skip to Main Content
Menu

Discography & ID : Greta Van Fleet

Discography & ID : Greta Van Fleet

Ύψος

Gallery

Greta Van Fleet & Elton John

Josh Kiszka & Tom Hanks

Greta Van Fleet & The Struts

Greta Van Fleet & GuestLove

ID

Όνομα Συγκροτήματος: Greta Van Fleet

Προέλευση Ονόματος: Το όνομα της μπάντας δημιουργήθηκε όταν ένα από τα μέλη του άκουσε μια σχετική αναφορά στην Gretna Van Fleet, κάτοικο του Frankenmuth (από όπου κατάγονται και οι ίδιοι). Η χρήση της παραλλαγής («Greta») στο όνομά της έγινε με την (επακόλουθη) ευλογία της.

Μέλη Συγκροτήματος

Joshua «Josh» Kiszka: Γεννήθηκε: 23 Απριλίου 1996 στο Michigan, Η.Π.Α. (δίδυμος αδερφός του Jake) Ρόλος στο συγκρότημα: φωνή, ντέφι. Ενεργός στο συγκρότημα: 2012-σήμερα.

Jake Kiszka: Γεννήθηκε: 23 Απριλίου 1996 στο Michigan, Η.Π.Α. (δίδυμος αδερφός του Josh) Ρόλος στο συγκρότημα: κιθάρα, φωνητικά. Ενεργός στο συγκρότημα: 2012-σήμερα.

Samuel «Sam» Kiszka: Γεννήθηκε: 3 Απριλίου 1999 στο Michigan, Η.Π.Α. (αδερφός των Josh και Jake) Ρόλος στο συγκρότημα: μπάσο, keyboards, φωνητικά. Ενεργός στο συγκρότημα: 2012-σήμερα.

Daniel «Danny» WagnerΓεννήθηκε: 29 Δεκεμβρίου 1999 στο Michigan, Η.Π.Α. Ρόλος στο συγκρότημα: drums, φωνητικά. Ενεργός στο συγκρότημα: 2013-σήμερα.

Παλιότερα μέλη του συγκροτήματος

Kyle HauckΓεννήθηκε: ?. Ρόλος στο συγκρότημα: drums . Ενεργός στο συγκρότημα: 2012-2013.

Τόπος Δημιουργίας: Michigan, Η.Π.Α. 

Ενεργοί στο χώρο της μουσικής: 2012-σήμερα

Βραβεία: Οι Greta Van Fleet έχουν αποσπάσει τα εξής μουσικά βραβεία μέχρι σήμερα:

1 Loudwire Music Award, κ.α.

Για να δείτε την λίστα με όλα τα βραβεία και τις υποψηφιότητες που έχουν αποσπάσει οι Greta Van Fleet κάντε κλικ εδώ.

Official Website: gretavanfleet.com

πηγές: en.wikipedia.org, google

Discography

Start Here
Start Here
2017 – Black Smoke Rising (E.P.)
2017 – Black Smoke Rising (E.P.)
2017 – From the Fires (E.P.)
2017 – From the Fires (E.P.)
2018 – Anthem of the Peaceful Army
2018 – Anthem of the Peaceful Army

