skip to Main Content

Discography & ID : Dua Lipa

Ύψος

Gallery

Calvin Harris & Dua Lipa

Dua Lipa & Andrea Bocelli

Miguel & Dua Lipa

Dua Lipa & Blackpink

ID

Όνομα: Dua Lipa

Ημερομηνία Γέννησης: 22 Αυγούστου 1995

Τόπος Γέννησης: Westminster, Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο (με καταγωγή από το Κόσοβο)

Επάγγελμα: Τραγουδίστρια, τραγουδοποιός

Οικογενειακή Κατάσταση: single

Γονείς: Dukagjin Lipa (marketing manager και τραγουδιστής του rock group, Oda) και Anesa Lipa (το γένος Rexha/τουριστικά).

Αδέρφια: έχει δύο μικρότερα αδέρφια (μια αδερφή και έναν αδερφό)

Ενεργή στη μουσική: 2015-σήμερα

Βραβεία: Η Dua Lipa έχει αποσπάσει πάνω από 35 μουσικά βραβεία μέχρι σήμερα :

3 Brit Awards, 2 Grammy Awards, 1 NME Award, 2 BBC Radio 1’s Teen Awards, 3 Eurosonic Noorderslag, 3 Global Awards, 2 MTV Europe Music Awards κ.α.

Για να δείτε την λίστα με όλα τα βραβεία και τις υποψηφιότητες που έχει αποσπάσει η Dua Lipa κάντε κλικ εδώ

Official Website: dualipa.com

πηγές: en.wikipedia.org, google

Discography

Start Here (Bio)
Start Here (Bio)
2016 – Spotify Session
2016 – Spotify Session
2017 – The Only (E.P.)
2017 – The Only (E.P.)
2017 – Dua Lipa
2017 – Dua Lipa
2017 – Live Acoustic (E.P.)
2017 – Live Acoustic (E.P.)
2019 – Deezer Sessions (E.P.)
2019 – Deezer Sessions (E.P.)
2020 – Future Nostalgia
2020 – Future Nostalgia
2020 – Club Future Nostalgia
2020 – Club Future Nostalgia

Start Here (Bio)

  • Η Dua Lipa, γεννημένη στις 22 Αυγούστου 1995, είναι Βρετανίδα τραγουδίστρια, τραγουδοποιός και μοντέλο. Έπειτα από την καριέρα της ως μοντέλο, υπέγραψε με την Warner Music Group το 2015 και κυκλοφόρησε το επώνυμο album της το 2017. Ο δίσκος έφτασε στη θέση Νο.3 των βρετανικών album charts και παρήγαγε επτά singles, συμπεριλαμβανομένων των “Be the One” και “IDGAF” και το Νο.1 single στη Μεγάλη Βρετανία “New Rules”, το οποίο έφτασε επίσης στη θέση Νο.6 στις Η.Π.Α. Το 2018, η Lipa κέρδισε στα Brit Award για τις κατηγορίες “British Female Solo Artist” και “British Breakthrough Act”.
  • Αφότου κυκλοφόρησε τον Απρίλιο του 2018 το single “One Kiss” με τον Calvin Harris, έφτασε στη θέση Νο.1 στη Μεγάλη Βρετανία κι έγινε το μακροβιότερο Νο.1 single από γυναίκα καλλιτέχνη εκείνη τη χρονιά. Το τραγούδι της απέφερε το Brit Award “Song of the Year” την επόμενη χρονιά. Το 2019, έλαβε επίσης ένα βραβείο Grammy για την κατηγορία “Best New Artist” και το “Electricity”, ένα ντουέτο με τον Silk City, της απέφερε επίσης ένα Grammy στην κατηγορία “Best Dance Recording”. Η επιτυχία των singles βοήθησε το ομώνυμο album της να γίνει το πιο “πολυ-ακουσμένο” album στο Spotify, ενώ έλαβε “πλατινένιες” πιστοποιήσεις. Ο δεύτερος δίσκος της, “Future Nostalgia”, κυκλοφόρησε τον Μάρτιο του 2020 κι έλαβε θετικές κριτικές. Το lead single του, “Don’t Start Now” έφτασε στη θέση Νο.2 τόσο των βρετανικών single charts, όσο και στο αμερικανικό Billboard Hot 100.
  • Τον Ιανουάριο του 2019, η Lipa κυκλοφόρησε το “Swan Song”, μέρος του soundtrack της ταινίας “Alita: Battle Angel”. Τον ίδιο μήνα, η Lipa δήλωσε πως θα ξοδέψει το υπόλοιπο έτος με το να γράφει τραγούδια για τον επόμενο δίσκο της. Ενώ συζητούσε για τον ήχο του δίσκου, η Lipa σχολίασε ότι αυτός θα είναι “νοσταλγικός” pop. Τον Αύγουστο της ίδιας χρονιάς συνεργάστηκε με τον οίκο Yves Saint Laurent για να γίνει το πρόσωπο του αρώματος “Libre”.
  • Το 2016, η Lipa και ο πατέρας της ξεκίνησαν το “Sunny Hill Foundation” στην Πρίστινα για να βοηθήσουν στους κατοίκους του Κοσσόβου, τη γενέτειρα του πατέρα της. Τον Αύγουστο του 2018, η Lipa έγινε οικοδέσποινα του δικού της Festival για να μαζέψει χρήματα για το “Sunny Hill Foundation” και το ονόμασε “SunnyHill Festival”, όπου επίσης τραγούδησε. Ο Δήμαρχος της Πρίστινα, Shpend Ahmeti, τότε βράβευσε την Lipa με το “Key to Pristina”, η πρώτη φορά που αποδόθηκε αυτή η τιμή. Επίσης, πραγματοποίησε το ίδιο festival και την επόμενη χρονιά με τη Miley Cyrus να συμμετέχει στις live εμφανίσεις.

