skip to Main Content
Menu

Discography & ID : Chuck Berry

Discography & ID : Chuck Berry

Ύψος

Gallery

O Chuck Berry με την σύζυγό του Themetta

Elvis Presley & Chuck Berry

Chuck Berry & Jerry Lee Lewis

John Fogerty, Keith Richards, Neil Young & Chuck Berry (1986)

Willie Dixon, Little Richard, Bo Diddley & Chuck Berry (1987)

John Lennon & Chuck Berry.

Chuck Berry, Paul McCartney & Joe Edwards.

Chuck Berry & Tina Turner

Eric Clapton, Chuck Berry & Keith Richards

Axl Rose & Chuck Berry

Leonard Cohen, Chuck Berry & Keith Richards.

To άγαλμα του Chuck Berry στο St.Louis του Missouri

Björk, Bono, Macy Gray, Keith Richards, Chuck Berry, Patti Smith, Fiona Apple, Dr Dre, Faith Hill, Carlos Santana, Mary J. Blige et Zac De La Rocha (Vanity Fair 2000)

Chuck Berry (St.Louis Magazine)

ID

Όνομα: Charles Edward Anderson «Chuck» Berry

Ψευδώνυμα: «Father of Rock ‘n’ Roll» (Πατέρας του Rock’n’Roll) και «The Prime Minister of Rock ‘n’ Roll» (Ο πρωθυπουργός του Rock’n’Roll)

Ημερομηνία Γέννησης: 18 Οκτωβρίου 1926.

Τόπος Γέννησης: St. Louis, Missouri, Η.Π.Α.

Απεβίωσε: 18 Μαρτίου 2017 (ηλικία 90) στο St. Charles, Missouri, U.S.

Επάγγελμα: Τραγουδιστής, τραγουδοποιός.

Συμμετοχές σε άλλα μουσικά σχήματα: The Sir John Trio (1953), Johnnie Johnson’s trio (1958)

Οικογενειακή Κατάσταση: Παντρεύτηκε την Themetta «Toddy» Suggs στις 28 Οκτωβρίου 1948.

ΤέκναDarlin Ingrid Berry (Γεννήθηκε: 3 Οκτωβρίου 1950).

Melody Exes Berry-Eskridge, Aloha Isa Lei Berry και Charles Edward Berry Jr.

Γονείς:  Martha Berry (δασκάλα σε δημοτικό σχολείο) και Henry Berry (ανάδοχος και διάκονος σε μια εκκλησία Βαπτιστών).

Αδέρφια: Είναι ο τέταρτος από 6 αδέρφια: Henry, Thelma, Lucy, Paul και Martha.

Ενεργός στη μουσική:  1955-σήμερα

Βραβεία: O Chuck Berry έχει αποσπάσει 5 μουσικά βραβεία μέχρι σήμερα:

1 Grammy Lifetime Achievement Award (1984), 1 Kennedy Center Honors (2000),  1 BMI Icon (50th BMI Pop Awards, 2002), 1 Polar Music Prize (2014), 1  PEN Literary Award (2012),

Άλλες Διακρίσεις: απέκτησε το δικό του αστέρι στην Hollywood Boulevard στην Καλιφόρνια (1987),  απέκτησε το δικό του αστέρι στην Delmar Boulevard στο St. Louis του Missouri (1989).

Επίσης έχει ενταχθεί στα: Grammy Hall of Fame (1989,1990,1999), Rock and Roll Hall of Fame (1985), Nashville Songwriters Association International Hall of Fame (1982).

Official Websitechuckberry.com

πηγές: en.wikipedia.org, google, chuckberry.com

Discography

Start Here
Start Here
1956 – Rock, Rock, Rock (O.S.T.)
1956 – Rock, Rock, Rock (O.S.T.)
1957 – After School Session
1957 – After School Session
1957 – After School Session (E.P.)
1957 – After School Session (E.P.)
1957 – Rock and Roll Music (E.P.)
1957 – Rock and Roll Music (E.P.)
1958 – One Dozen Berrys
1958 – One Dozen Berrys
1958 – Sweet Little 16 (E.P.)
1958 – Sweet Little 16 (E.P.)
1958 – Pickin’ Berries (E.P.)
1958 – Pickin’ Berries (E.P.)
1959 – Chuck Berry Is on Top
1959 – Chuck Berry Is on Top
1959 – Sweet Little Rock and Roller (E.P.)
1959 – Sweet Little Rock and Roller (E.P.)
1960 – Rockin’ at the Hops
1960 – Rockin’ at the Hops
1961 – New Juke Box Hits
1961 – New Juke Box Hits
1962 – Chuck Berry Twist (Compilation)
1962 – Chuck Berry Twist (Compilation)
1963 – This Is Chuck Berry (E.P.)
1963 – This Is Chuck Berry (E.P.)
1963 – The Best of Chuck Berry (E.P.)
1963 – The Best of Chuck Berry (E.P.)
1963 – Chuck Berry on Stage (Live)
1963 – Chuck Berry on Stage (Live)
1963 – More Chuck Berry (Compilation)
1963 – More Chuck Berry (Compilation)
1964 – Chuck Berry’s Greatest Hits (Compilation)
1964 – Chuck Berry’s Greatest Hits (Compilation)
1964 – The Latest and the Greatest (Compilation)
1964 – The Latest and the Greatest (Compilation)
1964 – Two Great Guitars
1964 – Two Great Guitars

