skip to Main Content

Discography & ID : Manu Chao

Ύψος

ID

Καλλιτεχνικό ΌνομαManu Chao

Πραγματικό Όνομα : José-Manuel Thomas Arthur Chao Ortega.

Ψευδώνυμο: Oscar Tramor

Ημερομηνία Γέννησης: 21 Ιουνίου 1961.

Τόπος γέννησης: Παρίσι, Γαλλία.

Γονείς: Ramon Chao και Felisa Ortega.

Οικογενειακή κατάσταση: Ανύπαντρος

Τέκνα: Δεν έχει.

Επάγγελμα: τραγουδιστής, τραγουδοποιός, παραγωγός.

Συμμετοχή σε άλλα σχήματα: Hot Pants (1985-1986), Los Carayos (1986-1987), Mano Negra (1987–1995), Radio Bemba Sound System (1996-σήμερα).

Eνεργός στη μουσική: 1984-σήμερα

Βραβεία: Ο Manu Chao έχει κερδίσει μέχρι σήμερα 5 βραβεία:

1 βραβείο Goya και 1 Latin Grammy Award για την το τραγούδι “Me llaman calle” στην κατηγορία “Best Original Song (Mejor Canción Original)”, Best World Music Album και 1 Victoires de la Musique για το album “Clandestino”, 1 MTV Europe Music Award for Best French Act. 

Website: manuchao.net

Discography

Start Here
Start Here
1998 – Clandestino
1998 – Clandestino
1999 – En Vivo Radio Populare (with Tonino Carotone)
1999 – En Vivo Radio Populare (with Tonino Carotone)
2001 – Próxima Estación Esperanza
2001 – Próxima Estación Esperanza
2001 – Proxima Estacion … Esperanza B-side
2001 – Proxima Estacion … Esperanza B-side
2002 – Radio Bemba Sound System (Live)
2002 – Radio Bemba Sound System (Live)
2003 – Viva el Sargento! (with Sergent Garcia)
2003 – Viva el Sargento! (with Sergent Garcia)
2004 – Sibérie m’était contéee
2004 – Sibérie m’était contéee
2004 – Siberie m’etait conteee (EP)
2004 – Siberie m’etait conteee (EP)
2007 – La Radiolina (EP)
2007 – La Radiolina (EP)
2007 – La Radiolina – B-Sides
2007 – La Radiolina – B-Sides
2007 – Rainin In Paradize (EP)
2007 – Rainin In Paradize (EP)
2007 – La Radiolina
2007 – La Radiolina
2008 – Politik Kills Remix (EP)
2008 – Politik Kills Remix (EP)
2008 – Estacion Mexico (Live)
2008 – Estacion Mexico (Live)
2008 – La Vida Tombola (Promo Single)
2008 – La Vida Tombola (Promo Single)
2009 – Viva La Colifata
2009 – Viva La Colifata
2009 – Baionarena (Live)
2009 – Baionarena (Live)
2010 – Live Tokyo
2010 – Live Tokyo

