skip to Main Content
Menu

Discography & ID : Leon of Athens

Discography & ID : Leon Of Athens

Ύψος

Gallery

Leon of Athens & Moby

ID

Καλλιτεχνικό Όνομα: Leon of Athens

Πραγματικό Όνομα: Τιμολέων Βερέμης

Ημερομηνία Γέννησης: 2 Φεβρουαρίου 1986

Τόπος Γέννησης: Λονδίνο, Αγγλία.

Επάγγελμα: τραγουδιστής, τραγουδοποιός.

Συμμετοχές σε άλλα μουσικά σχήματα: Mimoza’s Dream

Οικογενειακή Κατάσταση: Δεν υπάρχουν πληροφορίες σχετικές με την οικογενειακή του κατάσταση.

Γονείς: Δεν υπάρχουν πληροφορίες

Αδέρφια: Έχει έναν μεγαλύτερο αδερφό.

Ενεργός στη μουσική: 2005-σήμερα

Βραβεία: Ο Leon of Athens και πιο συγκεκριμένα, ο Γιάννης Δημολίτσας κατάφερε με το video clip του “XENOS” να βρεθεί στην πολύ τιμητική για Έλληνα σκηνοθέτη, 3η θέση των Berlin Music Video Awards 2018.

Official Websiteleonofathens.com

πηγές: en.wikipedia.org, google

Discography

Start Here
Start Here
2010 – Futrue
2010 – Futrue
2015 – Global
2015 – Global
2018 – Xenos
2018 – Xenos
2018 – Leon of Athens on Audiotree Live (EP)
2018 – Leon of Athens on Audiotree Live (EP)

Start Here

  • O Τιμολέων Βερεμής (a.k.a Leon of Athens) γεννήθηκε στο Λονδίνο, αλλά μεγάλωσε στην Ελλάδα. Ο πατέρας του είναι Ελληνοαμερικάνος, οπότε όταν έκλεισε τα 18 έφυγε για σπουδές στo Los Angeles απ’ όπου επέστρεψε όμως σχετικά σύντομα για προσωπικούς λόγους. Έχει μετακομίσει εκ νέου στο Λονδίνο, αλλά ακόμα μοιράζεται μεταξύ Αγγλίας και Ελλάδας. Όταν έρχεται στην Αθήνα, μένει στα Εξάρχεια.
  • Στα 15 του έφτιαξε και συμμετείχε στο συγκρότημα Mimoza’s Dream, με το οποίο έπαιζαν κυρίως punk, trip hop κλπ.
  • Ο León δημιούργησε την κολεκτίβα από άλλους νεαρούς πολυοργανίστες της Αθήνας στα τέλη του 2009 και πορεύεται μαζί της από τότε. Με τις εμπειρίες από τα ταξίδια του σε όλο τον κόσμο και τη μουσική και φιλοσοφική του παιδεία στις αποσκευές του, ο León διοχέτευσε την αδάμαστη δημιουργικότητά του σε αυτό το project, δίνοντας έμφαση στην πολυπολιτισμική πλευρά της μουσικής του. Το αποτέλεσμα τραβάει την προσοχή για τον πλούσιο ήχο του, την νεανική χροιά του, μια φωνή που καλωσορίζει τον ακροατή, τις εικόνες μαγικού ρεαλισμού, τις μελωδίες πλασμένες για σιγοψιθυρίσματα και τα ρεφρέν έτοιμα να απελευθερωθούν από τα στόματα. Σήμα-κατατεθέν του León είναι το ukulele.
  • Στα τραγούδια του León υπάρχει πάντα χώρος για μια συμφωνία από όργανα όπως τσέλο, βιολί, τρομπέτα, τρομπόνι, ακορντεόν, μελόντικα, θέρεμιν, κρουστά, μαντολίνο, βιμπράφωνο και μεταλλόφωνο, τα οποία το “Futrue” αναζωογονεί μέσα από ευφυείς ενορχηστρώσεις και τα φιλτράρει μέσα από πιο σύγχρονες εμπνεύσεις που ταξιδεύουν μέσα από τη παλιά Αθήνα, το Λονδίνο των 70s, το Παρίσι των 90s και το Μπρούκλιν των ’00s.
  • Με τον επόμενο δίσκο του, «Global», κατάφερε να αποσπάσει εξαιρετικές κριτικές από μεγάλα διεθνή μέσα (The Guardian, The New York Times, BBC, NME).
  • Ο διεθνούς φήμης σκηνοθέτης Γιώργος Λάνθιμος, σκηνοθέτησε το video clip για το τραγούδι του «Baby Asteroid» που συμπεριλαμβανόταν στον δίσκο αυτό.
  • Την παραγωγή στη δεύτερη δουλειά του «Global», υπέγραψε ο παραγωγός Tony Doogan (Mogwai και Belle & Sebastian) και στην τρίτη «Xenos», o παραγωγός David Kosten (Bat For Lashes, Everything Everything).
  • Το τραγούδι «Aeroplane» από το δίσκο «Xenos» ανακηρύχτηκε καλύτερο τραγούδι για το μήνα Μαιο από τη SongWriter Universe.
  • O Γιάννης Δημολίτσας που σκηνοθέτησε το video clip του “XENOS” του Leon of Athens, κατάφερε να βρεθεί στην πολύ τιμητική για Έλληνα σκηνοθέτη, 3η θέση των Berlin Music Video Awards 2018.

