skip to Main Content
Menu

Discography & ID : Gorillaz

Discography & ID : Gorillaz

Ύψος

Εικονικά μέλη συγκροτήματος

Πραγματικά μέλη συγκροτήματος

ID

Εικονικά μέλη συγκροτήματος:

Stuart «2D» Pot (Γεννήθηκε: 23 Μαΐου 1978. φωνή: Nelson De Freitas),

Russel Hobbs (Γεννήθηκε6 Ιουνίου 1966φωνή: Remi Kabaka),

Murdoc Niccals (Γεννήθηκε: 3 Ιουνίου 1975 φωνή: Phil Cornwell)

και Noodle (φωνή: Haruka Kuroda) (Γεννήθηκε: 31 Οκτωβρίου 1990, στην Ιαπωνία)

Πραγματικά μέλη συγκροτήματος:

Damon Albarn (Γεννήθηκε23 Μαρτίου 1968 στοWhitechapel, Λονδίνο, Αγγλία.Μέλος των Blur. φωνή, πλήκτρα, κιθάρες, μπάσο, τύμπανα, κρουστά, μελόντικα)

και Jamie Hewlett (Γεννήθηκε: 3 Απριλίου 1968, στο Horsham, Sussex, Αγγλίαillustration, visuals, FX)

Ενεργά μέλη στις ζωντανές εμφανίσεις τους:

Mike Smith (keyboards. Μέλος των The Ailerons. Ενεργός στο συγκρότημα από το 1998), Cass Browne (drums, κρουστά. Μέλος των Senseless Things. Ενεργός στο συγκρότημα από το 1998), Jeff Wootton (κιθάρα. Ενεργός στο συγκρότημα από το 2010), Mick Jones (κιθάρα. Μέλος των The Clash. Ενεργός στο συγκρότημα από το 2010), Paul Simonon (μπάσο. Μέλος των The Clash. Ενεργός στο συγκρότημα από το 2010), Jesse Hackett (keyboards. Ενεργός στο συγκρότημα από το 2010), Gabriel Wallace (drums, κρουστά. Ενεργός στο συγκρότημα από το 2010).

Πρώην μέλη στις ζωντανές εμφανίσεις τους: 

Simon Katz (κιθάρα. Μέλος των Jamiroquai. Ενεργός: 1998–2002), Junior Dan (μπάσο.Ενεργός: 1998–2002), William Lyonell (κιθάρα. Ενεργός: 1998–2005), Roberto Occhipinti (μπάσο. Ενεργός 2002),
Simon Tong (κιθάρα. Μέλος των The Verve.Ενεργός: 2005–2010),
Simon Jones (κιθάρα. Μέλος των The Verve. Ενεργός: 2005–2006),
Morgan Nicholls (μπάσο. Μέλος των Senseless Things. Ενεργός: 2005–2010).

Τόπος καταγωγής:  Essex, Ηνωμένο Βασίλειο

Ενεργοί στο χώρο της μουσικής: 1998-σήμερα

Βραβεία: Οι Gorillaz έχουν κερδίσει 18 βραβεία μέχρι σήμερα:

1 Grammy Award, 3 MTV Europe Music Awards, 3 Billboard Video Music Awards, 2 MTV Video Music Awards, 1 NME Award, 3 Q Awards, 1 GQ Award και 4 BT Music Digital Awards.

Website: gorillaz.com

Discography

Start here
Start here
2000 – Tomorrow Comes Today (E.P.)
2000 – Tomorrow Comes Today (E.P.)
2001 – Gorillaz
2001 – Gorillaz
2002 – G-Sides (Collection)
2002 – G-Sides (Collection)
2002 – Laika Come Home (Remix Album)
2002 – Laika Come Home (Remix Album)
2005 – Demon Days
2005 – Demon Days
2007 – D-Sides (Collection)
2007 – D-Sides (Collection)
2010 – Plastic Beach
2010 – Plastic Beach
2010 – iTunes Session (E.P.)
2010 – iTunes Session (E.P.)
2011 – The Fall
2011 – The Fall
2011 – The Singles Collection 2001–2011
2011 – The Singles Collection 2001–2011
2017 – Humanz
2017 – Humanz
2018 – The Now Now
2018 – The Now Now

