skip to Main Content
Menu

Discography & ID : Katy Perry

Discography & ID : Katy Perry

Ύψος

Gallery

Katy Perry

Katy Perry

Katy Perry

P!nk & Katy Perry

Katy Perry, Calvin Harris, Pharrell & Big Sean

Florence Welch, Katy Perry & Jessie Ware

Selena Gomez Katy Perry & Kristen Stewart

Sam Smith, Katy Perry & Miley Cyrus.

Norah Jones & Katy Perry

Adele & Katy Perry.

Katy Perry & Jared Leto

Dave Grohl & Katy Perry.

Katy PerryKaty PerryKaty Perry, Calvin Harris, Pharrell & Big Sean

ID

Καλλιτεχνικό Όνομα: Katy Perry

Άλλα ψευδώνυμα: «Katy Hudson», «Katheryn Perry»

Πραγματικό Όνομα: Katheryn Elizabeth Hudson

Ημερομηνία Γέννησης: 25 Οκτωβρίου 1984

Τόπος Γέννησης: Santa Barbara, Καλιφόρνια, Η.Π.Α.

Επάγγελμα: Τραγουδίστρια, τραγουδοποιός, ηθοποιός, επιχειρηματίας

Οικογενειακή Κατάσταση: Russell Brand (Ηθοποιός, ραδιοφωνικός παραγωγός, συγγραφέας, ακτιβιστής. Παντρεύτηκαν: 2010, χώρισαν: 2012)

Γονείς: Mary Christine Perry (πάστορας) και Maurice Keith Hudson (πάστορας).

Αδέρφια: Έχει έναν μικρότερο αδερφό, τον David (τραγουδιστής), και μία μεγαλύτερη αδερφή, την Angela.

Ενεργός στη μουσική: 2001-σήμερα

Βραβεία: Η Katy Perry έχει αποσπάσει συνολικά πάνω από 90 μουσικά βραβεία μέχρι σήμερα :

5 American Music Awards, 16 ASCAP Pop Music Awards, 5 Billboard Awards, 1 Brit Award, 1 Eska Music Award, 4 Guinness World Records, 1 Juno Award, 5 MTV Video Music Awards, 2 MTV Video Music Awards Japan, 2 MuchMusic Video Awards, 14 People’s Choice Awards, 1 Radio Academy, 5 Teen Choice Awards, κ.ά.

Για να δείτε την λίστα με όλα τα βραβεία και τις υποψηφιότητες που έχει αποσπάσει η Katy Perry κάντε κλικ εδώ.

Official Website: katyperry.com

πηγές: en.wikipedia.org, googlε

Discography

Start Here
Start Here
2001 – Katy Hudson
2001 – Katy Hudson
2007 – Ur So Gay (E.P.)
2007 – Ur So Gay (E.P.)
2009 – One of the Boys
2009 – One of the Boys
2009 – MTV Unplugged (Live)
2009 – MTV Unplugged (Live)
2010 – Teenage Dream
2010 – Teenage Dream
2012 – Teenage Dream: The Complete Confection (Reissue)
2012 – Teenage Dream: The Complete Confection (Reissue)
2013 – Prism
2013 – Prism
2017 – Witness
2017 – Witness

