skip to Main Content
Menu

Discography & ID : Jack Johnson

Discography & ID : Jack Johnson

Ύψος

Gallery

Jack Johnson

Jack Johnson

Jack Johnson

Jack Johnson

Jack Johnson

Ο Jack Johnson με τον γιο του.

Eddie Vedder, Kelly Slater Citizen Cope & Jack Johnson

Willie Nelson Ben Harper & Jack Johnson

Willie Nelson, John Mellencamp, Neil Young, Dave Matthews & Jack Johnson (Farm Aid 2012 press conference).

Jack Johnson (Rolling Stone Cover)

ID

Ολόκληρο Όνομα: Jack Hody Johnson

Ημερομηνία Γέννησης: 18 Μαΐου 1975

Τόπος Γέννησης: North Shore, Oahu, Hawaii, Η.Π.Α.

Επάγγελμα: Τραγουδιστής, μουσικός, σκηνοθέτης, ηθοποιός, τραγουδοποιός, δισκογραφικός παραγωγός, ιδιοκτήτης δισκογραφική εταιρείας, πρώην επαγγελματίας surfer.

Οικογενειακή Κατάσταση: Kim Johnson (Παντρεύτηκαν: 2000).

Τέκνα: Έχει δυο γιους και μια κόρη.

ΓονείςJeff (επαγγελματίας surfer) και Patti Johnson.

Αδέρφια: Έχει δύο μεγαλύτερους αδερφούς, τον Trent και τον Pete.

Ενεργός στη μουσική: 1999-σήμερα

Βραβεία: Ο Jack Johnson έχει αποσπάσει συνολικά 8 μουσικά βραβεία μέχρι σήμερα :

1 ESPN Film Festival (2000), 2 ESPN Action, Sports & Music Awards (2001, 2002), 1 Video of the Year Award (Surfer Magazine, 2000), 1 Brit Award (2006), 1 Billboard Touring Award (2010), 1 ASCAP Pop Music Award (2003), 1 National Conservation Achievement Award in Communications (2012).

Για να δείτε την λίστα με όλα τα βραβεία και τις υποψηφιότητες που έχει αποσπάσει o Jack Johnson κάντε κλικ εδώ.

Official Websitejackjohnsonmusic.com

πηγές: en.wikipedia.org, googlε

Discography

Start Here
Start Here
2001 – Brushfire Fairytales
2001 – Brushfire Fairytales
2003 – On and On
2003 – On and On
2004 – Some Live Songs (E.P.)
2004 – Some Live Songs (E.P.)
2005 – In Between Dreams
2005 – In Between Dreams
2005 – Sessions@AOL (E.P.)
2005 – Sessions@AOL (E.P.)
2006 – Sing-A-Longs and Lullabies for the Film Curious George (O.S.T.)
2006 – Sing-A-Longs and Lullabies for the Film Curious George (O.S.T.)
2008 – Sleep Through the Static
2008 – Sleep Through the Static
2009 – En Concert (Live)
2009 – En Concert (Live)
2010 – To the Sea
2010 – To the Sea
2012 – Jack Johnson and Friends – Best of Kokua Festival (Live)
2012 – Jack Johnson and Friends – Best of Kokua Festival (Live)
2013 – From Here to Now to You
2013 – From Here to Now to You
2013 – Live at Third Man Records 6-15-2013
2013 – Live at Third Man Records 6-15-2013

