skip to Main Content
Menu

Discography & ID : J Balvin

Discography & ID : J Balvin

Ύψος

Gallery

J Balvin, Poo Bear & Skrillex

J Balvin & Liam Payne

Willy William & J Balvin

J Balvin & Nicky Jam

Pitbull, Camila Cabello & J Balvin

MØ, J Balvin & Major Lazer

J Balvin & Yandel

ID

Καλλιτεχνικό Όνομα: J Balvin

Πραγματικό όνομα: José Álvaro Osorio Balvin

Ημερομηνία Γέννησης: 7 Μαΐου 1985

Τόπος Γέννησης: Medellin, Κολομβία

Επάγγελμα: Τραγουδιστής, τραγουδοποιός.

Συμμετοχές σε άλλα μουσικά σχήματα: MDL Crew, University of La Calle

Οικογενειακή Κατάσταση: Δεν υπάρχουν σχετικές πληροφορίες.

Γονείς: José Álvaro Osorio (οικονομολόγος/businessman) και Alba Mary Balvin ().

Αδέρφια: Carolina Balvin.

Ενεργός στη μουσική: 2004-σήμερα

Βραβεία: O J Balvin έχει αποσπάσει συνολικά πάνω από 30 μουσικά βραβεία μέχρι σήμερα :

8 Premio Lo Nuestro, 2 Premios Nuestra Tierra, 3 Nickelodeon Kids’ Choice Awards, 2 Latin Music Italian Awards, 4  Latin American Music Awards, 1 MTV Millennial Award, 2 Latin Grammy Awards, 5 Heat Latin Music Awards, 3 Billboard Latin Music Awards, κ.α.

Για να δείτε την λίστα με όλα τα βραβεία και τις υποψηφιότητες που έχει αποσπάσει o J Balvin κάντε κλικ εδώ.

Official Websitejbalvin.com

πηγές: en.wikipedia.org, google

Discography

Start Here
Start Here
2009 – Real
2009 – Real
2011 – El Negocio
2011 – El Negocio
2012 – J Balvín Mix Tape
2012 – J Balvín Mix Tape
2013 – La Familia
2013 – La Familia
2014 – La Familia B-Sides
2014 – La Familia B-Sides
2016 – Energia
2016 – Energia
2018 – Vibras
2018 – Vibras

Start Here

  • Ο José Álvaro Osorio Balvin (7 Μαΐου 1985), ιδιαίτερα γνωστός ως J Balvin, είναι Κολομβιανός, reggaeton τραγουδιστής. Ο Balvin γεννήθηκε στο Medellín της Κολομβίας. Σε ηλικία 17 ετών, μετακόμισε στις Η.Π.Α., ενώ πήγε στην Οκλαχόμα και την Νέα Υόρκη για να μάθει Αγγλικά κι επηρεάστηκε από την μουσική που άκουσε εκεί. Τότε επέστρεψε στο Medellín και κέρδισε αναγνωρισιμότητα κάνοντας live εμφανίσεις σε clubs της πόλης.
  • Η μεγάλη του επιτυχία ήρθε το 2014 με το single του “6 AM” σε συνεργασία με τον Πουερτορικανό τραγουδιστή Farruko, το οποίο κατέλαβε την θέση Νο.2 στο Billboard Hot Latin Songs chart. Το τραγούδι, μαζί με το single “Ay Vamos”, εκτόξευσε τις πωλήσεις του δίσκου του “La Familia” (2014). Δύο χρόνια μετά κυκλοφόρησε το “Energia”, που περιλάμβανε τα hit singles, “Ginza”, “Bobo”, “Safari” και “Sigo Extranandote”. Τον Ιούνιο του 2017, ο J Balvin κυκλοφόρησε το “Mi Gente” σε συνεργασία με τον Willy William. Την 1η Αυγούστου του 2017, το “Mi Gente” κατέλαβε την κορυφή του Global Top 50 στο Spotify και αργότερα άγγιξε το 1 δις. views στο Youtube. Το τραγούδι και το remix του σε συνεργασία με την Αμερικανίδα τραγουδίστρια, Beyonce, βοήθησε τον J Balvin να αποκτήσει παγκόσμια φήμη. Τον Ιανουάριο του 2018, κυκλοφόρησε το hit single του “Machika” σε συνεργασία με τους Jeon και Anitta.
  • Παρόλο που η μουσική του είναι κατά βάση reggaeton, o J Balvin έχει πειραματιστεί με μία πληθώρα μουσικών ειδών, συμπεριλαμβανομένων των electronica, house music, trap και R&B. Οι επίσημες μουσικές επιρροές του ήταν rock συγκροτήματα, όπως Metallica και Nirvana. Έχει συνεργαστεί με καλλιτέχνες όπως οι Pharrell, Major Lazer και Sean Paul. Παρά το γεγονός ότι έχει συνεργαστεί με πολλούς αγγλόφωνους καλλιτέχνες, ο J Balvin συνεχίζει να τραγουδάει στα ισπανικά κι ελπίζει πως θα εισάγει την ισπανική γλώσσα στην μουσική σε παγκόσμιο επίπεδο. Αξιοσημείωτο είναι επίσης το εκλεκτό και πολύχρωμο στυλ του στη μόδα.
  • Ο J Balvin γεννήθηκε σε μία μικρομεσαία οικογένεια στην Κολομβία. Ο πατέρας του ήταν οικονομολόγος κι επιχειρηματίας και μεγάλωσε σε ένα μεγάλο σπίτι στους λόφους έξω από την πόλη. Εξέλιξε ένα ενδιαφέρον στην reaggaeton αφού άκουσε τον Daddy Yankee. Η επιχείρηση του πατέρα του πτώχευσε και η οικογένεια έχασε το σπίτι και το αμάξι, ενώ αναγκάστηκαν να μετακομίσουν με μια φτωχότερη γειτονιά.

