skip to Main Content
Menu

Discography & ID : Justice

Discography & ID : Justice

Ύψος

Gallery

Justice

Justice

Who is Who: Gaspard Augé &
Xavier de Rosnay.

Οι Justice με την Susan Saradon στο video clip του "Fire".

Daft Punk & Justice.

Oι Justce & Daft Punk στο εξώφυλλο του περιοδικού Tsugi!

Οι Justice στο εξώφυλλο του περιοδικού Mixmag.

ID

Όνομα συγκροτήματος:  Justice

Προέλευση Ονόματος: To όνομα αυτό το επέλεξαν καθώς έψαχναν για μια λέξη που θα ήταν η ίδια στα γαλλικά και στα αγγλικά με μια καθολική έννοια.

Μουσικά είδη: House, nu-disco, electronic rock, alternative dance.

Ενεργά μέλη συγκροτήματος:

Gaspard Augé. Γεννήθηκε: 21 Μαΐου 1979 στην Besançon της Γαλλίας. Γνωστός και ως: «Gaspirator» με την ιδιότητα του γραφίστα ή «Microloisir» ως το μουσικό του alter-ego.

Xavier de Rosnay. Γεννήθηκε: 2 Ιουλίου 1982 στο Ozoir-la-Ferrière, Seine-et-Marne στη Γαλλία. Είναι επίσης ο παραγωγός του συγκροτήματος Jamaica (πρώην Poney Poney).

Τόπος καταγωγής: Παρίσι, Γαλλία.

Ενεργοί στο χώρο της μουσικής: 2003-σήμερα

Βραβεία: Οι Justice έχουν κερδίσει μέχρι σήμερα 6 βραβεία:

1 Grammy Award, 3 MTV Europe Music Awards και 2 Victoires de la Musique.

Για να δείτε την αναλυτική λίστα με τα βραβεία και τις υποψηφιότητες που έχουν αποσπάσει οι Justice, κάντε κλικ εδώ.

Website: justice.church

Discography

Start Here
Start Here
2003 – Never Be Alone (vs. Simian / E.P.)
2003 – Never Be Alone (vs. Simian / E.P.)
2005 – Waters of Nazareth (E.P.)
2005 – Waters of Nazareth (E.P.)
2006 – Waters of Nazareth (The Remixes)
2006 – Waters of Nazareth (The Remixes)
2006 – We Are Your Friends (Justice vs. Simian / E.P.)
2006 – We Are Your Friends (Justice vs. Simian / E.P.)
2007 – D.A.N.C.E.  (E.P.)
2007 – D.A.N.C.E. (E.P.)
2007 – D.A.N.C.E.  (Remixes E.P.)
2007 – D.A.N.C.E. (Remixes E.P.)
2007 – †
2007 – †
2007 – Phantom (E.P.)
2007 – Phantom (E.P.)
2008 – DVNO (E.P.)
2008 – DVNO (E.P.)
2008 – Planisphère (E.P.)
2008 – Planisphère (E.P.)
2008 – A Cross the Universe (Live Album)
2008 – A Cross the Universe (Live Album)
2011 – Civilization (E.P.)
2011 – Civilization (E.P.)
2011 – Audio, Video, Disco (E.P.)
2011 – Audio, Video, Disco (E.P.)
2011 – Audio, Video, Disco
2011 – Audio, Video, Disco
2012 – On’n’On  (E.P.)
2012 – On’n’On (E.P.)
2012 – New Lands (E.P.)
2012 – New Lands (E.P.)
2013 – Helix (E.P.)
2013 – Helix (E.P.)
2013 – Access All Arenas (Live Album)
2013 – Access All Arenas (Live Album)
2016 – Woman
2016 – Woman

