skip to Main Content
Menu

Discography & ID : Lana Del Rey

Discography & ID : Lana Del Rey

Ύψος

Gallery

Alex Turner & Lana Del Rey

Barry Manilow, Marilyn Manson & Lana Del Rey

Lana Del Rey & Borns

Lana Del Rey & The Weeknd

Lana Del Rey & The Weeknd

Amy Winehouse & Lana Del Rey

Lana Del Rey & Dan Auerbach.

ID

Καλλιτεχνικό Όνομα: Lana Del Rey

Πραγματικό όνομα: Elizabeth Woolridge Grant

Άλλα ψευδώνυμα: May Jailer, Lizzy Grant, Lizzy Grant and The Phenomena, Lana Rey Del Mar, Sparkle Jump Rope Queen

Προέλευση καλλιτεχνικού ονόματος: Όπως έχει εξηγήσει η ίδια: «Ήθελα ένα όνομα που θα μπορούσα να διαμορφώσω μουσική με αυτό. Πήγαινα στο Μαϊάμι τακτικά εκείνο το καιρό και μιλούσα πολύ ισπανικά με τους φίλους μου από την Κούβα – το Lana Del Rey, μας θύμιζε την αίγλη της παραλίας. Ακουγόταν πανέμορφο από την άκρη της γλώσσας»… και ο νοών νοείτω 

Ημερομηνία Γέννησης: 21 Ιουνίου 1985

Τόπος Γέννησης: Νέα Υόρκη, Η.Π.Α.

Επάγγελμα: τραγουδίστρια-τραγουδοποιός, συνθέτρια, μοντέλο, ηθοποιός

Οικογενειακή Κατάσταση: single

Γονείς: Patricia Ann «Pat» Hill και Robert England Grant, Jr.

Αδέρφια: Caroline και Charlie Grant

Ενεργός στη μουσική: 2005-σήμερα

Βραβεία: H Lana Del Rey έχει αποσπάσει συνολικά πάνω από 20 μουσικά βραβεία μέχρι σήμερα :

1 ASCAP Pop Music Award, 1 Billboard Women in Music, 2 Brit Awards, 2 Echo Awards, 8 GAFFA Awards, 1 Ivor Novello Award, 2 MTV Europe Music Awards κ.α.

Για να δείτε την λίστα με όλα τα βραβεία και τις υποψηφιότητες που έχει αποσπάσει η Lana Del Rey κάντε κλικ εδώ.

Official Websitelanadelrey.com

πηγές: en.wikipedia.org, google

Discography

Start Here
Start Here
2008 – Kill Kill (E.P.)
2008 – Kill Kill (E.P.)
2010 – Lana Del Ray (as Lana Del Ray)
2010 – Lana Del Ray (as Lana Del Ray)
2012 – Lana Del Rey (E.P.)
2012 – Lana Del Rey (E.P.)
2012 – Born to Die
2012 – Born to Die
2012 – Paradise (E.P.)
2012 – Paradise (E.P.)
2013 – Tropico (E.P.)
2013 – Tropico (E.P.)
2014 – Ultraviolence
2014 – Ultraviolence
2015 – Honeymoon
2015 – Honeymoon
2017 – Lust for Life
2017 – Lust for Life

