skip to Main Content
Menu

Discography & ID : Israel Kamakawiwoʻole

Discography & ID : Israel Kamakawiwoʻole

Ύψος

Gallery

ID

Καλλιτεχνικό Όνομα: Israel Kamakawiwoʻole.

Ολόκληρο Όνομα: Israel «Iz» Kaʻanoʻi Kamakawiwoʻole (Στα χαβανέζικα σημαίνει «αυτός με την ατρόμητη ματιά»).

Γνωστός και ως: Iz και Bruddah Iz (Brother Iz)

Ημερομηνία Γέννησης: 20 Μαΐου 1959.

Τόπος Γέννησης: Honolulu, Hawaii, Η.Π.Α.

Απεβίωσε: 26 Ιουνίου 1997 στη Honolulu, Hawaii, Η.Π.Α. Ηλικία: 38.

Αιτία θανάτου: Αναπνευστικά, καρδιακά και άλλα ιατρικά προβλήματα που προέκυψαν εξαιτίας της παχυσαρκίας του.

Επάγγελμα: Τραγουδιστής, τραγουδοποιός.

Συμμετοχές σε άλλα μουσικά σχήματα: The Mākaha Sons of Ni’ihau  (1976-1982) Το συγκρότημα αποτελούταν από τον «Iz» τον αδερφό του Skippy και τους: Jerome Koko, Louis «Moon» Kauakahi και Sam Gray.

Οικογενειακή Κατάσταση: Παντρεύτηκε την Marlene Kamakawiwoʻole το 1982 με την όποια έμεινε παντρεμένος μέχρι το τέλος του.

Τέκνα: Ceslie-Ann «Wehi» (1982)

ΓονείςHenry «Hank» Kaleialoha Naniwa Kamakawiwoʻole, Jr. και Evangeline «Angie» Leinani Kamakawiwoʻole.

Αδέρφια: Είχε έναν μεγαλύτερο αδερφό, τον Skippy ο οποίος απεβίωσε το 1982 σε ηλικία 29 ετών, εξαιτίας των προβλημάτων που αντιμετώπιζε από παχυσαρκία όπως ακριβώς και ο ίδιος.

Ενεργός στη μουσική: 1976-1997

Βραβεία: O Israel Kamakawiwoʻole έχει αποσπάσει 8 μουσικά βραβεία:

7  Nā Hōkū Hanohano Awards και  1 ECHO Award.

Official Websiteizhawaii.com

πηγές: en.wikipedia.org, google

Discography

Start Here
Start Here
1990 – Ka ʻAnoʻi
1990 – Ka ʻAnoʻi
1993 – Facing Future
1993 – Facing Future
1995 – E Ala E
1995 – E Ala E
1996 – N Dis Life
1996 – N Dis Life
1998 – Iz in Concert: The Man and His Music (Live)
1998 – Iz in Concert: The Man and His Music (Live)
2001 – Alone in IZ World (Compilation)
2001 – Alone in IZ World (Compilation)
2007 – Wonderful World (Compilation)
2007 – Wonderful World (Compilation)
2010 – Over the Rainbow (Compilation)
2010 – Over the Rainbow (Compilation)

1990 – Ka ʻAnoʻi

  • Κυκλοφόρησε: 23 Νοεμβρίου 1990
  • Εταιρεία: Discos Tropical
  • Μορφή: CD

Tracklist:

1. «Margarita»   4:26

2. «Coney Island Washboard Woman»   2:10

3. «Kainoa»   2:28

4. «Ka Na‘i Aupuni»   3:06

5. «I’ll Be There/Warren’s Song»   4:20

6. «Men Who Ride Mountains»   3:21

7. «Somewhere over the Rainbow/What a Wonderful World»   4:00

8. «Hanohano O Cowboy»   2:45

9. «Sea of Love»   3:05

10. «You Don’t Know Me»   4:01

 

1993 – Facing Future

  • Κυκλοφόρησε: 1 Νοεμβρίου 1993
  • Εταιρεία: Big Boy Record Company
  • Μορφή: CD

Tracklist:

1. «Hawaiʻi ’78 Introduction»   5:05

2. «Ka Huila Wai»   3:18

3. «Amaʻama»   2:11

4. «Panini Pua Kea»   3:06

5. «Take Me Home Country Roads»   4:56

6. «Kūhiō Bay»   3:29

7. «Ka Pua Uʻi»   2:53

8. «White Sandy Beach of Hawaiʻi»   2:37

9. «Henehene Kou ʻAka» (traditional)   4:22

10. «Lā ʻElima»   3:37

11. «Pili Me Kaʻu Manu»   2:33

12. «Maui Hawaiian Sup’pa Man»   3:53

13. «Kaulana Kawaihae»   4:03

14. «Somewhere over the Rainbow/What a Wonderful World»   5:07

15. «Hawaiʻi ’78»   5:15

 