Start Here

  • Ο Gaspard Augé είναι γνωστός γραφίστας με το ψευδώνυμο «Gaspirator» έχοντας υιοθετήσει ένα ρετρό-φουτουριστικό στυλ. Σήμερα εργάζεται στο σχεδιασμό T-shirts για την Sixpack στη Γαλλία. Έχει συνθέσει τη μουσική της ταινίας «Rubber» του Quentin Dupieux, γνωστού και ως «Mr Oizo». Μάλιστα, έκανε και μια μικρή εμφάνιση στην ταινία στο ρόλο ενός λαθρεπιβάτη.
  • Ο Xavier de Rosnay είναι απόφοιτος των σχολών EPSAA και την École Estienne. Το 2010, ανέλαβε την παραγωγή του συγκροτήματος «Jamaica» (πρώην «Poney Poney»).
  • Τα πρώτα τραγούδια που παρήγαγαν οι Justice ήταν για την συλλογή «Hits Up to You», της εταιρείας Musclorvision (εκεί ο Augé εργαζόταν σαν γραφίστας), όπου τα τραγούδια είχαν δημιουργηθεί σαν να προορίζονταν για το διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision. Η συλλογή περιελάμβανε δύο από τα δικά τους τραγούδια, και ένα από το μουσικό alter-ego του Augé, τον «Microloisir».
  • Οι Justice ήρθαν για πρώτη φορά στο προσκήνιο μέσω ενός remix που έκαναν στο τραγούδι «Never Be Alone» των Simian.To remix δημιουργήθηκε για ένα remix-διαγωνισμό ενός ραδιοφωνικού σταθμού σε κολέγιο του Παρισιού το 2003. Το remix αυτό εξασφάλισε στο duo το πρώτο τους συμβόλαιο με την εταιρεία Ed Banger, η οποία το κυκλοφόρησε επίσημα και έγινε τεράστια επιτυχία στα clubs αλλά και στο διαδίκτυο. Το τραγούδι επανακυκλοφόρησε το 2004 από την International DeeJay Gigolo Records του DJ Hell και τελικά κυκλοφόρησε και στο Ηνωμένο Βασίλειο το καλοκαίρι του 2006, υπό τον τίτλο «We Are Your Friends» από την Ten Records, θυγατρική της Virgin Records.
  • Μετά την αρχική κυκλοφορία του «We Are Your Friends» , οι Justice εργάστηκαν σε remixes για πολλά γαλλικά συγκροτήματα όπως: Vicarious Bliss, Scenario Rock και Gambit, καθώς και για άλλα διεθνή ονόματα, όπως: Britney Spears, N * E * R * D *, Fatboy Slim, Daft Punk, Franz Ferdinand, Mystery Jets, Soulwax, και Mr. Oizo.
  • Το ντεμπούτο album των Justice με τίτλο «†», κυκλοφόρησε τον Ιούνιο του 2007 και γνώρισε τεράστια επιτυχία. Αργότερα κέρδισε μια υποψηφιότητα για βραβείο Grammy στην κατηγορία «Best Electronic/Dance Album» και έφτασε μέχρι το Νο.15 στο Top 50 των albums του Pitchfork για το 2007 και στο Νο.18 της λίστας με τα «25 καλύτερα albums του 2007» του Blender. Κέρδισε επίσης μια υποψήφια για το Βραβείο Shortlist 2007, αλλά έχασαν από το «The Reminder» των Feist.
  • Οι Justice ήταν και 2η φορά υποψήφιοι το 2007 στην κατηγορία «Best Dance Recording» (για το τραγούδι «D.A.N.C.E.» από το album «†») στην 50η διοργάνωση των Grammy Awards.
  • Την 1η Μαΐου 2008 κυκλοφόρησαν το video-clip για το τραγούδι «Stress». Στο clip εμφανίζεται μια ομάδα νεαρών που διαπράττουν πράξεις βανδαλισμού και παρενόχλησης, φορώντας μπουφάν με το logo του συγκροτήματος, δηλαδή τον σταυρό, στην πλάτη. Όπως ήταν αναμενόμενο κατηγορήθηκαν από ορισμένους κύκλους για ρατσισμό και για στερεότυπη απεικόνιση των νέων αφρικανικής καταγωγής (τόσο μαύρους όσο και της Βόρειας Αφρικής), που ζουν σε «κοινωνικά υποβαθμισμένες περιοχές» του Παρισιού. Άλλοι θεώρησαν το video ως κριτική της απεικόνισή τους στα γαλλικά μέσα ενημέρωσης. Μιλώντας σε μια συνέντευξη στην ιστοσελίδα The Quietus, ο Augé είπε, «Περιμέναμε κάποια φασαρία προφανώς, αλλά σίγουρα όχι για αυτά τα θέματα … Αν οι άνθρωποι βλέπουν τον ρατσισμό στο βίντεο, είναι σίγουρα επειδή θα μπορούσε να έχουν κάποιο πρόβλημα ρατσισμού και αυτό επειδή βλέπουν μόνο μαύρους ανθρώπους να χτυπούν λευκούς, πράγμα που δεν άπτεται της πραγματικότητας».
  • Το remix που δημιούργησαν για το τραγούδι «Electric Feel» του συγκροτήματος του MGMT κέρδισε το βραβείο Grammy στην κατηγορία «Best Remixed Recording, Non-Classical» το 2009.

