skip to Main Content
Menu

Discography & ID : Dr.Alban

Discography & ID : Dr.Alban

Ύψος

Gallery

Dr.Alban

Dr.Alban

Dr.Alban

O Dr.Alban με την οικογένεια του!

Kylie Minogue & Dr.Alban

Dr.Alban & PSY

Dr.Alban & Brian Littrell (Backstreet Boys)

Haddaway, Dr.Alban, 2 Unlimited, Captain Jack, Corona, Capella

Bad Boys Blue, Mr. President, Dr Alban & Captain Jack

Linn Berggren και Dr.Alban στα World Music Awards 1994.

Technotronic, 2 Unlimited, The Real McCoy & Dr Alban

Milli Vanilli & Dr.Alban

Jessica Folcker & Dr. Alban

ID

Καλλιτεχνικό Όνομα: Dr.Alban

Προέλευση Ονόματος: Ο Alban Uzoma Nwapa μετακόμισε από την Νιγηρία στην Σουηδία προκειμένου να σπουδάσει οδοντιατρική. Αφού πήρε το πτυχίο του στον κλάδο όλοι τον φώναζαν “Dr.Alban“, το οποίο διατήρησε και ως καλλιτεχνικό όνομα! 

Πραγματικό ΌνομαAlban Uzoma Nwapa

Ημερομηνία Γέννησης: 26 Αυγούστου 1957

Τόπος Γέννησης: Oguta, Imo state, Νιγηρία

Τόπος Διαμονής: Στοκχόλμη, Σουηδία

Επάγγελμα: Τραγουδιστής, μουσικός, DJ, ηθοποιός, οδοντίατρος

Οικογενειακή Κατάσταση:  Kinher Mansson (Παντρεύτηκαν: 1986)

Τέκνα: Linda και Ikeji.

Γονείς:  ?

Αδέρφια: Έχει εννέα (!) αδέρφια.

Ενεργός στη μουσική: 1980-σήμερα

Βραβεία: O Dr.Alban έχει αποσπάσει μόνο ένα μουσικό βραβείο ως σήμερα:

1 World Music Award (1994) έχει αποσπάσει επίσης υποψηφιότητες για τα βραβεία: Echo Award for Best International Rock/Pop Male Artist, Grammis Award for Club/Dance of the Year

Official Websitedralban.net

πηγές: en.wikipedia.org, google

Discography

Start Here
Start Here
1990 – Hello Afrika (The Album)
1990 – Hello Afrika (The Album)
1992 – One Love (The Album)
1992 – One Love (The Album)
1993 – Ragga Gone Re-mix (Compilation)
1993 – Ragga Gone Re-mix (Compilation)
1994 – Look Who’s Talking!
1994 – Look Who’s Talking!
1996 – Born in Africa
1996 – Born in Africa
1997 – The Very Best Of 1990-1997 (Compilation)
1997 – The Very Best Of 1990-1997 (Compilation)
1997 – I Believe
1997 – I Believe
2000 – Prescription
2000 – Prescription
2007 – Back To Basics
2007 – Back To Basics
2013 – The Best Of (Compilation)
2013 – The Best Of (Compilation)
2014 – The Ultimate Collection 1990-2014
2014 – The Ultimate Collection 1990-2014