Start Here

  • Η Katheryn Elizabeth Hudson (γεννημένη στις 25 Οκτωβρίου 1984), γνωστή επαγγελματικά ως Katy Perry, είναι Αμερικανίδα τραγουδίστρια και τραγουδοποιός. Έπειτα από τη συμμετοχή της στη χορωδία της εκκλησίας κατά τη διάρκεια της παιδικής της ηλικίας, ασχολήθηκε με την gospel μουσική σκηνή, ως έφηβη. Η Perry έγινε μέλος της Red Hill Records και κυκλοφόρησε το debut studio album της, “Katy Hudson”, το 2001, το οποίο απέτυχε εμπορικά. Μετακόμισε στο Λος Άντζελες την επόμενη χρονιά για να αλλάξει μουσικό ρεπερτόριο, έπειτα και από τον ‘χωρισμό’ της με την Red Hill, και στη συνέχεια ξεκίνησε να δουλεύει με τους παραγωγούς Glen Ballard, Dr. Luke και Max Martin. Μετά την υιοθέτηση του ονόματος, Katy Perry και αφού έγινε μέλος της The Island Def Jam Music Group και της Columbia Records, υπέγραψε συμβόλαιο με την Capitol Records το 2007.
  • Η Perry έλαβε μεγάλη επιτυχία το 2008, με την κυκλοφορία του δεύτερου studio album της, ένας pop rock δίσκος με τίτλο “One of the Boys” και με τα singles του “I Kissed a Girl” και “Hot n Cold”. Το πρώτο τραγούδι φάνηκε αμφιλεγόμενο αναφορικά με το θέμα του. Το τρίτο της album, “Teenage Dream” (2010) περιλάμβανε τα No.1 singles στο αμερικανικό Billboard Hot 100, “California Gurls”, «Teenage Dream», «Firework», «E.T.» και «Last Friday Night (T.G.I.F.)», αλλά και το No.3 single “The One That Got Away”. Ο δίσκος έγινε ο πρώτος από γυναίκα τραγουδίστρια που παρήγαγε πέντε Νο.1 singles στις Η.Π.Α. και ο δεύτερος συνολικά, μετά τον δίσκο του Michael Jackson, “Bad”.
  • Τον Μάρτιο του 2012, επανακυκλοφόρησε τον δίσκο «Teenage Dream: The Complete Confection», και συμπεριέλαβε τα τραγούδια «Part of Me» και «Wide Awake». Το τέταρτο album της, “Prism”, κυκλοφόρησε το 2013 και είχε pop – dance επιρροές. Έγινε η πρώτη καλλιτέχνης με τόσα video clips που ξεπέρασαν το ένα δις. σε προβολές στο Vevo. Αναφερόμαστε στα “Roar” και “Dark Horse”. Το πέμπτο της album, “Witness”, ακολούθησε το 2017, δίνοντας στην Perry το τρίτο Νο.1 album στο Billboard 200 των Η.Π.Α.
  • Η Perry είναι ακτιβίστρια υπέρ των δικαιωμάτων των LGBT. Υποστήριξε τον Stonewall κατά τη διάρκεια της εκστρατείας «It gets better ….. today» για την αποτροπή ομοφοβικού εκφοβισμού και αφιέρωσε το μουσικό βίντεο του τραγουδιού «Firework» στο έργο «It Gets Better Project». Η Perry είπε στο Do Something τον Νοέμβριο του 2008 ότι ήταν υπερήφανη που ήταν μία gay ακτιβιστής, λέγοντας: «Είμαι πάντα ένα πολύ ανοιχτόμυαλη, αλλά σίγουρα πιστεύω στην ισότητα». Επιβεβαίωσε ότι ψήφισε κατά του Proposition 8 στην Καλιφόρνια, μιας τροποποίησης (τελικά αποκαλούμενης αντισυνταγματικής) που ο νομίμως ορισμένος γάμος αποτελείται αποκλειστικά από την ένωση μεταξύ ενός άνδρα και μιας γυναίκας. Τον Ιούνιο του 2012, η Perry εξέφρασε τις ελπίδες της για την ισότητα των ομοφυλοφίλων, σχολιάζοντας «ελπίζουμε ότι θα κοιτάζουμε πίσω σε αυτή τη στιγμή και θα σκεφτόμαστε όπως σκεφτόμαστε τώρα σχετικά και με άλλα ζητήματα πολιτικών δικαιωμάτων. Θα κουνάμε τα κεφάλια μας με δυσπιστία και θα λέμε ‘Ευτυχώς, έχουμε εξελιχθεί’. Αυτή θα ήταν η προσευχή μου για το μέλλον.» Τον Δεκέμβριο του 2012, η Perry τιμήθηκε με το Trevor Hero Award από το The Trevor Project για το έργο και τον ακτιβισμό της για τη νεολαία των LGBT. Στις 18 Μαρτίου 2017, έλαβε το Βραβείο Ισότητας για τα Έθνη από την Εκστρατεία για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα επειδή «χρησιμοποίησε την ισχυρή φωνή και την διεθνή πλατφόρμα για να μιλήσει για την ισότητα των LGBTQ», ενώ η οργάνωση δήλωσε περαιτέρω ότι «το μήνυμα της συμμετοχής και ισότητας της Katy συνεχίζει να εμπνέει εμάς και τον κόσμο».
  • Κατά τη διάρκεια της καριέρας της, η Perry έχει κερδίσει 5American Music Awards, 14 People’s Choice Awards, 4 Guinness World Records, ένα βραβείο Brit και ένα βραβείο Juno. Τον Σεπτέμβριο του 2012, το Billboard την ονόμασε «Γυναίκα της Χρονιάς». Από το Μάιο του 2010 έως τον Σεπτέμβριο του 2011, έσπασε τα ρεκόρ παραμένοντας 69 συνεχόμενες εβδομάδες στα Top 10 του Billboard Hot 100. Το Billboard την ανέδειξε επίσης την 15η πιο επιτυχημένη καλλιτέχνιδα Dance Club όλων των εποχών.