Start Here

  • Ο Jack Hody Johnson, γεννήθηκε στις 18 Μαΐου 1975 και είναι Αμερικανός τραγουδιστής, τραγουδοποιός, μουσικός, ηθοποιός, δισκογραφικός παραγωγός, δημιουργός ντοκιμαντέρ και πρώην επαγγελματίας σέρφερ. Ο Johnson είναι γνωστός κυρίως για την soft-rock μουσική του και άλλα ακουστικά είδη. Το 2001, σημείωσε σημαντική εμπορική επιτυχία μετά την κυκλοφορία του ντεμπούτο album του, «Brushfire Fairytales». Ο Johnson έχει φτάσει στον Νο.1 του Billboard 200 με τα albums του «Sing-A-Longs and Lullabies» που αποτελεί το soundtrack της ταινίας «Curious George» το 2006, «Sleep Through the Static» το 2008, «To the Sea» το 2010 και «From Here to Now to You» το 2013 . Το album «In Between Dreams» έφτασε στον αριθμό 2 στο ίδιο chart το 2005 αλλά και το 2013.
  • Ο Johnson δραστηριοποιείται στο κίνημα οικολογίας και βιωσιμότητας, συχνά με επίκεντρο τον ωκεανό. Ο Johnson και η γυναίκα Kim δημιούργησαν μαζί το φιλανθρωπικό ίδρυμα Johnson Ohana και το Ίδρυμα Kōkua Hawaii. Το 2008, ο Johnson υιοθέτησε την έννοια «του πρασινίσματος» (μείωση και επαναχρησιμοποίηση) και δώρισε το 100% των εσόδων της περιοδείας του «Sleep Through the Static Tour» στο φιλανθρωπικό ίδρυμα Johnson Ohana. Ομοίως, τα έσοδα από την περιοδεία για το album «To To Sea» πήγαν στο «All At Once», ο Johnson υποστήριξε τη συνεργασία των φιλανθρωπικών οργανώσεων που προωθούν την εμπλοκή των θαυμαστών του σε αυτό.
  • Είναι γιος του γνωστού surfer Jeff Johnson και γεννήθηκε και μεγάλωσε στη βόρεια ακτή του Oahu της Χαβάης. Άρχισε να μαθαίνει surfing σε ηλικία πέντε ετών. Στα δεκαεπτά του έγινε ο νεότερος προσκεκλημένος που κατάφερε να φτάσει στον τελικό του Pipeline Masters, έναν από τους πιο γνωστούς διαγωνισμούς surf, στη βόρεια ακτή του Oahu. Μία εβδομάδα αργότερα, όμως, ο περιορισμός του ως επαγγελματίας surfer, ήρθε όταν υπέστη ένα ατύχημα στον διαγωνισμό που του απέφερε πάνω από 150 ράμματα στο μέτωπό του και να χάσει μερικά από τα δόντια του. Αυτό το συμβάν έγινε αργότερα έμπνευση για το τραγούδι «Drink the Water».
  • Ο Jack Johnson αποφοίτησε από το γυμνάσιο Kahuku στο Oahu. Αργότερα φοίτησε στο Πανεπιστήμιο της Santa Barbara στην Καλιφόρνια απ’όπου αποφοίτησε το 1997 στον τομέα των κινηματογραφικών σπουδών. Ενώ ο Johnson έμαθε την κιθάρα σε ηλικία 8 ετών και άρχισε να γράφει τραγούδια στην ηλικία των 12, το πάθος του για μουσική μεγάλωσε όταν έπαιξε ρυθμική κιθάρα για το συγκρότημα των Soil (δεν πρέπει να συγχέεται με τη ομώνυμη heavy metal μπάντα).
  • Ο Johnson αποδίδει τις επιρροές του σε τραγουδιστές όπως : Bob Dylan, Jimi Hendrix, Radiohead, Otis Redding, G. Love and Special Sauce, Ben Harper, Sublime, The Beatles, Bob Marley, Neil Young και A Tribe Called Quest. Ο Johnson θεωρεί τον Jimi Hendrix τον καλύτερο κιθαρίστα όλων των εποχών.
  • Εκτός από την μεταγενέστερη επιτυχία του ως μουσικός, ο Johnson είναι επίσης καταξιωμένος σκηνοθέτης. Έχει σκηνοθετήσει τις ταινίες με θέμα, σαφώς, το surf, «Thicker Than Water» (2000) και το «The September Sessions» (2002), στο οποίο πρωταγωνίστησε. Τα soundtracks αμφότερων των δύο αυτών ταινιών ήταν δημιουργίες του ίδιου. Ο Johnson πρωταγωνίστησε επίσης στην ταινία surf του 2004, «Brokedown Melody».
  • Στις 22 Ιουλίου 2000, ο Johnson παντρεύτηκε την αγαπημένη του από το πανεπιστήμιο, Kim. Έχουν τρία παιδιά: δύο αγόρια και ένα κορίτσι. Ο Johnson ζει στη βόρεια ακτή του νησιού Oahu στη Χαβάη. Τόσο ο Johnson όσο και η σύζυγός του αρνούνται να μιλήσουν ή να δημοσιεύσουν οποιεσδήποτε προσωπικές πληροφορίες σχετικά με τα παιδιά τους.
  • Έχει αποσπάσει αρκετές διακρίσεις και υποψηφιότητες ως σκηνοθέτης και δημιουργός ντοκιμαντέρ, αλλά και ως μουσικός. Το 2006 απέσπασε 2 υποψηφιότητες στα Βραβεία Grammy, 3 στα Brit Awards εκ των οποίων κέρδισε στη μία και τρεις υποψηφιότητες στα Echo Awards το 2006, το 2007 και το 2009 αντίστοιχα.
  • Χαρακτηριστικό του trademark είναι πως κάνει εμφανίσεις μόνο με σαγιονάρες ή ακόμα και ξυπόλητος.

