skip to Main Content
Menu

Discography & ID : F.O.X

Discography & ID : F.O.X

Ύψος

ID

Όνομα συγκροτήματος:  F.O.X  

Προέλευση Ονόματος: Τα γράμματα του ονόματος του συγκροτήματος δεν παραπέμπουν σε λέξεις. Πρόκειται για ένα όνομα εμπνευσμένο από το επίθετο της τραγουδίστριας τους Mitzi Fox. Το συγκρότημα δημιουργήθηκε το 2008 με το όνομα Angry Vs The Bear και ήταν τετραμελές. Μετά την αποχώρηση του Ross Farley μετονομάστηκαν σε F.O.X

Ενεργά μέλη συγκροτήματος:

Mitzi Fox: Γεννήθηκε: 13 Ιουνίου ?.  Ρόλος στο συγκρότημαφωνή, keyboards, κρουστά.

Darren Barker: Γεννήθηκε: ?. Ρόλος στο συγκρότημα: Keyboards, κιθάρα, φωνητικά.

Patrick Monahan: Γεννήθηκε: 26 Αυγούστου 1979. Ρόλος στο συγκρότημα: μπάσο, keyboards, programming, κιθάρα, φωνητικά.

Παλαιότερα μέλη του συγκροτήματος: Ross Farley Ενεργός στο συγκρότημα από το 2008 ως το 2012. Όσο έφεραν το όνομα Angry Vs The Bear.

Τόπος καταγωγής: Colchester, Essex, Ηνωμένο Βασίλειο.

Ενεργοί στο χώρο της μουσικής: 2008-σήμερα

Βραβεία: Οι F.Ο.X δεν έχουν κερδίσει μέχρι σήμερα κάποιο βραβείο.

Website: foxtheband.com

Discography

Start Here
Start Here
2010 – Show Emotion (as Angry Vs The Bear / Single)
2010 – Show Emotion (as Angry Vs The Bear / Single)
2010 – Kill Me With Words and Pictures (as Angry Vs The Bear / E.P.)
2010 – Kill Me With Words and Pictures (as Angry Vs The Bear / E.P.)
2013 – Chimera
2013 – Chimera
2014 – Hypoxia Part.1 (E.P.)
2014 – Hypoxia Part.1 (E.P.)
2016 – Hypoxia Part.2 (E.P.)
2016 – Hypoxia Part.2 (E.P.)

Start Here

  • Η δισκογραφία των F.O.X αποτελείται μέχρι στιγμής από 1 studio album και 2 EPs.
  • Και τα τρία μέλη του συγκροτήματος γνωρίζονται από το σχολείο. Πήγαιναν μαζί στο The Stanway School στην γενέτειρα τους, το Colchester της Αγγλίας.
  • Ξεκίνησαν την καριέρα τους ως τετραμελές συγκρότημα με το όνομα «Angry Vs. The Bear». To 2013 ο Ross Farley αποχώρησε από το συγκρότημα, και έτσι μετονομάστηκαν σε F.O.X, όνομα που εμπνεύστηκαν από το επίθετο της τραγουδίστριας τους Mitzi Fox. 
  • Ως Angry Vs The Bear έχουν κάνει support σε συναυλίες πολλών μεγάλων ονομάτων όπως: Florence And The Machine, The Futureheads, Juliette Lewis, The Hoosiers, Dirty Pretty Things, Twenty Twenty, Neon Trees και Ben’s Brother.
  • Τραγούδια όπως τα «Show Emotion», «Kill Me With Words And Pictures» και «London Town» χρησιμοποιήθηκαν σε μεγάλες διαφημιστικές καμπάνιες, αλλά λίγο πριν την ολοκλήρωση του πρώτου τους δίσκου, ο drummer του συγκροτήματος Farley αποχώρησε και έτσι τα τραγούδια αυτά ηχογραφήθηκαν εκ νέου με άλλο drummer προκειμένου να συμπεριληφθούν στο ντεμπούτο album των F.O.X, «Chimera».
  • Για την προώθηση του ντεμπούτου τους album με τίτλο «Chimera», πέρασαν ένα περίπου χρόνο περιοδεύοντας σε όλη την Αμερική (συμπεριλαμβανομένων 5 ανεξάρτητων παραστάσεων στο SXSW) με το συγκρότημα των Deer Trucks από τη Σουηδία.
  • Η δημιουργία του video clip “I am electric”, το οποίο είναι και το πρώτο επίσημο single από το album «Chimera» κόστισε μόλις 15 λίρες και βιντεοσκοπήθηκε απλά μέσω ενός iphone. Φτιάχτηκε εξ ολοκλήρου από χαρτόνι. Όλα τα σκηνικά τα έφτιαξαν μόνοι τους, ενώ μερικά κομμάτια τα πήρανε και τα εκτύπωσαν από το διαδίκτυο. Για τα σκηνικά τους βοήθησαν μέλη από το κέντρο δραστηριότητας Pathways της Αγγλίας, το οποίο είναι ένα κέντρο για ενήλικες με μαθησιακές δυσκολίες.
  • Ο Dave Gahan των Depeche Mode είναι θερμός υποστηριχτής της μπάντας και ως εκ τούτου τους κάλεσε προσωπικά να γίνουν το «support» όνομα για την περιοδεία των Depeche Mode, «Delta Machine tour» το 2013. Το συγκρότημα έφτασε να παίζει για πάνω από 200.000 ανθρώπους σε ολόκληρη την Ευρώπη ανάμεσα σε αυτούς και το κοινό της Ελλάδας όταν εμφανίστηκαν με τους Depeche Mode στο TerraVibe στη Μαλακάσα στις 10 Μαΐου της ίδιας χρονιάς.
  • Το 2016 κυκλοφόρησαν το single «Half Way to Nowhere» από το πρώτο μέρος του album «Hypoxia part.1» κερδίζοντας επιτέλους την υποστήριξη από τα μουσικά κανάλια MTV και VIVA.
  • Το πρώτο single από το «Hypoxia part.2» που κυκλοφόρησε το 2016, είναι το τραγούδι «I want to know» το οποίο περιέχει samples από την ομότιτλη επιτυχία του Gay Poppers από το 1960.
  • Έχουν πραγματοποιήσει πολλές ακόμα εμφανίσεις στο πλευρό μεγάλων καλλιτεχνών όπως: Basement JaxxDua Lipa, Tom O’Dell, Delilah, Professor Green, Gary Powell (The Libertines), Mat Horne και Devlin.