Πηγή: en.wikipedia.org

2009 – Real

  • Κυκλοφόρησε: 7 Μαΐου 2009
  • Εταιρεία: EMI Colombia
  • Μορφή: Digital Download
  • Singles από το «Real»:
  1. «Ella Me Cautivó» Κυκλοφόρησε: 2010

Tracklist:

1. Ella Me Cautivó 4:14

2. Noche De Pasión (feat. Andy Aguilera) 2:28

3. Éxtasis 3:34

4. Hola Qué Tal 3:43

5. Inalcanzable (feat. Golpe A Golpe) 4:11

6. Se Aloca (feat. Reykon) 3:50

7. No Me Vuelvo A Enamorar (feat. Andy Aguilera, Jutha Y Small) 3:14

8. Sobrenatural 3:15

9. Fantasía 3:48

10. Pa’ La Tumba (feat. Hector El Father) 4:07

11. Invisible 3:57

12. Dime Tú 3:48

13. Shorty Make It Clap (feat. J Alvarez) 3:18

14. Tranquilo 4:29

15. Éxtasix (Remix) (feat. Jowell Y Randy) 3:34

16. Un Dia Sin Ti 3:18

17. Dame Más (feat. Buxxi, Voice: Jack Style) 4:03

18. Algo Mágico (feat. Jutha & Small) 3:45

19. Dime Quién Te Enseñó 3:08

2011 – El Negocio

  • Κυκλοφόρησε: 25 Μαρτίου 2011
  • Εταιρεία: EMI Colombia
  • Μορφή: Digital Download
  • Singles από το «El Negocio»:
  1. «Sin Compromiso» Κυκλοφόρησε: 11 Μαΐου 2010
  2. «Me Gustas Tú» Κυκλοφόρησε: 18 Φεβρουαρίου 2011
  3. «En Lo Oscuro» Κυκλοφόρησε: 22 Φεβρουαρίου 2012

Tracklist:

1. Seguiré Subiendo 3:39

2. En lo Oscuro 3:14

3. Sin Compromiso 3:09

4. Como Yo 3:23

5. Me Gustas Tu 2:59

6. Mi Corazón 3:16

7. Como un Animal 3:19

8. Invisible 3:38

9. Un Sueño 3:16

10. Abrázame 3:33

11. Mixtape, Vol. 1 (Continuous Mix) 28:56

2012 – J Balvín Mix Tape

  • Κυκλοφόρησε: 28 Φεβρουαρίου 2012
  • Εταιρεία: EMI Colombia
  • Μορφή: Digital Download
  • Singles από το «Mix Tape»:
  1. «Como un Animal» Κυκλοφόρησε: 25 Μαρτίου 2011

Tracklist:

1. Seguiré Subiendo 3:39

2. En lo Oscuro 3:14

3. Sin Compromiso 3:09

4. Como Yo 3:23

5. Me Gustas Tu 2:59

6. Mi Corazón 3:16

7. Como un Animal 3:19

8. Invisible 3:38

9. Un Sueño 3:16

10. Abrázame 3:33

11. Mixtape, Vol. 1 (Continuous Mix) 28:56

2013 – La Familia

  • Κυκλοφόρησε: 29 Οκτωβρίου 2013
  • Εταιρεία: Capitol Latin, Universal
  • Μορφή: CD, Digital Download
  • Πιστοποιήσεις: AMPROFON: 3× Platinum, APFV: Gold, ASINCOL: 4× Platinum, CAPIF: Gold, IFPI PE: Platinum, IFPI RO: 2× Platinum
  • Singles από το «La Familia»:
  1. «Yo Te Lo Dije» Κυκλοφόρησε: 24 Απριλίου 2012
  2. «Tranquila» Κυκλοφόρησε: 12 Νοεμβρίου 2012
  3. «Sola» Κυκλοφόρησε: 7 Ιουνίου 2013
  4. «6 AM» Κυκλοφόρησε: 15 Οκτωβρίου 2013
  5. «La Venganza» Κυκλοφόρησε: 7 Απριλίου 2014

Tracklist:

