skip to Main Content
Menu

Discography & ID : Jack Savoretti

Discography & ID : Jack Savoretti

Ύψος

Gallery

Kylie Minogue & Jack Savoretti2

Imelda May & Jac Savoretti

See Also

ID

Όνομα: Jack Savoretti

Πραγματικό όνομα: Giovanni Savoretti

Ημερομηνία Γέννησης: 10 Οκτωβρίου 1983

Τόπος Γέννησης: Westminster, Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο

Επάγγελμα: τραγουδιστής, τραγουδοποιός

Οικογενειακή Κατάσταση: παντρεμένος με την βρετανίδα ηθοποιό, Jemma Powell

Τέκνα: Connie & Winter Savoretti

Γονείς: O πατέρας του είναι Ιταλός και η μητέρα του μισή Γερμανίδα, μισή Πολωνέζα

Αδέρφια: ?

Ενεργός στη μουσική: 2005-σήμερα

Βραβεία: Ο Jack Savoretti δεν έχει αποσπάσει κάποιο μουσικό βραβείο μέχρι σήμερα.

Official Website: jacksavoretti.com

 

πηγές: en.wikipedia.org, google

Discography

Start Here
Start Here
2007 – Between the Minds
2007 – Between the Minds
2009 – Harder Than Easy
2009 – Harder Than Easy
2012 – Before the Storm
2012 – Before the Storm
2014 – Sweet Hurt (E.P.)
2014 – Sweet Hurt (E.P.)
2014 – Tie Me Down (E.P.)
2014 – Tie Me Down (E.P.)
2015 – Written in Scars
2015 – Written in Scars
2016 – Sleep No More
2016 – Sleep No More
2017 – Songs from Different Times (Compilation)
2017 – Songs from Different Times (Compilation)
2019 – Singing to Strangers
2019 – Singing to Strangers

Start Here

ΒΙΟΓΡΑΦΙΑ

  • Γεννήθηκε στο Westminster από Ιταλό πατέρα και μητέρα μισή Γερμανίδα και μισή Πολωνέζα. Ο Savoretti μεγάλωσε στο Λονδίνο, πριν από τη μετάβαση στο Λουγκάνο, μια ελβετική πόλη κοντά στα ιταλικά σύνορα. Ανάμεσα σε μετακομίσεις σε όλη την Ευρώπη ως παιδί, κατέληξε στο Αμερικανικό Σχολείο στην Ελβετία.
  • Ως έφηβος, ενδιαφερόταν μόνο για την ποίηση. «Έγραφα όλη την ώρα, ήταν κάτι που έπρεπε να κάνω, να κάτσω κάτω από ένα δέντρο με ένα σημειωματάριο, και να ταξιδέψω κάπου αλλού με το νου μου. Ήμουν στα σύννεφα». Όταν η μητέρα του, του έδωσε μια κιθάρα και του πρότεινε να δοκιμάσει να βάλει μουσική σε μερικούς από τους στίχους του, του προκάλεσε έκπληξη «πόσο περισσότεροι άνθρωποι ακούνε όταν τραγουδάς από ό, τι διαβάζεις ένα ποίημα». «Μετά από αυτό, δεν μπορούσα να σταματήσω, ήταν μια συνεχής γραφή, κάθε μέρα, έγινε σχεδόν μια μορφή συνομιλίας, με τρόπο που μπορούσα να αλληλεπιδράσω με τον κόσμο».
  • Ξεκίνησε να παίζει κιθάρα στα 16. Ο Savoretti έκανε δύο ντουέτα με την Shelly Poole που τιτλοφορούνται «Anyday Now» και «Hope», τα οποία εμφανίζονται στο album της Poole, «Hard Time for the Dreamer» , το οποίο κυκλοφόρησε τον Σεπτέμβριο του 2005. Ο Jack υπέγραψε με τη De-angelis Productions όταν ήταν 18 ετών και στη συνέχεια υπέγραψε με την De-angelis Records, μια εταιρεία που δημιουργήθηκε από την Anne Barrett και τον Eric Ramon. Ο Rick Barraclough εντάχθηκε στην De-angelis το 2005 και παρήγαγε τα πρώτα δύο album του «Between the Minds» και «Harder than Easy». Η εταιρεία έκανε ένα συμβόλαιο με την εταιρεία ραδιοφωνικών προωθήσεων του Nick Fleming, που εισήγαγε το Savoretti στο Radio 2 από όπου παρουσίασε το album «Between The Minds» και έγινε το album της εβδομάδας. Στη συνέχεια, η De-angelis πέταξε με το Savorreti στις ΗΠΑ, όπου η Sue Crawhsaw, η οποία δούλευε για τον De-angelis, δημοσίευσε μια παρουσίαση του στο Fox Film Studios, όπου ο ίδιος εμφανίστηκε να ερμηνεύει τραγούδια του και γρήγορα έγινε ο «νέος αγαπημένος» για πολλούς κριτικούς ταινιών και τηλεόρασης. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, η εταιρεία πρότεινε στο MD του Cafe Nero Paul Ettinger (ο οποίος είχε δει στο παρελθόν τον Jack να εμφανίζεται στο χώρο του Tony Moores στο Hammersmith) ότι ο Jack έπρεπε κάνει μια περιοδεία στα καφέ, καθιστώντας την, την πρώτη εταιρεία που είχε μια τέτοια ιδέα μάρκετινγκ. Ο Graham Stokes, σύμβουλος της De Angelis, πρότεινε πως ίσως θα πρέπει να προσεγγίσουν το manager της βραβευμένης με Grammy, Corinne Bailey Rae προκειμένου να πάρει τον Savoretti ως opening act για την επερχόμενη ευρωπαϊκή περιοδεία της Corinne. Εκτός από αυτή την περιοδεία, ο Jack εμφανίστηκε επίσης στο πλευρό του Gavin De Graw σε μια επόμενη ευρωπαϊκή περιοδεία. Ο Savoretti έφυγε από την De-angelis το 2010.
  • Οι παππούδες του Savoretti κρύφτηκαν στα βουνά κοντά στη Γένοβα της Ιταλίας κατά τη διάρκεια του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου. Ο παππούς του αναγνωρίστηκε μεταθανάτια από την πόλη ως επικεφαλής του Ιταλικού κινήματος αντίστασης που απελευθέρωσε τη Γένοβα και την περιοχή της Ιταλίας από το φασισμό. Στη συνέχεια, ένας δρόμος στη Γένοβα πήρε το όνομά του στη μνήμη του.
  • Ο Savoretti έχει ένα σπίτι στη Φορμεντέρα στις Βαλεαρίδες Νήσους. Είναι παντρεμένος με τη βρετανίδα ηθοποιό Jemma Powell. Έχουν δύο παιδιά.