Start Here

  • Οι Greta Van Fleet είναι ένα rock συγκρότημα από το Frankenmuth του Michigan, που αποτελείται από τους δίδυμους αδερφούς Josh Kiszka (φωνητικά) και Jake Kiszka (κιθάρα), τον μικρότερο αδελφό τους Sam Kiszka (μπάσο) και τον drummer, Danny Wagner ίδρυσαν το συγκρότημα το 2012. Οι Greta Van Fleet υπέγραψαν συμβόλαιο με τη Lava Records το Μαρτιο του 2017. Τον Απρίλιο της ίδιας χρονιάς κυκλοφόρησαν το ντεμπούτο EP τους “Black Smoke Rising”. Έφτασε στη θέση νούμερο ένα του Mainstream Rock και Active Rock του αμερικάνικου Billboard. Το Νοέμβριο του 2017 κυκλοφόρησαν ακόμα ένα EP με τίτλο “From The Fires” και το 2018 κυκλοφόρησαν την πρώτη, ολοκληρωμένη τους δισκογραφική δουλειά με τίτλο «Anthem of the Peaceful Army». Έκτοτε κάνουν περιοδείες και live. Απολαμβάνουν επίσης επαίνους από τα μεγαλύτερα ονόματα της rock σκηνής. Η μουσική τους έχει χαρακτηριστεί ως hard rock και blues rock.
  • O Danny Wagner, αντικατέστησε το αρχικό μέλος του σχήματος Kyle Hauck, ο οποίος αποχώρησε από το συγκρότημα το 2013.
  • Το όνομα Greta Van Fleet, προέρχεται από τον πρώτο drummer της μπάντας, Kyle Hauck. Όταν η μπάντα ετοιμαζόταν για το πρώτο της live, στην μικρή πόλη του Frankenmuth, από την οποία κατάγονται, δεν είχαν ακόμα όνομα. Μέσα στον ιδεοκαταιγισμό, ο Kyle, ανακοίνωσε πως έπρεπε να φύγει για να βοηθήσει την κυρία Gretna Van Fleet να κόψει κάτι ξύλα. Τότε ήταν που ο Josh Kiszka αποφάσισε πως αυτό θα ήταν το όνομα της μπάντας, χωρίς το –n.
  • Απέσπασαν τέσσερις υποψηφιότητες στα βραβεία Grammy 2019 στις κατηγορίες «Best New Artist», «Best Rock Performance», «Best Rock Song» και «Best Rock Album».
  • Το ντεμπούτο single τους, «Highway Tune», έφτασε στην κορυφή του Billboard Mainstream Rock και Active Rock charts τον Σεπτέμβριο του 2017 και διατήρησε τη θέση αυτή για τέσσερις συνεχόμενες εβδομάδες. Το ντεμπούτο studio album, πλήρους μήκους με τίτλο «Anthem of the Peaceful Army» κυκλοφόρησε στις 19 Οκτωβρίου 2018 και έφτασε στην κορυφή των charts στο Billboard Rock Album την πρώτη εβδομάδα μετά την κυκλοφορία του, με το πρώτο single του album «When the Curtain Falls» να γίνεται το τρίτο τραγούδι του συγκροτήματος που φτάνει σε υψηλές θέσεις στο Billboard Mainstream Rock Charts.

2017 – Black Smoke Rising (E.P.)

  • Κυκλοφόρησε: 21 Απριλίου 2017
  • Εταιρεία: Republic Records
  • Μορφή: CD, LP, Digital Release
  • Παραγωγή: Marlon Young, Al Sutton
  • Singles από το «Black Smoke Rising»:
  1. «Highway Tune» Κυκλοφόρησε: 31 Μαρτίου 2017
  2. «Safari Song» Κυκλοφόρησε: 15 Οκτωβρίου 2017

Tracklist:

1. «Highway Tune» – 3:01

2. «Safari Song» – 3:56

3. «Flower Power» – 5:13

4. «Black Smoke Rising» – 4:21

2017 – From the Fires (E.P.)

  • Κυκλοφόρησε: 10 Νοεμβρίου 2017
  • Εταιρεία: Republic Records
  • Μορφή: Digital Release
  • Παραγωγή: Marlon Young, Al Sutton
  • Singles από το «From the Fires»:
  1. «Highway Tune» Κυκλοφόρησε: 31 Μαρτίου 2017
  2. «Safari Song» Κυκλοφόρησε: 15 Οκτωβρίου 2017

Tracklist:

1. «Safari Song» 3:56

2. «Edge of Darkness» 4:28

3. «Flower Power» 5:13

4. «A Change Is Gonna Come» 3:17

5. «Highway Tune» 3:01

6. «Meet on the Ledge» 3:50

7. «Talk on the Street» 4:09

8. «Black Smoke Rising» 4:21

2018 – Anthem of the Peaceful Army

  • Κυκλοφόρησε: 19 Οκτωβρίου 2018
  • Εταιρεία: Republic Records
  • Μορφή: CD, LP, Digital Release
  • Παραγωγή: Marlon Young, Al Sutton, Herschel Boone
  • Singles από το «Anthem of the Peaceful Army»:
  1. «When the Curtain Falls» Κυκλοφόρησε: 17 Ιουλίου 2018
  2. «You’re the One» Κυκλοφόρησε: 27 Νοεμβρίου 2018 

Tracklist:

1. «Age of Man» – 6:06

2. «The Cold Wind» – 3:16

3. «When the Curtain Falls» – 3:42

4. «Watching Over» – 4:28

5. «Lover, Leaver (Taker, Believer)» – 6:01

6. «You’re the One» – 4:25

7. «The New Day» – 3:44

8. «Mountain of the Sun» – 4:30

9. «Brave New World» – 5:00

10. «Anthem» – 4:41

Greta Van Fleet Top Hits by SounDarts.gr