skip to Main Content
Menu

Discography & ID : Hozier

Discography & ID : Hozier

Ύψος

Gallery

Hozier & Caroline Trentini

Annie Lennox & Hozier

James Bay, Hozier, George Ezra

ID

Καλλιτεχνικό Όνομα: Hozier

Ολόκληρο Όνομα: Andrew Hozier-Byrne

Ημερομηνία Γέννησης: 17 Μαρτίου 1990

Τόπος Γέννησης: Bray, County Wicklow, Ιρλανδία

Επάγγελμα: μουσικός, τραγουδιστής, τραγουδοποιός

Οικογενειακή Κατάσταση: single

Αδέρφια: Jon Hozier-Byrne (μεγαλύτερος)

Γονείς:  John Byrne (μουσικός blues) και Raine Hozier-Bryne (ζωγράφος)

Ενεργός στη μουσική: 2008-σήμερα

Βραβεία:  O Hozier έχει αποσπάσει 5 μουσικά βραβεία μέχρι σήμερα:

1 Teen Choice Award, 1 European Border Breakers Award, 2 Billboard Music Awards, 1 BBC Music Award

Για να δείτε την λίστα με όλα τα βραβεία και τις υποψηφιότητες που έχει αποσπάσει o Hozier κάντε κλικ εδώ.

Official Website: hozier.com

πηγές: en.wikipedia.org, google

Discography

Start Here
Start Here
2013 – Take Me to Church (E.P.)
2013 – Take Me to Church (E.P.)
2014 – From Eden (E.P.)
2014 – From Eden (E.P.)
2014 – Hozier
2014 – Hozier
2015 – Live in America (E.P.)
2015 – Live in America (E.P.)
2018 – Nina Cried Power	(E.P.)
2018 – Nina Cried Power (E.P.)

