skip to Main Content
Menu

Discography & ID : Lauryn Hill

Discography & ID : Lauryn Hill

Ύψος

Gallery

Lauryn Hill

Η Lauryn Hill με τον γιο της, Zion!

H Lauryn Hill με την κόρη της.

Lauryn Hill & Rohan Marley

Aretha Franklin & Lauryn HIll

Lauryn Hill & Carlos Santana

The Fugees (Rolling Stone Cover)

Lauryn Hill (Roots Cover)

ID

Ολόκληρο Όνομα: Lauryn Noelle Hill

Ημερομηνία Γέννησης:26 Μαΐου 1975

Τόπος Γέννησης: South Orange, New Jersey,Η.Π.Α.

Επάγγελμα: Τραγουδίστρια, τραγουδοποιός, rapper, δισκογραφική παραγωγός, ηθοποιός.

Οικογενειακή ΚατάστασηRohan Marley (Επιχειρηματίας, πρώην παίκτης ποδοσφαίρου. Δεν παντρεύτηκαν ποτέ.)

Τέκνα: Zion David (1997), Selah Louise (1998), Joshua Omaru (2001), Sarah (2008), Micah (2011 – αγνώστου πατρός).

ΓονείςValerie Hill (δασκάλα) και Mal Hill (σύμβουλος πληροφορικής και management).

Αδέρφια: Έχει έναν μεγαλύτερο αδερφό, τον Malaney (1972).

Ενεργός στη μουσική: 1989 – σήμερα

Συμμετοχή σε άλλα σχήματαFugees (1992–1997, 2004–06)

Βραβεία: Η Lauryn Hill έχει αποσπάσει συνολικά πάνω από 40 μουσικά βραβεία μέχρι σήμερα :

3 American Music Award, 2 Billboard Music Awards, 1 Blockbuster Award, 1 Brit Award, 8 Grammy Awards, 1 International Dance Music Award, 5 MTV Video Music Awards, 4 NAACP Image Awards, 5 Soul Train Music Awards, 3 World Music Awards κ.α.

Για να δείτε την λίστα με όλα τα βραβεία και τις υποψηφιότητες που έχει αποσπάσει η Lauryn Hill κάντε κλικ εδώ.

Official Website: lauryn-hill.com

πηγές: en.wikipedia.org, googlε

Discography

Start Here
Start Here
1994 – Blunted on Reality (Fugees)
1994 – Blunted on Reality (Fugees)
1996 – The Score (Fugees)
1996 – The Score (Fugees)
1996 – Bootleg Versions (Remix) (Fugees)
1996 – Bootleg Versions (Remix) (Fugees)
1998 – The Miseducation of Lauryn Hill
1998 – The Miseducation of Lauryn Hill
2002 – MTV Unplugged No. 2.0 (Live)
2002 – MTV Unplugged No. 2.0 (Live)
2003 – Greatest Hits (Compilation)
2003 – Greatest Hits (Compilation)

