skip to Main Content
Menu

Discography & ID : Childish Gambino

Discography & ID : Childish Gambino

Ύψος

Gallery

Childish Gambino

Rihanna & Donald Glover

Childish Gambino & Bruno Mars

SZA & Childish Gambino

Jhené Aiko & Childish Gambino

Donald Glover (Childish Gambino) & Jimmy Kimmel

Donald Glover (Magic Mike XXL poster)

Donald Glover, Brian Tyree Henry & Lakeith Stanfield (Atlanta poster)

ID

Καλλιτεχνικό ΌνομαChildish Gambino (ως τραγουδιστής)

Ολόκληρο Όνομα: Donald McKinley Glover Jr.

Άλλα ψευδώνυμα: mcDJ (ως DJ)

Ημερομηνία Γέννησης: 25 Σεπτεμβρίου 1983

Τόπος Γέννησης: Edwards Air Force Base, California, Η.Π.Α.

Επάγγελμα: τραγουδιστής, ηθοποιός, συγγραφέας, σκηνοθέτης, DJ

Οικογενειακή Κατάσταση: Michelle (Παντρεύτηκαν: 2016)

Τέκνα: Legend (2016) και ? (2018)

Γονείς: Donald Glover Sr. και Beverly Smith

ΑδέρφιαStephen Glover (μικρότερος) και Bree Glover. Επίσης έχει αρκετά θετά αδέρφια!

Ενεργός στη μουσική: 2002-σήμερα

Βραβεία:  O Childish Gambino έχει αποσπάσει πάνω από 25 βραβεία μέχρι σήμερα:

2 Golden Globe Awards, 1 Grammy Award, 1 American Film Institute Award, 6 Black Reel Awards, 1 The Comedy Award, 1 Critics’ Choice Television Award, 2 Primetime Emmy Awards, 2 Gold Derby TV Awards, 3 MTV Video Music Awards, 1 NAACP Image Award, 1 Producers Guild of America Award, 5 Writers Guild of America Awards κ.α.

Για να δείτε την λίστα με όλα τα βραβεία και τις υποψηφιότητες που έχει αποσπάσει o Childish Gambino κάντε κλικ εδώ.

Official Websitechildishgambino.com

πηγές: en.wikipedia.org, google

Discography

Start Here
Start Here
2008 – Sick Boi (Mixtape)
2008 – Sick Boi (Mixtape)
2009 – Poindexter (Mixtape)
2009 – Poindexter (Mixtape)
2010 – I Am Just a Rapper (Mixtape)
2010 – I Am Just a Rapper (Mixtape)
2010 – I Am Just a Rapper 2 (Mixtape)
2010 – I Am Just a Rapper 2 (Mixtape)
2010 – Culdesac (Mixtape)
2010 – Culdesac (Mixtape)
2011 – Camp
2011 – Camp
2011 – EP (E.P.)
2011 – EP (E.P.)
2012 – Royalty (Mixtape)
2012 – Royalty (Mixtape)
2013 – Because the Internet
2013 – Because the Internet
2014 – STN MTN (Mixtape) / Kauai (E.P.)
2014 – STN MTN (Mixtape) / Kauai (E.P.)
2016 – «Awaken, My Love!»
2016 – «Awaken, My Love!»
2018 – Summer Pack (E.P.)
2018 – Summer Pack (E.P.)

