skip to Main Content
Menu

Discography & ID : Frank Ocean

Discography & ID : Frank Ocean

Ύψος

Gallery

Rihanna & Frank Ocean

Frank Ocean & Adele

André Balazs, Katy Perry, Madonna, Riccardo Tisci & Frank Ocean.

Frank Ocean, Jay Z & Pharrell Williams

Frank Ocean & Chris Brown (The 2013 Brit Awards)

Beyonce & Frank Ocean

Frank Ocean & Calvin Harris

ID

Καλλιτεχνικό Όνομα: Frank Ocean

Πραγματικό Όνομα: Christopher Edwin Breaux

Πραγματικό Όνομα:O Frank Ocean άλλαξε το όνομά του στα γενέθλιά του το 2010 σε Christopher Francis Ocean μέσω ενός νομικού website.

Ημερομηνία Γέννησης: 28 Οκτωβρίου 1987

Τόπος Γέννησης: Long Beach, Καλιφόρνια, Η.Π.Α.

Επάγγελμα: τραγουδιστής, τραγουδοποιός, rapper, δισκογραφικός παραγωγός

Οικογενειακή Κατάσταση: Δεν υπάρχουν πληροφορίες σχετικές με την οικογενειακή του κατάσταση.

ΓονείςCalvin Edward Cooksey και Katonya Breaux

Αδέρφια: Έχει έναν μικρότερο αδερφό, τον Ryan Breaux.

Ενεργός στη μουσική: 2005-σήμερα

Βραβεία: Ο Frank Ocean έχει αποσπάσει συνολικά 12 μουσικά βραβεία μέχρι σήμερα :

1 Attitude Magazine Award, 1 Brit Award, 1 GLAAD Media Award, 2 Grammy Awards, 1 GQ Award, 1 mtvU, 1 NME Award, 1 Soul Train Music Award, 1 UK Music Video Award, 1 Vibe Magazine και 1 Webby Award

Για να δείτε την λίστα με όλα τα βραβεία και τις υποψηφιότητες που έχει αποσπάσει ο Frank Ocean κάντε κλικ εδώ.

Official Websiteblonded.co

πηγές: en.wikipedia.org, google

Discography

Start Here
Start Here
2011 – Nostalgia, Ultra (Mixtape)
2011 – Nostalgia, Ultra (Mixtape)
2012 – The OF Tape Vol. 2 (with Odd Future)
2012 – The OF Tape Vol. 2 (with Odd Future)
2012 – Channel Orange
2012 – Channel Orange
2016 – Blonde
2016 – Blonde