Start Here

  • Ο Chuck Berry, γεννημένος στις 18 Οκτωβρίου του 1926, είναι Αμερικανός μουσικός του rock n’ roll κι ένας από τους σπουδαιότερους εκπροσώπους του είδους. Είναι διάσημος για την ικανότητά του στο παίξιμο κιθάρας, ενώ κατατάχθηκε από το περιοδικό Rolling Stone στην έκτη θέση ανάμεσα στους καλύτερους κιθαρίστες όλων των εποχών, ενώ παράλληλα από το ίδιο περιοδικό κατέλαβε την πέμπτη θέση ανάμεσα στους καλύτερους μουσικούς όλων των εποχών.
  • Ο πατέρας του ήταν ιερέας σε εκκλησία Βαπτιστών, ενώ η μητέρα του ήταν διευθύντρια σχολείου. Το 1944, ο Berry συνελήφθη για ληστεία που διέπραξε στο Κάνσας Σίτι. Όταν αποφυλακίστηκε το 1947, στα 21α γενέθλιά του, παντρεύτηκε τη Themetta «Toddy» Suggs και απέκτησε μια κόρη μαζί της.
  • Με τραγούδια όπως τα «Maybellene», «Roll Over Beethoven», «Rock and Roll Music» και «Johnny B. Goode»  επαναπροσδιόρισε κι εξέλιξε τη rythm n’ blues μουσική σε υπέρτατα στοιχεία καθιστώντας τη rock n’ roll μοναδική στο είδος της.
  • Μία από τις επιρροές του ήταν ο μουσικός T-Bone Walker, ενώ σημαντικό ρόλο στη μουσική του καριέρα έπαιξε η γνωριμία του με τον Muddy Waters, ο οποίος και του σύστησε τον Leonard Chess της δισκογραφικής Chess Records.
  • Ο Chuck Berry ξεκίνησε την καριέρα του τραγουδώντας τραγούδια των Nat King Cole και Muddy Waters. Τον Μάιο 1955, ο Berry υπέγραψε συμβόλαιο με την Chess Records. Τον Ιούνιο του 1956 κυκλοφορεί την πρώτη μεγάλη του επιτυχία, το «Roll Over Beethoven», που φτάνει στη θέση νούμερο 29 των charts ΗΠΑ. Μέχρι το τέλος της δεκαετίας του 50′, ο Berry είχε εδραιωθεί στο μουσικό προσκήνιο, με πολλά hits και δημόσιες εμφανίσεις.
  • Τον Ιανουάριο του 1962, ο Berry καταδικάστηκε με τρία χρόνια φυλάκιση για αδικήματα με την εμπλοκή ενός 14χρονου κοριτσιού. Μετά την αποφυλάκισή του και στα μέσα της δεκαετίας του 60′, σημειώθηκαν εξίσου μεγάλες μουσικές του επιτυχίες, όπως τα τραγούδια «No Particular Place to Go», «You Never Can Tell» και «Nadine». Τα μέσα της δεκαετίας του 70′ τον βρίσκουν να κάνει περισσότερες περιοδείες και live εμφανίσεις ερμηνεύοντας παλαιότερα τραγούδια του, ενώ το 1979 βρίσκεται και πάλι στην φυλακή για 120 ημέρες για φοροδιαφυγή.
  • Ο Berry  ήταν από τους πρώτους μουσικούς που εισήχθησαν στο Rock and Roll Hall of Fame, το 1986. Παράλληλα βρέθηκε πολλές φορές στις λίστες του περιοδικού Rolling Stone με τα «καλύτερα όλων των εποχών».
  • Είκοσι studio albums, αμέτρητα hit singles και νούμερο ένα επιτυχίες στα charts παγκοσμίως είναι μερικές από τις διακρίσεις που γνώρισε ο Chuck Berry. Το 1984 έλαβε το Grammy Lifetime Achievement Award, ενώ το 2000 βρέθηκε ανάμεσα στα ονόματα Mikhail Baryshnikov, Plácido Domingo, Clint Eastwood και Angela Lansbury στα Kennedy Center Honors.

