skip to Main Content
Menu

Discography & ID : Gogol Bordello

Discography & ID : Gogol Bordello

Ύψος

Gallery

Gogol Bordello

Η "αποστολή" του συγκροτήματος δια χειρός Eugene, όπως παρουσιάζεται στο site τους.

Ο Οliver Charles με τον Paul McCartney.

Eugene Hütz & Madonna.

O Thomas Gobana με τον Brandon Boyd των INCUBUS.

Gogol Bordello & Metallica.

o Thomas Gobena με τον Flea των Red Hot Chilli Peppers.

O Oliver Charles με τον Stewart Copeland των Police.

Eugene Hütz & Goran Bregovic.

Eugene Hutz & Manu Chao.

Gogol Bordello και Manu Chao.

Εugene Ηutz & Εlijah Wood.

Elijah Wood, Eugene Hutz και Liev Schreiber στην ταινία "Everything Is Illuminated".

O Eugene Hutz στην ουκρανική Vogue.

Poster από τις εμφανίσεις των Gogol Bordello στην Ελλάδα το 2014.

Poster από τις εμφανίσεις των Gogol Bordello στην Ελλάδα το 2009.

Rockwave Festival 2009

Rockwave Festival 2011.

Eugene Hütz Quote

ID

Όνομα Συγκροτήματος: Gogol Bordello

Προέλευση ονόματος : Η αρχική ονομασία του συγκροτήματος ήταν «Hütz and the Béla Bartóks» αλλά άλλαξε από τον ίδιο τον Hütz πριν γίνουν ακόμα γνωστοί. Το «Gogol Bordello» προέκυψε από την σύνθεση δύο διαφορετικών πραγμάτων. Από το επίθετο του μεγάλου ουκρανού συγγραφέα, Nikolai Gogol και από την ιταλική λέξη «bordello» που ευγενικά θα μπορούσαμε να το πούμε και «gentleman’s club», για την οποία είναι ακόμα άγνωστοι οι λόγοι επιλογής της στην ονοματοδοσία του group.  

Μέλη συγκροτήματος:

Евгений Александрович Николаев-Симонов (Yevheniy Aleksandrovich Nikolayev-Simonov a.k.a. Eugene Hütz). (Τραγουδιστής, συνθέτης, DJ και ηθοποιός). Γεννήθηκε: 6 Σεπτεμβρίου 1972 στη Boyarka της Ουκρανίας. Ρόλος στο συγκρότημα: φωνή, κιθάρα, κρουστά. Ενεργός στο συγκρότημα: 1999-σήμερα.

Sergey Ryabtsev (μουσικός, συνθέτης, ηθοποιός). Γεννήθηκε: 11 Σεπτεμβρίου 1958, στo Νίζνι Νόβγκοροντ της Ρωσσίας. Ρόλος στο συγκρότημα: βιολί, φωνητικά. Ενεργός στο συγκρότημα: 2000-σήμερα.

Pasha Newmer Γεννήθηκε στη Λευκορωσία. Ρόλος στο συγκρότημα: ακορντεόν, φωνητικά. Ενεργός στο συγκρότημα: 2013-σήμερα.

Thomas Gobena (a.k.a.«Tommy T»). (μουσικός, παραγωγός). Γεννήθηκε: 1971, στην Addis Ababa της Αιθιοπίας. Ρόλος στο συγκρότημα: μπάσο, φωνητικά. Ενεργός στο συγκρότημα: 2006-σήμερα.

Boris Pelekh (τραγουδιστής, κιθαρίστας, συνθέτης, παραγωγός) Γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη, Η.Π.Α. Ρόλος στο συγκρότημα: κιθάρα, φωνητικά. Ενεργός στο συγκρότημα: 2015-σήμερα. Συμμετοχή σε άλλα σχήματα: Nat and Alex Wolff (2008-σήμερα), hey guy (2008-σήμερα).

Oliver Charles (μουσικός). Γεννήθηκε στo Los Angeles, Η.Π.Α. Ρόλος στο συγκρότημα: drums. Ενεργός στο συγκρότημα: 2009-σήμερα.

Pamela Jintana Racine (drummer, χορεύτρια). Γεννήθηκε: Δεκέμβριο 1977 στη Νέα Υόρκη, ΗΠΑ. Ρόλος στο συγκρότημα: κρουστά, φωνητικά, χορός. Ενεργή στο συγκρότημα: 1999-σήμερα.

Pedro Erazo (MC, μουσικός). Γεννήθηκε: 1979, στο Κίτο του Ισημερινού. Ρόλος στο συγκρότημα: κρουστά, MC. Ενεργός στο συγκρότημα: 2007-σήμερα.