2010 – Show Emotion (as Angry Vs The Bear / Single)

  • Κυκλοφόρησε: 28 Φεβρουαρίου 2010
  • Εταιρεία: Angry vs The Bear
  • Μορφή: digital download

 

 Tracklist: 

1. Show Emotion 3:12

2. Mystery Girl 3:22

2010 – Kill Me With Words and Pictures (as Angry Vs The Bear / E.P.)

  • Κυκλοφόρησε: 27 Σεπτεμβρίου 2010
  • Εταιρεία: Angry vs The Bear
  • Μορφή: digital download

 

 Tracklist: 

1. Kill Me With Words and Pictures 3:32

2. Kill Me With Words and Pictures (Hot Club Chip Shop Remix) 3:55

3. Show Emotion (Orchestral Mix) 3:13

2013 – Chimera

  • Κυκλοφόρησε: 26 Φεβρουαρίου 2013
  • Εταιρεία: Dot2dot Records
  • Μορφή: CD, digital download
  • Singles από το «Chimera»:
  1. «Show Emotion» Κυκλοφόρησε: 28 Φεβρουαρίου 2010
  2. «Kill Me With Words & Pictures» Κυκλοφόρησε: 27 Σεπτεμβρίου 2010
  3. «Ι am electric» Κυκλοφόρησε: 22 Σεπτεμβρίου 2013

 

 Tracklist: 

1. Intro 00:44

2. I Am Electric 03:02

3. Guns & Horses 03:30

4. Kill Me With Words & Pictures 03:26

5. Airspace 03:43

6. I Sing We Sing 03:04

7. Heart Full Of Sharp Stone 04:05

8. 52 03:29

9. To Lose My Life 04:08

10. Start A Revolution 03:15

11. Show Emotion 03:13

12. Black & Blue 03:38

13. London Town 04:34

2014 – Hypoxia Part.1 (E.P.)

  • Κυκλοφόρησε: 6 Οκτωβρίου 2014
  • Εταιρεία: Dot2dot Records
  • Μορφή: CD, digital download
  • Singles από το «Hypoxia Part.1 (E.P.)»:
  1. «Fall from grace» Κυκλοφόρησε: 18 Σεπτεμβρίου 2014
  2. «Untouchable» Κυκλοφόρησε: 26 Οκτωβρίου 2014

 

 Tracklist: 

1. Untouchable 4:10

2. Home 2:53

3. Fall from Grace 3:08

4. Cannibal 3:35

2016 – Hypoxia Part.2 (E.P.)

  • Κυκλοφόρησε: 26 Φεβρουαρίου 2016
  • Εταιρεία: Dot2dot Records
  • Μορφή: CD, digital download
  • Singles από το «Hypoxia Part.2 (E.P.)»:
  1. «Halfway to Nowhere» Κυκλοφόρησε: 20 Δεκεμβρίου 2015
  2. «I Want to Know» (feat. Gay Poppers) Κυκλοφόρησε: 30 Ιουλίου 2016

 

 Tracklist: 

1. Halfway to Nowhere 3:10

2. I Want to Know (feat. Gay Poppers) 3:04

3. The Girl from Shoney’s 2:56

4. We Are the Younger People 3:17

5. Wild Horses 3:10

F.O.X Top Hits by Soundarts.gr