Start Here

 • Ο Manu Chao τραγουδά στα γαλλικά, τα ισπανικά, τα αραβικά, τα γαλικιανά και τα αγγλικά.
 • Η μητέρα του Manu Chao ήταν Ισπανίδα από το Bilbao, στη χώρα των Βάσκων, στη Βόρεια Ισπανία. Ο πατέρας του, ο συγγραφέας και δημοσιογράφος Ramon Chao, ήταν Γαλικιανός, από τη Vilalba. Μετακόμισαν στο Παρίσι εξαιτίας της δικτατορίας του Franco, η οποία διάρκεσε μέχρι τον θάνατο του δικτάτορα, το 1975. Σύντομα μετά τη γέννηση του Manu, η οικογένεια Chao μετακόμισε στα απομακρυσμένα προάστια του Παρισιού, και ο Manu πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της παιδικής ηλικίας του στη Βουλώνη και τις Σέβρες.
 • Καθώς μεγάλωνε συναναστρεφόταν με καλλιτέχνες και διανοούμενους, οι περισσότεροι από τους οποίους ήταν γνωστοί του πατέρα του, με μια ευρεία πολυπολιτισμική ποικιλομορφία που επηρέασε την προσωπικότητά του σε μεγάλο βαθμό. Μεγάλωσε με τις ιδέες της κοινωνικής ισότητας και με μια δίψα για την ποικιλομορφία, που παρουσιάζεται κατά ένα μεγάλο μέρος στο μείγμα του ευδιάκριτου και χωρίς όρια εξωτικού ήχου στη μουσική του.
 • Στα μέσα της δεκαετίας του 1980, το ισπανο-αγγλόφωνο rockabilly συγκρότημα Hot Pants. Το συγκρότημα κυκλοφόρησε ένα demo με τον τίτλο “Mala Vida” το 1984, που κέρδισε λίγη προσοχή. Ώσπου να κυκλοφορήσουν το πρώτο τους album το 1986, η εναλλακτική σκηνή του Παρισιού είχε ξεφτίσει, και ο Manu, ο αδελφός του, Antoine, και φίλοι του, έφτιαξαν τους Los Carayos, αλλάζοντας λίγο τον ήχο τους. Οι Los Carayos ήταν πάντα στα δεύτερα πλάνα του Manu Chao και κυκλοφόρησαν συνολικά 3 albums.
 • Το 1987, οι αδελφοί Chao και ο ξάδελφός τους, Santiago Casariego, ίδρυσαν τους Mano Negra. Με μια μικρή εταιρία αρχικά, το συγκρότημα κυκλοφόρησε μια νέα έκδοση του “Mala Vida”, που έγινε γρήγορα επιτυχία στη Γαλλία. Σύντομα μετακινήθηκαν προς τη Virgin, και το πρώτο τους album “Patchanka” κυκλοφόρησε το επόμενο έτος. Αν και το συγκρότημα δεν κέρδισε ποτέ μια βάση στην αγγλική αγορά, η αύξηση της δημοτικότητας του στον υπόλοιπο κόσμο ακολούθησε σύντομα, φτάνοντας στην 5η θέση σε Ολλανδία, Ιταλία και Γερμανία. Από το 1992, το συγκρότημα κέρδισε φήμη στη Νότια Αμερική, με την περιοδεία του “Cargo”.
 • Ρωγμές άρχισαν να αυξάνονται μεταξύ των μελών του συγκροτήματος, κατά τη διάρκεια εκείνης της περιοδείας και στα τέλη του 1994, πολλοί άφησαν το συγκρότημα. Την επόμενη χρονιά οι Mano Negra κυκλοφόρησαν το τελευταίο τους album, “Casa Babylon”, ο Manu Chao μετακίνησε την έδρα του συγκροτήματος στη Μαδρίτη, αλλά οι νομικές διαμάχες με τα προηγούμενα μέλη οδήγησαν τον Chao στο να διαλύσει τους Mano Negra το 1995.
 • Αφού πήγε στη Μαδρίτη, ο Manu και άλλα μέλη από τους Mano Negra διαμόρφωσαν ένα νέο group, που το ονόμασαν Radio Bemba Sound System (από το σύστημα επικοινωνιών που χρησιμοποιήθηκε στην Sierra Maestra, από τον Fidel Castro και τον Che Guevara κατά την Κουβανική επανάσταση), που συμπεριλάμβανε καλλιτέχνες από το Μεξικό, τη Βραζιλία και την Αργεντινή. Το αποτέλεσμα ήταν η μουσική να διαφέρει ουσιαστικά από αυτή των Mano Negra και να χρησιμοποιεί κυρίως ισπανικούς στίχους (και λιγότερο γαλλικούς).
 • Το 1998 ο Manu Chao κυκλοφόρησε το album “Clandestino” που περιείχε επιτυχίες όπως το ομότιτλο και το “Bongo Bong”, και το 1999 κέρδισε ένα βραβείο Victoires de la Musique.
 • Το 2001 κυκλοφόρησε το album “Próxima Estación: Esperanza” το οποίο είχε μεγάλη επιτυχία με πιο αξιοσημείωτη αυτή του τραγουδιού “Me gustas tu”. Ένα ζωντανό album το Radio Bemba Sound System, κυκλοφόρησε την επόμενη χρονιά. Δύο χρόνια αργότερα, ο Chao επέστρεψε στις γαλλικές ρίζες του με το “Sibérie m’était contée”.
