skip to Main Content
Menu

Discography & ID : Gotan Project

Discography & ID : Gotan Project

Ύψος

Gallery

ID

Όνομα ΣυγκροτήματοςGotan Project

Προέλευση ονόματος : Το όνομα του συγκροτήματος πηγάζει από ένα γλωσσικό παιχνίδι, πολύ δημοφιλές στην ισπανική αργκό, που αφορά στην αντιστροφή των συλλαβών. Έτσι, η λέξη Tango μετατρέπεται σε Gotan, στο όνομα, δηλαδή, που το τρίο επέλεξε για το project του.

Μέλη του συγκροτήματος:

Eduardo Makaroff:  Γεννήθηκε: 4 Απριλίου 1954, στο Buenos Aires, Αργεντινή. Ρόλος στο συγκρότημα: κιθάρα. Ενεργός στο συγκρότημα: 1983-σήμερα. Συμμετοχές σε άλλα μουσικά σχήματα: Mano a Mano (1996-1999), Plaza Francia (2014-σήμερα).

Christoph H. Müller: Γεννήθηκε: 2 Ιουλίου 1967, στη Στουτγκάρδη της Γερμανίας. Ρόλος στο συγκρότημα: μπάσο. Ενεργός στο συγκρότημα: 1999-σήμερα. Συμμετοχές σε άλλα μουσικά σχήματα: Touch El Arab (1987-1988), Boyz from Brazil (1996-1999), Plaza Francia (2014-σήμερα).

Philippe Cohen-Solal: Γεννήθηκε: 13 Μαΐου 1961, στη Γαλλία. Ρόλος στο συγκρότημα: κιθάρα. Ενεργός στο συγκρότημα: 1999-σήμερα. Συμμετοχές σε άλλα μουσικά σχήματα: Boyz from Brazil (1996-1999).
Τόπος δημιουργίας: Buenos Aires, Αργεντινή.

Ενεργοί στο χώρο της μουσικής: 1999-σήμερα.

Βραβεία:  Οι Gotan Project έχουν κερδίσει 2 μουσικά βραβεία μέχρι σήμερα:

1 BBC Award for World Music (France/Argentina, 2007), 1 BBC World Music Awards (Best Newcomer, 2003).

Official Site: gotanproject.com

Πηγές: en.wikipedia.org

Discography

Start Here
Start Here
2001 – La Revancha del Tango
2001 – La Revancha del Tango
2001 – Gotan Project Remixes (E.P.)
2001 – Gotan Project Remixes (E.P.)
2002 – Santa Maria, Vol. 2 (E.P.)
2002 – Santa Maria, Vol. 2 (E.P.)
2003 – Una Musical Brutal EP
2003 – Una Musical Brutal EP
2004 – Inspiración Espiración (Remix Album)
2004 – Inspiración Espiración (Remix Album)
2006 – Lunático
2006 – Lunático
2006 – Mi Confesion (E.P.)
2006 – Mi Confesion (E.P.)
2006 – Live At KCRW (E.P.)
2006 – Live At KCRW (E.P.)
2006 – El Norte (E.P.)
2006 – El Norte (E.P.)
2008 – Gotan Project (Live)
2008 – Gotan Project (Live)
2008 – Gotan Object (Compilation)
2008 – Gotan Object (Compilation)
2010 – 3.0 Bonus Tracks	(E.P.)
2010 – 3.0 Bonus Tracks (E.P.)
2010 – Tango 3.0
2010 – Tango 3.0
2010 – Rayuela (E.P.)
2010 – Rayuela (E.P.)
2010 – Tango 3.0 Remix EP
2010 – Tango 3.0 Remix EP
2011 – La Gloria Remixes (E.P.)
2011 – La Gloria Remixes (E.P.)
2011 – Nueva Cumbia Remixes (E.P.)
2011 – Nueva Cumbia Remixes (E.P.)
2011 – La Revancha en Cumbia (Remix Album)
2011 – La Revancha en Cumbia (Remix Album)
2011 – Strength To Love (E.P.)
2011 – Strength To Love (E.P.)

