skip to Main Content
Menu

Discography & ID : Elvis Presley

Discography & ID : Elvis Presley

Ύψος

Gallery

Elvis Presley

O Elvis στα γυρίσματα της ταινίας "Blue Hawaii" το 1961.

Σκηνή από την ταινία "Fun in Acapulco".

2 Ιουλίου 1956. Ο Elvis στο αστέρι του στην Λεωφόρο της Δόξας στο Hollywood.

Ο Elvis σε παιδική ηλικία με τους γονείς του.

O Λοχίας, Elvis με την μητέρα του, Gladys Love και τον πατέρα του, Vernon.

O Elvis με την σύζυγό του Priscilla και την κόρη τους, Lisa Marie.

The Blue Moon Boys: Scotty Moore, Elvis Presley & Bill Black.

Elvis Presley & the Jordanaires (1957)

The million Dollar Quartet: Jerry Lee Lewis, Carl Perkins, Elvis Presley και Johnny Cash.

Elvis Presley, Charlie Hodge, Joe Esposito, Nancy Sinatra & Frank Sinatra.

Elvis Presley & Johnny Cash.

Frank Sinatra & Elvis Presley

Elvis Presley & Ann Margret

Ο Elvis Presley με την Nancy Sinatra στην ταινία του 1968, "Speedway".

Elvis Presely & Bruce Lee.

Elvis Presley & Dolly Parton

Elvis Presley & John Lennon

Elvis Presley. Mick Jagger, John Lennon & Paul McCartney.

Louis Armstrong & Elvis Presley (Las Vegas, 1969)

Elvis Presley & Tom Jones

Στιγμιότυπο από την ταινία του Elvis, "Fun in Acapulco" (1963). Στον κύκλο διακρίνεται ο Γιάννης Κατσάμπας του γνωστού ελληνικού διδύμου!

To άγαλμα του Elvis στην Beale Street του Memphis.

H έπαυλη του Elvis στο Graceland του Memphis στο Tennessee.

Ο Χρυσός Δίσκος της μεγάλης επιτυχίας του Elvis, "Jailhouse Rock".

Elvis Presley's Quote

ID

ΌνομαElvis Aron Presley

Ψευδώνυμα: King of Rock and Roll (Βασιλιάς του Rock and Roll).

Ημερομηνία Γέννησης: 8 Ιανουαρίου 1935

Τόπος Γέννησης: Tupelo, Mississippi, Η.Π.Α.

Απεβίωσε: 16 Αυγούστου 1977 (ηλικία: 42) στο Memphis, Tennessee, Η.Π.Α.

Αιτία θανάτου: Καρδιαγγειακή νόσος.

Επάγγελμα: Τραγουδιστής, ηθοποιός.

Συμμετοχές σε άλλα μουσικά σχήματαThe Blue Moon Boys (1954-1968), The Jordanaires (Elvis’ Backing Vocals band.1954-1957), The Imperials (Elvis’ Backing Vocals band. 1966-1969), Million Dollar Quartet (1956).

Οικογενειακή Κατάσταση: Παντρεύτηκε την ηθοποιό Priscilla Ann Wagner το 1967 και χώρισαν το 1973.

ΤέκναLisa Marie Presley (Γεννήθηκε: 1 Φεβρουαρίου 1968).

ΓονείςGladys Love Smith (1912-1958) και Vernon Elvis Presley (1916-1979).

ΑδέρφιαJesse Garon Presley (δίδυμος αδερφός του Elvis που απεβίωσε στον τοκετό). Είχε άλλους 3 αδερφούς από τον 2ο γάμο του πατέρα του με την Davada «Dee» Stanley, τους Bill, David και Rick Stanley.

