skip to Main Content
Menu

Discography & ID : Diana King

Discography & ID : Diana King

Ύψος

Gallery

Celine Dion & Diana King

Diana King & Will Smith

See Also

ID

Ολόκληρο Όνομα: Diana Eugena King

Ψευδώνυμο: KingSinga

Ημερομηνία Γέννησης: 8 Φεβρουαρίου 1970

Τόπος Γέννησης: Spanish Town, St. Catherine, Τζαμάικα.

Καταγωγή: Μεγάλωσε στη Τζαμάικα από Ινδό πατέρα και Αφρικανή μητέρα!

Επάγγελμα: τραγουδίστρια, τραγουδοποιός.

Οικογενειακή Κατάσταση: Single. Τον Ιούνιο του 2012 αποκάλυψε πως είναι ομοφυλόφιλη.

Αδέρφια: Έχει 15 αδέρφια αλλά μετά την αποκάλυψη πως είναι ομοφυλόφιλη είναι κοντά μόνο με ένα από αυτά!

Τέκνα: Έχει μια κόρη κι ένα γιο.

Ενεργή στη μουσική: 1993-σήμερα

Βραβεία: Η Diana King δεν έχει αποσπάσει κάποιο μουσικό βραβείο μέχρι σήμερα. Ωστόσο έχει αποσπάσει τα εξής δύο βραβεία:

1 OFTA Film Award (1998) και το περιβόητο «Vanguard Award» των Out Music Awards 2012 για τη γενναιότητα της να γίνει η πρώτη Τζαμαϊκανή τραγουδίστρια που δήλωσε δημοσίως πως είναι ομοφυλόφιλη!

Official Websitedianakingdom.com

Δες επίσης: Diana King in SounDtracks

πηγές: en.wikipedia.org, google

Discography

Start Here
Start Here
1995 – Tougher Than Love
1995 – Tougher Than Love
1996 – Tougher and Live (Japan) (Compilation)
1996 – Tougher and Live (Japan) (Compilation)
1997 – Think Like a Girl
1997 – Think Like a Girl
1998 – Remix Kingdom (Japan) (Compilation)
1998 – Remix Kingdom (Japan) (Compilation)
2002 – The Best of Diana King (Japan) (Compilation)
2002 – The Best of Diana King (Japan) (Compilation)
2002 – Respect
2002 – Respect
2005 – Essentials: I Say a Little Prayer (Japan) (Compilation)
2005 – Essentials: I Say a Little Prayer (Japan) (Compilation)
2010 – Warrior Gurl (Japan)
2010 – Warrior Gurl (Japan)
2011 – AgirLnaMeKING
2011 – AgirLnaMeKING