Start Here

  • O Alban Uzoma Nwapa είναι ένας Νιγηριανός-Σουηδός μουσικός παραγωγός, τραγουδιστής και ιδιοκτήτης της δικής του δισκογραφικής εταιρείας, που έγινε πασίγνωστος στην δεκαετία των 90s με το όνομα Dr.Alban. Παρόλο που σπούδασε Οδοντιατρική, για να μπορεί να πληρώνει για τις σπουδές του ξεκίνησε να δουλεύει ως DJ και πολύ γρήγορα άρχισε να γίνεται γνωστός επειδή πολλές φορές έπιανε το μικρόφωνο και τραγουδούσε ταυτόχρονα στο πρόγραμμα του. Σύντομα τον ανακάλυψε ο DJ René ο οποίος ανέλαβε να τον μανατζάρει πλέον ως τραγουδιστή.
  • To πρώτο του album με τίτλο “Hello Africa” δεν άργησε να κυκλοφορήσει. Το 1991 ο τραγουδιστής πλέον Dr.Alban, ξεκίνησε να κάνει αρκετή αίσθηση στην Ευρώπη και το album άρχισε να απαριθμεί αρκετές επιτυχίες όπως: “U & Mi”, “No Coke”, “Stop the pollution” και το ομότιτλο single στο οποίο συμμετείχε και η Leila K. Album και singles έφταναν το ένα μετά το άλλο σε πολύ υψηλές θέσεις των charts.
  • Τον πανικό όμως τον προκάλεσε την επόμενη χρονιά όταν το album “One Love” κυκλοφόρησε και περιείχε τα απόλυτα hits της χρονιάς “It’s my life”, “Sing Hallelujah” καθώς και το ομότιτλο. Το album έγινε χρυσό και πλατινένιο σχεδόν σε όλες τις χώρες της Ευρώπης ενώ το single “It’s my life” άρχισε να καταρρίπτει τα ρεκόρ όλων των charts των Ευρωπαϊκών χωρών εφόσον μοστράριζε σε διάφορες θέσεις των Top 5 ! Οι επιτυχίες του ακούγονταν κυριολεκτικά παντού: ραδιόφωνα, τηλεόραση, διαφημιστικά σποτ, discos και έτσι όλη η Ευρώπη πλέον γνώρισε έναν από τους μεγαλύτερους stars της δεκαετίας.
  • To 1994 κυκλοφορεί το album “Look who’s talking” το οποίο γίνεται αμέσως τεράστια επιτυχία και αποδεικνύει πως ο Dr.Alban είναι αναμφισβήτητα πλέον ο βασιλιάς του Eurodance. Εκτός από το ομότιτλο hit, περιείχε και τις απόλυτες επιτυχίες “Free up Soweto” και “Let the beat go on” καθώς και το τραγούδι “Away from home” που ήταν και το main theme της ταινίας κινουμένων σχεδίων “Asterix in America”.
  • H πτώση άρχισε το 1996 με το album “Born in Africa” το οποίο δεν κατάφερε να σημειώσει την αναμενόμενη επιτυχία των προηγούμενων. Παρόλο που μέσα από το album αυτό ξεπήδησαν 3 singles (“This time I’m free”, “Hallelujah Day” και το ομότιτλο) κανένα δεν μπόρεσε να ακουμπήσει τις υψηλές θέσεις των charts όπως τα προηγούμενα. Την ίδια χρονιά εγκαινιάζει και την δική του δισκογραφική εταιρεία “Dr.Records” μέσα από την οποία κυκλοφόρησε, όπως είναι σαφές, το συγκεκριμένο album.
  • Μετά από ένα “Best of” album και άλλα 2 αποτυχημένα albums το 1997 και το 2001 (“I believe” και “Prescription” αντίστοιχα) κάνει μια συνεργασία με τον Γερμανό DJ Sash! στο τραγούδι “Colour the world” το 1999 που μόλις και μετά βίας ανεβαίνει μέχρι το Νο.15 της Αγγλίας.
  • Μετά από 7 χρόνια απουσίας από την δισκογραφία o Dr. προσπάθησε να ξαναβάλει τον εαυτό του στο «χάρτη» με το “Back to Basics” το 2008 αλλά και πάλι η επιτυχία δεν ήταν αυτή που φανταζόταν. Το album έβγαλε μόνο ένα single το “Habibi” μια συνεργασία με την τραγουδίστρια Melissa που δεν κατάφερε να το δει να ανεβαίνει σε κανένα chart.
    Επιστρατεύει έτσι τον έτερο super star των 90s, Haddaway (“What is love”) και μαζί κυκλοφορούν το single “We love the 90’s” θέλοντας να θυμίσει στον κόσμο πως διασκέδαζαν αυτήν την δεκαετία με τους νοσταλγικούς στίχους που παρέπεμπαν σε πολλές άλλες επιτυχίες της εποχής.
  • Στο μεταξύ κάνει μερικές συμμετοχές σε hitακια άλλων eurodance καλλιτεχνών (Starclub, Yamboo, Sash! και Kiki Danielson). Ο Dr.Alban επανέλαβε την προσπάθεια του αυτή με το promo single του “Freedom” το οποίο συμπεριλήφθηκε  και στο soundtrack της ταινίας “Sean Banan inuti Seanfrika”. H ταινία είναι Σουηδικής παραγωγής και εκτός από το “Freedom” ακούγονται και άλλες μεγάλες επιτυχίες του Dr.Alban όπως “Hello Africa”, “No Coke” και σαφώς το “It’s my life”. O Dr.Alban συμμετέχει στην ταινία και σαν ηθοποιός σε έναν ρόλο έκπληξη.
  • Κυκλοφόρησε και άλλο ένα single μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα του με την συμμετοχή της Πολωνής superstar Gosia Andrzejewicz στο τραγούδι “Loverboy”.
  • Στις 15 Φεβρουαρίου του 2014, στο Gothenburg, ο Dr. Alban μαζί με την Σουηδέζα τραγουδίστρια Jessica Folcker, πήραν μέρος στον τρίτο γύρο του Melodifestivalen 2014 με το τραγούδι “Around the World” προσπαθώντας να κερδίσουν την εκπροσώπηση της Σουηδίας στον μουσικό διαγωνισμό Eurovision Song Contest 2014 στην Κοπεγχάγη.