 • Το album του, “La Radiolina” κυκλοφόρησε στις 4 Σεπτεμβρίου του 2007. Αυτή θα είναι η πρώτη διεθνής κυκλοφορία από το “Próxima Estación: Esperanza” του 2001. Το “Rainin in Paradise”, πρώτο single από το album, κάνει μια έντονη κριτική στην κατάσταση που επικρατεί σε διάφορα μέρη του κόσμου σήμερα, καθώς και στην κυβέρνηση του George Bush σχετικά με την επέμβαση των ΗΠΑ στο Ιράκ.
 • Το 2009 ηχογράφησε ένα album στο οποίο συμμετέχουν ασθενείς της ψυχιατρικής κλινικής Jose Borda του Buenos Aires. Ο δίσκος, αυτός, με τίτλο, “Viva la Colifata!” περιέχει 20 διασκευές παλαιότερων επιτυχιών του αλλά και νέα τραγούδια που δημιούργησε σε συνεργασία με τους ασθενείς του Jose Borda. Τα τραγούδια έχουν ως θέμα «τη ζωή, το θάνατο, τις μητέρες, τη μοναξιά, την αγάπη, το tango, τον Πάπα, το τέλος του κόσμου, τον ήλιο και τις τρελές γιαγιάδες» όπως αναφέρεται στο δελτίο τύπου, ενώ σκοπός του είναι «να γελάσουμε, να κλάψουμε και να συλλογιστούμε για τη ζωή».  Το αργεντίνικο ψυχιατρικό ίδρυμα Jose Borda είναι γνωστό για το ριζοσπαστικό του ραδιοφωνικό σταθμό “Radio La Colifata”, (“Colifata” στην ισπανική αργκό σημαίνει “τρελός”) που ξεκίνησε το 1991. Οι ασθενείς επιλέγουν μουσική, διαβάζουν ποίηση ή συζητούν μεταξύ τους ενώ περίπου 12.000.000 άτομα συντονίζονται στο σταθμό τους. Ο Manu Chao ανακάλυψε το Radio La Colifata προ δεκαετίας, από ένα άρθρο γαλλικής εφημερίδας. Συνέχισε να πηγαίνει ανά τακτά χρονικά διαστήματα ενισχύοντας έτσι τους δεσμούς του με όλους όσους βρίσκονται εκεί. Έτσι, έγινε φίλος με τους ασθενείς, οργάνωσε εργαστήρια μουσικής και ανέπτυξε την ιδέα ενός δίσκου. Πρόκειται για την πρώτη φορά που καλλιτέχνης ηχογραφεί σε ψυχιατρική κλινική. O Manu Chao λέει πως πήρε «μαθήματα διαύγειας» από τους συνεργάτες του στην κλινική και ότι «έμαθα να συνθέτω πράγματα με λιγότερες λέξεις, καθαρότερες λέξεις».
 • Το τραγούδι του “La Vida Tombola” συμπεριλήφθηκε στο ντοκιμαντέρ “Maradona” του Σέρβου σκηνοθέτη Emir Kusturica.
 • Το τραγούδι “La Trampa”, το ηχογράφησε μαζί με τον Tonino Carotone για τις ανάγκες της συλλογής “Fuerza!” και χρησιμοποιήθηκε ως μουσικό θέμα για το κωμικό show του Drew Carey με τίτλο, “Green Screen Show” .
 • Πολλοί από τους στίχους του Manu Chao, μιλούν για την αγάπη, για την ζωή στα ghettos, τα ναρκωτικά, τη μετανάστευση, και φέρνουν συχνά ένα αριστερό μήνυμα. Αυτό απεικονίζει τις πολιτικές του θέσεις (η υποστήριξη του για το κίνημα των Zapatistas είναι φανερή στο “Radio Bemba Sound System”). Ο Chao έχει πολλούς οπαδούς μεταξύ της ευρωπαϊκής αριστεράς και του κινήματος της αντιπαγκοσμιοποίησης.
 • Είναι φιλέλληνας και έχει πραγματοποιήσει πολλές εμφανίσεις στην Ελλάδα (Αθήνα και Θεσσαλονίκη). Το 2014 σε συναυλία του στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης σημειώθηκαν μάλιστα σοβαρά επεισόδια. Άγνωστοι που μπήκαν με επιθετικές διαθέσεις στον χώρο, πέταξαν πέτρες σε παρευρισκόμενους κι άναψαν πυρσούς, με αποτέλεσμα αρκετός από τον κόσμο που πήγε για να απολαύσει τον καλλιτέχνη, να αποχωρήσει.
 • Το 2016 ο Manu Chao βρέθηκε στην Αθήνα, κάθισε χαλαρά σε ένα πεζούλι, πήρε το γιουκαλίλι του και άρχισε να παίζει και να τραγουδά στην Πλατεία Βαρνάβα στο Παγκράτι προς μεγάλη έκπληξη των παρευρισκόμενων που έσπευσαν να δημιουργήσουν video με τα οποία κατέκλυσαν το youtube.
 • Την ίδια χρονιά ο Κωστής Μαραβέγιας συνεργάστηκε με τον Manu Chao στο τραγούδι “Parapatam” το οποίο γράφτηκε για τους πρόσφυγες. Σκοπός της πρωτοβουλίας ήταν να ενισχυθεί το έργο των Γιατρών Χωρίς Σύνορα και των ΜΚΟ “Άρσις” και “Αίτημα” για την προστασία των προσφύγων. Ο Κωστής Μαραβέγιας τραγουδά και έγραψε τους στίχους και τη μουσική στο τραγούδι, ενώ ο Manu Chao τον συνοδεύει στην κιθάρα.

