skip to Main Content

Discography & ID: Måneskin

Μέλη Συγκροτήματος:

ID

Όνομα Συγκροτήματος: Måneskin 

Προέλευση ονόματος: Η λέξη Måneskin (προφέρεται μόνεσκιν) είναι δανέζικη και σημαίνει “σεληνόφως”. Το όνομα το πρότεινε η Victoria, η οποία έχει καταγωγή από τη Δανία.

Τόπος Δημιουργίας: Ρώμη, Ιταλία

Ενεργοί στο χώρο της μουσικής: 2015-σήμερα

Βραβεία: Οι Måneskin έχουν αποσπάσει μέχρι σήμερα:

To 1o βραβείο Eurovision Song Contest 2021, 2η θέση στο talent show The X-Factor. 

Official Website: maneskin.it

Socials  

πηγές: en.wikipedia.org, google, monopoli.gr

Gallery

Read also

Discography

Start Here (Bio)
Start Here (Bio)
2021 – Teatro d’ira: Vol. I
2021 – Teatro d’ira: Vol. I
2018 – Il ballo della vita
2018 – Il ballo della vita
2017 – Chosen (EP)
2017 – Chosen (EP)

Start Here (Bio)

  • Οι Måneskin είναι ένα ιταλικό ροκ συγκρότημα σχηματίστηκε στη Ρώμη το 2016 και αποτελείται από τους Damiano David (φωνή), Victoria De Angelis (μπάσο), Thomas Raggi (κιθάρα), και Ethan Torchio (ντραμς).
  • Η λέξη Måneskin (προφέρεται “μόνεσκιν”) είναι δανέζικη και σημαίνει σεληνόφως. Το όνομα το πρότεινε η Victoria, η οποία έχει καταγωγή από τη Δανία. Το 2016, κατά την προσπάθεια τους να βρουν ένα όνομα για να δηλώσουν συμμετοχή στο μουσικό διαγωνισμό Pulse, ο οποίος τους χάρισε την πρώτη τους νίκη, η Victoria έλεγε διάφορες δανέζικες λέξεις για να δουν ποια τους ταιριάζει. Όταν πρόφερε την λέξη Måneskin οι υπόλοιποι ενθουσιάστηκαν, αγάπησαν τον ήχο της και έτσι την υιοθέτησαν κατευθείαν.
  • Οι Måneskin ξεκίνησαν το 2016 ως εφηβικό συγκρότημα από τη Ρώμη. Τα δύο από τα τέσσερα μέλη, η Victoria De Angelis και ο κιθαρίστας Thomas “Er Cobra” Raggi γνωρίστηκαν το 2015, καθώς πήγαιναν στο ίδιο Λύκειο. Γνώριζαν το αμοιβαίο πάθος που μοιράζονταν για την μουσική και έτσι αποφάσισαν να το ενώσουν δημιουργώντας ένα συγκρότημα. Στη συνέχεια το πάθος αυτό μοιράστηκαν με τον τραγουδιστή Damiano David και τον ντράμερ Ethan Torchio, μέσω μίας αγγελίας στο Facebook.
  • Οι Måneskin τις πρόβες τους στο στούντιο συνδύαζαν με εμφανίσεις στους δρόμους της πόλης τους, της Ρώμης. Οι μουσικές τους ακούγονταν σε όλο το ιστορικό κέντρο της πόλης, συμπεριλαμβανομένου και του γνωστού κεντρικού δρόμου Via del Corso.
  • Έγιναν γνωστοί στην Ιταλία το 2017 μετά την συμμετοχή τους στην 11η έκδοση του X Factor, χάρη στην οποία, αν και κατέλαβαν τη δεύτερη θέση, υπέγραψαν συμβόλαιο με τη δισκογραφική εταιρεία Sony Music, κυκλοφορώντας το ίδιο έτος το EP “Chosen”. Διαγωνίζονταν στην ομάδα του Manuel Agnelli, τραγουδιστή της εναλλακτικής ροκ μπάντας Afterhours.
  • Το 2018 γύρισαν το ντοκιμαντέρ “This is Måneskin”, στο οποίο παρουσιάζουν την ζωής τους πριν την δημοσιότητα, τι έχει αλλάξει, ποια είναι τα όνειρά τους και κυρίως ποιοι είναι οι ίδιοι.
  • Οι Måneskin αναφέρουν το όνομα Marlena σε πέντε κομμάτια από το πρώτο άλμπουμ τους «Il ballo della vita», «Torna a casa», «Morirò da re», «L’altra dimensione», «Le parole lontane» και «Niente da dire». Κατά τη διάρκεια μιας συναυλίας που πραγματοποιήθηκε στα τέλη του 2018 εξήγησαν ποια είναι η Marlena. Δεν είναι φυσικό πρόσωπο, αλλά η προσωποποίηση του μηνύματος που θέλουν να περάσουν με τη μουσική τους. Είναι το ιδανικό για ελευθερία, ζωή και δημιουργικότητα. Δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια φανταστική φιγούρα που περιλαμβάνει και τα τέσσερα μέλη της ομάδας, ακόμη και τους ίδιους τους θαυμαστές και τους ακροατές τους. Η Marlena είναι όλοι και κανένας ταυτόχρονα.
  • Το 2021, κέρδισαν το 71ο Φεστιβάλ του San Remo με το τραγούδι “Zitti e buoni” και στη συνέχεια εκπροσώπησαν την Ιταλία με το ίδιο τραγούδι στην 65η έκδοση του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision 2021, όπου κατάφεραν να φέρουν στην Ιταλία την πολυπόθητη νίκη στο Διαγωνισμό, μετά από 31 χρόνια.

2021 – Teatro d’ira: Vol. I

  • Κυκλοφόρησε: 19 Μαρτίου 2021
  • Εταιρεία: RCA/Sony Music
  • Μορφή: CD, Digital Release
  • Παραγωγή: Måneskin, Fabrizio Ferraguzzo
  • Singles από το “Teatro d’ira: Vol. I”:
  1. “Vent’anni” Κυκλοφόρησε: 30 Οκτωβρίου 2020
  2. “Zitti e buoni” Κυκλοφόρησε: 3 Μαρτίου 2021
  3. “I Wanna Be Your Slave” Κυκλοφόρησε: 16 Ιουλίου 2021

2018 – Il ballo della vita

  • Κυκλοφόρησε: 26 Οκτωβρίου 2018
  • Εταιρεία: RCA/Sony Music
  • Μορφή: CD, Digital Release
  • Παραγωγή: Måneskin, Fabrizio Ferraguzzo
  • Singles από το “Il ballo della vita”:
  1. “Morirò da re” Κυκλοφόρησε: 23 Μαρτίου 2018
  2. “Torna a casa” Κυκλοφόρησε: 28 Σεπτεμβρίου 2018
  3. “Fear for Nobody” Κυκλοφόρησε: 18 Ιανουαρίου 2019
  4. “L’altra dimensione” Κυκλοφόρησε: 10 Απριλίου 2019
  5. “Le parole lontane” Κυκλοφόρησε: 13 Σεπτεμβρίου 201

2017 – Chosen (EP)

  • Κυκλοφόρησε: 8 Δεκεμβρίου 2017
  • Εταιρεία: RCA/Sony Music
  • Μορφή: CD, Digital Release
  • Παραγωγή: Måneskin, Lucio Fabbri
  • Singles από το “Chosen”:
  1. “Chosen” Κυκλοφόρησε: 24 Νοεμβρίου 2017

Måneskin Top Hits by SounDarts.gr

Back To Top