Πηγή: wikipedia.org

2016 – Spotify Session

  • Κυκλοφόρησε: 8 Ιουλίου 2016
  • Εταιρεία: Warner Bros.
  • Μορφή: Streaming

Tracklist:

1. “Thinkin ‘Bout You” – 3:00

2. “New Love” – 3:07

3. “I’m Not The One” – 3:16

4. “Be the One” – 3:20

5. “Hotter Than Hell” – 3:27

2017 – The Only (E.P.)

  • Κυκλοφόρησε: 2 Απριλίου 2017
  • Εταιρεία: Warner Bros.
  • Μορφή: 12″ vinyl

Tracklist:

1. “Blow Your Mind (Mwah)”

2. “For Julian”

3. “Hotter Than Hell”

4. “Be The One”

5. “New Love”

2017 – Dua Lipa

  • Κυκλοφόρησε: 2 Ιουνίου 2017
  • Εταιρεία: Warner Bros.
  • Μορφή: CD, LP, Digital Release
  • Πιστοποιήσεις: BPI: 2× Platinum, ARIA: Gold, GLF: Gold, MC: 2× Platinum, NVPI: Platinum, RIAA: Platinum, RMNZ: 2× Platinum
  • Παραγωγή: Axident, Big Taste, Lorna Blackwood, Digital Farm Animals, James Flannigan, Grades, Emile Haynie, Ian Kirkpatrick, Stephen “Koz” Kozmeniuk, Jon Levine, Miguel, Cameron Gower Poole, Larzz Principato, Bill Rahko, Jay Reynolds, Suzy Shinn, Jack Tarrant, Ten Ven, TMS, Greg Wells, Eg White, Andrew Wyatt
  • Singles από το “Dua Lipa”:
  1. “Be the One” Κυκλοφόρησε: 30 Οκτωβρίου 2015
  2. “Last Dance” Κυκλοφόρησε: 9 Φεβρουαρίου 2016
  3. “Hotter than Hell” Κυκλοφόρησε: 6 Μαΐου 2016
  4. “Blow Your Mind” Κυκλοφόρησε: 26 Αυγούστου 2016
  5. “Lost in Your Light” Κυκλοφόρησε: 21 Απριλίου 2017
  6. “New Rules” Κυκλοφόρησε: 15 Ιουλίου 2017
  7. “Homesick” Κυκλοφόρησε: 1 Δεκεμβρίου 2017
  8. “IDGAF” Κυκλοφόρησε: 12 Ιανουαρίου 2018

Tracklist:

1. “Genesis” – 3:25

2. “Lost in Your Light” (featuring Miguel) – 3:23

3. “Hotter than Hell” – 3:07

4. “Be the One” – 3:22

5. “IDGAF” – 3:37

6. “Blow Your Mind (Mwah)” – 2:58

7. “Garden” – 3:47

8. “No Goodbyes” – 3:36

9. “Thinking ‘Bout You” – 2:51

10. “New Rules” – 3:29

11. “Begging” – 3:14

12. “Homesick” – 3:50

Deluxe edition

13. “Dreams” – 3:40

14. “Room for 2” – 3:28

15. “New Love” – 4:31

16. “Bad Together” – 3:58

17. “Last Dance” – 3:48

2017 – Live Acoustic (E.P.)

