skip to Main Content
Menu

Discography & ID : Il Volo

Discography & ID : Il Volo

Ύψος

Gallery

Il Volo

Il Volo

Il Volo

Il Volo, Lady Gaga & Tony Bennett

Barbra Streisand & Il Volo

Gloria & Emilio Estefan & Il Volo

Plácido Domingo & Il Volo

Il Volo & Steven Tyler

Il Volo & Laura Pausini

Woody Allen & Il Volo

2Cellos & Il Volo

Il Volo & Selena Gomez

Il Volo & Pope Francis

ID

Όνομα Συγκροτήματος: Il Volo

Προέλευση Ονόματος: Αρχικά υιοθέτησαν το όνομα, «I Tre Tenorini» και λίγο αργότερα, «The Tryo». Στα τέλη του 2010 αποφάσισαν να αλλάξουν το όνομα τους σε «Il Volo» που σημαίνει «πτήση/πέταγμα»! 

Μέλη Συγκροτήματος

Piero Barone: Γεννήθηκε: 24 Ιουνίου 1993 στο Naro, Ιταλία. Ρόλος στο συγκρότημα: φωνή. Ενεργός στο συγκρότημα: 2009-σήμερα.

Ignazio BoschettoΓεννήθηκε: 4 Οκτωβρίου 1994 στη Bologna, Emilia-Romagna, Ιταλία. Ρόλος στο συγκρότημα: φωνή. Ενεργός στο συγκρότημα: 2009-σήμερα.

Gianluca GinobleΓεννήθηκε: 11 Φεβρουαρίου 1995 στο Roseto degli Abruzzi, Ιταλία. Ρόλος στο συγκρότημα: φωνή. Ενεργός στο συγκρότημα: 2009-σήμερα.

Τόπος Δημιουργίας: Ρώμη, Ιταλία

Ενεργοί στο χώρο της μουσικής: 2010-σήμερα

Βραβεία: Οι Il Volo έχουν αποσπάσει πάνω από 10 μουσικά βραβεία μέχρι σήμερα:

2 Billboard Latin Music Awards, 5 Wind Music Awards, 1 Sanremo Music Festival Award, 1 Diosas de Plata, 1 Premio Tu Mundo, 1 Marcel Bezençon Award, 1 Premio PMI κ.α.

Εκπροσώπησαν την Ιταλία στον Διαγωνισμό Τραγουδιού Eurovision 2015 που πραγματοποιήθηκε στην Βιέννη της Αυστρίας, με το τραγούδι «Grande amore». Εκεί κατέλαβαν την 3η θέση με 292 βαθμούς.

Για να δείτε την λίστα με όλα τα βραβεία και τις υποψηφιότητες που έχουν αποσπάσει οι Il Volo κάντε κλικ εδώ.

Official Websiteilvolomusic.com

πηγές: en.wikipedia.org, google

Discography

Start Here
Start Here
2010 – Il Volo
2010 – Il Volo
2011 – Christmas Favorites (EP)
2011 – Christmas Favorites (EP)
2012 – We Are Love
2012 – We Are Love
2013 – Buon Natale: The Christmas Album
2013 – Buon Natale: The Christmas Album
2015 – Sanremo grande amore
2015 – Sanremo grande amore
2015 – L’Amore Si Muove/Grande Amore
2015 – L’Amore Si Muove/Grande Amore
2016 – Notte Magica: A Tribute to the Three Tenors (with Plácido Domingo)
2016 – Notte Magica: A Tribute to the Three Tenors (with Plácido Domingo)
2018 – Ámame
2018 – Ámame
2019 – Musica
2019 – Musica