2007 – Between the Minds

  • Κυκλοφόρησε: 5 Μαρτίου 2007
  • Εταιρεία: De Angelis Records
  • Μορφή: CD, Digital Release
  • Παραγωγή: Rick Barraclough
  • Singles από το “Between the Minds”:
  1. «Without» Κυκλοφόρησε: 9 Οκτωβρίου 2006
  2. «Dreamers» Κυκλοφόρησε: 12 Φεβρουαρίου 2007
  3. «Between the Minds» Κυκλοφόρησε: 7 Μαΐου 2007
  4. «Dr Frankenstein» Κυκλοφόρησε: 23 Ιουλίου 2007
  5. «Gypsy Love/One Man Band» Κυκλοφόρησε: 31 Μαρτίου 2008

Tracklist:

1. “Dreamers” – 4:43

2. “No One’s Aware” – 3:28

3. “Dr. Frankenstein” – 3:52

4. “Once Upon a Street” – 3:42

5. “Without” – 4:42

6. “Blackrain” – 3:22

7. “Apologies” – 2:59

8. “Between the Minds” – 3:49

9. “Soldier’s Eyes” – 3:09

10. “Lovely Fool” – 3:26

11. “Chemical Courage” – 4:31

12. “Killing Man” – 5:36

Deluxe Edition

13. “Killing Man

2009 – Harder Than Easy

  • Κυκλοφόρησε: 15 Σεπτεμβρίου 2009
  • Εταιρεία: De Angelis Records
  • Μορφή: CD, LP, Digital Release
  • Παραγωγή: Rick Barraclough
  • Singles από το “Harder Than Easy”:
  1. «Map of the World» Κυκλοφόρησε: 6 Ιουλίου 2009

Tracklist:

1. «Map of the World»

2. «Wonder»

3. «Northern Sky»

4. «Lost America»

5. «Mother»

6. «Songs from Different Times»

7. «Russian Roulette»

8. «Breaking News»

9. «Harder Than Easy»

10. «Patriot»

2012 – Before the Storm

  • Κυκλοφόρησε: 4 Ιουνίου 2012
  • Εταιρεία: Fullfill Records
  • Μορφή: CD, LP, Digital Release
  • Παραγωγή: The Suppliers

Tracklist:

1. “Not Worthy”

2. “Take Me Home”

3. “Breaking the Rules”

4. “The Proposal”

5. “Vagabond”

6. “Changes”

7. “Last Call”

8. “Come Shine a Light”

9. “Before the Storm”

10. “Crazy Fool”

11. “Lifetime”

12. “Knock Knock”

13. “For the Last Time”

2014 – Sweet Hurt (E.P.)

  • Κυκλοφόρησε: 27 Ιανουαρίου 2014
  • Εταιρεία: Jack Savoretti
  • Μορφή: CD, Digital Release

Tracklist:

1. “Sweet Hurt” – 3:24

2. “Broken Glass” – 3:15

3. “Jack In The Box” – 3:56

4. “The Hurt” – 3:51

2014 – Tie Me Down (E.P.)

