτησε την 50η θέση στο Rolling Stone στη “λίστα με τα 50 καλύτερα albums του 2015”.
 • Το video clip του “Soy Yo”, έκανε πρεμιέρα τον Σεπτέμβριο του 2016, με πρωταγωνίστρια την Sarai Gonzalez, ένα μικρό κορίτσι με έντονη προσωπικότητα που ορθώνει το ανάστημά της στους bullies που κυκλοφορούν στους “κακόφημους δρόμους” του Brooklyn στη Νέα Υόρκη. Μέχρι τις αρχές Νοεμβρίου το clip είχε συγκεντρώσει περισσότερα από 6.5 εκατομμύρια views στο YouTube!
 • Tην ίδια χρονιά ο διάσημος rapper, Will Smith εμφανίστηκε στα Latin Grammy Awards στις 19 Νοεμβρίου και ράπαρε κατά την διάρκεια της εμφάνισής των Bomba Estereo. Ντυμένος στα λευκά, μαζί με το συγκρότημα έδωσαν μια ηλεκτρισμένη ερμηνεία στο remix του τραγουδιού «Fiesta», που κυκλοφόρησαν από κοινού στις αρχές Οκτωβρίου.
 • Το album των Bomba Estéreo με τίτλο «Ayo» κυκλοφόρησε σε ψηφιακή μορφή την Παρασκευή, 11 Αυγούστου 2017 και σε φυσική μορφή τον Σεπτέμβριο. Από το album αυτό κυκλοφόρησε αρχικά το single «Duele», και αργότερα το τραγούδι «Internacionales». Οι Bomba Estéreo ανακοίνωσαν επίσης την παγκόσμια περιοδεία μαζί με τους φίλους τους, Arcade Fire, που συνέπεσε με την κυκλοφορία του «Duele».

πηγή: en.wikipedia.org

2007 – Vol. 1 (Mini Album)

 • Κυκλοφόρησε: 17 Απριλίου 2007
 • Εταιρεία: Nacional Records
 • Μορφή: CD, digital download
 • Singles από το “Vol. 1”:
 1. “Huepajé” Κυκλοφόρησε: 8 Οκτωβρίου 2007
 2. “Corinto” Κυκλοφόρησε: 27 Μαρτίου 2007
 3. “Caminito” Κυκλοφόρησε: 21 Ιουλίου 2008

Tracklist:

1. Caminito 3:43

2. Huepajé 3:59

3. Corinto 4:26

4. Tambora 2:21

5. Bomba 5:08

6. Ataole (Rmx) 3:56

7. Las Siete Potencias 2:56

Corinto Scratchvideo (Bonus Track)

2009 – Estalla / Blow Up

 • Κυκλοφόρησε: 5 Οκτωβρίου 2009
 • Εταιρεία: Nacional Records
 • Μορφή: CD, digital download
 • Singles από το “Estalla / Blow Up”:
 1. “Fuego” Κυκλοφόρησε: 12 Ιουνίου 2009
 2. “Agua salá” Κυκλοφόρησε: 7 Ιουνίου 2010

Tracklist:

1. Cosita Rica 4:38

2. Fuego 4:38

3. La Boquilla 3:58

4. Juana 3:30

5. Camino Evitar 2:14

6. Agua Salá 4:09

7. Feelin’ 4:02

8. La Niña Rica 3:32

9. Música Acción 4:20

10. Palenke 2:16

11. Pa’ti 3:42

12. Raza 3:56

2011 – Ponte Bomb (Ε.Ρ.)

 • Κυκλοφόρησε: 10 Μαΐου 2011
 • Εταιρεία: Nacional Records
 • Μορφή: CD, digital download
 • Singles από το “Ponte Bomb”:
 1. “Ponte Bomb” Κυκλοφόρησε: 7 Απριλίου 2011

Tracklist:

