skip to Main Content
Menu

Discography & ID : Ellie Goulding

Discography & ID : Ellie Goulding

Ύψος

Gallery

Ellie Goulding

Ellie Goulding

Ellie Goulding

Ellie Goulding

Lorde, Angel Haze, Ellie Goulding & Katy Perry

Kygo & Ellie Goulding

Ed Sheeran, Ellie Goulding, Bruno Mars

Bryan Adams και Ellie Goulding.

Ellie Goulding & Katy Perry

Ellie Goulding, Mick Jagger & Taylor Swift

Marina & The Diamonds, Clare Maguire & Ellie Goulding

Calvin Harris & Ellie Goulding

Ellie Goulding, Emeli Sande, Jessie J, Rita Ora, & Beverley Knight

Ellie Goulding & Ed Sheeran

Dougie Poynter (McFly) & Ellie Goulding

Ellie Goulding & Niall Horan

Πρίγκιπας Harry & Ellie Goulding

ID

Καλλιτεχνικό Όνομα: Ellie Goulding

Ολόκληρο Όνομα: Elena Jane Goulding

Ημερομηνία Γέννησης: 30 Δεκεμβρίου 1986

Τόπος Γέννησης: Hereford, Herefordshire, Ηνωμένο Βασίλειο. 

Επάγγελμα: τραγουδίστρια, τραγουδοποιός. 

Οικογενειακή Κατάσταση: single

Τέκνα: Δεν έχει.

Γονείς: Arthur Goulding (νεκροθάφτης) και Tracy Clark (εργαζόμενη σε super market).

Αδέρφια: Έχει τρία αδέρφια: H Isabel είναι η μεγαλύτερη αδερφή της, η Jordan η μικρότερη αδερφή της και ο Alex ο μικρότερος αδερφός της.

Ενεργός στη μουσική: 2009-σήμερα

Βραβεία: Η Ellie Goulding έχει αποσπάσει 17 μουσικά βραβεία μέχρι σήμερα:

1 BBC Sound of 2010, 4 BMI London Awards, 2 Brit Awards, 1 Cosmopolitan’s Ultimate Women of the Year Award, 2 Los Premios 40 Principales, 2 Glamour Awards, 1 Harper’s Bazaar Women of the Year Award, 1 Jimmie Award, 1 MTV Italian Music Award, 1 NRJ Music Award, 1 People’s Choice Award, 1 Q Award κ.α.

Για να δείτε την λίστα με όλα τα βραβεία και τις υποψηφιότητες που έχει αποσπάσει η Ellie Goulding κάντε κλικ εδώ.

Official Websiteelliegoulding.com

πηγές: en.wikipedia.org, google

Discography

Start Here
Start Here
2009 – An Introduction to Ellie Goulding (E.P.)
2009 – An Introduction to Ellie Goulding (E.P.)
2010 – Lights
2010 – Lights
2010 – iTunes Festival: London 2010 (E.P.)
2010 – iTunes Festival: London 2010 (E.P.)
2010 – Run into the Light (E.P.)
2010 – Run into the Light (E.P.)
2011 – Live at Amoeba San Francisco (E.P.)
2011 – Live at Amoeba San Francisco (E.P.)
2012 – Halcyon
2012 – Halcyon
2012 – iTunes Festival: London 2012 (E.P.)
2012 – iTunes Festival: London 2012 (E.P.)
2013 – iTunes Festival: London 2013 (E.P.)
2013 – iTunes Festival: London 2013 (E.P.)
2013 – iTunes Session (E.P.)
2013 – iTunes Session (E.P.)
2014 – Halcyon Days: The Remixes
2014 – Halcyon Days: The Remixes
2015 – Delirium
2015 – Delirium