Ενεργός στη μουσική:  1953-1977

Βραβεία: O Elvis Presley έχει αποσπάσει πάνω από 60 βραβεία μέχρι σήμερα. Ανάμεσά τους τα:

2 Golden Apple Awards (1960, 1966), 3  Grammy Awards (1968, 1973, 1975), 1 Grammy Lifetime Achievement Award, 3 Laurel Awards (1963, 1965, 1966), 1 Golden Globe Award («Best Documentary Film», 1972), 1 W. C. Handy Award (Blues Foundation, 1984), 1 Golden Hat Award (Academy of Country Music,1984), 1 American Music Award (Award of Merit, 1987), 3 RIAA Platinum Record Awards, 35 RIAA Gold Record Awards κ.α.

Επίσης έχει ενταχθεί στα: Rock and Roll Hall of Fame (1986), Country Music Hall of Fame (1998), Gospel Music Hall of Fame (2001), Rockabilly Hall of Fame (2007) και Memphis Music Hall of Fame (2012).

Official Websiteelvis.com

 

πηγές: en.wikipedia.org, google, elvis.com, theholidayspot.com/elvis/awards,  aceshowbiz.com

Discography

Start Here
Start Here
1956 – Elvis Presley
1956 – Elvis Presley
1956 – Elvis
1956 – Elvis
1956 – Heartbreak Hotel (E.P.)
1956 – Heartbreak Hotel (E.P.)
1956 – Elvis Presley (E.P.)
1956 – Elvis Presley (E.P.)
1956 – The Real Elvis (E.P.)
1956 – The Real Elvis (E.P.)
1956 – Anyway You Want Me (E.P.)
1956 – Anyway You Want Me (E.P.)
1956 – Elvis Vol. 1 (E.P.)
1956 – Elvis Vol. 1 (E.P.)
1956 – Love Me Tender (E.P.)
1956 – Love Me Tender (E.P.)
1956 – Elvis Vol. 2 (E.P.)
1956 – Elvis Vol. 2 (E.P.)
1957 – Strictly Elvis (E.P.)
1957 – Strictly Elvis (E.P.)
1957 – Peace in the Valley (E.P.)
1957 – Peace in the Valley (E.P.)
1957 – Loving You, Vol. I (E.P.)
1957 – Loving You, Vol. I (E.P.)
1957 – Loving You, Vol. II (E.P.)
1957 – Loving You, Vol. II (E.P.)
1957 – Just for You (E.P.)
1957 – Just for You (E.P.)
1957 – Loving You (O.S.T.)
1957 – Loving You (O.S.T.)
1957 – Elvis’ Christmas Album
1957 – Elvis’ Christmas Album
1957 – Jailhouse Rock (E.P.)
1957 – Jailhouse Rock (E.P.)
1958 – Elvis’ Golden Records (Compilation)
1958 – Elvis’ Golden Records (Compilation)
1958 – King Creole (O.S.T.)
1958 – King Creole (O.S.T.)

