skip to Main Content

Discography & ID : Lou Reed

Ύψος

Gallery

Lou Reed

Lou Reed, David Bowie & Krist Novoselic.

David Bowie, Iggy Pop, Lou Reed (1972)

Lou Reed & Metallica

Lou Reed, Lynyrd Skynyrd, Leslie West

Lou Reed & Debbie Harry

Lou Reed & Patti Smith

The Velvet Underground

Lou Reed (NME Magazine)

ID

Καλλιτεχνικό ΌνομαLou Reed

Ολόκληρο Όνομα: Lewis Allan Reed

Ημερομηνία Γέννησης: 2 Μαρτίου 1942

Τόπος Γέννησης: Brooklyn, New York, Η.Π.Α.

Απεβίωσε:27 Οκτωβρίου 2013 (ηλικία 71) στο Southampton, Νέα Υόρκη, Η.Π.Α.

Αιτία θανάτου: Κύρωση του ήπατος

Επάγγελμα: Τραγουδιστής, τραγουδοποιός, δισκογραφικός παραγωγός, ηθοποιός, φωτογράφος.

Συμμετοχές σε άλλα μουσικά σχήματα: The Shades, The Primitives, The Velvet Underground.

Οικογενειακή ΚατάστασηSylvia Morales (Σχεδιάστρια. Παντρεύτηκαν 1980, χώρισαν: 1990).

ΓονείςToby Futterman και Sidney Joseph Reed (λογιστής)

Αδέρφια: Είχε μια αδερφή την Merrill.

Ενεργός στη μουσική: 1958-2013

Βραβεία: Δεν ανεβρεθεί κάποια πηγή με όλα τα βραβεία και τις υποψηφιότητες που έχει αποσπάσει ο Lou Reed συνολικά μέχρι σήμερα. Ωστόσο, βρήκαμε πως ο Lou Reed έχει κερδίσει τα εξής βραβεία :

1 Grammy Award (1999), 1 GQ Men of the Year Award (2013), 1 NME Award (2008), 1 George Arents Pioneer Medal (2007) κ.α.

Άλλες Διακρίσεις: Εντάχθηκε στα Grammy Hall of Fame (2015) και  Rock and Roll Hall of Fame (2015).

Official Websiteloureed.com

πηγές: en.wikipedia.org, google, aceshowbiz.com

Discography

Start Here
Start Here
1972 – Lou Reed
1972 – Lou Reed
1972 – Transformer
1972 – Transformer
1973 – Berlin
1973 – Berlin
1974 – Rock ‘n’ Roll Animal (Live)
1974 – Rock ‘n’ Roll Animal (Live)
1974 – Sally Can’t Dance
1974 – Sally Can’t Dance
1975 – Lou Reed (Live)
1975 – Lou Reed (Live)
1975 – Metal Machine Music
1975 – Metal Machine Music
1976 – Coney Island Baby
1976 – Coney Island Baby
1976 – Rock and Roll Heart
1976 – Rock and Roll Heart
1977 – Walk on the Wild Side: The Best of Lou Reed (Compilation)
1977 – Walk on the Wild Side: The Best of Lou Reed (Compilation)
1978 – Street Hassle
1978 – Street Hassle
1978 – Take No Prisoners (Live)
1978 – Take No Prisoners (Live)
1979 – The Bells
1979 – The Bells
1980 – Growing Up in Public
1980 – Growing Up in Public
1980 – Rock and Roll Diary: 1967–1980 (Compilation)
1980 – Rock and Roll Diary: 1967–1980 (Compilation)
1982 – The Blue Mask
1982 – The Blue Mask
1983 – Legendary Hearts
1983 – Legendary Hearts
1984 – Live in Italy (Live)
1984 – Live in Italy (Live)
1984 – New Sensations
1984 – New Sensations