Start here

  • Η δισκογραφία των Gorillaz αποτελείται από: 4 Studio albums, 2 EPs, 3 συλλογές και 3 Video Albums.
  • Οι Gorillaz είναι ένα Αγγλικό μουσικό και εικονικό εγχείρημα το οποίο δημιουργήθηκε το 1998 από τους Damon Albarn και Jamie Hewlett. Το εγχείρημα αποτελείται από τη μουσική των Gorillaz και μια σειρά χαρακτήρων cartoon, οι οποίοι αποτελούν το εικονικό συγκρότημα. Αποτελείται από τέσσερα κινηματογραφημένα μέλη, τους 2D (φωνητικά, πλήκτρα, μελόντικα), Murdoc Niccals (μπάσο), Noodle (κιθάρα, πλήκτρα και δεύτερη φωνή) και Russel Hobbs (ντραμς).
  • Ο Damon Albarn και ο Jamie Hewlett συναντήθηκαν για πρώτη φορά το 1990, όταν ο Graham Coxon, που είναι μεγάλος fan της δουλειάς του Hewlett, του ζήτησε να πάρει συνέντευξη από τους Blur, ένα νεοσύστατο ακόμα συγκρότημα που είχαν συστήσει οι Albarn και Coxon. Η συνέντευξη δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Deadline«, το σπίτι του γνωστού κόμικ του Hewlett, «Tank Girl«. Ο Hewlett αρχικά δεν συμπάθησε καθόλου τον Albarn, παρά το γεγονός πως ήταν ένας από καλύτερους γνώστες όλων των ζητημάτων της μπάντας. Οι δυο τους δεν τα πήγαιναν καθόλου καλά, κυρίως όταν ο Albarn άρχισε να βγαίνει με την πρώην φίλη του Coxon, την Jane Olliver. Παρά το γεγονός αυτό, ο Albarn και ο Hewlett ξεκίνησαν να μοιράζονται ένα διαμέρισμα στο Westbourne Grove στο Λονδίνο το 1997. Ο Hewlett είχε πρόσφατα χωρίσει με την Olliver και ο Albarn ήταν επίσης στο τέλος μιας μεγάλης σχέσης με την Justine Frischmann των Elastica.
  • Η ιδέα για τη δημιουργία των Gorillaz προέκυψε όταν οι δύο συγκάτοικοι έβλεπαν MTV. Αρχικά σκέφτηκαν την δημιουργία μιας ταινίας κινουμένων σχεδίων, με την μουσική των Blur. Το πρώτο τους όνομα ήταν «Gorilla» και το πρώτο τραγούδι που ηχογράφησαν ήταν το «Ghost Train«, το οποίο κυκλοφόρησε αργότερα ως b-side στο single τους «Rock the House» και στη συλλογή «G-Sides«.
  • Οι μουσικοί πίσω από την πρώτη ενσάρκωση των Gorillaz ήταν οι: Albarn, Del των Funky Homosapien, Dan των Automator και Kid Koala.
  • Αν και δεν κυκλοφόρησε ποτέ με το όνομα των Gorillaz, ο Albarn έχει δηλώσει πως ένα από τα πρώτα τραγούδια των Gorillaz ήταν το «On Your Own» που κυκλοφόρησε το 1997 από τους Blur, με το ομότιτλο άλμπουμ τους.
  • Tο ντεμπούτο τους album με τίτλο «Gorillaz», έχει πουλήσει πάνω από 7 εκατομμύρια αντίτυπα κάτι που τους εντάσσει στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες ως το πιο επιτυχημένο εικονικό συγκρότημα.
  • Το 2ο studio album τους με τίτλο «Demon Days» κυκλοφόρησε το 2005, έγινε 5 φορές πλατινένιο στο Ηνωμένο Βασίλειο, διπλά πλατινένιο στις Ηνωμένες Πολιτείες, είχε 5 υποψηφιότητες στα Grammy Award για το 2006 και κέρδισε μία από αυτές στη κατηγορία «Best Pop Collaboration with Vocals«.
  • Στις Live εμφανίσεις τους, το πραγματικό συγκρότημα παίζει πίσω από μια γιγαντιαία οθόνη προβολής , στην οποία προβάλλονται διάφορα γραφικά και εικόνες των εικονικών μελών των Gorillaz, όλα δημιουργήματα του Hewlett.
  • Στα albums του έχουν συνεργαστεί με μεγάλα ονόματα της παγκόσμιας δισκογραφίας όπως: Bobby Womack, Lou Reed, Neneh Cherry, De La Soul, Snoop Dogg, Mick Jones και Paul Simonon των The Clash, Kano, Metronomy, Junior Sanchez, Soulchild, Ibrahim Ferrer από τους Buena Vista Social Club κ.α.