Start Here

  • Ο Donald McKinley Glover, γεννήθηκε στις 25 Σεπτεμβρίου 1983 και είναι Αμερικανός ηθοποιός, συγγραφέας, παραγωγός, κωμικός, ράπερ, τραγουδιστής και συνθέτης. Είναι γνωστός επίσης και με το καλλιτεχνικό του όνομα Childish Gambino και ως disc jockey εμφανίζεται με το όνομα mcDJ.
  • Γεννήθηκε στη Βάση Πολεμικής Αεροπορίας Edwards στο Kern County της Καλιφόρνια. Μεγάλωσε στο Stone Mountain της Γεωργίας. Η μητέρα του, Beverly Smith, είναι συνταξιούχος πάροχος ημερήσιας φροντίδας, και ο πατέρας του, Donald Glover Sr., είναι συνταξιούχος ταχυδρομικός υπάλληλος. Οι γονείς του εργάστηκαν επίσης ως ανάδοχοι γονείς για 14 χρόνια. Ο Glover ανατράφηκε ως Μάρτυρας του Ιεχωβά. Παρακολούθησε τη Σχολή Καλών Τεχνών του DeKalb.
  • Ο Glover αποφοίτησε από το Τμήμα Τεχνών του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης με πτυχίο Δραματικής Συγγραφής (2006). Αργότερα στο Tisch, ο Glover έκανε μόνος του την παραγωγή για το ανεξάρτητο mixtape του «The Young I Get», το οποίο δεν κυκλοφόρησε ποτέ μιας και αποκηρύχτηκε από τον ίδιο τον Glover επειδή ήταν «υπερβολικά ακατέργαστο» κάτι σαν αυτό που ο ίδιος ονομάζει «μειωμένου Drake». Ο Glover άρχισε επίσης να δουλεύει ως DJ και να παράγει ηλεκτρονική μουσική υπό το ψευδώνυμο MC D -αργότερα το άλλαξε σε mcDJ- ενώ έκανε και το remix album του Sufjan Stevens, «Illinois» (2005).
  • Είναι γνωστός κυρίως από τις συμμετοχές του στις κωμικές σειρές «30 Rock», «Community» και «Atlanta» την οποία και δημιούργησε. Πρωταγωνιστεί σε ταινίες όπως: «Mystery Team» (2009), «The Lazarus Effect», «Magic Mike XXL», «The Martian» (2015), «Spider-Man: Homecoming» (2017) «Solo: A Star Wars Story» (2018). Παρέχει επίσης τη φωνή του Simba σε ένα remake της ταινία της Disney, «The Lion King» (2019).
  • Μετά από αρκετά albums που κυκλοφόρησε ο ίδιος και mixtapes, ο Glover υπέγραψε με την Glassnote Records το 2011. Κυκλοφόρησε το πρώτο του album, «Camp», στις 15 Νοεμβρίου 2011 και έλαβε γενικά θετικές κριτικές. Το δεύτερο studio album του, «Because the Internet», κυκλοφόρησε στις 10 Δεκεμβρίου 2013. Ο Glover ήταν υποψήφιος για δύο Βραβεία Grammy το 2015 στην κατηγορία «Best Rap Album» για το «Because the Internet» και στην κατηγορία «Best Rap Performance» για το single «3005». Ο Glover κυκλοφόρησε στις 2 Δεκεμβρίου του 2016 το τρίτο του album με τίτλο «Awaken, My Love!».
  • To 2018 κυκλοφόρησε ένα single συνοδευόμενο από ένα πολυσυζητημένο video clip, με τίτλο «This Is America» που έκανε ντεμπούτο στην πρώτη θέση του Billboard Hot 100.

πηγές: en.wikipedia.org

2008 – Sick Boi (Mixtape)

  • Κυκλοφόρησε: 5 Ιουνίου 2008
  • Εταιρεία: Not On Label (Childish Gambino Self-released)
  • Μορφή: digital download

Tracklist:

1. Easy (intro) 2:45

2. Fire 2:59

3. I’m A Winner (feat. Amber Petty) 4:17

4. Tru Dudes (ripped version) (feat. MC Chris) 3:21

5. Red Alert 2:52

6. Love is Crazy (feat. Eugene Cordero) 3:27

7. My Hoodie (feat. Chaz Kangas) 2:32

8. Fresh 2:48

9. Til I Die 3:41

10. So Sick Wit It 2:56

11. Assasins (feat. DC, Nick Packard) 3:26

12. Baby Doll 4:42

2009 – Poindexter (Mixtape)

  • Κυκλοφόρησε: 17 Σεπτεμβρίου 2009
  • Εταιρεία: Not On Label (Childish Gambino Self-released)
  • Μορφή: digital download

Tracklist:

1. Extraordinary 3:47

2. So Much Better 3:02

3. Phat People (feat. Billy Scafuri) 3:33

4. The Awesome (feat. MC Chris) 3:04

5. Yes 3:54

6. Hawk Jones (feat. Dree Dei) 3:26

7. Almost There 3:37

8. Hollerin (feat. Dean) 3:59

9. My Name Bam-B (feat. G.E.T.H.) 4:32

10. Grind 4:07

11. The Rocker 3:16

12. I’m So Confused (feat. Truff Syrum) 3:00

13. Starlight (feat. Amber Petty, DC) 3:49

14. Sunshine (feat. Dean) 4:23

2010 – I Am Just a Rapper (Mixtape)

  • Κυκλοφόρησε: 5 Ιανουαρίου 2010
  • Εταιρεία: Not On Label (Childish Gambino Self-released)
  • Μορφή: digital download

Tracklist:

1. New Prince (Crown On The Ground) 3:49

2. Bitch Look At Me Now (Two Weeks) 4:03

3. 49ers (Orange Shirt) (feat. DC) 2:26

4. My Girls (My Girls) 3:37

5. I Can Hear Your Feet (Sunrise) 2:57

6. The Truth (Goth Star) (feat. DC) 3:18

7. I Love Clothes (Deadbeat Summer) 4:02

8. I Be On That 3:49

2010 – I Am Just a Rapper 2 (Mixtape)

  • Κυκλοφόρησε: 4 Φεβρουαρίου 2010
  • Εταιρεία: Not On Label (Childish Gambino Self-released)
  • Μορφή: digital download
  • Παραγωγή: Donald Glover, Ludwig Göransson

Tracklist:

1. The Real (Infinity Guitars) 2:30

2. Get It (Tightrope) 2:34

3. Different (Feel It All Around) (feat. DC) 2:51

4. What the F*** Are You? (Colouring Of Pigeons) 2:10

5. Both Hands (Black Rainbow) 3:30

6. For the Fans (Warm Heart Of Africa) 1:33

7. Nowhere to Go (Disaster Babe) 1:50

8. (?) 2:53

2010 – Culdesac (Mixtape)

  • Κυκλοφόρησε: 3 Ιουλίου 2010
  • Εταιρεία: Glassnote
  • Μορφή: digital download
  • Παραγωγή: Donald Glover, Ludwig Göransson

Tracklist:

1. «Difference» 4:28

2. «Hero» 4:22

3. «I Be on That» 3:53

4. «Got This Money» 4:58

5. «So Fly» 3:45

6. «You Know Me» 3:46

7. «Let Me Dope You» 3:32

8. «Do Ya Like» 4:37

9. «I’m Alright» 1:45

10. «Glory» 3:12

11. «Fuck it All» 4:40

12. «I’m on It» 3:30

13. «Put It in My Video» 3:15

14. «These Girls» (feat. Garfunkel and Oates) 3:30

15. «The Last» 3:12

16. «Got This Money (Acoustic @ Ace Hotel)» (bonus track) 4:42

2011 – Camp

  • Κυκλοφόρησε: 15 Νοεμβρίου 2011
  • Εταιρεία: Glassnote, Universal
  • Μορφή: CD, LP, digital download
  • Παραγωγή: Childish Gambino, Ludwig Göransson
  • Singles από το “Camp”:
  1. «Bonfire» Κυκλοφόρησε : 17 Σεπτεμβρίου 2011
  2. «Heartbeat» Κυκλοφόρησε : 15 Νοεμβρίου 2011
  3. «Fire Fly» Κυκλοφόρησε : 30 Ιουλίου 2012

Tracklist:

1. «Outside» 4:30

2. «Fire Fly» 3:24

3. «Bonfire» 3:13

4. «All the Shine» 5:46

5. «Letter Home» 1:44

6. «Heartbeat» 4:31

7. «Backpackers» 3:16

8. «L.E.S.» 5:19

9. «Hold You Down» 4:53

10. «Kids (Keep Up)» 4:57

11. «You See Me» 3:15

12. «Sunrise» 3:40

13. «That Power» 7:38

Camp Side D bonus tracks

14. «Freaks and Geeks» 3:39

15. «My Shine» 3:29

16. «Not Going Back» 4:40

17. «Longest Text Message» 3:47

Deluxe edition (bonus tracks)

14. «Freaks and Geeks» 3:39

15. «Not Going Back» 4:42

16. «Heartbeat (Treasure Fingers Remix)» 5:31

17. «Heartbeat (Oliver Remix)» 4:32

iTunes bonus track

18. «Heartbeat (Cole Medina Remix)» 6:54

2011 – EP (E.P.)