Start Here

 • Ο Lewis Allen “Lou” Reed, (2 Μαρτίου 1942 – 27 Οκτωβρίου 2013) ήταν Αμερικανός τραγουδιστής, συνθέτης της rock μουσικής και κιθαρίστας. Ως μέλος των The Velvet Underground τη δεκαετία του 1960, ο Reed άνοιξε νέους δρόμους στο χώρο της rock προς διάφορες κατευθύνσεις.
 • Γεννήθηκε από οικογένεια Εβραίων στο Brooklyn της Νέας Υόρκης και μεγάλωσε στο Freeport του Long Island. Ο ίδιος έλεγε ότι το όνομά του είναι Louis Allen Firbanks και όχι το πραγματικό του όνομα. Όντας ακόμη νεαρός, έκανε πραγματικότητα το όνειρό του, μαθαίνοντας να παίζει κιθάρα, ενώ άρχισε να συμμετέχει σε σχολικές ροκ μπάντες. Σύντομα έκανε και την πρώτη του ηχογράφηση σε στιλ Rythm and Blues με το συγκρότημα The Shades.
 • Φοίτησε στο Πανεπιστήμιο των Συρακουσών (Syracuse University) όπου ο ποιητής και καθηγητής του Delmore Schwartz τον ενθάρρυνε στην πορεία του και τον βοήθησε όσον αφορά τη χρήση της αγγλικής γλώσσας. Αργότερα ο Reed απότισε φόρο τιμής σε αυτόν τον μέντορά του με το τραγούδι “My House”, με αναφορές στον Οδυσσέα του Τζέιμς Τζόις. Εκεί, επίσης, αναπτύχθηκε το ενδιαφέρον του για την free jazz και την πειραματική μουσική (experimental). Έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την ποίηση της γενιάς μπιτ και για την πρόζα του Γουίλιαμ Μπάροουζ. Μετά την αποφοίτησή του το 1964, έπιασε δουλειά ως συνθέτης στη δισκογραφική εταιρία Pickwick Records. Την επόμενη χρονιά δημιούργησε μαζί με τον Ουαλό αβανγκάρντ βιολιστή συνάδελφό του, John Cale, το συγκρότημα The Primitives, το οποίο μετεξελίχθηκε τελικά στους The Velvet Underground. Ενώ η σύνθεση του συγκροτήματος δεν υπήρξε σταθερή (ο Cale το εγκατέλειψε το 1968, ο Reed το 1970) και δεν ήταν εμπορικά βιώσιμο, αποτέλεσε ένα από τα underground συγκροτήματα με την μεγαλύτερη επιρροή στην ιστορία της rock. Αποτελούνταν από τον Lou Reed, τον John Cale, τον Sterling Morrison και την Moe Tucker. Εκείνη την περίοδο γράφτηκαν τα τραγούδια “Heroin” και “I’m Waiting for my Man”, τραγούδια που μοιάζουν να σκιαγραφούν τα έργα του Μπάροουζ.
 • Η συνάντησή τους με τον Andy Warhol ήταν καθοριστική καθώς απογείωσε τη φήμη τους. Ο Πάπας της Ποπ υπήρξε ο manager τους, ο οποίος διοργάνωσε τις περιοδείες του group σε όλη την Αμερική και τον Καναδά, αποσπώντας εντυπωσιακές κριτικές. Ο Warhol επέμεινε στην προσθήκη ενός ακόμη μέλους, της Γερμανίδας πρώην μοντέλου Nico. Η αντίρρηση του Reed και των υπολοίπων καταγράφηκε στο ντεμπούτο album τους “The Velvet Underground and Nico” το 1967. Αναφέρεται επίσης ότι συχνά στις συναυλίες ο Reed και ο Caleέπαιζαν σκόπιμα πάνω από τη φωνή της Nico, ή χαμήλωναν την ένταση του καναλιού της την ώρα που τραγουδούσε. Στα τέσσερα χρόνια που ακολούθησαν, οι Velvet Underground κυκλοφόρησαν ισάριθμους δίσκους. Έως τότε, τα αγαπημένα θέματα του Reed ήταν η κακόφημη γειτονιά του, τα ναρκωτικά και ο θάνατος. Μέχρι την ηχογράφηση του δίσκου του “White Light/White Heat”, η Nico είχε απομακρυνθεί και ο Warhol είχε απολυθεί, ενώ στη θέση του manager προσλήφθηκε ο Steve Sesnick. Το 1970 εμφανίστηκε το γνωστό τραγούδι “Sweet Jane” στο δίσκο “Loaded” των Velvet Underground, το οποίο γνώρισε διάφορες επανεκτελέσεις. Η εκτέλεσή του από τους Cowboy Junkies έγινε μέρος του soundtrack της ταινίας “Natural Born Killers” (“Γεννημένοι Δολοφόνοι”) του Oliver Stone.