πηγή: en.wikipedia.org

2001 – Brushfire Fairytales

  • Κυκλοφόρησε: 1 Φεβρουαρίου 2001
  • Εταιρεία: Enjoy Records, Universal Records
  • Πιστοποιήσεις: AUS, UK, US: Platinum – CAN: Gold
  • Παραγωγή: JP Plunier
  • Μορφή: CD, LP, Digital Download
  • Singles από το «Brushfire Fairytales«:
  1. «Flake» Κυκλοφόρησε: 2002

Tracklist:

1. «Inaudible Melodies» – 3:35

2. «Middle Man» – 3:14

3. «Posters» – 3:13

4. «Sexy Plexi» – 2:07

5. «Flake» – 4:40

6. «Bubble Toes» – 3:56

7. «Fortunate Fool» – 3:48

8. «The News» – 2:26

9. «Drink the Water» – 3:21

10. «Mudfootball» (for Moe Lerner) – 3:03

11. «F-Stop Blues» – 3:10

12. «Losing Hope» – 3:52

13. «It’s All Understood» – 5:28

Japan bonus track

14. «Inaudible Melodies» (live) – 3:27

UK bonus tracks

15. «Flake» (live) – 4:29

16. «Inaudible Melodies» (live) – 3:27

2003 – On and On

  • Κυκλοφόρησε: 6 Μαΐου 2003
  • Εταιρεία: Universal Records
  • Πιστοποιήσεις: AUS: 4× Platinum – UK, US: Platinum – Brazil, CAN: Gold
  • Παραγωγή: Mario Caldato Jr.
  • Μορφή: CD, Digital Download
  • Singles από το «On and On«:
  1. «The Horizon Has Been Defeated» Κυκλοφόρησε: 2003
  2. «Taylor» Κυκλοφόρησε: 2004

Tracklist:

1. «Times Like These» – 2:22

2. «The Horizon Has Been Defeated» – 2:33

3. «Traffic in the Sky» – 2:50

4. «Taylor» – 3:59

5. «Gone» – 2:10

6. «Cupid» – 1:05

7. «Wasting Time» – 3:50

8. «Holes to Heaven» – 2:54

9. «Dreams Be Dreams» – 2:12

10. «Tomorrow Morning» – 2:50

11. «Fall Line» – 1:35

12. «Cookie Jar» – 2:57

13. «Rodeo Clowns» – 2:38

14. «Cocoon» – 4:10

15. «Mediocre Bad Guys» – 3:00

16. «Symbol in My Driveway» – 2:50

2004 – Some Live Songs (E.P.)