2000 – Tomorrow Comes Today (E.P.)

  • Κυκλοφόρησε: 27 Νοεμβρίου 2000
  • Εταιρεία: Parlophone
  • Μορφή: CD

 

 

Tracklist:

Enhanced CD EP (2000)

1. «Tomorrow Comes Today» 3:14

2. «Rock the House» 4:09

3. «Latin Simone» 3:39

4. «12D3» 3:24

5. «Tomorrow Comes Today» (Enhanced Video) 3:23

CD single (2002)

1. «Tomorrow Comes Today» – 3:12

2. «Film Music» – 3:05

3. «Tomorrow Dub» (early version of «Bañana Baby») – 5:30

4.»Tomorrow Comes Today» (Video) – 3:23

12-inch single (2002)

1. «Tomorrow Comes Today» – 3:12

2. «Film Music» (Mode Remix) – 6:18

3. «Tomorrow Dub» (early version of «Bañana Baby») – 5:22

2001 – Gorillaz

  • Κυκλοφόρησε: 26 Μαρτίου 2001
  • Εταιρεία: Parlophone
  • Μορφή: CD, LP, Cassette, Digital download
  • Singles από το «Gorillaz«:
  1. «Tomorrow Comes Today» Κυκλοφόρησε: 27 Νοεμβρίου 2000
  2. «Clint Eastwood» Κυκλοφόρησε: 5 Μαρτίου 2001
  3. «19-2000» Κυκλοφόρησε: 25 Ιουνίου 2001
  4. «Rock the House» Κυκλοφόρησε: 22 Οκτωβρίου 2001

 

 

Tracklist:

1. «Re-Hash» 3:37

2. «5/4» 2:39

3. «Tomorrow Comes Today» 3:12

4. «New Genius (Brother)» 3:57

5. «Clint Eastwood» (featuring Del the Funky Homosapien) 5:39

6. «Man Research (Clapper)» 4:32

7. «Punk» 1:36

8. «Sound Check (Gravity)» 4:40

9. «Double Bass» 4:44

10. «Rock the House» (featuring Del the Funky Homosapien) 4:08

11. «19-2000» 3:27

12. «Latin Simone (¿Qué Pasa Contigo?)» (featuring Ibrahim Ferrer) 3:36

13. «Starshine» 3:31

14. «Slow Country» 3:35

15. «M1 A1» 3:54

2002 – G-Sides (Collection)

  • Κυκλοφόρησε: 11 Μαρτίου 2002 
  • Εταιρεία: Parlophone
  • Μορφή: CD, LP, Cassette, Digital download

 

 

Tracklist:

1. «19-2000» (Soulchild Remix) 3:27

2. «Dracula» 4:44

3. «Rock the House» (radio edit) (featuring Del the Funky Homosapien) 3:00

4. «The Sounder» (featuring Phi Life Cypher) 4:29

5. «Faust» 3:47

6. «Clint Eastwood» (Phi Life Cypher Version) 4:54

7. «Ghost Train» 3:56

8. «Hip Albatross» 2:44

9. «Left Hand Suzuki Method» (featuring Miho Hatori) 3:08

10. «12D3» 3:25

11. «Clint Eastwood» (video) 4:30

12. «Rock the House» (video) 3:39

2002 – Laika Come Home (Remix Album)

  • Κυκλοφόρησε: 1 Ιουλίου 2002
  • Εταιρεία: Parlophone
  • Μορφή: CD, LP, Cassette, Digital download
  • Singles από το «Laika Come Home«:
  1. «Lil’ Dub Chefin'» Κυκλοφόρησε: 22 Ιουλίου 2002

 

 

Tracklist:

1. «19-2000» (Jungle Fresh) 5:28

2. «Slow Country» (Strictly Rubbadub) 3:41

3. «Tomorrow Comes Today» (Bañana Baby) 5:29

4. «Man Research» (Monkey Racket) 5:57

5. «Punk» (De-Punked) 5:21

6. «5/4» (P.45) 4:26

7. «Starshine» (Dub Ø9) 5:17

8. «Sound Check (Gravity)» (Crooked Dub) 5:32

9. «New Genius (Brother)» (Mutant Genius) 5:02

10. «Re Hash» (Come Again) 6:05

11. «Clint Eastwood» (A Fistful of Peanuts) 5:53

12. «M1A1» (Lil’ Dub Chefin’) (6:07, with interlude) 5:42

2005 – Demon Days

  • Κυκλοφόρησε: 23 Μαΐου 2005
  • Εταιρεία: Parlophone
  • Μορφή: CD, LP, Cassette, Digital download
  • Singles από το «Demon Days«:
  1. «Feel Good Inc.» Κυκλοφόρησε: 9 Μαΐου 2005
  2. «Dare» Κυκλοφόρησε: 29 Αυγούστου 2005
  3. «Dirty Harry» Κυκλοφόρησε: 21 Νοεμβρίου 2005
  4. «El Mañana» Κυκλοφόρησε: 10 Απριλίου 2006
  5. «Kids with Guns» Κυκλοφόρησε: 10 Απριλίου 2006

 

 

Tracklist:

1. «Intro» 1:03

2. «Last Living Souls» 3:10

3. «Kids with Guns» (featuring Neneh Cherry) 3:45

4. «O Green World» 4:31

5. «Dirty Harry» (featuring Bootie Brown and The Children’s Youth Choir of San Fernandez) 3:43

6. «Feel Good Inc.» (featuring De La Soul) 3:41

7. «El Mañana» 3:50

8. «Every Planet We Reach Is Dead» (featuring Ike Turner) 4:53

9. «November Has Come» (featuring DOOM) 2:41

10. «All Alone» (featuring Roots Manuva & Martina Topley-Bird) 3:30

11. «White Light» 2:08

12. «DARE» (featuring Shaun Ryder & Rosie Wilson) 4:04

13. «Fire Coming Out of the Monkey’s Head» (featuring Dennis Hopper) 3:16

14. «Don’t Get Lost in Heaven» (featuring the London Community Gospel Choir) 2:00

15. «Demon Days» (featuring the London Community Gospel Choir) 4:28

2007 – D-Sides (Collection)

  • Κυκλοφόρησε: 19 Νοεμβρίου 2007
  • Εταιρεία: Parlophone
  • Μορφή: CD, LP, Cassette, Digital download

 

 

Tracklist:

1. «68 State» 4:48

2. «People» 3:27

3. «Hongkongaton» 3:33

4. «We Are Happy Landfill» 3:39

5. «Hong Kong» 7:15

6. «Highway (Under Construction)» 4:20

7. «Rockit» 3:33

8. «Bill Murray» (featuring The Bees) 3:52

9. «The Swagga» 4:57

10. «Murdoc Is God» 2:26

11. «Spitting Out the Demons» 5:10

12. «Don’t Get Lost In Heaven» (original demo version) 2:59

13. «Stop the Dams» (featuring Ghostigital) 5:38

Japanese bonus tracks

1. «DARE» (DFA remix) 12:14

2. «Feel Good Inc.» (Stanton Warriors remix) 7:24

3. «Kids with Guns» (Jamie T’s Turns to Monsters mix) 4:22

4. «DARE» (Soulwax remix) 5:42

5. «Kids with Guns» (Hot Chip remix) 7:09

6. «El Mañana» (Metronomy remix) 5:44

7. «DARE» (Junior Sanchez remix) 5:26

8. «Dirty Harry» (Schtung Chinese New Year remix) 3:53

9. «Kids with Guns» (Quiet Village remix) 10:08

2010 – Plastic Beach

  • Κυκλοφόρησε: 8 Μαρτίου 2010
  • Εταιρεία: Parlophone
  • Μορφή: CD, LP, Digital download
  • Singles από το «Plastic Beach«:
  1. «Stylo» Κυκλοφόρησε: 26 Ιανουαρίου 2010
  2. «Superfast Jellyfish» Κυκλοφόρησε: 9 Μαΐου 2010
  3. «On Melancholy Hill» Κυκλοφόρησε: 14 Ιουνίου 2010
  4. «Rhinestone Eyes» Κυκλοφόρησε: 6 Σεπτεμβρίου 2010

