skip to Main Content
Menu

Discography & ID : Calvin Harris

Discography & ID : Calvin Harris

Ύψος

Gallery

Daft Punk, Calvin Harris & Jack White

Calvin Harris & Ellie Goulding

Frank Ocean & Calvin Harris

Armie Hammer, Calvin Harris, Ricky Martin, Josh Groban

Bruno Mars, Britney Spears και Calvin Harris.

Armie Hammer, Calvin Harris, Roberta Armani, Ricky Martin & Josh Groban

Calvin Harris & Rita Ora

Calvin Harris & Rihanna

Calvin Harris & Jennifer Lopez

ID

Καλλιτεχνικό Όνομα: Calvin Harris

Πραγματικό Όνομα: Adam Richard Wiles

Ημερομηνία Γέννησης: 17 Ιανουαρίου 1984

Τόπος Γέννησης: Dumfries, Σκωτία, Ηνωμένο Βασίλειο

Επάγγελμα: δισκογραφικός παραγωγός, DJ, τραγουδιστής, τραγουδοποιός, συνθέτης.

Οικογενειακή Κατάσταση: single

Τέκνα: Δεν έχει

Γονείς: Pamela Wiles Noon (οικιακά) και David Wiles (βιοχημικός)

Αδέρφια: Έχει 2 μεγαλύτερα αδέρφια τη Sophie και τον Edward

Ενεργός στη μουσική: 2002-σήμερα

Βραβεία: Ο Calvin Harris έχει αποσπάσει 26 μουσικά βραβεία μέχρι σήμερα:

2 American Music Awards, 1 Billboard Music Award, 1 Grammy Award, 1 MTV Europe Music Award, 2 iHeartRadio Music Awards, 4 MTV Video Music Awards, 2 Teen Choice Awards κ.α.

Για να δείτε την λίστα με όλα τα βραβεία και τις υποψηφιότητες που έχει αποσπάσει o Calvin Harris κάντε κλικ εδώ.

Official Websitecalvinharris.com

πηγές: en.wikipedia.org, google

Discography

Start Here
Start Here
2010 – L.E.D. Festival Presents Calvin Harris (Mix album)
2010 – L.E.D. Festival Presents Calvin Harris (Mix album)
2007 – I Created Disco
2007 – I Created Disco
2008 – iTunes Live: Berlin Festival (E.P.)
2008 – iTunes Live: Berlin Festival (E.P.)
2009 – Ready for the Weekend
2009 – Ready for the Weekend
2009 – iTunes Live: London Festival ’09 (E.P.)
2009 – iTunes Live: London Festival ’09 (E.P.)
2012 – 18 Months
2012 – 18 Months
2017 – Funk Wav Bounces Vol. 1
2017 – Funk Wav Bounces Vol. 1