Start Here

  • Οι Gotan Project, με βάση το Παρίσι, σχηματίστηκαν το 1999 από τους μουσικούς Eduardo Makaroff, Philippe Cohen Solal και Christoph H. Müller, (πρώην μέλος των Touch El Arab). Η πρώτη τους κυκλοφορία ήταν το δεκάιντσο «Vuelvo al Sur/El capitalismo foráneo» το 2000 και ακολούθησαν τα albums «La Revancha del Tango» (2001), «Inspiración-Espiración» (2004), «Lunático» (2006).
  • Οι Gotan Project, από τις πιο δραστήριες και δημιουργικές μπάντες διεθνώς, αναμιγνύουν με γνώση και έμπνευση, dub, triphop, jazz, αργεντίνικο tango καθώς και παραδοσιακές «street music” φόρμες και δίνοντάς μας αυτό που μπορεί να ονομαστεί tango-tronika. Ο ήχος των Gotan Project είναι ένας συνδυασμός κοσμοπολίτικου ήχου από τα club της Νέας Υόρκης μέχρι τις παραλίες του Ρίο.
  • Προτού τελειοποιήσουν τον ήχο των Gotan Project ”η ηλεκτρονική συναντά το tango”, οι Solal και Müller είxαν δημιουργήσει το 1996 το συγκρότημα the Boys from Brazil. Το album τους κυκλοφόρησε από το label του Solal, Ya Basta, και ενώ αμέσως κέντρισαν το ενδιαφέρον και γνώρισαν μεγάλη επιτυχία, το duo ένιωθε ότι έπρεπε να αναμείξει περισσότερα είδη μουσικής. Έτσι, συνεργάστηκαν με τον Makaroff και ακολούθησε η λαμπρή πορεία των Gotan Project.
  • Η Cristina Vilallonga σφράγισε τη μουσική των Gotan Project με τη φωνή της τόσο στο ντεμπούτο τους, “La Revancha de Tango”, αλλά και σε άλλα τρία albums με τελευταίο το “Tango 3.0” του 2010. Με την συγκλονιστική της παρουσία, αποτελεί το σήμερα της συνέχειας της tango παράδοσης, πράγμα που αντικατοπτρίζεται απόλυτα και στα προσωπικά της album με το group Tango Quartet. Το 2010 κυκλοφόρησε το τρίτο προσωπικό album της με τίτλο “Luna Borracha”.
  • Το τραγούδι τους ”Santa Maria (del Buen Ayre)” από το album «La Revancha del Tango» έντυσε μουσικά την ταινία «Shall We Dance», με την Jennifer Lopez και τον Richard Gere, καθώς και τις αμερικάνικες τηλεοπτικές σειρές «Nip/Tuck» και «Sex and the City».
  • Το 2004, ηχογράφησαν ένα σχετικά άγνωστο τραγούδι του Astor Piazzolla με την Brigitte Fontaine, το «Rue Saint-louis-en-l’île».
  • Ζωντανό υλικό των Gotan Project μεταδόθηκε στο show του Gilles Peterson στο BBC τον Μάιο του 2004 ενώ στο τέλος του 2006 το τραγούδι ”Epoca” από το «La Revancha del Tango» επένδυσε το διαφημιστικό των Boots στη βρετανική τηλεόραση, σε σκηνοθεσία του David LaChapelle.
  • Ο Philippe Cohen Solal έχει κυκλοφορήσει και ένα DJ set: «Inspiración Espiración – A Gotan Project DJ Set Selected & Mixed by Philippe Cohen Solal»(2004). Αυτό το album είναι μια συλλογή κλασσικών tangos από τους Anibal Troilo και Ástor Piazzolla, με remixes των Gotan Project.
  • Οι Eduardo Makaroff και Christoph H. Müller δημιούργησαν ως side-project το συγκρότημα Plaza Francia, μαζί με την τραγουδίστρια Catherine Ringer της γαλλικής μπάντας Les Rita Mitsouko.
  • To 2007 έδωσαν δυο συναυλίες στην Αθήνα στις 13 Φεβρουαρίου, στο Αθηνών Αρένα και στη Θεσσαλονίκη στις 14 Φεβρουαρίου, στο Principal Club αλλά και το 2010 (21 Ιουνίου) στο Θέατρο Λυκαβηττού.