Πηγή: en.wikipedia.org, el.wikipedia.org

1956 – Rock, Rock, Rock (O.S.T.)

  • Κυκλοφόρησε: Δεκέμβριος 1956
  • Εταιρεία: Chess Records
  • Μορφή: LP

Tracklist:

1. «I Knew from the Start»

2. «Would I Be Crying»

3. «Maybellene»

4. «Sincerely»

5. «Thirty Days»

6. «The Vow»

7. «You Can’t Catch Me»

8. «Over and Over Again»

9. «Roll Over Beethoven»

10. «I’ll Be Home»

11. «See Saw»

12. «A Kiss from Your Lips»

1957 – After School Session

  • Κυκλοφόρησε: Μάιος 1957
  • Εταιρεία: Chess Records
  • Μορφή: LP
  • Singles από το «After School Session»:
  1. «Wee Wee Hours» Κυκλοφόρησε: 1955
  2. «No Money Down» Κυκλοφόρησε: 1955
  3. «The Downbound Train» Κυκλοφόρησε: 1955
  4. «Too Much Monkey Business» Κυκλοφόρησε: 1956
  5. «Brown Eyed Handsome Man» Κυκλοφόρησε: 1956
  6. «School Day (Ring! Ring! Goes the Bell)» Κυκλοφόρησε: 1957
  7. «Deep Feeling» Κυκλοφόρησε: 1957

Tracklist:

1. «School Days» – 2:43

2. «Deep Feeling» – 2:21

3. «Too Much Monkey Business» – 2:56

4. «Wee Wee Hours» – 3:05

5. «Roly Poly (aka Rolli Polli)» – 2:51

6. «No Money Down» – 2:59

7. «Brown Eyed Handsome Man» – 2:19

8. «Berry Pickin'» – 2:33

9. «Together (We Will Always Be)» – 2:39

10. «Havana Moon» – 3:09

11. «Downbound Train» – 2:51

12. «Drifting Heart» – 2:50

Bonus tracks (2004 release)

13. «You Can’t Catch Me» – 2:44

14. «Thirty Days (To Come Back Home)» – 2:25

15. «Maybellene» – 2:19

1957 – After School Session (E.P.)

  • Κυκλοφόρησε: Μάιος 1957
  • Εταιρεία: Chess Records
  • Μορφή: LP

Tracklist:

1. “School Day (Ring Ring Goes The Bell)”

2. “Wee Wee Hours”

3. “Brown Eyed Handsome Man”

4. “Too Much Monkey Business”

1957 – Rock and Roll Music (E.P.)

  • Κυκλοφόρησε: 1957
  • Εταιρεία: Chess Records
  • Μορφή: LP

Tracklist:

1. “Rock & Roll Music”

2. “Blue Feeling”

1958 – One Dozen Berrys

  • Κυκλοφόρησε: Μάρτιος 1958
  • Εταιρεία: Chess Records
  • Μορφή: LP
  • Singles από το «One Dozen Berrys»:
  1. «Oh Baby Doll» Κυκλοφόρησε: 1957
  2. «Lajaunda» Κυκλοφόρησε: 1957
  3. «Rock and Roll Music» Κυκλοφόρησε: 1957
  4. «Blue Feeling» Κυκλοφόρησε: 1957
  5. «Sweet Little Sixteen» Κυκλοφόρησε: 1958
  6. «Reelin’ and Rocking» Κυκλοφόρησε: 1958

Tracklist:

1. «Sweet Little Sixteen» – 3:03

2. «Blue Feeling» – 3:04

3. «La Jaunda» – 3:14

4. «Rockin’ at the Philharmonic» – 3:23

5. «Oh Baby Doll» – 2:37

6. «Guitar Boogie» – 2:21

7. «Reelin’ and Rockin'» – 3:18

8. «In-Go» – 2:29

9. «Rock and Roll Music» – 2:34

10. «How You’ve Changed» – 2:49

11. «Low Feeling» – 3:09

12. «It Don’t Take but a Few Minutes» – 2:31

1958 – Sweet Little 16 (E.P.)