Start Here

  • Ο Adam Richard Wiles (γεννημένος στις 17 Ιανουαρίου 1984), γνωστός με το καλλιτεχνικό του όνομα Calvin Harris είναι Σκωτσέζος δισκογραφικός παραγωγός, DJ, τραγουδιστής και τραγουδοποιός. Για πρώτη φορά προσελκύστηκε από την ηλεκτρονική μουσική σε ηλικία δέκα ετών και ξεκίνησε να ηχογραφεί demos στο δωμάτιό του, το 1999. Όταν ο Harris έγινε 18 κυκλοφόρησε δύο τραγούδια, τα «Da Bongos» και «Brighter Days». Και τα δύο κυκλοφόρησαν ως 12-ιντσών club singles και CD-EPs από την εταιρεία Prima Facie στις αρχές του 2002, υπό την ονομασία “Stouffer”. Με αυτά τα singles στο όνομά του, ο Harris μετακόμισε από την Σκωτία στο Λονδίνο, με την ελπίδα να μάθει από την τοπική μουσική σκηνή. Μόνο ένα από τα τραγούδια του κυκλοφόρησε όσο ήταν στο Λονδίνο, το “Let Me Know”, στα φωνητικά του οποίου βρισκόταν η Ayah Marar. Με την έλλειψη ευκαιριών εργασίας και την έλλειψη χρημάτων, ο Harris επέστρεψε στο σπίτι του στο Dumfries και ξεκίνησε να στέλνει από το σπίτι του solo υλικό στην σελίδα του στο MySpace. Η φήμη του Harris στα social media τράβηξε την προσοχή της ιντερνετικής κοινότητας, όπως επίσης και του Mark Gillespie, ένας οργανωτής της dance-festival φίρμας, Global Gathering, που προσφάτως ίδρυσε την δική του φίρμα κι έκανε τον Harris το πρώτο του όνομα.
  • Το debut studio album του, “I Created Disco” κυκλοφόρησε τον Ιούνιο του 2007 και μέσα από αυτό δύο singles του κατέλαβαν το βρετανικό Top 10, “Acceptable in the 80s” και “The Girls”. Το 2009, ο Harris κυκλοφόρησε το δεύτερο album του, “Ready for the Weekend”, που έφτασε στη θέση Νο.1 των Βρετανικών Album Chart και αργότερα αναδείχθηκε ‘χρυσό’ από την BPI μέσα σε δύο μήνες από την κυκλοφορία του. Το lead single του έγινε το πρώτο τραγούδι που έφτασε στο Top των βρετανικών Single Charts
  • Ο Harris γνώρισε μεγάλη αναγνωρισιμότητα με την κυκλοφορία του τρίτου studio album του, “18 Months”, τον Οκτώβριο του 2012. Καταλαμβάνοντας τα βρετανικά charts, το album έγινε το πρώτο του που μπήκε στο αμερικανικό Bollboard 200 (όπου κατέλαβε την θέση Νο.19). Και τα οχτώ από τα singles του album, που ήταν τα «Bounce», «Feel So Close», «Let’s Go», «We’ll Be Coming Back», «Sweet Nothing», «Drinking from the Bottle», «I Need Your Love» και «Thinking About You» κατέλαβαν την κορυφή του Top 10 στην Μεγάλη Βρετανία. Εκείνη τη στιγμή, ο Harris έσπασε το ρεκόρ με τα περισσότερα Top 10 από ένα studio album στα βρετανικά Singles Chart με οχτώ εισαγωγές, ξεπερνώντας τον Michael Jackson. Ο Harris κυκλοφόρησε το τέταρτο studio album του “Motion”τον Νοέμβριο του 2014. Κατέλαβε το Νο.2 στην Μεγάλη Βρετανία και το Νο.5 στις Η.Π.Α. κι έγινε το δεύτερο συνεχόμενο Νο.1 album του Harris στο US Dance/Electronic Albums chart. Τα τρία πρώτα singles του δίσκου, singles «Under Control», «Summer» και «Blame» κατέλαβαν την κορυφή των βρετανικών chart.
  • Ο Harris έχει συνεργαστεί με αρκετούς άλλους καλλιτέχνες. Η συνεργασία του με την Rihanna, στο “We Found Love” έγινε μία διεθνής επιτυχία, δίνοντας στον Harris το πρώτο του No.1 single στο αμερικανικό Billboard Hot 100 chart. Οι δυο τους αργότερα συνεργάστηκαν στα «Where Have You Been» (2012) και «This Is What You Came For» (2016). Τον Οκτώβριο του 2014, έγινε ο πρώτος καλλιτέχνης που τοποθέτησε τρία τραγούδια του στο Τop 10 του Billboard Dance/Electronic Songs chart. Έγινε επίσης ο πρώτος Βρετανός καλλιτέχνης που ξεπέρασε το ένα εκατομμύριο streams στο Spotify. Ο Harris έλαβε δέκα Brit Award υποψηφιότητες –τρεις στην κατηγορία Best British Male και τέσσερις υποψηφιότητες στα βραβεία Grammy, κερδίζοντας το Grammy για το Καλύτερο Video Clip το 2013. Έλαβε το British Academy’s Ivor Novello Award ως Τραγουδοποιός της Χρονιάς το 2013 και στα Billboard Music Awards του 2015 έλαβε το βραβείο του Top Dance/Electronic Artist. Επίσης, ο Harris ανέβηκε στην πρώτη θέση της λίστας του Forbe ως ο πιο καλοπληρωμένος DJ επί πέντε συναπτά έτη από το 2013 ως το 2017. Ένας από τους πιο επιτυχημένους μουσικούς της σύγχρονης βρετανικής pop κουλτούρας, ο Harris εμφανίστηκε στην λίστα του Debrett το 2017 ως ένας από τους ανθρώπους που ασκούν επιρροή στην Μεγάλη Βρετανία. Ο Harris έχει την δική του δισκογραφική εταιρεία, Fly Eye Records.
  • Οι γονείς του, David Wiles, βιοχημικός, και Pamela Noon, οικιακά, παντρεύτηκαν στην Οξφόρδη πριν μετακομίσουν στο Dumfries του Georgetown. Έχει μία μεγαλύτερη αδερφή, την Sophie, κι έναν μεγαλύτερο αδερφό, τον Edward. Παρακολούθησε στο Dumfries High School και αφού έφυγε το σχολείο, τακτοποιούσε τα ράφια σε supermarkets και δούλευε σε μία τοπική επιχείρηση ψαράδικου, με σκοπό να αγοράσει το πρώτο του DJ μηχάνημα.
  • Ο Harris είχε ερωτικές συναναστροφές με την Rita Ora από τον Απρίλιο του 2013 ως τον Ιούνιο του 2014. Από τον Μάρτιο του 2015 ως τον Ιούνιο του 2016, ο Harris έβγαινε με την τραγουδίστρια Taylor Swift.

