skip to Main Content
Menu

Discography & ID : Cardi B

Discography & ID : Cardi B

Ύψος

Gallery

Bruno Mars & Cardi B

Cardi B & Offset

El Alfa & Cardi B

Cardi B & Kehlani

Cardi B & Ozuna

DJ Snake, Selena Gomez, Ozuna & Cardi B

ID

Όνομα: Cardi B

Πραγματικό όνομα: Belcalis Marlenis Almánzar

Ημερομηνία Γέννησης: 11 Οκτωβρίου 1992

Τόπος Γέννησης: The Bronx, Νέα Υόρκη, Η.Π.Α.

Επάγγελμα: rapper, τηλεοπτική προσωπικότητα, τραγουδοποιός,

Οικογενειακή Κατάσταση: Παντρεμένη με τον rapper Offset (Kiari Kendrell Cephus) του συγκροτήματος Migos (Παντρεύτηκαν: 2017, χώρισαν: 2018).

Τέκνα: Έχει μια κόρη, την Kulture Kiari Cephus.

Γονείς: ?

Αδέρφια: Έχει μια μικρότερη αδερφή, την Hennessy Carolina.

Ενεργή στη μουσική: 2015-σήμερα

Βραβεία: H Cardi B έχει αποσπάσει συνολικά πάνω από 35 μουσικά βραβεία μέχρι σήμερα :

3 American Music Awards, 2 ASCAP Rhythm & Soul Music Awards, 2 BET Awards, 9 BET Hip Hop Awards, 2 Guinness World Records, 3 MTV Video Music Awards, 2 Soul Train Music Awards κ.α.

Για να δείτε την λίστα με όλα τα βραβεία και τις υποψηφιότητες που έχει αποσπάσει η Cardi B κάντε κλικ εδώ.

Official Websitecardibofficial.com

πηγές: en.wikipedia.org, google

Discography

Start Here
Start Here
2016 – Gangsta Bitch Music, Vol. 1 (Mixtape)
2016 – Gangsta Bitch Music, Vol. 1 (Mixtape)
2017 – Gangsta Bitch Music, Vol. 2 (Mixtape)
2017 – Gangsta Bitch Music, Vol. 2 (Mixtape)
2018 – Invasion of Privacy
2018 – Invasion of Privacy

Start Here

  • Η Belcalis Marlenis Almánzar (11 Οκτωβρίου 1992), γνωστή ως Cardi B, είναι Αμερικανίδα rapper. Γεννήθηκε στο Bronx της Νέας Υόρκης από μητέρα από το Τρινιδάδ και πατέρα από τη Δομινικανή Δημοκρατία.
  • Η πρώτη της μπάντα ήταν οι Bloods και μέχρι τα 16 της ήταν μέλος συμμορίας που κρατούσε τη φάση ζωντανή στα νεουρκέζικα στενά. Αφού έκανε διάφορες δουλειές για να ανεξαρτητοποιηθεί, στα 19 της αποφάσισε να γίνει στρίπερ για να μην μείνει άστεγη και να ξεφύγει από έναν σύντροφο της, ο οποίος της κακοποιούσε συστηματικά.
  • Έγινε διάσημη στο Ίντερνετ μέσω του Instagram, αρχικά ως στρίπερ καθώς χρειαζόταν λεφτά για να ζήσει και έπειτα από την καριέρα της ως rapper.
  • Από το 2015 έως το 2017 εμφανιζόταν ως τακτικό μέλος στο reality «Love & Hip Hop: New York». Τον Φεβρουάριο του 2017 υπέγραψε το πρώτο μεγάλο δισκογραφικό συμβόλαιο με την Atlantic Records. Το ντεμπούτο της single, με τίτλο «Bodak Yellow», έφτασε στο νούμερο 1 στο Billboard Hot 100 των Ηνωμένων Πολιτειών αλλά και σε πολλές ακόμα χώρες.
  • Δηλώνει φανατική φεμινίστρια, δεν αφήνει κανένα σχόλιο για εκείνη να πέσει κάτω χωρίς να «φτύσει» (sic) καποιο diss, σιχαίνεται τα social media τα οποία θεωρεί «το πιο αηδιαστικό μέρος που οδηγεί τoν κόσμο στην τρέλα» και αν τη ρωτήσεις για τις γυναίκες που την έχουν επηρεάσει περισσότερο θα σου πει πως είναι οι Missy Elliott, Tweet, και Ivy Queen.
  • To «Bodak Υellow» έγινε τριπλά πλατινένιο από την Recording Industry Association of America (RIAA). και οι New York Times το αποκάλεσαν «ο ραπ ύμνος του καλοκαιριού». Με τις συνεργασίες της στα «No Limit» και «MotorSport», έγινε η πρώτη γυναίκα rapper στη γη με τρεις πρώτες καταχωρήσεις στο top 10 του Hot 100, και η πρώτη γυναίκα καλλιτέχνης που πέτυχε το ίδιο στο Hot R&B/Hip-Hop Songs chart.
  • Η Cardi B ανακοίνωσε ότι χώρισε, έπειτα από μόλις 15 μήνες γάμου, από τον σύζυγό της, τον rapper Offset του συγκροτήματος Migos, με τον οποίο απέκτησαν μια κόρη την Kulture Kiari Cephus, τον Ιούλιο του 2018. Η πρώην στριπτιζέζ είχε παντρευτεί μυστικά τον Offset, τον Σεπτέμβριο του 2017.