Start Here

  • Η Elizabeth Woolridge Grant (21 Ιουνίου 1985), γνωστή με το καλλιτεχνικό όνομα Lana Del Rey, είναι Αμερικανίδα τραγουδίστρια-τραγουδοποιός.
  • Άρχισε να γράφει τραγούδια στα 18 της και υπέγραψε το πρώτο δισκογραφικό συμβόλαιο της το 2007 με την 5 Points Records. Το δεύτερο studio album δηλ. η πρώτη της μεγάλη επιτυχία, “Born To Die” κυκλοφόρησε το 2012. Πήγε στο νούμερο δύο στην Αμερική και ήταν το τρίτο album με τις καλύτερες πωλήσεις για το 2012. Τα πρώτα πέντε singles του album έγιναν επιτυχίες και κατέκτησαν τα charts. Το τρίτο studio album της “Ultraviolence”, κυκλοφόρησε τον Ιούνιο του 2014 και έκανε το ντεμπούτο του στο νούμερο ένα στο Billboard 200.
  • Γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη και μεγάλωσε στο Lake Placid. Είναι κόρη του επιχειρηματία Rob Grant. Επέλεξε το ψευδώνυμό της επιθυμώντας κάτι που αντανακλά το στυλ της, που παραπέμπει στην παλαιά λάμψη του Χόλιγουντ. Είναι δημοφιλής για τον ξεχωριστό σινεματικό της ήχο, ο οποίος συνδυάζει επιδράσεις από τις δεκαετίες του 1950 και 1960, από τη χιπ-χοπ μουσική, και από τραγουδιστές όπως ο Elvis Presley, η Nancy Sinatra και οι Nirvana, όπως φαίνεται σε τραγούδια της όπως το “National Anthem” και το ομότιτλο “Born To Die”. Τον Ιούνιο του 2013 συμμετείχε σε πρωταγωνιστικό ρόλο ταινίας μικρού μήκους. Συμπρωταγωνιστής της ήταν το διάσημο μοντέλο Shaun Ross. Το όνομα της ταινίας ήταν «Tropico», γυρίστηκε από Anthony Mandler. Η ταινία κυκλοφόρησε στις 5 Δεκεμβρίου στο κανάλι της στο Youtube με soundtrack από δικά της τραγούδια, όπως τα: “Body Electric”, “Gods and Monsters” και “Bel Air”.
  • Η τραγουδίστρια δήλωσε σε συνέντευξή της τον Ιανουάριο του 2015, τον ερχομό του νέου και τέταρτου σε σειρά album της, με τίτλο Honeymoon. Το album προβλέπεται να κυκλοφορήσει τον Σεπτέμβριο του 2015, και είπε πως έχει ήδη έτοιμα 9 τράγουδια, καθώς και πως το album θα περιλαμβάνει και μία διασκευή του τραγουδιού της Νίνα Σιμόν, Don’t Let Me Be Misunderstood.
    To 2015 κυκλοφόρησε ο δίσκος της “Honeymoon”, ενώ έλαβε υποψηφιότητα για Grammy στην κατηγορία “Best Pop Vocal Album” για τα “Paradise” και “Lust for Life”.
  • Παράλληλα με τους δίσκους της, η Del Rey συνέβαλε σε ορισμένα soundtracks, όπως το “The Great Gatsby” (2013), “Maleficent” (2014) και “Big Eyes” (2014), με το τελευταίο να λαμβάνει υποψηφιότητα για Χρυσή Σφαίρα. Άλλες αξιοσημείωτες συνεργασίες της είναι αυτή στο “Starboy” του The Weeknd (2016), στο “Blue Madonne” του Borns (2018) και στο “Coup de Grace” του Miles Kane (2018).

Πηγή: en.wikipedia.org

2008 – Kill Kill (E.P.)

  • Κυκλοφόρησε: 21 Οκτωβρίου 2008
  • Εταιρεία: 5 Points
  • Μορφή: CD, LP, Digital Download
  • Παραγωγή: David Kahne

Tracklist:

1. «Kill Kill» – 3:59

2. «Yayo» – 5:45

3. «Gramma (Blue Ribbon Sparkler Trailer Heaven)» – 3:50

2010 – Lana Del Ray (as Lana Del Ray)

  • Κυκλοφόρησε: 4 Ιανουαρίου 2010
  • Εταιρεία: 5 Points
  • Μορφή: CD, LP, Digital Download
  • Παραγωγή: David Kahne

Tracklist:

1. «Kill Kill» – 3:57

2. «Queen of the Gas Station» – 3:04

3. «Oh Say Can You See» – 3:40

4. «Gramma (Blue Ribbon Sparkler Trailer Heaven)» – 3:55

5. «For K, Pt. 2» – 3:24

6. «Jump» – 2:50

7. «Mermaid Motel» – 3:59

8. «Raise Me Up (Mississippi South)» – 4:22

9. «Pawn Shop Blues» – 3:26

10. «Brite Lites» – 2:57

11. «Put Me in a Movie» – 3:13

12. «Smarty» – 2:49

13. «Yayo» – 5:45

2012 – Lana Del Rey (E.P.)

