skip to Main Content
Menu

Discography & ID : Lizzo

Discography & ID : Lizzo

Ύψος

Gallery

ID

Καλλιτεχνικό όνομα: Lizzo

Πραγματικό όνομα: Melissa Viviane Jefferson

Ημερομηνία Γέννησης: 27 Απριλίου 1988

Τόπος Γέννησης: Detroit, Michigan, Η.Π.Α.

Επάγγελμα: Τραγουδίστρια, τραγουδοποιός, μουσικός, ηθοποιός

Συμμετοχές σε άλλα μουσικά σχήματα: The Chalice, Grrrl Prty, The Clerb, Ellypseas και Absynthe

Οικογενειακή Κατάσταση: single

Γονείς: Michael Jefferson και Shari Johnson-Jefferson

Αδέρφια: Vanessa και Mickey Jefferson (μεγαλύτεροι)

Ενεργή στη μουσική: 2010-σήμερα

Βραβεία: Η Lizzo έχει αποσπάσει συνολικά 9 μουσικά βραβεία μέχρι σήμερα :

3 Grammy Awards, 2 Soul Train Music Awards, 1 Queerty Award, 1 Apple Music Award κ.α.

Για να δείτε την λίστα με όλα τα βραβεία και τις υποψηφιότητες που έχει αποσπάσει η Lizzo κάντε κλικ εδώ

Official Website: lizzomusic.com

πηγές: en.wikipedia.org, google

Discography

Start Here (Bio)
Start Here (Bio)
2012 – Due Process & Product (Mixtape with The Larva Ink)
2012 – Due Process & Product (Mixtape with The Larva Ink)
2012 – We Are The Chalice (Mixtape with The Chalice)
2012 – We Are The Chalice (Mixtape with The Chalice)
2013 – Lizzobangers
2013 – Lizzobangers
2015 – GRRRL PRTY X BIONIK (with Big Grrrl & Bionik)
2015 – GRRRL PRTY X BIONIK (with Big Grrrl & Bionik)
2015 – Big Grrrl Small World
2015 – Big Grrrl Small World
2016 – Coconut Oil (EP)
2016 – Coconut Oil (EP)
2019 – Cuz I Love You
2019 – Cuz I Love You

Start Here (Bio)