 

 

Tracklist:

1. «Orchestral Intro» 1:09

2. «Welcome to the World of the Plastic Beach» (with Snoop Dogg) 3:35

3. «White Flag» (with Bashy and Kano) 3:42

4. «Rhinestone Eyes» 3:19

5. «Stylo» (with Mos Def featuring Bobby Womack) 4:29

6. «Superfast Jellyfish» (with De La Soul and Gruff Rhys) 2:54

7. «Empire Ants» (with Yukimi Nagano) 4:43

8. «Glitter Freeze» (with Mark E. Smith) 4:02

9. «Some Kind of Nature» (with Lou Reed) 2:59

10. «On Melancholy Hill» 3:53

11. «Broken» 3:16

12. «Sweepstakes» (with Mos Def) 5:19

13. «Plastic Beach» 3:46

14. «To Binge» (with Yukimi Nagano) 3:55

15. «Cloud of Unknowing» (featuring Bobby Womack) 3:05

16. «Pirate Jet» 2:32

2010 – iTunes Session (E.P.)

  • Κυκλοφόρησε: 22 Οκτωβρίου 2010
  • Εταιρεία: Parlophone
  • Μορφή: Digital download

 

 

Tracklist:

1. «Clint Eastwood» – 4:32

2. «Dirty Harry» – 3:47

3. «Feel Good Inc.» – 3:37

4. «Kids With Guns» – 3:46

5. «Stylo» – 3:56

6. «Glitter Freeze» – 4:03

7. «On Melancholy Hill» – 3:29

8. «Rhinestone Eyes» – 3:20

9. «iTunes Interview» – 37:37

2011 – The Fall

  • Κυκλοφόρησε: 19 Απριλίου 2011
  • Εταιρεία: Parlophone
  • Μορφή: CD, LP, Digital download
  • Singles από το «The Fall«:
  1. «Phoner to Arizona» Κυκλοφόρησε: 24 Δεκεμβρίου 2010
  2. «Revolving Doors» Κυκλοφόρησε: 14 Μαρτίου 2011
  3. «Amarillo» Κυκλοφόρησε: 14 Μαρτίου 2011

 

 

Tracklist:

1. «Phoner to Arizona» 4:14

2. «Revolving Doors» 3:26

3. «HillBilly Man» (featuring. Mick Jones) 3:50

4. «Detroit» 2:03

5. «Shy-Town» 2:54

6. «Little Pink Plastic Bags» 3:09

7. «The Joplin Spider» 3:22

8. «The Parish of Space Dust» 2:25

9. «The Snake in Dallas» 2:11

10. «Amarillo» 3:24

11. «The Speak It Mountains» 2:14

12. «Aspen Forest» (featuring. Paul Simonon) 2:50

13. «Bobby in Phoenix» (featuring. Bobby Womack) 3:16

14. «California and the Slipping of the Sun» 3:24

15. «Seattle Yodel» (featuring. The Archie McPhee Yodelling Pickle) 0:38

2011 – The Singles Collection 2001–2011

  • Κυκλοφόρησε: 28 Νοεμβρίου 2011
  • Εταιρεία: Parlophone
  • Μορφή: CD, LP, digital download

 

Tracklist:

1. «Tomorrow Comes Today» 3:13

2. «Clint Eastwood» (featuring Del the Funky Homosapien) 5:42

3. «19-2000» 3:27

4. «Rock the House» (featuring Del the Funky Homosapien) 4:09

5. «Feel Good Inc.» (single edit) (featuring De La Soul) 3:42

6. «DARE» (single edit) (featuring Shaun Ryder) 3:33

7. «Dirty Harry» (single edit) (featuring Bootie Brown and San Fernandez Youth Chorus) 3:50