Start Here

  • Ο Andrew Hozier-Byrne γεννήθηκε στις 17 Μαρτίου 1990 και έγινε γνωστός με το καλλιτεχνικό όνομα Hozier. Είναι Ιρλανδός τραγουδοποιός.
  • Ο Hozier γεννήθηκε στην πόλη Μπρέι της Ιρλανδίας. Ο πατέρας του ήταν για μια περίοδο μουσικός της μπλουζ στο Δουβλίνο, και συγκεκριμένα ντράμερ. Η καθήλωσή του σε αναπηρικό αμαξίδιο είχε μεγάλο αντίκτυπο – ηθικό και οικονομικό – στην οικογένεια.
  • Ο ίδιος ο Hozier ξεκίνησε να ασχολείται με τη μουσική στην εφηβεία του, μαθαίνοντας κιθάρα και επιλέγοντας να επικεντρωθεί στη φολκ, τη γκόσπελ και τη μπλουζ μουσική. Γράφτηκε στο Κολέγιο Τρίνιτυ με στόχο να αποκτήσει πτυχίο στη Μουσική, σύντομα όμως τα παράτησε προκειμένου να επικεντρωθεί στη σύνθεση και την ηχογράφηση κομματιών. Πρόλαβε ωστόσο να αφήσει κάποια αίσθηση ως μονωδός στην Trinity Orchestra.
  • Οι πρώτες του προσπάθειες να ηχογραφήσει μουσική σε στούντιο είχαν ποπ προσανατολισμό κάτι που τον άφησε ανικανοποίητο καθώς θεώρησε πως οφείλονταν περισσότερο σε πειραματισμούς των παραγωγών κι όχι στο προσωπικό του αισθητήριο. Έτσι μετέφερε τις δραστηριότητές του στο σπίτι, προκειμένου να βρει τη μουσική του ταυτότητα. Παράλληλα δούλεψε με τον παραγωγό και μηχανικό ήχου Ρομπ Κίργουαν
  • Το 2013 κυκλοφόρησε το πρώτο του E.P. με τίτλο «Take Me to Church». Το ομώνυμο τραγούδι, το οποίο τον έφερε στη δημοσιότητα αφού έγινε viral στο YouTube και το Reddit, καθώς και Νο.2 στα ιρλανδικά charts, περιγράφει με μεταφορικές εικόνες την αγάπη προς έναν εραστή ως θρησκεία, χρησιμοποιώντας εκτενώς εκκλησιαστικό λεξιλόγιο. Έχει θέμα την «υποστήριξη του εαυτού μας και την επαναδιεκδίκηση της ανθρώπινης υπόστασης μέσω μιας πράξης αγάπης». Παράλληλα ασκεί κριτική στους οργανισμούς που υπονομεύουν αυτή την ανθρώπινη υπόσταση, ποινικοποιώντας τη σεξουαλικότητα. Το τραγούδι έτυχε μεγάλης προσοχής από τον Τύπο, καθώς το μουσικό video clip που το συνόδεψε καταδικάζει την πολιτική του ρωσικού κράτους απέναντι στους LGBT παρουσιάζοντας ένα ζευγάρι ομοφυλόφιλων ανδρών να υποφέρει στα χέρια τραμπούκων. Ο τραγουδιστής δήλωσε πως το τραγούδι δεν είναι εμπνευσμένο από προσωπική εμπειρία, αλλά πρόκειται για ένα είδος διαμαρτυρίας κατά της καταπάτησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, καθώς η αντίδραση στον κοινωνικό ρατσισμό είναι κάτι που ο καθένας χρωστά για την καλυτέρευση της κοινωνίας. Το ευρύτερο EP είναι ιδιαίτερα επηρεασμένο από το λογοτεχνικό έργο «The Portrait of an Artist As a Young Man» του James Jones, το οποίο σύμφωνα με τον καλλιτέχνη είναι η ιστορία «ενός άνδρα που πασχίζει να βρει την ταυτότητά του σε μια καταπιεστική θρησκευτική κοινωνία, σε μια εποχή που η Καθολική Εκκλησία και ο εθνικισμός ασκούσαν μεγάλη επιρροή από την οποία θέλει να απαλλαγεί».
  • Ο τραγουδιστής πραγματοποίησε κατόπιν συναυλίες σε πολλές πόλεις, παρουσιάζοντας δε το «Take Me to Church» στις δημοφιλείς αμερικάνικες τηλεοπτικές εκπομπές των David Letterman και Ellen Degeneris.
  • Το 2014 κυκλοφόρησε το νέο EP του καλλιτέχνη με τίτλο «From Eden», καθώς κι ένα νέο video clip για το τραγούδι «Sedated». Τα εξώφυλλα των κυκλοφοριών του φιλοτέχνησε μέχρι σήμερα η καλλιτέχνις μητέρα του.
  • To 2015 το «Take Me to Church» ήταν υποψήφιο για βραβείο Grammy στην κατηγορία «Song of The Year», το οποίο ερμήνευσε ζωντανά στην τελετή την ίδια χρονιά σε μορφή ντουέτου μαζί με την Annie Lennox.
  • To 2016 κυκλοφόρησε το single «Better Love» που συμπεριλήφθηκε στο soundtrack της ταινίας «The Legend of Tarzan».
  • To 2018 κυκλοφόρησε το EP, «Nina Cried Power» από το οποίο ξεχώρισε το ομότιτλο single που είναι σε συνεργασία με την μεγάλη τραγουδίστρια Mavis Staples.

πηγή: el.wikipedia.org

2013 – Take Me to Church (E.P.)

  • Κυκλοφόρησε: 13 Σεπτεμβρίου 2013
  • Εταιρεία: Rubyworks, Island
  • Παραγωγή: Rob Kirwan
  • Μορφή: digital download

Tracklist:

1. «Take Me to Church» 4:01

2. «Like Real People Do» 3:17

3. «Angel of Small Death & the Codeine Scene» 3:38

4. «Cherry Wine» (Live) 3:59

2014 – From Eden (E.P.)