Start Here

  • Η Elena Jane Goulding, γεννημένη στις 30 Δεκεμβρίου 1986, είναι Αγγλίδα τραγουδίστρια και τραγουδοποιός. Η Goulding είναι το δεύτερο από τα τέσσερα παιδιά της οικογένειας, ενώ έχει έναν αδερφό και άλλες δύο αδερφές. Οι γονείς της είναι ο Arthur Goulding και η Tracy Clark. Όταν ήταν πέντε ετών, οι γονείς της χώρισαν. Αργότερα απέκτησε –όπως λέει και η ίδια- έναν απαίσιο πατριό. Στα εννέα της χρόνια ξεκίνησε να παίζει κλαρινέτο και στα 14 κιθάρα. Στα 15 της ξεκίνησε να γράφει τραγούδια.
  • Η καριέρα της ξεκίνησε όταν συνάντησε τους δισκογραφικούς παραγωγούς Starsmith και Frankmusik και λίγο αργότερα εντοπίστηκε από τον Jamie Lillywhite που στην συνέχεια έγινε ο manager της. Αφού τραγούδησε για την Polydor Records τον Ιούλιο του 2009, η Goulding κυκλοφόρησε το debut EP της, “An Introduction to Ellie Goulding”.
  • Το 2010, έγινε η δεύτερη τραγουδίστρια που κατέκτησε την κορυφή του ετήσιου “Sound of…poll” και κέρδισε το Critics’ Choice Award στα Brit Awards την ίδια χρονιά. Κυκλοφόρησε το debut studio album της, “Lights”, το 2010. Κατέλαβε την πρώτη θέση των βρετανικών Album Charts και οι πωλήσεις του ξεπέρασαν τα 850.000 αντίτυπα στην Βρετανία. Η διασκευή της στο “Your Song” του Elton John έφτασε στην Νο.2 θέση στην Βρετανία τον Δεκέμβριο του 2010 και στις 29 Απριλίου του 2011 τραγούδησε στον γάμο του Πρίγκιπα William και της Catherine Middleton στο Buckingham Palace. Το title track του album, “Lights”, κυκλοφόρησε στις Η.Π.Α. τον Μάρτιο της ίδιας χρονιάς κι έφτασε στην θέση Νο.2 στο αμερικανικό Billboard Hot 100.
  • Το δεύτερο album της Goulding, “Halcyon”, κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο του. Το “Anything Could Happen” αποτέλεσε το lead single του δίσκου. Το “Halcyon” κατέλαβε την θέση Νο.2 στα βρετανικά Album Charts και μετά από 65 εβδομάδες ανέβηκε στην θέση Νο.1. Η Goulding κυκλοφόρησε τον τρίτο της δίσκο, “Delirium” στις 6 Νοεμβρίου 2015 με το “Oh My Mind” ως το lead single του δίσκου. Τον Δεκέμβριο του 2015, έλαβε την πρώτη της υποψηφιότητα στα βραβεία Grammy για την κατηγορία “Best Pop Solo Performance” για το single της “Love Me Like You Do”.
  • Η Goulding τρέχει έξι χιλιόμετρα κάθε μέρα και το 2010 ανακοίνωσε πως θα έτρεχε σε μαραθώνιο. Για την προώθηση του δεύτερου EP της, το “Run Into the Light”, κάλεσε έναν μικρό αριθμό θαυμαστών της μέσω Facebook για να τρέξουν μαζί της σε επτά διαφορετικές πόλεις στην περιοδεία της στο Ηνωμένο Βασίλειο και είπε πως θα έκανε ακριβώς το ίδιος από την Ευρώπη μέχρι και τις Η.Π.Α.
  • Τον Μάρτιο του 2016, η Goulding ανακοίνωσε πως θα κάνει ένα διάλειμμα από την μουσική λέγοντας στο Twitter πως έχουν περάσει επτά χρόνια που δουλεύει ασταμάτητα. Στις 19 Αυγούστου κυκλοφόρησε το τραγούδι “Still Falling For You” για το soundtrack της ταινίας “Bridget Jone’s Baby”.
  • Έπειτα από μία μεγάλη παύση, το 2017, εμφανίστηκε στην έναρξη του 16ου Mawazine Festival, που έλαβε χώρα στο Radat από τις 12 ως τις 20 Μαΐου. Εκεί τραγούδησε ζωντανά το τελευταίο της single, “First Time”, για πρώτη φορά. Πρόκειται για μία συνεργασία με τον Kygo που κυκλοφόρησε στις 28 Απριλίου.

