skip to Main Content
Menu

Discography & ID : Imany

Discography & ID : Imany

Ύψος

ID

Καλλιτεχνικό ΌνομαImany 

Προέλευση Ονόματος: Το καλλιτεχνικό της όνομα «Imany»(Imani) σημαίνει «πίστη» στη σουαχίλι. Από το αραβικό «ايمان» – «imaan». Επέλεξε αυτό το όνομα για να τονίζει την καταγωγή της οικογένειας της από την Ένωση των Κομορών (Union of the Comoros) αλλά και γιατί η πίστη είναι η κινητήριος δύναμή της στη ζωή. Επίσης «Imany» λεγόταν μία από τις πρωταγωνίστριες στην ταινία «Coming to America» με τον Eddie Murphy, που ήταν η αγαπημένη της ταινία όταν ήταν έφηβη.

Πραγματικό Όνομα: Nadia Mladjao

Ημερομηνία Γέννησης: 5 Απριλίου 1979

Τόπος γέννησης: Martigues, Bouches-du-Rhône, Γαλλία.

Επάγγελμα: τραγουδίστρια, τραγουδοποιός, top-model.

Οικογενειακή Κατάσταση: Παντρεμένη 

Τέκνα: 1 γιο.

Ενεργή στη μουσική: 2008-σήμερα.

Βραβεία: H Imany έχει κερδίσει μέχρι σήμερα 3 βραβεία.

1 Trophée des Femmes en Or, 1 Amber Nightingale Award, και 1 Mad Video Music Award στην κατηγορία «Καλύτερο τραγούδι MAD RADIO 106,2»

Websiteimanymusic.com

Discography

Start Here
Start Here
2010 – Acoustic Sessions (E.P.)
2010 – Acoustic Sessions (E.P.)
2011 – The Shape of a Broken Heart
2011 – The Shape of a Broken Heart
2014 – Sous les jupes des filles (O.S.T.)
2014 – Sous les jupes des filles (O.S.T.)
2016 – There Were Tears (E.P.)
2016 – There Were Tears (E.P.)
2016 – The Wrong Kind of War
2016 – The Wrong Kind of War