 • Το 1970 ο Reed αποχώρησε από το συγκρότημα και ακολούθησε solo καριέρα, ενώ ταυτόχρονα μετακόμισε στο Λονδίνο. Εκεί γνωρίστηκε με τον David Bowie, ο οποίος μαζί με τον Mick Ronson ανέλαβε την παραγωγή στο πρώτο προσωπικό του album, με τίτλο “Transformer” το 1972. Αυτός ο  glam rock δίσκος περιλαμβάνει το γνωστότερο ίσως τραγούδι του Reed, το “Walk on the Wild Side”, το οποίο περιγράφει τους κοινωνικά απροσάρμοστους (misfits), τους εκπορνευόμενους άντρες (male hustlers) και τους τραβεστί στο Factory του Warhol. Αυτός ο δίσκος περιλαμβάνει επίσης τα τραγούδια “Perfect Day”, “Vicious” και “Satellite of Love”. Το τραγούδι “Perfect Day” εμφανίστηκε σε μια εκτέλεση με έγχορδα του Ronson η οποία εγκωμιάστηκε από τον Reed στο επεισόδιο “Transformer” της σειράς του BBC “Classic Albums”. Το τραγούδι αυτό περιλήφθηκε αργότερα στο soundtrack της ταινίας “Trainspotting” και ακούγεται στην σκηνή της ταινίας όπου ο πρωταγωνιστής Mark Renton έχει κάνει υπερβολική χρήση ηρωίνης. Το τραγούδι αυτό έχει επίσης μεταγραφεί στα ελληνικά και έχει γίνει η μουσική του εκτέλεση από τον Διονύση Σαββόπουλο, στο δίσκο του “Το Ξενοδοχείο” το 1997.
 • Στα χρόνια που ακολούθησαν, ο Lou Reed διατήρησε το καταθλιπτικό στιλ του, γεγονός που απογοήτευσε μέρος του κοινού του. Το αποκορύφωμα τη αποτυχίας του θεωρείται το album “Metal Machine Music”. Στα μέσα της δεκαετίας του ’80 αποφάσισε να κάνει μία στροφή, αρχίζοντας να γράφει πιο ρυθμικά και αισιόδοξα τραγούδια. Το album “The Bells” συγκρίθηκε από τους κριτικούς με τα κλασικά “Astral Weeks” του Van Morison και “Exile on Main Street” των Rolling Stones, καθώς συνεργάστηκε σε αυτό και ο τζαζίστας Don Cherry. Το 1993 ξαναβρέθηκε για τελευταία φορά με τα υπόλοιπα μέλη των Velvet Underground για μία ευρωπαϊκή περιοδεία.
 • Το 1980 παντρεύτηκε τη Sylvia Morales με την οποία χώρισε μια δεκαετία αργότερα. Ο Reed έδειξε ενδιαφέρον για τα πολιτικά ζητήματα το 1986 όταν συμμετείχε στην περιοδεία της Διεθνούς Αμνηστίας “A Conspiracy of Hope Tour”. Στο album του “New York” το 1989, αποδοκίμασε το έγκλημα, τα υψηλά ενοίκια, τον πολιτευόμενο ιεροκήρυκα Jesse Jackson, τον Γενικό Γραμματέα του Ο.Η.Ε. Kurt Waldheim ακόμη και τον Πάπα Ιωάννη Παύλο Β’. Επίσης, συνδεόταν φιλικά με τον Τσέχο αντιφρονούντα συγγραφέα και πολιτικό Václav Havel.
 • Μετά το θάνατο του Warhol στη διάρκεια μιας εγχείρισης το 1987, ο Reed συνεργάστηκε με τον John Cale το 1990 στο μινιμαλιστικό album “Songs for Drella” (“Drella” από τον συνδυασμό των λέξεων “Dracula” [Δράκουλας] και “Cinderella” [Σταχτοπούτα], ένα παρατσούκλι του Warhol). Η δεκαετία του 1990 χαρακτηρίστηκε από τρία albums —με θεωρούμενο ως καλύτερο το “Magic and Loss”—, κάποιες ζωντανές εμφανίσεις, την ερωτική του φιλία με την Laurie Anderson, την ενασχόλησή του με τη φωτογραφία και μια επίμονη μελέτη των έργων του Alan Poe. Το 1996 το συγκρότημα Velvet Underground καταχωρήθηκε στο Rock and Roll Hall of Fame.
 • Η δεκαετία του 2000 ξεκίνησε για τον Reed με το επιτυχημένο album “Ecstasy” και τρία χρόνια αργότερα επανήλθε στο προσκήνιο με το “The Raven”, στο οποίο συμμετείχαν θρύλοι όπως David Bowie, Laurie Anderson, Kate & Anna McGarrigle, the Blind Boys of Alabama και Anohni, ο σαξοφωνίστας Ornette Coleman, και οι ηθοποιοί Elizabeth Ashley, Christopher Walken, Steve Buscemi, Willem Dafoe, Amanda Plummer, Fisher Stevens και Kate Valk. Την ίδια χρονιά κυκλοφόρησε μια ανθολογία από το σύνολο το έργου του με τον τίτλο “Lou Reed: New York Man”, ενώ το 2004 κυκλοφόρησε το διπλό live album με τίτλο “Animal Serenade” δίνοντας έτσι ένα ισχυρό «παρών!» στην Rock’n’Roll σκηνή. To 2011 κυκλοφόρησε σε συνεργασία με τους Metlallica το album “Lulu” που έμελλε να είναι και το τελευταίο της καριέρας του.
 • Απεβίωσε στις 27 Οκτωβρίου 2013, από κύρωση ήπατος όπως τελικά ανακοινώθηκε και για το λόγο αυτό ο Reed είχε υποστεί μεταμόσχευση ήπατος τον Μάιο του 2013.

