skip to Main Content
Menu

Discography & ID : Kula Shaker

Discography & ID : Kula Shaker

Ύψος

Gallery

ID

Όνομα Συγκροτήματος: Kula Shaker

Προέλευση Ονόματος: To όνομα του συγκροτήματος είναι εμπνευσμένο από τον King Kulasekhara, έναν Ινδό αυτοκράτορα του 8ου αιώνα! 

Μέλη Συγκροτήματος

Crispian John David Boulting a.k.a. Crispian Mills/Krishna Kanta Das: Γεννήθηκε: 18 Ιανουαρίου 1973  στο Hammersmith, Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο. Ρόλος στο συγκρότημα: φωνή, κιθάρα. Ενεργός στο συγκρότημα: 1995–1999, 2004–σήμερα.

Alonza George Bevan: Γεννήθηκε: 24 Οκτωβρίου 1970 στο Hounslow, Middlesex, Ηνωμένο Βασίλειο. Ρόλος στο συγκρότημα: μπάσο, φωνητικά. Ενεργός στο συγκρότημα: 1995–1999, 2004–σήμερα.

Paul Winter-Hart:  Γεννήθηκε: 19 Σεπτεμβρίου 1971 στο Hammersmith, Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο. Ρόλος στο συγκρότημα: drums. Ενεργός στο συγκρότημα: 1995–1999, 2004–σήμερα.

Harry BroadbentΓεννήθηκε: 10 Ιανουαρίου 1975 στο Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο. Ρόλος στο συγκρότημα: keyboards. Ενεργός στο συγκρότημα: 2006–σήμερα.

Παλιά Μέλη Συγκροτήματος

Jay Peter DarlingtonΓεννήθηκε: 3 Μαΐου 1968 στο Sidcup, Kent, Ηνωμένο Βασίλειο. Ρόλος στο συγκρότημα: keyboards. Ενεργός στο συγκρότημα: 1995-1999.

Τόπος Δημιουργίας: Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο

Ενεργοί στο χώρο της μουσικής:: 1995–1999, 2004–σήμερα

Βραβεία: Οι Kula Shaker έχουν αποσπάσει τουλάχιστον 2 μουσικά βραβεία μέχρι σήμερα:

1 Brit Award, 1 NME Award κ.α.

Official Websitekulashaker.co.uk

πηγές: en.wikipedia.org, google

Discography

Start Here
Start Here
1996 – K
1996 – K
1997 – Summer Sun (E.P.)
1997 – Summer Sun (E.P.)
1999 – Peasants, Pigs & Astronauts
1999 – Peasants, Pigs & Astronauts
2002 – Kollected – The Best Of (Compilation)
2002 – Kollected – The Best Of (Compilation)
2006 – Revenge of the King (E.P.)
2006 – Revenge of the King (E.P.)
2007 – Freedom Lovin’ People (E.P.)
2007 – Freedom Lovin’ People (E.P.)
2007 – Strangefolk
2007 – Strangefolk
2010 – Pilgrims Progress
2010 – Pilgrims Progress
2016 – K 2.0
2016 – K 2.0

