skip to Main Content
Menu

Discography & ID : George Ezra

Discography & ID : George Ezra

Ύψος

Gallery

James Bay, Hozier, George Ezra

George Ezra & Ian McKellen

ID

Όνομα: George Ezra

Πραγματικό όνομα: George Ezra Barnett

Ημερομηνία Γέννησης: 7 Ιουνίου 1993

Τόπος Γέννησης: Hertford, Hertfordshire, Αγγλία

Επάγγελμα: Τραγουδιστής, τραγουδοποιός, μουσικός.

Οικογενειακή Κατάσταση: ? 

Τέκνα: Δεν έχει.

Γονείς: ?

Αδέρφια: Έχει έναν αδερφό, τον Ethan Barnett (τραγουδιστής, ηθοποιός)

Ενεργός στη μουσική: 2013-σήμερα

Βραβεία: O George Ezra έχει αποσπάσει ένα βραβείο: το 50 artists to watch στα YouTube Music Awards.

Για να δείτε την λίστα με όλα τα βραβεία και τις υποψηφιότητες που έχει αποσπάσει o George Ezra κάντε κλικ εδώ.

Official Website: georgeezra.com

πηγές: en.wikipedia.org, google

Discography

Start Here
Start Here
2013 – Did You Hear the Rain? (E.P.)
2013 – Did You Hear the Rain? (E.P.)
2014 – Cassy O’ (E.P.)
2014 – Cassy O’ (E.P.)
2014 – Wanted on Voyage
2014 – Wanted on Voyage
2018 – Staying at Tamara’s
2018 – Staying at Tamara’s

Start Here

  • Ο George Ezra Barnett (7 Ιουνίου 1993) είναι Βρετανός τραγουδιστής, τραγουδοποιός και μουσικός. Έπειτα από την κυκλοφορία των δύο EPs του, “Did You Hear The Rain?”, τον Οκτώβριο του 2013 και “Cassy O’” τον Μάρτιο του 2014, ο Ezra έλαβε μεγάλη δημοσιότητα με την κυκλοφορία του hit single του “Budapest”, που κατέλαβε την θέση Νο.1 στα charts αρκετών χωρών. Το debut studio album του, “Wanted on Voyage” κυκλοφόρησε τον Ιούνιο του 2014, καταλαμβάνοντας τη θέση Νο.1 στην Μεγάλη Βρετανία και μπήκε στο Top 10 σε επτά άλλες χώρες. Ήταν επίσης το τρίτο καλύτερο σε πωλήσεις album για την Μεγάλη Βρετανία το 2014.
  • Το δεύτερο studio album του, “Staying at Tamara’s”, κυκλοφόρησε τον Μάρτιο του 2018 και έφτασε στη θέση Νο.1 των charts της Μεγάλης Βρετανίας και μπήκε στο Top 10 οχτώ άλλων χωρών. Το δεύτερο single του δίσκου, “Paradise”, έφτασε στη θέση Νο.2 της Μεγάλης Βρετανίας, καθιστώντας το την μεγαλύτερη επιτυχία του Ezra στην Μεγάλη Βρετανία.
  • Ο George Ezra γεννήθηκε στο Hertford, Hertfordshire και είναι γιος δασκάλων. Παρακολούθησε στο σχολείο του Bengeo κι έπειτα στο Simon Balle School. Μετακόμισε στο Bristol το 2011 για να σπουδάσει Αγγλική και Ιρλανδική Μοντέρνα Μουσική. Ο αδερφός του, Ethan Barnett, είναι επίσης τραγουδιστής-τραγουδοποιός και είναι γνωστός με το καλλιτεχνικό όνομα, Ten Tonnes.
  • Οι μεγαλύτερες μουσικές επιρροές του Ezra είναι οι Bob Dylan και Woody Guthrie.
  • Στις 10 Αυγούστου του 2014, ο Ezra συμμετείχε στο πλευρό του Robert Plant στο Glastonbury Abbey Extravaganza. Τον Οκτώβριο του 2014, ο Ezra κυκλοφόρησε το video clip για το “Listen to the Man”, στο οποίο συμμετείχε ο Ian McKellen. Στα Brit Awards του 2015 είχε τέσσερις υποψηφιότητες για τις κατηγορίες: Best British Album, Best British Male Solo Artist, Best British Single και British Breakthrough Artist.
  • Στις αρχές του 2015, ο Ezra άνοιγε τις συναυλίες του Sam Smith επί 16 συνολικά εμφανίσεις στην περιοδεία του “In The Lonely Hour Tour” στην Βόρεια Αμερική. Αργότερα, περιόδευσε στο πλευρό του Ιρλανδού μουσικού Hozier σε επιλεγμένες ημερομηνίες στην sold-out περιοδεία του στην Βόρεια Αμερική επίσης.
  • Προτού γίνει ευρέως γνωστός, ο Ezra είχε δημιουργήσει την λέξη “petan” για να βοηθήσει το δέσιμό του με τους θαυμαστές του, παροτρύνοντάς τους να χρησιμοποιούν την λέξη στην καθημερινή τους ζωή. Περισσότερο χρησιμοποιούταν στο Twitter και στις περιοδείες του.
  • Στις 12 Φεβρουαρίου του 2018, ο Ezra κυκλοφόρησε το πρώτο επεισόδιο του “George Ezra & Friends”, ένα 45λεπτο show, όπου μιλάει με άλλους καλλιτέχνες. Η σειρά ξεκίνησε με καλεσμένο τον Ed Sheeran. Η έμπνευση του Ezra για αυτό το show ήρθε από άλλα αντίστοιχα show όπου “κωμικοί συζητούσαν με άλλους κωμικούς”. Επόμενοι καλεσμένοι ήταν οι Rag’n’Bone Man, Hannah Reid, Craig David, Ben Thatcher, Giles Martin, Declan McKenna, Jessie Ware, Justin Young, Sam Smith, Lily Allen και Elton John.