Start Here

  • Η Lauryn Noelle Hill (γεννήθηκε στις 26 Μαΐου 1975) είναι Αμερικανίδα τραγουδίστρια, τραγουδοποιός, δισκογραφικός παραγωγός και ηθοποιός. Είναι πιο γνωστή για το γεγονός ότι ήταν μέλος των Fugees και για το σόλο album της, «The Mises of Lauryn Hill», που κέρδισε πολλά βραβεία και έσπασε πολλά ρεκόρ πωλήσεων.
  • Η Lauryn Noelle Hill γεννήθηκε στις 26 Μαΐου 1975 στο East Orange, στο New Jersey με γονείς την καθηγήτρια αγγλικών Valerie Hill και τον σύμβουλο πληροφορικής Mal Hill. Έχει έναν μεγαλύτερο αδελφό που ονομάζεται Malaney (γεννημένος το 1972). Η οικογένειά της που είναι βαπτιστές μετακόμισε στη Νέα Υόρκη και το Νιούαρκ για σύντομες περιόδους μέχρι να εγκατασταθεί στο South Orange, New Jersey. Είχε εκπαίδευση μεσαίας τάξης, γνωρίζοντας τόσο πολλές λευκές εβραϊκές οικογένειες όσο και πολλές μαύρες. Ο μελλοντικός ηθοποιός Zach Braff ζούσε στη γειτονιά και παρακολούθησε το Bar Mitzvah του.
  • Η Hill έχει πει για την μουσικά προσανατολισμένη οικογένειά της: «Υπήρχαν τόσοι πολλοί δίσκοι, τόση μουσική που έπαιζε συνεχώς. Η μητέρα μου έπαιζε πιάνο, ο πατέρας μου τραγουδούσε και είμαστε πάντα περιτριγυρισμένοι από μουσική». Ο πατέρας της τραγουδούσε σε τοπικά νυχτερινά κέντρα και σε γάμους. Αν και μεγάλωσε, η Hill συχνά ακούει τους Curtis Mayfield, τον Stevie Wonder, την Aretha Franklin και τον Gladys Knight. Χρόνια αργότερα θυμήθηκε τον εαυτό της να παίζει επανειλημμένα το «What’s Going» του Marvin Gaye μέχρι να κοιμηθεί.
  • Μεγαλωμένη κυρίως στο Νότιο Orange, Νιου Τζέρσεϋ, η Hill άρχισε να τραγουδάει κατά τη διάρκεια της παιδικής της ηλικίας. Απολάμβανε την επιτυχία ως ηθοποιός σε νεαρή ηλικία, με τον μεγαλύτερο αδελφό της Graham Hill να εμφανίζεται σε έναν επαναλαμβανόμενο ρόλο στην τηλεοπτική σαπουνόπερα «As the World Turns» και να πρωταγωνιστεί στην ταινία του 1993 «Act 2 Sister: Back in the Habit». Στο γυμνάσιο, η Hill προσεγγίσθηκε από τον Pras Michel για να ξεκινήσει ένα συγκρότημα, στο οποίο ο σύντροφος της, Wyclef Jean, σύντομα εντάχθηκε. Μετονομάστηκαν σε Fugees και κυκλοφόρησαν τα albums «Blunted on Reality» (1994) και το «The Score» (1996) που κέρδισε ένα βραβείο Grammy. Στον μετέπειτα δίσκο, ο οποίος πώλησε έξι εκατομμύρια αντίτυπα στις Ηνωμένες Πολιτείες, η Hill ανέβηκε με την Αφροαμερικανική και Καραϊβική επιρροή της μουσικής της, με το rap και το τραγούδι της, καθώς και την ερμηνεία της για το «Killing Me Softly». Η θλιβερή ρομαντική σχέση της Hill με τον Jean οδήγησε στη διαίρεση της μπάντας το 1997, μετά την οποία άρχισε να εστιάζει σε σόλο έργα.
  • Το «Miseducation» της Lauryn Hill (1998) παραμένει το μοναδικό studio album της Hill. Έλαβε μαζική κριτική αναγνώριση, προβάλλοντας και εκπροσωπώντας τη ζωή και τις σχέσεις και εντοπίζοντας μια σύγχρονη θηλυκή φωνή μέσα στο neo-soul είδος. Το album έκανε το ντεμπούτο του στο νούμερο ένα στο αμερικανικό Billboard 200 και έχει πουλήσει περίπου οκτώ εκατομμύρια αντίτυπα. Περιελάμβανε τα singles «Doo Wop (That Thing)» (επίσης ένα νούμερο ένα), «Ex-Factor» και «Everything Is Everything». Στα 41α βραβεία Grammy, ο δίσκος της κέρδισε πέντε βραβεία, μεταξύ των οποίων το «Album της Χρονιάς» και αυτού του «Καλύτερου νέου καλλιτέχνη». Κατά τη διάρκεια αυτού του χρόνου κέρδισε πολλά άλλα βραβεία και έγινε κοινό θέαμα στο εξώφυλλο των περιοδικών.
  • Λίγο αργότερα, η Hill αποχώρησε από τη δημοσιότητα, δυσαρεστημένη με τη μουσική βιομηχανία και υποφέροντας από τις πιέσεις της φήμης. Η τελευταία της πλήρης ηχογράφηση, το νέο live album «MTV Unplugged No. 2.0» (2002), έλαβε διφορούμενες κριτικές και πούλησε ελάχιστα σε σχέση με το πρώτο της album και το έργο της με τους Fugees. Η μετέπειτα δραστηριότητα της Hill, η οποία περιλαμβάνει την κυκλοφορία μερικών τραγουδιών και περιστασιακών εμφανίσεων σε φεστιβάλ, ήταν σποραδική και ασταθής. Η συμπεριφορά της προκαλούσε μερικές φορές δυσαρέσκεια στο κοινό. Και η επανένωση με την πρώην ομάδα της δεν κράτησε πολύ. Η μουσική της, καθώς και μια σειρά δημόσιων δηλώσεων, έχει γίνει κριτική στην pop κουλτούρα και τα κοινωνικά ιδρύματα.
  • Η Hill έχει έξι παιδιά, πέντε από τα οποία είναι με τον Rohan Marley, γιο του θρύλου reggae Bob Marley. Το 2012, δήλωσε ένοχη για φοροδιαφυγή λόγω μη πληρωμής ομοσπονδιακών φόρων εισοδήματος, και το 2013 έκτισε ποινή φυλάκισης τριών μηνών.