  • Κυκλοφόρησε: 1958
  • Εταιρεία: Chess Records
  • Μορφή: LP

Tracklist:

1. “Sweet Little Sixteen” – 2:35

2. “Reelin And Rocking”

1958 – Pickin’ Berries (E.P.)

  • Κυκλοφόρησε: 1958
  • Εταιρεία: Chess Records
  • Μορφή: LP

Tracklist:

1. “Carol”

2. “Hey Pedro”

3. “Beautiful Delilah”

4. “Vacation Time”

1959 – Chuck Berry Is on Top

  • Κυκλοφόρησε: Ιούλιος 1959
  • Εταιρεία: Chess Records
  • Μορφή: LP
  • Singles από το «Chuck Berry is on Top»:
  1. «Carol» Κυκλοφόρησε: 1958
  2. «Hey Pedro» Κυκλοφόρησε: 1958
  3. «Joe Joe Gun» Κυκλοφόρησε: 1958
  4. «Sweet Little Rock and Roller» Κυκλοφόρησε: 1958

Tracklist:

1. «Almost Grown» – 2:21

2. «Carol» – 2:48

3. «Maybellene» – 2:23

4. «Sweet Little Rock & Roller» – 2:22

5. «Anthony Boy» – 1:54

6. «Johnny B. Goode» – 2:41

7. «Little Queenie» – 2:43

8. «Jo Jo Gunne» – 2:47

9. «Roll Over Beethoven» – 2:24

10. «Around and Around» – 2:42

11. «Hey Pedro» – 1:57

12. «Blues for Hawaiians» – 3:23

1959 – Sweet Little Rock and Roller (E.P.)

  • Κυκλοφόρησε: 1959
  • Εταιρεία: Chess Records
  • Μορφή: LP

Tracklist:

1. “Sweet Little Rock And Roll” – 2:39

2. “Joe Joe Gun” – 2:49

1960 – Rockin’ at the Hops

  • Κυκλοφόρησε: Ιούλιος 1960
  • Εταιρεία: Chess Records
  • Μορφή: LP
  • Singles από το «Rockin’ at the Hops»:
  1. «Let It Rock» Κυκλοφόρησε: 1960
  2. «Too Pooped to Pop» Κυκλοφόρησε: 1960
  3. «Bye Bye Johnny» Κυκλοφόρησε: 1960
  4. «Worried Life Blues» Κυκλοφόρησε: 1960
  5. «I Got to Find My Baby» Κυκλοφόρησε: 1960
  6. «Mad Lad» Κυκλοφόρησε: 1960

Tracklist:

1. «Bye Bye Johnny» – 2:02

2. «Worried Life Blues» – 2:07

3. «Down the Road a Piece» – 2:10

4. «Confessin’ the Blues» – 2:06

5. «Too Pooped to Pop» – 2:31

6. «Mad Lad» – 2:06

7. «I Got to Find My Baby» – 2:12

8. «Betty Jean» – 2:25

9. «Childhood Sweetheart» – 2:40

10. «Broken Arrow» – 2:19

11. «Driftin’ Blues» – 2:16

12. «Let It Rock» – 1:42

1961 – New Juke Box Hits

  • Κυκλοφόρησε: Μάρτιος 1961
  • Εταιρεία: Chess Records
  • Μορφή: LP
  • Singles από το «New Juke Box Hits»:
  1. «Little Star» Κυκλοφόρησε: 1961
  2. «I’m Talking About You» Κυκλοφόρησε: Φεβρουάριος 1961

Tracklist:

1. «I’m Talking About You» – 1:46

2. «Diploma for Two» – 2:28

3. «Thirteen Question Method» – 2:12

4. «Away from You» – 2:38

5. «Don’t You Lie to Me» – 2:02

6. «The Way It Was Before» – 2:52

7. «Little Star» – 2:45

8. «Route 66» – 2:45

9. «Sweet Sixteen» – 2:45

10. «Run Around» – 2:31

11. «Stop and Listen» – 2:26

12. «Rip It Up» – 1:57

1962 – Chuck Berry Twist (Compilation)

  • Κυκλοφόρησε: Φεβρουάριος 1962
  • Εταιρεία: Chess Records
  • Μορφή: LP

Tracklist:

US Version

1. «Maybellene»

2. «Roll Over Beethoven»

3. «Oh Baby Doll»

4. «Around and Around»

5. «Come On»

6. «Let It Rock»

7. «Reelin’ and Rockin'»

8. «School Days»

9. «Almost Grown»

10. «Sweet Little Sixteen»

11. «Thirty Days»

12. «Johnny B. Goode»

13. «Rock and Roll Music»

14. «Back in the U.S.A.»

