skip to Main Content
Menu

Discography & ID : Duffy

Discography & ID : Duffy

Ύψος

Gallery

Rihanna & Duffy

Duffy & Mike Phillips

Rockwave Festival 2009

ID

Καλλιτεχνικό όνομα: Duffy

Ολόκληρο ΌνομαAmie Ann Duffy

Ημερομηνία Γέννησης: 23 Ιουνίου 1984

Τόπος Γέννησης: Gwynedd, Wales, Αγγλία.

Επάγγελμα: Τραγουδίστρια, τραγουδοποιός, ηθοποιός.

Οικογενειακή Κατάσταση: Ανύπαντρη

Τέκνα: Δεν έχει!

ΓονείςJoyce Smith Williams και John Duffy.

ΑδέρφιαKaty Ann (δίδυμη) και Kelly Ann Duffy (1980)

Ενεργός στη μουσική: 2004-σήμερα

Βραβεία: Η Duffy έχει αποσπάσει συνολικά πάνω από 10 μουσικά βραβεία μέχρι σήμερα :

3 Brit Awards (2009, 2010), 1 Grammy Award (2009), 1 BMI Pop Music Award (2009), 1 Ivor Novello Award (2009), 1 Meteor Music Award (2009), 1 MOJO Award (2008), 1 Q Award (2008), 1 Fonogram Award (2009), 1 Rockbjörnen Award (2009).

Για να δείτε την λίστα με όλα τα βραβεία και τις υποψηφιότητες που έχει αποσπάσει η Duffy κάντε κλικ εδώ.

Official Website: iamduffy.com

πηγές: en.wikipedia.org, google

Discography

Start Here
Start Here
2004 – Aimée Duffy (E.P.)
2004 – Aimée Duffy (E.P.)
2008 – Rockferry
2008 – Rockferry
2009 – Deluxe EP (E.P.)
2009 – Deluxe EP (E.P.)
2010 – Endlessly
2010 – Endlessly
2011 – NRJ Live Sessions: Duffy (E.P.)
2011 – NRJ Live Sessions: Duffy (E.P.)

Start Here

  • Η Amie Ann Duffy είναι Ουαλή τραγουδίστρια, τραγουδοποιός και ηθοποιός. Έγινε παγκοσμίως γνωστή από τον πρώτο της δίσκο με τίτλο «Rockferry» και συγκεκριμένα με το τραγούδι «Mercy». Μόνο στη Μεγάλη Βρετανία πούλησε περίπου 2 εκατομμύρια δίσκους, ένω παγκοσμίως περίπου 6 εκατομμύρια. Το 2008, η Duffy κέρδισε το Βραβείο Grammy στην κατηγορία για τον καλύτερο pop δίσκο, ενώ είχε προταθεί για άλλα δύο.
  • Η Amie Ann Duffy γεννήθηκε στις 23 Ιουνίου του 1984. Έχει μια δίδυμη αδερφή, την Katy Ann και μια μεγαλύτερη αδερφή, την Kelly. Ξεκίνησε να τραγουδά στην ηλικία των 6 ετών, ενώ οι γονείς της πήραν διαζύγιο όταν ήταν δέκα ετών. Το 1998, σε ηλικία 13 ετών, αποκαλύφθηκε πως η πρώην σύζυγος του πατριού της προσέλαβε έναν πληρωμένο δολοφόνο προκειμένου να τον σκοτώσει. Αυτό το γεγονός, όπως λέει και η ίδια, στιγμάτισε τη ζωή της. Το 2003, έλαβε μέρος σε έναν διαγωνισμό ταλέντων στην Ουαλία και, τελικά, παρόλο που θεωρούνταν ως το φαβορί, βγήκε δεύτερη. Το 2004, η Duffy συναντήθηκε με τον πρώην κιθαρίστα των Suede, Bernard Butler. Στις 23 Νοεμβρίου 2007, η Duffy υπέγραψε με την A&M Records και, ύστερα από πολλές τηλεοπτικές εμφανίσεις, αναγνωρίστηκε το ταλέντο της. Στις 3 Μαρτίου 2008, η Duffy κυκλοφόρησε τον πρώτο της δίσκο με τίτλο «Rockferry» ο οποίος σημείωσε μεγάλη εμπορική επιτυχία. Το 2009, η Duffy κέρδισε 3 Brit Awards. Τέλος, την ίδια χρονιά, η Duffy ερμηνεύει το τραγούδι «Smoke Without Fire» για τη ταινία «An Education».
  • Τον Σεπτέμβριο του 2008, η Duffy δήλωσε ότι ήταν «στα όρια της νευρικής κρίσης», λόγω της πίεσης που απέφερε η φήμη της. Δήλωσε επίσης ότι ήθελε να γίνει μοναχή, αλλά τελικά αποφάσισε το αντίθετο για χάρη των οπαδών της. Αν και αναγνωρίζει ότι οι περισσότεροι άνθρωποι δεν θέλουν να την βλάψουν, βρίσκει «τρομακτικό», όταν οι άνθρωποι την αναγνωρίζουν στο δρόμο, και ήταν φοβισμένη από την εικόνα της.
  • Έκανε το ντεμπούτο της στον κινηματογράφο ερμηνεύοντας το χαρακτήρα της Sissy στην δραματική ταινία του 2010 «Patagonia», σε σκηνοθεσία του Marc Evans. Ακολούθησαν οι ταινίες «Secret Love» και «Legend» (ερμήνευσε το ρόλο της Timi Yuro) το 2015.
  • Εκτιμάται πως η περιουσία της Duffy ανέρχεται στα £ 4 εκατομμύρια και η ίδια βρίσκεται στην 16η θέση στη λίστα του Sunday Times για το 2009, των πλουσιότερων νεαρών μουσικών της Μεγάλης Βρετανίας.
  • Στις 3 Οκτωβρίου 2012, η Duffy δραπέτευσε από μια πυρκαγιά στο ενοικιαζόμενο ρετιρέ διαμέρισμα στο οποίο ζούσε, στο Kensington του Λονδίνου.