Πηγή: en.wikipedia.org

1994 – Blunted on Reality (Fugees)

  • Κυκλοφόρησε: 1 Φεβρουαρίου 1994
  • Εταιρεία: Ruffhouse, Columbia
  • Μορφή: CD, LP, Κασέτα, digital download
  • Πιστοποιήσεις: BPI: Silver, SNEP: Gold
  • Singles από το «Blunted on Reality»:
  1. «Boof Baf»  Κυκλοφόρησε: 19 Οκτωβρίου 1993
  2. «Nappy Heads»  Κυκλοφόρησε: 1 Φεβρουαρίου 1994
  3. «Vocab»  Κυκλοφόρησε: 18 Οκτωβρίου 1994

Tracklist:

1. «Introduction»   1:14

2. «Nappy Heads»   4:29

3. «Blunted Interlude»   6:49

4. «Recharge»   5:10

5. «Freestyle Interlude»   1:08

6. «Vocab»   5:02

7. «Special News Bulletin Interlude»   0:20

8. «Boof Baf»   5:09

9. «Temple»   4:03

10. «How Hard Is It?»   3:52

11. «Harlem Chit Chat Interlude»   0:49

12. «Some Seek Stardom»   3:42

13. «Giggles»   4:21

14. «Da Kid From Haiti Interlude»   0:59

15. «Refugees On The Mic»   4:57

16. «Living Like There Ain’t No Tomorrow»   4:00

17. «Shouts Outs From The Block»   9:17

18. «Nappy Heads» (Remix)   5:23

 

1996 – The Score (Fugees)

  • Κυκλοφόρησε: 13 Φεβρουαρίου 1996
  • Εταιρεία: Ruffhouse, Columbia
  • Μορφή: CD, LP, Κασέτα, digital download
  • Πιστοποιήσεις: RIAA: 6× Platinum, BPI: 5× Platinum, BVMI: 3× Gold, IFPI AUT: Platinum, IFPI SWE: Platinum, IFPI SWI: 2× Platinum, MC: 5× Platinum, SNEP: Diamond
  • Singles από το «The Score»:
  1. «Fu-Gee-La»  Κυκλοφόρησε: 9 Ιανουαρίου 1996
  2. «Killing Me Softly»  Κυκλοφόρησε: 31 Μαΐου 1996
  3. «Ready or Not»  Κυκλοφόρησε: 2 Σεπτεμβρίου 1996
  4. «No Woman, No Cry»  Κυκλοφόρησε: 5 Δεκεμβρίου 1996

Tracklist:

1. «Red Intro» (feat. DJ Red Alert and Ras J. Baraka)   1:51

2. «How Many Mics»   4:28

3. «Ready or Not»   3:47

4. «Zealots»   4:20

5. «The Beast»   5:37

6. «Fu-Gee-La»   4:20

7. «Family Business» (feat. John Forté and Omega)   5:43

8. «Killing Me Softly»   4:58

9. «The Score» (feat. Diamond D)   5:02

10. «The Mask»   4:50

11. «Cowboys» (feat. Pacewon, Rah Digga, Young Zee and John Forté)   5:23

12. «No Woman, No Cry»   4:33

13. «Manifest» / «Outro»   5:59

Bonus tracks:

14. «Fu-Gee-La» (feat. John Forté) (Refugee Camp Remix   4:22

15. «Fu-Gee-La» (feat. John Forté and Akon) (Sly & Robbie Mix)   5:27

16. «Mista Mista»   2:42

17. «Fu-Gee-La» (feat. John Forté) (Refugee Camp Global Mix)   4:20

 

1996 – Bootleg Versions (Remix) (Fugees)

  • Κυκλοφόρησε: 26 Νοεμβρίου 1996
  • Εταιρεία: Ruffhouse, Columbia
  • Μορφή: CD, LP, Κασέτα, digital download

Tracklist:

1. «Ready or Not» (Clark Kent/Django Remix)  5:17

2. «Nappy Heads» (Mad Spider Mix)  4:27

3. «Don’t Cry Dry Your Eyes»  4:15

4. «Vocab» (Salaam’s Remix)  7:00

5. «Ready or Not» (Salaam’s Ready For The Show Remix)  4:42

6. «Killing Me Softly» (Live At The Brixton Academy)  2:41

7. «No Woman, No Cry» (Stephen Marley Remix)  5:27

8. «Vocab» (Refugees Hip Hop Remix)   4:38

 

1998 – The Miseducation of Lauryn Hill

  • Κυκλοφόρησε: 25 Αυγούστου 1998
  • Εταιρεία: Columbia, Ruffhouse
  • Μορφή: CD
  • Πιστοποιήσεις: RIAA: 8× Platinum, ARIA: Platinum, BPI: 3× Platinum, IFPI SWE: Platinum, IFPI SWI: Gold, MC: 7× Platinum, RIANZ: 3× Platinum, SNEP: 2× Platinum
  • Singles από το «The Miseducation of Lauryn Hill»:
  1. «Doo Wop (That Thing)»  Κυκλοφόρησε: 7 Ιουλίου 1998
  2. «Ex-Factor»  Κυκλοφόρησε: 8 Δεκεμβρίου 1998
  3. «Everything Is Everything»  Κυκλοφόρησε: 4 Μαΐου 1999