  • Κυκλοφόρησε: 14 Δεκεμβρίου 2004
  • Συμμετέχουν: G. Love και Donovan Frankenreiter
  • Εταιρεία: Universal Records
  • Μορφή: CD, Digital Download

Tracklist:

1. «Rodeo Clowns» – 3:01

2. «Free» – 2:41

3. «Sunshine» – 2:14

4. «Heading Home» – 2:41

5. «Mud Football» – 3:15

6. «Girl I Wanna Lay You Down» – 8:35

2005 – In Between Dreams

  • Κυκλοφόρησε: 1 Μαρτίου 2005
  • Εταιρεία: Brushfire Records, Universal Records
  • Πιστοποιήσεις: UK: 5× Platinum – AUS: 4x Platinum – CAN, Denmark: 3× Platinum – Ireland, US: 2× Platinum – Austria, Brazil, Japan: Gold
  • Παραγωγή: Mario Caldato, Jr.
  • Μορφή: CD, Digital Download
  • Singles από το «In Between Dreams«:
  1. «Sitting, Waiting, Wishing» Κυκλοφόρησε: 25 Μαρτίου 2005
  2. «Good People» Κυκλοφόρησε: Ιούνιος 2005
  3. «Breakdown» Κυκλοφόρησε: Σεπτέμβριος 2005
  4. «Better Together» Κυκλοφόρησε: Ιανουάριος 2006

Tracklist:

1. «Better Together» – 3:27

2. «Never Know» – 3:32

3. «Banana Pancakes» – 3:12

4. «Good People» – 3:28

5. «No Other Way» – 3:09

6. «Sitting, Waiting, Wishing» – 3:03

7. «Staple It Together» – 3:16

8. «Situations» – 1:17

9. «Crying Shame» – 3:06

10. «If I Could» – 2:25

11. «Breakdown» – 3:32

12. «Belle» – 1:43

13. «Do You Remember» – 2:24

14. «Constellations» – 3:21

iTunes bonus track

15. «Constellations» (Demo from the Mango Tree) – 3:32

UK Bonus Track

15. «Mudfootball» (Live) 4:24

2005 – Sessions@AOL (E.P.)

  • Κυκλοφόρησε: 2 Αυγούστου 2005
  • Εταιρεία: Universal Records
  • Μορφή: Digital Download

Tracklist:

1. «Banana Pancakes» – 3:07

2. «Sitting, Waiting, Wishing» – 3:08

3. «Better Together» – 3:24

4. «No Other Way» – 2:41

2006 – Sing-A-Longs and Lullabies for the Film Curious George (O.S.T.)

  • Κυκλοφόρησε: 7 Φεβρουαρίου 2006
  • Εταιρεία: Brushfire Records, Universal Records
  • Πιστοποιήσεις: AUS, Brazil, US: Platinum – Japan, UK: Gold
  • Παραγωγή: Robert Carranza, Jack Johnson, Mario Caldato Jr.
  • Μορφή: CD, Digital Download
  • Singles από το «Sing-A-Longs and Lullabies for the Film Curious George«:
  1. «Upside Down» Κυκλοφόρησε: 24 Φεβρουαρίου 2006
  2. «Talk of the Town» Κυκλοφόρησε: 28 Ιουλίου 2006

Tracklist:

1. «Upside Down» – 3:28

2. «Broken» – 3:55

3. «People Watching» – 3:19

4. «Wrong Turn» – 2:53

5. «Talk of the Town» (with guitar & vocals by Kawika Kahiapo) – 3:22

6. «Jungle Gym» (Featuring G. Love) – 2:24

7. «We’re Going to Be Friends» (Covering The White Stripes, orig 2001) – 2:18

8. «The Sharing Song» – 2:45

9. «The 3 R’s» (revision of Schoolhouse Rock! song «Three Is a Magic Number») – 2:55