Πηγή: en.wikipedia.org

2001 – Katy Hudson

  • Κυκλοφόρησε: 6 Μαρτίου 2001
  • Εταιρεία: Red Hill
  • Μορφή: CD, Κασέτα

Tracklist:

1. «Trust in Me» 4:46

2. «Piercing» 4:06

3. «Search Me» 5:00

4. «Last Call» 3:07

5. «Growing Pains» 4:05

6. «My Own Monster» 5:25

7. «Spit» 5:10

8. «Faith Won’t Fail» 5:14

9. «Naturally» 4:33

10. «When There’s Nothing Left» 6:45

 

2007 – Ur So Gay (E.P.)

  • Κυκλοφόρησε: 20 Νοεμβρίου 2007
  • Εταιρεία: Capitol
  • Μορφή: Digital download, CD

Tracklist:

7″ pink vinyl:

1. «Ur So Gay» 3:39

2. «Use Your Love» 3:01

CD single:

1. «Ur So Gay» 3:39

2. «Ur So Gay» (Remix) 5:53

3. «Use Your Love» 3:01

4. «Lost» 4:20

5. «Ur So Gay» (Instrumental) 3:38

6. «Ur So Gay» (Junior Sanchez Club Instrumental) 5:55

7. «Ur So Gay» (Acapella) 3:15

Digital download:

1. «Ur So Gay» 3:39

2. «Ur So Gay» (Junior Sanchez Club Remix) 5:54

3. «Use Your Love» 3:03

4. «Lost» 4:20

 

2009 – One of the Boys

  • Κυκλοφόρησε: 17 Ιουνίου 2008
  • Εταιρεία: Capitol
  • Μορφή: LP, CD, digital download
  • Πιστοποιήσεις: RIAA: Platinum, ARIA: 2× Platinum, BPI: 2× Platinum, BVMI: 3× Gold, FIMI: Gold, IFPI AUT: Platinum, IFPI SWI: Gold, MC: 3× Platinum, RMNZ: Gold, SNEP: 2x Platinum
  • Singles από το «One of the Boys»:
  1. «I Kissed a Girl»  Κυκλοφόρησε: 28 Απριλίου 2008
  2. «Hot n Cold»  Κυκλοφόρησε: 9 Σεπτεμβρίου 2008
  3. «Thinking of You»  Κυκλοφόρησε: 12 Ιανουαρίου 2009
  4. «Waking Up in Vegas»  Κυκλοφόρησε: 21 Απριλίου 2009

Tracklist:

1. «One of the Boys» 4:07

2. «I Kissed a Girl» 3:00

3. «Waking Up in Vegas» 3:19

4. «Thinking of You» 4:06

5. «Mannequin» 3:17

6. «Ur So Gay» 3:39

7. «Hot n Cold» 3:40

8. «If You Can Afford Me» 3:18

9. «Lost» 4:16

10. «Self Inflicted» 3:25

11. «I’m Still Breathing» 3:48

12. «Fingerprints» 3:44

iTunes Store bonus track:

13. «I Think I’m Ready» 2:36

iTunes deluxe edition bonus tracks:

14. «I Kissed a Girl» (Rock Remix) 2:56

15. «I Kissed a Girl» (music video) 3:05

Wal-Mart special edition bonus download:

13. «A Cup of Coffee» 4:12

Japanese edition bonus tracks:

13. «I Kissed a Girl» (Rock Mix) 3:01

14. «A Cup of Coffee» 4:12

New edition bonus tracks (Japanese / Korean):

13. «Hot n Cold» (Manhattan Clique Remix Radio Edit) 3:52

14. «I Kissed a Girl» (Morgan Page Remix – Main) 4:03

15. «I Kissed a Girl» (Video) 3:10

16. «Hot n Cold» (Video) 3:48

17. «Thinking of You» (Video) 4:07

Platinum vinyl edition: Bonus remix EP:

1. «I Kissed a Girl» (Dr. Luke & Benny Blanco Extended Remix) 6:05

2. «I Kissed a Girl» (The Knocks Remix) 4:36

3. «I Kissed a Girl» (Norman & Atalla Main Mix) 3:42

4. «I Kissed a Girl» (Morgan Page Main Mix) 4:03

5. «Hot n Cold» (Innerpartysystem Main Mix) 4:37

6. «Hot n Cold» (Bimbo Jones Remix Radio Edit) 3:50

7. «Hot n Cold» (Manhattan Clique Long Edit) 4:38

8. «Hot n Cold» (Yelle Remix) 6:03

Platinum Australian tour edition: Disc 2 / The Hello Katy Australian Tour EP:

1. «Electric Feel» (Live @ Jo Whiley’s BBC Radio 1 Live Lounge) 3:30

2. «Black and Gold» (Live on Nova 100FM, Melbourne) 3:26

3. «I Think I’m Ready»2:37

4. «Thinking of You» (Acoustic Version) 4:51

5. «Waking Up in Vegas» (Calvin Harris Remix Edit) 3:43

6. «I Kissed a Girl» (Dr. Luke & Benny Blanco Remix) 3:29

7. «Hot n Cold» (Bimbo Jones Remix Radio Edit) 3:50

8. «Ur So Gay» (DJ Skeet Skeet & Cory Enemy Remix) 4:00

2009 – MTV Unplugged (Live)

  • Κυκλοφόρησε: 17 Νοεμβρίου 2009
  • Εταιρεία: Capitol
  • Μορφή: CD, digital download

Tracklist:

1. «I Kissed a Girl» 4:12

2. «Ur So Gay»4:26

3. «Hackensack» 3:04

4. «Thinking of You» 4:41

5. «Lost» 5:01

6. «Waking Up in Vegas» 3:33

7. «Brick by Brick» 4:39

 

2010 – Teenage Dream

  • Κυκλοφόρησε: 24 Αυγούστου 2010
  • Εταιρεία: Capitol
  • Μορφή: LP, CD, digital download
  • Πιστοποιήσεις: RIAA: 3× Platinum, ARIA: 4× Platinum, BPI: 4× Platinum, BVMI: Platinum, FIMI: Platinum, IFPI AUT: Gold, IFPI SWI: Gold, MC: 4× Platinum, RMNZ: 3× Platinum, SNEP: 2x Platinum
  • Singles από το «Teenage Dream»:
  1. «California Gurls»  Κυκλοφόρησε: 7 Μαΐου 2010
  2. «Teenage Dream»  Κυκλοφόρησε: 23 Ιουλίου 2010
  3. «Firework»  Κυκλοφόρησε: 18 Οκτωβρίου 2010
  4. «E.T.»  Κυκλοφόρησε: 16 Φεβρουαρίου 2011
  5. «Last Friday Night (T.G.I.F.)»  Κυκλοφόρησε: 6 Ιουνίου 2011
  6. «The One That Got Away»  Κυκλοφόρησε: 4 Οκτωβρίου 2011