2003 – Never Be Alone (vs. Simian / E.P.)

  • Κυκλοφόρησε: 28 Ιουνίου 2003
  • Εταιρεία: Ed Banger
  • Μορφή: 12″, CD, digital download
  • Singles από το «Never be alone E.P.»:
  1. «Never Be Alone» (vs. Simian) Κυκλοφόρησε: 28 Ιουνίου 2003

 

Tracklist:

Version 1:

1. «Never Be Alone» (vs. Simian)

2. «Steamulation» (vs. Gambit)

Version 2:

1. Never Be Alone

2. Never Be Alone (DJ Hell’s Bavarian Gigolo Mix)

2005 – Waters of Nazareth (E.P.)

  • Κυκλοφόρησε: 23 Δεκεμβρίου 2005
  • Εταιρεία: Ed Banger, Because Music, Vice Recordings
  • Μορφή: 12″, CD, digital download

 

Tracklist:

1. Waters Of Nazareth 4:26

2. Let There Be Light (Demo Version) 4:53

3. Carpates 5:09

2006 – Waters of Nazareth (The Remixes)

  • Κυκλοφόρησε: 3 Απριλίου 2006
  • Εταιρεία: Ed Banger, Because Music, Vice Recordings
  • Μορφή: 12″, CD, digital download

 

Tracklist:

Version 1:

1. Waters of Nazareth (Justice Remix) 5:08

2. Let There Be Light (DJ Funk Remix) 4:40

3. Waters of Nazareth (Erol Alkan Remix) 6:12

Version 2:

1. Waters Of Nazareth 4:31

2. Waters Of Nazareth (Justice Remix) 5:08

3. Waters Of Nazareth (Erol Alkan’s Durrr Durrr Durrrrrr Re-Edit) 6:10

4. Let There Be Light (DJ Funk – Bounce Dat Ass Remix) 4:40

2006 – We Are Your Friends (Justice vs. Simian / E.P.)

  • Κυκλοφόρησε: 3 Ιουλίου 2006
  • Εταιρεία: Ten Records
  • Μορφή: 12″, CD, digital download
  • Singles από το «We Are Your Friends E.P.»:
  1. «We Are Your Friends» Κυκλοφόρησε: 26 Νοεμβρίου 2007

 

Tracklist:

Version 1:

1. We Are Your Friends (Original Version) 4:22

2. We Are Your Friends (Radio Edit) 2:44

3. We Are Your Friends (Radioslave & Spencer Parker Re-Edit) 9:00

Verison 2:

1. We Are Your Friends (Original Mix) 4:18

2. We Are Your Friends (Lee Cabrera’s «Lower East Side» Remix) 5:28

3. We Are Your Friends (Edison Remix) 6:21

Verison 2:

1. We Are Your Friends (Original Mix) 4:18

2. We Are Your Friends (Lee Cabrera’s ‘Lower East Side’ Remix) 5:28

3. We Are Your Friends (Milke ‘Heavy Friends’ Remix) 8:34

Video We Are Your Friends 2:39

2007 – D.A.N.C.E. (E.P.)