Πηγή: en.wikipedia.org

2013 – Did You Hear the Rain? (E.P.)

  • Κυκλοφόρησε: 25 Οκτωβρίου 2013
  • Εταιρεία: Sony Music Entertainment
  • Μορφή: Digital Download
  • Παραγωγή: Cam Blackwood

Tracklist:

1. «Budapest» – 3:22

2. «Did You Hear the Rain?» – 2:57

3. «Benjamin Twine» – 2:53

4. «Angry Hill» – 4:10

2014 – Cassy O’ (E.P.)

  • Κυκλοφόρησε: 13 Ιουνίου 2014
  • Εταιρεία: Sony Music Entertainment 
  • Μορφή: Digital Download
  • Παραγωγή: Cam Blackwood

Tracklist:

1. «Cassy O'» – 3:04

2. «Get Lonely with Me» – 3:03

3. «Over the Creek» – 3:44

4. «Coat of Armour» – 3:57

2014 – Wanted on Voyage

  • Κυκλοφόρησε: 30 Ιουνίου 2014
  • Εταιρεία: Columbia Records, Sony Music Entertainment
  • Μορφή: CD, LP, Digital Download
  • Πιστοποιήσεις: BPI: 4× Platinum, ARIA: Platinum, BVMI: Gold, IFPI SWI: Gold, MC: Platinum, RIAA: Gold, RMNZ: Platinum
  • Παραγωγή: Cam Blackwood, Joel Pott
  • Singles από το «Wanted on Voyage«:
  1. «Did You Hear the Rain?» Κυκλοφόρησε: 1 Νοεμβρίου 2013
  2. «Budapest» Κυκλοφόρησε: 13 Δεκεμβρίου 2013
  3. «Cassy O'» Κυκλοφόρησε: 13 Ιουνίου 2014
  4. «Blame It on Me» Κυκλοφόρησε: 11 Αυγούστου 2014
  5. «Listen to the Man» Κυκλοφόρησε: 28 Οκτωβρίου 2014
  6. «Barcelona» Κυκλοφόρησε: 28 Αυγούστου 2015

Tracklist:

1. «Blame It on Me» – 3:15

2. «Budapest» – 3:20

3. «Cassy O'» – 3:04

4. «Barcelona» – 3:08

5. «Listen to the Man» – 3:03

6. «Leaving It Up to You» – 3:36

7. «Did You Hear the Rain?» – 4:20

8. «Drawing Board» – 3:46

9. «Stand by Your Gun» – 3:04

10. «Breakaway» – 4:44

11. «Over the Creek» – 3:56

12. «Spectacular Rival» – 4:14

Deluxe edition

13. «Song 6» – 4:16

14. «It’s Just My Skin» – 4:04

15. «Da Vinci Riot Police» – 3:42

16. «Blind Man in Amsterdam» – 1:47

2018 – Staying at Tamara’s

  • Ημερομηνία κυκλοφορίας: 23 Μαρτίου 2018
  • Εταιρεία: Columbia
  • Μορφή: CD, LP, Digital Download
  • Παραγωγή: Cam Blackwood, Joel Pott
  • Πιστοποιήσεις: BPI: Gold
  • Singles από το “Staying at Tamara’s”:
  1. «Don’t Matter Now» Κυκλοφόρησε: 16 Ιουνίου 2017
  2. «Paradise» Κυκλοφόρησε: 19 Ιανουαρίου 2018
  3. «Pretty Shining People» Κυκλοφόρησε: 2 Μαρτίου 2018
  4. «Hold My Girl» Κυκλοφόρησε: 9 Μαρτίου 2018
  5. «Shotgun» Κυκλοφόρησε: 18 Μαΐου 2018

Tracklist:

1. “Pretty Shining People” 3:32

2. “Don’t Matter Now” 2:56

3. “Get Away” 2:34

4. “Shotgun” 3:21

5. “Paradise” 3:42

6. “All my love” 2:40

7. “Sugarcoat” 3:22

8. “Hold my girl” 3:31

9. “Saviour” 3:32

10. “Only a human” 3:34

11. “The beautiful dream” 4:29

George Ezra Top Hits by SounDarts.gr