skip to Main Content
Menu

Discography & ID : Foals

Discography & ID : Foals

Ύψος

Gallery

Lars Ulrich & Jack Bevan

ID

Όνομα Συγκροτήματος: Foals

Προέλευση Ονόματος:  Το όνομά τους προέρχεται από ένα λογοπαίγνιο από το ελληνικό επίθετο του τραγουδιστή τους Γιάννη Φιλλιπάκη! 

Μέλη Συγκροτήματος

Yannis Philippakis: Γεννήθηκε: 23 Απριλίου 1986 στην Κάρπαθο, Ελλάδα. Ρόλος στο συγκρότημα: φωνή, κιθάρα, μπάσο, κρουστά. Ενεργός στο συγκρότημα: 2005-σήμερα.

Jack BevanΓεννήθηκε: 4 Οκτωβρίου 1985. Ρόλος στο συγκρότημα: κιθάρα, Rhodes, synthesizer, φωνητικά. Ενεργός στο συγκρότημα: 2005-σήμερα.

Jimmy SmithΓεννήθηκε: 2 Αυγούστου 1984. Ρόλος στο συγκρότημα: drums, κρουστά. Ενεργός στο συγκρότημα: 2005-σήμερα.

Edwin CongreaveΓεννήθηκε: 9 Ιουνίου 1984. Ρόλος στο συγκρότημα: keyboards, synthesizer, φωνητικά. Ενεργός στο συγκρότημα: 2005-σήμερα.

Τόπος Δημιουργίας: Οξφόρδη, Ηνωμένο Βασίλειο

Ενεργοί στο χώρο της μουσικής: 2005-σήμερα

Βραβεία: 2 NME Awards, 1 Q Award, 

Για να δείτε την λίστα με όλα τα βραβεία και τις υποψηφιότητες που έχουν αποσπάσει οι Foals κάντε κλικ εδώ.

Official Websitefoals.co.uk

πηγές: en.wikipedia.org, google

Discography

Start Here
Start Here
2008 – Antidotes
2008 – Antidotes
2008 – iTunes Festival: London 2008 (ΕP)
2008 – iTunes Festival: London 2008 (ΕP)
2008 – Gold Gold Gold (ΕP)
2008 – Gold Gold Gold (ΕP)
2008 – UK B-sides (ΕP)
2008 – UK B-sides (ΕP)
2010 – Total Life Forever
2010 – Total Life Forever
2010 – iTunes Festival: London 2010 (EP)
2010 – iTunes Festival: London 2010 (EP)
2010 – Metropolis Session
2010 – Metropolis Session
2013 – Holy Fire
2013 – Holy Fire
2015 – What Went Down
2019 – Everything Not Saved Will Be Lost (Part 1)
2019 – Everything Not Saved Will Be Lost (Part 1)
2019 – Everything Not Saved Will Be Lost (Part 2)
2019 – Everything Not Saved Will Be Lost (Part 2)