πηγή: tralala.gr, en.wikipedia.org

1990 – Hello Afrika (The Album)

  • Κυκλοφόρησε: 18 Φεβρουαρίου 1990
  • Εταιρεία: Ariola Records
  • Μορφή: CD, LP, κασέτα
  • Πιστοποιήσεις: AUT: Gold, GER: Gold, SWI: Gold
  • Singles από το “Hello Afrika (The Album)”:
  1. “Hello Afrika” Κυκλοφόρησε: Σεπτέμβριο 1990
  2. “No Coke” Κυκλοφόρησε: Νοέμβριο 1990
  3. “U & Mi” Κυκλοφόρησε: 1991
  4. “(Sing Shi-Wo-Wo) Stop The Pollution” Κυκλοφόρησε: 1991

Tracklist:

Original Version

1. “The Alban Prelude” (1:33)

2. “U & Mi” (3:44)

3. “No Coke” (with Intro) (7:00)

4. “Sweet Reggae Music” (5:25)

5. “Hello Afrika” (5:44)

6. “China Man” (5:04)

7. “Groove Machine II” (2:08)

8. “Proud! (To Be Afrikan)” (4:16)

9. “Our Father (Pater Noster)” (4:40)

10. “Man & Woman” (5:09)

11. “No Coke (No Hasch-Hasch Mix)” (6:10)

12. “Hello Afrika (42 Street Mix)” (6:29)

3. “Thank You” (4:19)

2nd Edition

1.”The Alban Prelude” (1:35)

2. “U & Mi” (3:47)

3. “No Coke” (6:41)

4. “Sweet Reggae Music” (5:27)

5. “Hello Afrika” (5:45)

6. “Stop the Pollution” (3:42)

7. “Our Father (Pater Noster)” (4:44)

8. “Proud! (To Be Afrikan)”(4:17)

9. “Groove Machine 2” (2:10)

10. “U & Mi (Remix 91)” (5:02)

11. “No Coke (Float Remix)” (3:49)

1992 – One Love (The Album)

  • Κυκλοφόρησε: 4 Μαΐου 1992
  • Εταιρεία: Ariola Records
  • Μορφή: CD, LP, κασέτα
  • Πιστοποιήσεις: AUT: Platinum, GER: Gold, SWI: Platinum
  • Singles από το “One Love (The Album)”:
  1. “It’s My Life” Κυκλοφόρησε: 1 Μαΐου 1992
  2. “One Love” Κυκλοφόρησε: Αύγουστο 1992
  3. “Sing Hallelujah” Κυκλοφόρησε: 28 Μαΐου 1993

Tracklist:

First edition

1. “Introduction” (1:45)

2. “It’s My Life” (4:00)

3. “Sing Hallelujah” (4:24)

4. “Groove Machine 4” (3:41)

5. “Reggae Gone Ragga” (4:01)

6. “Cash Money” (3:36)

7. “One Love” (5:27)

8. “Om we rembwe ike” (4:47)

9. “Groove Machine 5” (4:46)

10. “Mata oh a eh” (4:20)

11. “Roll Down Di Rubber Man” (5:39)

12. “It’s My Life (Club Edit)” (4:00)

Second edition

1. “Introduction” (1:45)

2. “It’s My Life” (4:00)

3. “One Love” (4:00)

4. “Sing Hallelujah” (4:00)

5. “Mata oh a eh” (4:20)

6. “Reggae Gone Ragga” (4:01)

7. “Om we rembwe ike” (4:47)

8. “Hard To Choose” (3:53)

9. “Cash Money” (3:36)

10. “Roll Down Di Rubber Man” (5:39)

11. “It’s My Life (Remix)” (4:32)

12. “One Love (Remix)” (4:30)

1993 – Ragga Gone Re-mix (Compilation)

  • Κυκλοφόρησε: 1993
  • Εταιρεία: Ariola Records
  • Μορφή: CD, LP, κασέτα

Tracklist:

1 Hello Afrika Remix (Tech Makossa Mix) 7:42

2 One Love (Denniz Moog Mix) 7:00

3 No Coke Remix (Mark Spoons Reggae Trip) 6:54

4 Groove Machine [And The Jam Is Pumpin] (Pumpin Jam Mix) 6:54

5 Sing Hallelujah (J.J. Euro Trance Mix) 5:19

6 Stop The Pollution [Sing Shi-wo-wo] (Rainforest Mix) 6:21

7 It’s My Life (Extended Club Mix) 7:43

8 U And Mi (Eee-motion Mix) 6:30

9 Proud To Be African (Proud To Be A CD Mix) 5:10

1994 – Look Who’s Talking!