Πηγή: el.wikipedia.org

1972 – Lou Reed

 • Κυκλοφόρησε: Απρίλιο 1972
 • Εταιρεία: RCA Records
 • Παραγωγή: Richard Robinson
 • Μορφή: CD, Vinyl, LP

Tracklist:

1. “I Can’t Stand It”   2:37

2. “Going Down”   2:57

3. “Walk and Talk It”   3:40

4. “Lisa Says”   5:34

5. “Berlin”   5:16

6. “I Love You”   2:21

7. “Wild Child”   4:41

8. “Love Makes You Feel”   3:13

9. “Ride into the Sun”   3:16

10. “Ocean”   5:06

 

1972 – Transformer

 • Κυκλοφόρησε: 8 Νοεμβρίου 1972
 • Εταιρεία: RCA Records
 • Παραγωγή: David Bowie, Mick Ronson
 • Μορφή: CD, Vinyl, LP
 • Πιστοποιήσεις: AUS: Gold, FR: Gold, UK: Platinum
 • Singles από το “Transformer”:
 1. “Walk on the Wild Side”  Κυκλοφόρησε: 8 Νοεμβρίου 1972
 2. “Satellite of Love”  Κυκλοφόρησε: Φεβρουάριο 1973
 3. “Vicious”  Κυκλοφόρησε: 1973

Tracklist:

1. “Vicious”   2:55

2. “Andy’s Chest”   3:17

3. “Perfect Day”   3:43

4. “Hangin’ ‘Round”   3:39

5. “Walk on the Wild Side”   4:12

6. “Make Up”   2:58

7. “Satellite of Love”   3:40

8. “Wagon Wheel”   3:19

9. “New York Telephone Conversation”   1:31

10. “I’m So Free”   3:07

11. “Goodnight Ladies”   4:19

30th anniversary edition Bonus Tracks:

12. “Hangin’ ‘Round (acoustic demo)”   3:58

13. “Perfect Day (acoustic demo)”   4:50

1973 – Berlin

 • Κυκλοφόρησε: Ιούλιο 1973
 • Εταιρεία: RCA Records
 • Παραγωγή: Bob Ezrin
 • Μορφή: CD, Vinyl, LP
 • Πιστοποιήσεις: UK: Silver

Tracklist:

1. “Berlin”   3:23

2. “Lady Day”   3:40

3. “Men of Good Fortune”   4:37

4. “Caroline Says I”   3:57

5. “How Do You Think It Feels”   3:42

6. “Oh, Jim”   5:13

7. “Caroline Says II”   4:10

8. “The Kids”   7:55

9. “The Bed”   5:51

10. “Sad Song”   6:55

 

1974 – Rock ‘n’ Roll Animal (Live)