2016 – Gangsta Bitch Music, Vol. 1 (Mixtape)

  • Κυκλοφόρησε: 7 Μαρτίου 2016
  • Εταιρεία: KSR
  • Μορφή: Digital Release

Tracklist:

1. «Intro (Skit)» (featuring The Breakfast Club) 0:56

2. «Trust Issues» 2:24

3. «On Fleek» 2:46

4. «Washpoppin» 3:20

5. «Her Perspective (Skit)» 1:30

6. «Selfish» (featuring Josh X) 3:12

7. «I Gotta Hurt You» 4:11

8. «Foreva» 3:22

9. «Trick (Skit)» (featuring Haitian V) 2:07

10. «Trick» 2:52

11. «Lit Thot» 3:01

12. «Sauce Boyz» 2:53

13. «Outro (Skit)» (featuring Lisa Evers) 0:36

2017 – Gangsta Bitch Music, Vol. 2 (Mixtape)

  • Κυκλοφόρησε: 20 Ιανουαρίου 2017
  • Εταιρεία: KSR
  • Μορφή: Digital Release
  • Singles από το «Gangsta Bitch Music, Vol. 2»:
  1. «Bronx Season» Κυκλοφόρησε: 15 Σεπτεμβρίου 2016

Tracklist:

1. «Bronx Season» 2:22

2. «Lick» (featuring Offset) 3:53

3. «Hectic» (featuring DJ Hardwerk) 2:52

4. «Leave That Bitch Alone» (Skit) (featuring Justvlad) 1:27

5. «Leave That Bitch Alone» 2:47

6. «Rollin» 3:34

7. «Back It Up» (featuring Konshens and Hoodcelebrityy) 2:37

8. «Never Give Up» (featuring Josh X) 2:39

9. «Pull Up» 2:42

10. «Pop Off» (featuring Casanova) 3:33

2018 – Invasion of Privacy

  • Κυκλοφόρησε: 5 Απριλίου 2018
  • Εταιρεία: Atlantic Records
  • Μορφή: CD, LP, Digital Release
  • Παραγωγή: Brooklyn Johnny (exec.), Craig Kallman (also exec.), Darrale Jones (also exec.), 30 Roc, Allen Ritter, Andrew Watt, Ayo, Benny Blanco, Boi-1da, Cassius, Jay Cheeze, Beatz Cubeatz, DJ Mustard, DJ Official, DJ SwanQo, Frank Dukes, Invincible J., White Did It, Keyz, Klenard Raphael, Laquan Green, Louis Bell, Matt Allen, Murda Beatz, Needlz, NES, Nick Seeley, Nonstop da Hitman, Scribz Riley, Sean Allen, Tainy, Vinylz, Migos, 21 Savage, Chance The Rapper, YG, J Balvin, Bad Bunny
  • Singles από το «Invasion of Privacy»:
  1. «Bodak Yellow» Κυκλοφόρησε: 16 Ιουνίου 2017
  2. «Bartier Cardi» Κυκλοφόρησε: 22 Δεκεμβρίου 2017
  3. «Be Careful» Κυκλοφόρησε: 30 Μαρτίου 2018
  4. «I Like It» Κυκλοφόρησε: 25 Μαΐου 2018
  5. «Ring» Κυκλοφόρησε: 28 Αυγούστου 2018
  6. «Money» Κυκλοφόρησε: 23 Οκτωβρίου 2018

Tracklist:

1. «Get Up 10» 3:51

2. «Drip» (featuring Migos) 4:23

3. «Bickenhead» 3:01

4. «Bodak Yellow» 3:43

5. «Be Careful» 3:30

6. «Best Life» (featuring Chance the Rapper) 4:44

7. «I Like It» (with Bad Bunny and J Balvin) 4:13

8. «Ring» (featuring Kehlani) 2:57

9. «Money Bag» 3:49

10. «Bartier Cardi» (featuring 21 Savage) 3:44

11. «She Bad» (with YG) 3:50

12. «Thru Your Phone» 3:08

13. «I Do» (featuring SZA) 3:20

Deluxe edition (bonus tracks)

14. «Money» 3:03

15. «Press»

Cardi B Top Hits by SounDarts.gr