Start Here

  • Ο Elvis Aaron Presley (8 Ιανουαρίου 1935 – 16 Αυγούστου 1977) γεννήθηκε στο Τουπέλο του Mississippi. Γνωστός και με το προσωνύμιο «Βασιλιάς της Rock n’ Roll» και «Βασιλιάς» (αγγ. «The King«), ήταν τραγουδιστής, μουσικός και ηθοποιός ενώ θεωρείται από πολλούς ως ένας από τους μεγαλύτερους καλλιτέχνες των τελευταίων 50 ετών.
  • Ήταν βαρύτονος με φωνή με πολυποίκιλα ηχοχρώματα. Κάλυπτε 2, 3 οκτάβες, με πιο ιδανική για τον Presley  τη μεσαία οκτάβα. Η φωνή του θύμιζε σε πολλά αυτή των τραγουδιστών ρυθμικής blues και gospel, τα μουσικά βήματα των οποίων άλλωστε ακολούθησε και ο ίδιος.
  • Ο Presley  πάντα έδειχνε την αγάπη του για την Αφρο-Αμερικανική μουσική και εξέφραζε αβίαστα το πόσα οφείλει σε καλλιτέχνες όπως οι B. B. King, Arthur Crudup, Jackie Wilson, Robert Johnson, Ivory Joe Hunter και Fats Domino.
  • Η διαρκής άνοδος της φήμης του Elvis άλλαξε την βιομηχανία της δημοφιλούς μουσικής επεκτείνοντας την ευρέως προς όλες τις κατευθύνσεις. Ο καταλύτης της κοινωνικής αυτής επανάστασης ήταν η μουσική της rock n’ roll, στην οποία ο Elvis ήταν ο κεντρικός άξονας την εποχή εκείνη και η κυρίαρχη δύναμη ως προς την μετατροπή της μουσικής αυτής σε ένα από τα κύρια μέσα έκφρασης της νεανικής κουλτούρας και επαναστατικότητας.
  • Ξεκίνησε τραγουδώντας μουσική rockabilly για την εταιρεία Sun Studios, με πολλά κομμάτια blues, gospel και country, ενώ ο συνδυασμός όλων αυτών τον οδήγησε προς την καθαρή μουσική rock n’ roll. Επιτυχία γνώρισε και με μπαλάντες, αλλά και με τραγούδια country, blues, pop, folk, αγγίζοντας κάποιες στιγμές ακόμη και τη jazz.
  • Κυκλοφόρησε 75 albums από το 1956 ως το 1977. Υπολογίζεται πως μέχρι σήμερα έχουν πουληθεί πάνω από 1 δισεκατομμύριο αντίτυπα, περισσότερα από κάθε άλλο καλλιτέχνη. Πολλά από αυτά έγιναν χρυσά ή πλατινένια.
  • Τιμήθηκε με 14 υποψηφιότητες για βραβείο Grammy, εκ των οποίων τρεις φορές ήταν νικητής. Στην ηλικία των 36 ετών τιμήθηκε με το «Grammy Lifetime Achievement Award» για το σύνολο της καριέρας του.
  • Εμφανίστηκε και σε 33 κινηματογραφικές ταινίες. Αν και δεν είχαν καλή υποδοχή από τους κριτικούς, ήταν ιδιαίτερα κερδοφόρες. Ιστορικές έχουν μείνει, επίσης, οι τηλεοπτικές εμφανίσεις του και τα ειδικά αφιερώματα.
  • Ο καλλιτέχνης είχε πολλούς φίλους, με τους οποίους συνήθιζε να περνά αρκετές ώρες. Η παρέα αυτή αποκαλούνταν πολλές φορές από τον τύπο σαν η «μαφία τους Μέμφις». Μερικοί εξ αυτών ήταν οι Sonny West, Red West, Bill Smith, Marty Lacker και Lamar Fike.
  • Ιστορική στιγμή για την καριέρα και την πορεία του Έλβις στάθηκε η γνωριμία του με τον Tom Parker (γνωστό και ως «συνταγματάρχη» – «Colonel»), ο οποίος πήρε και τον πλήρη έλεγχο της καριέρας του.