2010 – Futrue

  • Κυκλοφόρησε: 6 Δεκεμβρίου 2010
  • Εταιρεία: Archangel Music
  • Μορφή: CD, LP, Digital Release
  • Singles από το «Futrue«:
  1. “(To The) Children Of Tomorrow” Κυκλοφόρησε: 2010

Tracklist:

1. Awake 3:28

2. The Real Elevator 3:10

3. Generation X 3:50

4. Letters to My Father 4:02

5. (To the) Children of Tomorrow 3:45

6. Timeless Beauty 4:42

7. The Other Side (Leaving Home) 3:07

8. Demons 4:14

9. Someday, Somewhere, Maybe Somebody 3:04

10. Gradually Then Suddenly 3:16

11. All Rise 3:00

2015 – Global

  • Κυκλοφόρησε: 24 Ιουλίου 2015
  • Εταιρεία: Mimosa’s Dream Records
  • Μορφή: CD, LP, Digital Release
  • Singles από το «Global«:
  1. «Global» Κυκλοφόρησε: 8 Μαρτίου 2014
  2. «Lifeline» Κυκλοφόρησε: 31 Μαρτίου 2014
  3. «Baby Asteroid» Κυκλοφόρησε: 22 Απριλίου 2014

Tracklist:

1.Global 4:17

2. Baby Asteroid 3:57

3. Awake II 3:27

4. Lifeline 3:06

5. Apartment 4:04

6. Pilot 3:50

7. Sirens 3:34

8. Leaving Home 4:04

9. Slow Down 3:26

10. Dreamers 4:24

2018 – Xenos

  • Κυκλοφόρησε: 9 Φεβρουαρίου 2018
  • Εταιρεία: Minos EMI
  • Μορφή: CD, LIP, Digital Release
  • Singles από το «Xenos»:
  1. «Xenos» Κυκλοφόρησε: 16 Ιανουαρίου 2017
  2. «Aeroplane» Κυκλοφόρησε: 13 Μαρτίου 2017
  3. «Fire Inside You» Κυκλοφόρησε: 7 Ιουλίου 2017
  4. «Utopia» Κυκλοφόρησε: 20 Οκτωβρίου 2017

Tracklist:

1. “Aeroplane” 3:16

2. “Xenos” 4:16

3. “Utopia” 3:16

4. “Fire Inside You” 2:43

5. “Serpent’s Egg” 3:30

6. “Letters to my Father” 3:57

7. “Final Moment” 3:51

8. “Corfu” 3:00

9. “Moonlight” 4:36

2018 – Leon of Athens on Audiotree Live (EP)

  • Κυκλοφόρησε: 23 Ιουλίου 2018
  • Εταιρεία: Audiotree Music
  • Μορφή: Digital Release

Tracklist:

1.Aeroplane (Audiotree Live Version) 3:12

2. Xenos (Audiotree Live Version) 4:20

3. Global (Audiotree Live Version) 3:27

4. Fire Inside You (Audiotree Live Version) 2:41

5. Utopia (Audiotree Live Version) 3:11

6. Pilot (Audiotree Live Version) 3:26

Leon of Athens Top Hits by SounDarts.gr