  • Κυκλοφόρησε: 20 Οκτωβρίου 2014
  • Εταιρεία: BMG Rights Management
  • Μορφή: CD, Digital Release

Tracklist:

1. “Tie Me Down (Album Version)” – 03:00

2. “Last Beat” – 03:43

3. “Jackie Blue” (Demo) – 03:44

4. “Solitude” (Demo) – 03:52

2015 – Written in Scars

  • Κυκλοφόρησε: 9 Φεβρουαρίου 2015
  • Εταιρεία: BMG Chrysalis UK
  • Μορφή: CD, LP, Digital Release
  • Πιστοποιήσεις: BPI: Gold
  • Παραγωγή: Sebastian Sternberg, Pedro Vito, Samuel Dixon, Matty Benbrook, Emre Ramazanoglu

Tracklist:

1. «Back to Me» – (3:18)

2. «Home» – (3:17)

3. «Don’t Mind Me» – (3:27)

4. «Tie Me Down» – (3:01)

5. «Broken Glass» – (3:15)

6. «The Other Side of Love» – (4:14)

7. «Nobody ‘Cept You» – (3:13)

8. «The Hunger» – (3:38)

9. «Written in Scars» – (3:57)

10. «Wasted» (feat. Lissie) – (2:57)

11. «Fight ‘Til the End» – (3:34)

2016 – Sleep No More

  • Κυκλοφόρησε: 28 Οκτωβρίου 2016
  • Εταιρεία: BMG Chrysalis UK
  • Μορφή: CD, LP, Digital Release
  • Πιστοποιήσεις: BPI: Gold
  • Παραγωγή: Mark Ralph, Samuel Dixon, Jon Green, Matty Benbrook, Cam Blackwood, Steve Robson

Tracklist:

1. «When We Were Lovers» – 3:30

2. «Deep Waters» – 3:45

3. «I’m Yours» – 3:07

4. «Helpless» – 3:13

5. «We Are Bound» – 3:01

6. «Tight Rope» – 3:45

7. «Troubled Souls» – 3:30

8. «Only You» – 3:50

9. «Sleep No More» – 3:11

10. «Any Other Way» – 4:25

11. «Start Living in the Moment» – 3:25

12. «Lullaby Loving» – 3:54

Special edition

13. «Whiskey Tango» – 3:41

14. «Soldier’s Eyes» (live) – 4:12

15. «Breaking the Rules» (live) – 5:52

16. «Home» (live) – 3:29

17. «The Other Side of Love» (live) – 4:26

18. «Tie Me Down» (live) – 4:15

19. «When We Were Lovers» (acoustic) – 3:33

20. «Deep Waters» (acoustic) – 3:34

21. «Start Living in the Moment» (acoustic) – 2:59

22. «Only You» (acoustic) – 3:43

23. «I’m Yours» (acoustic) – 3:04

24. «Soldiers Eyes» (acoustic) – 4:03

2017 – Songs from Different Times (Compilation)

  • Ημερομηνία κυκλοφορίας: 3 Νοεμβρίου 2017
  • Εταιρεία: De Angelis Records
  • Μορφή: CD, Digital Release

Tracklist:

1. “One Man Band (Unplugged)”

2. “Mourning After”

3. “Dr Frankenstein (Unplugged)”

4. “Lay You Down”

5. “Ring Of Fire (Live From Paris)”

6. “Sacred Land (Unplugged)”

7. “Between The Minds (Unplugged)”

8. “Weightless”

9. “Black Rain (Unplugged)”

10. “Lucy (Unplugged)”

11. “Russian Roulette (Unplugged)”

12. “Without (Unplugged)”

13. “Songs From Different Times”

14. “Killing Man (Unplugged)”

2019 – Singing to Strangers

  • Ημερομηνία κυκλοφορίας: 15 Μαρτίου 2019
  • Εταιρεία: BMG
  • Μορφή: CD, Digital Release
  • Παραγωγή: Cam Blackwood
  • Πιστοποιήσεις: BPI: Gold
  • Singles από το «Singing to Strangers»:
  1. «Candlelight» Κυκλοφόρησε: 14 Φεβρουαρίου 2019
  2. «Music’s Too Sad Without You» Κυκλοφόρησε: 13 Οκτωβρίου 2019

Tracklist:

1. «Candlelight» 4:31

2. «Love Is on the Line» 3:30

3. «Dying for Your Love» 4:02

4. «Better Off Without Me» 4:01

5. «What More Can I Do?» 4:57

6. «Singing to Strangers (Interlude)» 2:53

7. «Youth and Love» 3:55

8. «Touchy Situation» 4:26

9. «Greatest Mistake» 4:59

10. «Things I Thought I’d Never Do» 4:10

11. «Going Home» 4:26

12. «Symmetry» 3:29

13. «Beginning of Us» 3:48

14. «Music’s Too Sad Without You» (with Kylie Minogue) (live from Venice) 4:40

15. «Vedrai Vedrai / Oblivion» (live from Venice) 6:31

Jack Savoretti Top Hits by SounDarts.gr