skip to Main Content
Menu

Discography & ID : Fiction Plane

Discography & ID : Fiction Plane

Ύψος

Gallery

Fiction Plane

Fiction Plane

Fiction Plane

Fiction Plane

Fiction Plane

Fiction Plane & The Parlotones

Fiction Plane & Snoop Dogg

O Joe Sumner με τον πατέρα του, Sting!

ID

Όνομα συγκροτήματος: Fiction Plane

Προέλευση ονόματος συγκροτήματος: Το όνομα Fiction Plane φαίνεται να είναι αναγραμματισμός της φράσης «Infant Police», κάνοντας αναφορά στο συγκρότημα του πατέρα του Joe, του μεγάλου τραγουδιστή Sting, τους Police. Η αγγλική λέξη «infant», σημαίνει «παιδί». Αυτό μπορεί να μεταφραστεί κι ως «παιδιά των Police». Τα μέλη του group αποδίδουν αυτό το γεγονός σε απλή σύμπτωση. Το συγκρότημα ωστόσο υπάρχει από το 2001 (τότε ακόμα γνωστό ως «Santa’s Boyfriend«).

Μέλη συγκροτήματος:

Joseph «Joe» Sumner | Γεννήθηκε: 23 Νοεμβρίου 1976 στο Λονδίνο, Αγγλία. Ρόλος στο συγκρότημα: φωνή, μπάσο. Ενεργός στο συγκρότημα: 1999-σήμερα.

Seton Daunt  | Γεννήθηκε: ? στο Hastings, East Sussex, Αγγλία. Ρόλος στο συγκρότημα: κιθάρα. Ενεργός στο συγκρότημα: 1999-σήμερα. Συμμετοχές σε άλλα μουσικά σχήματα: Bok, The Daunting.

Pete Wilhoit | Γεννήθηκε: 8 Δεκεμβρίου 1971 στο Bloomington, Indiana, H.Π.Α.. Ρόλος στο συγκρότημα: drums. Ενεργός στο συγκρότημα: 2003-σήμερα. Συμμετοχή σε άλλα μουσικά σχήματα: The Cutters.

Παλιότερα Μέλη:

Dan Brown | Γεννήθηκε: στην Αγγλία. Ρόλος στο συγκρότημα: keyboards, μπάσο, φωνητικά. Ενεργός στο συγκρότημα: 2001-2006.

Τόπος Δημιουργίας: Λονδίνο, Αγγλία.

Ενεργοί στη μουσική: 1999-σήμερα.

Βραβεία: Oι Fiction Plane δεν έχουν αποσπάσει κάποιο μουσικό βραβείο μέχρι σήμερα

Official Website: fictionplaneofficial.com

πηγές: en.wikipedia.org, google, florenceandthemachine.pl

Discography

Start Here
Start Here
2003 – Everything Will Never Be OK
2003 – Everything Will Never Be OK
2005 – Bitter Forces and Lame Race Horses (Ε.P.)
2005 – Bitter Forces and Lame Race Horses (Ε.P.)
2007 – Left Side of the Brain
2009 – Paradiso (Live)
2009 – Paradiso (Live)
2010 – Sparks
2010 – Sparks
2015 – Mondo Lumina
2015 – Mondo Lumina

Start Here

  • Οι Fiction Plane είναι μια βρετανική rock μπάντα που αποτελείται από τον τραγουδιστή και μπασίστα Joe Sumner, τον κιθαρίστα Seton Daunt και τον ντράμερ Pete Wilhoit.
  • Όταν ο Sumner ήταν έφηβος στην Αγγλία, εμπνεύστηκε να γράψει τραγούδια αφού άκουσε το album «Nevermind» των Nirvana. Ο Sumner ήξερε ήδη να παίζει κιθάρα και τύμπανα, οπότε ξεκίνησε μια μπάντα με τον Dan Brown, έναν φίλο από το σχολείο που έπαιζε μπάσο. Οι Fiction Plane άρχισαν να διαμορφώνονται το 1999 όταν εντάχθηκε στο line-up τους, ο κιθαρίστας Seton Daunt.
  • Σε μια ζωντανή παράσταση λίγα χρόνια αργότερα, προσέλκυσαν την προσοχή του David Kahne, του παραγωγού που τους οδήγησε για πρώτη φορά στο studio για να ηχογραφήσουν το ντεμπούτο album τους, «Everything Will Never Be OK». Χωρίς να έχουν βρει έναν drummer πλήρους απασχόλησης, κάλεσαν τον Abe Laboriel Jr να γίνει μόνιμο μέλος της μπάντας, έναν μουσικό που μέχρι πρότινος είχαν στο πλευρό τους για τις ζωντανές εμφανίσεις τους. Μετά την κυκλοφορία του album, προσέλαβαν τελικά τον Pete Wilhoit, έναν drummer από το Bloomington, της Indiana.
  • Μετά το ντεμπούτο τους, η μπάντα κυκλοφόρησε τα albums: «Bitter Forces and Lame Race Horses» (2005), «Left Side of the Brain» (2007), «Paradiso» (2009), «Sparks» (2010) και «Mondo Lumina» (2015).
  • Η δημοτικότητα των Fiction Plane αυξήθηκε το 2007, όταν βγήκαν για πρώτη φορά σε περιοδεία ως opening act για τους Police για την επετειακή τους επανένωση. Ο Joe Sumner είναι ο γιος του τραγουδιστή των Police, Sting. Με την περιοδεία αυτή πέρασαν κι από την Ελλάδα όταν εμφανίστηκαν στο Rockwave Festival στο TerraVibe Park στη Μαλακάσα στις 16 Ιουνίου 2006.
  • Ο Joe Sumner είναι ο γιος του Sting και της ηθοποιού από τη Βόρεια Ιρλανδία, Frances Tomelty. Είναι ετεροθαλής αδελφός του μουσικού Eliot Sumner και της ηθοποιού Mickey Sumner (που είναι οι κόρες του Sting και της ηθοποιού Trudie Styler). Είναι επίσης ο ιδρυτής της ομάδας ποδοσφαίρου NPSL City Of Angels FC.
  • O Dan Brown αποχώρησε από το σχήμα το 2006 και έκτοτε οι Fiction Plane λειτουργούν ως τριμελές συγκρότημα.

