skip to Main Content
Menu

Discography & ID : Culture Beat

Discography & ID : Culture Beat

Ύψος

Gallery

Culture Beat

Culture Beat (Jay & Tania)

Jay Supreme και Lana Earl.

Tania Evans και Jay Supreme

Frank Fenslau, Peter Gräber, Kim Sanders.

Frank Fenslau, Peter Gräber, Jacky Sangster.

Frank Fenslau και Jacky Sangster.

Οι Culture Beat με τον Michael Jackson.

Jo Van Nelsen.

Kim Sanders

Nosie Katzmann.

Torsten Fenslau

ID

Όνομα ΣυγκροτήματοςCulture Beat

Μέλη συγκροτήματος:

Frank Fenslau Ρόλος στο συγκρότημα: Keyboards, programming. Ενεργός στο συγκρότημα: 1994-σήμερα

Peter Gräber Ρόλος στο συγκρότημα: φωνή. Ενεργός στο συγκρότημα: 2001-σήμερα

Jacky Sangster  Γεννήθηκε: 18 Νοεμβρίου 1974 στο Λονδίνο,Αγγλία. Ρόλος στο συγκρότημα: φωνή. Ενεργή στο συγκρότημα: 2001-σήμερα

Παλιότερα μέλη του συγκροτήματος:

Lana Earl  Ρόλος στο συγκρότημα: φωνή. Ενεργή στο συγκρότημα: 1989–1993.

Tania Evans Γεννήθηκε: 28 Μαΐου 1967 στο Edmonton, Λονδίνο, Αγγλία. Ρόλος στο συγκρότημα: φωνή. Ενεργή στο συγκρότημα: 1993–1997.

Torsten Fenslau Γεννήθηκε: 23 Απριλίου 1964 στο Kleinheubach, Γερμανία, Σκοτώθηκε σε τροχαίο: 6 Νοεμβρίου 1993, ηλικία: 29 Ρόλος στο συγκρότημα: Keyboards, programming. Ενεργός στο συγκρότημα: 1989–1993.

Juergen Katzmann  (a.k.a. «Nosie Katzmann«) Γεννήθηκε: 1959 στη Γερμανία. Ρόλος στο συγκρότημα: κιθάρα, keyboards, programming. Ενεργός στο συγκρότημα: 1989-1995.

Kim Sanders Γεννήθηκε: 24 Οκτωβρίου 1968 στο East Chicago, Indiana, Η.Π.Α. Ρόλος στο συγκρότημα: φωνή. Ενεργή στο συγκρότημα: 1998-1999.

Jay Supreme  Γεννήθηκε: 20 Αυγούστου 1965 στο Paterson, New Jersey, Η.Π.Α. Ρόλος στο συγκρότημα: φωνή. Ενεργός στο συγκρότημα: 1989-1997.

Jens Zimmermann  Ρόλος στο συγκρότημα: Keyboards, programming. Ενεργός στο συγκρότημα: 1989-1991

Peter Zweier  Ρόλος στο συγκρότημα: Keyboards, programming. Ενεργός στο συγκρότημα: 1989-1994

Jo van Nelsen Ρόλος στο συγκρότημα: φωνή. Ενεργός στο συγκρότημα: 1989-1993.

Τόπος δημιουργίας: Φρανκφούρτη, Γερμανία.

Ενεργοί στο χώρο της μουσικής: 1989-σήμερα.

Βραβεία:  Οι Culture Beat έχουν κερδίσει 5 μουσικά βραβεία μέχρι σήμερα :

Echo prize (1993) και 3 RSH-Gold Verleihung : το 1990 στην κατηγορία «Καλύτρου Πρωτοεμφανιζόμενου ονόματος», το 1994 στην κατηγορία «Dance Act of the Year» και το 1998 για την πιο επιτυχημένη γερμανική ομάδα παραγωγής της χρονιάς.