Πηγή: en.wikipedia.org

2010 – L.E.D. Festival Presents Calvin Harris (Mix album)

  • Κυκλοφόρησε: Ιούλιος 2010
  • Εταιρεία: Mixmag
  • Μορφή: CD, digital download

Tracklist:

1. “Show Me The Night”

2. “Biscayne”

3. “Tellyfoam”

4. “Ghettoblaster”

5. “No More”

6. “Love Song (Loop Mix)”

7. “Senta”

8. “Gecko”

9. “In Nightclubs”

10. “Flashback Spanish Fly” (Butch Remix-Axwell Mash-up)

11. “Babylon” (Dub)

12. “Walk With Me” (Axwell vs. Daddy’s Groove Remix)

13. “Woz Not Woz” (Club Mix)

2007 – I Created Disco

  • Κυκλοφόρησε: 15 Ιουνίου 2017
  • Εταιρεία: Fly Eye, Columbia
  • Μορφή: CD, LP, digital download
  • Πιστοποιήσεις: BPI: Gold
  • Παραγωγή: Calvin Harris
  • Singles από το «I Created Disco«:
  1. «Acceptable in the 80s» Κυκλοφόρησε: 11 Δεκεμβρίου 2006
  2. «The Girls» Κυκλοφόρησε: 4 Ιουνίου 2007
  3. «Merrymaking at My Place» Κυκλοφόρησε: 20 Αυγούστου 2007

Tracklist:

1. «Merrymaking at My Place» – 4:09

2. «Colours» – 4:01

3. «This Is the Industry» – 3:56

4. «The Girls» – 5:15

5. «Acceptable in the 80s» – 5:32

6. «Neon Rocks» – 3:48

7. «Traffic Cops» – 0:54

8. «Vegas» – 5:41

9. «I Created Disco» – 4:07

10. «Disco Heat» – 4:30

11. «Vault Character» – 0:08

12. «Certified» – 4:06

13. «Love Souvenir» – 4:18

14. «Electro Man» – 4:58

2008 – iTunes Live: Berlin Festival (E.P.)

  • Κυκλοφόρησε: 19 Μαΐου 2008
  • Μορφή: CD, LP, digital download

Tracklist:

1. “Disco Heat” (Live) – 5:08

2. “Colours” (Live) – 4:48

3. “Merrymaking At My Place” (Live) – 4:11

4. “Acceptable In the 80s” (Live) – 5:03

5. “I Created Disco” (Live) – 7:27

2009 – Ready for the Weekend

  • Κυκλοφόρησε: 14 Αυγούστου 2009
  • Εταιρεία: Fly Eye, Columbia
  • Μορφή: CD, LP, digital download
  • Πιστοποιήσεις: BPI: Gold
  • Παραγωγή: Calvin Harris
  • Singles από το «Ready for the Weekend«:
  1. «I’m Not Alone» Κυκλοφόρησε: 6 Απριλίου 2009
  2. «Ready for the Weekend» Κυκλοφόρησε: 9 Αυγούστου 2009
  3. «Flashback» Κυκλοφόρησε: 2 Νοεμβρίου 2009
  4. «You Used to Hold Me» Κυκλοφόρησε: 8 Φεβρουαρίου 2010

Tracklist:

1. «The Rain» – 4:36

2. «Ready for the Weekend» – 3:37

3. «Stars Come Out» – 4:28

4. «You Used to Hold Me» – 3:51

5. «Blue» – 3:41

6. «I’m Not Alone» – 3:31

7. «Flashback» – 3:49

8. «Worst Day» (featuring Izza Kizza) – 3:46

9. «Relax» – 3:49

10. «Limits» – 3:42

11. «Burns Night» – 2:20

12. «Yeah Yeah Yeah La La La» – 3:17

13. «Dance wiv Me» (Dizzee Rascal featuring Calvin Harris and Chrome) – 4:24

14. «5iliconeator» – 3:29

2009 – iTunes Live: London Festival ’09 (E.P.)

