skip to Main Content

Discography & ID : Lali

Ύψος

Gallery

Dvicio & Lali

Lali & CNCO

Thalia & Lali

Lali & Pabllo Vittar

Lali & Mau y Ricky

ID

Καλλιτεχνικό όνομα: Lali

Πραγματικό όνομα: Mariana “Lali” Espósito

Ημερομηνία Γέννησης: 10 Οκτωβρίου 1991

Τόπος Γέννησης: Buenos Aires, Αργεντινή

Επάγγελμα: Τραγουδίστρια, τραγουδοποιός, ηθοποιός, χορεύτρια, μοντέλο

Γονείς: María José Riera (manager της Lali) και Carlos Espósito (προπονητής ποδοσφαίρου)

Αδέρφια: Patricio και Ana Laura Espósito

Ενεργός στη μουσική: 2003-σήμερα

Βραβεία: Η Lali έχει αποσπάσει πάνω από 45 βραβεία μέχρι τώρα:

1 Billboard Latin Music Award, 5 Gardel Awards, 5 MTV Europe Music Awards, 7 MTV Millennial Awards,13 Kids’ Choice Awards Argentina, 9 Quiero Awards κ.α.

Για να δείτε την λίστα με όλα τα βραβεία και τις υποψηφιότητες που έχει αποσπάσει η Lali κάντε κλικ εδώ

Official Website:

πηγές: en.wikipedia.org, google

Discography

Start Here
Start Here
2014 – A Bailar (E.P.)
2014 – A Bailar (E.P.)
2014 – A Bailar
2014 – A Bailar
2015 – En Vivo en la Trastienda (Live)
2015 – En Vivo en la Trastienda (Live)
2015 – Esperanza Mía (O.S.T.)
2015 – Esperanza Mía (O.S.T.)
2016 – Lali en Vivo (Live)
2016 – Lali en Vivo (Live)
2016 – Soy
2016 – Soy
2018 – Brava
2018 – Brava
2020 – Libra
2020 – Libra

Start Here

  • Mariana Espósito, γεννημένη στις 10 Οκτωβρίου του 1991, που υπογράφει ως Lali, είναι τραγουδίστρια, τραγουδοποιός, ηθοποιός, χορεύτρια και μοντέλο από την Αργεντινή.
  • Η Espósito ξεκίνησε την καριέρα της ως ηθοποιός και τραγουδίστρια το 2003, όταν συμμετείχε στο cast της παιδικής τηλενοβέλας, “Rincón de Luz”, σε παραγωγή της Cris Morena. Είχε επίσης κι άλλους υποστηρικτικούς ρόλους στο “Chiquititas” και στη “Floricienta” και πρωταγωνιστικό ρόλο στο “Casi Ángeles”, με την τελευταία να αυξάνει την αναγνωρισιμότητά της στη λατινική Αμερική, στη Μέση Ανατολή και την Ευρώπη.
  • Από το 2007 ως το 2012, η Espósito, μαζί με τέσσερις άλλους ηθοποιούς από το “Casi Ángeles”, ήταν μέλος του εφηβικού pop συγκροτήματος, Teen Angels, που προήλθε από τη σειρά. Το συγκρότημα έγινε εμπορικά επιτυχημένο παγκοσμίως κι έκανε περιοδείες στην Αργεντική και χώρες όπως το Ισραήλ, η Ισπανία, η Ιταλία και η λατινική Αμερική. Η Espósito τραγούδησε επίσης στα soundtracks των σειρών “Rincón de Luz” και “Chiquititas”. Στη συνέχεια ο ρόλος της στην τηλενοβέλα “Cuando me sonreís” το 2011 και η ενσάρκωση του ρόλου Abigail Williams στην παραγωγή του Μπουένος Άιρες, “The Crucible”. Το ντεμπούτο της έκανε στον κινηματογράφο με την ταινία “La pelea de mi vida” το 2012, με συμπρωταγωνιστές της τους Mariano Martínez και Federico Amador. Τον Ιανουάριο του 2013, βρέθηκε στον ρόλο της κόρης του χαρακτήρα Adrián Suar στην κωμωδία “Solamente Vos”. Το 2015, ενσάρκωσε τον πρώτο της πρωταγωνιστικό ρόλο στην τηλεόραση ως Esperanza στη σειρά “Esperanza mía”. Το soundtrack της σειράς, στο οποίο εμφανίζεται σε εννέα από τα έντεκα τραγούδια, αναδείχθηκε “πλατινένιο” στην Αργεντινή ξεπερνώντας σε πωλήσεις τα 40,000 αντίτυπα.
  • Το ντεμπούτο solo studio album της, “A Bailar”, κυκλοφόρησε στις 21 Μαρτίου 2014, με pop και EDM επιρροές. Το “A Bailar” κυκλοφόρησε ως το lead single του ομώνυμου δίσκου. Από αυτόν κυκλοφόρησαν τα singles “Asesina”, “Mil Años Luz”, “Del Otro Lado” και “Histeria” κι έλαβε τη θέση Νο.5 στην Αργεντινή και τη θέση Νο.3 στην Ουρουγουάη. Το 2016, κυκλοφόρησε τον δεύτερο δίσκο της, “Soy”, έπειτα από την κυκλοφορία των τραγουδιών “Unico” και “Soy”. Και οι δύο δίσκοι αναδείχθηκαν “χρυσοί” στην Αργεντινή από την CAPIF.
  • Δύο ακόμη δίσκοι ήρθαν στην συνέχεια: ο τέσσερις φορές “πλατινένιος” “Brava”, που κυκλοφόρησε στις 10 Αυγούστου του 2018 και ο “Libra”, που έκανε επίσημη πρεμιέρα στις 12 Νοεμβρίου του 2020.
  • Οι διακρίσεις της Espósito περιλαμβάνουν πέντε Garden Awards, τέσσερα MTV Europe Music Awards, ένα Kids’ Choice Award, δεκατρία Argentine Kids’ Choice Awards, έξι MTV Millennial Awards, ένα Heat Latin Music Award, ένα Martin Fierro Award, ένα Tato Award και υποψηφιότητες για Billboard Latin Music Awards, Premios Lo Nuestro και Seoul International Drama Awards. Το 2015, η Infobae ονόμασε την Espósito μία από τις δέκα γυναίκες με επιρροή στην Αργεντινή.

