skip to Main Content

Discography & ID : Maître Gims

Ύψος

Gallery

Maître Gims & Alvaro Soler

Maître Gims & Vianney

Maître Gims & Maluma

Maître Gims & Sting

ID

Καλλιτεχνικό όνομα: Maître Gims

Προέλευση ψευδώνυμου: Έχει σχέση με τον ασιατικό κινηματογράφο και τον κόσμο των πολεμικών τεχνών

Πραγματικό όνομα: Gandhi Bilel Djuna

Ημερομηνία Γέννησης: 6 Μαΐου 1986

Τόπος Γέννησης: Κινσάσα, Ζαΐρ (Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό από το 1997)

Επάγγελμα: Rapper, τραγουδιστής, τραγουδοποιός, συνθέτης

Συμμετοχές σε άλλα μουσικά σχήματα: Sexion d’Assaut (2002-2013, 20161, 2019)

Οικογενειακή Κατάσταση: έχει παντρευτεί 2 φορές

Τέκνα: έχει 5 παιδιά

Γονείς: Djanana Djuna (Πατέρας: τραγουδιστής) – Δεν υπάρχουν πληροφορίες για τη μητέρα του

Αδέρφια: Dadju, Bedjik, Xgangs, Djelass (όλοι rappers)

Ενεργή στη μουσική: 2002-σήμερα

Βραβεία: Ο Maître Gims έχει αποσπάσει συνολικά 3 μουσικά βραβεία μέχρι σήμερα :

1 Victoires de la musique, 2 W9 d’or de la musique,

Για να δείτε την λίστα με όλα τα βραβεία και τις υποψηφιότητες που έχει αποσπάσει 0 Maître Gims κάντε κλικ εδώ

Official Website: maitregims.com

πηγές: en.wikipedia.org, google

Discography

Start Here
Start Here
2006 – La Terre Du Milieu (Mixtape)
2006 – La Terre Du Milieu (Mixtape)
2006 – Ceux qui dorment les yeux ouverts (E.P.)
2006 – Ceux qui dorment les yeux ouverts (E.P.)
2008 – Le Renouveau (Mixtape)
2008 – Le Renouveau (Mixtape)
2010 – 100% Gims
2010 – 100% Gims
2013 – Subliminal
2013 – Subliminal
2013 – Subliminal (La face cachée) (Compilation)
2013 – Subliminal (La face cachée) (Compilation)
2015 – Mon cœur avait raison
2015 – Mon cœur avait raison
2016 – À contrecoeur (Compilation)
2016 – À contrecoeur (Compilation)
2018 – Ceinture noire
2018 – Ceinture noire

Start Here

  • Ο Gandhi Bilel Djuna, γεννημένος στις 6 Μαΐου του 1986, ιδιαίτερα γνωστός με το καλλιτεχνικό του όνομα Maître Gims ή απλώς Gims, είναι τραγουδιστής, rapper και συνθέτης με καταγωγή από το Zaire. Μεγάλωσε στη Γαλλία και τώρα ζει στο Μαρόκο. Είναι πρώην μέλος του hip hop group Sexion d’Assaut και κυκλοφόρησε το μεγάλο studio album του, “Subliminal”, το 2013. Ο δίσκος πούλησε περισσότερα από ένα εκατ. αντίτυπα στη Γαλλία κι έφτασε στη θέση Νο.2 των γαλλικών album charts. Τα επόμενα δύο του albums έφτασαν στη θέση Νο.1 της Γαλλίας και του Βελγίου κι έφτασαν στο Top 40 σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες, συμπεριλαμβανομένων της Δανίας, της Ιταλίας και της Ελβετίας. Έφτασε στην κορυφή των γαλλικών single charts τέσσερις φορές, συμπεριλαμβανομένης μίας όπου ήταν συμμετέχων καλλιτέχνης, το 2018 με το τραγούδι του “La même”. Ήταν το πιο “πολυπαιγμένο” τραγούδι στη Γαλλία το 2018 και βοήθησε τον Gims να γίνει ο πιο “πολυπαιγμένος” καλλιτέχνης στη γαλλική τηλεόραση και ραδιόφωνο την ίδια χρονιά.
  • Το 2018, ήταν ο έβδομος πιο “πολυπαιγμένος” καλλιτέχνης παγκοσμίως στο Deezer. Καθόλη τη διάρκεια της καριέρας του, έχει δουλέψει με αρκετούς καλλιτέχνες, όπως οι Sia, Pitbull, Lil Wayne, Stromae, Maluma, Sting, κ.ά.
  • Προερχόμενος από μία μουσική οικογένεια, ο πατέρας του είναι ο Djanana Djuna, τραγουδιστής στο συγκρότημα Papa Wemba. Ο αδερφός του Maître Gims, Dadju, είναι Γάλλος τραγουδιστής/rapper. Τα αδέρφια του Bedjik και Xgangs είναι επίσης rappers. Ο Maître Gims παντρεύτηκε νέος και είναι πατέρας τεσσάρων παιδιών. Το 2013, έπειτα από την τεράστια, διεθνή επιτυχία του “J’me tire”, ο Maître Gims ξεκίνησε τη δική του σειρά ρούχων, Vortex. Στο music video του τραγουδιού, φοράει μία από τις δικές του δημιουργίες.

