skip to Main Content
Menu

Discography & ID : Leon Bridges

Discography & ID : Leon Bridges

Ύψος

Gallery

Gary Clark Jr. & Leon Bridges

Khruangbin & Leon Bridges

Khruangbin & Leon Bridges

DeJ Loaf & Leon Bridges

ODESZA & Leon Bridges

ID

Καλλιτεχνικό όνομα: Leon Bridges

Προέλευση ψευδώνυμου: Σε συνέντευξή του, ο Leon έχει δηλώσει: “Το Leon ήταν το ψευδώνυμό μου στο κολέγιο. Υπήρχε αυτός ο ηθοποιός με το όνομα Leon (Robinson) σε ταινίες όπως το ‘The Temptations’ και ‘Five Heartbeats’, και όταν άρχισα να γράφω τραγούδια, αισθάνθηκα πως το ‘Todd’ ήταν λίγο περίεργο. Έτσι πήγα με το ‘Leon'”.

Πραγματικό όνομα: Todd Michael Bridges (O πατέρας του Leon ήταν μεγάλος θαυμαστής της τηλεοπτικής σειράς Diff’rent Strokes στο οποίο πρωταγωνιστούσε ο ηθοποιός Todd Bridges. Ωστόσο δεν υπάρχει καμία συγγένεια μεταξύ τους.)

Ημερομηνία Γέννησης: 13 Ιουλίου 1989

Τόπος Γέννησης: Atlanta, Georgia, H.Π.Α.

Επάγγελμα: τραγουδιστής, τραγουδοποιός, μουσικός, δισκογραφικός παραγωγός

Οικογενειακή Κατάσταση: single

Τέκνα: δεν έχει

Γονείς: Wallace Bridges και Lisa Sawyer

Αδέρφια: Ivy και Wallace Bridges Jr.

Ενεργή στη μουσική: 2014-σήμερα

Βραβεία: Ο Leon Bridges έχει αποσπάσει 1 Grammy Award.

Για να δείτε την λίστα με όλα τα βραβεία και τις υποψηφιότητες που έχει αποσπάσει 0 Leon Bridges κάντε κλικ εδώ

Official Website: leonbridges.com

πηγές: en.wikipedia.org, google

Discography

Start Here
Start Here
2015 – Coming Home
2015 – Coming Home
2016 – Louisiana Sun (E.P.)
2016 – Louisiana Sun (E.P.)
2018 – Good Thing
2018 – Good Thing
2020 – Texas Sun (with Khruangbin)
2020 – Texas Sun (with Khruangbin)

Start Here

  • Ο Todd Michael “Leon” Bridges (γεννημένος στις 13 Ιουλίου 1989) είναι Αμερικανός soul τραγουδιστής, τραγουδοποιός και δισκογραφικός παραγωγός από το Fort Worth του Τέξας. Είναι ιδιαίτερα γνωστός για το τραγούδι του “Coming Home”, που έλαβε μεγάλη αποδοχή και μπήκε στο Top 10 του Most Viral Track στο Spotify. Το ντεμπούτο album του Bridges με τον ίδιο τίτλο κυκλοφόρησε στις 23 Ιουνίου του 2015 μέσω της Columbia Records και στη συνέχεια έλαβε μία υποψηφιότητα στην κατηγορία “Best R&B Album” στην 58η τελετή απονομής των ετήσιων βραβείων Grammy.
  • Ένα χρόνο μετά από τη γέννησή του, η οικογένειά του μετακόμισε από την Ατλάντα στη Νέα Ορλεάνη, όπου παρέμειναν για ένα έτος πριν μετακομίσουν στο Fort Worth, όπου και μεγάλωσε ο Bridges. Ο ίδιος έμαθε να παίζει κιθάρα παίζοντας απλές νότες για να συνοδεύει τους στίχους του. Όσο δούλευε στο Del Frisco Grille στο Fort Worth, τραγούδησε αμέτρητες φορές εκεί, ώσπου υπέγραψε με την Columbia Records τον Δεκέμβριο του 2014. Ήταν το τραγούδι του “Lisa Sawyer”, γραμμένο για την αλλαγή θρησκεύματος της μητέρας του, που καθιέρωσε το στυλ του.
  • Ο Bridges συμμετείχε επίσης στο τραγούδι των Macklemore και Ryan Lewis, “Kevin” που συμπεριλαμβανόταν στο δεύτερο album των δύο καλλιτεχνών. Στις 24 Φεβρουαρίου του 2016, ο Bridges έπαιξε στην Ουάσινγκτον ως μέρος της σειράς “In Performance at the White House” για τον Πρόεδρο και την Michelle Obama.
  • Το 2017, το “River” έλαβε μεγάλη ανταπόκριση μέσα από τον πρώτο κύκλο της σειράς της HBO, “Big Little Lies”. Αργότερα συμπεριλήφθηκε στο soundtrack της σειράς. Το τραγούδι του, “Better Man”, συμπεριλήφθηκε στην ταινία του 2018 “Pacific Rim: Uprising”
  • Το 2018, ο Bridges και ο Gary Clark Jr. εμφανίστηκαν μαζί στο τραγούδι “Gone Away”, μέσα από το album του rapper Bun B, “Return of the Thrill”, με τον Bridges να τραγουδάει και τον Clark να παίζει κιθάρα.
  • Τον Δεκέμβριο του 2019, οι Khruangbin ανακοίνωσαν τη συνεργασία και την περιοδεία τους με τον Leon Bridges και την κυκλοφορία του single, “Texas Sun” στις 6 Δεκεμβρίου του 2019.