Πηγή: wikipedia.org

2014 – A Bailar (E.P.)

  • Κυκλοφόρησε: 11 Μαρτίου 2014
  • Εταιρεία: –
  • Μορφή: Digital Release

Tracklist:

1. “A Bailar” – 2:48

2. “Del Otro Lado” – 3:41

3. “Asesina” – 3:10

2014 – A Bailar

  • Κυκλοφόρησε: 21 Μαρτίου 2014
  • Εταιρεία: Sony Music Latin
  • Μορφή: CD, Digital Release
  • Πιστοποιήσεις: CAPIF: Gold
  • Singles από το “A Bailar”:
  1. “A Bailar” Κυκλοφόρησε: 12 Αυγούστου 2013
  2. “Asesina” Κυκλοφόρησε: 10 Μαρτίου 2014
  3. “Mil Años Luz” Κυκλοφόρησε: 19 Νοεμβρίου 2014
  4. “Del Otro Lado” Κυκλοφόρησε: 7 Ιανουαρίου 2015
  5. “Histeria” Κυκλοφόρησε: 11 Σεπτεμβρίου 2015

Tracklist:

1. “Asesina” – 3:30

2. “Histeria” – 3:30

3. “Del Otro Lado” – 3:41

4. “A Bailar” – 2:52

5. “No Estoy Sola” – 3:39

6. “Te siento” – 3:39

7. “Cielo Salvador” – 3:17

8. “Being” – 3:19

9. “Desamor” – 3:20

10. “Mil Años Luz” – 3:44

2015 – En Vivo en la Trastienda (Live)

  • Κυκλοφόρησε: 3 Φεβρουαρίου 2015
  • Εταιρεία: Hook
  • Μορφή: Digital Release

Tracklist:

1. “Asesina” / “Te Siento” / “Histeria” (En Vivo en la Trastienda)

2. “Desamor” (En Vivo en la Trastienda)

3. “Cielo Salvador” (En Vivo en la Trastienda)

4. “Del Otro Lado” (En Vivo en la Trastienda)

5. “Being” (En Vivo en la Trastienda)

6. “Mil Años Luz” (En Vivo en la Trastienda)

7. “A Bailar” (En Vivo en la Trastienda)

8. “Asesina” (En Vivo en la Trastienda)

9. “No Estoy Sola” (En Vivo en la Trastienda)

2015 – Esperanza Mía (O.S.T.)

  • Κυκλοφόρησε: 19 Μαΐου 2015
  • Εταιρεία: Sony Music Latin
  • Μορφή: CD, Digital Release
  • Πιστοποιήσεις: CAPIF: Platinum

Tracklist:

1. “Tengo Esperanza”

2. “Cómo Haremos”

3. “Júrame”

4. “Gloria”

5. “El Ritmo del Momento”

6. “Necesito”

7. “Hacia Adelante” by Ángela Torres

8. “Lo Juro por Dios” by Carlos Rivera

9. “Siempre Brilla el Sol”

10. “Me Muero por Vos”

11. “Esperanza Mía”

2016 – Lali en Vivo (Live)

  • Κυκλοφόρησε: 16 Μαρτίου 2016
  • Εταιρεία: RCA Victor
  • Μορφή: Digital Release

Tracklist:

1. “Asesina” (En Vivo)

2. “Histeria” (En Vivo)

3. “Del Otro Lado” (En Vivo)

4. “A Bailar” (En Vivo)

5. “No Estoy Sola” (En Vivo)

6. “Te Siento” (En Vivo)