  • Κυκλοφόρησε: 25 Μαρτίου 1994
  • Εταιρεία: Ariola Records
  • Μορφή: CD, LP, κασέτα
  • Πιστοποιήσεις: SWE: Gold
  • Singles από το “Look Who’s Talking!”:
  1. “Look Who’s Talking!” Κυκλοφόρησε: 24 Φεβρουαρίου 1994
  2. “Away from Home” Κυκλοφόρησε: 28 Μαΐου 1994
  3. “Let the Beat Go On” Κυκλοφόρησε: 12 Αυγούστου 1994

Tracklist:

1. “Hard Pan Di Drums” (6:22)

2. “Look Who’s Talking! (3:13)

3. “Free Up Soweto” (3:24)

4. “Away from Home” (3:45)

5. “Gimme Dat Lovin” (4:06)

6. “Let the Beat Go On” (3:56)

7. “Fire” (3:41)

8. “Home Sweet Home” (3:11)

9. “Go See the Dentist” (4:27)

10. “Sweet Little Girl” (3:05)

11. “Plastic Smile” (3:42)

12. “Awillawillawillahey” (4:10)

13. “Look Who’s Talking! (Stone’s Radio)” (4:07)

1996 – Born in Africa

  • Κυκλοφόρησε: 9 Απριλίου 1996
  • Εταιρεία: Ariola Records
  • Μορφή: CD, LP, κασέτα
  • Singles από το “Born In Africa”:
  1. “This Time I’m Free” Κυκλοφόρησε: 1995
  2. “Born in Africa” Κυκλοφόρησε: 1996
  3. “Hallelujah Day” Κυκλοφόρησε: 1996

Tracklist:

1. “Born in Africa” (Original Radio Version) (3:30)

2.”Riddle of Life” (2:42)

3.”Alabalaba (Woman’a’Sexy)” (3:19)

4.”Hallelujah Day” (3:18)

5.”Rock Steady” (4:16)

6.”I Feel the Music” (3:16)

7.”Then I Fell in Love” (3:09)

8.”I Said It Once” (4:05)

9.”Rich Man / Poor Man” (3:10)

10.”This Time I’m Free” (3:50)

11.”So Long” (3:39)

12.”Feel Like Making Love” (5:01)

13.”Rock The Woman” / “Shake It” (Todd Terry Mix) (3:29)

14.”This Time I’m Free” (Todd Terry Remix-Edit) (4:17)

15.”Born in Africa” (Pierre J’s Radio Remix) (3:40)

1997 – The Very Best Of 1990-1997 (Compilation)

  • Κυκλοφόρησε: 30 Ιουνίου 1997
  • Εταιρεία: Ariola
  • Μορφή: CD

Tracklist:

1. Hello Afrika (Fast Blast Club Mix) (feat.Leila K.) 5:40

2. Stop The Pollution (Album Version) 3:42

3. U & Mi (Album Version) 3:47

4. No Coke (7″ Mix) 3:43

5. One Love (Radio Version) 4:12

6. Sing Hallelujah! (Short) 4:00

7. It’s My Life (Radio Edit) 4:00

8. Look Who’s Talking (Long) 5:22

9. Let The Beat Go On (Short) 4:03

10. Away From Home (Short) 3:18

11. This Time I’m Free (Credibility Mix) 3:49

12. Hallelujah Day (Radio) 3:39

13. Born In Africa (Original Radio Version) 3:30

14. It’s My Life (Sash! RMX) 3:49

15. Sing Hallelujah! (DJ Stevie Steve’s Pizzi Edit) 4:06

16. Hello Africa (’97 RMX) 6:38

17. No Coke (Klanghouse RMX) 3:55

1997 – I Believe

  • Κυκλοφόρησε: 1 Οκτωβρίου 1997
  • Εταιρεία: Attic Records
  • Μορφή: CD
  • Singles από το “I Believe”:
  1. “Guess Who’s Coming to Dinner (Carolina)” Κυκλοφόρησε: 1997
  2. “Mr. DJ” Κυκλοφόρησε: 1997
  3. “Long Time Ago” Κυκλοφόρησε: 1997
  4. “Feel the Rhythm” Κυκλοφόρησε: 1998