  • Κυκλοφόρησε: 10 Ιανουαρίου 2012
  • Εταιρεία:  Polydor, Interscope
  • Μορφή: Digital Download
  • Παραγωγή: Emile Haynie, Patrik Berger, Robopop

Tracklist:

1. «Video Games» – 4:03

2. «Born to Die» – 4:45

3. «Blue Jeans» – 3:30

4. «Off to the Races» – 5:01

2012 – Born to Die

  • Κυκλοφόρησε: 27 Ιανουαρίου 2012
  • Εταιρεία: Polydor, Interscope
  • Μορφή: CD, LP, Digital Download
  • Πιστοποιήσεις: RIAA: Platinum, ARIA: 2× Platinum, BPI: 3× Platinum, BVMI: 7× Gold, FIMI: Platinum, IFPI AUT: 2× Platinum, IFPI SWI: 2× Platinum, MC: 2× Platinum, RMNZ: Platinum, SNEP: Diamond
  • Παραγωγή: Patrik Berger Jeff Bhasker Chris Braide Emile Haynie Justin Parker Rick Nowels Robopop Al Shux
  • Singles από το «Born to Die«:
  1. «Video Games» Κυκλοφόρησε: 7 Οκτωβρίου 2011
  2. «Born to Die» Κυκλοφόρησε: 30 Δεκεμβρίου 2011
  3. «Blue Jeans» Κυκλοφόρησε: 8 Απριλίου 2012
  4. «Summertime Sadness» Κυκλοφόρησε: 22 Ιουνίου 2012
  5. «National Anthem» Κυκλοφόρησε: 6 Ιουλίου 2012
  6. «Dark Paradise» Κυκλοφόρησε: 1 Μαρτίου 2013

Tracklist:

1. «Born to Die» – 4:46

2. «Off to the Races» – 5:00

3. «Blue Jeans» – 3:30

4. «Video Games» – 4:42

5. «Diet Mountain Dew» – 3:43

6. «National Anthem» – 3:51

7. «Dark Paradise» – 4:03

8. «Radio» – 3:34

9. «Carmen» – 4:08

10. «Million Dollar Man» – 3:51

11. «Summertime Sadness» – 4:25

12. «This Is What Makes Us Girls» – 3:58

Bonus Tracks

13. «Without You» – 3:49

14. «Lolita» – 3:40

2012 – Paradise (E.P.)

  • Κυκλοφόρησε: 9 Νοεμβρίου 2012
  • Εταιρεία: Polydor, Interscope
  • Μορφή: CD, LP, Digital Download
  • Παραγωγή: DK, Emile Haynie, Dan Heath, Tim Larcombe, Rick Nowels, Rick Rubin
  • Singles από το «Paradise«:
  1. «Ride» Κυκλοφόρησε: 25 Σεπτεμβρίου 2012

Tracklist:

1. «Ride» – 4:49

2. «American» – 4:08

3. «Cola» – 4:20

4. «Body Electric» – 3:53

5. «Blue Velvet» – 2:38

6. «Gods & Monsters» – 3:57

7. «Yayo» – 5:21

8. «Bel Air» – 3:57

2013 – Tropico (E.P.)

  • Κυκλοφόρησε: 6 Δεκεμβρίου 2013
  • Εταιρεία: Polydor, Interscope
  • Μορφή: Digital Download

Tracklist:

1. «Body Electric» – 3:53

2. «Gods & Monsters» – 3:57

3. «Bel Air» – 3:57

4. «Tropico» – 27:08

2014 – Ultraviolence

  • Κυκλοφόρησε: 13 Ιουνίου 2014
  • Εταιρεία: Polydor, Interscope
  • Μορφή: CD, LP, Digital Download
  • Πιστοποιήσεις: RIAA: Gold, ARIA: Gold, BPI: Gold, BVMI: Gold, FIMI: Gold, IFPI AUT: Gold, MC: Gold, SNEP: Platinum
  • Παραγωγή: Dan Auerbach, Lana Del Rey, Paul Epworth, Lee Foster, Daniel Heath, Greg Kurstin, Rick Nowels, Blake Stranathan
  • Singles από το «Ultraviolence«:
  1. «West Coast» Κυκλοφόρησε: 14 Απριλίου 2014
  2. «Shades of Cool» Κυκλοφόρησε: 26 Μαΐου 2014
  3. «Ultraviolence» Κυκλοφόρησε: 4 Ιουνίου 2014
  4. «Brooklyn Baby» Κυκλοφόρησε: 8 Ιουνίου 2014
  5. «Black Beauty» Κυκλοφόρησε: 15 Δεκεμβρίου 2014