Start Here

  • Η Diana King είναι μια από τις πιο γνωστές τζαμαϊκανές τραγουδίστριες-τραγουδοποιούς της reggae, του reggae fusion και του dancehall.
  • Μετά την συμμετοχή της στο τραγούδι «Respect» του The Notorious B.I.G., το 1994, από το album του «Ready to Die», υπέγραψε το πρώτο της συμβόλαιο με τη Sony Music την ίδια χρονιά. Η πρώτη της κυκλοφορία ήταν ένα remake του επιτυχημένου τραγουδιού του Johnny Nash (γνωστό στο κοινό από τη διασκευή του Bob Marley), «Stir It Up», για το soundtrack της ταινίας «Cool Runnings» που έφτασε στο #53 του R&B chart.
  • O μεγάλος χαμός όμως ήρθε το 1995, όταν το single «Shy Guy», του οποίου τη μουσική, τους στίχους και την παραγωγή, υπέγραφε η ίδια μαζί με τον Andy Marvel και έγινε τεράστιο hit, φτάνοντας στο #13 του Billboard Hot 100 και αμέσως μετά πιστοποιήθηκε «χρυσό» από την RIAA στις ΗΠΑ. Το τραγούδι αυτό, τους πήρε μόλις 10 λεπτά για να δημιουργηθεί αλλά ακόμα πιο γρήγορα επιλέχτηκε ως το βασικό θέμα του blockbaster του 1995, «Bad Boys», σημειώνοντας τεράστια εισπρακτική επιτυχία ακόμα και για το ίδιο το soundtrack.
  • Ακολούθησε η reggae διασκευή στο επιτυχημένο «I Say a Little Prayer» της Dionne Warwick που κυκλοφόρησε το 1967. Η version της King, επιλέχτηκε ξανά ως το βασικό θέμα για ταινία αυτή τη φορά για το «My Best Friend’s Wedding» με την Julia Roberts που έκανε πρεμιέρα το Σεπτέμβριο του 1997.
  • Στη λίστα προσθέτονται αρκετές ακόμα συμμετοχές της με τραγούδια της σε soundtracks ταινιών όπως το ντουέτο της με τον Brian McKnight στο «When We Were Kings» για το ομότιτλο ντοκιμαντέρ που κυκλοφόρησε το 1996 που αναφέρεται στον περιβόητο αγώνα «Rumble in the Jungle» των Muhammad Ali και George Foreman αλλά και σε ταινίες όπως: «How Stella Got Her Groove Back», «First Wives Club», «Austin Powers in Goldmember» κ.α.
  • Πριν από μερικά χρόνια η King διαγνώστηκε με σκλήρυνση κατά πλάκας πράγμα που την ανάγκασε να διακόψει την καριέρα της για 8 χρόνια μιας και η ασθένεια της προκάλεσε παράλυση από τη μέση και κάτω!
  • Το 1998, η King μοιράστηκε τη σκηνή στα Βραβεία Essence, με την Celine Dion και τις Brownstone για να ερμηνεύσει το hit «Treat Her Like a Lady» που προηγουμένως γράφτηκε και ηχογραφήθηκε από την ίδια για το δίσκο της «Tougher Than Love». Εκείνη την χρονιά, εμφανίστηκε επίσης στο Soul Train, στο The RuPaul Show και στο VIBE για να προωθήσει το «Think Like a Girl».
  • Συνεργάστηκε με τους: Toots Hibbert, Ziggy Marley, Buju Banton, Ini Kamoze, Maxi Priest, Shaggy, Tony Rebel, I-Three, Brian Gold, Handel Tucker, Lowell ‘Sly’ Dunbar & Mikey Bennett για το φιλανθρωπικό single «Rise Up». Αυτό το all-star συγκρότημα ονομάστηκε Jamaica United.
  • Η King άρχισε διαπραγματεύσεις με την δισκογραφική εταιρεία της Madonna, Maverick Records το 2000.
  • Το 2002, η King κυκλοφόρησε το single «Summer Breezin» και έλαβε κάποιο αξιοσέβαστο ραδιοφωνικό airplay. Το τρίτο της album «Respect» κυκλοφόρησε στις 24 Ιουλίου 2002 στην Ιαπωνία, με σχέδια για άλλες αγορές όπως οι ΗΠΑ και η Ευρώπη να ακυρώνουν τελικά την κυκλοφορία του. Ωστόσο, κατάφερε τελικά να κυκλοφορήσει σε άλλες αγορές, όπως το Ηνωμένο Βασίλειο στις 17 Απριλίου 2006 και στις Ηνωμένες Πολιτείες στις 28 Απριλίου 2008.
  • Το 2006, κυκλοφόρησε το single «Spanish Town Blues» για μια συλλογή της Taxi Records με τους Sly & Robbie.
  • Το 2007, η King συνέγραψε και ηχογράφησε το τραγούδι «The Light Within» με τον Γερμανό reggae καλλιτέχνη Gentleman , για το album του «Another Intensity». Επιπλέον, συνεργάστηκε με τους Sarah και Kid Capri για ένα single που ονομάζεται «Get Me @ This Party». Αργότερα εκείνη τη χρονιά, σχημάτισε τη δική της δισκογραφική εταιρεία, ThinkLikeAgirl.
  • Το 2009 συνεργάστηκε με τον Richie Stephens σε μια νέα έκδοση της μπαλάντας «The Closer I Get To You» για το album του «Forever».
  • Το 2010, η δισκογραφική εταιρία της, ThinkLikeAgirL Music Inc. συνεργάστηκε με την Warner Music Japan για την κυκλοφορία του τέταρτου album της «Warrior Gurl». Το album κυκλοφόρησε στην Ιαπωνία στις 22 Σεπτεμβρίου 2010. Πρώτο single του ήταν το «Yu Dun Kno» το οποίο κυκλοφόρησε το ίδιο έτος. Έγραψε επίσης το τραγούδι «Bounce» για ακόμα συλλογή της Taxi Records.
  • Για τη διεθνή κυκλοφορία του album, η King το μετονόμασε σε «AgirLnaMeKING» και κυκλοφόρησε στα γενέθλιά της στις 8 Νοεμβρίου 2012. Δύο ακόμη singles τα «Closer» και «Jeanz N T-Shirt» κυκλοφόρησαν το 2012.
  • Τον Ιούνιο του 2012, η King αποκάλυψε ως είναι λεσβία μέσω του Facebook. Έχει 15 αδέλφια, αλλά λόγω της αποκάλυψης ως ομοφυλόφιλη είναι πλέον κοντά μόνο με ένα από αυτά. Για περισσότερο από μια δεκαετία δεν αποκάλυπτε δημοσίως πως είναι ομοφυλόφιλη, για να προστατεύσει από κάθε αρνητική αντίδραση, την κόρη και το γιο της. Τιμήθηκε για την γενναιότητα της στις 16 Δεκεμβρίου του 2012 με το περίφημο «Βραβείο Vanguard» στα Βραβεία στο Λας Βέγκας. Η King είναι η πρώτη τραγουδίστρια της Τζαμάικα που ομολόγησε πως είναι ομοφυλόφιλη δημοσίως! Η Τζαμάικα βρίσκεται στην κορυφή της λίστας των χωρών που είναι εξαιρετικά βίαιες και καθόλου ανεκτικές προς την κοινότητα των LGBT.