2003 – Everything Will Never Be OK

  • Κυκλοφόρησε: 11 Μαρτίου 2003
  • Εταιρεία: MCA Records
  • Μορφή: CD

Tracklist:

1. «Listen to My Babe» 2:43

2. «Everything Will Never Be OK» 3:20

3. «Cigarette» 3:28

4. «Hate» 3:35

5. «Soldier Machismo» 2:39

6. «I Wish I Would Die» 3:38

7. «Fallow» 4:09

8. «Real Real» 3:57

9. «Everybody Lies» 3:24

10. «Sickness» 3:53

11. «Silence» 3:21

12. «Wise» 4:00 / «Bongo» (hidden track) 6:50

 

2005 – Bitter Forces and Lame Race Horses (Ε.P.)

  • Κυκλοφόρησε: 11 Ιουλίου 2005
  • Εταιρεία: Universal Records
  • Μορφή: CD

Tracklist:

1. «American Standard» 3:43

2. «Patience» 4:43

3. «Author Lies» 3:59

4. «Tolerate» 4:48

 

2007 – Left Side of the Brain

  • Κυκλοφόρησε: 22 Μαΐου 2007
  • Εταιρεία: Bieler Bros. Records
  • Μορφή: CD
  • Singles από το «Left Side of the Brain»:
  1. «Two Sisters»  Κυκλοφόρησε: 22 Μαΐου 2007
  2. «It’s a Lie»

Tracklist:

1. «Anyone» 3:47

2. «Death Machine» 3:01

3. «Two Sisters» 3:51

4. «It’s a Lie» 3:26

5. «Left Side of the Brain» 3:59

6. «Cold Water Symmetry» 3:41

7. «Running the Country» 3:40

8. «Drink» 4:33

9. «Presuppose» 3:30

10. «Cross the Line» 5:14

11. «Fake Light from the Sun» 4:17

iTunes bonus tracks:

12. «Put Your Shoes On»

13. «Anyone» (acoustic version)

 

2009 – Paradiso (Live)

  • Κυκλοφόρησε: 23 Μαρτίου 2009
  • Εταιρεία: XIII Bis Records
  • Μορφή: CD

Tracklist:

Disc 1:

1. «Intro» 1:14

2. «Death Machine» 3:12

3. «Presuppose» 4:00

4. «Running the Country» 4:33

5. «It’s a Lie» 3:16

6. «Left Side of the Brain» 6:16

7. «Put On Your Shoes» 5:13

8. «Sadr City Blues» 6:23

9. «Drink» 6:35

Disc 2:

1. «Anyone» 4:22

2. «Cut Your Brakes» 9:19

3. «Hate» 4:41

4. «Cross the Line» 7:20

5. «Cigarette» 8:30

6. «Two Sisters» 10:18

 

 

2010 – Sparks

  • Κυκλοφόρησε: 10 Μαΐου 2010
  • Εταιρεία: Roadrunner Records
  • Μορφή: CD

Tracklist:

1. «You Know You’re Good (La La La Song)» 3:08

2. «Out of My Face» 4:00

3. «Push Me Around» 4:00

4. «Talking» 2:54

5. «Revenge» 3:01

6. «Two Sparks» 3:12

7. «Tommy» 4:39

8. «Humanoid» 5:05

9. «Zero» 4:37

10. «Russian LSD» 5:59

11. «Denied» 4:38

Special Edition bonus tracks:

12. «Angel Eyes» 4:18

13. «Telephone Unknown» 3:49

14. «Sadr City Blues» (Acoustic) 5:38

 

2015 – Mondo Lumina

  • Κυκλοφόρησε: 13 Νοεμβρίου 2015
  • Εταιρεία: VERYCORDS
  • Μορφή: CD, Vinyl, LP

Tracklist:

1. «Where Do We Go From Here» 3:52

2. «Flesh And Bone» 4:12

3. «Real Life» 3:03

4. «Listen» 4:23

5. «No One But You» 2:22

6. «Walk Through The Fire» 2:56

7. «Refuse» 4:30

8. «First Time» 4:15

9. «In My Shoes» 3:38

10. «Places» 3:34

11. «Satellite» 3:23

12. «Blind Pilot» 4:47

 

Fiction Plane Top Hits by SounDarts.gr