Tracklist:

1. «Cruel World» – 6:39

2. «Ultraviolence» – 4:11

3. «Shades of Cool» – 5:43

4. «Brooklyn Baby» – 5:53

5. «West Coast» – 4:25

6. «Sad Girl» – 5:17

7. «Pretty When You Cry» – 3:54

8. «Money Power Glory» – 4:30

9. «Fucked My Way Up to the Top» – 3:32

10. «Old Money» – 4:31

11. «The Other Woman» – 3:01

Deluxe Edition

12. «Black Beauty» – 5:14

13. «Guns and Roses» – 4:30

14. «Florida Kilos» – 4:14

2015 – Honeymoon

  • Κυκλοφόρησε: 18 Σεπτεμβρίου 2015
  • Εταιρεία: Polydor, Interscope
  • Μορφή: CD, LP, Digital Download, Cassette
  • Πιστοποιήσεις: BPI: Gold, SNEP: Gold
  • Παραγωγή: Lana Del Rey, Kieron Menzies, Rick Nowels
  • Singles από το «Honeymoon«:
  1. «High by the Beach» Κυκλοφόρησε: 10 Αυγούστου 2015
  2. «Music to Watch Boys To» Κυκλοφόρησε: 11 Σεπτρμβρίου 2015

Tracklist:

1. «Honeymoon» – 5:50

2. «Music to Watch Boys To» – 4:51

3. «Terrence Loves You» – 4:51

4. «God Knows I Tried» – 4:40

5. «High by the Beach» – 4:18

6. «Freak» – 4:55

7. «Art Deco» – 4:55

8. «Burnt Norton (Interlude)» – 1:21

9. «Religion» – 5:23

10. «Salvatore» – 4:41

11. «The Blackest Day» – 6:05

12. «24» – 4:56

13. «Swan Song» – 5:23

14. «Don’t Let Me Be Misunderstood» – 3:02

2017 – Lust for Life

  • Κυκλοφόρησε: 21 Ιουλίου 2017
  • Εταιρεία: Polydor, Interscope
  • Μορφή: CD, LP, Digital Download, Cassette
  • Πιστοποιήσεις: BPI: Silver
  • Παραγωγή: Lana Del Rey, Rick Nowels, Kieron Menzies, Dean Reid, Benny Blanco, Boi-1da, Emile Haynie, Tim Larcombe, Sean Ono Lennon, Max Martin, Metro Boomin, Mighty Mike, Jahaan Sweet
  • Singles από το «Lust for Life«:
  1. «Love» Κυκλοφόρησε: 18 Φεβρουαρίου 2017
  2. «Lust for Life» Κυκλοφόρησε: 19 Απριλίου 2017
  3. «Summer Bummer» Κυκλοφόρησε: 28 Ιουλίου 2017
  4. «Groupie Love» Κυκλοφόρησε: 28 Ιουλίου 2017

Tracklist:

1. «Love» – 4:32

2. «Lust for Life» (feat. The Weeknd) – 4:24

3. «13 Beaches» – 4:55

4. «Cherry» – 3:00

5. «White Mustang» – 2:44

6. «Summer Bummer» (feat. ASAP Rocky and Playboi Carti) – 4:20

7. «Groupie Love» (feat. ASAP Rocky) – 4:24

8. «In My Feelings» – 3:58

9. «Coachella – Woodstock in My Mind» – 4:18

10. «God Bless America – and All the Beautiful Women in It» – 4:36

11. «When the World Was at War We Kept Dancing» – 4:35

12. «Beautiful People Beautiful Problems» (feat. Stevie Nicks) – 4:13

13. «Tomorrow Never Came» (feat. Sean Ono Lennon) – 5:07

14. «Heroin» – 5:55

15. «Change» – 5:21

16. «Get Free» – 5:34

Lana Del Rey Top Hits by SounDarts.gr