Start Here

  • H Imany, είναι ένα από τα παιδιά μίας 10μελούς οικογένειας, μία Γαλλίδα που κατάγεται από τα νησιά Κομόρες της Αφρικής αλλά μεγάλωσε στα προάστια του Παρισιού.
  • H Imany ήταν μόλις έξι χρονών, όταν άρχισε να τραγουδάει. Ο πατέρας της, ήταν πυροσβέστης στη γαλλική Πολεμική Αεροπορία και στα 10 της, οι γονείς της την έστειλαν σε μια Στρατιωτική Σχολή. Ανέπτυξε σιδερένια πειθαρχία και έμαθε τις ομορφιές της μουσικής μέσα από την αυστηρή χορωδία του σχολείου. Παράλληλα ασχολείται με τον αθλητισμό διαπρέποντας στο άλμα εις ύψος.
  • Το όνειρό της ήταν όμως να γίνει τραγουδίστρια αλλά κάτι τέτοιο δεν είναι εύκολο όταν προέρχεσαι από την μικρή χώρα των Κομορών. Αυτό όμως δεν στάθηκε εμπόδιο για την Imany καθώς στα 19 της χρόνια, το όνειρο πραγματοποιείται. Έγινε ένα από τα μοντέλα της Ford Models Europe και μετακόμισε στη Νέα Υόρκη με την ιδιότητα αυτή και με ένα συμβόλαιο τριών μηνών με την Calvin Klein, αλλά τελικά παρέμεινε στις Η.Π.Α. για 7 ολόκληρα χρόνια σημειώνοντας αξιόλογη καριέρα στο χώρο της μόδας.
  • Μετά από την παραμονή της στη Νέα Υόρκη, η Imany αποφάσισε να επιστρέψει στο Παρίσι, έχοντας στις αποσκευές της όμορφα ρούχα, ένα portfolio με φωτογραφίες αλλά και ένα demo cd με έξι τραγούδια που η ίδια είχε επιμεληθεί. Τότε, αποφάσισε να ασχοληθεί πιο ενεργά με τη μουσική και να δοκιμάσει τις δυνάμεις της επί σκηνής. Οι πρώτες εμφανίσεις της στο Παρίσι δημιούργησαν γρήγορα έναν πιστό πυρήνα θαυμαστών της. Οι κριτικές έκαναν ιδιαίτερη αναφορά στην μελαγχολική γλυκύτητα της φωνής της, ενώ δεν έλειψαν και οι συγκρίσεις με την Tracy Chapman και τη Billie Holiday.
  • Το 2010 συμμετέχει στο τηλεοπτικό show «The Musical» του Canal +, και εμφανίζεται στο πλευρό μεγάλων ονομάτων όπως της Alicia Keys. Τότε αποκαλύπτει για πρώτη φορά στο κοινό.
  • Έκανε το δισκογραφικό ντεμπούτο της το 2011, με το album «The Shape of a Broken Heart» τον τίτλο του οποίου εμπνεύστηκε από ένα σχέδιο που ζωγράφισε με τα μάτια της κλειστά. Τα 12 τραγούδια του δίσκου είναι γραμμένα και ερμηνευμένα στα αγγλικά και πολύ γρήγορα έφτασε να γίνει πλατινένιο στη Γαλλία, την Ελλάδα και 2 φορές πλατινένιο στην Πολωνία.
  • Αμέσως μετά κυκλοφορεί το soundtrack για την ταινία του 2014, «Sous les jupes des filles» της Audrey Dana στο οποίο υπογράφει και την παραγωγή του.
  • Για τα τραγούδια της έχει δηλώσει: «Όλα τα τραγούδια μου είναι αυτοβιογραφικά. Χρησιμοποιώ τις εμπειρίες μου, αλλά κυρίως τις εμπειρίες των δικών μου ανθρώπων και την ιστορία μας. Το EP μου “There were tears” δεν είναι μια δακρύβρεχτη ιστορία αγάπης, αλλά ένας φανταστικός διάλογος μεταξύ του Nelson Mandela και της νεότερης γενιάς. Θέλω να πιστεύω ότι θα τους προέτρεπε να συνεχίσουν τον αγώνα να ορθώσουν το ανάστημά τους, να αγωνιστούν για δικαιοσύνη. Το τραγούδι λέει ότι χωρίς δικαιοσύνη δεν μπορεί να υπάρχει ειρήνη. Το album “The shape of a broken heart” μιλάει για τις δυνατές γυναίκες της Αφρικής που υποφέρουν αλλά παραμένουν δυνατές και δεν παραδίδουν τα όπλα. Σκεφτόμουν τη γιαγιά μου όταν έγραφα το ομώνυμο τραγούδι. Έχασε όλα τα παιδιά της εκτός από τη μητέρα μου. Ποτέ όμως το κουράγιο της. Είναι η έμπνευση μου».
  • Για την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση της ενδομητρίωσης, η Imany έγινε πρεσβευτής του συνεταιρισμού ENDOmind που στοχεύει να οργανώσει και να υποστηρίξει δράσεις για την αναγνώριση της ασθένειας ως μια πραγματική πρόκληση για την κοινωνία και τη δημόσια υγεία.
  • Έχει δώσει αρκετές συναυλίες στην Ελλάδα και μάλιστα σε αρκετές πόλεις εκτός Αθηνών (Πάτρα, Ηράκλειο, Θεσσαλονίκη κ.α.) και έχει εμφανιστεί σε διάφορες εκπομπές της ελληνικές τηλεόρασης όπως στην «Ελένη», στο «Ράδιο Αρβύλα» και στο «X Factor», ενώ βρέθηκε και στα μουσικά βραβεία του MAD  το 2016 όπου απέσπασε και το βραβείο στην κατηγορία «Καλύτερο τραγούδι MAD RADIO 106,2».

2010 – Acoustic Sessions (E.P.)