  • Κυκλοφόρησε: 9 Μαρτίου 2014
  • Εταιρεία: Rubyworks, Island
  • Παραγωγή: Rob Kirwan, Andrew Hozier-Byrne
  • Μορφή: digital download

Tracklist:

1. «From Eden» 3:42

2. «Work Song» 3:49

3. «Arsonist’s Lullabye» 4:25

4. «To Be Alone» (live) 5:12

2014 – Hozier

  • Κυκλοφόρησε: 19 Σεπτεμβρίου 2014
  • Εταιρεία: Rubyworks, Island
  • Μορφή: digital download
  • Παραγωγή: Rob Kirwan
  • Πιστοποιήσεις: IRMA: 6× Platinum, ARIA: Platinum, MC: Platinum, BPI: Platinum, NVPI: Platinum, RIAA: 2× Platinum, RMNZ: Gold
  • Singles από το “Hozier”:
  1. «Take Me to Church» Κυκλοφόρησε: 13 Σεπτεμβρίου 2013
  2. «From Eden» Κυκλοφόρησε: 9 Μαρτίου 2014
  3. «Sedated» Κυκλοφόρησε: 20 Μαΐου 2014
  4. «Someone New» Κυκλοφόρησε: 2 Μαρτίου 2015
  5. «Work Song» Κυκλοφόρησε: 23 Μαρτίου 2015
  6. «Jackie and Wilson» Κυκλοφόρησε: 29 Σεπτεμβρίου 2015
  7. «Cherry Wine» Κυκλοφόρησε: 14 Φεβρουαρίου 2016

Tracklist:

1. «Take Me to Church» 4:02

2. «Angel of Small Death and the Codeine Scene» 3:39

3. «Jackie and Wilson» 3:43

4. «Someone New» 3:42

5. «To Be Alone» 5:23

6. «From Eden» 4:43

7. «In a Week» (feat. Karen Cowley) 5:18

8. «Sedated» 3:27

9. «Work Song» 3:49

10. «Like Real People Do» 3:18

11. «It Will Come Back» 4:37

12. «Foreigner’s God» 3:45

13. «Cherry Wine» (Live) 4:00

Deluxe version (disc 2)

1. «In the Woods Somewhere» 5:31

2. «Run» 4:14

3. «Arsonist’s Lullabye» 4:26

4. «My Love Will Never Die» 3:55

iTunes Festival Deluxe Edition (disc 3)

1. «Like Real People Do (Live at iTunes Festival, London / 2014)» 3:22

2. «Angel of Small Death & the Codeine Scene (Live at iTunes Festival, London / 2014)» 3:38

3. «Jackie and Wilson (Live at iTunes Festival, London / 2014)» 3:38

4. «To Be Alone (Live at iTunes Festival, London / 2014)» 5:33

5. «Someone New (Live at iTunes Festival, London / 2014)» 4:23

6. «Work Song (Live at iTunes Festival, London / 2014)» 4:02

Target-only Exclusive Edition (disc 2)

1. «Problem/Regulate (BBC Live Version)» 3:34

2. «Illinois Blues (BBC Live Version)»

3. «Whole Lotta Love (BBC Live Version)»

4. «Do I Wanna Know? (BBC Live Version)»

5. «Lay Me Down (BBC Live Version)» 3:36

2015 – Live in America (E.P.)

  • Κυκλοφόρησε: 31 Ιουλίου 2015
  • Εταιρεία: Columbia Records
  • Μορφή: digital download

Tracklist:

1.Like Real People Do 3:58

2.From Eden 4:29

3. Jackie and Wilson 3:59

4. Someone New 4:20

5. Work Song 4:09

6. Take Me to Church 4:20

2018 – Nina Cried Power (E.P.)

  • Κυκλοφόρησε: 6 Σεπτεμβρίου 2018
  • Εταιρεία: Columbia Records
  • Μορφή: digital download
  • Singles από το “Nina Cried Power ”:
  1. «Nina Cried Power» Κυκλοφόρησε: 6 Σεπτεμβρίου 2018

Tracklist:

1. Nina Cried Power (feat. Mavis Staples) 3:45

2. Nfwmb 4:19

3. Moment’s Silence (Common Tongue) 4:14

4. Shrike 5:00

Hozier Top Hits by SounDarts.gr