 • Ηχογραφήθηκε: Δεκέμβριο 1973, Howard Stein’s Academy of Music, New York
 • Κυκλοφόρησε: Φεβρουάριο 1974
 • Εταιρεία: RCA Records
 • Παραγωγή: Steve Katz, Lou Reed
 • Μορφή: CD, Vinyl, LP
 • Πιστοποιήσεις: USA: Gold, FR: Gold
 • Singles από το “Rock n Roll Animal”:
 1. “Sweet Jane (Live)”  Κυκλοφόρησε: 1974

Tracklist:

1. “Intro/Sweet Jane”   7:55

2. “Heroin”   13:05

3. “White Light/White Heat”   5:15

4. “Lady Day”   4:00

5. “Rock ‘n’ Roll”   10:15

Remastered release:

1. “Intro/Sweet Jane”   7:48

2. “Heroin”   13:12

3. “How Do You Think It Feels”   3:41

4. “Caroline Says I”   4:06

5. “White Light/White Heat”   4:55

6. “Lady Day”   4:05

7. “Rock ‘n’ Roll”   10:21

 

1974 – Sally Can’t Dance

 • Κυκλοφόρησε: Αύγουστο 1974
 • Εταιρεία: RCA Records
 • Παραγωγή: Steve Katz Lou Reed 
 • Μορφή: CD, Vinyl, LP

Tracklist:

1. “Ride Sally Ride”   4:06

2. “Animal Language”   3:05

3. “Baby Face”   5:06

4. “N.Y. Stars”   4:02

5. “Kill Your Sons”   3:40

6. “Ennui”   3:43

7. “Sally Can’t Dance”   4:12

8. “Billy”   5:10

Bonus tracks:

1. “Good Taste”   3:30

2. “Sally Can’t Dance” (Single Version)   2:56

 

1975 – Lou Reed (Live)

 • Ηχογραφήθηκε: 21 Δεκεμβρίου 1973, Howard Stein’s Academy of Music, New York City
 • Κυκλοφόρησε: Μάρτιο 1975
 • Εταιρεία: RCA Records
 • Παραγωγή: Steve Katz, Lou Reed
 • Μορφή: CD, Vinyl, LP

Tracklist:

1. “Vicious”   5:55

2. “Satellite of Love”   6:03

3. “Walk on the Wild Side”   4:51

4. “I’m Waiting for the Man”   3:38

5. “Oh, Jim”   10:40

6. “Sad Song”   7:32

 

1975 – Metal Machine Music

 • Κυκλοφόρησε: Ιούλιο 1975
 • Εταιρεία: RCA Records
 • Παραγωγή: Lou Reed
 • Μορφή: CD, Vinyl, LP

Tracklist:

1. “Metal Machine Music, Part 1”   16:10

2. “Metal Machine Music, Part 2”   15:53

3. “Metal Machine Music, Part 3”   16:13

4. “Metal Machine Music, Part 4”   15:55

 

1976 – Coney Island Baby

 • Κυκλοφόρησε: 19 Ιανουαρίου 1976
 • Εταιρεία: RCA Records
 • Παραγωγή: Lou Reed, Godfrey Diamond
 • Μορφή: CD, Vinyl, LP

Tracklist:

1. “Crazy Feeling”   2:56

2. “Charley’s Girl”   2:36

3. “She’s My Best Friend”   6:00

4. “Kicks”   6:06

5. “A Gift”   3:47

6. “Ooohhh Baby”   3:45

7. “Nobody’s Business”   3:41

8. “Coney Island Baby”   6:36

30th Anniversary Deluxe Edition bonus tracks:

1. “Nowhere at All”   3:17

2. “Downtown Dirt”   4:18

3. “Leave Me Alone”   5:35

4. “Crazy Feeling”   2:39

5. “She’s My Best Friend”   4:08

6. “Coney Island Baby”   5:41

1976 – Rock and Roll Heart

 • Κυκλοφόρησε: Οκτώβριο 1976
 • Εταιρεία: Arista Records
 • Παραγωγή: Lou Reed
 • Μορφή: CD, Vinyl, LP

Tracklist:

1. “I Believe in Love”   2:46

2. “Banging on My Drum”   2:11

3. “Follow the Leader”   2:13

4. “You Wear It So Well”   4:52

5. “Ladies Pay”   4:22

6. “Rock and Roll Heart”   3:05

7. “Chooser and the Chosen One”   2:47

8. “Senselessly Cruel”   2:08

9. “Claim to Fame”   2:51

10. “Vicious Circle”   2:53

11. “A Sheltered Life”   2:20

12. “Temporary Thing”   5:13

 