Πηγή: wikipedia.org

2006 – La Terre Du Milieu (Mixtape)

  • Κυκλοφόρησε: 13 Μαΐου 2006
  • Εταιρεία: Wati B

Tracklist:

1. “Intro” (Adams, Lefa) – 0:52

2. “En Direct De La Terre Du Milieu” (Adams, JR O Chrome, Lefa, Maitre Gims, Maska) – 5:19

3. “Nous Néglige Pas” (Adams, Lefa, Maitre Gims) – 4:07

4. “Ici” (Adams, Maitre Gims, Maska) – 3:53

5. “9ème Zone Arrive” (Maitre Gims) – 5:00

6. “Façon Gore” (feat. L’1solent) (Adams, Lefa, Maitre Gims) – 3:30

7. “Freestyle” (feat. Doumams) (JR O Chrome, Lefa) – 3:43

8. “100 Mesures A L’arrache” (Adams) – 4:49

9. “Ecoute” (feat. Black Mesrimes) (Adams, Lefa) – 3:06

10. “On t’a Humilié” (JR O Chrome, Lefa, Maitre Gims) -5:23

11. “La Fin Des Temps” (Lefa, Maska) – 3:09

12. “Ça Va Ça Vient” (feat. Balistik) (Adams, Lefa, Maska) – 4:21

13. “J’suis Dans Les Temps” (Maitre Gims) – 4:21

14. “C’est Le Rap Qui Te Parle” (feat. Black Mesrimes) – 2:47

15. “Interlude” – 1:45

16. “Kiffe Le Somor” (Maitre Gims) – 2:56

17. “Le Son De L’underground” (feat. L’1solent) (JR O Chrome, Lefa, Maitre Gims) – 3:27

18. “Un Monde Parfait” (Lefa) – 3:18

2006 – Ceux qui dorment les yeux ouverts (E.P.)

  • Κυκλοφόρησε: 7 Δεκεμβρίου 2006
  • Εταιρεία: Wati B, Mwana Mayi Solja
  • Μορφή: CD, Digital Release

Tracklist:

1. Eh Merde – 4:18

2. L’arrière Plan – 4:41

3. Je Dors Les Yeux Ouverts (featuring Koma) – 3:48

4. L’especiment De L’Espece Humaine (featuring Carole) – 3:38

5. Tsunami Permanent (featuring Sexion d’Assaut) – 3:47

6. Sale Epoque – 4:13

7. M’arrêter – 3:50

2008 – Le Renouveau (Mixtape)

  • Κυκλοφόρησε: 2008
  • Εταιρεία: Wati B

Tracklist:

1. “L’ogive Nucléaire” (feat. Black Mesrimes)

2. “22h45”

3. “Enième Tentative”

4. “Le Monde A L’envers”

5. “Fils De Lâche” (feat. Doumams)

6. “Normal” (feat. Dry)

7. “On Va Vous Apprendre” (feat. Black Mesrimes)

8. “Eh Dis Moi”

9. “Histoire Pire Que Vraie”

10. “Loin”

11. “Arrête De Te Plaindre”

12. “Rescapé”