Παλιότερα μέλη συγκροτήματος: Oren Kaplan, Elizebeth Sun, Eliot Ferguson, Karl Alvarez, Rea Mochiach, Sasha Kazatchkoff, Vlad Solovar, Ori Kaplan, Susan Donaldson, Chris Tattersall, Yuri Lemeshev

Τόπος δημιουργίας: Manhattan, Νέα Υόρκη, Η.Π.Α.

Ενεργοί στο χώρο της μουσικής: 1999-σήμερα

Βραβεία:  Οι Gogol Bordello έχουν κερδίσει 4 βραβεία μέχρι σήμερα : 1 Award for Worls Music 2007, 1 MOFFOM Audience Award 2008, 1 MUSIXINE Best Film Award 2009, 1 CPH:DOX Sound and Vision Award  2008,

Official Sitegogolbordello.com

Discography

Start Here
Start Here
1999 – Voi-La Intruder
1999 – Voi-La Intruder
2002 – Multi Kontra Culti vs. Irony
2002 – Multi Kontra Culti vs. Irony
2004 – J.U.F. (with Tamir Muskat)
2004 – J.U.F. (with Tamir Muskat)
2005 – Gypsy Punks: Underdog World Strike
2005 – Gypsy Punks: Underdog World Strike
2005 – East Infection (E.P.)
2005 – East Infection (E.P.)
2007 – Super Taranta!
2007 – Super Taranta!
2009 – Live From Axis Mundi
2009 – Live From Axis Mundi
2010 – Trans-Continental Hustle
2010 – Trans-Continental Hustle
2011 – Моя Цыганиада
2011 – Моя Цыганиада
2013 – Pura Vida Conspiracy
2013 – Pura Vida Conspiracy

1999 – Voi-La Intruder

  • Κυκλοφόρησε: 17 Σεπτεμβρίου 2002
  • Εταιρεία: Rubric
  • Μορφή: CD, digital download

 

Tracklist: 

1. «Sacred Darling» 1:48

2. «Voi-La Intruder» 3:07

3. «Greencard Husband» 2:20

4. «Passport» 4:21

5. «Start Wearing Purple» 3:25

6. «Shy Kind of Guy» 3:27

7. «Mussolini vs. Stalin» 2:43

8. «Letter to Mother» 3:50

9. «God-Like» 5:33

10. «Nomadic Chronicle» 4:22

11. «Letter to Castro (Costumes for Tonight)» 3:21

12. «Unvisible Zedd» 4:27

13. «Sex Spider» 3:07

14. «No Threat» 3:32

15. «Against the Nature» 7:22

2002 – Multi Kontra Culti vs. Irony

  • Κυκλοφόρησε: 17 Σεπτεμβρίου 2002
  • Εταιρεία: Rubric
  • Μορφή: CD, digital download

 

Tracklist: 

1. «When the Trickster Starts A-Poking (Bordello Kind of Guy)» 5:06

2. «Occurrence on the Border (Hopping on a Pogo-Gypsy Stick)» 3:26

3. «Haltura» 5:01

4. «Let’s Get Radical» 3:59

5. «Smarkatch» 3:14

6. «Future Kings» 4:40

7. «Punk Rock Parranda» 3:56

8. «Through the Roof ‘n’ Underground» 5:29

9. «Baro Foro» 9:02

10. «Hats Off to Kolpakoff» 2:21

11. «Huliganjetta» 5:39

2004 – J.U.F. (with Tamir Muskat)

  • Κυκλοφόρησε: 2004
  • Εταιρεία: Stinky Records
  • Μορφή: CD, digital download

 

Tracklist: 

1. «Gypsy Part of Town» 4:55

2. «When I Was a Little Spy» 4:53

3. «Super Rifle (Balkan Express Train Robbery)» 5:02

4. «J.U.F. Dub» 4:33

5. «Bassar (Spanish Car Service Special)» 3:31

6. «Last Wish of the Bride» 4:58

7. «Onto Transmigration» 5:44

8. «Balkanization of Amerikanization» 5:20

9. «Roumania» 3:34

10. «Panic So Charming (What the Fuck Style)» 3:53

11. «Samiao’s Day» 2:55

12. «Muskat (Slishal, No Ne Zapisal)» 5:32

2005 – Gypsy Punks: Underdog World Strike

  • Κυκλοφόρησε: 9 Αυγούστου 2005
  • Εταιρεία: SideOneDummy
  • Μορφή: CD, digital download

 

Tracklist: 

1. «Sally» 3:03

2. «I Would Never Wanna Be Young Again» 3:46

3. «Not a Crime» 4:31

4. «Immigrant Punk» 3:45

5. «60 Revolutions» 2:58

6. «Avenue B» 3:08

7. «Dogs Were Barking» 4:53

8. «Oh No» 2:59

9. «Start Wearing Purple» 3:43

10. «Think Locally, Fuck Globally» 4:23

11. «Underdog World Strike» 5:24

12. «Illumination» 3:52

13. «Santa Marinella» 5:28

14. «Undestructable» 4:53

15. «Mishto!» 6:51

2005 – East Infection (E.P.)