1977 – Walk on the Wild Side: The Best of Lou Reed (Compilation)

 • Κυκλοφόρησε: 1977
 • Εταιρεία: RCA Records
 • Μορφή: CD

Tracklist:

1. “Satellite of Love” (from Transformer (1972))   3:40

2. “Wild Child” (from Lou Reed (1972))   4:37

3. “I Love You” (from Lou Reed)   2:18

4. “How Do You Think It Feels” (from Berlin (1973))   3:08

5. “New York Telephone Conversation” (from Transformer)   1:32

6. “Walk on the Wild Side” (from Transformer)   4:13

7. “Sweet Jane” (Live) (from Rock ‘n’ Roll Animal (1974))   4:29

8. “White Light/White Heat” (Live) (from Rock ‘n’ Roll Animal)   5:01

9. “Sally Can’t Dance” (Single version (1974))  2:53

10. “Nowhere at All” (from the Coney Island Baby sessions (1975))   3:11

11. “Coney Island Baby” (from Coney Island Baby (1976))   6:36

 

1978 – Street Hassle

 • Κυκλοφόρησε: Φεβρουάριο 1978
 • Εταιρεία: Arista Records
 • Παραγωγή: Lou Reed, Richard Robinson
 • Μορφή: CD, Vinyl, LP

Tracklist:

1. “Gimmie Some Good Times”   3:15

2. “Dirt”   4:43

3. “Street Hassle”   10:53

    A. “Waltzing Matilda”   3:20

    B. “Street Hassle”   3:31

    C. “Slipaway”   4:02

4. “I Wanna Be Black”   2:55

5. “Real Good Time Together”   3:21

6. “Shooting Star”   3:11

7. “Leave Me Alone”   4:44

8. “Wait”   3:13

 

1978 – Take No Prisoners (Live)

 • Ηχογραφήθηκε: 17–21 Μαΐου 1978, The Bottom Line, New York City
 • Κυκλοφόρησε: Νοέμβριο 1978
 • Εταιρεία: Arista Records
 • Παραγωγή: Lou Reed
 • Μορφή: CD, Vinyl, LP

Tracklist:

Disc 1:

1. “Sweet Jane”   10:44

2. “I Wanna Be Black”   6:27

3. “Satellite of Love”   7:06

4. “Pale Blue Eyes”   7:36

5. “Berlin”   6:13

6. “I’m Waiting for the Man”   13:59

Disc 2:

1. “Coney Island Baby”   8:37

2. “Street Hassle”   13:15

3. “Walk on the Wild Side”   16:54

4. “Leave Me Alone”   7:29

 

1979 – The Bells

 • Κυκλοφόρησε: Απρίλιο 1979
 • Εταιρεία: Arista Records
 • Παραγωγή: Lou Reed
 • Μορφή: CD, Vinyl, LP
 • Singles από το “The Bells”:
 1. “Disco Mystic”  Κυκλοφόρησε: 1979
 2. “City Lights”   Κυκλοφόρησε: Αύγουστο 1979

Tracklist:

1. “Stupid Man”   2:33

2. “Disco Mystic”   4:30

3. “I Want to Boogie with You”   3:55

4. “With You”   2:21

5. “Looking for Love”   3:29

6. “City Lights”   3:22

7. “All Through the Night”   5:00

8. “Families”   6:09

9. “The Bells”   9:17

 

1980 – Growing Up in Public

 • Κυκλοφόρησε: Απρίλιο 1980
 • Εταιρεία: Arista Records
 • Παραγωγή: Michael Fonfara, Lou Reed
 • Μορφή: CD, Vinyl, LP

Tracklist:

1. “How Do You Speak to an Angel?”   4:08

2. “My Old Man”   3:15

3. “Keep Away”   3:31

4. “Growing Up in Public”   3:00

5. “Standing on Ceremony”   3:32

6. “So Alone”   4:05

7. “Love Is Here to Stay”   3:10

8. “The Power of Positive Drinking”   2:13

9. “Smiles”   2:44

10. “Think It Over”   3:25

11. “Teach the Gifted Children”   3:20

1980 – Rock and Roll Diary: 1967–1980 (Compilation)

