skip to Main Content
Menu

Discography & ID : London Grammar

Discography & ID : London Grammar

Ύψος

Gallery

ID

Όνομα Συγκροτήματος: London Grammar

Προέλευση ονόματος συγκροτήματος: Σε συνέντευξη τους αποκάλυψαν πως δεν υπάρχει κάποια ιδιαίτερη ιστορία πίσω από την ονομασία του γκρουπ. «Εξαρχής μας άρεσε να περιέχει το Λονδίνο (London) και μετά η λέξη Γραμματική (Grammar) απλώς φαινόταν ωραία δίπλα του. Υπάρχει ένα κακό πράγμα που πιστεύεται σχετικά με τα λογότυπα και τα συναφή- η συμμετρία κλπ».

Μέλη Συγκροτήματος

Hannah Reid: Γεννήθηκε: 30 Δεκεμβρίου 1989 στο Acton, Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο. Ρόλος στο συγκρότημα: φωνή, κιθάρα. Ενεργή στο συγκρότημα: 2012-σήμερα.

Dominic Maken a.k.a. Dot Major: Γεννήθηκε: 23 Φεβρουαρίου 1991 στο Northampton, Northamptonshire, East Midlands, Ηνωμένο Βασίλειο. Ρόλος στο συγκρότημα: κρουστά, πλήκτρα, djembe. Ενεργός στο συγκρότημα: 2012-σήμερα.

Dan Rothman: Γεννήθηκε: 23 Σεπτεμβρίου 1989 στο Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο. Ρόλος στο συγκρότημα: κιθάρα. Ενεργός στο συγκρότημα: 2012-σήμερα.

Τόπος Δημιουργίας: Nottingham, Ηνωμένο Βασίλειο.

Ενεργοί στη μουσική: 2012-σήμερα.

Βραβεία: Οι London Grammar έχουν αποσπάσει 3 μουσικά βραβεία μέχρι σήμερα:

2 AIM Independent Music Awards, 1 Ivor Novello Award. 

Έχουν αποσπάσει επίσης μια υποψηφιότητα για Brit Award (2014) και για Mercury Music Prize (2014).

Official Websitelondongrammar.com

πηγές: en.wikipedia.org, google

Discography

Start Here
Start Here
2013 – Metal & Dust (E.P.)
2013 – Metal & Dust (E.P.)
2013 – If You Wait
2013 – If You Wait
2017 – Truth Is a Beautiful Thing
2017 – Truth Is a Beautiful Thing