Tracklist:

1. «Teenage Dream» 3:47

2. «Last Friday Night (T.G.I.F.)» 3:50

3. «California Gurls» (featuring Snoop Dogg) 3:56

4. «Firework» 3:47

5. «Peacock» 3:51

6. «Circle the Drain» 4:32

7. «The One That Got Away» 3:47

8. «E.T.» 3:26

9. «Who Am I Living For?» 4:08

10. «Pearl» 4:07

11. «Hummingbird Heartbeat» 3:32

12. «Not Like the Movies» 4:01

Japan bonus track:

13. «California Gurls» (featuring Snoop Dogg) (Innerpartysystem Main Mix) 4:27

Japan iTunes deluxe edition bonus tracks:

14. «If We Ever Meet Again» (Timbaland featuring Katy Perry) 4:53

15. «Starstrukk» (3OH!3 featuring Katy Perry) 3:22

16. «California Gurls» (featuring Snoop Dogg) (Passion Pit Remix) 4:12

17. «California Gurls» (featuring Snoop Dogg) (Armand Van Helden Remix) 5:49

18. «Teenage Dream» (Kaskade Remix) 6:27

North American hidden tracks:

13. «California Gurls» (featuring Snoop Dogg) (Passion Pit Main Mix) 4:12

14. «Teenage Dream» (Kaskade Club Remix) 6:27

North American iTunes deluxe edition bonus tracks:

13. «California Gurls» (featuring Snoop Dogg) (Passion Pit Remix) 4:12

14. «California Gurls» (featuring Snoop Dogg) (Armand Van Helden Remix) 5:49

15. «Teenage Dream» (Kaskade Remix) 6:27

16. «Peacock» (Cory Enemy & Mia Moretti Vocal Club Mix)

Bonus CD – Dream On:

1. «If We Ever Meet Again» (Timbaland featuring Katy Perry) 4:53

2. «Starstrukk» (3OH!3 featuring Katy Perry) 3:22

3. «California Gurls» (featuring Snoop Dogg) (Passion Pit Remix) 4:12

4. «California Gurls» (featuring Snoop Dogg) (Armand Van Helden Remix) 5:49

5. «Teenage Dream» (Kaskade Remix) 6:27

Spotify & European iTunes deluxe edition bonus track:

6. «Peacock» (Cory Enemy & Mia Moretti Vocal Club Mix)

 

2012 – Teenage Dream: The Complete Confection (Reissue)

  • Κυκλοφόρησε: 23 Μαρτίου 2012
  • Εταιρεία: Capitol
  • Μορφή: CD, digital download
  • Singles από το «Teenage Dream: The Complete Confection»:
  1. «Part of Me»  Κυκλοφόρησε: 13 Φεβρουαρίου 2012
  2. «Wide Awake»  Κυκλοφόρησε: 22 Μαΐου 2012

Tracklist:

1. «Teenage Dream» 3:47

2. «Last Friday Night (T.G.I.F.)» 3:50

3. «California Gurls» (featuring Snoop Dogg) 3:56

4. «Firework» 3:47

5. «Peacock» 3:51

6. «Circle the Drain» 4:32

7. «The One That Got Away» 3:47

8. «E.T.» 3:26

9. «Who Am I Living For?» 4:08

10. «Pearl» 4:07

11. «Hummingbird Heartbeat» 3:32

12. «Not Like the Movies» 4:01

13. «The One That Got Away» (Acoustic) 4:19

14. «Part of Me» 3:36

15. «Wide Awake» 3:41

16. «Dressin’ Up» 3:43

17. «E.T.» (featuring Kanye West) 3:51

18. «Last Friday Night (T.G.I.F.)» (featuring Missy Elliott) 3:59

19. «Tommie Sunshine’s Megasix Smash-Up» 7:03

 

