skip to Main Content
Menu

Discography & ID : Kehlani

Discography & ID : Kehlani

Ύψος

Gallery

Kyle & Kehlani

Stormzy & Kehlani

ID

Καλλιτεχνικό Όνομα: Kehlani

Ολόκληρο Όνομα: Kehlani Ashley Parrish

Ημερομηνία Γέννησης: 24 Απριλίου 1995

Τόπος Γέννησης: Oakland, Καλιφόρνια, Η.Π.Α.

Επάγγελμα: τραγουδίστρια, τραγουδοποιός, χορεύτρια 

Συμμετοχές σε άλλα μουσικά σχήματα: PoplyfeThe HBK Gang

Οικογενειακή Κατάσταση: Single

Τέκνα: Δεν έχει

Γονείς: ? 

Αδέρφια: Έχει έναν αδερφό και μία αδερφή.

Ενεργός στη μουσική: 2009-σήμερα

Βραβεία: Η Kehlani έχει αποσπάσει μόνο ένα μουσικό βραβείο μέχρι σήμερα:

1 Billboard Women in Music Award στην κατηγορία “Rule Breaker”.

Για να δείτε την λίστα με όλα τα βραβεία και τις υποψηφιότητες που έχει αποσπάσει η Khlani κάντε κλικ εδώ.

Official Website: kehlanimusic.com

πηγές: en.wikipedia.org, google

Discography

Start Here
Start Here
2014 – Cloud 19 (Μixtape)
2014 – Cloud 19 (Μixtape)
2015 – You Should Be Here (Μixtape)
2015 – You Should Be Here (Μixtape)
2017 – SweetSexySavage
2017 – SweetSexySavage
2019 – While We Wait (Mixtape)
2019 – While We Wait (Mixtape)