Official Sitesculture-beat.com

Discography

Start Here
Start Here
1991 – Horizon
1991 – Horizon
1993 – Serenity
1993 – Serenity
1994 – The Remix Album (Compilation)
1994 – The Remix Album (Compilation)
1995 – Inside Out
1995 – Inside Out
1998 – Metamorphosis
1998 – Metamorphosis
1998 – You belong (E.P.)
1998 – You belong (E.P.)
2001 – Best of Culture Beat (Compilation)
2001 – Best of Culture Beat (Compilation)
2001 – Insanity (E.P.)
2001 – Insanity (E.P.)
2003 – Mr.Vain Recall (E.P.)
2003 – Mr.Vain Recall (E.P.)
2004 – Can’t Go On Like This (No, No) (E.P.)
2004 – Can’t Go On Like This (No, No) (E.P.)
2008 – Your Love (E.P.)
2008 – Your Love (E.P.)
2013 – The Loungin’ Side of Culture Beat
2013 – The Loungin’ Side of Culture Beat

Start Here

  • O Torsten Fenslau, ο οποίος είχε αρχικά την επιθυμία για να γίνει αρχιτέκτονας, είχε εργαστεί ως DJ στο νυχτερινό κέντρο της Φρανκφούρτης Dorian Gray για 11 χρόνια, όταν αποφάσισε να σχηματίσει τους Culture Beat με τους φίλους του Jens Zimmermann και Peter Zweier.
  • Το πρώτο τους single, «Der Erdbeermund» ήταν στα γερμανικά με τραγουδιστή τον Jo van Nelsen, και έφτασε στο Νο.11 στα γερμανικά charts. Κυκλοφόρησε επίσης στα αγγλικά και στα γαλλικά (με τίτλους «Cherry Lips» και «Les Levres Cerises», αντίστοιχα). Το single συμπεριλάμβανε επίσης μια instrumental version η οποία έγινα επιτυχία στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου έφθασε στο Νο.55. Λίγο αργότερα, οι Culture Beat επάνδρωσαν τον Αμερικάνο rapper από το New Jersey, Jay Supreme και την τραγουδίστρια Lana Earl ως «μπροστάρηδες» του συγκροτήματος. Το δεύτερο single τους με τίτλο «I You Like» έφτασε στο Νο.22 στην Ολλανδία, και το τέταρτο single τους με τίτλο «No Deeper Meaning» κατάφερε να φτάσει στο Νο.4 στην Ολλανδία και το Νο.3 στο Canadian RPM Dance Chart. Κυκλοφόρησαν το πρώτο τους album, με τίτλο «Horizon», το 1991, το οποίo ωστόσο δεν γνώρισε αντίστοιχη επιτυχία.
  • Η Lana αντικαταστάθηκε από την βρετανίδα τραγουδίστρια Tania Evans το 1993, και το συγκρότημα υιοθέτησε έναν εντονότερο Eurodance ήχο. Το single «Mr.Vain» έγινε η μεγαλύτερη επιτυχία τους μέχρι σήμερα, φθάνοντας στο Νο.1 σε 13 χώρες μεταξύ των οποίων η Γερμανία, η Αυστραλία και το Ηνωμένο Βασίλειο. Ήταν επίσης το πρώτο τους mainstream hit στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου έφτασε στο Νο.17 στο Billboard Hot 100. Το single έγινε χρυσό στη Γερμανία τρεις φορές για πωλήσεις πάνω από 750.000 αντιτύπων, ενώ κατάφερε να γίνει Χρυσό σε πολλές ακόμα χώρες συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ. Μεταγενέστερες singles όπως: «Got to Get It» και «Anything» έγιναν πανευρωπαϊκές επιτυχίες, και το δεύτερο album τους «Serenity» τους που κυκλοφόρησε στις 2 Ιουνίου 1993 συμπεριλαμβάνοντας τις 3 προαναφερθείσες επιτυχίες τους απέφερε ένα βραβείο ECHO στην κατηγορία «Best-selling German Act Abroad». To album σημείωσε πωλήσεις άνω των δύο εκατομμυρίων αντίτυπων. Αυτό απέφερε στον Torsten Fenslau και μια ακόμα υποψήφια στα ίδια βραβεία στην κατηγορία «Best Producer of the Year» το οποίο και κέρδισε. Στις 6 Νοεμβρίου του 1993, ο ιδρυτής των Culture Beat, Torsten Fenslau σκοτώθηκε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα στο Messel (περιοχή του Darmstadt) σε ηλικία μόλις 29 χρονών. Ο αδελφός του Frank ανέλαβε αμέσως μετά ως διαχειριστής του συγκροτήματος.