UK Version

1. «Sweet Little Rock & Roller»

2. «Anthony Boy»

3. «Little Queenie»

4. «Worried Life Blues»

5. «Carol»

6. «Reelin’ & Rockin'»

7. «Thirty Days»

8. «Brown Eyed Handsome Man»

9. «Too Much Monkey Business»

10. «Wee Wee Hours»

11. «Jo Jo Gunne»

12. «Beautiful Delilah»

1963 – This Is Chuck Berry (E.P.)

  • Κυκλοφόρησε: 1963
  • Εταιρεία: Pye International Records
  • Μορφή: LP

Tracklist:

1. “Bye Bye Johnny”

2. “Rock And Roll Music”

3. “Childhood Sweetheart”

4. “Broken Arrow”

1963 – The Best of Chuck Berry (E.P.)

  • Κυκλοφόρησε: 1963
  • Εταιρεία: Pye International Records
  • Μορφή: LP

Tracklist:

1. “Memphis Tennessee”

2. “Roll Over Beethoven”

3. “I’m Talking About You”

4. “Sweet Little Sixteen”

1963 – Chuck Berry on Stage (Live)

  • Κυκλοφόρησε: Αύγουστος 1963
  • Εταιρεία: Chess Records
  • Μορφή: LP

Tracklist:

1. «Maybellene»

2. «Memphis, Tennessee»

3. «Surfin’ Steel»

4. «Rockin’ on the Railroad (Let It Rock)»

5. «Go, Go, Go»

6. «Brown Eyed Handsome Man»

7. «Still Got the Blues»

8. «Sweet Little Sixteen»

9. «Jaguar and Thunderbird»

10. «I Just Want to Make Love to You»

11. «All Aboard»

12. «Trick or Treat»

13. «The Man and the Donkey»

1963 – More Chuck Berry (Compilation)

  • Κυκλοφόρησε: Δεκέμβριος 1963
  • Εταιρεία: Pye International
  • Μορφή: LP

Tracklist:

1. “Maybellene”

2. “Roll Over Beethoven”

3. “Oh, Baby Doll”

4. “’Round And ‘Round”

5. “Come On”

6. “Let It Rock”

7. “Reelin’ And Rockin’”

8. “School Days”

9. “Almost Grown”

10. “Sweet Little Sixteen”

11. “Thirty Days”

12. “Johnny B. Goode”

13. “Rock And Roll Music”

14. “Back In The U.S.A.”

1964 – Chuck Berry’s Greatest Hits (Compilation)

  • Κυκλοφόρησε: Απρίλιος 1964
  • Εταιρεία: Chess Records
  • Μορφή: LP

Tracklist:

1. Roll Over Beethoven

2. School Days

3. Rock And Roll Music

4. Too Much Monkey Business

5. Johnny B. Goode

6. Oh, Baby Doll

7. Nadine

8. Maybelline

9. Memphis

10. Sweet Little Sixteen

11. Thirty Days

12. Brown Eyed Handsome Man

1964 – The Latest and the Greatest (Compilation)

  • Κυκλοφόρησε: Μάιος 1964
  • Εταιρεία: Pye International Records
  • Μορφή: LP

Tracklist:

1. «Nadine (Is It You)»

2. «Fraulein»

3. «Guitar Boogie»

4. «Things I Use To Do»

5. «Don’t You Lie To Me»

6. «Driftin’ Blues»

7. «Liverpool Drive»

8. «No Particular Place To Go»

9. «Lonely All The Time»

10. «Jaguar And The Thunderbird»

11. «Rangutang»

12. «You Two»

13. «Deep Feeling»

14. «Bye Bye Johnny»

1964 – Two Great Guitars

  • Κυκλοφόρησε: Αύγουστος 1964
  • Συμμετέχει: ο Bo Diddley
  • Εταιρεία: Checker Records
  • Μορφή: LP
  • Singles από το «Two Great Guitars»:
  1. «Chuck’s Beat» Κυκλοφόρησε: 1964
  2. «Bo’s Beat» Κυκλοφόρησε: 1964

Tracklist:

1. «Liverpool Drive» – 2:56

2. «Chuck’s Beat» – 10:39

3. «When the Saints Go Marching In» – 2:52

4. «Bo’s Beat» – 14:23

Reissue bonus tracks

5. «Fireball» – 2:51

6. «Stay Sharp» – 3:44

7. «Chuckwalk» – 2:30

8. «Stinkey» – 2:35

Chuck Berry Top Hits by SounDarts.gr