Πηγή: wikipedia.org

2015 – Coming Home

  • Κυκλοφόρησε: 23 Ιουνίου 2015
  • Εταιρεία: Columbia Records
  • Μορφή: CD, LP, Digital Release
  • Παραγωγή: Niles City SoundSingles από το “Coming Home”:
  1. “Coming Home” Κυκλοφόρησε: 3 Φεβρουαρίου 2015
  2. “Smooth Sailin'” Κυκλοφόρησε: 2 Ιουνίου 2015

Tracklist:

1. “Coming Home” – 3:26

2. “Better Man” – 2:21

3. “Brown Skin Girl” – 3:26

4. “Smooth Sailin'” – 3:07

5. “Shine” – 3:38

6. “Lisa Sawyer” – 4:05

7. “Flowers” – 2:56

8. “Pull Away” – 3:02

9. “Twistin’ & Groovin'” – 4:14

10. “River” – 3:56

Deluxe edition

11. “There She Goes” – 2:35

12. “Daisy Mae” – 2:56

13. “Mississippi Kisses” – 2:24

14. “Here in My Arms” – 2:07

15. “Outta Line” – 2:02

2016 – Louisiana Sun (E.P.)

  • Κυκλοφόρησε: 5 Φεβρουαρίου 2016
  • Εταιρεία: Columbia Records
  • Μορφή: LP

Tracklist:

1. “There She Goes”

2. “Daisy Mae”

3. “Mississippi Kisses”

4. “Here In My Arms”

5. “Outta Line”

2018 – Good Thing

  • Κυκλοφόρησε: 4 Μαΐου 2018
  • Εταιρεία: Columbia Records
  • Μορφή: CD, LP, Digital Release
  • Παραγωγή: King Garbage, Nate Mercereau, Niles City Sound, Ricky Reed
  • Singles από το “Good Thing”:
  1. “Bet Ain’t Worth the Hand” Κυκλοφόρησε: 13 Μαρτίου 2018
  2. “Bad Bad News” Κυκλοφόρησε: 13 Μαρτίου 2018
  3. “Beyond” Κυκλοφόρησε: 20 Απριλίου 2018

Tracklist:

1. “Bet Ain’t Worth the Hand” – 3:05

2. “Bad Bad News” – 3:27

3. “Shy” – 3:14

4. “Beyond” – 4:00

5. “Forgive You” – 3:41

6. “Lions” – 3:02

7. “If It Feels Good (Then It Must Be)” – 3:14

8. “You Don’t Know” – 2:52

9. “Mrs.” – 4:02

10. “Georgia to Texas” – 4:09

2020 – Texas Sun (with Khruangbin)

  • Κυκλοφόρησε: 7 Φεβρουαρίου 2020
  • Εταιρεία: Dead Oceans
  • Μορφή: Digital Release

Tracklist:

1. “Texas Sun” – 4:13

2. “Midnight” – 5:15

3. “C-Side” – 4:44

4. “Conversion” – 6:46

Leon Bridges Top Hits by SounDarts.gr