8. «Kids with Guns» (featuring Neneh Cherry) 3:46

9. «El Mañana» 3:51

10. «Stylo» (radio edit) (featuring Bobby Womack and Mos Def) 3:53

11. «Superfast Jellyfish» (edit) (featuring De La Soul and Gruff Rhys) 2:58

12. «On Melancholy Hill» (radio edit) 3:28

13. «Doncamatic» (featuring Daley) 3:20

14. «Clint Eastwood» (Ed Case/Sweetie Irie Refix) (edit) 3:41

15. «19-2000» (Soulchild remix) 3:29

Japanese bonus tracks

16. «Feel Good Inc.» (Noodle’s demo) 2:49

17. «Stylo» (Labrinth remix) (featuring Tinie Tempah) 4:15

2017 – Humanz

  • Κυκλοφόρησε: 28 Απριλίου 2017
  • Εταιρεία: Parlophone, Warner Bros.
  • Μορφή: CD, LP, digital download
  • Παραγωγή: Gorillaz, The Twilite Tone, Remi Kabaka
  • Singles από το «Humanz»:
  1. «Saturnz Barz» Κυκλοφόρησε: 23 Μαρτίου 2017
  2. «We Got the Power» Κυκλοφόρησε: 23 Μαρτίου 2017
  3. «Ascension» Κυκλοφόρησε: 23 Μαρτίου 2017
  4. «Andromeda» Κυκλοφόρησε: 23 Μαρτίου 2017
  5. «Let Me Out» Κυκλοφόρησε: 6 Απριλίου 2017

 

Tracklist:

1. «Intro: I Switched My Robot Off»

2. «Ascension» (feat.Vince Staples) 2:35

3. «Strobelite» (feat.Peven Everett)

4. «Saturnz Barz» (feat.Popcaan) 3:01

5. «Momentz» (feat.De La Soul)

6. «Interlude: The Non-Conformist Oath»

7. «Submission» (feat.Danny Brown and Kelela)

8. «Charger» (feat.Grace Jones)

9. «Interlude: Elevator Going Up»

10. «Andromeda» (feat.D.R.A.M.) 3:17

11. «Busted and Blue»

12. «Interlude: Talk Radio»

13. «Carnival» (feat. Anthony Hamilton)

14. «Let Me Out» (feat. Mavis Staples and Pusha T) 2:55

15. «Interlude: Penthouse»

16. «Sex Murder Party» (feat. Jamie Principle and Zebra Katz)

17. «She’s My Collar» (feat.Kali Uchis)

18. «Interlude: The Elephant»

19. «Hallelujah Money» (feat.Benjamin Clementine) 4:30

20. «We Got the Power» (feat. Jehnny Beth & Noel Gallagher) 2:19

Deluxe edition bonus tracks

21. «Interlude: New World»

22. «The Apprentice» (feat. Rag’n’Bone Man, Zebra Katz and Ray BLK)

23. «Halfway to the Halfway House» (feat. Peven Everett)

24. «Out of Body» (feat. Kilo Kish, Zebra Katz and Imani Vonshà)

25. «Ticker Tape» (feat. Carly Simon and Kali Uchis)

26. «Circle of Friendz» (feat. Brandon Markell Holmes)

2018 – The Now Now

  • Ημερομηνία κυκλοφορίας: 29 Ιουνίου 2018
  • Εταιρεία: Parlophone Records
  • Μορφή: CD, LP, Digital Download
  • Παραγωγή: Gorillaz, James Ford, Remi Kabaka
  • Singles από το “The Now Now”:
  1. “Humility” Κυκλοφόρησε: 31 Μαΐου 2018
  2. “Lake Zurich” Κυκλοφόρησε: 31 Μαΐου 2018
  3. “Sorcererz” Κυκλοφόρησε: 7 Ιουνίου 2018
  4. “Fire Flies” Κυκλοφόρησε: 14 Ιουνίου 2018
  5. “Hollywood” Κυκλοφόρησε: 21 Ιουνίου 2018

Tracklist:

1. “Humility” (feat. George Benson) – 3:17

2. “Tranz” – 2:42

3. “Hollywood” (feat. Snoop Dogg and Jamie Principle) – 4:53

4. “Kansas” – 4:08

5. “Sorcererz” – 3:00

6. “Idaho” – 3:42

7. “Lake Zurich” – 4:13

8. “Magic City” – 3:59

9. “Fire Flies” – 3:53

10. “One Percent” – 2:21

11. “Souk Eye” – 4:34

Megamix