Tracklist:

1. «Intro»   0:47

2. «Lost Ones»   5:33

3. «Ex-Factor»   5:26

4. «To Zion» (feat. Carlos Santana)   6:08

5. «Doo Wop (That Thing)»   5:19

6. «Superstar»   4:56

7. «Final Hour»   4:15

8. «When It Hurts So Bad»   5:42

9. «I Used to Love Him» (feat. Mary J. Blige)   5:39

10. «Forgive Them Father»   5:15

11. «Every Ghetto, Every City»   5:14

12. «Nothing Even Matters» (feat. D’Angelo   5:49

13. «Everything Is Everything»   4:58

14. «The Miseducation of Lauryn Hill»    4:17

Hidden tracks:

15. «Can’t Take My Eyes Off You»   3:41

16. «Tell Him»   4:38

 

2002 – MTV Unplugged No. 2.0 (Live)

  • Κυκλοφόρησε: 7 Μαΐου 2002
  • Εταιρεία: Columbia
  • Μορφή: CD
  • Πιστοποιήσεις: RIAA: Platinum, MC: Platinum

Tracklist:

1. «Intro»   2:28

2. «Mr. Intentional»   6:58

3. «Adam Lives in Theory»   7:26

4. «Interlude 1»   1:56

5. «Oh Jerusalem»   8:54

6. «Interlude 2»   1:21

7. «War in the Mind» (or «Freedom Time»)   4:59

8. «Interlude 3»   3:18

9. «I Find It Hard to Say (Rebel)»   6:50

10. «Just Like Water»   6:09

11. «Interlude 4»   1:40

12. «Just Want You Around»   4:36

13. «I Gotta Find Peace of Mind»   9:21

14. «Interlude 5»   12:12

15. «Mystery of Iniquity»   5:10

16. «Interlude 6»   1:42

17. «I Get Out»   5:17

18. «Interlude 7»   0:20

19. «I Remember»   3:46

20. «So Much Things to Say»   5:59

21. «The Conquering Lion»   3:19

22. «Outro»   2:58

 

2003 – Greatest Hits (Compilation)

  • Κυκλοφόρησε: 25 Μαρτίου 2003
  • Εταιρεία: Columbia
  • Μορφή: CD, LP, Κασέτα, digital download
  • Singles από το «The Score»:
  1. «Take It Easy»  Κυκλοφόρησε: 1 Νοεμβρίου 2005

Tracklist:

US Edition:

1. «Vocab (Refugees Hip Hop Mix)»

2. «Nappy Heads (Remix Radio Edit)»

3. «Fu-Gee-La»

4. «How Many Mics»

5. «Killing Me Softly With His Song»

6. «No Woman, No Cry»

7. «Cowboys»

8. «The Score»

9. «The Sweetest Thing (Mahogany Mix)»

10. «Ready or Not (Salaam’s Ready for the Show Remix)

UK Edition:

1. «Fu-Gee-La»   4:06

2. «No Woman, No Cry»   4:20

3. «Ready or Not» (Feat «Boadicea» by Enya)   3:48

4. «Killing Me Softly»   4:52

5. «The Score»   4:09

6. «How Many Mics»   4:15

7. «Cowboys»   4:46

8. «Nappy Heads» (Remix Radio Edit)   4:38

9. «Vocab» (Refugees Hip Hop Remix)   4:02

10. «The Sweetest Thing» (Mahogany Mix)   4:24

11. «A Change Is Gonna Come» (Live From BBC Radio 1)   2:47

12. «Killing Me Softly» (Live From MCM)   4:35

13. «Freestyle» (Live From BBC Radio 1)   4:59

International Edition:

1. «Boof Baf»   3:52

2. «Nappy Heads»   3:56

3. «Vocab»   3:47

4. «Fu-Gee-La»   4:06

5. «Killing Me Softly»   4:52

6. «Ready Or Not»   3:47

7. «No Woman, No Cry»   4:20

8. «Don’t Cry, Dry Your Eyes»   5:03

9. «Rumble In The Jungle»   4:16

10. «Ready Or Not» (Ready For The Show Remix)   5:36

Japan bonus tracks:

11. «Fu-Gee-La» (North Side Mix)   4:17

12. «Killing Me Softly With His Song» (Sound Barrier Remix)   4:20

13. «Ready Or Not» (Clark Kent/ Django Remix)   5:18

14. «The Sweetest Thing»   4:51

 

Lauryn Hill Top Hits by SounDarts.gr