Πηγή: en.wikipedia.org

2009 – An Introduction to Ellie Goulding (E.P.)

  • Κυκλοφόρησε: 20 Δεκεμβρίου 2009
  • Εταιρεία: Polydor
  • Μορφή: CD, digital download
  • Παραγωγή: Frankmusik, Starsmith

Tracklist:

UK edition

1. «Under the Sheets» – 3:48

2. «Wish I Stayed» (acoustic version) – 4:02

3. «Wish I Stayed» (acoustic version) – 3:57

4. «Roscoe» (acoustic version) – 3:27

5. «An Introduction to Ellie Goulding» – 2:34

US edition

1. «Starry Eyed» – 2:56

2. «Guns and Horses» – 3:34

3. «The Writer» (live acoustic version) – 4:12

4. «Lights» – 4:04

2010 – Lights

  • Κυκλοφόρησε: 26 Φεβρουαρίου 2010
  • Εταιρεία: Polydor
  • Μορφή: CD, LP, digital download
  • Πιστοποιήσεις: BPI: 2× Platinum
  • Παραγωγή: Fred Falke, Frankmusik, Liam Howe, Ash Howes, Ben Lovett, Fraser T Smith, Richard «Biff» Stannard, Starsmith
  • Singles από το «Lights«:
  1. «Under the Sheets» Κυκλοφόρησε: 9 Νοεμβρίου 2009
  2. «Starry Eyed» Κυκλοφόρησε:21 Φεβρουαρίου 2010
  3. «Guns and Horses» Κυκλοφόρησε: 16 Μαΐου 2010
  4. «The Writer» Κυκλοφόρησε: 8 Αυγούστου 2010

Tracklist:

1. «Guns and Horses» – 3:35

2. «Starry Eyed» – 2:56

3. «This Love (Will Be Your Downfall)» – 3:53

4. «Under the Sheets» – 3:44

5. «The Writer» – 4:11

6. «Every Time You Go» – 3:25

7. «Wish I Stayed» – 3:40

8. «Your Biggest Mistake» – 3:25

9. «I’ll Hold My Breath» – 3:45

10. «Salt Skin» – 4:17

Bright Lights — bonus tracks

11. «Lights» (single version) – 3:32

12. «Human» – 4:09

13. «Little Dreams» – 3:18

14. «Home» – 3:24

15. «Animal» – 3:40

16. «Believe Me» – 4:03

17. «Your Song» (bonus track) – 3:10

2010 – iTunes Festival: London 2010 (E.P.)

  • Κυκλοφόρησε: 15 Ιουλίου 2010
  • Εταιρεία: Polydor
  • Μορφή: Digital download

Tracklist:

1. «Lights» – 5:18

2. «This Love (Will Be Your Downfall)» – 3:59

3. «The Writer» – 4:09

4. «Guns and Horses» – 3:42

5. «Salt Skin» – 5:10

6. «Starry Eyed» – 3:48

2010 – Run into the Light (E.P.)

  • Κυκλοφόρησε: 30 Αυγούστου 2010
  • Εταιρεία: Polydor
  • Μορφή: Digital download
  • Παραγωγή: Russ Chimes, Fear of Tigers, Frankmusik Jakwob, Alex Metric, Mille, Monsieur Adi, Fraser T Smith, Richard Stannard, Starsmith

Tracklist:

1. «Run into the Light Medley» – 30:06

2. «This Love (Will Be Your Downfall)» (Mille Remix) – 5:31

3. «Guns and Horses» (Monsieur Adi Remix) – 4:22

4. «Lights» (Fear of Tigers Remix) – 4:54

5. «Salt Skin» (Alex Metric Remix) – 5:00

6. «Starry Eyed» (Russ Chimes Remix) – 4:41

7. «Under the Sheets» (Jakwob Remix) – 5:35

2011 – Live at Amoeba San Francisco (E.P.)