Start Here

  • Οι Il Volo (ελληνικά: η πτήση, το πέταγμα) είναι ιταλικό συγκρότημα, αποτελούμενο από τρεις άντρες τραγουδιστές: τους τενόρους Πιέρο Μπαρόνε, Ινιάτσιο Μποσκέτο και τον βαρύτονο Gianluca Ginoble. Έχοντας κερδίσει τον ιταλικό εθνικό τελικό, το ιστορικό Φέστιβαλ του Σαν Ρέμο, εκπροσώπησαν την Ιταλία στον Διαγωνισμό Τραγουδιού Eurovision 2015 που πραγματοποιήθηκε στην Βιέννη της Αυστρίας, με το τραγούδι «Grande amore» που σημαίνει «Μεγάλη αγάπη». Εκεί κατέλαβαν την 3η θέση με 292 βαθμούς. Η Ελλάδα, η Κύπρος καθώς επίσης και πολλά άλλα κράτη έδωσαν στο ιταλικό τραγούδι τους 12 βαθμούς τους. Μάλιστα, από πολλούς ειδικούς και μη, θεωρούταν ίσως το πιο δίκαιο τραγούδι για την νίκη, είτε λόγω ποιότητας, είτε του ταλέντου των νεαρών ερμηνευτών. Εμφανίστηκαν στο προσκήνιο το 2009, σε ένα τηλεοπτικό show τραγουδιού στην Ιταλία, και το 2010 έβγαλαν πλατινένιο δίσκο. Έπειτα ακολούθησαν διάφορες περιοδείες στην Αμερική, την υπόλοιπη Ευρώπη και σε άλλες ηπείρους ενώ, κυκλοφόρησαν νέα τραγούδια όπως το We Are Love (2012), Más allá (2014), Constantemente Mía (2013) και άλλα.
  • To 2009, συμμετείχαν και οι 3, ατομικά στον εφηβικό διαγωνισμό Ti lascio una canzone, όπου ο Gianluca Ginoble αναδείχθηκε νικητής. Οι παραγωγοί του show είχαν την ιδεά να φτιάξουν αυτό το τρίο, με αρχικό όνομα τους το «I Tre Tenorini», το οποίο λίγο αργότερα άλλαξε σε «The Tryo». Με αυτό το όνομα συμμετείχαν στο «We Are the World 25 for Haiti», διασκευάζοντας το γνωστό τραγούδι του 1985, «We are the World».
  • Το 2010, άλλαξαν το όνομα τους σε Il Volo, κυκλοφόρησαν το πρώτο τους album το οποίο βρέθηκε στην κορυφή των charts. Το single τους O sole mio, κατάφερε να μπει στο Billboard Chart στην κατηγορία Classical Songs. Έχουν κερδίσει 2 Grammys, έχουν τραγουδήσει στην Detroit Opera House, έχουν κάνει συναυλία με την Barbara Streisand.
  • Ο Gianluca Ginoble, γεννήθηκε στο Άτρι, του Αμπρούτσο στην Ιταλία, στις 11 Φεβρουαρίου 1995. Είναι μέλος του συγκροτήματος από το 2010. Το 2009 κέρδισε τον ιταλικό τηλεοπτικό διαγωνισμό τραγουδιού Ti lascio canzone (Σας αφήνω ένα τραγούδι).
  • Ο Ignazio Boschetto γεννήθηκε στις 4 Οκτωβρίου 1994 στην Μπολόνια της Εμίλια-Ρομάνια στην Ιταλία και είναι μέλος του συγκροτήματος από το 2010. Όπως λένε και οι τρεις τραγουδιστές, ο Ινιάτσιο είναι το χιουμοριστικό κομμάτι των Il volo αφού είναι αυτός που κάνει τα πιο πολλά αστεία και διασκεδάζει το κοινό στις συναυλίες λέγοντας αστεία και παριστάνοντας το Δον Κορλεόνε εκμεταλλευόμενος την καταγωγή του.
  • Ο Piero Barone γεννήθηκε στο Αγκριτζέντο της Σικελίας στην Ιταλία στις 24 Ιουνίου 1993. Είναι μέλος του συγκροτήματος από το 2010. Είναι ο πιο εκκεντρικός από τους τρεις και χαρακτηριστικό στοιχείο της εμφάνισής του είναι τα κόκκινα γυαλιά που φοράει.

πηγή: el.wikipedia.org

2010 – Il Volo

  • Κυκλοφόρησε: 30 Νοεμβρίου 2010
  • Εταιρεία: Geffen
  • Μορφή: CD, Digital Download
  • Παραγωγή: Humberto Gatica, Tony Renis

Tracklist:

Italian Version 

1. «Il mondo» 4:21

2. «E più ti penso» 4:47

3. «È la mia vita» 4:09

4. «‘O sole mio» 3:36

5. «El reloj» 4:09

6. «Smile» 4:47

7. «Notte stellata (The Swan)» 3:50

8. «La luna hizo esto» 3:28

9. «Per te» 5:03

10. «Un amore così grande» 4:22

Special Christmas Edition 

11. «Painfully Beautiful» 3:45

12. «This Time» 3:06

Special Christmas Edition additional EP

1. «Silent Night»