2001 – La Revancha del Tango

  • Κυκλοφόρησε: 27 Νοεμβρίου 2001
  • Εταιρεία: XL Recordings, ¡Ya Basta!
  • Μορφή: CD, Digital Download

Tracklist:

1. «Queremos Paz» – 5:15

2. «Época» – 4:28

3. «Chunga’s Revenge» (Frank Zappa) – 5:02

4. «Tríptico» – 8:26

5. «Santa María (del Buen Ayre)» – 5:57

6. «Una Música Brutal» – 4:11

7. «El Capitalismo Foráneo» – 6:13

8. «Last Tango in Paris» – 5:50

9. «La del Ruso» – 6:22

10. «Vuelvo al Sur» – 6:59

2001 – Gotan Project Remixes (E.P.)

  • Κυκλοφόρησε: 2001
  • Εταιρεία: ¡Ya Basta!
  • Μορφή: CD

Tracklist:

1. Triptico (PK’s Trip De Luxe)

2. El Capitalismo Foraneo (Kushite Remix)

3. El Capitalismo Foraneo (La Lucha Remix)

2002 – Santa Maria, Vol. 2 (E.P.)

  • Κυκλοφόρησε: 16 Σεπτεμβρίου 2002
  • Εταιρεία: XL Recordings
  • Μορφή: Digital Download

Tracklist:

1. “Santa Maria (Del Buen Ayre)” – 5:59

2. “Época” – 4:27

3. “El Capitalismo Foráneo” (Kushite Remix) – 3:55

4. “Santa Maria” (Tom Middleton’s Cosmos Mix) – 8:34

5. “Triptico” (PK’s Trip De Luxe) – 10:12

2003 – Una Musical Brutal EP

  • Κυκλοφόρησε: 28 Οκτωβρίου 2003
  • Εταιρεία: ¡Ya Basta!
  • Μορφή: CD

Tracklist:

1. “Una Musical Brutal” (Radio Edit) – 3:48

2. “Una Musical Brutal” – 4:11

3. “Santa Maria” (Tom Middleton’s Cosmos Mix) – 8:34

4. “Santa Maria” (Pepe Bradock Wider Mix) – 7:03

2004 – Inspiración Espiración (Remix Album)

  • Κυκλοφόρησε: 14 Σεπτεμβρίου 2004
  • Εταιρεία: Beggars XL
  • Μορφή: CD, Digital Download

Tracklist:

1. «La Cumparsita» – 0:32

2. «Cité Tango» – 3:54

3. «Round About Midnight» – 7:09

4. «Confianzas» – 5:28

5. «The Man (El Hombre Remix)» – 7:12

6. «Percusiόn (Part 1)» – 4:14

7. «La Del Ruso (Calexico Version)» – 7:01

8. «El Capitalismo Foráneo (Antipop Consortium Remix)» – 3:26

9. «Tres Y Dos (Tango)» – 2:52

10. «M.A.T.H.» – 2:55

11. «Tríptico (Peter Kruder Trip De Luxe)» – 10:10

12. «Santa Maria (Del Buen Ayre) (Pepe Bradock Wider Remix)» – 7:06

2006 – Lunático

  • Κυκλοφόρησε: 11 Απριλίου 2006
  • Εταιρεία: XL Recordings, ¡Ya Basta!
  • Μορφή: CD, Digital Download
  • Singles από το «Lunático»:
  1. «Diferente» Κυκλοφόρησε: 2006
  2. «Mi Confesión» Κυκλοφόρησε: 2006
  3. «La Vigüela» Κυκλοφόρησε: 2007

Tracklist:

1. «Amor Porteño» – 5:08

2. «Notas» – 4:21

3. «Diferente» – 5:23

4. «Celos» – 5:31

5. «Lunático» – 3:00

6. «Mi Confesión» – 4:20

7. «Tango Canción» – 4:23

8. «La Vigüela» – 5:00

9. «Criminal» – 3:35

10. «Arrabal» – 3:58

11. «Domingo» – 4:14

12. «Paris, Texas» – 6:46

2006 – Mi Confesion (E.P.)

  • Κυκλοφόρησε: 6 Νοεμβρίου 2006
  • Εταιρεία: XL Recordings
  • Μορφή: CD, Digital Download

Tracklist:

1. «Mi Confesión» (Radio Edit) 3:28

2. «Mi Confesión» (Album Version) 4:20

2006 – Live At KCRW (E.P.)

  • Κυκλοφόρησε: 6 Νοεμβρίου 2006
  • Εταιρεία: XL Recordings
  • Μορφή: Digital Download

Tracklist:

1. «Diferente» – 5:38

2. «Notas» – 4:22

3. «Santa Maria (Del Buen Ayre)» – 4:51

2006 – El Norte (E.P.)