1. «Sola» 3:48

2. «La Venganza» 3:26

3. «Déjate Llevar» 3:11

4. «Mil Fantasías» 3:41

5. «6 AM» (feat. Farruko) 4:03

6. «Lose Control» (feat. Vein) 4:54

7. «Eras Así» 3:48

8. «What a Creation» 2:29

9. «Desnúdate» 3:45

10. «Imaginándote» 3:36

11. «Bajo La Luna» 4:17

12. «Live In Stereo» (feat. Motiff) 3:30

13. «Porque Tu» 2:56

14. «Tranquila» 3:21

15. «Yo Te Lo Dije» 3:40

2014 – La Familia B-Sides

  • Κυκλοφόρησε: 16 Σεπτεμβρίου 2014
  • Εταιρεία: Capitol Latin, Universal
  • Μορφή: CD, Digital Download
  • Singles από το «La Familia B-Sides»:
  1. «Ay Vamos» Κυκλοφόρησε: 22 Ιουλίου 2014

Tracklist:

1. «Ay Vamos» 3:46

2. «Sola» 3:48

3. «La Venganza» 3:26

4. «Déjate Llevar» 3:11

5. «Mil Fantasías» 3:41

6. «6 AM» (feat. Farruko) 4:03

7. «Lose Control» (feat. Vein) 4:54

8. «Eras Así» 3:48

9. «What a Creation» 2:29

10. «Desnúdate» 3:45

11. «Imaginándote» 3:36

12. «Bajo La Luna» 4:17

13. «Live In Stereo» (feat. Motiff) 3:30

14. «Porque Tu» 2:56

15. «Tranquila» 3:21

16. «Yo Te Lo Dije» 3:40

17. «Mami» 3:07

18. «Tú Tienes Algo» 3:09

2016 – Energia

  • Κυκλοφόρησε: 24 Ιουνίου 2016
  • Εταιρεία: Capitol Latin, Universal
  • Μορφή: CD, Digital Download
  • Πιστοποιήσεις: AMPROFON: Diamond+Gold, ASINCOL: 3× Platinum, IFPI CH: Platinum, RIAA: 4× Platinum (Latin)
  • Singles από το «Energia «:
  1. «Ginza» Κυκλοφόρησε: 17 Ιουλίου 2015
  2. «Bobo» Κυκλοφόρησε: 13 Μαΐου 2016
  3. «Safari» Κυκλοφόρησε: 17 Μαΐου 2016
  4. «Sigo Extrañándote» Κυκλοφόρησε: 16 Φεβρουαρίου 2017

Tracklist:

1. «Veneno» 2:29

2. «Malvada» 2:58

3. «Safari» (feat. Pharrell Williams, BIA and Sky) 3:25

4. «Bobo» 3:29

5. «Sigo Extrañándote» 3:21

6. «Primera Cita» 2:54

7. «Pierde Los Modales» (feat. Daddy Yankee) 3:21

8. «Por Un Día» 3:31

9. «No Hay Título» 2:43

10. «Acércate» (feat. Yandel) 3:12

11. «Snapchat» 3:39

12. «Hola» 3:16

13. «Ginza» 2:51

14. «Solitario» 3:27

15. «35 Pa Las 12» (Fuego feat. J Balvin) 4:06

Brazilian edition

16. «Ginza (Anitta Remix)» (feat. Anitta) 2:49

17. «Tranquila» (duet with Projota) 3:21

Energía Lado B

16. «Fiesta» 3:09

Pepsi Music Proximity Exclusive

1. «Fiesta» 3:09

2. «Piénsame» 3:25

3. «Decídete» 3:09

4. «Pa´mi» 2:48

5. «Energía» 2:45

6. «Personal» 2:41

2018 – Vibras

  • Κυκλοφόρησε: 25 Μαΐου 2018
  • Εταιρεία: Capitol Latin
  • Μορφή: CD, Digital Download
  • Singles από το «Vibras»:
  1. «Mi Gente» Κυκλοφόρησε: 30 Ιουνίου 2017
  2. «Machika» Κυκλοφόρησε: 19 Ιανουαρίου 2018
  3. «Ahora» Κυκλοφόρησε: 26 Φεβρουαρίου 2018
  4. «Ambiente» Κυκλοφόρησε: 13 Απριλίου 2018

Tracklist:

1.Vibras (feat. Carla Morrison) 1:06

2. Mi Gente (with Willy William) 3:05

3. Ambiente 4:09

4. Cuando Tú Quieras 3:25

5. No Es Justo (feat. Zion & Lennox) 4:11

6. Ahora 4:15

7. Brillo (feat. Rosalía) 2:40

8. En Mí (Interlude by Rosalía) 0:54

9. En Mí 3:16

10. Peligrosa (feat. Chris Jeday & Wisin & Yandel) 3:22

11. Noches Pasadas 3:43

12. Tu Verdad 3:25

13. Dónde Estarás 3:12

14. Machika (with Jeon & Anitta) 3:10

J Balvin Top Hits by SounDarts.gr