Start Here

  • Ο Christopher Francis Ocean (γεννημένος Christopher Edwin Breaux στις 28 Οκτωβρίου 1987) είναι Αμερικανός τραγουδιστής και συνθέτης. Οι γονείς του είναι οι Calvin Edward Cooksey και Katonya Breaux. Όταν ήταν πέντε ετών, αυτός και η οικογένειά του μετακόμισαν στην Νέα Ορλεάνη, της Λουιζιάνα. Μεγάλωσε ‘μέσα’ με jazz μουσική και άκουγε τα CDs της μητέρας τους στο ραδιόφωνο του αυτοκινήτου, συμπεριλαμβανομένων albums από τους Celine Dion, Anita Baker και το soundtrack The Phantom of the Opera. Ως έφηβος, έκανε δουλειές στην γειτονιά και μάζευε χρήματα για να νοικιάσει ένα studio.Γνωστός για το ιδιαίτερο μουσικό του style, ο Ocean ξεκίνησε την καριέρα του με την σύνθεση τραγουδιών για φαντάσματα και το 2010 έγινε μέρος του hip hop group, Odd Future. Κυκλοφόρησε το mixtape του, “Nostalgia, Ultra” κι έλαβε θετικές κριτικές το 2011. Έτσι πυροδοτήθηκε και το πρώτο single του που μπήκε στα charts, “Novacane”. Το 2012, ο Ocean ολοκλήρωσε στη δεύτερη θέση του BBC Sound, σε μία ψηφοφορία του 2012.
  • Το debut studio album, “Channel Orange”, κυκλοφόρησε τον Ιούλιο του 2012.  Η προώθησή του έγινε μέσω τριών singles, «Thinkin Bout You», «Pyramids» και «Sweet Life». Το “Channel Orange” έφτασε στη θέση No.2 του Billboard 200 και πούλησε 131.000 αντίτυπα στην πρώτη κιόλας εβδομάδα κυκλοφορίας του. Η πλειονότητα των πρώτων πωλήσεων ήταν ψηφιακές, μέσω τΩΝ iTunes, ενώ περίπου 3.000 ήταν αναλογικά αντίτυπα. Στις 30 Ιανουαρίου, το “Channel orange”, αναδείχθηκε ‘χρυσό’ από την RIAA. Το 2016, ο Ocean κυκλοφόρησε το vidual album, “Endless”, μαζί με το δεύτερο studio album του, “Blonde”, το οποίο συνέβη ύστερα από πολλά χρόνια αναβολών. Το “Blonde” δέχθηκε θετικές κριτικές από τους ειδήμονες κι έφτασε στην πρώτη θέση στις Η.Π.Α. και το Ηνωμένο Βασίλειο.
  • Στα γενέθλιά του, το 2010, άλλαξε το όνομά του σε Christopher Francis Ocean μέσω ενός νομικού ισοτόπου. Η αλλαγή φέρεται να εμπνέεται εν μέρει από την ταινία «Ocean’s 11» του 1960. Τον Νοέμβριο του 2014, η TMZ αποκάλυψε ότι η αλλαγή ονόματος δεν έχει νομιμοποιηθεί. Στις 23 Απριλίου 2015, ο Ocean άλλαξε επιτυχώς το νόμιμο όνομά του σε Frank Ocean.
  • Τον Ιούνιο του 2016, έπειτα από το τρομοκρατικό επεισόδιο στο gay nightclub του Ορλάντο, ο Ocean δημοσίευσε ένα κείμενο εκφράζοντας την λύπη του, αλλά και την ταραχή του σχετικά με το γεγονός. Επισήμανε την πρώτη του εμπειρία με την ομοφοβία, που ήταν από τον πατέρα του, όταν ήταν έξι ετών, με το πως οι άνθρωποι περνούν τις μισητές ιδέες τους στις επόμενες γενιές και ωθούν τους ανθρώπους στο να έχουν αυτοκτονικές τάσεις. Το 2017, ο πατέρας του Ocean, Calvin Cooksey τον μήνυσε για 14.5 εκ. δολάρια, εξαιτίας αυτής της δήλωσης.
  • Στις 21 Φεβρουαρίου 2017, ο DJ και μουσικός παραγωγός, Calvin Harris ανακοίνωσε το τραγούδι “Slide”, μία συνεργασία μεταξύ του Harris, του Ocean και του hip hop group, Migos. Το τραγούδι περιλαμβάνεται στον πέμπτο δίσκο του Harris “Funk Wav Bounces Vol.1”. Πρόκειται μάλιστα για την πρώτη κυκλοφορία του Ocean από όταν αποχώρησε από την δισκογραφική εταιρεία Def Jam. Τον Μάρτιο του 2017, ο Ocean κυκλοφόρησε ένα νέο single, “Chanel”, και αποτέλεσε την πρώτη προσπάθειά του έπειτα από τις κυκλοφορίες των “Blonde” και “Endless” το 2016.

Πηγή: en.wikipedia.org

2011 – Nostalgia, Ultra (Mixtape)

  • Κυκλοφόρησε: 16 Φεβρουαρίου 2011
  • Εταιρεία: Self-released
  • Μορφή: CD, digital download
  • Singles από το «Nostalgia, Ultra»:
  1. «Novacane»  Κυκλοφόρησε: 31 Μαΐου 2011
  2. «Swim Good»  Κυκλοφόρησε: 18 Οκτωβρίου 2011

Tracklist:

1. «Street Fighter» 0:23

2. «Strawberry Swing» 3:55

3. «Novacane» 5:03

4. «We All Try» 2:52

5. «Bitches Talkin’ (Metal Gear Solid)» 0:22

6. «Songs For Women» 4:13

7. «Lovecrimes» 4:00

8. «Goldeneye» 0:18

9. «There Will Be Tears» 3:15

10. «Swim Good» 4:17

11. «Dust» 2:34

12. «American Wedding» (featuring James Fauntleroy) 7:01

13. «Soul Calibur» 0:18

14. «Nature Feels» 3:43

 

2012 – The OF Tape Vol. 2 (with Odd Future)

  • Κυκλοφόρησε: 20 Μαρτίου 2012
  • Εταιρεία: Odd Future
  • Μορφή: CD, digital download
  • Singles από το «The OF Tape Vol. 2»:
  1. «Rella»  Κυκλοφόρησε: 20 Φεβρουαρίου 2012
  2. «NY (Ned Flander)»  Κυκλοφόρησε: 5 Μαρτίου 2012