  • Κυκλοφόρησε: 16 Νοεμβρίου 2006
  • Εταιρεία: ¡Ya Basta!
  • Μορφή: CD

Tracklist:

1. El Norte – 4:35

2. Santa Maria (Del Buen Ayre / Recorded Live @ KCRW Radio) – 4:48

3. Arrabal (Haaksman & Haaksman Remix) – 5:54

4. Video 1: “Diferente” – 3:38

5. Video 2: “Mi Confesion” – 3:28

2008 – Gotan Project (Live)

  • Κυκλοφόρησε: 14 Νοεμβρίου 2008
  • Εταιρεία: ¡Ya Basta!
  • Μορφή: CD, Digital Download

Tracklist:

CD 1

La Revancha del Tango Tour

1. “Live Intro” – 1:32

2. “Queremos Paz” – 4:14

3. “Vuelvo Al Sur” – 6:03

4. “El Capitalismo Foraneo” – 5:47

5. “La Del Ruso” – 6:30

6. “Santa María (Del Buen Ayre)” – 8:26

7. “Nocturna” – 2:49

8. “Triptico” – 9:36

9. “Chunga’s Revenge” – 5:17

10. “Last Tango In Paris” – 6:19

11. “Sola” – 7:10

Bonus Track

12. “Santa María” (Versión Orquestal) – 2:57

CD 2

Lunático Tour

1. “Diferente” – 6:28

2. “La Vigüela” – 5:36

3. “Amor Porteńo” – 5:24

4. “Época” – 4:57

5. “Notas” – 4:30

6. “Lunático” – 3:17

7. “Che Bandonéon” (Interlude) – 1:21

8. “Una Música Brutal” – 4:02

9. “Santa María (Del Buen Ayre)” – 4:57

10. “Arrabal” – 4:52

11. “El Norte” – 5:14

12. “Criminal” – 3:46

13. “Tríptico” – 9:26

Bonus Track

14. “Diferente” (Versión Orquestal) – 4:00

2008 – Gotan Object (Compilation)

  • Κυκλοφόρησε: 18 Νοεμβρίου 2008
  • Εταιρεία: ¡Ya Basta!
  • Μορφή: CD (Box set)

Tracklist:

CD 1

La Revancha del Tango Tour

1. “Live Intro” – 1:32

2. “Queremos Paz” – 4:14

3. “Vuelvo Al Sur” – 6:03

4. “El Capitalismo Foraneo” – 5:47

5. “La Del Ruso” – 6:30

6. “Santa María (Del Buen Ayre)” – 8:26

7. “Nocturna” – 2:49

8. “Triptico” – 9:36

9. “Chunga’s Revenge” – 5:17

10. “Last Tango In Paris” – 6:19

11. “Sola” – 7:10

Bonus Track

12. “Santa María (Del Buen Ayre)” – 2:57

CD 2

Lunático Tour

1. “Diferente” – 6:28

2. “La Vigüela” – 5:36

3. “Amor Porteńo” – 5:24

4. “Época” – 4:57

5. “Notas” – 4:30

6. “Lunático” – 3:17

7. “Che Bandonéon” (Interlude) – 1:21

8. “Una Música Brutal” – 4:02

9. “Santa María (Del Buen Ayre)” – 4:57

10. “Arrabal” – 4:52

11. “El Norte” – 5:14

12. “Criminal” – 3:46

13. “Tríptico” – 9:26

Bonus Track

14. “Diferente” (Versión Orquestal) – 4:00

7″ Vinyl

1. “Santa María (Del Buen Ayre)” (Versión Orquestal) – 2:57

2. “Diferente” (Versión Orquestal) – 4:00

2010 – 3.0 Bonus Tracks (E.P.)