Start Here

  • Οι London Grammar είναι ένα Βρετανικό indie pop συγκρότημα από το Νότινγκχαμ που δημιουργήθηκε το 2009. Το συγκρότημα αποτελείται από τους Hannah Reid, Dan Rothman και Dominic ‘Dot’ Major. Το πρώτο τους EP, “Metal & Dust”, κυκλοφόρησε τον Φεβρουάριο του 2013. Ο δίσκος κατέλαβε την θέση Νο.2 στα βρετανικά Album Charts και αναδείχθηκε διπλά πλατινένιο από την BPI. Το δεύτερο ολοκληρωμένο album του συγκροτήματος, “Truth Is A Beautiful Thing”, κυκλοφόρησε τον Ιούνιο του 2017 καταλαμβάνοντας την Νο.1 των βρετανικών Album Charts.
  • Η τραγουδίστρια Hannah Reid και ο κιθαρίστας Dan Rothman κατάγονται από το Λονδίνο και γνωρίστηκαν στο The Ancaster Hall στο Πανεπιστήμιο του Νίτινγκχαμ κατά τη διάρκεια του πρώτου χρόνου τους, το 2009. Ο Rothman είδε ότι η Reid έπαιζε κιθάρα κι επικοινώνησε μαζί της για να δει αν θέλει να συνεργαστούν. Στο συγκρότημα συμμετείχε και ο Dominic ‘Dot’ Major ένα χρόνο αργότερα, αφού ξεκίνησε να παίζει κιθάρα με τον Rothman. Επέλεξαν το όνομά τους, όχι μόνο επειδή θύμιζε την καταγωγή τους, αλλά επειδή το Λονδίνο είναι διεθνές και πολυπολιτισμικό και μοιάζει να είναι ένα όνομα παγκόσμιας απήχησης κατά κάποιο τρόπο.
  • Αφού ολοκλήρωσαν τις σπουδές του στα μέσα του 2011, το trio μετακόμισε νότια του Λονδίνου για να διαπραγματευτεί την μουσική του καριέρα. Μέχρι το τέλος του χρόνου απέκτησαν manager, την Conor Wheeler, η οποία ξεκίνησε να τους προωθεί. Το συγκρότημα ξεκίνησε να πραγματοποιεί μικρές συναυλίες σε τοπικά bars, παρουσιάζοντας το υλικό τους. Την ίδια χρονιά πραγματοποίησαν κάποιες ηχογραφήσεις με τον Rollo Armstrong των Faithless και τον Liam Howe των Sneaker Pimps. Αργότερα την ίδια χρονιά, το συγκρότημα συνέχιζε να δουλεύει με τον Tim Bran των Dreadzone και Roy Kerr και μέχρι το τέλος του χρόνου οι περισσότερες από τις ηχογραφήσεις τους είχαν ολοκληρωθεί. Στις 2 Δεκεμβρίου 2012, ο trio ανάρτησε το τραγούδι “Hey Now” στο YouTube.
  • Το EP, “Metal & Dust” ακολούθησε τον Φεβρουάριο του 2013 κι έφτασε το Top 5 των iTunes της Αυστραλίας. Προκάλεσε μεγάλο ενδιαφέρον και το συγκρότημα έλαβε σημαντική θέση στο airplay των τοπικών ραδιοφώνων. Κυκλοφόρησαν το single τους, “Wasting My Young Years” τον Ιούνιο του 2013, καταλαμβάνοντας την θέση Νο.31 των βρετανικών single Charts. Το συγκρότημα συμμετείχε επίσης στον δίσκο των Disclosure, “Settle”, με το τραγούδι “Help Me Lose My Mind”, που κυκλοφόρησε τον Ιούνιο της ίδιας χρονιάς. Το συγκρότημα ηχογράφησε δύο live sessions για το Radio 1 κι έπαιξαν σε δέκα ευρωπαϊκά μουσικά φεστιβάλ.
  • Την 1η Σεπτεμβρίου του 2013, κυκλοφόρησαν το τραγούδι “Strong” το οποίο κατέλαβε την θέση Νο.16 των βρετανικών single charts. Στις 9 Σεπτεμβρίου κυκλοφόρησαν το debut studio album τους, “If You Wait”, που κατέλαβε την θέση Νο.2 των βρετανικών album charts.
  • Στις 13 Ιανουαρίου του 2014, το συγκρότημα έπαιξε τα “Strong” και “Wasting My Young Years” στην εκπομπή “Late Night” με τον Jimmy Fallon, κάνοντας έτσι το ντεμπούτο τους στην τηλεόραση της Αμερικής. Την 1η Απριλίου του 2014, ανακοινώθηκε ότι το album τους κατέληξε να είναι το πέμπτο καλύτερο σε πωλήσεις του 2014, με πωλήσεις που ξεπέρασαν τις 138.000 (συνολικά έφτασαν τις 356.000). Οι London Grammar κέρδισαν ένα Ivor Novello Award για την κατηγορία “Best Song Musically and Lyrically” για το “Strong, ενώ αργότερα απέσπασαν τα βραβεία «Independent Breakthrough of The Year» και «PPL Award For Most Played New Independent Act» στα AIM Independent Music Awards.
  • Την 1η Ιανουαρίου 2017, οι London Grammar μοιράστηκαν το νέο τους single, “Rooting for You”, σημειώνοντας την επάνοδό τους από την κυκλοφορία του debut studio album τους το 2013. Την 1η Φεβρουαρίου κυκλοφόρησαν το δεύτερο single, “Big Picture”.

Πηγή: en.wikipedia.org

2013 – Metal & Dust (E.P.)