  • Η Melissa Viviane Jefferson (γεννημένη 27 Απριλίου 1988), γνωστή επαγγελματικά ως Lizzo, είναι Αμερικανίδα τραγουδίστρια, τραγουδοποιός και ράπερ. Είναι ιδρυτικό μέλος των indie hip-hop συγκροτημάτων The Chalice, Grrrl Prty, The Clerb, Ellypseas, και Absynthe.
  • Έκανε το ντεμπούτο της με το album “Lizzobangers”, το οποίο κυκλοφόρησε το 2013. Κυκλοφόρησε το δεύτερο album της, “Big Grrrl Small World”, το 2015.
  • Μετά την κυκλοφορία του “Big Grrrl Small World”, συνεργάστηκε με τον Ricky Reed, ο οποίος την βοήθησε να βελτιώσει τη φωνή της και έπειτα της έκλεισε δισκογραφικό συμβόλαιο με την Atlantic Records. Λίγο αργότερα, κυκλοφόρησε το 2016 το μικρού μήκους album της “Coconut Oil”. Στις 19 Απριλίου 2019 κυκλοφόρησε το “Cuz I Love You”, το τρίτο της album της.
  • Η Lizzo γεννήθηκε στο Ντιτρόιτ του Μίσιγκαν. Στην ηλικία των 10 ετών, η οικογένειά της μετακόμισε στο Χιούστον του Τέξας. Μετακόμισε στη Μινεάπολις, της Μινεσότα το 2011. Ξεκίνησε την καριέρα της στο ραπ, ενώ ζούσε στο Τέξας]. Η Lizzo άρχισε να παίζει ως έφηβος στο τμήμα Σάουθγουεστ Άλιφ του Χιούστον του Τέξας, το οποίο είναι γνωστό ως “SWAT”. Στην ηλικία των 14 ετών σχημάτισε ένα συγκρότημα που ονομαζόταν Cornrow Clique με τους καλύτερους φίλους της. Στην Μινεάπολις, συμμετείχε σε indie συγκροτήματα όπως το electro soul-pop duo, Lizzo & the Larva Ink. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου βοήθησε να σχηματίσει το όλως-θηλυκό rap/R&B συγκρότημα, The Chalice. Το 2012, το εν λόγω συγκρότημα κυκλοφόρησε το πρώτο τους album, “We Are the Calice”, το οποίο ήταν επιτυχημένο στην περιφέρεια.
  • Το “Lizzobangers”, το πρώτο solo album της Lizzo, παρήχθει από την Lazerbeak και τον Ryan Olson. Κυκλοφόρησε στις 15 Οκτωβρίου 2013, με περιφερειακή και εθνική επιτυχία. Το album επικεντρώνεται στην hip-hop. Η Lizzo ταξίδεψε στις Η.Π.Α. και το Ηνωμένο Βασίλειο το φθινόπωρο του 2013 για τον Har Mar Superstar και επιπλέον τραγούδησε με τη μπάντα του. Τον Οκτώβριο του 2013, η Lizzo κέρδισε το βραβείο για το καλύτερο νέο Twin Cities καλλιτέχνη της City Pages. Τον επόμενο χρόνο το περιοδικό Time ονόμασε την Lizzo έναν από τους 14 καλλιτέχνες προς παρακολούθηση για το έτος 2014.
  • Την 1η Ιουνίου του 2014, η Lizzo μοιράστηκε τη σκηνή με τους St Paul και The Broken Bones, ερμηνεύοντας το “A Change Is Gonna Come”. Στις 7 Οκτωβρίου 2014, η Lizzo εμφανίστηκε ως μουσικός προσκεκλημμένος στο Late Show with David Letterman.
  • Τον Σεπτέμβριο του 2014, η Lizzo συμμετείχε μαζί με το συγκρότημα Chalice, την Sophia Eris και την Claire de Lune για το τραγούδι “BoyTrouble” στο album του  Prince και των 3rdEyeGirl, “Plectrumelectrum”. Σχετικά με την συνεργασία με τον Prince, η Lizzo λέει ότι η εμπειρία ήταν «σουρεαλιστική … σχεδόν σαν παραμύθι» και ότι ήταν «κάτι που δεν θα ξεπεράσω ποτέ».
  • Το “Big Grrrl Small World” κυκλοφόρησε στις 11 Δεκεμβρίου 2015. Το πρώτο album μικρού μήκους της Lizzo, το “Coconut Oil”, κυκλοφόρησε στις 7 Οκτωβρίου 2016.
  • Η Lizzo εμφανίστηκε ως guest κριτής στη δέκατη σεζόν του “Drag Race” του RuPaul.
  • Το 2018, η Lizzo ταξίδεψε με τις Haim και τους Florence and the Machine. Αργότερα ξεκίνησε την προσωπική της περιοδεία για το album της “Cuz I Love You” το 2019.
  • Αφού πάλεψε με θέματα που αφορούν το σώμα της σε μικρή ηλικία, η Lizzo έγινε υπέρμαχος της θετικής στάσης του σώματος και της αγάπης του εαυτού του καθενός, δημιουργώντας ταυτόχρονα διαφορετικότητα στο επίκεντρο της μουσικής της, όσον αφορά το σώμα του καθενός (στο “Fitness” και στο “Juice”) την σεξουαλικότητα (στο “Boys”), τη φυλή (στο “My Skin”) και άλλα. Η ομάδα χορευτών της, οι Big Grrrls, αποτελείται από plus-size χορευτές. Αναδεικνύοντας την ένταξη του σώματος και εορτάζοντας την ατομικότητας, η Lizzo εμφανίστηκε στην καμπάνια του ModCloth “Say It Louder”. Ξεκίνησε στις 11 Ιουνίου 2018. Τον ίδιο μήνα, φόρεσε το πρώτο plus-size ρούχο που έγινε για το show FIT’s Future of Fashion, από την Grace Insogna, σε εκδήλωση LGBTQ στο νησί Pride. Τον Απρίλιο του 2019 το βάρος της αναφέρθηκε σε 113 κιλά και το ύψος είναι 178 εκατοστά.
  • Η Lizzo παρουσιάστηκε στο περιοδικό Teen Vogue Music Issue του Ιουνίου του 2018. Το single της “Juice” κυκλοφόρησε στις 4 Ιανουαρίου 2019 από την Atlantic Records. Στις 14 Φεβρουαρίου 2019 κυκλοφόρησε το ομώνυμο τραγούδι από το τρίτο album της “Cuz I Love You”, το οποίο κυκλοφόρησε πλήρως στις 19 Απριλίου 2019.
  • Η Lizzo εμφανίστηκε πρόσφατα σε ένα επεισόδιο του “Jimmy Kimmel Live” στο οποίο τραγούδησε το τραγούδι της “Juice”. Έκτοτε, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την επαινούν διότι έφερε την “αισθητική του μαύρου κοριτσιού” στην σκηνή, αφού της έκαναν κοτσίδες στα μαλλιά κατά την διάρκεια που τραγουδούσε
  • Η Lizzo είναι επίσης γνωστή για την ικανότητα της να παίζει φλάουτο. Άρχισε να παίζει ως παιδί και συνέχισε να ακονίζει τις δεξιότητές της στο φλάουτο στην ενηλικίωση της.
  • Τον Απρίλιο του 2019, η Lizzo εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο Φεστιβάλ Μουσικής Coachella.