  • Κυκλοφόρησε: 23 Απριλίου 2007
  • Εταιρεία: Because Music/Ed Banger Records
  • Μορφή: 7″, 12″, digital download
  • Singles από το «D.A.N.C.E. E.P.»:
  1. «D.A.N.C.E.» Κυκλοφόρησε: 23 Απριλίου 2007

Tracklist:

7″ single

1. «D.A.N.C.E.»

2. «B.E.A.T.»

12″ ED 016

1. «D.A.N.C.E.» (radio edit)

2. «B.E.A.T.» (extended)

3. «D.A.N.C.E.» (extended)

4. «Phantom»

2007 – D.A.N.C.E. (Remixes E.P.)

  • Κυκλοφόρησε: 5 Ιουνίου 2007
  • Εταιρεία: Because Music/Ed Banger Records
  • Μορφή: 7″, 12″, digital download

Tracklist:

1. «D.A.N.C.E.» (radio edit)

2. «D.A.N.C.E.» (Stuart Price remix)

3. «D.A.N.C.E.» (Jackson remix)

4. «D.A.N.C.E.» (MSTRKRFT remix)

5. «D.A.N.C.E.» (live version)

6.»D.A.N.C.E.» (Alan Braxe and Fred Falke remix)

2007 – †

  • Κυκλοφόρησε: 18 Ιουνίου 2007
  • Εταιρεία: Because Music/Ed Banger Records/Vice
  • Μορφή: CD, LP, digital download
  • Singles από το «†»:
  1. «Waters of Nazareth» Κυκλοφόρησε: 14 Σεπτεμβρίου 2005
  2. «D.A.N.C.E.» Κυκλοφόρησε: 23 Απριλίου 2007
  3. «DVNO» Κυκλοφόρησε: 24 Μαρτίου 2008
  4. «Phantom II» Κυκλοφόρησε: 26 Νοεμβρίου 2007
  5. «Tthhee Ppaarrttyy» Κυκλοφόρησε: 9 Φεβρουαρίου 2009

 

Tracklist:

1. «Genesis» 3:54

2. «Let There Be Light» 4:55

3. «D.A.N.C.E.» 4:02

4. «Newjack» 3:36

5. «Phantom» 4:22

6. «Phantom Pt. II» 3:20

7. «Valentine» 2:56

8. «Tthhee Ppaarrttyy» (feat.Uffie) 4:03

9. «DVNO» (feat.Mehdi Pinson) 3:56

10. «Stress» 4:58

11. «Waters of Nazareth» 4:25

12. «One Minute to Midnight» 3:41

Japanese bonus track

13. «D.A.N.C.E.» (rehearsal version) 4:29

2007 – Phantom (E.P.)

  • Κυκλοφόρησε: 26 Νοεμβρίου 2007
  • Εταιρεία: Because Music/Ed Banger Records
  • Μορφή: 12″, digital download
  • Singles από το «Phantom E.P.»:
  1. «Phantom» Κυκλοφόρησε: 26 Νοεμβρίου 2007

 

Tracklist:

1. Phantom

2. Phantom Pt II

3. Phantom Pt II (Soulwax Remix)

4. Phantom Pt II (Boys Noize Vox Mix)

2008 – DVNO (E.P.)

  • Κυκλοφόρησε: 19 Μαΐου 2008
  • Εταιρεία: Because Music/Ed Banger Records
  • Μορφή: CD, LP, digital download

Tracklist:

1. «DVNO» (Justice Remix)

2. «DVNO» (Surkin Remix)

3. «DVNO» (Sunshine Brothers Mix)

4. «DVNO» (LA Riots Remix)

5. «DVNO» (Les Petits Pilous Remix)

2008 – Planisphère (E.P.)