Start Here

  • Οι Kula Shaker είναι ένα βρετανικό ψυχεδελικό rock συγκρότημα. Με ‘οδηγό’ τον front-man Crispian Mills, το συγκρότημα γνώρισε επιτυχία κατά την περίοδο που είχε ανέβει η post-britpop περίοδος στα τέλη του 1990. Το συγκρότημα γνώρισε επιτυχία στην Μεγάλη Βρετανία από το 1996 και το 1999, με τα singles τους “Tattva”, “Hey Dude”, “Govinda”, “Hush” και “Sound of Drums” να εντάσσονται στο Top 10 των βρετανικών single charts. Το debut album του συγκροτήματος, “K”, κατέλαβε την θέση Νο.1 στα βρετανικά album charts.
  • Η μπάντα είναι γνωστή για το ενδιαφέρον της στην παραδοσιακή μουσική της Ινδίας, τον πολιτισμό και τον μυστικισμό με μία πληθώρα από τα πιο γνωστά τραγούδια τους, όπως τα “Tattva” και “Govinda” να είναι γραμμένα στα σανσκριτικά. Το όνομα Kula Shaker είναι από μόνο του εμπνευσμένο από τον Βασιλιά Kulasekhara, έναν Ινδό αυτοκράτορα του 8ου αιώνα. Επιπλέον, πολλά από τα τραγούδια του συγκροτήματος περιλαμβάνουν παραδοσιακά όργανα από την Ινδία, όπως τα sitar, tamboura και table, σε συνδυασμό με βαριές κιθάρες, Δυτικά rock όργανα. Παρά το γεγονός ότι είχαν εμπορική επιτυχία, οι Kula Shaker δεν ήταν δημοφιλής, με πολλές κριτικές να τους χαρακτηρίζουν ως ένα ‘αστείο συγκρότημα’.
  • Τον Σεπτέμβριο του 1995, οι Kula Shaker ήταν οι νικητές του διαγωνισμού In The City (μαζί με τους Placebo), κάτι το οποίο σύντομα κατέληξε σε δισκογραφικό συμβόλαιο με τον Columbia Records. Τον Σεπτέμβριο του 1996, η μπάντα κυκλοφόρησε το debut album της, “K”, που έγινε το πιο γρήγορο σε πωλήσεις debut album στην Βρετανία από το debut studio album των Elastica την προηγούμενη χρονιά. Ο δίσκος αναδείχθηκε δύο φορές ‘πλατινένιος’ από την BPI τον Ιανουάριο του 1997. Το album ξεπέρασε στις 850.000 πωλήσεις στην Μεγάλη Βρετανία και τις 250.000 στις Η.Π.Α.
  • Το τέταρτο και τελευταίο single από τον δίσκο “K” ήταν το “Govinda”, που έφτασε στην Νο.7 θέση των βρετανικών charts τον Δεκέμβριο της ίδιας χρονιάς. Το “Govinda” τραγουδήθηκε αποκλειστικά στα Σανσκριτικά. Οι συνολικές πωλήσεις του ξεπέρασαν το μισό εκατομμύριο.
  • Παρά την αρνητική δημοσιότητα, το συγκρότημα προχώρησε σε μία σειρά από live shows το καλοκαίρι του 1997, συμπεριλαμβανομένων των T in the Park, Glastonbury και V Festival. Το ενδιαφέρον του κοινού επικεντρώθηκε στο 1997 στις Η.Π.Α., όπου τα “Tattva” και “Hey Dude” έλαβαν θετικές κριτικές.
  • Έπειτα από διαφωνίες με την διοίκηση, οι Kula Shaker επανεμφανίστηκαν με το single “Sound of Drums” τον Απρίλιο του 1998 καταλαμβάνοντας τη θέση Νο.3. Ένα πολλά υποσχόμενο album για το καλοκαίρι εκείνης της χρονιάς δεν έλαβε υπόσταση και όλη η ορμή που είχε δημιουργήσει το single νωρίτερα, χάθηκε. Οι θαυμαστές έπρεπε να περιμένουν έως και τον Φεβρουάριο του 1999 για να ακούσουν περισσότερο νέο υλικό από τον επερχόμενο δεύτερο δίσκο τους.
  • Το δεύτερο album τους, “Peasants, Pigs & Astronauts” ηχογραφήθηκε εν μέρει στο μισό σπίτι-μισό βάρκα studio στην Astoria που ανήκει στον David Gilmour των Pink Floyd. Ο Brett Findlay συμμετείχε στο συγκρότημα ως drummer και παρέμεινε με το συγκρότημα μέχρι τη διάλυσή του το 1999.
  • Τον Ιούνιο έπαιξαν στο Glastonbury Festival και ήταν πρώτο όνομα στο Lizard Festival στο Cornwall τον Αύγουστο του 1999. Το συγκρότημα έκανε μερικές ακόμα εμφανίσεις σε festivals, συμπεριλαμβανομένης την εμφάνισής τους στο V99, ως τελευταίας στιγμής αντικατάστασης των Placebo.
  • Οι Kula Shaker διαλύθηκαν τον Σεπτέμβριο του 1996, αλλά επανενώθηκαν ξανά το 2004 για το “School of Braja” compilation album τους. Αυτό οδήγησε στο να κάνουν σχέδια για μία δυναμική επιστροφή, κάτι το οποίο δεν επιτεύχθηκε μέχρι τις αρχές του 2006. Το τρίτο album του συγκροτήματος, “Strangefolk”, κυκλοφόρησε το 2007 και το τέταρτο, “Pilgrims Progress”, κυκλοφόρησε το 2010. Το συγκρότημα επέστρεψε με μία sold out ευρωπαϊκή περιοδεία και ένα νέο album, με τίτλο “K”, το 2016, το οποίο απέσπασε θετικές κριτικές από το κοινό και τους κριτές.