2. «Panis Angelicus»

3. «Christmas Medley» (Jingle Bell Rock, Let It Snow, It’s the Most Wonderful Time of the Year)

4. «The Christmas Song» (feat. Pia Toscano)

5. «Stille nacht»

International version

1. «Il mondo» 4:21

2. «E più ti penso» 4:47

3. «‘O sole Mio» 3:36

4. «Un amore così grande» 4:22

5. «El reloj» 4:10

6. «Smile» 4:48

7. «Per Te» 5:03

8. «La luna hizo esto» 3:29

9. «È la mia vita» 4:09

10. «Notte stellata (The Swan)» 3:52

11. «Painfully Beautiful» 3:45

12. «This Time» 3:06

Spanish version

1. «Hasta el final» 4:35

2. «Gira, el mundo gira» 4:21

3. «El reloj» 4:09

4. «Nuestro amor es más que grande» 4:22

5. «‘O sole mio» 3:35

6. «La luna hizo esto» 3:28

7. «Así será» 5:03

8. «Mi vida» 4:09

9. «Notte stellata (Noche de estrellas)» 3:50

10. «Smile (Sonríe)» 4:46

11. «E più ti penso (Pienso en ti)» 4:47

2011 – Christmas Favorites (EP)

  • Κυκλοφόρησε: 21 Νοεμβρίου 2011
  • Εταιρεία: Geffen
  • Μορφή: CD, Digital Download
  • Παραγωγή: Humberto Gatica, Tony Renis, Michele Torpedine

Tracklist:

1. «Silent Night» 4:04

2. «Panis Angelicus» 3:52

3. «Christmas Medley: Jingle Bell Rock/Let It Snow! Let It Snow! Let It Snow!/It’s the Most Wonderful Time of the Year» 3:41

4. «The Christmas Song (feat. Pia Toscano)» 4:21

5. «Stille Nacht» 4:04

2012 – We Are Love

  • Κυκλοφόρησε: 19 Νοεμβρίου 2012
  • Εταιρεία: Geffen
  • Μορφή: CD, Digital Download
  • Παραγωγή: Humberto Gatica, Tony Renis, Michele Torpedine

Tracklist:

1. «Questo amore» 4:34

2. «L’ultima volta» 3:33

3. «I Bring You to My Senses» 4:04

4. «Beautiful Day» 3:16

5. «Splendida» 4:19

6. «Historia de un amor» 3:54

7. «Luna nascosta» (Love Theme from the Movie Hidden Moon) 3:39

8. «Il canto» (feat. Plácido Domingo) 4:28

9. «We Are Love» 4:30

10. «Così» (feat. Eros Ramazzotti) 4:15

11. «Bienvenido nuestro amor» 3:42

12. «Non farmi aspettare» 4:03

Más Que Amor

1. «Más Que Amor» 4:32

2. «Constantemente Mía» 4:03

3. «L’ultima volta» 3:33

4. «Historia de un amor» 3:54

5. «Bienvenido nuestro amor» 3:42

6. «Así» (feat. Eros Ramazzotti) 4:15

7. «Beautiful Day» 3:16

8. «Luna escondida» (Love Theme from the Movie Hidden Moon) 3:39

9. «Il canto» (feat. Plácido Domingo) 4:28

10. «Non farmi aspettare» 3:58

11. «Esplendida» 4:18

12. «Nuestro amor» 4:35

13. «Constantemente Mía» (feat. Belinda) 4:05

2013 – Buon Natale: The Christmas Album

  • Κυκλοφόρησε: 22 Οκτωβρίου 2013
  • Εταιρεία: Geffen
  • Μορφή: CD, Digital Download
  • Παραγωγή: Humberto Gatica, Tony Renis

Tracklist:

International Edition

1. «Ave Maria» 4:29

2. «O Holy Night» 4:35

3. «I’ll Be Home for Christmas» 4:37

4. «Silent Night» 3:34

5. «Christmas Medley: Jingle Bell Rock/Let It Snow! Let It Snow! Let It Snow!/It’s the Most Wonderful Time of the Year» 3:41

6. «White Christmas» 3:31

7. «Santa Claus Is Coming to Town» 2:28

8. «Mis Deseos/Feliz Navidad» (feat. Belinda) 4:26

9. «Panis Angelicus» 3:52

10. «The Christmas Song» (feat. Pia Toscano) 4:21

11. «Rockin’ Around the Christmas Tree» 2:21

12. «Stille Nacht» 4:04

13. «Notte Stellata (The Swan)» 3:52

Buon Natale Bundle additional EP

1. «Memory» (From the Broadway Musical Cats – Performed by Ignazio Boschetto)