  • Ο Frank Fenslau σπούδασε Ευρωπαϊκή Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Reutlingen και στο Λονδίνο. Ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα ως Σύμβουλος Επιχειρήσεων για μια μεγάλη αμερικανική εταιρεία συμβούλων στρατηγικής. Το 1993 μετακόμισε στο χώρο της μουσικής ξεκινώντας ως παραγωγός των Culture Beat και ιδιοκτήτης της δισκογραφικής εταιρείας Techno Label Abfahrt. Το 2003 τελειώνει ένα MBA στη Διοίκηση των ΜΜΕ (Νέα Υόρκη, Μιλάνο, Βερολίνο) και άρχισε να εργάζεται ως σύμβουλος για τη μουσική βιομηχανία. Το 2004 εντάχθηκε στην Superstar Entertainment, στη λειτουργία υποθέσεων της εταιρείας, τα νέα μέσα επικοινωνίας και τη διεθνή εκμετάλλευση.
  • Το group επέστρεψε το 1995, με το τρίτο album τους  με τίτλο «Inside Out». Προπομπός single του δίσκου ήταν το ομότιτλο τραγούδι που έφθασε στο Νο.5 στη Γερμανία και στο Νο.32 στο Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ το 1996 ακολούθησαν οι επιτυχίες: «Crying in the Rain», «Take Me Away» και «Walk the Same Line».
  • Το 1997, ο Frank αποφάσισε να δώσει στους Culture Beat μια διαφορετική μουσική κατεύθυνση, αρκετά αποκλίνουσα από τον πρότερο Eurodance ήχο του συγκροτήματος, δίνοντάς τους ένα πιο εμπορικό pop ήχο. Η Tania Evans αντικαταστάθηκε από την Kim Sanders, η οποία είχε προηγουμένως σημειώσει μεγάλη επιτυχία με το τραγούδι «Impossible» του συγκροτήματος Captain Hollywood Project. O Jay Supreme παρέμεινε με το group για ένα σύντομο χρονικό διάστημα μετά την αποχώρηση της Evans, αλλά κατά την διάρκεια της ηχογράφησης του επόμενου album τους αποφάσισε να φύγει από το συγκρότημα και τα φωνητικά ραπ τμήματα των τραγουδιών ανέλαβε ο ράπερ Next Up. Παρά το γεγονός ότι, το 1998, το album «Metamorphosis» κατάφερε να φτάσει στο Νο.12 στη Γερμανία, γνώρισε σχετικά μικρή επιτυχία στα charts καθώς παρέμεινε στο top 20 των albums μόνο 4 εβδομάδες και 10 εβδομάδες συνολικά σε χαμηλότερες θέσεις των charts.
  • Τρία χρόνια αργότερα, η Jacky Sangster αντικατέστησε την Kim και έγινε η τέταρτη frontwoman των Culture Beat. Το single «Insanity» κυκλοφόρησε το 2001, το οποίο απέτυχε οικτρά στη Γερμανία, ωστόσο, έφθασε στο Νο.1 στο Ισραήλ. Το 2003, για τον εορτασμό των 10 χρόνων από την κυκλοφορία του της μεγαλύτερης επιτυχίας του συγκροτήματος, μια νέα έκδοση του «Mr Vain» κυκλοφόρησε στη Γερμανία και έφτασε στο Νο.7 των charts. Το 2004, ένα «Greatest Hits» album ήταν προγραμματισμένο να κυκλοφορήσει πριν από ένα νέο album με την Jacky ως τραγουδίστρια, αλλά ακυρώθηκε πριν την κυκλοφορία του single «Can’t Go on Like This (No No)», ένα single επίσης ήσσονος σημασίας. Το «Your Love» κυκλοφόρησε το 2008, και είναι το πιο πρόσφατο single των Culture Beat μέχρι σήμερα. Η Jacky και ένας νέος ράπερ, γνωστός με το όνομα «MC 4T» (σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα του group) συνεχίζουν να πραγματοποιούν εμφανίσεις υπό την ονομασία των Culture Beat.
  • Τον Ιανουάριο του 2013, μια συλλογή κυκλοφόρησε, με τίτλο «The Loungin’ Side of Culture Beat» , η οποία περιέχει ακουστικές και lounge versions τραγουδιών από τα albums «Inside Out» και «Metamorphosis».