  • Κυκλοφόρησε: 21 Νοεμβρίου 2011
  • Εταιρεία: Interscope
  • Μορφή: CD

Tracklist:

1. “Introduction” – 1:18

2. “Guns And Horses” – 5:06

3. “Starry Eyed” – 4:41

4. “Lights” – 4:37

5. “Your Song” – 3:28

2012 – Halcyon

  • Κυκλοφόρησε: 5 Οκτωβρίου 2012
  • Εταιρεία: Polydor
  • Μορφή: CD, LP, digital download
  • Πιστοποιήσεις: BPI: 3× Platinum, ARIA: Gold, BVMI: Gold, IFPI SWI: Gold, RIAA: Gold, RMNZ: Platinum
  • Παραγωγή: Burns, Cory Enemy, Jim Eliot, John Fortis, DJ Fresh, Ellie Goulding, Calvin Harris, Greg Kurstin, Robbie Lamond, Madeon, MONSTA, Oligee, Justin Parker, Fraser T Smith, Mike Spencer, Starsmith, Xaphoon Jones
  • Singles από το «Halcyon«:
  1. «Anything Could Happen» Κυκλοφόρησε: 17 Αυγούστου 2012
  2. «Figure 8» Κυκλοφόρησε: 13 Δεκεμβρίου 2012
  3. «Explosions» Κυκλοφόρησε: 30 Ιανουαρίου 2013

Tracklist:

1. «Don’t Say a Word» – 4:07

2. «My Blood» – 3:54

3. «Anything Could Happen» – 4:47

4. «Only You» – 3:51

5. «Halcyon» – 3:25

6. «Figure 8» – 4:08

7. «Joy» – 3:14

8. «Hanging On» – 3:22

9. «Explosions» – 4:03

10. «I Know You Care» – 3:26

11. «Atlantis» – 3:53

12. «Dead in the Water» – 4:44

13. «I Need Your Love» (Calvin Harris featuring Ellie Goulding) (bonus track) – 3:58

UK deluxe edition bonus tracks

14. «Ritual» – 3:50

15. «In My City» – 3:20

16. «Without Your Love» – 4:19

17. «Hanging On» (featuring Tinie Tempah) – 4:15

18. «Lights» (Pnau Remix) – 4:05

19. «Paper Planes and Playground Games» (short film) – 9:07

2012 – iTunes Festival: London 2012 (E.P.)

  • Κυκλοφόρησε: 19 Νοεμβρίου 2012
  • Εταιρεία: Polydor
  • Μορφή: Digital download

Tracklist:

1. «Figure 8 (Live)» – 03:40

2. «My Blood (Live)» – 04:00

3. «Explosions (Live)» – 03:58

4. «I Know You Care (Live)» – 03:22

5. «Anything Could Happen (Live)» – 04:48

6. «Starry Eyed (Live)» – 03:36

2013 – iTunes Festival: London 2013 (E.P.)

  • Κυκλοφόρησε: 17 Οκτωβρίου 2013
  • Εταιρεία: Polydor
  • Μορφή: Digital download

Tracklist:

1. “Don’t Say a Word”

2. “Halcyon”

3. “Animal”

4. “Starry Eyed”

5. “Figure 8”

6. “Hanging On / Wonderman”

7. “Joy”

8. “Explosions”

9. “How Long Will I Love You”

10. “I Know You Care”

11. “Your Song”

12. “My Blood”

13. “Only You”

14. “Under The Sheets”

15. “Anything Could Happen”

16. “Lights”

17. “I Need Your Love”

18. “Burn”

2013 – iTunes Session (E.P.)