2. «Where Do I Begin» (Love Theme From Love Story – Performed by Piero Barone)

3. «Maria» (From West Side Story – Performed by Gianluca Ginoble)

4. «Astro del Ciel»

5. «Bianco Natale»

Italian Edition

1. «Bianco Natale» 3:29

2. «Astro del Ciel» 3:31

3. «Ave Maria» 4:27

4. «O Holy Night» 4:34

5. «I’ll Be Home for Christmas» 4:37

6. «Christmas Medley: Jingle Bell Rock/Let It Snow! Let It Snow! Let It Snow!/It’s the Most Wonderful Time of the Year» 3:41

7. «Santa Claus Is Coming to Town» 2:27

8. «Mis Deseos/Feliz Navidad» (feat. Belinda) 4:25

9. «Panis Angelicus» 3:47

10. «The Christmas Song» (feat. Pia Toscano) 4:20

11. «Rockin’ Around the Christmas Tree» 2:18

12. «White Christmas» 3:30

13. «Silent Night» 3:30

14. «Stille Nacht» 4:02

2015 – Sanremo grande amore

  • Κυκλοφόρησε: 20 Φεβρουαρίου 2015
  • Εταιρεία: Sony Music International
  • Μορφή: CD, Digital Download
  • Παραγωγή: Celso Valli, Michele Torpedine
  • Singles από το «Sanremo grande amore»:
  1. «Grande amore» Κυκλοφόρησε: 12 Φεβρουαρίου 2015

Tracklist:

1. «Grande amore» 3:44

2. «Ancora» (Eduardo De Crescenzo cover) 3:32

3. «Vacanze romane» (Matia Bazar cover) 4:15

4. «Canzone per te» (Sergio Endrigo cover) 4:00

5. «Piove (Ciao, ciao bambina)» (Domenico Modugno cover) 3:33

6. «Romantica» (Renato Rascel cover) 3:26

7. «L’immensità» (Don Backy cover) 4:02

2015 – L’Amore Si Muove/Grande Amore

  • Κυκλοφόρησε: 25 Σεπτεμβρίου 2015
  • Εταιρεία: Sony Music International
  • Μορφή: CD, Digital Download
  • Παραγωγή: Emilio Estefan, Celso Valli, Cheche Alara, Michele Torpedine
  • Singles από το «L’amore si muove»:
  1. «L’amore si muove» Κυκλοφόρησε: 28 Αυγούστου 2015
  2. «Per te ci sarò» Κυκλοφόρησε: 13 Νοεμβρίου 2015
  3. «Tornerà l’amore» Κυκλοφόρησε: 5 Φεβρουαρίου 2016
  • Singles από το «Grande Amore»:
  1. «Grande amore» Κυκλοφόρησε: 10 Ιουλίου 2015
  2. «Si Me Falta Tu Mirada» Κυκλοφόρησε: 10 Δεκεμβρίου 2015

Tracklist:

L’amore si muove Italian Version 

1. «L’amore si muove» 3:39

2. «Quando l’amore diventa poesia» 3:12

3. «Io che non vivo (Senza te)» 2:47

4. «Il tuo sguardo manca» 3:42

5. «The Best Day of My Life» 4:03

6. «La vita» 3:34

7. «Nel blu dipinto di blu (Volare)» 3:44

8. «Eternally» 3:19

9. «Ricordami» 3:37

10. «Per te ci sarò» 4:26

11. «Tornerà l’amore» 4:23

12. «Aspetterò» 3:47

13. «Beautiful That Way (La vita è bella)» 3:44

Grande Amore (International Edition)

1. «Grande amore» 3:45

2. «La vita» 3:35

3. «Nel blu di pinto di blu (Volare)» 3:45

4. «Quando l’amore diventa poesia» 3:13

5. «Per te ci sarò» 4:28

6. «Aspetterò» 3:48

7. «L’amore si muove» 3:39

8. «You Don’t Have to Say You Love Me [Io Che Non Vivo (Senza Te)]» 2:48

9. «Eternally» 3:21

10. «Si Me Falta Tu Mirada (Il tuo sguardo manca)» 3:41

11. «Delilah» 3:24

12. «L’immensità» 3:59

13. «Caruso» 5:22

14. «The Best Day of My Life» 4:04

15. «Beautiful That Way (La vita è bella)» 3:45

16. «Piove (Ciao, ciao bambina)» 3:33

Grande Amore (Spanish Version)