  • Κυκλοφόρησε: 8 Ιουλίου 2008
  • Εταιρεία: Dior Homme S/S 09 Music
  • Μορφή: MySpace
  • Singles από το «Planisphère E.P.»:
  1. «Planisphère» Κυκλοφόρησε: 8 Ιουλίου 2008

Tracklist:

1. Planisphère (Part 1)

2. Planisphère (Part 2)

3. Planisphère (Part 3)

4. Planisphère (Part 4) (Final)

2008 – A Cross the Universe (Live Album)

  • Κυκλοφόρησε: 24 Νοεμβρίου 2008
  • Εταιρεία: Atlantic Records
  • Μορφή: CD, LP, digital download

Tracklist:

DVD: A Cross The Universe, A Documentary By Romain Gavras, So-Me And Justice

CD:
1. Intro 0:39

2. Genesis 7:20

3. Phantom Part I 2:50

4. Phantom Part I.5 4:45

5. D.A.N.C.E. Part I 2:44

6. D.A.N.C.E. Part II 2:40

7. DVNO 2:58

8. Waters Of Nazareth (Prelude) 2:15

9. Two Minutes To Midnight 3:52

10. Tthhe Ppaarrttyy 2:47

11. Let There Be Lite 3:26

12. Stress 7:38

13. We Are Your Friends (Reprise) 3:42

14. Waters Of Nazareth 6:47

15. Phantom Part II 9:54

16. Encore 1:08

17. NY Excuse 6:13

18. Final 2:58

2011 – Civilization (E.P.)

  • Κυκλοφόρησε: 28 Μαρτίου 2011
  • Εταιρεία: Because Music/Ed Banger Records
  • Μορφή: CD, LP, digital download
  • Singles από το «Civilization E.P.»:
  1. «Civilization» Κυκλοφόρησε: 28 Μαρτίου 2011

Tracklist:

Single sided 12″ single

1. «Civilization» – 4:11

2. «Civilization» (demo) – 3:45

Digital download single

1. «Civilization» – 4:11

Digital download EP

1. «Civilization» – 4:10

2. «Civilization» (demo version) – 3:38

3. «Civilization» (Mr. Oizo Remix) – 3:31

4. «Civilization» (The Fucking Champs Remix) – 4:42

5. «Civilization» (video)

2011 – Audio, Video, Disco (E.P.)

  • Κυκλοφόρησε: 26 Σεπτεμβρίου 2011
  • Εταιρεία: Because Music/Ed Banger Records/Elektra
  • Μορφή: CD, LP, digital download
  • Singles από το «Audio, Video, Disco E.P.»:
  1. «Audio, Video, Disco» Κυκλοφόρησε: 26 Σεπτεμβρίου 2011
  2. «Helix» Κυκλοφόρησε: 7 Ιανουαρίου 2013

Tracklist:

Digital download EP

1 «Audio, Video, Disco.» – 4:52

2. «Helix» – 4:31

3. «Audio, Video, Disco.» (Para One Remix) – 6:16

4. «Audio, Video, Disco.» (Mickey Moonlight Remix) – 4:50

Vinyl

1 «Audio, Video, Disco» – 4:52

2. «Helix» – 4:31

2011 – Audio, Video, Disco

  • Κυκλοφόρησε: 24 Οκτωβρίου 2011
  • Εταιρεία: Because Music/Ed Banger Records/Elektra
  • Μορφή: CD, LP, digital download
  • Singles από το «Audio, Video, Disco»:
  1. «Civilization» Κυκλοφόρησε: 28 Μαρτίου 2011
  2. «Audio, Video, Disco» Κυκλοφόρησε: 26 Σεπτεμβρίου 2011
  3. «On’n’On» Κυκλοφόρησε: 30 Ιανουαρίου 2012
  4. «New Lands» Κυκλοφόρησε: 24 Ιουνίου 2012
  5. «Helix» Κυκλοφόρησε: 7 Ιανουαρίου 2013

Tracklist:

1. «Horsepower» 3:40

2. «Civilization» (feat. Ali Love) 3:39

3. «Ohio» (feat.Vincent Vendetta of Midnight Juggernauts) 4:01

4. «Canon (Primo)» 0:27

5. «Canon» 3:39

6. «On’n’On» (feat. Morgan Phalen) 4:30

7. «Brianvision» 3:11

8. «Parade» 4:01

9. «New Lands» (feat.Morgan Phalen) 4:14

10. «Helix» 4:28

11. «Audio, Video, Disco» (includes «Presence» (4:31) as a hidden track) 10:32

iTunes bonus tracks

12. «Planisphère» 17:39

13. «Civilization» (music video) 3:48

14. «Audio, Video, Disco» (music video) 3:45

Japanese bonus tracks

12. «Civilization» (demo version) 3:38

2012 – On’n’On (E.P.)