  • Κυκλοφόρησε: 2009

Tracklist:

1. “I’m Not Alone” – 5:24

2. “Acceptable in the 80s” – 4:03

3. “Colours” – 4:23

4. “The Girls” – 5:25

5. “I Created Disco” – 5:36

6. “Vegas” – 5:24

2012 – 18 Months

  • Κυκλοφόρησε: 26 Οκτωβρίου 2012
  • Εταιρεία: Deconstruction, Fly Eye, Columbia
  • Μορφή: CD, LP, Digital download
  • Πιστοποιήσεις: BPI: 3× Platinum, ARIA: Platinum, IRMA: Gold, MC: 2× Platinum, RIAA: Gold, RMNZ: Gold
  • Παραγωγή: Dillon Francis, Calvin Harris, Mark Knight, James F. Reynolds, Nicky Romero
  • Singles από το «18 Months«:
  1. «Bounce» Κυκλοφόρησε: 10 Ιουνίου 2011
  2. «Feel So Close» Κυκλοφόρησε: 19 Αυγούστου 2011
  3. «Let’s Go» Κυκλοφόρησε: 30 Μαρτίου 2012
  4. «We’ll Be Coming Back» Κυκλοφόρησε: 27 Ιουλίου 2012
  5. «Sweet Nothing» Κυκλοφόρησε: 12 Οκτωβρίου 2012
  6. «Drinking from the Bottle» Κυκλοφόρησε: 27 Ιανουαρίου 2013
  7. «I Need Your Love» Κυκλοφόρησε: 12 Απριλίου 2013
  8. «Thinking About You» Κυκλοφόρησε: 2 Αυγούστου 2013

Tracklist:

1. «Green Valley» – 1:49

2. «Bounce» (featuring Kelis) – 3:42

3. «Feel So Close» – 3:26

4. «We Found Love» (Rihanna featuring Calvin Harris) – 3:35

5. «We’ll Be Coming Back» (featuring Example) – 3:54

6. «Mansion» – 2:07

7. «Iron» (with Nicky Romero) – 3:39

8. «I Need Your Love» (featuring Ellie Goulding) – 3:54

9. «Drinking from the Bottle» (featuring Tinie Tempah) – 4:00

10. «Sweet Nothing» (featuring Florence Welch) – 3:32

11. «School» – 1:47

12. «Here 2 China» (with Dillon Francis featuring Dizzee Rascal) – 2:32

13. «Let’s Go» (featuring Ne-Yo) – 3:53

14. «Awooga» – 3:51

15. «Thinking About You» (featuring Ayah Marar) – 4:07

2017 – Funk Wav Bounces Vol. 1

  • Κυκλοφόρησε: 30 Ιουνίου 2017
  • Εταιρεία: Fly Eye, Columbia
  • Μορφή: CD, LP, digital download
  • Πιστοποιήσεις: BPI: Silver, MC: Gold
  • Παραγωγή: Calvin Harris
  • Singles από το «Funk Wav Bounces Vol. 1«:
  1. «Slide» Κυκλοφόρησε: 23 Φεβρουαρίου 2017
  2. «Heatstroke» Κυκλοφόρησε: 31 Μαρτίου 2017
  3. «Rollin» Κυκλοφόρησε: 12 Μαΐου 2017
  4. «Feels» Κυκλοφόρησε: 16 Ιουνίου 2017
  5. «Faking It» Κυκλοφόρησε: 17 Οκτωβρίου 2017

Tracklist:

1. «Slide» (featuring Frank Ocean and Migos) – 3:50

2. «Cash Out» (featuring Schoolboy Q, PartyNextDoor and DRAM) – 3:55

3. «Heatstroke» (featuring Young Thug, Pharrell Williams and Ariana Grande) – 3:49

4. «Rollin» (featuring Future and Khalid) – 4:32

5. «Prayers Up» (featuring Travis Scott and A-Trak) – 3:24

6. «Holiday» (featuring Snoop Dogg, John Legend and Takeoff) – 2:49

7. «Skrt on Me» (featuring Nicki Minaj) – 3:48

8. «Feels» (featuring Pharrell Williams, Katy Perry and Big Sean) – 3:43

9. «Faking It» (featuring Kehlani and Lil Yachty) – 4:00

10. «Hard to Love» (featuring Jessie Reyez) – 3:50

Calvin Harris Top Hits by SounDarts.gr