Start Here

  • Οι Foals είναι αγγλικό εναλλακτικό ροκ συγκρότημα με indie και post-rock στοιχεία που δημιουργήθηκε τον Οκτώβριο του 2005 στην Οξφόρδη της Αγγλίας. Τραγουδιστής του συγκροτήματος είναι ο ελληνικής καταγωγής (από την πλευρά του πατέρα) Γιάννης Φιλιππάκης -γεννήθηκε το 1986 στην Κάρπαθο, αλλά μεγάλωσε στην Οξφόρδη μετά το διαζύγιο των γονιών του το 1991.
  • Οι ζωντανές εμφανίσεις των Foals, τους έχουν καταξιώσει ως ένα από τα κορυφαία βρετανικά συγκροτήματα σε αυτόν τον τομέα. Μάλιστα το 2013 κέρδισαν το Q Award for Best Live Act, ενώ το 2011 και το 2013 ήταν υποψήφιοι στην αντίστοιχη κατηγορία των NME Awards.
  • Ο τραγουδιστής του συγκροτήματος Youthmovies , Andrew Mears, σχημάτισε αρχικά το συγκρότημα Foals. Ήταν παρόν στο ντεμπούτο του συγκροτήματος το 7 «single, «Try This On Your Piano / Look at My Furrows of Worry», αλλά αποχώρησε λίγο αργότερα για να επικεντρωθεί στο ντεμπούτο album των Goodmovies, «Good Nature».
  • Ο Jack Bevan, η Lina Simon και ο Γιάννης Φιλιππάκης ήταν αρχικά στην λατρευτική rock μπάντα The Edmund Fitzgerald. Η ομάδα διαλύθηκε, υποστηρίζοντας ότι τα πράγματα είχαν γίνει «πολύ σοβαρά» και ότι ήθελαν να έχουν «περισσότερη διασκέδαση στη μουσική τους».
  • Ο Walter Gervers και ο Jimmy Smith ήταν μέρος μιας μικρής μπάντας της Οξφόρδης που ονομαζόταν Face Meets Grill. Συναντήθηκαν και σχημάτισαν το συγκρότημα με μέλη από τη σχολή Abingdon, στην ίδια σχολή που σπούδασαν οι Radiohead. Έπαιξαν συναυλίες μέσα και γύρω από την Οξφόρδη και ηχογράφησαν ένα EP στο πανεπιστήμιο του Hull. Μετά από μια εμφάνιση τους στο Truck Festival το 2004 διασπάστηκαν για να ακολουθήσουν διαφορετικά μονοπάτια και καριέρες.
  • Ο κιθαρίστας Jimmy Smith είναι ο μοναδικός από τα μέλη του συγκροτήματος που κατάφερε και πήρε το πτυχίο του, στο Hull University, κάθε ένα από τα υπόλοιπα μέλη της μπάντας εγκατέλειψαν τα εκάστοτε πανεπιστήμια όταν η μπάντα υπέγραψε με την Transgressive Records.
  • Μετά από μια σειρά βραβείων και υποψηφιοτήτων (NME, Q, Mercury Prize, Ivor Novello, BRIT), σχεδόν δύο εκατομμύρια album και 500.000 Spotify streams στο ενεργητικό τους.
  • Tο 2019 οι Foals θέτουν σε εφαρμογή το πιο φιλόδοξο τους σχέδιο. Θα κυκλοφορήσουν δύο albums («Everything Not Saved Will Be Lost»), με το Part 1 στις 8 Μαρτίου και το Part 2 το φθινόπωρο. Ο Γιάννης Φιλιππάκης τα περιγράφει ως «τα δύο μισά του ίδου φυλαχτού. Ακούγονται και χωριστά αλλά στην ουσία είναι κομμάτι της ίδιας ιστορίας»

πηγή: en.wikipedia.org, el.wikipedia.org

2008 – Antidotes

  • Κυκλοφόρησε: 24 Μαρτίου 2008
  • Εταιρεία: Transgressive, Warner Bros.
  • Μορφή: CD,LP, Digital Release
  • Παραγωγή: FoalsDave Sitek
  • Singles από το «Antidotes»:
  1. «Balloons» Κυκλοφόρησε: 10 Δεκεμβρίου 2007
  2. «Cassius» Κυκλοφόρησε: 10 Μαρτίου 2008
  3. «Red Socks Pugie» Κυκλοφόρησε: 9 Ιουνίου 2008
  4. «Olympic Airways» Κυκλοφόρησε: 6 Οκτωβρίου 2008

Tracklist:

1. «The French Open» 3:45

2. «Cassius» 3:50

3. «Red Socks Pugie» 5:15

4. «Olympic Airways» 4:12

5. «Electric Bloom» 4:56

6. «Balloons» 3:00

7. «Heavy Water» 4:32

8. «Two Steps, Twice» 4:41

9. «Big Big Love (Fig. 2)» 5:45

10. «Like Swimming» 2:01

11. «Tron» 4:53

US Bonus Tracks

12. «Hummer» 2:56

13. «Mathletics» 3:09

Japanese Bonus Tracks

12. «Mathletics» 3:09

13. «Hummer» 2:56

14. «Brazil Is Here!» 4:21

Spotify Bonus Tracks

12. «Brazil is here» 4:22

13. «Dearth» 3:02

Tour Edition Bonus Tracks

12. «Titan Arum»

13. «Gold Gold Gold» 5:50

14. «Mathletics» 3:09

15. «Hummer» 2:56

UK Special Edition Bonus Disc

1. «Hummer» 2:59

2. «Astronauts and All» 3:11

3. «Mathletics» 3:11

4. «Big Big Love (Fig. 1)» 4:41

5. «XXXXX» (Live At Liars Club, Nottingham, Feb 10th 2007) 1:56

6. «The French Open» (Live At Liars Club, Nottingham, Feb 10th 2007) 3:00

7. «Balloons» (Live At Liars Club, Nottingham, Feb 10th 2007) 3:01

8. «Two Steps Twice» (Live At Liars Club, Nottingham, Feb 10th 2007) 4:32

9. «Mathletics» (Live At Liars Club, Nottingham, Feb 10th 2007) 3:21

2008 – iTunes Festival: London 2008 (ΕP)

  • Κυκλοφόρησε: 11 Ιουλίου 2008
  • Εταιρεία: Transgressive, Warner Bros.
  • Μορφή: Digital Release

Tracklist:

1.XXXXX (Live) 4:20

2. The French Open (Live) 4:10

3. Olympic Airways (Live) 3:32

4. Balloons (Live) 3:43

5. Heavy Water (Live) 5:02

6. Two Steps, Twice (Live) 5:09

7. Red Socks Pugie (Live) 4:19

8. Electric Bloom (Live) 7:54

2008 – Gold Gold Gold (ΕP)

  • Κυκλοφόρησε: 9 Σεπτεμβρίου 2008
  • Εταιρεία: Sub Pop Records
  • Μορφή: Digital Release

Tracklist:

1.Olympic Airways (Remix Edit) 3:59

2. Dearth 3:04

3. Gold Gold Gold 5:50

4. Titan Arum 5:11

5. Red Socks Pugie (Henrik Schwarz Remix) 7:09

6. Cassius (Kieran Hebden Version) 11:01

2008 – UK B-sides (ΕP)

  • Κυκλοφόρησε: 2008
  • Εταιρεία: Sub Pop Records
  • Μορφή: Digital Release

Tracklist:

1. Dearth 3:04

2. A Song For You 4:09

3. The Chronic 5:00

2010 – Total Life Forever

  • Κυκλοφόρησε: 7 Απριλίου 2010
  • Εταιρεία: TransgressiveSub Pop
  • Μορφή: CD, LP, Digital Release
  • Παραγωγή: Flood, Alan Moulder
  • Singles από το «Total Life Forever»:
  1. «Spanish Sahara» Κυκλοφόρησε: 17 Απριλίου 2010
  2. «This Orient» Κυκλοφόρησε: 3 Μαΐου 2010
  3. «Miami» Κυκλοφόρησε: 4 Ιουλίου 2010
  4. «Blue Blood» Κυκλοφόρησε: 8 Νοεμβρίου 2010

Tracklist:

1. «Blue Blood» 5:17

2. «Miami» 3:42

3. «Total Life Forever» 3:18

4. «Black Gold» 6:26

5. «Spanish Sahara» 6:46

6. «This Orient» 4:06

7. «Fugue» 0:49

8. «After Glow» 6:09

9. «Alabaster» 4:00

10. «2 Trees» 5:11

11. «What Remains» 4:37

Deluxe edition CD 2

1. «Bloo Blood» 1:00

2. «Bloo Blood 2» 0:46

3. «TLF» 0:40

4. «TLF 2» 1:00

5. «TLF 3» 1:31

6. «TLF 4» 1:02

7. «TLF 5» 1:26

8. «Black Gold //» 2:53

9. «Black Gold 2» 8:30

10. «Spanish Sahara (Sonar)» 1:20

11. «—-» 0:36

12. «Alabastr» 1:31

13. «Two Trees» 0:50

14. «Two Trees 2» 1:37

15. «Remains» 1:13

iTunes LP Bonus Tracks

27. «The Forked Road» 5:37

28. «Wear & Tear» 4:24

29. «Spanish Sahara (Mount Kimbie Remix)» 4:00

30. «Spanish Sahara (Topher Jones Remix)» 7:18

31. «Spanish Sahara (Deadboy Remix)» 8:58

32. «Spanish Sahara (Chad Valley Remix)» 3:56

33. «Spanish Sahara (John Dahlback Remix)» 6:49

34. «Miami (MyMy Remix)» 6:49

35. «Miami (Sacha Funke Remix)» 8:23

36. «Miami (Tim Fuchs Remix) [Feat. Flight Facilities]» 6:36

37. «Miami (Lissvik Remix)» 5:26

38. «This Orient (Starkey Remix)» 4:42

39. «This Orient (Astronomer Remix)» 6:24

40. «Total Life Forever (iTunes Festival)» 5:04

41. «Miami (iTunes Festival)» 4:00

42. «Alabaster (iTunes Festival)» 4:49

43. «Miami (Glastonbury Acoustic)» 3:44

44. «Spanish Sahara (6 Music Glastonbury Session)» 5:20

2010 – iTunes Festival: London 2010 (EP)

  • Κυκλοφόρησε: 8 Ιουλίου 2010
  • Εταιρεία: Sub Pop Records
  • Μορφή: Digital Release

Tracklist:

1.Total Life Forever (Live) 5:04

2. Miami (Live) 4:00

3. Balloons (Live) 3:30

4. Alabaster (Live) 4:49

5. Electric Bloom (Live) 10:23

6. Two Steps, Twice (Live) 5:24

2010 – Metropolis Session

  • Κυκλοφόρησε: 6 Δεκεμβρίου 2010
  • Εταιρεία: Warner Bros., Transgressive
  • Μορφή: CD, LP, Digital Release

Tracklist:

1.Spanish Sahara (Live) 6:07

2.  Blue Blood (Live) 4:23

3. Everybody Wants To Rule The World (Live) 3:33

2013 – Holy Fire

  • Κυκλοφόρησε: 11 Φεβρουαρίου 2013
  • Εταιρεία: Warner Bros., Transgressive
  • Μορφή: CD, LP, Digital Release
  • Παραγωγή: Flood, Alan Moulder
  • Singles από το «Holy Fire»:
  1. «Inhaler» Κυκλοφόρησε: 5 Νοεμβρίου 2012
  2. «My Number» Κυκλοφόρησε: 17 Δεκεμβρίου 2012
  3. «Late Night» Κυκλοφόρησε: 22 Απριλίου 2013
  4. «Bad Habit» Κυκλοφόρησε: 17 Ιουνίου 2013
  5. «Out of the Woods» Κυκλοφόρησε: 28 Οκτωβρίου 2013

Tracklist:

1. «Prelude» 4:07

2. «Inhaler» 4:54

3. «My Number» 4:03

4. «Bad Habit» 4:40

5. «Everytime» 4:04

6. «Late Night» 5:27

7. «Out of the Woods» 3:25

8. «Milk & Black Spiders» 5:17

9. «Providence» 4:08

10. «Stepson» 4:49

11. «Moon» 4:53

Where There’s Smoke – Loops / Sketches / Figures of Music

1. «Running» 1:18

2. «Dubloop» 0:37

3. «Dub Arp 17_1-11» 2:10

4. «Milk Loop 1» 0:34

5. «Milkspiders4» 4:19

6. «Oldlido» 3:24

7. «Stepson Ruff» 1:00

8. «Badhabittake1-14» 5:58

9. «Ootw Cascade» 0:49

10. «1.26.OutOfTheWoods» 4:52

11. «ProvidenceBits30.1» 6:57

12. «Inhaler Jam» 4:18

13. «$Cheque SydneySession» 7:02

14. «Everytime Acid» 1:29

15. «My Number Yloop» 1:33

16. «13.02 Prelude Eddy-Edit» 5:54

17. «14.02 Stepson» 2:09

18. «25.01StepsonKeysRough» 2:27

19. «Moon1» 4:27

20. «LateNightMomma2» 2:45

2015 – What Went Down

  • Κυκλοφόρησε: 28 Αυγούστου 2015
  • Εταιρεία: Warner Bros., Transgressive
  • Μορφή: CD, LP, Digital Release
  • Παραγωγή: James Ford
  • Singles από το «What Went Down»:
  1. «What Went Down» Κυκλοφόρησε: 16 Ιουνίου 2019
  2. «Mountain at My Gates» Κυκλοφόρησε: 21 Ιουλίου 2019
  3. «Give It All» Κυκλοφόρησε: 25 Δεκεμβρίου 2019
  4. «Birch Tree» Κυκλοφόρησε: 15 Ιανουαρίου 2016

Tracklist:

1. «What Went Down» 5:00

2. «Mountain at My Gates» 4:02

3. «Birch Tree» 4:21

4. «Give It All» 4:47

5. «Albatross» 5:23

6. «Snake Oil» 4:21

7. «Night Swimmers» 4:44

8. «London Thunder» 4:14

9. «Lonely Hunter» 4:37

10. «A Knife in the Ocean» 6:52

2019 – Everything Not Saved Will Be Lost (Part 1)

  • Κυκλοφόρησε: 8 Μαρτίου 2019
  • Εταιρεία: Warner Bros., Transgressive
  • Μορφή: CD, LP, Digital Release
  • Παραγωγή: Foals, Brett Shaw
  • Singles από το «Everything Not Saved Will Be Lost – Part 1»:
  1. «Exits» Κυκλοφόρησε: 21 Ιανουαρίου 2019
  2. «On the Luna» Κυκλοφόρησε: 14 Φεβρουαρίου 2019
  3. «Sunday» Κυκλοφόρησε: 25 Φεβρουαρίου 2019

Tracklist:

1. «Moonlight» 2:39

2. «Exits» 5:57

3. «White Onions» 3:05

4. «In Degrees» 4:57

5. «Syrups» 5:28

6. «On the Luna» 3:12

7. «Cafe d’Athens» 4:06

8. «Surf Pt.1» 0:44

9. «Sunday» 5:54

10. «I’m Done with the World (& It’s Done with Me)» 3:02

2019 – Everything Not Saved Will Be Lost (Part 2)

  • Κυκλοφόρησε: 20 Σεπτεμβρίου 2019
  • Εταιρεία: Warner Bros., Transgressive
  • Μορφή: CD, LP, Digital Release
  • Παραγωγή: Foals, Brett Shaw

Tracklist:

1.»Black Bull»

2. «Into the Surf»

3. «Neptune»

4. «Cut Like a Diamond»

5. «The Runner»

6. «Dreaming Of»

7. «Under a Setting Sun»

8. «Wash Off»

Foals Top Hits by SounDarts.gr