  • Κυκλοφόρησε: 27 Ιανουαρίου 2012
  • Εταιρεία: Because Music/Ed Banger Records
  • Μορφή: digital download
  • Singles από το «On’n’On E.P.»:
  1. «On’n’On» Κυκλοφόρησε: 19 Ιανουαρίου 2012

Tracklist:

1. On’n’On 4:31

2. On’n’On (Ruined By Rick Rubin) 3:58

3. Canon (Erol Alkan’s Extended Rework) 6:49

4. Canon (Tiga Remix) 5:54

5. On’n’On (Brodinski Remix) 6:32

6. On’n’On (Video Village Remix) 3:30

2012 – New Lands (E.P.)

  • Κυκλοφόρησε: 22 Ιουνίου 2012
  • Εταιρεία: Because Music/Ed Banger Records
  • Μορφή: digital download
  • Singles από το » New Lands E.P.»:
  1. » New Lands» Κυκλοφόρησε: 12 Ιουλίου 2012

 

Tracklist:

1. New Lands (Original Mix) 4:14

2. New Lands (Live Version) 4:33

3. New Lands (Falcon Remix) 4:46

4. New Lands (A-Trak Remix) 6:40

5. New Lands (Sebastian Remix) 4:50

2013 – Helix (E.P.)

  • Κυκλοφόρησε: 7 Ιανουαρίου 2013
  • Εταιρεία: Because Music/Ed Banger Records
  • Μορφή: digital download

 

Tracklist:

1. Helix (Extended) 5:58

2. Presence 4:30

3. Ohio 4:01

4. Helix (Gesaffelstein Vision Remix) 4:36

5. Helix (Domenico Torti’s Headspin Remix) 5:47

2013 – Access All Arenas (Live Album)

  • Κυκλοφόρησε: 7 Μαΐου 2013
  • Εταιρεία: Elektra/Ed Banger Records
  • Μορφή: CD, digital download

 

Tracklist:

1. Intro/Genesis x Civilization 7:46

2. Helix 4:06

3. Phantom x Let There Be Light 4:42

4. Civilization x Newjack 6:04

5. Canon x D.A.N.C.E. 4:11

6. D.A.N.C.E. (Piano Intro) 5:58

7. Horsepower x DVNO 5:24

8. New Lands 4:30

9. Stress x Skitzo Dancer 5:36

10. Waters Of Nazareth x Helix x Phantom 2 / On’N’On 6:53

11. Audio, Video, Disco. 10:05

——————————————-

12. Encore 0:46

13. On’N’On x We Are Your Friends 5:35

14. Phantom Pt. II x We Are Your Friends 8:00

2016 – Woman

  • Κυκλοφόρησε: 18 Νοεμβρίου 2016
  • Εταιρεία: Because Music/Ed Banger
  • Μορφή: CD, digital download
  • Singles από το «Woman»:
  1. «Safe and Sound» Κυκλοφόρησε: 13 Ιουλίου 2016
  2. «Randy» Κυκλοφόρησε: 14 Σεπτεμβρίου 2016

 

Tracklist:

1. «Safe and Sound» 5:45

2. «Pleasure» 4:15

3. «Alakazam!» 5:11

4. «Fire» 5:34

5. «Stop» 4:57

6. «Chorus» 7:09

7. «Randy» (feat. Morgan Phalen of Diamond Nights) 6:38

8. «Heavy Metal» 4:30

9. «Love S.O.S.» 5:03

10. «Close Call» 5:08

Justice Top Hits by Soundarts.gr