1995 – Tougher Than Love

  • Κυκλοφόρησε: 25 Απριλίου 1995
  • Εταιρεία: Work/SME Records
  • Μορφή: CD
  • Πιστοποιήσεις: JPN: 3× Platinum+Gold
  • Singles από το «Tougher Than Love»:
  1. «Shy Guy» Κυκλοφόρησε: 7 Μαρτίου 1995
  2. «Love Triangle» Κυκλοφόρησε: 25 Απριλίου 1995
  3. «Ain’t Nobody» Κυκλοφόρησε: 1995

Tracklist:

1. «Love Me Thru The Night» 5:18

2. «Shy Guy» 4:19

3. «Love Triangle» 4:22

4. «Ain’t Nobody» 5:23

5. «Tougher Than Love» 3:50

6. «Can’t Do Without You» 5:01

7. «Slow Rush» 4:56

8. «Treat Her Like A Lady» 3:55

9. «Black Roses» 5:06

10. «Tumble Down» 4:18

Bonus Track:

11. «I’m Still In Love» 4:36

 

1996 – Tougher and Live (Japan) (Compilation)

  • Κυκλοφόρησε: 1 Δεκεμβρίου 1996
  • Εταιρεία: Work
  • Μορφή: CD

Tracklist:

1. «Tougher Than Love»

2. «Black Roses»

3. «Sukiyaki»

4. «Bob Marley Medley»

5. «Ain’t Nobody»

6. «Love Triangle»

7. «Change Of Heart»

8. «Love Me Thru The Night»

9. «Shy Guy»

10. «Disco Medley»

11. «I’ll Do It»

12. «Bad For The Night»

 

1997 – Think Like a Girl

  • Κυκλοφόρησε: 30 Σεπτεμβρίου 1997
  • Εταιρεία: Sony Records
  • Μορφή: CD, Vinyl, LP, Κασέτα
  • Πιστοποιήσεις: JPN: Platinum
  • Singles από το «Think Like a Girl»:
  1. «When We Were Kings» (with Brian McKnight) Κυκλοφόρησε: 1997
  2. «I Say a Little Prayer» Κυκλοφόρησε: 1997
  3. «L-L-Lies» Κυκλοφόρησε: 1997
  4. «Find My Way Back» Κυκλοφόρησε: 1998
  5. «Supa-Lova-Bwoy» (Japan) Κυκλοφόρησε: 1998
  6. «Rise Up» (as part of Jamaica United) Κυκλοφόρησε: 1998

Tracklist:

1. «Think Like a Girl»

2. «L-L-Lies»

3. «Do You Really Want to Hurt Me?»

4. «Love Yourself»

5. «Find My Way Back»

6. «Mi Coffee»

7. «Sweeter»

8. «Super-Lova-Bwoy»

9. «Tenderness»

10. «New Galfriend»

11. «Wicked»

12. «Still»

13. «I Say a Little Prayer»

1998 – Remix Kingdom (Japan) (Compilation)

  • Κυκλοφόρησε: 8 Απριλίου 1998
  • Εταιρεία: Sony Records
  • Μορφή: CD

Tracklist:

1. «Shy Guy» (Randb Mix) 3:37

2. «Stir It Up» (Dope Radio Mix) 3:35

3. «Ain’t Nobody» (David’s Radio Mix) 4:04

4. «Love Triangle» (Dancehall Mix) 3:52

5. «I’ll Do It» (Marvel Dub House Mix) 7:18

6. «I Say A Little Prayer» (Love To Infinity’s Classic Radio Mix) 3:29

7. «L-L-Lies» (Love To Infinity’s Step One Radio Mix) 4:02

8. «Supa-Love-Bwoy» (Marvel Guitar Mix) 3:43

9. «Shy Guy» (Stripped Salah Mix) 4:18

 

2002 – The Best of Diana King (Japan) (Compilation)

  • Κυκλοφόρησε: 24 Ιουλίου 2002
  • Εταιρεία:Sony Records Int’l
  • Μορφή: CD

Tracklist:

1. «Shy Guy»

2. «Love Triangle»

3. «Ain’t Nobody»

4. «Hey Jude»

5. «I’ll Do It» (Nahki & Diana King)

6. «Sukyaki» (Live)

7. «Bob Marley Medley» (Live)

8. «L-L-Lies»

9. «Find My Way Back»

10. «Supa-Lova-Bwoy»

11. «Tenderness»

12. «I Say A Little Prayer»

13. «Do You Really Want To Hurt Me»

14. «Stir It Up»

15. «I Say A Little Prayer» (Love To Infinity’s Classic Radio Mix)

 

2002 – Respect

  • Κυκλοφόρησε: 30 Ιουλίου 2002
  • Εταιρεία: Maverick Records
  • Μορφή: CD
  • Singles από το «Respect»:
  1. «Summer Breezin'» Κυκλοφόρησε: 2002

Tracklist:

1. «Summer Breezin'»

2. «Suga, Suga»

3. «Credit Card»

4. «Mi Lova»

5. «Smooth Girl»

6. «Down Lo (with Papa Dee)»

7. «Tick Boom»

8. «She Had A…»

9. «Whin Ya Waist»

10. «Wallflower»

11. «Dance»

12. «The Real Sh*t»

13. «Summer Breezin feat. Bounty Killer»

 

2005 – Essentials: I Say a Little Prayer (Japan) (Compilation)

  • Κυκλοφόρησε: 2005
  • Εταιρεία: Work, Sony Music Soundtrax
  • Μορφή: CD, Vinyl

Tracklist:

1. «I Say A Little Prayer» (Love To Infinity’s Classic Mix) 6:49

2. «I Say A Little Prayer» (Love To Infinity’s Vortex Voyager Mix) 8:35

3. «I Say A Little Prayer» (Love To Infinity’s Classic Instrumental Mix) 6:28

4. «I Say A Little Prayer» (Love To Infinity’s Vortex Instrumental Mix) 8:35

 

2010 – Warrior Gurl (Japan)

  • Κυκλοφόρησε: 22 Σεπτεμβρίου 2010
  • Εταιρεία: ThinkLikeAGirl Music
  • Μορφή: CD
  • Singles από το «Warrior Gurl»:
  1. «Yu Dun Know» Κυκλοφόρησε: 9 Ιανουαρίου 2011
  2. «Closer» Κυκλοφόρησε: 24 Μαρτίου 2012
  3. «Jeanz N T-Shirt»Κυκλοφόρησε: 19 Δεκεμβρίου 2012
  4. «Boobai» Κυκλοφόρησε: 23 Μαρτίου 2015

Tracklist:

1. «2 U»

2. «Jeanz N T-shirt»

3. «Warrior Gurl»

4. «Closer»

5. «Badgyal»

6. «Boobai»

7. «Cum 2 Me»

8. «Wawi `when A Woman`s Inluv»`

9. «Proud»

10. «Foreva Young»

11. «Bruises»

12. «Mi-cha-el (For Michael Jackson)»

13. «Shy Guy Reloaded» ( Bonus Track )

14. «Shimauta» ( Bonus Track )

2011 – AgirLnaMeKING

  • Κυκλοφόρησε: 8 Νοεμβρίου 2011
  • Μορφή: CD

Tracklist:

1. «Badgyal»

2. «Boobai»

3. «Bruises»

4. «Closer»

5. «Cum 2 Me»

6. «Foreva Young»

7. «Jeanz N T-Shirt»

8. «Mi-Cha-El (For Michael Jackson)»

9. «Murdaraaa» (Bonus Track)

10. «Proud»

11. «W a W I (When a Woman’s Inluv)»

12. «Warrior Gurl»

13. «Yu Dun Kno» (feat. Gunjan)

 

Diana King Top Hits by SounDarts.gr