  • Ο Parker μετέφερε τον Presley από την Sun Studios στην RCA Records στις 25 Νοεμβρίου 1955, εξαγοράζοντας το συμβόλαιο του με τη Sun για $35,000. Το πρώτο single του Elvis για την RCA, «Heartbreak Hotel» πούλησε πολύ γρήγορα ένα εκατομμύριο αντίτυπα.
  • Ο Presley ξεκίνησε την κινηματογραφική του καριέρα με την ταινία «Love Me Tender» ενώ κάποιες από τις καλύτερες ταινίες στις οποίες πρωταγωνίστησε θεωρούνται τα «Jailhouse Rock» και «King Creole».
  • Στις 20 Δεκεμβρίου 1957 ο Presley λαμβάνει το φύλλο πορείας του για την υποχρεωτική θητεία του στον αμερικανικό στρατό. Στις 24 Μαρτίου του 1958 παρουσιάστηκε κανονικά στη μονάδα του στο Friedberg της Γερμανίας. Κατά την παραμονή του στα γερμανικά εδάφη γνώρισε την 14χρονη Priscilla Beaulieu, την κοπέλα που αργότερα θα παντρευόταν.
  • Η επιστροφή του το 1968 ακολουθήθηκε από ζωντανές συναυλίες το 1969, αρχικά στο Λας Βέγκας και έπειτα σε ολόκληρη την έκταση των ΗΠΑ, με αριθμό-ρεκόρ θεατών στις περισσότερες από αυτές.
  • Μετά από εφτά χρόνια μακρυά από τα charts, το τραγούδι του Presley «Suspicious Minds» έφτασε στο νούμερο 1 του Αμερικανικού Billboard στις 1 Νοεμβρίου 1969.
  • Από το 1969 έως το 1971 θα κυριαρχήσει στις πωλήσεις δίσκων σε πολλές χώρες, με 20 συνεχόμενες επιτυχίες. Μετά από μια δεκαετία κινηματογραφικών ταινιών, η δεκαετία του ’70 σηματοδότησε την επιστροφή του καλλιτέχνη σε μια καθαρά μουσική καριέρα. Η αρχή έγινε με το single «Kentucky Rain», το οποίο μόνο στις ΗΠΑ πούλησε πάνω από 500.000 αντίτυπα. Ακολούθησε μια σειρά επιτυχημένων δίσκων και παραστάσεων, όπως τα «Elvis Country», «Love Letters» και «That’s The Way It Is».
  • Το 1977 βρήκε τον Πρίσλεϊ να μάχεται με τον εαυτό του. Πολλές συναυλίες δεν δόθηκαν καθόλου ενώ δεν ήταν λίγες αυτές στις οποίες το ηχητικό αποτέλεσμα ήταν κάτω του μετρίου. Αντιμέτωπος με την πολύ κακή του υγεία, έκανε την τελευταία του ζωντανή εμφάνιση στην Ιντιανάπολις, στις 26 Ιουνίου 1977.
  • Πέθανε πρόωρα το 1977 σε ηλικία 42 ετών από καρδιακή αρρυθμία, κυρίως λόγω της κακής διατροφής, των εξαντλητικών ωραρίων αλλά και των φαρμάκων που χρησιμοποιούσε σε μεγάλες ποσότητες. Παρόλα αυτά, μετά το θάνατο του, υπήρξε σύγχυση, ακόμη και φημολογία πως ο Presley ζει έως και σήμερα.
  • Πέρα από τα υπόλοιπα επιτεύγματα του Presley, είναι και ένας από τους τέσσερις καλλιτέχνες (οι υπόλοιποι τρεις είναι οι Roy Orbison, Guns N’ Roses και Nelly) που κατάφερε να έχει ανάμεσα στα πέντε καλύτερα δύο album του στο ίδιο chart. Έχει μπει στα Rock and Roll Hall of Fame, Country Music Hall of Fame και Gospel Music Hall of Fame. Το 1993 η μορφή του Elvis έκανε την εμφάνιση της σε γραμματόσημο των Αμερικανικών ταχυδρομείων, ενώ το σπίτι του στο Μέμφις έχει χαρακτηριστεί εθνικό μνημείο από τις αρχές.