  • Κυκλοφόρησε: 2010
  • Εταιρεία: ¡Ya Basta!
  • Μορφή: CD

Tracklist:

1. «La Música De Siempre» – 3:42

2. «Diván» – 3:11

3. «Inmigrante» – 3:19

4. «Esclava Del Amor» – 3:26

5. «La Gloria» (Poirier Remix) – 4:47

2010 – Tango 3.0

  • Κυκλοφόρησε: 20 Απριλίου 2010
  • Εταιρεία: XL Recordings
  • Μορφή: CD, Digital Download
  • Singles από το «Tango 3.0»
  1. «La Gloria» Κυκλοφόρησε: 2010
  2. «Rayuela» Κυκλοφόρησε: 2010
  3. «Tu Misterio» Κυκλοφόρησε: 2010
  4. «Peligro» Κυκλοφόρησε: 2010

Tracklist:

1. «Tango Square» – 3:46

2. «Rayuela» – 4:27

3. «Desilusión» – 4:24

4. «Peligro» – 3:57

5. «La Gloria» – 3:47

6. «Mil Millones» – 5:49

7. «Tu Misterio» – 3:21 (featuring Daniel Melingo)

8. «De Hombre a Hombre» – 3:25

9. «El Mensajero» – 2:35

10. «Panamericana» – 4:33

11. «Érase Una Vez» – 4:20

2010 – Rayuela (E.P.)

  • Κυκλοφόρησε: 25 Οκτωβρίου 2010
  • Εταιρεία: XL Recordings
  • Μορφή: CD, LP, Digital Download

Tracklist:

1. “Rayuela” (Radio Edit) – 3:01

2. “Rayuela” (Daniel Haaksman Rmx Edit) – 3:43

3. “Rayuela” (Daniel Haaksman Rmx) – 6:15

4. “Rayuela” (Man Recordings Disco Mix) – 4:48

5. “Rayuela” (Album Version) – 4:28

2010 – Tango 3.0 Remix EP

  • Κυκλοφόρησε: 25 Οκτωβρίου 2010
  • Εταιρεία: XL Recordings
  • Μορφή: CD, Digital Download

Tracklist:

1. “De Hombre A Hombre” (Count And Sinden Caravan Of Courage Remix) – 4:51

2. “Rayuela” (Daniel Haaksman Remix) – 6:24

3. “Panamericana” (Michel Cleis Remix) – 9:16

4. “La Gloria” (El Remolón Remix) – 3:27

5. “Rayuela” (Man Recordings Disco Mix) – 4:57

6. “De Hombre A Hombre” (Âme Remix) – 8:06

7. “Peligro” (Lagartijeando Remix) – 4:33

2011 – La Gloria Remixes (E.P.)

  • Κυκλοφόρησε: 30 Μαρτίου 2011
  • Εταιρεία: ¡Ya Basta!
  • Μορφή: CD, LP, Digital Download

Tracklist:

1. “La Gloria” (Mãuss Remix) – 4:24

2. “La Gloria” (Bert On Beats Remix) – 6:05

3. “La Gloria” (The Ace Remix – Ex Figment) – 7:23

4. “La Gloria” (El Remolon Remix) – 3:22

2011 – Nueva Cumbia Remixes (E.P.)

  • Κυκλοφόρησε: 16 Απριλίου 2011
  • Εταιρεία: ¡Ya Basta!
  • Μορφή: LP, CD

Tracklist:

1. «Una Música Brutal» (El Hijo De La Cumbia Remix) – 4:35

2. «Tríptico» (Frikstailers Remix) – 4:09

2011 – La Revancha en Cumbia (Remix Album)

  • Κυκλοφόρησε: 25 Οκτωβρίου 2011
  • Εταιρεία: ¡Ya Basta!
  • Μορφή: CD, Digital Download

Tracklist:

1. “Queremos Paz” (King Coya Remix) – 5:13

2. “Época” (Chancha Via Circuito Remix) – 5:28

3. “Chunga’s Revenge” (Axel Krygier Remix) – 5:01

4. “Tríptico” (Frikstailers Remix) – 4:09

5. “Santa Maria” (Del Buen Ayre / Chancha Via Circuito Remix) – 4:28

6. “Una Música Brutal” (El Hijo De La Cumbia Remix) – 4:35

7. “El Capitalismo Foráneo” (Bomba Estéreo Remix) – 4:32

8. “Last Tango In Paris” (Fauna Remix) – 3:55

9. “La Del Ruso” (Tremor Remix feat. Metabombo) – 5:06

10. “Vuelvo Al Sur” (El Remolon Remix) – 5:36

2011 – Strength To Love (E.P.)

  • Κυκλοφόρησε: 31 Οκτωβρίου 2011
  • Εταιρεία: ¡Ya Basta!
  • Μορφή: LP, CD

Tracklist:

1. «Strength To Love» – 4:19

2. «Checkmate» / «Jaque Mate» – 4:11

Gotan Project Top Hits by SounDarts.gr