1995 – E Ala E

  • Κυκλοφόρησε: 14 Μαρτίου 1995
  • Εταιρεία: Big Boy Record Company
  • Μορφή: CD

Tracklist:

1. «E Ala Ē»

2. «Ulili E»

3. «Kaleohano»

4. «Wind Beneath My Wings / He Hawaiʻi Au»

5. «Tengoku Kara Kaminari» (Thunder from Heaven)

6. «Kamalani»

7. «Aloha Ka Manini»

8. «Maui Medley»

9. «Hele On To Kauai»

10. «Kauai Beauty»

11. «Theme from Gilligan’s Island»

12. «I Ke Alo O Iesu»

13. «A Hawaiian Like Me»

 

1996 – N Dis Life

  • Κυκλοφόρησε: 20 Δεκεμβρίου 1996
  • Εταιρεία: Big Boy Record Company
  • Μορφή: CD

Tracklist:

1. «Hiʻilawe» (traditional)   4:44

2. «In This Life»   4:09

3. «Waiʻalae» (traditional)   2:43

4. «Starting All Over Again»   3:59

5. «Living in a Sovereign Land»   4:38

6. «ʻOpae E»   4:09

7. «Aloha Kuʻu Pua»   2:30

8. «Johnny Mahoe»   4:54

9. «Lover of Mine»   2:45

10. «Yokozuna»   3:39

11. «Na Ka Pueo/Keyhole Hula» (traditional)   4:40

12. «The Fly» (traditional)   2:27

1998 – Iz in Concert: The Man and His Music (Live)

  • Κυκλοφόρησε: 1998
  • Εταιρεία: Big Boy Record Company
  • Μορφή: CD

Tracklist:

1. «Ahi Wela»

2. «E Kuʻu Morning Dew»

3. «Kamalani»

4. «Kaleohano»

5. «Margarita»

6. «This Hawaiian Man» Intro

7. «Chant»

8. «E Ala E»

9. «Hene Hene Kou Aka»

10. «Lover of Mine»

11. «White Sandy Beach»

12. «ʻOpae E»

13. «N Dis Life»

14. «Maui Hawaiian Supʻpa Man»

15. «Hawaiʻi ’78»

16. «Hawaiʻi Aloha»

 

2001 – Alone in IZ World (Compilation)

  • Κυκλοφόρησε: 25 Ιουλίου 2001
  • Εταιρεία: Mountain Apple Company
  • Μορφή: CD

Tracklist:

1. «Mona Lisa»

2. «Kaleohano»

3. «ʻŪlili Ē»

4. «Hanohano Wale Nō Nā Cowboy and Ka Huila Wai»

5. «Hiʻilawe»

6. «Henehene Kou ʻAka»

7. «Ahi Wela/Twinkle Twinkle Little Star»

8. «ʻŌpae E»

9. «Starting All Over Again»

10. «Over the Rainbow»

11. «Panini Pua Kea»

12. «Lā ʻElima»

13. «In This Life»

14. «Iz Talks About Oxygen»

 

2007 – Wonderful World (Compilation)

  • Κυκλοφόρησε: 2007
  • Εταιρεία: Big Boy Record Company
  • Μορφή: CD

Tracklist:

1. «What a Wonderful World»

2. «ʻAma ʻAma»

3. «Henehene Kou ʻAka»

4. «Twinkle Twinkle Little Star»

5. «Morning Dew»

6. «White Sandy Beach»

7. «Kaleohano»

8. «Ka Huila Wai»

9. «ʻOpae E»

10. «Ke Alo O Iesu»

11. «ʻUlili E»

12. «A Hawaiian Like Me»

 

2010 – Over the Rainbow (Compilation)

  • Κυκλοφόρησε: 8 Δεκεμβρίου 2010
  • Εταιρεία: Universal Music Ireland Ltd.
  • Μορφή: CD

Tracklist:

1. «Over the Rainbow» Facing Future

2. «Hawaiʻi ’78»  Facing Future

3. «White Sandy Beach of Hawaiʻi»  Facing Future

4. «Wind Beneath My Wings / He Hawaiʻi Au»  E Ala E

5. «Kaulana Kawaihae»  Facing Future

6. «ʻUlili E»  E Ala E

7. «Hele on to Kauai»  E Ala E

8. «Ka Pua Uʻi»  Facing Future

9. «Hi’ilawe»  N Dis Life

10. «Lā ʻElima»  Facing Future

11. «‘Opae E»  N Dis Life

12. «In This Life» m N Dis Life

13. «Wonderful World»  Facing Future

14. «Twinkle Twinkle Little Star»  Wonderful World

 

Israel Kamakawiwoʻole Top Hits by SounDarts.gr