Πηγή: https://en.wikipedia.org, https://el.wikipedia.org

1956 – Elvis Presley

  • Κυκλοφόρησε: 23 Μαρτίου 1956
  • Εταιρεία: RCA Records
  • Μορφή: LP, CD

Tracklist:

1. Blue Suede Shoes – 2:00

2. I’m Counting on You – 2:25

3. I Got a Woman – 2:25

4. One-Sided Love Affair – 2:11

5. I Love You Because – 2:43

6. Just Because – 2:34

7. Tutti Frutti – 1:59

8. Tryin’ to Get to You – 2:31

9. I’m Gonna Sit Right Down and Cry (Over You) – 2:01

10. I’ll Never Let You Go (Little Darlin’) – 2:24

11. Blue Moon – 2:40

12. Money Honey – 2:36

1956 – Elvis

  • Κυκλοφόρησε: 19 Οκτωβρίου 1956
  • Εταιρεία: RCA Records
  • Μορφή: LP, CD

Tracklist:

1. Rip It Up – 1:50

2. Love Me – 2:41

3. When My Blue Moon Turns To Gold Again – 2:18

4. Long Tall Sally – 1:51

5. First In Line – 3:21

6. Paralyzed – 2:24

7. So Glad You’re Mine – 2:18

8. Old Shep – 4:10

9. Ready Teddy – 1:55

10. Anyplace Is Paradise – 2:26

11. How’s The World Treating You – 2:23

12. How Do You Think I Feel – 2:10

1956 – Heartbreak Hotel (E.P.)

  • Κυκλοφόρησε: 1956
  • Εταιρεία: RCA Records
  • Μορφή: LP, EP

Tracklist:

1. Heartbreak Hotel – 2:06

2. I Was The One – 2:30

1956 – Elvis Presley (E.P.)

  • Κυκλοφόρησε: 1956
  • Εταιρεία: RCA Records
  • Μορφή: LP, EP

Tracklist:

1. Shake, Rattle And Roll

2. I Love You Because

3. Blue Moon

4. Lawdy, Miss Clawdy

1956 – The Real Elvis (E.P.)

  • Κυκλοφόρησε: 1956
  • Εταιρεία: RCA Records
  • Μορφή: LP, EP

Tracklist:

1. Don’t Be Cruel

2. I Want You, I Need You, I Love You

3. Hound Dog

4. My Baby Left Me

1956 – Anyway You Want Me (E.P.)

  • Κυκλοφόρησε: 1956
  • Εταιρεία: RCA Records
  • Μορφή: LP, EP

Tracklist:

1. Any Way You Want Me (That’s How I Will Be)

2. I’m Left, You’re Right, She’s Gone

3. I Don’t Care If The Sun Don’t Shine

4. Mystery Train

1956 – Elvis Vol. 1 (E.P.)

  • Κυκλοφόρησε: Οκτώβριος 1956
  • Εταιρεία: RCA Records
  • Μορφή: LP, EP

Tracklist:

1. Rip It Up

2. Love Me

3. When My Blue Moon Turns To Gold Again

4. Paralyzed

1956 – Love Me Tender (E.P.)

  • Κυκλοφόρησε: Νοέμβριος 1956
  • Εταιρεία: RCA Records
  • Μορφή: LP, EP

Tracklist:

1. Love Me Tender – 2:41

2. Let Me – 2:08

3. Poor Boy – 2:13

4. We’re Gonna Move – 2:30

1956 – Elvis Vol. 2 (E.P.)

  • Κυκλοφόρησε: 1956
  • Εταιρεία: RCA Records
  • Μορφή: LP, EP

Tracklist:

1. So Glad You’re Mine

2. Old Shep

3. Ready Teddy

4. Anyplace Is Paradise

1957 – Strictly Elvis (E.P.)

  • Κυκλοφόρησε: 1957
  • Εταιρεία: RCA Records
  • Μορφή: LP, EP

Tracklist:

1. Old Shep

2. Any Place Is Paradise

3. Paralyzed

4. Is It So Strange

1957 – Peace in the Valley (E.P.)

  • Κυκλοφόρησε: Απρίλιος 1957
  • Εταιρεία: RCA Records
  • Μορφή: LP, EP

Tracklist:

1. There’ll Be Peace In The Valley (For Me) – 3:22

2. It Is No Secret (What God Can Do) – 3:53

3. I Believe – 2:05

4. Take My Hand, Precious Lord – 3:16

1957 – Loving You, Vol. I (E.P.)

  • Κυκλοφόρησε: 1957
  • Εταιρεία: RCA Records
  • Μορφή: LP, EP

Tracklist:

1. Loving You

2. Party

3. (Let Me Be Your) Teddy Bear

4. True Love

1957 – Loving You, Vol. II (E.P.)