1. Ponte Bomb 4:13

2. La Boquilla (Dixone Remix) 3:51

3. Fuego (El Remolon Remix) 3:12

4. Fuego (Version 039) 3:25

5. La Boquilla (Julius Sylvest Vs. Copia Doble ‘Bounce’ Remix) 3:16

6. Fuego (Un Mono Azul Remix 3D) 4:26

7. Fuego (Pacha Massive Fiyah Remix) 4:13

2012 – Elegancia Tropical

 • Κυκλοφόρησε: 4 Σεπτεμβρίου 2012
 • Εταιρεία: FM Discos Y Cintas / Soundway
 • Μορφή: CD, digital download
 • Singles από το “Elegancia Tropical”:
 1. “El alma y el cuerpo” Κυκλοφόρησε: 13 Αυγούστου 2012
 2. “Caribbean Power” Κυκλοφόρησε: 6 Νοεμβρίου 2012
 3. “Pure Love” Κυκλοφόρησε: 15 Οκτωβρίου 2013

Tracklist:

1. Bosque 4:55

2. Bailar Conmigo 4:05

3. El Alma Y El Cuerpo 5:03

4. Sintiendo 4:01

5. Pure Love 4:36

6. Rocas (feat. B’Negao) 3:04

7. Caribbean Power 5:42

8. Mozo (feat. Buraka Som Sistema) 3:58

9. Pájaros 5:29

10. Lo Que Tengo Que Decir 3:27

11. Pa’ Respirar 5:14

2015 – Fiesta: The Remixes (with Will Smith/E.P.)

 • Κυκλοφόρησε: 20 Νοεμβρίου 2015
 • Εταιρεία: Sony Music Latin
 • Μορφή: CD, digital download

 

Tracklist:

 

1. Fiesta (R3hab Remix) 3:43

2. Fiesta (BURNS Remix) 4:23

3. Fiesta (Reez Remix) 4:18

4. Fiesta (DJ Jazzy Jeff Remix) 4:05

5. Fiesta (Lexoskeleton & DJ Whiteshadow Remix) 3:22

2015 – Amanecer

 • Κυκλοφόρησε: 2 Ιουνίου 2015
 • Εταιρεία: Sony Music Latin
 • Μορφή: CD, digital download
 • Πιστοποιήσεις: RIAA (Gold) 
 • Singles από το “Amanecer “:
 1. “Fiesta” Κυκλοφόρησε: 28 Μαΐου 2015
 2. “Somos dos” Κυκλοφόρησε: 31 Ιουλίου 2015
 3. “Soy Yo” Κυκλοφόρησε: 7 Σεπτεμβρίου 2016

 

Tracklist:

1 Amanecer 4:09

2. Caderas 2:56

3. Somos Dos 4:00

4. Soy Yo 2:40

5. Fiesta 3:39

6. Voy 3:16

7. Algo Está Cambiando 4:30

8. Ma (Lo Que Siento) 3:50

9. To My Love 4:00

10. Sólo Tú 4:15

11. Raíz 3:39

2016 – Amanecer Remixed

 • Κυκλοφόρησε: 16 Δεκεμβρίου 2016
 • Εταιρεία: Sony Music Latin
 • Μορφή: CD, digital download

 

Tracklist:

1.Amanecer (Omulu Remix) 3:58

2. Caderas (Montro Remix) 2:44

3. Somos Dos (Motiff Remix) 3:36

4. Soy Yo (Happy Colors Miee Remix) 2:50

5. Fiesta (Remix) 3:16

6. Voy (De la Playa Version – Simón Mejía Remix) 4:21

7. Algo Está Cambiando (Skip & Die Remix) 4:26

8. Mar (Lo Que Siento) (Jamie Prado Remix) 4:00

9. To My Love (Tainy Remix) 4:12

10. Sólo Tú (Toy Selectah Remix) 4:16

11. Raíz (Nicola Cruz Remix) 3:44

12. Corazón 3:09

2017 – Ayo

 • Κυκλοφόρησε: 11 Αυγούστου 2017
 • Εταιρεία: Sony Music Latin
 • Μορφή: CD, digital download
 • Singles από το “Ayo”:
 1. “Duele” Κυκλοφόρησε: 16 Ιουνίου 2017
 2. “Internacionales” Κυκλοφόρησε: 4 Αυγούστου 2017

Tracklist:

1. Siembra

2. Ayo

3. Química (Dance With Me) [feat. Balkan Beat Box]

4. Duele

5. Amar Así

6. Money Money Money…

7. Internacionales

8. Flower Power

9. Taganga

10. Vuelve

 

Bomba Estéreo Top Hits by SounDarts.gr

Back To Top