  • Κυκλοφόρησε: 15 Νοεμβρίου 2010
  • Εταιρεία: Think Zik !
  • Μορφή: CD

 

Tracklist:

  1. Slow Down 3:45

2. You Will Never Know 3:42

3. Kisses in the Dark 3:47

4. Pray for Help 3:29

5. I’ll Be There 3:16

2011 – The Shape of a Broken Heart

  • Κυκλοφόρησε: 9 Μαΐου 2011
  • Εταιρεία: Think Zik!
  • Μορφή: CD, digital download
  • Πιστοποιήσεις: FRA: Platinum, ZPAV: 3× Platinum
  • Singles από το «The Shape Of a Broken Heart»:
  1. «You Will Never Know» Κυκλοφόρησε: 6 Ιουνίου 2011
  2. «Please and Change» Κυκλοφόρησε: 9 Απριλίου 2012

 

Tracklist:

1. Slow Down – 4:12

2. You Will Never Know – 3:48

3. Kisses in the Dark – 3:47

4. Where Have You Been – 4:15

5. Grey Monday – 3:13

6. Please and Change – 3:10

7. Seat With Me – 4:27

8. Shape of a Broken Heart – 4:40

9. Pray for Help – 3:12

10. I’ve Gotta Go – 3:55

11. I Lost My Keys – 4:28

12. Take Care – 3:04

 

2014 – Sous les jupes des filles (O.S.T.)

  • Κυκλοφόρησε: 26 Μαΐου 2016
  • Εταιρεία: Think Zik!
  • Μορφή: CD, digital download
  • Πιστοποιήσεις: ZPAV: Platinum
  • Singles από το «Sous les jupes des filles O.S.T.»:
  1. «The Good the Bad & the Crazy» Κυκλοφόρησε: 2014

 

Tracklist:

1.The Seasons Lost Their Jazz (Natalia Doco) 3:13

2. The Good the Bad & the Crazy (Imany) 2:48

3. Try Again (Theme) (Imany) 1:00

4. Don’t Be so Shy (Sherika Sherard) 3:17

5. Dropped Down (Emilie Gassin) 3:10

6. The Seasons Lost Their Jazz (Theme) (Imany) 1:42

7. Sitting on the Ground (Axelle Rousseau) 3:16

8. Try Again (Imany, Emilie Gassin, Natalia Doco, Axelle Rousseau & Sherika Sherard) 3:19

9. Don’t Be so Shy (Work in Progress) (Imany) 3:02

10. The Good the Bad & the Crazy (Jazz Theme) (Imany) 2:02

11. The Seasons Lost Their Jazz (Choral Version) (Imany, Natalia Doco, Axelle Rousseau & Sherika Sherard) 3:13

12. The Good the Bad & the Crazy (Movie Version) (Imany) 3:52

2016 – There Were Tears (E.P.)

  • Κυκλοφόρησε: 29 Απριλίου 2016
  • Εταιρεία: Think Zik !
  • Μορφή: CD, digital download

Tracklist:

1.No Reason No Rhyme 4:44

2. There Were Tears (Single Version) 3:44

3. The Rising Tide (Acoustic Version) 2:55

4. Hey Little Sister (Acoustic Version) 3:39

2016 – The Wrong Kind of War

  • Κυκλοφόρησε: 26 Αυγούστου 2016
  • Εταιρεία: Think Zik!
  • Μορφή: CD, digital download
  • Singles από το «The Wrong Kind of war»:
  1. «Don’t be shy» Κυκλοφόρησε: 25 Δεκεμβρίου 2015
  2. «There Were Tears»  Κυκλοφόρησε: 29 Απριλίου 2016
  3. «Silver Lining (Clap Your Hands)» Κυκλοφόρησε: 22 Ιουλίου 2016
  4. «Nothing to Save» Κυκλοφόρησε: 2016

Tracklist:

1.Save Our Soul 3:28

2. No Reason No Rhyme 4:46

3. You Don’t Belong to Me 3:38

4. I Long for You 3:18

5. Nothing to Save 3:19

6. There Were Tears (Single Version) 3:47

7. The Rising Tide 3:24

8. Wrong Kind of War 3:25

9. Used to Cry 3:03

10. Lately 3:50

11. I’m Not Sick but I’m Not Well 3:39

12. Silver Lining (Clap Your Hands) 4:01

13. Don’t Be so Shy (Live) 3:42

14. Don’t Be so Shy (Filatov & Karas Remix)

Imany Top Hits by SounDarts.gr