  • Κυκλοφόρησε: 8 Δεκεμβρίου 2017
  • Εταιρεία: Warner Bros.
  • Μορφή: Digital Release
  • Παραγωγή: Dan Heath, Superhuman

Tracklist:

1. “Golden Slumbers” (acoustic) – 1:51

2. “In the Room : Tears Dry on Their Own” (live with Gallant) – 3:17

3. “I’d Rather Go Blind” (live) – 2:36

4. “New Rules” (live piano acoustic) – 3:30

2019 – Deezer Sessions (E.P.)

  • Κυκλοφόρησε: 11 Απριλίου 2019
  • Εταιρεία: –
  • Μορφή: Digital Release

Tracklist:

1. “Thinking ‘Bout You”

2. “New Rules”

3. “IDGAF”

4. “My My My”

2020 – Future Nostalgia

  • Ημερομηνία κυκλοφορίας: 27 Μαρτίου 2020
  • Μορφή: CD, LP, Digital Release, Cassette
  • Εταιρεία: Warner Records
  • Παραγωγή: Jeff Bhasker, Ian Kirkpatrick, SG Lewis, The Monsters and the Strangerz, Stuart Price, TMS, Andrew Watt
  • Singles από το “Future Nostalgia”:
  1. “Don’t Start Now” Κυκλοφόρησε: 1 Νοεμβρίου 2019
  2. “Physical” Κυκλοφόρησε: 31 Ιανουαρίου 2020
  3. “Break My Heart” Κυκλοφόρησε: 25 Μαρτίου 2020

Tracklist:

1. “Future Nostalgia” – 3:04

2. “Don’t Start Now” – 3:03

3. “Cool” – 3:29

4. “Physical” – 3:13

5. “Levitating” – 3:23

6. “Pretty Please” – 3:14

7. “Hallucinate” – 3:28

8. “Love Again” – 4:18

9. “Break My Heart” – 3:41

10. “Good in Bed” – 3:38

11. “Boys Will Be Boys” – 2:46

2020 – Club Future Nostalgia

  • Ημερομηνία κυκλοφορίας: 28 Αυγούστου 2020
  • Εταιρεία: Warner Records
  • Μορφή: CD, LP, Cassette Digital Release
  • Παραγωγή: Banx & Ranx, Jeff Bhasker, Rupert Christie, Jason Evigan, Grades, Ian Kirkpatrick, Stephen Kozmeniuk, SG Lewis, Lindgren, Justin Parker, Stuart Price, Take a Daytrip, The Monsters & Strangerz, TMS, Andrew Watt
  • Singles από το “Club Future Nostalgia”:
  1. “Levitating (The Blessed Madonna Remix)” Κυκλοφόρησε: 13 Αυγούστου 2020

Tracklist:

1. “Future Nostalgia” (Joe Goddard Remix) 2:54

2. “Cool” (Jayda G Remix) 2:06

3. “Good in Bed” (Zach Witness and Gen Hoshino Remixes) 3:58

4. “Pretty Please” (Midland Refix) 1:28

5. “Pretty Please” (Masters at Work Remix) 1:54

6. “Boys Will Be Boys” (Zach Witness Remix) 3:29

7. “Love Again” (Horse Meat Disco Remix) 2:55

8. “Break My Heart / Cosmic Girl (Dimitri From Paris Edit)” 3:00

9. “Levitating” (The Blessed Madonna Remix featuring Madonna and Missy Elliott) 3:55

10. “Hallucinate” (Mr Fingers deep stripped mix) 1:53

11. “Hallucinate” (Paul Woolford Remix Extended) 1:49

12. “Love Is Religion” (The Blessed Madonna Remix) 3:29

13. “Don’t Start Now” (Yaeji Remix) 2:53

14. “Physical” (Mark Ronson Remix featuring Gwen Stefani) 2:39

15. “Kiss and Make Up” (Remix with Blackpink) 2:21

16. “That Kind of Woman” (Jacques Lu Cont Remix) 3:13

17. “Break My Heart” (Moodymann Remix) 6:11

Dua Lipa Top Hits by SounDarts.gr

Back To Top