 • Κυκλοφόρησε: 1980
 • Εταιρεία: Arista Records
 • Μορφή: CD, Vinyl, LP

Tracklist:

1. “Waiting for the Man”

2. “White Light/White Heat”

3. “I Heard Her Call My Name”

4. “Pale Blue Eyes”

5. “Beginning to See the Light”

6. “Sweet Jane”

7. “Rock & Roll”

8. “Heroin” (live)

9. “Femme Fatale” (live)

10. “Walk on the Wild Side”

11. “Berlin”

12. “Men of Good Fortune”

13. “The Kids”

14. “Coney Island Baby” (live)

15. “Temporary Thing”

16. “All Through the Night”

17. “So Alone”

18. “How Do You Speak to an Angel”

19. “Keep Away”

20. “Street Hassle”

 

1982 – The Blue Mask

 • Κυκλοφόρησε: 23 Φεβρουαρίου 1982
 • Εταιρεία: RCA Records
 • Παραγωγή: Lou Reed, Sean Fullan 
 • Μορφή: CD, Vinyl, LP

Tracklist:

1. “My House”   5:25

2. “Women”   4:57

3. “Underneath the Bottle”   2:33

4. “The Gun”   3:41

5. “The Blue Mask”   5:06

6. “Average Guy”   3:12

7. “The Heroine”   3:06

8. “Waves of Fear”   4:11

9. “The Day John Kennedy Died”   4:08

10. “Heavenly Arms”   4:47

1983 – Legendary Hearts

 • Κυκλοφόρησε: Μάρτιο 1983
 • Εταιρεία: RCA Records
 • Παραγωγή: Lou Reed
 • Μορφή: CD, Vinyl, LP

Tracklist:

1. “Legendary Hearts”   3:23

2. “Don’t Talk to Me About Work”   2:07

3. “Make Up Mind”   2:48

4. “Martial Law”   3:53

5. “The Last Shot”   3:22

6. “Turn Out the Light”   2:45

7. “Pow Wow”   2:30

8. “Betrayed”   3:10

9. “Bottoming Out”   3:40

10. “Home of the Brave”   6:49

11. “Rooftop Garden”   3:04

 

1984 – Live in Italy (Live)

 • Ηχογραφήθηκε: 7 Σεπτεμβρίου 1983 Βερόνα,  10 Σεπτεμβρίου 1983 Ρώμη
 • Κυκλοφόρησε: Ιανουάριο 1984
 • Εταιρεία: RCA Records
 • Παραγωγή:
 • Μορφή: CD, Vinyl, LP

Tracklist:

1. “Sweet Jane”   3:46

2. “I’m Waiting for My Man”   4:00

3. “Martial Law”   4:06

4. “Satellite of Love”   5:06

5. “Kill Your Sons”   5:35

6. “Betrayed”   3:05

7. “Sally Can’t Dance”   3:24

8. “Waves of Fear”   3:16

9. “Average Guy” (2’54)

10. “White Light/White Heat”   3:10

11. “Some Kinda Love / Sister Ray”   15:30

12. “Walk on the Wild Side”   4:28

13. “Heroin”   8:34

14. “Rock & Roll”   6:10

 

1984 – New Sensations

 • Κυκλοφόρησε: 27 Απριλίου 1984
 • Εταιρεία: RCA Records
 • Παραγωγή: John Jansen, Lou Reed 
 • Μορφή: CD, Vinyl, LP
 • Singles από το “New Sensations”:
 1. “I Love You, Suzanne”  Κυκλοφόρησε: 1984
 2. “My Red Joystick”  Κυκλοφόρησε: 27 Απριλίου 1984
 3. “High in the City”  Κυκλοφόρησε: 1984

Tracklist:

1. “I Love You, Suzanne”   3:19

2. “Endlessly Jealous”   3:57

3. “My Red Joystick”   3:36

4. “Turn to Me”   4:22

5. “New Sensations”   5:42

6. “Doin’ the Things that We Want To”   3:55

7. “What Becomes a Legend Most”   3:37

8. “Fly Into the Sun”   3:04

9. “My Friend George”   3:51

10. “High in the City”   3:27

11. “Down at the Arcade”   3:40

Lou Reed Top Hits by SounDarts.gr

Back To Top