Start Here

Biography

  • Η Kehlani Ashley Parrish (γεννημένη στις 24 Απριλίου 1995) είναι Αμερικανίδα τραγουδίστρια, τραγουδοποιός και χορεύτρια. Η Kehlani κατάγεται από το Όκλαντ της Καλιφόρνια, όπου γνώρισε την πρώτη της μεγάλη επιτυχία ως μέλος του συγκροτήματος Poplyfe.
  • Το 2014, κυκλοφόρησε το πρώτο commercial mixtape της, “Cloud 19″που μπήκε στη λίστα με τα “50 καλύτερα άλμπουμ του 2014” του περιοδικού Complex. Το 2015, η Kehlani κυκλοφόρησε το δεύτερο mixtape της, “You Should Be Here”. Το Mixtape έκανε το ντεμπούτο του στο νούμερο 5 στο R’n’B / Hip-Hop chart του Billboard, Το 2016, ήταν υποψήφια για το βραβείο Grammy στην κατηγορία Best Urban Contemporary Album με το ίδιο mixtape. Η Kehlani κυκλοφόρησε το ντεμπούτο της album, “SweetSexySavage” στις 27 Ιανουαρίου 2017.
  • Έχει περιγράψει την εθνικότητά της ως ένα μίγμα “μαύρου, λευκού, Native American , Φιλιππινέζικου και ισπανικού”. Ο πατέρας της ήταν Αφρο-Αμερικανός και η μητέρα της έχει περιγραφεί ως “λευκή, Ισπανή και Αμερικνίδα”. Υιοθετήθηκε  από την θεία της, όταν η μητέρα της, η οποία έδινε μάχη με τα ναρκωτικά, μπήκε στη φυλακή. Ο πατέρας της Kehlani, ο οποίος επίσης ήταν τοξικομανής, πέθανε όταν ήταν βρέφος. Κατά τα εφηβικά της χρόνια παρακολούθησε την Σχολή Τεχνών του Όκλαντ, όπου ξεκίνησε με χορό, κυρίως μπαλέτο και σύγχρονο.
  • Από νωρίς στη ζωή της, η Kehlani φιλοδοξούσε να σπουδάσει ως χορεύτρια στη σχολή Juilliard, αλλά υπέστη τραυματισμό στο γόνατο ενώ ήταν μαθήτρια στο Γυμνάσιο, γεγονός που την οδήγησε να στρέψει την προσοχή της στο τραγούδι. Ενώ ζούσε με τη θεία της, η Kehlani άκουγε σχεδόν αποκλειστικά καλλιτέχνες της R’n’B και της neo soul, όπως οι Lauryn Hill , Erykah Badu και Jill Scott , που σήμερα περιγράφει ως μερικές από τις πρώτες μουσικές επιρροές της. Όταν ήταν 14 ετών, η Kehlani έγινε μέλος του συγκροτήματος, PopLyfe.
  • Η καριέρα της Kehlani άρχισε ουσιαστικά όταν ξεκίνησε ως μέλος αυτού του συγκροτήματος. Η μουσική του συγκροτήματος ήταν σε παραγωγή του πρώην μέλους των Tony! Toni! Toné!, D’Wayne Wiggins. Μέσα σε δύο χρόνια, η μπάντα πραγματοποίησε ζωντανές εμφανίσεις σε όλη τη χώρα. Το 2011, έλαβαν μέρος στην ακρόαση για την έκτη σεζόν του America’s Got Talent και τελικά τερμάτισαν στην τέταρτη θέση. Κατά την τελική εμφάνισή τους, ο Piers Morgan είπε στην Kehlani: “Έχετε πραγματικά ταλέντο, αλλά δεν νομίζω ότι χρειάζεστε την μπάντα”.
  • Λίγο αργότερα, η Kehlani εγκατέλειψε τους PopLyfe, λόγω διαφόρων διαχειριστικών και συμβατικών διαφορών. Το 2012 και το 2013, η Kehlani ήταν ουσιαστικά άστεγη. Μετακόμιζε από σπίτι σε σπίτι και συχνά κοιμόταν σε καναπέδες. Κατά τη διάρκεια της τελευταίας της χρονιάς στο γυμνάσιο, μετακόμισε στο Λος Άντζελες της Καλιφόρνια χωρίς νόμιμο κηδεμόνα. Το 2013, ο Nick Cannon , ο οποίος ήταν ο οικοδεσπότης του “America’s Got Talent” κατά τη διάρκεια της συμμετοχής των PopLyfe στο talent show, κάλεσε την Kehlani για να συμμετάσχει σε μια ομάδα ραπ. Συμφώνησε αρχικά και πήγε στο Λος Άντζελες, αλλά, τελικά, δεν της άρεσε η κατεύθυνση της ομάδας και επέστρεψε στο Όκλαντ. Για να μπορέσει να ζήσει, άρχισε να κλέβει χρήματα, τρόφιμα και αντικείμενα από τα μπακάλικα για ένα μικρό χρονικό διάστημα. Μήνες αργότερα, η Kehlani κυκλοφόρησε το πρώτο της solo τραγούδι στο SoundCloud, με τίτλο  “ANTISUMMERLUV”. Ο Cannon την κάλεσε πίσω αφού άκουσε το τραγούδι και της παραχώρησε ένα διαμέρισμα στο Λος Άντζελες, μαζί με το χρόνο του στούντιο.

πηγή: en.wikipedia.org

2014 – Cloud 19 (Μixtape)

  • Κυκλοφόρησε: 26 Αυγούστου 2014
  • Εταιρεία: Self-released
  • Μορφή: digital download
  • Παραγωγή: J Gramm Beats, Jahaan Sweet, JP Floyd, Nate Fox, Prophit, Red Vision Of The Midi Mafia, Swagg R’Celious, Tommy Hittz
  • Singles από το “Cloud 19”:
  1. “FWU” Κυκλοφόρησε: 23 Οκτωβρίου 2015

Tracklist:

1. “FWU” 3:22

2. “As I Am” 4:11

3. “Get Away” 3:20

4. “Deserve Better” 2:26

5. “How We Do Us” (feat. Kyle Dion) 3:39

6. “1st Position” 3:10

7. “Act a Fool” (feat. Iamsu!) 2:55

8. “Tell Your Mama” 2:25

2015 – You Should Be Here (Μixtape)