13. “Parce Que Souvent”

14. “Antitecktonik”

15. “50/50”

16. “Gotham City”

17. “Glock”

18. “Dédicace”

2010 – 100% Gims

  • Κυκλοφόρησε: Ιανουάριος 2010
  • Εταιρεία: –

Tracklist:

1. “Tsunami permanent” (Feat. Sexion d’Assaut)

2. “Paris de Loin by Sexion d’Assaut” (Feat. H Magnum)

3. “Ne m’engraine pas”

4. “Les Tocs”

5. “Bbox”

6. “Tout et rien”

7. “L’arrière Plan”

8. “Aujourd’hui mon pote”

9. “Spectre du debit”

10. “Mix pathème” (Feat. Sexion d’Assaut)

11. “Coup 2 pression”

12. “9ème zone arrive”13. “Nous néglige pas”
14. “Kiff le Somor”

15. “L’appel d’air”

16. “Ciel et terre” (Feat. Doomams)

17. “Eh Merde”

18. “La Technique Interdite”

19. “Ta gueule (Respecte mon art)”

20. “Vous Aussi”

2013 – Subliminal

  • Κυκλοφόρησε: 20 Μαΐου 2013
  • Εταιρεία: Wati B, Jive Epic, Sony Music
  • Μορφή: CD, Digital Release
  • Πιστοποιήσεις: FRA: Diamond, BEL: Gold
  • Singles από το “Subliminal”:
  1. “Meurtre par strangulation” Κυκλοφόρησε: 1 Μαρτίου 2013
  2. “J’me tire” Κυκλοφόρησε: 15 Μαρτίου 2013
  3. “Bella” Κυκλοφόρησε: 6 Μαΐου 2013
  4. “VQ2PQ” Κυκλοφόρησε: 13 Μαΐου 2013
  5. “One Shot” Κυκλοφόρησε: 10 Ιουνίου 2013
  6. “Ça marche” Κυκλοφόρησε: 5 Αυγούστου 2013
  7. “Changer” Κυκλοφόρησε: 17 Οκτωβρίου 2013
  8. “You Lose” Κυκλοφόρησε: 28 Οκτωβρίου 2013
  9. “Zombie” Κυκλοφόρησε: 2 Δεκεμβρίου 2013
  10. “Warano Style” Κυκλοφόρησε: 7 Μαρτίου 2014

Tracklist:

Subliminal

1. Intro – 2:49

2. Meurtre par strangulation – 4:23

3. J’me tire – 4:10

4. Freedom (feat. H Magnum) – 3:44

5. VQ2PQ – 3:41

6. Ça décoiffe (feat. Black M & Jr O Crom) – 4:37

7. One Shot (feat. Dry) – 3:26

8. Où est ton arme (feat. Maska) – 4:27

9. Interlude – 1:40

10. La chute – 4:03

11. Ça marche (feat. The Shin Sekaï) – 3:41

12. Épuisé – 3:45

13. Laisse tomber (feat. Dr. Beriz & Insolent) – 4:23

14. À la base – 4:04

15. Pas touché (feat. Pitbull) – 3:39

16. Outsider (feat. Bedjik, Dadju, Xgangs) – 4:59

17. Bella – 3:46

18. Changer – 3:30

La Face Cachée

1. You Lose – 4:23

2. Zombie – 4:05

3. De Marseille à Paris (feat. Bedjik, Dr. Beriz, H Magnum, Soprano) – 4:33

4. Close Your Eyes (feat. Jr O Crom) – 2:39

5. Monstre Marin – 3:31

6. Warano-Style – 4:26

2013 – Subliminal (La face cachée) (Compilation)

  • Κυκλοφόρησε: 24 Δεκεμβρίου 2013
  • Εταιρεία: Wati B, Jive Records
  • Μορφή: CD, Digital Release

Tracklist:

1. “Intro” 2:49

2. “Meurtre Par Strangulation” – 4:23

3. “J’Me Tire” – 4:10

4. “Freedom” (feat. H Magnum) – 3:44

5. “VQ2PQ” – 3:41

6. “Ça Décoiffe” (feat. Black M, JR O Crom) – 4:37

7. “One Shot” (feat. Dry) – 3:26

8. “Où Est Ton Arme” (feat. Maska) – 4:27

9. “Interlude” – 1:40

10. “La Chute” – 4:03

11. “Ça Marche” (feat. The Shin Sekaï) – 3:41

12. “Épuisé” – 3:45

13. “Laisse Tomber” [feat. Dr. Beriz, Insolent (L’Institut)] – 4:23

14. “À La Base” – 4:04

15. “Pas Touché” (feat. Pitbull) – 3:39

16. “Outsider” [feat. Bedjik, Dadju (The Shin Sekaï), Xgangs] – 4:59

17. “Bella” – 3:46

18. “Changer” – 3:30

19. “You Lose” – 4:23

20. “Zombie” – 4:05

21. “De Marseille À Paris” (feat. Bedjik, Dr. Beriz, H Magnum, Soprano) – 4:33

22. “Close Your Eyes” (feat. JR O Crom) – 2:39

23. “Monstre Marin” – 3:31

24. “Warano-Style” – 4:26

2015 – Mon cœur avait raison

  • Κυκλοφόρησε: 28 Αυγούστου 2015
  • Εταιρεία: Wati B, Jive Epic, Sony Music
  • Μορφή: CD, Digital Release
  • Πιστοποιήσεις: FRA: Diamond, BE: Platinum, DEN: Platinum, SWI: Platinum
  • Singles από το “Mon cœur avait raison”:
  1. “Est-ce que tu m’aimes?” Κυκλοφόρησε: 27 Απριλίου 2015
  2. “Melynda Gates” Κυκλοφόρησε: 21 Ιουνίου 2015
  3. “Laissez passer” Κυκλοφόρησε: 22 Ιουνίου 2015
  4. “Longue vie” Κυκλοφόρησε: 22 Ιουλίου 2015
  5. “Brisé” Κυκλοφόρησε: 24 Αυγούστου 2015
  6. “Sapés comme jamais” Κυκλοφόρησε: 19 Οκτωβρίου 2015
  7. “ABCD” Κυκλοφόρησε: 30 Οκτωβρίου 2015
  8. “Tu vas me manqué” Κυκλοφόρησε: 11 Δεκεμβρίου 2015
  9. “Je te pardonne” Κυκλοφόρησε: 18 Μαρτίου 2016
  10. “Ma beauté” Κυκλοφόρησε: 3 Ιουνίου 2016
  11. “150” Κυκλοφόρησε: 27 Ιουλίου 2016
  12. “Tout donner” Κυκλοφόρησε: 11 Νοεμβρίου 2016

Tracklist:

Pilule bleue

1. “Intro” – 1:29

2. “Brisé” – 3:37

3. “Est-ce que tu m’aimes?” – 3:56

4. “Contradiction” (feat. Barack Adama) – 3:40

5. “Hasta Luego” – 3:28

6. “Habibi” – 3:33

7. “Je te pardonne” – 4:05

8. “Laissez passer” – 4:25

9. “Number One” (feat. H-Magnum) – 3:38

10. “Mon cœur avait raison” – 4:02

11. “Sapés comme jamais” (feat. Chinx & Niska) – 3:26

12. “Cadeaux” – 4:11

13. “Sans rétro” (feat. Dadju) – 3:58

14. “Tu vas me manquer” – 4:10

15. “Je te pardonne” (feat. Sia) – 3:33

Pilule rouge

1. “Intro” (Dawala & Sexion d’Assaut) – 1:44

2. “ABCD” – 2:55

3. “Melynda Gates” – 3:16

4. “Longue vie” (feat. Lefa) – 4:37

5. “Angelina” (feat. Laurent Twins) – 3:04

6. “Uzi” (feat. JR O Crom & Doomams) – 4:23

7. “Richard Mille” (feat. Insolent) – 4:31

8. “La main du roi” – 2:30

9. “Sofitelo” – 4:08

10. “Mayweather” (feat. Djuna Family) – 4:48

11. “Le barillet” – 4:31

12. “You Lose” – 6:27

2016 – À contrecoeur (Compilation)

  • Κυκλοφόρησε: 26 Αυγούστου 2016
  • Εταιρεία: Wati B
  • Μορφή: CD, Digital Release