7. “Cielo Salvador” (En Vivo)

8. “Being” (En Vivo)

9. “Desamor” (En Vivo)

10. “Mil Años Luz” (En Vivo)

11. “Asesina” (Bonus Track) (En Vivo)

2016 – Soy

  • Κυκλοφόρησε: 20 Μαΐου 2016
  • Εταιρεία: Sony Music Latin
  • Μορφή: CD, LP, Digital Release
  • Πιστοποιήσεις: CAPIF: Gold, CUD: Gold
  • Παραγωγή: 3musica, Will Simm, Tobias Lundgren, Johan Fransson, Tim Larsson, Michael Angelo
  • Singles από το “Soy”:
  1. “Soy” Κυκλοφόρησε: 5 Μαΐου 2016
  2. “Boomerang” Κυκλοφόρησε: 4 Σεπτεμβρίου 2016
  3. “Ego” Κυκλοφόρησε: 14 Δεκεμβρίου 2016

Tracklist:

1. “Soy” – 3:31

2. “Unico” – 3:42

3. “Tu Revolución” – 3:48

4. “Cree en Mí” – 3:53

5. “Irresistible” – 3:22

6. “Ego” – 3:51

7. “Boomerang” – 4:26

8. “Mi Religión” – 4:04

9. “Lejos de Mí” – 4:05

10. “Amor Es Presente” – 3:12

11. “Ring Na Na” – 3:49

12. “Bomba” – 2:54

13. “Reina” – 3:37

Vinyl edition

12. “Reina” – 3:37

2018 – Brava

  • Κυκλοφόρησε: 10 Αυγούστου 2018
  • Εταιρεία: Sony Music Latin
  • Μορφή: CD, Digital Release
  • Πιστοποιήσεις: CAPIF: 4× Platinum
  • Παραγωγή: 3musica, Di Genius, Rude Boyz, Abraham Mateo, Ricky Montaner, Haze, Luis O’Neill, Icon Music
  • Singles από το “Brava”:
  1. “Una Na” Κυκλοφόρησε: 28 Ιουλίου 2017
  2. “Tu Novia” Κυκλοφόρησε: 17 Νοεμβρίου 2017
  3. “100 Grados” Κυκλοφόρησε: 13 Απριλίου 2018
  4. “Besarte Mucho” Κυκλοφόρησε: 20 Ιουλίου 2018
  5. “Sin Querer Queriendo” Κυκλοφόρησε: 24 Αυγούστου 2018
  6. “Caliente” Κυκλοφόρησε: 14 Νοεμβρίου 2018
  7. “Somos Amantes” Κυκλοφόρησε: 10 Μαΐου 2019

Tracklist:

1. “OMG!” – 3:56

2. “Tu Novia” – 3:22

3. “Besarte Mucho” – 3:18

4. “Somos Amantes” – 3:29

5. “Salvaje” (feat. Abraham Mateo) – 2:37

6. “100 Grados” (feat. A.CHAL) – 3:24

7. “Caliente” (feat. Pabllo Vittar) – 3:12

8. “Una Na” – 3:46

9. “Vuelve a Mi” – 4:14

10. “Sin Querer Queriendo” (feat. Mau y Ricky) – 3:48

11. “Mi Última Canción” (feat. Reik) – 3:39

12. “Tu Sonrisa” – 3:33

2020 – Libra

  • Κυκλοφόρησε: 12 Νοεμβρίου 2020
  • Εταιρεία: Sony Music Latin
  • Μορφή: CD, Digital Release
  • Παραγωγή: Rafael Arcaute, Tainy, Julio Reyes, Abraham Mateo, Nicolás De La Espirella, Big One, Ángel Lopez, Federico Vindver, Rec808, JonTheProducer, Brasa, Jowan, Rolo, Diego Olivero
  • Singles από το “Libra”:
  1. “Laligera” Κυκλοφόρησε: 10 Οκτωβρίου 2019
  2. “Como Así” Κυκλοφόρησε: 8 Νοεμβρίου 2019
  3. “Lo Que Tengo Yo” Κυκλοφόρησε: 22 Μαΐου 2020
  4. “Fascinada” Κυκλοφόρησε: 5 Αυγούστου 2020
  5. “Ladrón” Κυκλοφόρησε: 12 Νοεμβρίου 2020

Tracklist:

1. “Eclipse” – 3:03

2. “Ladrón” (with Cazzu) – 3:19

3. “Fascinada” – 2:44

4. “Bailo Pa Mí” – 2:39

5. “Enredaos” – 3:12

6. “No Puedo Olvidarte” (with Mau y Ricky) – 2:45

7. “Laligera” – 2:58

8. “Lo Que Tengo Yo” – 2:26

9. “Pa Que Me Quieras” (with Noriel) – 3:11

10. “Como Así” (feat. CNCO) – 3:06

11. “Una Esquina en Madrid” – 3:49

Lali Top Hits by SounDarts.gr

Back To Top