Tracklist:

1. Intro 3:43

2. Guess Who’s Coming To Dinner (feat Michael Rose) 3:44

3. Mr. DJ 3:37

4. Soon Come 3:33

5. Feel The Rhythm 4:18

6. Enemies 3:33

7. Long Time Ago 3:27

8. I Believe 3:47

9. Oh Baby (feat. Beenie Man) 3:13

10. Show Me 3:36

11. Mountains 3:18

12. Humpty Dumpty 2:32

13. Love Affair 2:52

14. Honey Bunny 3:18

15. Ain’t No Stopping 3:11

16. Raggamuffin Girl 3:33

17. Oh Baby (Sly & Robbie Mix) 3:12

2000 – Prescription

  • Κυκλοφόρησε: 5 Ιουνίου 2000
  • Εταιρεία: ePark Music Production GmbH
  • Μορφή: CD
  • Singles από το “Prescription”:
  1. “Because Of You” Κυκλοφόρησε: 2000
  2. “Looking For Something” Κυκλοφόρησε: 2000
  3. “What Do I Do” Κυκλοφόρησε: 2001

Tracklist:

1. Because Of You 3:07

2. What Do I Do 3:25

3. I Like To Know 3:12

4. Looking For Something 3:31

5. Beautiful Day 3:13

6. Talk About Love 3:29

7. Rebel 3:37

8. Born A Winner 2:52

9. Telephone Love 2:52

10. Get Up 3:04

11. Fuel 4 Love 3:16

12. The Answer 3:37

2007 – Back To Basics

  • Κυκλοφόρησε: 10 Δεκεμβρίου 2007
  • Εταιρεία: ARC-Records ‎
  • Μορφή: CD
  • Singles από το “Back To Basics”:
  1. “Habibi (feat. Melissa)” Κυκλοφόρησε: 2008

Tracklist:

1. Don’t Joke With Fire (Radio Edit) 3:00

2. Don’t Joke With Fire (Alternative Mix) 3:08

3. Push It 3:12

4. I Wanna Know 3:02

5. Work Work (Africa Recall Mix) 2:54

6. Give Me Lovin’ 3:04

7. Single Searching 3:18

8. Push It (Ragga Dub) 3:09

9. Work Work 3:04

10. The One 3:00

11. Habibi (feat. Melissa) 3:29

2013 – The Best Of (Compilation)

  • Κυκλοφόρησε: 24 Ιουνίου 2013
  • Εταιρεία: Sony Music ‎
  • Μορφή: CD

Tracklist:

1. It’s My Life 2012 4:02

2. Sing Hallelujah (Short Version) 4:02

3. Look Who’s Talking 3:14

4. Hello Afrika 5:47

5. One Love (Radio Version) 4:15

6. No Coke (7″ Mix) 3:44

7. Fire 3:44

8. Let The Beat Go On (Short Mix) 4:05

9. Away From Home (Short Edit) 3:19

10. This Time I’m Free (Credibility Mix) 3:51

11. Reggae Gone Ragga 4:04

12. Freedom 3:04

2014 – The Ultimate Collection 1990-2014

  • Κυκλοφόρησε: 30 Μαϊού 2014
  • Εταιρεία: Playground Music Scandinavia ‎
  • Μορφή: CD
  • Singles από το “The Ultimate Collection 1990-2014”:
  1. “Around The World” (feat. Jessica Folcker) Κυκλοφόρησε: 16 Φεβρουαρίου 2014

Tracklist:

1.Around The World (feat. Jessica Folcker) 3:01

2. We Are One 2:57

3. It’s My Life 4:00

4. Sing Hallelujah! 4:01

5. Let The Beat Go On (Short) 4:03

6. Hello Afrika (Fast Blast Club Mix) (feat. Leila K) 5:37

7. Look Who’s Talking (Long) 5:22

8. No Coke (7″ Mix) 3:44

9. Loverboy (Radio Edit) 3:27

10. Freedom 3:06

11. Guess Who’s Coming To Dinner 3:43

12. Feel The Rhythm 3:17

13. What Do I Do 3:24

14. Because Of You 3:06

15. It’s My Life (Redux) 3:59

Dr.Alban Top Hits by SounDarts.gr