  • Κυκλοφόρησε: Ιούλιος 1957
  • Εταιρεία: RCA Records
  • Μορφή: LP, EP

Tracklist:

1. Lonesome Cowboy

2. Hot Dog

3. Mean Woman Blues

4. Got A Lot O’ Livin’ To Do

1957 – Just for You (E.P.)

  • Κυκλοφόρησε: 1957
  • Εταιρεία: RCA Records
  • Μορφή: LP, EP

Tracklist:

1. I Need You So

2. Have I Told You Lately That I Love You

3. Blueberry Hill

4. Is It So Strange

1957 – Loving You (O.S.T.)

  • Κυκλοφόρησε: 1 Ιουλίου 1957
  • Εταιρεία: RCA Records
  • Μορφή: LP

Tracklist:

1. Mean Woman Blues – 2:15

2. (Let Me Be Your) Teddy Bear – 1:45

3. Loving You – 2:12

4. Got A Lot O’ Livin’ To Do! – 2:31

5. Lonesome Cowboy – 3:07

6. Hot Dog – 1:17

7. Party – 1:27

8. Blueberry Hill – 2:38

9. True Love – 2:07

10. Don’t Leave Me Now – 2:00

11. Have I Told You Lately That I Love You? – 2:30

12. I Need You So – 2:40

1957 – Elvis’ Christmas Album

  • Κυκλοφόρησε: 15 Οκτωβρίου 1957
  • Εταιρεία: RCA Records
  • Μορφή: LP

Tracklist:

1. Santa Claus Is Back in Town – 2:22

2. White Christmas – 2:23

3. Here Comes Santa Claus – 1:54

4. I’ll Be Home for Christmas – 1:53

5. Blue Christmas – 2:07

6. Santa Bring My Baby Back (To Me) – 1:54

7. Little Town of Bethlehem – 2:35

8. Silent Night – 2:23

9. (There’ll Be) Peace in the Valley (For Me) – 3:22

10. I Believe – 2:05

11. Take My Hand, Precious Lord – 3:16

12. It Is No Secret (What God Can Do) – 3:53

1957 – Jailhouse Rock (E.P.)

  • Κυκλοφόρησε: Νοέμβριος 1957
  • Εταιρεία: RCA Records
  • Μορφή: LP, EP

Tracklist:

1. Jailhouse Rock – 2:35

2. Young and Beautiful – 2:02

3. Don’t Leave Me Now – 2:05

4. (You’re So Square) Baby I Don’t Care – 1:51

5. I Want to Be Free – 2:12

1958 – Elvis’ Golden Records (Compilation)

  • Κυκλοφόρησε: 21 Μαρτίου 1958
  • Εταιρεία: RCA Viktor
  • Μορφή: LP, Compilation 

Tracklist:

1. Hound Dog

2. Loving You

3. All Shook Up

4. Heartbreak Hotel

5. Jailhouse Rock

6. Love Me

7. Too Much

8. Don’t Be Cruel

9. That’s When Your Heartaches Begin

10. (Let Me Be Your) Teddy Bear

11. Love Me Tender

12. Treat Me Nice

13. Anyway You Want Me (That’s How I Will Be)

14. I Want You, I Need You, I Love You

1958 – King Creole (O.S.T.)

  • Κυκλοφόρησε: 19 Σεπτεμβρίου 1958
  • Εταιρεία: RCA Victor
  • Μορφή: LP

Tracklist:

1. King Creole – 2:16

2. Long As I Have You – 1:50

3. Hard Headed Woman – 1:53

4. Trouble – 2:16

5. Dixieland Rock – 1:46

6. Don’t Ask Me Why – 2:06

7. Lover Doll – 2:09

8. Crawfish – 1:48

9. Young Dreams – 2:23

10. Steadfast, Loyal And True – 1:15

11. New Orleans – 1:58

Elvis Presley Top Hits by SounDarts.gr