Πηγή: en.wikipedia.org

1996 – K

  • Κυκλοφόρησε: 16 Σεπτεμβρίου 1996 (Ηνωμένο Βασίλειο), 22 Οκτωβρίου 1996 (Η.Π.Α.)
  • Εταιρεία: Columbia
  • Μορφή: CD 
  • Παραγωγή: John Leckie, Shep & Dodge, Crispian Mills
  • Singles από το “K“:
  1. “Tattva (Lucky 13 Mix)” Κυκλοφόρησε: 1995
  2. “Grateful When You’re Dead” Κυκλοφόρησε: 22 Απριλίου 1996
  3. “Tattva” Κυκλοφόρησε: 24 Ιουνίου 1996
  4. “Hey Dude” Κυκλοφόρησε: 1996
  5. “Govinda” Κυκλοφόρησε: 11 Νοεμβρίου 1996

Tracklist:

1. “Hey Dude” – 4:10

2. “Knight on the Town” – 3:25

3. “Temple of Everlasting Light” – 2:33

4. “Govinda” – 4:57

5. “Smart Dogs” – 3:16

6. “Magic Theatre” – 2:38

7. “Into the Deep” – 3:49

8. “Sleeping Jiva” – 2:02

9. “Tattva” – 3:46

10. “Grateful When You’re Dead/Jerry Was There” – 5:42

11. “303” – 3:08

12. “Start All Over” – 2:35

13. “Hollow Man (Parts 1 & 2)” – 6:10

15th Anniversary Edition bonus tracks

14. “Tattva (Lucky 13 Mix)” – 3:59

15. “Into the Deep (Unreleased John Leckie Version)” – 4:45

16. “Red Balloon (Vishnu’s Eyes)” – 3:42

17. “Hush” – 17:20

1997 – Summer Sun (E.P.)

  • Κυκλοφόρησε: 1997
  • Εταιρεία: Columbia
  • Μορφή: CD, EP 

 

Tracklist:

1. “Govinda ’97, Hari & St. George”

2. “Gokula”

3. “Dance in Your Shadow”

4. “Raagy One (Waiting for Tomorrow)”

5. “Moonshine”

6. “Troubled Mind”

1999 – Peasants, Pigs & Astronauts

  • Κυκλοφόρησε: 8 Μαρτίου 1999
  • Εταιρεία: Columbia
  • Παραγωγή: Bob Ezrin, George Drakoulias, Rick Rubin
  • Singles από το “Peasants, Pigs & Astronauts“:
  1. “Sound of Drums” Κυκλοφόρησε: 1998
  2. “Mystical Machine Gun” Κυκλοφόρησε: 1999
  3. “Shower Your Love” Κυκλοφόρησε: 3 Μαΐου 1999

Tracklist:

1. “Great Hosannah”

2. “Mystical Machine Gun”

3. “S.O.S.”

4. “Radhe Radhe”

5. “I’m Still Here”

6. “Shower Your Love”

7. “108 Battles (of the Mind)”

8. “Sound of Drums”

9. “Timeworm”

10. “Last Farewell”

11. “Golden Avatar”

12. “Namami Nanda-Nandana”

13. “Stotra”

2002 – Kollected – The Best Of (Compilation)

  • Κυκλοφόρησε: 16 Δεκεμβρίου 2002
  • Εταιρεία: Sony Music Distribution
  • Μορφή: CD, Compilation

Tracklist:

1. “Sound of Drums”

2. “Into the Deep”

3. “Grateful When You’re Dead/Jerry Was There”

4. “108 Battles (of the Mind)”

5. “Start All Over”

6. “Hey Dude”

7. “Drop in the Sea”

8. “Shower Your Love”

9. “Hush” (Joe South)

10. “Tattva”

11. “303”

12. “Light of the Day”

13. “Mystical Machine Gun”

14. “Ballad of a Thin Man” (Bob Dylan)

15. “Dance in Your Shadow”

16. “Govinda”

2006 – Revenge of the King (E.P.)