Πηγή: en.wikipedia.org

1991 – Horizon

  • Κυκλοφόρησε: 8 Μαρτίου 1991
  • Εταιρεία: Dance Pool ‎ ‎
  • Μορφή: CD, LP, κασέτα
  • Singles από το «Horizon»:
  1. «Der Erdbeermund» Κυκλοφόρησε: 1989 
  2. «I Like You» Κυκλοφόρησε: 1990 
  3. «Tell Me That You Wait» Κυκλοφόρησε: 1991
  4. «No Deeper Meaning» Κυκλοφόρησε: 1991

 

Tracklist:

1.Horizon 9:09

2. It’s Too Late 6:04

3. The Hyped Affect 6:00

4. Tell Me That You Wait 4:18

5. Black Flowers 5:44

6. I Like You 3:57

7. No Deeper Meaning 6:00

8. Serious 5:13

9. Der Erdbeermund 4:03

10. One Good Reason 5:08

11. Tell Me That You Wait (Airdrome Club – Mix) 8:26

12. Horizon (Reprise) 5:25

1993 – Serenity

  • Κυκλοφόρησε: 2 Ιουνίου 1993
  • Εταιρεία: Dance Pool ‎ ‎
  • Μορφή: CD, LP, κασέτα
  • Πιστοποιήσεις: GER: Gold, AUS: Gold, AUT: Gold, FRA: Gold, FIN: Gold, SWE: Gold, SWI: Gold, UK: Gold
  • Singles από το «Serenity»:
  1. «Mr. Vain» Κυκλοφόρησε: 16 Απριλίου 1993
  2. «Got to Get It» Κυκλοφόρησε: 13 Σεπτεμβρίου 1993
  3. «Anything» Κυκλοφόρησε: 20 Δεκεμβρίου 1993
  4. «World in Your Hands» Κυκλοφόρησε: 28 Μαρτίου 1994
  5. «Adelante!» Κυκλοφόρησε: 1994

 

Tracklist:

1.Serenity (Prolog) 2:16

2. Mr. Vain 5:37

3. Got To Get It 5:21

4. World In Your Hands 5:33

5. Adelante! 5:38

6. Rocket To The Moon 5:47

7. Anything 6:24

8. Key To Your Heart 4:09

9. The Other Side Of Me 4:52

10. The Hurt 4:15

11. Mother Earth 6:11

12. Serenity (Epilog) 7:51

13. ID Tania 0:06

14. ID Jay 0:09

1994 – The Remix Album (Compilation)

  • Κυκλοφόρησε: 4 Οκτωβρίου 1994
  • Εταιρεία: Dance Pool‎ ‎
  • Μορφή: CD, LP, κασέτα

 

Tracklist:

1.Der Erdbeermund (Get Into Magic Mix) 8:09

2. No Deeper Meaning (Technology Mix) 4:04

3. I Like You (Zulu-Mix) 7:08

4. Tell Me That You Wait (First Class Mix) 7:30

5. Mr. Vain (Mr. House) 6:18

6. Got To Get It (Hypnotic Mix) 7:17

7. Anything (Trancemix) 6:30

8. World In Your Hands (MKM’s Danish Flex Mix) 6:23

9. Adelante! (MKM’s Danish Flex Mix) 6:30

10. Adelante! (Butcher Mix) 7:57

11. DMC Megamix (Vorsprung Durch Culture Beat – A Tribute To Torsten Fenslau) 6:33

1995 – Inside Out

  • Κυκλοφόρησε: 3 Νοεμβρίου 1995
  • Εταιρεία: Dance Pool ‎ ‎
  • Μορφή: CD, LP, κασέτα
  • Singles από το «Inside Out»:
  1. «Inside Out» Κυκλοφόρησε: 1995
  2. «Cryin in the Rain» Κυκλοφόρησε: 1996
  3. «Take Me Away» Κυκλοφόρησε: 1996
  4. «Walk the Same Line» Κυκλοφόρησε: 1996

 

Tracklist:

1.Intro 2:24

2. Walk The Same Line 5:58

3. Get It Right 4:10

4. Troubles 5:27

5. Nothing Can Come… 4:53

6. Take Me Away 5:23

7. Miracle 5:34

8. Inside Out 5:54

9. Crying In The Rain 4:35

10. Do I Have You? 5:29

11. Under My Skin 3:58

12. Worth The Wait 5:06

13. In The Mood 5:32

14. Inside Out (Not Normal Mix) 2:27

1998 – Metamorphosis

  • Κυκλοφόρησε: 19 Ιουνίου 1998
  • Εταιρεία: Columbia ‎ ‎
  • Μορφή: CD, LP, κασέτα
  • Singles από το «Metamorphosis»:
  1. «Pay No Mind» Κυκλοφόρησε: 1998
  2. «Rendez-Vous» Κυκλοφόρησε: 1998
  3. «You Belong» Κυκλοφόρησε: 1998

 

Tracklist:

1.Pay No Mind 4:05

2. You Belong 5:03

3. Faith In Your Heart 5:16

4. Blue Skies 5:54

5. Rendez-Vous 4:10

6. Guardian Angel 3:51

7. Electrify Me 3:53

8. Pray For Redemption 4:45

9. This Is My Time 4:57

10. Do You Really Know 3:56

11. Language Of Love 4:37

12. Metamorphosis 9:08

1998 – You belong (E.P.)

  • Κυκλοφόρησε: 17 Νοεμβρίου 1998
  • Εταιρεία: Columbia ‎ ‎
  • Μορφή: CD, LP, digital download

 

Tracklist:

1.You Belong (Radio Edit) 3:41

2. You Belong (Unplugged – Not Normal Mix) 3:14

3. You Belong (The Eternal Groove Remix Radio Cut) 3:49

4. You Belong (Superstring Remix Radio Cut) 4:04

5. You Belong (The Eternal Groove Remix) 5:29

6. You Belong (B-Flat Remix) 6:53

7. You Belong (Superstring Remix) 7:18

8. Have Yourself A Merry Little Christmas 3:24

2001 – Best of Culture Beat (Compilation)

  • Κυκλοφόρησε: 5 Ιουλίου 2001
  • Εταιρεία: Epic ‎ ‎
  • Μορφή: CD, LP, digital download

 

Tracklist:

1.Serenity (Prolog) 2:16

2. Mr. Vain (Album Version) 5:37

3. Got To Get It (Album Version) 5:21

4. Anything (Album Version) 6:24

5. World In Your Hands (Album Version) 5:33

6. Walk The Same Line (Album Version) 5:58

7. Inside Out (Album Version) 5:54

8. Take Me Away (Album Version) 5:23

9. Crying In The Rain (Album Version) 4:35

10. Pay No Mind (Album Version) 4:05

11. Rendez-Vous (Album Version) 4:10

12. I Like You (Album Version) 3:57

13. No Deeper Meaning (Album Version) 6:00

14. Der Erdbeermund (Album Version) 4:03

15. DMC – Megamix (Vorsprung Durch Culture Beat – A Tribute To Torsten Fenslau) 6:33

15.1. Mr. Vain 1:09

15.2. Got To Get It 0:28

15.3. Mr. Vain 1:10

15.4. Got To Get It 0:41

15.5. Anything 1:24

15.6. Mr. Vain 0:28

15.7. Got To Get It 1:13

2001 – Insanity (E.P.)