Tracklist:

1. “Est-ce Que Tu M’aime?” – 3:56

2. “Longue Vie” (feat. Lefa) – 4:35

3. “Brisé” – 3:38

4. “Number One” (feat. H-Magnum) – 3:39

5. “Hasta Luego” – 3:28

6. “Mayweather” (feat. Djuna Family) – 4:48

7. “Je Te Pardonne” (feat. Sia) – 3:33

8. “Sapés Comme Jamais” (feat. Niska) – 3:27

9. “ABCD” – 2:55

10. “Laissez Passer” – 4:25

11. “Cadeau” – 4:12

12. “La Main Du Roi” – 2:31

13. “Tu Vas Me Manquer” – 4:11

14. “Ma Beauté” – 3:06

15. “150” – 2:59

16. “Loin” (feat. Dany Synthé) – 3:08

17. “Boucan” (feat. DJ Last One, Jul) – 3:51

18. “Tout Donner” – 3:23

19. “Paname” – 3:09

20. “Pense À Moi” – 3:51

2018 – Ceinture noire

  • Κυκλοφόρησε: 23 Μαρτίου 2018
  • Εταιρεία: TF1 Musique, Chahawat, Play Two
  • Μορφή: CD, Digital Release
  • Πιστοποιήσεις: FRA: Diamond, BEL: Platinum
  • Singles από το “Ceinture noire”:
  1. “Ana Fi Dar” Κυκλοφόρησε: 26 Μαΐου 2017
  2. “Caméléon” Κυκλοφόρησε: 10 Νοεμβρίου 2017
  3. “Mi Gna” (feat. Super Sako & Hayko) Κυκλοφόρησε: 18 Ιανουαρίου 2018
  4. “La Même” (feat. Vianney) Κυκλοφόρησε: 9 Μαρτίου 2018
  5. “Loup-garou” (feat. Sofiane) Κυκλοφόρησε: 9 Μαρτίου 2018
  6. “Anakin” Κυκλοφόρησε: 16 Απριλίου 2018
  7. “Bella ciao” (feat. Vitaa, Dadju, Slimane & Naestro) Κυκλοφόρησε: 3 Ιουνίου 2018
  8. “Corazón” (feat. Lil Wayne & French Montana) Κυκλοφόρησε: 27 Ιουνίου 2018
  9. “Oulala” Κυκλοφόρησε: 20 Ιουλίου 2018
  10. “Lo mismo” (feat. Álvaro Soler) Κυκλοφόρησε: 24 Αυγούστου 2018
  11. “Le Pire” Κυκλοφόρησε: 26 Οκτωβρίου 2018
  12. “Tu Ne Le Vois Pas” (feat. Dadju) Κυκλοφόρησε: 12 Δεκεμβρίου 2018

Tracklist:

Disc 1

1. Intro – 1:10

2. Tant pis – 3:49

3. Caméléon – 3:59

4. Fuegolando – 3:01

5. La Même (feat. Vianney) – 3:20

6. Loup-garou (feat. Sofiane) – 3:58

7. Entre nous c’est mort – 3:38

8. Laissez-moi tranquille – 3:28

9. Mi Gna (feat. Super Sako and Hayko) – 3:35

10. Tu reviendras – 3:29

11. Nos valeurs – 3:56

12. Tu ne le vois pas (feat. Dadju) – 4:22

13. Merci Maman – 2:55

14. T’es partie – 3:57

15. Tu m’as dit (feat. Bedjik) – 3:35

16. Oulala – 3:01

17. Bonita – 3:34

CD2

18. Le pire – 3:48

19. Où aller – 3:56

20. Tu m’as mis dans la merde – 3:52

21. Anakin – 3:25

22. Malheur, malheur – 3:22

23. Mon cœur meurtri – 3:14

24. Gunshot – 3:03

25. La nuit c’est fait pour dormir (feat. Orelsan & H Magnum) – 4:24

26. Tu me l’avais promis – 4:30

27. Corazón (version seul) – 3:46

28. Ana Fi Dar – 3:21

29. Skyfall – 3:35

30. 60% – 3:49

31. Je n’ai rien promis – 3:57

Maître Gims Top Hits by SounDarts.gr

Back To Top