πηγή: el.wikipedia.org

2012 – Due Process & Product (Mixtape with The Larva Ink)

  • Κυκλοφόρησε: 28 Ιανουαρίου 2012
  • Εταιρεία: Independent
  • Μορφή: Digital download, streaming

Tracklist

1 Make A Wish 2:34

2 For Fonda 3:15

3 Roll It Up 2:54

4 Take Your Time 2:15

5 Grain Success 3:58

6 Android #69 3:01

7 This Is The One 2:12

8 I Surrender 3:22

9 Decline 1:00

10 Play 2:59

11 Ego Eagle 3:15

12 My Queen 2:16

13 New World Order 3:20

2012 – We Are The Chalice (Mixtape with The Chalice)

  • Κυκλοφόρησε: 28 Σεπτεμβρίου 2012
  • Εταιρεία: Independent
  • Μορφή: Digital download, streaming
  • Παραγωγή: O-D, Prophis, 2% Muck, Larva Ink, Big Cats

Tracklist

1. Ladies Night 3:37

2. Double Dutch 3:27

3. Crown on the Rocks 2:53

4. Mama 3:42

5. Drop Em 3:53

6. Push It 4:13

7. Bonus Track: Rest Your Head Up – Sophia Eris 2:58

8. Bonus Track: W.E.R.K.- Lizzo 2:20

2013 – Lizzobangers

  • Κυκλοφόρησε: 15 Οκτωβρίου 2013
  • Εταιρεία: Totally Gross National Product
  • Μορφή: CD, LP, digital download
  • Παραγωγή: Lazerbeak, Ryan Olson
  • Singles από το “Lizzobangers”:
  1. “Batches & Cookies” Κυκλοφόρησε: 10 Σεπτεμβρίου 2013
  2. “Paris” Κυκλοφόρησε: 14 Ιανουαρίου 2014
  3. “Faded” Κυκλοφόρησε: 6 Μαΐου 2014

Tracklist

1. “Lizzie Borden” 2:38

2. “W.E.R.K. Pt. II” 3:06

3. “Wat U Mean” 2:44

4. “T-Baby” 3:16

5. “Be Still” 2:13

6. “Faded” 2:37

7. “Hot Dish” 3:40

8. “Make Way” 2:46

9. “Batches & Cookies” (feat. Sophia Eris) 3:23

10. “Pants vs. Dress” 2:34

11. “Go” 3:45

12. “Bloodlines” 3:45

13. “Bus Passes and Happy Meals” 3:18

2014 reissue edition

14. “Paris” 3:11

2015 – GRRRL PRTY X BIONIK (with Big Grrrl & Bionik)