  • Κυκλοφόρησε: 1 Ιανουαρίου 2001
  • Εταιρεία: Abfahrt Records ‎
  • Μορφή: CD, LP, digital download

 

Tracklist:

1.Insanity (Radio Edit) 3:26

2. Insanity (Culture Beat Club Remix) 8:44

3. Insanity (Kay Cee Remix) 7:28

4. Insanity (Tom Novy Remix) 8:10

5. Insanity (Der Poet Remix) 9:26

2003 – Mr.Vain Recall (E.P.)

  • Κυκλοφόρησε: 9 Δεκεμβρίου 2003
  • Εταιρεία: Abfahrt Records, Fuel Records, EastWest ‎
  • Μορφή: CD, LP, digital download

 

Tracklist:

Version 1:

1.Mr. Vain Recall (Radio Edit) 3:30

2 Mr. Vain Recall (Recall Mix) 6:05

3 Mr. Vain Recall (C.J. Stone Mix) 7:22

4 Obsession (Short Cut) 3:00

5 Headbangers 3:00

Version 2:

1. Mr. Vain Recall (Radio Edit) 3:30

2. Mr. Vain Recall (CJ Stone Mix With Rap) 7:24

3. Mr. Vain Recall (Doug Laurent Mix) 6:36

4. Mr. Vain (Recall Mix) 6:05

2004 – Can’t Go On Like This (No, No) (E.P.)

  • Κυκλοφόρησε: 16 Φεβρουαρίου 2004
  • Εταιρεία: Superstar Recordings, EastWest ‎
  • Μορφή: CD, LP, digital download

 

Tracklist:

1.Can’t Go On Like This (No, No) (Video Mix) 3:17

2. Can’t Go On Like This (No, No) (CJ Stone Vocal Mix) 6:37

3. Can’t Go On Like This (No, No) (Massimo Nocito Mix) 7:10

4. Can’t Go On Like This (No, No) (CJ Stone Club Mix) 7:16

2008 – Your Love (E.P.)

  • Κυκλοφόρησε: Απρίλιο 2008
  • Εταιρεία: Superstar Recordings
  • Μορφή: CD, LP, digital download

 

Tracklist:

1.Your Love (Radio Edit) 3:38

2. Your Love (Club Edit) 4:03

3. Your Love (D&K Edit) 3:40

4. Your Love (Extended Mix) 6:05

5. Your Love (Club Mix) 6:18

6. Your Love (D&K Mix) 6:01

2013 – The Loungin’ Side of Culture Beat

  • Κυκλοφόρησε: 15 Ιανουαρίου 2013
  • Εταιρεία: Sony Music
  • Μορφή: CD

 

Tracklist:

1.Crying In The Rain (Not Normal Mix – Special Acoustic Version) 3:30

2. Inside Out (Not Normal Mix) 2:29

3. Rendez-Vous (Jazz Version / Not Normal Mix) 3:55

4. Faith In Your Heart (Album Version) 5:16

5. Pay No Mind (Not Normal Mix – String Version) 3:57

6. You Belong (Unplugged / Not Normal Mix) 3:14

7. Electrify Me (Album Version) 3:53

8. Take Me Away (Special A Cappella Version (Not Normal Mix)) 3:23

9. Guardian Angel (Album Version) 3:51

10. Walk The Same Line (Not Normal Mix Classical Mix) 2:53

11. Metamorphosis (Album Version) 9:08

12. Cherry Lips (Instrumental Magic) 8:18

13. Language Of Love (Album Version) 4:37

Culture Beat Top Hits by SounDarts.gr