  • Κυκλοφόρησε: 8 Μαρτίου 2011
  • Εταιρεία: Glassnote
  • Μορφή: digital download
  • Παραγωγή: Donald Glover, Ludwig Göransson

Tracklist:

1. «Be Alone» 4:41

2. «Freaks and Geeks» 3:37

3. «My Shine» 3:30

4. «Lights Turned On» 3:51

5. «Not Going Back» (feat. Beldina Malaika) 4:41

2012 – Royalty (Mixtape)

  • Κυκλοφόρησε: 2 Οκτωβρίου 2014
  • Εταιρεία: Glassnote
  • Μορφή: digital download
  • Πιστοποιήσεις: RIAA: Gold, BPI: Silver, MC: Gold
  • Παραγωγή: Childish Gambino (also exec.), Beck, Blake Griffin, Bloodshy & Avant, Boi-1da, Jordan Evans, Kavinsky, Ludwig Göransson, The Maven Boys, Matthew Burnett, Myke Murda, Skywlkr
  • Singles από το “Royalty”:
  1. «Sober» Κυκλοφόρησε: 14 Σεπτεμβρίου 2014

Tracklist:

1. «Royalty» 0:09

2. «We Ain’t Them» 3:13

3. «One Up» (feat. Steve G. Lover III) 2:31

4. «Black Faces» (feat. Nipsey Hussle) 3:29

5. «Unnecessary» (feat. Schoolboy Q and Ab-Soul) 3:41

6. «Shoulda Known» 4:27

7. «R.I.P» (feat. Bun B) 3:54

8. «American Royalty» (feat. RZA and Hypnotic Brass Ensemble) 3:34

9. «It May Be Glamour Life» (feat. Ghostface Killah) 1:36

10. «Toxic» (feat. Danny Brown) 2:48

11. «Silk Pillow» (feat. Beck) 4:10

12. «They Don’t Like Me» (feat. Chance the Rapper) 2:14

13. «Arrangement» (feat. Gonage) 4:34

14. «Won’t Stop» (feat. Danielle Haim) 3:07

15. «Bronchitis» 3:02

16. «Wonderful» (feat. Josh Osho) 2:34

17. «Make It Go Right» (feat. Kilo Kish) 4:24

18. «Real Estate» (feat. Alley Boy, Swank and Tina Fey) 5:52

2013 – Because the Internet

  • Κυκλοφόρησε: 10 Δεκεμβρίου 2013
  • Εταιρεία: Glassnote, Island
  • Μορφή: CD, LP, digital download
  • Πιστοποιήσεις: RIAA: Gold, BPI: Silver
  • Παραγωγή: Childish Gambino (also exec.), Fam Udeorji (exec.), Christian Rich, Ludwig Göransson, Pop Levi, Sam Spiegel, Stefan Ponce, Thundercat
  • Singles από το “Because the Internet”:
  1. «3005» Κυκλοφόρησε: 22 Οκτωβρίου 2013
  2. «Crawl» Κυκλοφόρησε: 7 Φεβρουαρίου 2014
  3. «Sweatpants» Κυκλοφόρησε: 9 Ιουνίου 2014
  4. «Telegraph Ave» Κυκλοφόρησε: 19 Αυγούστου 2014

Tracklist:

1. «Royalty» 0:09

2. «We Ain’t Them» 3:13

3. «One Up» (feat. Steve G. Lover III) 2:31

4. «Black Faces» (feat. Nipsey Hussle) 3:29

5. «Unnecessary» (feat. Schoolboy Q and Ab-Soul) 3:41

6. «Shoulda Known» 4:27

7. «R.I.P» (feat. Bun B) 3:54

8. «American Royalty» (feat. RZA and Hypnotic Brass Ensemble) 3:34

9. «It May Be Glamour Life» (feat. Ghostface Killah) 1:36

10. «Toxic» (feat. Danny Brown) 2:48

11. «Silk Pillow» (feat. Beck) 4:10

12. «They Don’t Like Me» (feat. Chance the Rapper) 2:14

13. «Arrangement» (feat. Gonage) 4:34

14. «Won’t Stop» (feat. Danielle Haim) 3:07

15. «Bronchitis» 3:02

16. «Wonderful» (feat. Josh Osho) 2:34

17. «Make It Go Right» (feat. Kilo Kish) 4:24

18. «Real Estate» (feat. Alley Boy, Swank and Tina Fey) 5:52

2014 – STN MTN (Mixtape) / Kauai (E.P.)

  • Κυκλοφόρησε: 2 Οκτωβρίου 2014
  • Εταιρεία: Glassnote
  • Μορφή: digital download
  • Πιστοποιήσεις: RIAA: Gold, BPI: Silver, MC: Gold
  • Παραγωγή: Nick Banga, Big Soj, Childish Gambino, DJ Drama, Ludwig Göransson, Tim Suby, Zaytoven
  • Singles από το “STN MTN (Mixtape) / Kauai (E.P.)”:
  1. «Sober» Κυκλοφόρησε: 14 Σεπτεμβρίου 2014

Tracklist:

STN MTN

1. «Dream» / «Southern Hospitality» / «Partna Dem» 5:00

2. «Fucks Given» 2:30

3. «No Small Talk» (feat. Kari Faux) 3:15

4. «Money Baby» 3:25

5. «Move That Dope» / «Nextel Chirp» / «Let Your Hair Blow» (feat. Young Scooter) 4:51

6. «AssShots Remix» (feat. Royalty) 5:01

7. «Childish Gambino @ The Atrium» 1:26

8. «U Don’t Have to Call» 3:34

9. «Candler Road» 3:17

10. «All Yall» 3:39

11. «Go DJ» 4:30

Kauai

1. «Sober» 4:12

2. «Pop Thieves (Make It Feel Good)» (feat. Jaden Smith) 5:09

3. «Retro (Rough)» 3:22

4. «The Palisades» (feat. Christian Rich) 3:10

5. «Poke» (feat. Steve G. Lover) 3:36

6. «Late Night in Kauai» (feat. Jaden Smith) 4:45

7. «V. 3005» (Beach Picnic Version) 3:45

2016 – «Awaken, My Love!»

  • Κυκλοφόρησε: 2 Δεκεμβρίου 2016
  • Εταιρεία: Glassnote
  • Μορφή: CD, LP, digital download
  • Πιστοποιήσεις: RIAA: Gold, BPI: Silver, MC: Gold
  • Παραγωγή: Childish Gambino (also exec.), Ludwig Göransson (also exec.), Gary Clark Jr.
  • Singles από το “»Awaken, My Love!»”:
  1. «Me and Your Mama» Κυκλοφόρησε: 10 Νοεμβρίου 2016
  2. «Redbone» Κυκλοφόρησε: 17 Νοεμβρίου 2016
  3. «Terrified» Κυκλοφόρησε: 19 Σεπτεμβρίου 2017

Tracklist:

1. «Me and Your Mama» 6:19

2. «Have Some Love» 3:44

3. «Boogieman» 3:36

4. «Zombies» 4:41

5. «Riot» 2:05

6. «Redbone» 5:26

7. «California» 2:45

8. «Terrified» 4:15

9. «Baby Boy» 6:22

10. «The Night Me and Your Mama Met» 3:34

11. «Stand Tall» 6:10

2018 – Summer Pack (E.P.)

  • Κυκλοφόρησε: 11 Ιουλίου 2018
  • Εταιρεία: Wolf+Rothstein, Liberator Music, RCA
  • Μορφή: digital download
  • Παραγωγή: Donald Glover, Ludwig Göransson
  • Singles από το “Summer Pack”:
  1. «Summertime Magic» Κυκλοφόρησε: 11 Ιουλίου 2018

Tracklist:

1. «Summertime Magic» 3:33

2. «Feels Like Summer» 4:57

Childish Gambino Top Hits by SounDarts.gr