  • Κυκλοφόρησε: 31 Μαρτίου 2006
  • Εταιρεία: Alvar Music
  • Μορφή: Vinyl, 10″, EP,
  • Παραγωγή: Sean Geonoki, Shep & Dodge

Tracklist:

1. “Revenge of the King”

2. “Diktator of the Free World”

3. “Troubadour”

4. “6 ft. Down”

5. “Govinda” (Live)

2007 – Freedom Lovin’ People (E.P.)

  • Κυκλοφόρησε: 23 Μαΐου 2007
  • Εταιρεία: Sony
  • Μορφή: CD, EP

Tracklist:

1. “Great Dictator (Of the Free World)”

2. “Super CB Operator”

3. “Big Bad Wolf”

4. “Out On the Highway” (Acoustic)

5. “Some Good Reason”

2007 – Strangefolk

  • Κυκλοφόρησε: 27 Ιουνίου 2007 (Ιαπωνία), 20 Αυγούστου 2007 (UK), 19 Φεβρουαρίου 2008 (Η.Π.Α.)
  • Εταιρεία: StrangeF.O.L.K., CookingVinyl USA
  • Παραγωγή: Tchad Blake, Chris Sheldon
  • Singles από το “Strangefolk”:
  1. “Second Sight”: Κυκλοφόρησε: 2007
  2. “Out on the Highway”: Κυκλοφόρησε: 2007

Tracklist:

1. “Out on the Highway” 3:53

2. “Second Sight” 3:42

3. “Die for Love” 3:24

4. “Great Dictator (Of the Free World)” 3:10

5. “Strangefolk” 1:27

6. “Song of Love / Narayana” 5:30

7. “Shadowlands” 4:09

8. “Fool That I Am” 3:53

9. “Hurricane Season” 6:03

10. “Ol’ Jack Tar” 3:36

11. “6ft Down Blues” 3:53

12. “Dr. Kitt” 4:00

2010 – Pilgrims Progress

  • Κυκλοφόρησε: 28 Ιουνίου 2010
  • Εταιρεία: StrangeF.O.L.K.
  • Μορφή: CD, LP, κασέτα
  • Παραγωγή: Crispian Mills, Alonza Bevan
  • Singles από το “Pilgrims Progress”:
  1. ” “Peter Pan R.I.P”” Κυκλοφόρησε: 2010

Tracklist:

1.”Peter Pan R.I.P” – 3:33

2. “Ophelia” – 3:07

3. “Modern Blues” – 3:46

4. “Only Love” – 3:12

5. “All Dressed Up (and Ready to Fall in Love)” – 3:30

6. “Cavalry” – 2:02

7. “Ruby” – 3:06

8. “Figure It Out” – 3:32

9. “Barbara Ella” – 3:44

10. “When a Brave Needs a Maid” – 2:42

11. “To Wait Till I Come” – 2:57

12. “Winter’s Call” – 6:29

Deluxe edition bonus CD: Lost and Proud

1.”Intro” – 0:32

2. “Sister Breeze” – 3:06

3. “High in a Heaven” – 4:12

4. “Space Caravan” – 2:52

5. “Let It In” [Demo] – 3:53

6. “Light Years Ahead of Our Time” [Demo] – 3:22

7. “The Phantom” – 2:38

8. “Witches & Wine” [Demo] – 2:46

9. “Sweet Sympathy” – 3:14

2016 – K 2.0

  • Κυκλοφόρησε: 12 Φεβρουαρίου 2016
  • Εταιρεία: StrangeF.O.L.K.
  • Μορφή: CD, LP, κασέτα
  • Παραγωγή: Crispian Mills, Alonza Bevan
  • Singles από το “K 2.0”:
  1. “Infinite Sun” Κυκλοφόρησε: 2015
  2. “Let Love Be (With U)” Κυκλοφόρησε: 2016
  3. “2 Styx” Κυκλοφόρησε: 2016
  4. “Holy Flame” Κυκλοφόρησε: 2016

Tracklist:

1. “Infinite Sun” 4:37

2. “Holy Flame” 3:35

3. “Death of Democracy” 2:54

4. “Love B (with U)” 4:04

5. “Here Come My Demons” 6:19

6. “33 Crows” 3:04

7. “Oh Mary” 3:54

8. “High Noon” 3:14

9. “Hari Bol (The Sweetest Sweet)” 2:00

10. “Get Right Get Ready” 3:56

11. “Mountain Lifter” 5:11

12. “2 STYX” 3:47

Kula Shaker Top Hits by SounDarts.gr