  • Κυκλοφόρησε: 10 Δεκεμβρίου 2013
  • Εταιρεία: Polydor
  • Μορφή: Digital download

Tracklist:

1. «My Blood (iTunes Session)» – 03:52

2. «Burn (iTunes Session)» – 03:52

3. «How Long Will I Love You (iTunes Session)» – 02:27

4. «Anything Could Happen (iTunes Session)» – 04:35

5. «Starry Eyed (iTunes Session)» – 03:00

6. «Lights (iTunes Session)» – 03:45

2014 – Halcyon Days: The Remixes

  • Κυκλοφόρησε: 27 Μαΐου 2014
  • Εταιρεία: Polydor
  • Μορφή: Digital download

Tracklist:

1. “Anything Could Happen” (Alex Metric Remix) – 7:06

2. “Anything Could Happen” (Almighty Radio Remix) – 3:33

3. “Anything Could Happen” (Birdy Nam Nam Remix) – 4:01

4. “Anything Could Happen” (Blood Diamonds Remix) – 4:58

5. “Anything Could Happen” (Butch Clancy Remix) – 5:46

6. “Anything Could Happen” (Chris Massive Remix) – 5:05

7. “Anything Could Happen” (Flinch Remix) – 4:24

8. “Anything Could Happen” (Submerse Remix) – 5:01

9. “Anything Could Happen” (White Sea Remix) – 5:05

10. “Burn” (Aybsent Mynded Remix) – 4:42

11. “Burn” (Citizen’s Late Nite Dub) – 6:45

12. “Burn” (Lovelife Remix) – 4:04

13. “Burn” (Magic Man Remix) – 4:10

14. “Burn” (Mat Zo Remix) – 6:42

15. “Burn” (Maths Time Joy Remix) – 4:09

16. “Burn” (Tiesto’s Club Life Remix) – 5:17

17. “Explosions” (Gemini Remix) – 4:40

18. “Figure 8” (Breakage’s Crenshaw And Adams Mix) – 4:24

19. “Figure 8” (French Fries Club Mix) – 5:20

20. “Figure 8” (The Alias Club Mix) – 5:55

21. “Figure 8” (The Alias Radio Mix) – 4:03

22. “Figure 8” (Xilent Remix) – 4:29

23. “Goodness Gracious” (The Chainsmokers Extended Remix) – 4:19

24. “Goodness Gracious” (The Chainsmokers Remix) – 3:52

25. “Goodness Gracious” (Honest Remix) – 4:36

26. “Goodness Gracious” (Josh Butler Remix) – 5:58

27. “Hanging On” (Ahadadream Remix) – 4:35

28. “Hanging On” (Draper Remix) – 5:22

29. “Hanging On” (Sigma Remix) – 4:40

2015 – Delirium

  • Κυκλοφόρησε: 6 Νοεμβρίου 2015
  • Εταιρεία: Polydor
  • Μορφή: CD, LP, digital download
  • Πιστοποιήσεις: BPI: Platinum
  • Παραγωγή: Klas Åhlund, Jim Eliot, Carl Falk, Fred Gibson, Calvin Harris, Joe Kearns, Chris Ketley, Anders Kjær, Greg Kurstin, Guy Lawrence
  • Singles από το «Delirium«:
  1. «On My Mind» Κυκλοφόρησε: 17 Σεπτεμβρίου 2015
  2. «Army» Κυκλοφόρησε: 9 Ιανουαρίου 2016
  3. «Something in the Way You Move» Κυκλοφόρησε: 19 Ιανουαρίου 2016

Tracklist:

1. «Intro (Delirium)» – 1:54

2. «Aftertaste» – 3:46

3. «Something in the Way You Move» – 3:47

4. «Keep On Dancin'» – 3:46

5. «On My Mind» – 3:33

6. «Around U» – 3:17

7. «Codes» – 3:16

8. «Holding On for Life» – 4:15

9. «Love Me like You Do» – 4:12

10. «Don’t Need Nobody» – 3:33

11. «Don’t Panic» – 3:16

12. «We Can’t Move to This» – 3:28

13. «Army» – 3:57

14. «Lost and Found» – 3:36

15. «Devotion» – 3:46

16. «Scream It Out» – 3:09

Deluxe edition bonus tracks

17. «The Greatest» – 3:31

18. «I Do What I Love» – 2:51

19. «Paradise» – 3:44

20. «Winner» – 3:20

21. «Heal» – 4:52

22. «Outside» (Calvin Harris featuring Ellie Goulding) – 3:47

Ellie Goulding Top Hits by SounDarts.gr