  • Κυκλοφόρησε: 28 Απριλίου 2015
  • Εταιρεία: TSNMI, P2015
  • Μορφή: digital download
  • Παραγωγή: Kehlani (also exec.), A.C., Billboard Coucheron, The Featherstones, Geoffro Cause, Jahaan Sweet, JMIKE, Killagraham, MadMax, Taylor Gordon, Ted Digtl
  • Singles από το “You Should Be Here”:
  1. “How That Taste” Κυκλοφόρησε: 25 Μαρτίου 2015
  2. “Down for You” Κυκλοφόρησε: 30 Μαρτίου 2015
  3. “The Way” Κυκλοφόρησε: 27 Ιουλίου 2015

Tracklist:

1. “Intro” 2:19

2. “You Should Be Here” 2:37

3. “How That Taste” 2:32

4. “Jealous” (feat. Lexii Alijai) 3:38

5. “Niggas” 2:54

6. “Wanted” 2:10

7. “The Way” (feat. Chance the Rapper) 4:22

8. “Unconditional” 2:36

9. “The Letter” 3:52

10. “Runnin’ (Interlude)” 2:17

11. “Be Alright” 2:54

12. “Down for You” (feat. BJ the Chicago Kid) 3:47

13. “Yet” 2:29

14. “Bright” 4:17

15. “Alive” (feat. Coucheron) 3:07

2017 – SweetSexySavage

  • Κυκλοφόρησε: 27 Ιανουαρίου 2017
  • Εταιρεία: Atlantic, TSNMI, HBK
  • Μορφή: CD, digital download
  • Παραγωγή: Iamsu! (exec.), Pop & Oak, Matt Campfield, Danny Klein, Autoro “Toro” Whitfield, Trevor Brown, Zaire Koalo, Jahaan Sweet, Rex Kudo, Sevn Thomas, Nick Seeley, Charlie Heat, Picard Brothers, The Featherstones, Novawav Composer, P-Lo, JMIKE, Djemba Djemba
  • Singles από το “SweetSexySavage”:
  1. “Crzy” Κυκλοφόρησε: 15 Ιουλίου 2016
  2. “Distraction” Κυκλοφόρησε: 23 Ιουλίου 2016
  3. “Keep On” Κυκλοφόρησε: 27 Ιανουαρίου 2017

Tracklist:

1. “Intro” Reyna Biddy 0:59

2. “Keep On” 3:38

3. “Distraction” 3:55

4. “Piece of Mind” 4:18

5. “Undercover” 3:03

6. “Crzy” 3:11

7. “Personal” 3:47

8. “Not Used to It” 3:55

9. “Everything Is Yours” 3:31

10. “Advice” 3:22

11. “Do U Dirty” 3:26

12. “Escape” 3:21

13. “Too Much” 3:49

14. “Get Like” 2:54

15. “In My Feelings” 3:46

16. “Hold Me by the Heart” 3:45

17. “Thank You” 3:49

Deluxe edition

18. “I Wanna Be” 3:31

19. “Gangsta” 2:57

Japanese edition

20. “Did I” 3:36

21. “Crzy” (featuring A Boogie wit da Hoodie) (Remix) 3:13

2019 – While We Wait (Mixtape)

  • Ημερομηνία κυκλοφορίας: 22 Φεβρουαρίου 2019
  • Εταιρεία: Atlantic Records, TSNMI
  • Μορφή: Digital Release
  • Παραγωγή: Kehlani, DannyBoyStyles, Nolan Ambroza, The Rascals
  • Singles από το “While We Wait”:
  1. «Nights Like This» Κυκλοφόρησε: 10 Ιανουαρίου 2019
  2. «Butterfly» Κυκλοφόρησε: 12 Φεβρουαρίου 2019
  3. «Nunya» Κυκλοφόρησε: 19 Φεβρουαρίου 2019

Tracklist:

1. «Footsteps» (feat. Musiq Soulchild) – 4:33

2. «Too Deep» – 2:47

3. «Nunya» (feat. Dom Kennedy) – 4:05

4. «Morning Glory» – 2:59

5. «Feels» – 3:01

6. «Nights Like This» (feat. Ty Dolla Sign) – 3:22

7. «RPG» (feat. 6lack) – 3:56

8. «Butterfly» – 2:44

9. «Love Language» – 3:52

Kehlani Top Hits by SounDarts.gr