1. «Grande Amore (Spanish Version)» 3:45

2. «Si Me Falta Tu Mirada (Il tuo sguardo manca)» 3:41

3. «En el Centro del Sol (Per te ci sarò)» 4:27

4. «Y Vendrán Amores (Tornerà l’amore)» 4:24

5. «Cuando el Amor Se Convierte en Poesia (Quando l’amore diventa poesia)» 3:13

6. «El amor Verdadero (L’amore si muove)» 3:40

7. «Esperaré (Aspetterò)» 3:48

8. «No Hace Falta» 3:48

9. «Recuérdame (Ricordami)» 3:39

10. «La vida (La Vita)» 3:36

11. «Nel blu di pinto di blu (Volare)» 3:45

12. «Beautiful That Way (La vita è bella)» 3:45

13. «Piove (Ciao, ciao bambina)» 3:33

2016 – Notte Magica: A Tribute to the Three Tenors (with Plácido Domingo)

  • Κυκλοφόρησε: 30 Σεπτεμβρίου 2016
  • Εταιρεία: Sony Masterworks
  • Μορφή: CD, Digital Download
  • Παραγωγή: Michele Torpedine

Tracklist:

Deluxe Edition

CD1

1. «La forza del destino: sinfonia» 8:04

2. «Turandot: Nessun dorma» 3:32

3. «Granada» 4:28

4. «Mattinata» 2:40

5. «L’elisir d’amore: Una furtiva lagrima» 4:35

6. «La danza» 3:37

7. «Tosca: E lucevan le stelle» 3:09

8. «Torna a Surriento» 3:48

9. «Manon Lescaut: intermezzo» 5:24

10. «Core ‘ngrato» 3:00

11. «‘O paese d’ ‘o sole» 3:33

12. «Maria» 3:15

13. «My Way» 3:54

14. «Tonight» 2:46

CD2

1. «‘O surdato ‘nnammurato» 2:05

2. «Mamma» 3:42

3. «Cavalleria rusticana: intermezzo» 3:47

4. «Cielito lindo» 2:42

5. «En Aranjuez con tu amor» 3:37

6. «La tabernera del puerto: No puede ser» 2:48

7. «Non ti scordar di me» (feat Plácido Domingo) 3:31

8. «‘O sole mio» 4:05

9. «La traviata: Libiamo ne’ lieti calici» 3:22

10. «Ave Maria, Mater Misericordiae» (bonus track) 3:26

11. «Adeste Fideles» (bonus track) 3:15

2018 – Ámame

  • Κυκλοφόρησε: 30 Νοεμβρίου 2018
  • Εταιρεία: Sony Music
  • Μορφή: CD, LP, Digital Download
  • Singles από το “Ámame”:
  1. «Noche Sin Día» Κυκλοφόρησε: 25 Μαΐου 2018

Tracklist:

1. Noche Sin Día (with Gente de Zona) 2:49

2. No Se Me Hace Fácil 3:25

3. Maldito Amor 3:06

4. Cada Minuto Prohibido 3:01

5. Santa Cecilia (feat. Jomal) 3:28

6. Ámame 3:34

7. Escúchame 3:16

8. Hoy Vine 3:16

9. Qué Difícil Es la Vida (feat. El Micha) 2:34

10. Hasta Dónde 3:40

11. Ay Ay Ay Amor (with Gloria Estefan) 3:35

2019 – Musica

  • Κυκλοφόρησε: 22 Φεβρουαρίου 2019
  • Εταιρεία: Sony Music
  • Μορφή: CD, LP, Digital Download
  • Singles από το “Musica”:
  1. «Musica che resta» Κυκλοφόρησε: 6 Φεβρουαρίου 2019
  2. «A chi mi dice» Κυκλοφόρησε: 15 Μαΐου 2019

Tracklist:

1. “Musica che resta”

2. “Vicinissimo”

3. “Arrivederci Roma”

4. “A chi mi dice”

5. “Fino a quando fa bene”

6. “People”

7. “La nave del olvido”

8. “Lontano dagli occhi”

9. “Be My Love”

10. “La voce del silenzio”

11. “Meravigliosa creatura”

Il Volo Top Hits by SounDarts.gr