10. «Lullaby» (Featuring Matt Costa) – 2:48

11. «With My Own Two Hands» (Covering, and featuring Ben Harper) – 2:59

12. «Questions» – 4:10

13. «Supposed to Be» – 2:54

2008 – Sleep Through the Static

  • Κυκλοφόρησε: 5 Φεβρουαρίου 2008
  • Εταιρεία: Brushfire Records, Universal Records
  • Πιστοποιήσεις: AUS, New Zealand, US: Platinum – Austria, Germany, Ireland, Japan, UK: Gold
  • Παραγωγή: J.P. Plunier
  • Μορφή: CD, Digital Download
  • Singles από το «Sleep Through the Static«:
  1. «If I Had Eyes» Κυκλοφόρησε: 11 Δεκεμβρίου 2007
  2. «Sleep Through the Static» Κυκλοφόρησε: Δεκέμβριος 2007
  3. «Same Girl» Κυκλοφόρησε: 2008
  4. «Hope» Κυκλοφόρησε: Μάιος 2008
  5. «Go On» Κυκλοφόρησε: 2008

Tracklist:

1. «All at Once» – 3:38

2. «Sleep Through the Static» – 3:43

3. «Hope» – 3:42

4. «Angel» – 2:02

5. «Enemy» – 3:48

6. «If I Had Eyes» – 3:59

7. «Same Girl» – 2:10

8. «What You Thought You Need» – 5:27

9. «Adrift» – 3:56

10. «Go On» – 4:35

11. «They Do, They Don’t» – 4:10

12. «While We Wait» – 1:26

13. «Monsoon» – 4:17

14. «Losing Keys» – 4:28

15. «Home» – 3:30

Sleep Through the Static: Remixed (2008)

1. «Hope» (Nightmares on Wax Remix)

2. «Losing Keys» (Katalyst Remix)

3. «Monsoon» (Money Mark Casio Remix)

4. «Angel» (Kid Koala Remix)

5. «They Do, They Don’t» (DJ Tropikal Remix)

6. «Hope» (Mario C. Remix)

7. «If I Had Eyes» (Culver City Dub Collective Remix)

8. «Enemy» (Worst Friends Remix)

2009 – En Concert (Live)

  • Κυκλοφόρησε: 27 Οκτωβρίου 2009
  • Εταιρεία: Brushfire Records, Universal Records
  • Μορφή: CD, Digital Download

Tracklist:

1. «Belle»/»Banana Pancakes» – 6:19

2. «If I Had Eyes» – 4:11

3. «Do You Remember»/»Remember» – 3:46

4. «Sleep Through the Static» – 4:19

5. «Flake» – 5:27

6. «Bubble Toes»/»Express Yourself» – 4:18

7. «Wasting Time» – 5:01

8. «What You Thought You Need» – 3:57

9. «Country Road» – 2:58

10. «Staple It Together» – 4:02

11. «Sitting, Waiting, Wishing» – 3:25

12. «Constellations» – 3:31

13. «The Horizon Has Been Defeated»/»Mother and Child Reunion» – 4:23

14. «Good People» – 3:36″

15. «All at Once» – 3:45

16. «Gone» – 2:08

17. «Home» – 3:17

18. «Times Like These» – 2:20

19. «Angel»/»Better Together» – 6:13

iTunes Bonus Track

20. «Go On»/»Upside Down»

2010 – To the Sea

  • Κυκλοφόρησε: 1 Ιουνίου 2010
  • Εταιρεία: Brushfire Music Group, Universal Republic
  • Πιστοποιήσεις: AUS/ CAN: Platinum, New Zealand, UK, US: Gold
  • Παραγωγή: Jack Johnson, Merlo Podlewski, Zach Gill, Adam Topol
  • Μορφή: CD, Digital Fownload
  • Singles από το «To the Sea«:
  1. «You and Your Heart» Κυκλοφόρησε: 6 Απριλίου 2010
  2. «At or With Me» Κυκλοφόρησε: Σεπτέμβριος 2010
  3. «From the Clouds» Κυκλοφόρησε: 2011

Tracklist:

1. «You and Your Heart» – 3:13

2. «To the Sea» – 3:30

3. «No Good with Faces» – 3:31

4. «At or With Me» – 3:58

5. «When I Look Up» – 0:58

6. «From the Clouds» – 3:05

7. «My Little Girl» – 2:21

8. «Turn Your Love» – 3:13

9. «The Upsetter» – 3:50

10. «Red Wine, Mistakes, Mythology» – 4:03

11. «Pictures of People Taking Pictures» – 3:20

12. «Anything but the Truth» – 2:54

13. «Only the Ocean» – 3:40

iTunes bonus track

14. «Better Together» (featuring Paula Fuga) – 4:15

Japanese bonus track

15. «What You Thought You Need» (Live from Yokohama) – 4:17

2012 – Jack Johnson and Friends – Best of Kokua Festival (Live)

  • Κυκλοφόρησε: 13 Απριλίου 2012 (Γερμανία), 17 Απριλίου 2012 (Παγκόσμια)
  • Εταιρεία: Brushfire Records, Universal Records
  • Μορφή: CD, Digital Download

Tracklist:

1. «Better Together» (feat. Paula Fuga) – 4:24

2. «Cry! Cry! Cry!» (feat. Jack Johnson & Paula Fuga) – 4:03

3. «A Pirate Looks at Forty» (feat. Tim Reynolds) – 3:52

4. «Mudfootball» (feat. Ozomatli & G. Love) – 3:56

5. «Constellations» (feat. Eddie Vedder & Kawika Kahiapo) – 3:44

6. «Take It Easy» (feat. Jack Johnson & John Cruz) – 3:59

7. «Island Style» (feat. Jack Johnson & Jackson Browne) – 3:57

8. «Breakdown» (feat. Jake Shimabukuro) – 4:13

9. «Further On Down the Road» (feat. Jack Johnson) – 5:00

10. «Welcome to Jamrock» (feat. Jack Johnson & Paula Fuga) – 4:17

11. «High Tide or Low Tide» – 5:04

12. «Blue Eyes Crying in the Rain» (feat. Jack Johnson & Ben Harper) – 3:17

13. «I Shall Be Released» – 4:43

14. «Banana Pancakes» – 3:18

2013 – From Here to Now to You

  • Κυκλοφόρησε: 17 Σεπτεμβρίου 2013
  • Εταιρεία: Brushfire, Republic
  • Πιστοποιήσεις: CAN: Gold
  • Παραγωγή: Mario Caldato, Jr.
  • Μορφή: CD, digital download
  • Singles από το «From Here to Now to You»:
  1. «I Got You» Κυκλοφόρησε: 10 Ιουνίου 2013
  2. «Radiate» Κυκλοφόρησε: 16 Σεπτεμβρίου 2013
  3. «Shot Reverse Shot» Κυκλοφόρησε: 23 Δεκεμβρίου 2013

Tracklist:

1. «I Got You» 2:59

2. «Washing Dishes» 3:26

3. «Shot Reverse Shot» 3:10

4. «Never Fade» 4:02

5. «Tape Deck» 3:21

6. «Don’t Believe a Thing I Say» 3:14

7. «As I Was Saying» 3:45

8. «You Remind Me of You» 2:24

9. «Radiate» 4:15

10. «Ones and Zeros» 4:27

11. «Change» (feat. Ben Harper) 3:14

12. «Home» 3:01

Target bonus tracks

13. «I Got You» (4-track demo) 3:46

14. «As I Was Saying» (4-track demo) 3:36

2013 – Live at Third Man Records 6-15-2013

  • Κυκλοφόρησε: 29 Νοεμβρίου 2013
  • Εταιρεία: Third Man Records
  • Μορφή: LP, digital download

Tracklist:

1 Banana Pancakes

2. Same Girl

3. Radiate

4. Do You Remember

5. I Got You

6. Good People

7. As I Was Saying

8. We Are Going To Be Friends

9. Home

10. Mud Football

11. Upside Down

12. Better Together

Jack Johnson Top Hits by SounDarts.gr