2013 – Prism

  • Κυκλοφόρησε: 18 Οκτωβρίου 2013
  • Εταιρεία: Capitol
  • Μορφή: LP, CD, digital download
  • Πιστοποιήσεις: RIAA: 2× Platinum, ARIA: 5× Platinum, BPI: Platinum, BVMI: Gold, FIMI: Gold, IFPI AUT: 3× Platinum, IFPI SWI: Gold, MC: 3× Platinum, RMNZ: 2× Platinum, SNEP: Platinum
  • Singles από το «Prism»:
  1. «Roar»  Κυκλοφόρησε: 10 Αυγούστου 2013
  2. «Unconditionally»  Κυκλοφόρησε: 16 Οκτωβρίου 2013
  3. «Dark Horse»  Κυκλοφόρησε: 17 Δεκεμβρίου 2013
  4. «Birthday»  Κυκλοφόρησε: 21 Απριλίου 2014
  5. «This Is How We Do»  Κυκλοφόρησε: 11 Αυγούστου 2014

Tracklist:

1. «Roar» 3:43

2. «Legendary Lovers» 3:44

3. «Birthday» 3:35

4. «Walking on Air» 3:42

5. «Unconditionally» 3:48

6. «Dark Horse» (featuring Juicy J) 3:35

7. «This Is How We Do» 3:24

8. «International Smile» 3:47

9. «Ghost» 3:23

10. «Love Me» 3:52

11. «This Moment» 3:46

12. «Double Rainbow» 3:51

13. «By the Grace of God» 4:27

Deluxe edition (bonus tracks):

14. «Spiritual» 4:35

15. «It Takes Two» 3:54

16. «Choose Your Battles» 4:27

Japan deluxe edition (bonus tracks):

17. «Roar» (Cazzette Remix) 5:22

18. «Roar» (instrumental) 3:43

Japan Trip Special Edition (bonus tracks):

17. «Roar» (Johnson Somerset Remix) 8:48

18. «Unconditionally» (Country Club Martini Crew Remix) 4:35

 

2017 – Witness

  • Κυκλοφόρησε: 9 Ιουνίου 2017
  • Εταιρεία: Capitol
  • Μορφή: LP, CD, digital download
  • Πιστοποιήσεις: IFPI AUT: Gold
  • Singles από το «Witness»:
  1. «Chained to the Rhythm»  Κυκλοφόρησε: 10 Φεβρουαρίου 2017
  2. «Bon Appétit»  Κυκλοφόρησε: 28 Απριλίου 2017
  3. «Swish Swish»  Κυκλοφόρησε: 19 Μαΐου 2017
  4. «Save as Draft»  Κυκλοφόρησε: 26 Ιουνίου 2017

Tracklist:

1. «Witness» 4:10

2. «Hey Hey Hey» 3:34

3. «Roulette» 3:18

4. «Swish Swish» (featuring Nicki Minaj) 4:02

5. «Déjà Vu» 3:17

6. «Power» 3:46

7. «Mind Maze» 4:08

8. «Miss You More» 3:54

9. «Chained to the Rhythm» (featuring Skip Marley) 3:57

10. «Tsunami» 3:23

11. «Bon Appétit» (featuring Migos) 3:47

12. «Bigger Than Me» 4:00

13. «Save as Draft» 3:48

14. «Pendulum» 4:00

15. «Into Me You See» 4:24

Target exclusive / UK, Norway and Japan deluxe edition:

16. «Dance with the Devil» 3:49

17. «Act My Age» 3:42

 

Katy Perry Top Hits by SounDarts.gr