  • Κυκλοφόρησε: 25 Φεβρουαρίου 2013
  • Εταιρεία: Metal & Dust
  • Μορφή: LP, digital download

Tracklist:

1. “Metal & Dust” – 3:27

2. “Hey Now” – 3:27

2013 – If You Wait

  • Κυκλοφόρησε: 6 Σεπτεμβρίου 2013
  • Εταιρεία: Metal & Dust, Ministry of Sound
  • Μορφή: LP, CD, digital download
  • Πιστοποιήσεις: BPI: 2× Platinum, ARIA: Platinum, BEA: Platinum, BVMI: Gold
  • Παραγωγή: Tim Bran, Roy Kerr, London Grammar
  • Singles από το «If You Wait«:
  1. «Metal & Dust» Κυκλοφόρησε: 25 Φεβρουαρίου 2013
  2. «Wasting My Young Years» Κυκλοφόρησε: 16 Ιουνίου 2013
  3. «Strong» Κυκλοφόρησε: 1 Σεπτεμβρίου 2013
  4. «Nightcall» Κυκλοφόρησε: 8 Δεκεμβρίου 2013
  5. «Hey Now» Κυκλοφόρησε: 16 Μαρτίου 2014
  6. «Sights» Κυκλοφόρησε: 1 Ιουνίου 2014
  7. «If You Wait» Κυκλοφόρησε: 12 Οκτωβρίου 2014

Tracklist:

1. «Hey Now» – 3:27

2. «Stay Awake» – 3:05

3. «Shyer» – 3:07

4. «Wasting My Young Years» – 3:24

5. «Sights» – 4:13

6. «Strong» – 4:35

7. «Nightcall» – 4:30

8. «Metal & Dust» – 3:28

9. «Interlude» (Live) – 4:04

10. «Flickers» – 4:45

11. «If You Wait» – 4:44

US edition bonus tracks

12. «High Life» – 4:03

13. «Maybe» – 4:23

14. «Strong» (US radio edit) – 4:10

Japanese edition bonus tracks

12. «Help» – 3:53

13. «Darling Are You Gonna Leave Me» – 3:02

14. «High Life» – 4:03

15. «Maybe» – 4:23

16. «When We Were Young» – 3:06

17. «Feelings» – 3:46

18. «Everywhere You Go» – 3:42

2017 – Truth Is a Beautiful Thing

  • Κυκλοφόρησε: 9 Ιουνίου 2017
  • Εταιρεία: Metal & Dust, Ministry of Sound
  • Μορφή: LP, CD, digital download
  • Πιστοποιήσεις: BPI: Gold, SNEP: Gold
  • Παραγωγή: Simon Askew, Ben Baptie, Tom Elmhirst, Paul Epworth, Jon Hopkins, Greg Kurstin, London Grammar, Myriot
  • Singles από το «Truth Is a Beautiful Thing«:
  1. «Rooting for You» Κυκλοφόρησε: 1 Ιανουαρίου 2017
  2. «Big Picture» Κυκλοφόρησε: 1 Φεβρουαρίου 2017
  3. «Truth Is a Beautiful Thing» Κυκλοφόρησε: 24 Μαρτίου 2017
  4. «Oh Woman Oh Man» Κυκλοφόρησε: 21 Απριλίου 2017
  5. «Non Believer» Κυκλοφόρησε: 11 Αυγούστου 2017
  6. «Hell to the Liars» Κυκλοφόρησε: 1 Δεκεμβρίου 2017

Tracklist:

1. «Rooting for You» – 4:29

2. «Big Picture» – 4:41

3. «Wild Eyed» – 4:28

4. «Oh Woman Oh Man» – 4:37

5. «Hell to the Liars» – 6:04

6. «Everyone Else» – 4:05

7. «Non Believer» – 4:17

8. «Bones of Ribbon» – 4:34

9. «Who Am I» – 4:22

10. «Leave the War with Me» – 5:04

11. «Truth Is a Beautiful Thing» – 5:07

Deluxe edition bonus disc

12. «What a Day» – 4:54

13. «Different Breeds» – 3:29

14. «Control» – 3:05

15. «Trials» (demo) – 3:42

16. «May the Best» (Church Mix) – 4:09

17. «Rooting for You» (demo) – 4:13

18. «Bitter Sweet Symphony» (live at BBC Maida Vale) – 3:53

London Grammar Top Hits by SounDarts.gr