Tracklist:

1. «Hi.» 1:26

2. «Bitches» (featuring Domo Genesis and Hodgy Beats) 3:21

3. «NY (Ned Flander)» (featuring Hodgy Beats and Tyler, The Creator) 2:39

4. «Ya Know» (featuring The Internet) 4:01

5. «Forest Green» (featuring Mike G) 3:04

6. «Lean» (featuring Hodgy Beats and Domo Genesis) 2:35

7. «Analog 2» (featuring Tyler, The Creator, Frank Ocean and Syd) 4:36

8. «50» (featuring MellowHype) 3:19

9. «Snow White» (featuring MellowHype and Frank Ocean) 2:27

10. «Rella» (featuring Hodgy Beats, Domo Genesis and Tyler, The Creator) 3:11

11. «Real Bitch» (featuring MellowHype and Taco) 3:25

12. «P» (featuring Hodgy Beats and Tyler, The Creator) 3:16

13. «White» (featuring Frank Ocean) 2:03

14. «Hcapd» (featuring Domo Genesis, Hodgy Beats and Tyler, The Creator) 3:41

15. «Sam (Is Dead)» (featuring Domo Genesis and Tyler, The Creator) 3:22

16. «Doms» (featuring Domo Genesis) 3:13

17. «We Got Bitches» (featuring Tyler, The Creator, Taco and Jasper Dolphin) 3:19

18. «Oldie» 10:36

 

2012 – Channel Orange

  • Κυκλοφόρησε: 10 Ιουλίου 2012
  • Εταιρεία: Def Jam
  • Μορφή: CD, digital download
  • Πιστοποιήσεις: RIAA: Gold, ARIA: Platinum, BPI: Gold, IFPI DEN: 2× Platinum, MC: Gold
  • Singles από το «Channel Orange»:
  1. «Thinkin Bout You»  Κυκλοφόρησε: 17 Απριλίου 2012
  2. «Pyramids»  Κυκλοφόρησε: 8 Ιουνίου 2012
  3. «Sweet Life»  Κυκλοφόρησε: 6 Ιουλίου 2012
  4. «Lost»  Κυκλοφόρησε: 17 Δεκεμβρίου 2012
  5. «Super Rich Kids»  Κυκλοφόρησε: 17 Μαρτίου 2013

Tracklist:

1. «Start» 0:45

2. «Thinkin Bout You» 3:20

3. «Fertilizer» 0:39

4. «Sierra Leone» 2:28

5. «Sweet Life» 4:22

6. «Not Just Money» 0:59

7. «Super Rich Kids» (featuring Earl Sweatshirt) 5:04

8. «Pilot Jones» 3:04

9. «Crack Rock» 3:44

10. «Pyramids» 9:52

11. «Lost» 3:54

12. «White» (featuring John Mayer) 1:16

13. «Monks» 3:20

14. «Bad Religion» 2:55

15. «Pink Matter» (featuring André 3000) 4:28

16. «Forrest Gump» 3:14

17. «End» 2:14

CD edition:

17. «End» / «Golden Girl» (featuring Tyler, The Creator) 8:43

 

2016 – Blonde

  • Κυκλοφόρησε: 20 Αυγούστου 2016
  • Εταιρεία: Boys Don’t Cry
  • Μορφή: CD, digital download, LP
  • Πιστοποιήσεις: BPI: Gold, IFPI DEN: Platinum
  • Singles από το «Blonde»:
  1. «Nikes»  Κυκλοφόρησε: 20 Αυγούστου 2016

Tracklist:

1. «Nikes» 5:14

2. «Ivy» 4:09

3. «Pink + White» 3:04

4. «Be Yourself» 1:26

5. «Solo» 4:17

6. «Skyline To» 3:04

7. «Self Control» 4:09

8. «Good Guy» 1:06

9. «Nights» 5:07

10. «Solo (Reprise)» 1:18

11. «Pretty Sweet» 2:37

12. «Facebook Story» 1:08

13. «Close to You» 1:25

14. «White Ferrari» 4:08

15. «Seigfried» 5:34

16. «Godspeed» 2:57

17. «Futura Free» 4:53

Unlisted tracks:

18. «Interviews» 4:31

 

Frank Ocean Top Hits by SounDarts.gr