  • Κυκλοφόρησε: 20 Νοεμβρίου 2015
  • Εταιρεία: BGSW
  • Μορφή: Digital download, streaming
  • Παραγωγή: Bionik

Tracklist

1 Grrrl Anthem 3:27

2 Pushin’ on the Pedal 4:28

3 Poppin’ 3:38

4 Clank Clank 3:40

5 Can I Live (feat. Velvet Negroni) 4:21

2015 – Big Grrrl Small World

  • Κυκλοφόρησε: 11 Δεκεμβρίου 2015
  • Εταιρεία: BGSW
  • Μορφή: CD, LP, digital download
  • Παραγωγή: BJ Burton, Sam Spiegel, Jake Troth, Lazerbeak, Stefon “Bionik” Taylor, Taskforce
  • Singles από το “Big Grrrl Small World”:
  1. “Humanize” Κυκλοφόρησε: 13 Οκτωβρίου 2015
  2. “Ain’t I” Κυκλοφόρησε: 27 Οκτωβρίου 2015
  3. “My Skin” Κυκλοφόρησε: 18 Νοεμβρίου 2015

Tracklist

1. “Ain’t I” 3:55

2. “Betcha” 2:59

3. “Ride” 3:50

4. “Humanize” 3:30

5. “Bother Me” 5:02

6. “B.G.S.W.” 3:16

7. “The Fade” 2:59

8. “1 Deep” 3:26

9. “The Realest” 3:54

10. “En Love” 3:24

11. “My Skin” 4:18

12. “Jang a Lang” 2:51

2016 – Coconut Oil (EP)

  • Κυκλοφόρησε: 7 Οκτωβρίου 2016
  • Εταιρεία: Atlantic/Nice Life
  • Μορφή: CD, digital download
  • Παραγωγή: Ricky Reed (also exec.), Christian Rich, Dubbel Dutch, Jesse Shatkin
  • Singles από το “Coconut Oil”:
  1. “Good as Hell” Κυκλοφόρησε: 8 Μαρτίου 2016
  2. “Phone” Κυκλοφόρησε: 19 Σεπτεμβρίου 2016

Tracklist

1. “Worship” 2:57

2. “Phone” 2:49

3. “Scuse Me” 3:24

4. “Deep” 3:14

5. “Good as Hell” 2:39

6. “Coconut Oil” 4:25

2019 – Cuz I Love You

  • Κυκλοφόρησε: 19 Απριλίου 2019
  • Εταιρεία: Nice Life/Atlantic
  • Μορφή: CD, LP, digital download
  • Παραγωγή: Lizzo, Ricky Reed, Nate Mercureau, X Ambassadors, OAK, Sweater Beats, Dan Farber, Tobias Wincorn, Mike Sabath, Zaire Koalo, Trevorious
  • Πιστοποιήσεις: RIAA: Platinum, MC: Gold, BPI: Silver
  • Singles από το “Cuz I Love You”:
  1. “Juice” Κυκλοφόρησε: 4 Ιανουαρίου 2019
  2. “Tempo” Κυκλοφόρησε: 26 Ιουλίου 2019
  3. “Cuz I Love You” Κυκλοφόρησε: 28 Ιανουαρίου 2020

Tracklist

1. “Cuz I Love You” 3:00

2. “Like a Girl” 3:05

3. “Juice” 3:15

4. “Soulmate” 2:55

5. “Jerome” 3:52

6. “Crybaby” 2:56

7. “Tempo” (feat. Missy Elliott) 2:55

8. “Exactly How I Feel” (feat. Gucci Mane) 2:23

9. “Better in Color” 2:13

10. “Heaven Help Me” 3:22

11. “Lingerie” 3:22

Deluxe version

12. “Boys” 2:53

13. “Truth Hurts” 2:53

14. “Water Me” 3:06

Super deluxe

15. “Good as Hell” 2:39

16. “Good as Hell (Remix)” (feat. Ariana Grande) 2:39

Lizzo Top Hits by SounDarts.gr