2004 – Aimée Duffy (E.P.)

  • Κυκλοφόρησε: 2004
  • Εταιρεία: Awen
  • Μορφή: CD, digital download
  • Singles από το «Aimée Duffy»:
  1. «Cariad Dwi’n Unig»

Tracklist:

1. «Dim Dealltwriaeth» (English: No Understanding)  5:04

2. «Hedfan Angel» (English: Fly Angel)  4:41

3. «Cariad Dwi’n Unig» (English: Lover, I’m Lonely)  3:43

 

2008 – Rockferry

  • Κυκλοφόρησε: 3 Μαρτίου 2008
  • Εταιρεία: A&M
  • Μορφή: CD, digital download, LP
  • Πιστοποιήσεις: EU: 4× Platinum, UK: 7× Platinum, AUS: 2× Platinum, AUT: Platinum, DEN: 4× Platinum, GER: 4× Gold, IRL: 3× Platinum, NZ: 3× Platinum, SWE: Platinum, SWI: 3× Platinum, US: Gold
  • Singles από το «Rockferry»:
  1. «Rockferry»  Κυκλοφόρησε: 3 Δεκεμβρίου 2007
  2. «Mercy»  Κυκλοφόρησε: 15 Φεβρουαρίου 2008
  3. «Warwick Avenue»  Κυκλοφόρησε: 26 Μαΐου 2008
  4. «Stepping Stone»  Κυκλοφόρησε: 1 Σεπτεμβρίου 2008
  5. «Rain on Your Parade»  Κυκλοφόρησε: 17 Νοεμβρίου 2008

Tracklist:

1. «Rockferry» 4:14

2. «Warwick Avenue» 3:46

3. «Serious» 4:10

4. «Stepping Stone» 3:28

5. «Syrup & Honey» 3:18

6. «Hanging on Too Long» 3:56

7. «Mercy» 3:41

8. «Delayed Devotion» 2:57

9. «I’m Scared» 3:08

10. «Distant Dreamer» 5:05

U.S. iTunes Bonus tracks:

11. «Save It for Your Prayers» 3:03

12. «Oh Boy» 2:28

MTV Bonus Version:

11. «Mercy» (FNMTV Live performance)

12. «Warwick Avenue» (FNMTV Live performance)

Japan bonus track:

11. «Save It for Your Prayers» 3:03

Deluxe edition:

Disc 1:

Standard edition

Disc 2:

1. «Rain on Your Parade» 3:29

2. «Fool for You» 3:47

3. «Stop» 4:10

4. «Oh Boy» 2:31

5. «Please Stay» 3:27

6. «Breaking My Own Heart» 3:58

7. «Enough Love» 3:19

 

2009 – Deluxe EP (E.P.)

  • Κυκλοφόρησε: 3 Φεβρουαρίου 2009
  • Εταιρεία: Mercury
  • Μορφή: CD, digital download
  • Singles από το «Rockferry – Deluxe Edition and Deluxe EP»:
  1. «Rain on Your Parade»  Κυκλοφόρησε: 1 Δεκεμβρίου 2008

Tracklist:

1. «Mercy (The Roots remix)» 3:50

2. «Rain on Your Parade» 3:27

3. «Fool For You» 3:45

4. «Stop» 4:08

5. «Please Stay» 3:27

6. «Breaking My Own Heart» 3:56

7. «Enough Love» 3:16

iTunes bonus tracks:

8. «Rain on Your Parade music video» 3:27

 

2010 – Endlessly

  • Κυκλοφόρησε: 29 Νοεμβρίου 2010
  • Εταιρεία: A&M
  • Μορφή: CD, digital download
  • Πιστοποιήσεις: UK: Gold, DEN: Gold, SWE: Gold, SWI: Gold
  • Singles από το «Endlessly»:
  1. «Well, Well, Well»  Κυκλοφόρησε: 19 Οκτωβρίου 2010

Tracklist:

1. «My Boy» 3:27

2. «Too Hurt to Dance» 3:15

3. «Keeping My Baby» 2:49

4. «Well, Well, Well» 2:45

5. «Don’t Forsake Me» 4:01

6. «Endlessly» 2:59

7. «Breath Away» 4:12

8. «Lovestruck» 2:52

9. «Girl» 2:26

10. «Hard for the Heart» 4:57

Amazon MP3 bonus track:

11. «My Boy» (acoustic session) 3:32

Barnes & Noble bonus track:

11. «Endlessly» (acoustic session) 3:03

Spotify streaming bonus tracks/Spotify Session EP:

11. «Don’t Forsake Me» (acoustic session) 4:08

12. «Endlessly» (acoustic session) 3:16

13. «Well, Well, Well» (acoustic session) 2:43

14. «Mercy» (acoustic session; written by Duffy and Steve Booker) 3:34

 

2011 – NRJ Live Sessions: Duffy (E.P.)

  • Κυκλοφόρησε: 4 Φεβρουαρίου 2011
  • Εταιρεία: Polydor
  • Μορφή: digital download

Tracklist:

1. Mercy (NRJ Live Session) 4:33

2. Keeping My Baby (NRJ Live Session) 2:54

3. Warwick Avenue (NRJ Live Session) 3:58

4. My Boy (NRJ Live Session) 3:28

5. Well, Well, Well (NRJ Live Session) 2:58

Duffy Top Hits by SounDarts.gr