  • Κυκλοφόρησε: 22 Μαρτίου 2005
  • Εταιρεία: Integrated Studios
  • Μορφή: CD, digital download

 

Tracklist: 

1.»East Infection» 2:20

2. «Ave. B» 2:57

3. «Mala Vida» 3:08

4. «Copycat» 2:41

5. «Strange Uncles From Abroad» 4:13

6. «Madagascar-Roumania (Tu Jésty Fáta)» 6:32

Enhanced Element:

«Never Young Again» – Video by Dimon.

2007 – Super Taranta!

  • Κυκλοφόρησε: 10 Ιουλίου 2007
  • Εταιρεία: SideOneDummy
  • Μορφή: CD, digital download

 

Tracklist: 

1. «Ultimate» 3:29

2. «Wonderlust King» 3:58

3. «Zina-Marina» 4:19

4. «Supertheory of Supereverything» 2:56

5. «Harem in Tuscany (Taranta)» 3:33

6. «Dub the Frequencies of Love» 6:15

7. «My Strange Uncles from Abroad» 5:19

8. «Tribal Connection» 5:05

9. «Forces of Victory» 5:23

10. «Alcohol» 4:54

11. «Suddenly… (I Miss Carpaty)» 5:36

12. «Your Country» 4:15

13. «American Wedding» 3:38

14. «Super Taranta!» 6:44

iTunes Bonus Track

15. «Masha» 2:56

2009 – Live From Axis Mundi

  • Κυκλοφόρησε: 6 Οκτωβρίου 2009
  • Εταιρεία: SideOneDummy
  • Μορφή: CD, digital download

 

Tracklist: 

1.Ultimate (BBC Sessions)

2. Wonderlust King (BBC Sessions)

3. Mishto (BBC Sessions)

4. Alcohol (BBC Sessions)

5. American Wedding (BBC Sessions)

6. You Gave Up (Roumania) (BBC Sessions)

7. Stivali E Colbacco (Super Taranta Sessions)

8. Troubled Friends (Gypsy Punk Sessions)

9. 60 Revolutions (Demo)

10. Immigrant Punk (Demo)

11. Immigrant Punk (Instrumental)

2010 – Trans-Continental Hustle

  • Κυκλοφόρησε: 27 Απριλίου 2010
  • Εταιρεία: American Recordings
  • Μορφή: CD, digital download

 

Tracklist: 

1. «Pala Tute» 4:05

2. «My Companjera» 3:22

3. «Sun Is on My Side» 4:25

4. «Rebellious Love» 3:57

5. «Immigraniada (We Comin’ Rougher)» 3:47

6. «When Universes Collide» 4:48

7. «Uma Menina» 4:35

8. «Raise the Knowledge» 4:57

9. «Last One Goes the Hope» 4:35

10. «To Rise Above» 3:48

11. «In the Meantime in Pernambuco» 3:11

12. «Break the Spell» 4:07

13. «Trans-Continental Hustle» 4:17

iTunes Bonus Track

14. «Cynic» 3:23

2011 – Моя Цыганиада

  • Κυκλοφόρησε: 2011
  • Εταιρεία: Not On Label (Gogol Bordello Self-released) ‎
  • Μορφή: digital download

 

Tracklist: 

1.Трансмиграция (Мы С Тобой Заодно) 4:09

2. Моя Цыганиада (Трансконтинентальный Hustle) 3:52

3. Бесконечное Буги 4:50

4. Песенка Об Одессе 2:31

5. Баллада О Любви 6:04

6. Да Повыкурим, Да Повызнобим 1:07

7. Динамо 3:31

8. Києве Мій 3:09

9. Плывет Моряк 2:33

10. Stivali E Colbacco 3:57

11. Трансконтинентальный Hustle (Ремикс – Гудзь/Рея) 4:21

2013 – Pura Vida Conspiracy

  • Κυκλοφόρησε: 23 Ιουλίου 2013
  • Εταιρεία: ATO Records
  • Μορφή: CD, digital download

 

Tracklist: 

1. «We Rise Again» 3:42

2. «Dig Deep Enough» 3:42

3. «Malandrino» 3:33

4. «Lost Innocent World» 4:26

5. «It Is The Way You Name Your Ship» 3:38

6. «The Other Side of Rainbow» 3:16

7. «Amen» 4:15

8. «I Just Realized» 3:27

9. «My Gypsy Auto Pilot» 3:47

10. «Hieroglyph» 3:49

11. «John the Conqueror (Truth Is Always the Same)» 3:39

12. «We Shall Sail» (3:42, hidden track «Jealous Sister»starts at 7:38) 10:05

LP edition bonus tracks

12. «We Shall Sail»

13. «Crack the Case»

14. «Jealous Sister»

Gogol Bordello Top Hits by SounDarts.gr