1998 – Clandestino

 • Κυκλοφόρησε: 6 Οκτωβρίου 1998
 • Εταιρεία: Virgin Records
 • Μορφές: CD
 • Πιστοποιήσεις: RIAA Gold

Tracklist:

1.    “Clandestino” (Spanish)    2:30

2.    “Desaparecido” (Spanish)    3:47

3.    “Bongo Bong” (English)    2:38

4.    “Je ne t’aime plus” (French)    2:02

5.    “Mentira …” (Spanish)    4:37

6.    “Lágrimas de Oro” (Spanish)    2:57

7.    “Mama Call” (English)    2:21

8.    “Luna y Sol” (Spanish)    3:07

9.    “Por el Suelo” (Spanish)    2:21

10.    “Welcome to Tijuana” (Spanish and English)    4:04

11.    “Día Luna… Día Pena” (Spanish)    1:30

12.    “Malegría” (Spanish)    2:55

13.    “La vie à 2” (French)    3:00

14.    “Minha Galera” (Brazilian Portuguese)    2:21

15.    “La Despedida” (Spanish)    3:09

16.    “El Viento” (Spanish)    2:26

1999 – En Vivo Radio Populare (with Tonino Carotone)

 • Κυκλοφόρησε: 19 Οκτωβρίου 1999
 • Εταιρεία: Manu Chao
 • Μορφή: digital download

Tracklist:

1.  Enjoy Yourself

2.   Clandestino

3.   Bella ciao

4.   Marihuana Boogie

5.   Desaparecido

6.   Corazoncito de la Palmera

7.   Simone

8.   Bella ciao (Tonino Carotone)

9.   Be (Tonino Carotone)

10.   Show (Tonino Carotone)

11.   No puede ser

12.   Anacaona

13.   Mambo colombiano

14.   Welcome to Tijuana

15.   Sube carretero

16.   Lágrimas de oro

17.   The Clown / Mentira

18.   Día luna día pena

19.   You’re Happy

 

2001 – Próxima Estación Esperanza

 • Κυκλοφόρησε: 5 Ιουνίου 2001
 • Εταιρεία: Virgin Records
 • Μορφές: CD
 • Πιστοποιήσεις: RIAA Platinum (Latin)

Tracklist:

1. “Merry Blues” English 3:36

2. “Bixo” Galician 1:52

3. “El Dorado 1997” Portuguese 1:29

4. “Promiscuity” English 1:36

5. “La Primavera” Spanish 1:52

6. “Me Gustas Tú” Spanish French 4:00

7. “Denia” Arabic 4:39

8. “Mi Vida” Spanish 2:32

9. “Trapped by Love” English 1:54

10. “Le Rendez-Vous” English French 1:56

11. “Mr. Bobby” English 3:49

12. “Papito” Spanish 2:51

13. “La Chinita” Spanish 1:33

14. “La Marea” Mexican Spanish 2:16

15. “Homens” Brazilian Portuguese 3:18

16. “La Vacaloca” Spanish 2:23

17. “Infinita Tristeza” Spanish 3:56

2001 – Proxima Estacion … Esperanza B-side

 • Κυκλοφόρησε : 12 Ιουνίου 2001
 • Μορφή: Bootleg / Unauthorized

Tracklist:

1. Allo…ici-vostok

2. Zapata-vive

3. Barcelona

4. Calamocarro

5. El Bombazo

6. Galicia Tropical

7. Open Yours Books

8. Que Hora Son

9. Tijuana

10. Une Autre Radio

11. La primavera

2002 – Radio Bemba Sound System (Live)

 • Κυκλοφόρησε: 17 Σεπτεμβρίου 2002
 • Εταιρεία: Virgin Records
 • Μορφές: CD
 • Πιστοποιήσεις: RIAA Gold

Tracklist:

1.  “Intro”  0:50

2.  “Bienvenida a Tijuana”  01:55

3.   “Machine Gun”  02:13

4.   “Por Dónde Saldrá el Sol?”  02:41

5.   “Peligro”  03:09

6.   “Welcome to Tijuana”  02:50

7.   “El Viento”  02:41

8.   “Casa Babylon”  02:34

9.   “Por el Suelo”  03:55

10.   “Blood and Fire”  02:35

11.   “EZLN… Para Tod@s Todo…”  01:41

12.   “Mr. Bobby”  03:36

13.   “Bongo Bong”  01:05

14.   “Radio Bemba”  00:20

15.   “Qué Pasó Qué Pasó”  00:54

16.   “Pinocchio (Viaggio In Groppa Al Tonno)”  00:45

17.   “Cahí en la Trampa”  02:10

18.   “Clandestino”  02:59

19.   “Rumba de Barcelona”  03:31

20.   “La Despedida”  04:02

21.   “Mala Vida”  02:26

22.   “Radio Bemba”  00:34

23.   “Qué Pasó Qué Pasó”  01:10

24.   “Pinocchio (Viaggio In Groppa Al Tonno)”  00:45

25.   “La Primavera”  03:32

26.   “The Monkey”  01:59

27.   “King Kong Five”  02:44

28.   “Minha Galera”  03:17

29.   “Promiscuity”  01:44

2003 – Viva el Sargento! (with Sergent Garcia)

 • Κυκλοφόρησε: 13 Ιανουαρίου 2003
 • Εταιρεία: Crash Disques
 • Μορφή: CD, digital download

Tracklist:

1. Canto Mi General

2. Oye Mi Bomba

3. Mamaye

4. Mojemonos

5. Medecine Man

6. Hoy Me Voy

7. Nuve Vidas

8. Camino De La Vida

9. Salsamania

10. Amor Pa’ Mi

11. Sangre Negra

12. El Son Del Mojito

13. Quitate la arena

14. Los desaparecidos (feat. Manu Chao)

15. Asi toco la mano

16. Seremos (feat. Manu Chao)

17. Je Sais

 

2004 – Sibérie m’était contéee

 • Κυκλοφόρησε: 28 Μαΐου 2004
 • Εταιρεία: Virgin Records
 • Μορφές: CD
 • Πιστοποιήσεις: RIAA Gold

Tracklist:

1.  “Le P’tit Jardin”

2.  “Petite Blonde du Boulevard Brune”

3.  “La Valse à Sale Temps”

4.  “Les Milles Paillettes”

5.  “Il Faut Manger”

6.  “Helno Est Mort”

7.  “J’ai Besoin de La Lune”

8.  “L’automne Est Las”

9.  “Si Loin de Toi… Je Te Joue”

10.  “100.000 remords”

11.  “Trop Tôt, Trop Tard”

12.  “Te Tromper”

13.  “Madame Banquise”

14.  “Les Rues de L’Hiver”

15.  “Sibérie Fleuve Amour”

16.  “Les Petites Planètes”

17.  “Te Souviens Tu…”

18.  “J’ai Besoin de La Lune… Remix”

19.  “Dans Mon Jardin”

20.  “Merci Bonsoir…”

21.  “Fou de Toi”

22.  “Les Yeux Turquoises”

23.  “…Sibérie…”

2004 – Siberie m’etait conteee (EP)

 • Κυκλοφόρησε: 23 Σεπτεμβρίου 2004
 • Εταιρεία: Virgin Records
 • Μορφή: CD

Tracklist:

1. Le petit Jardin

2. Petite blonde du blb Brune

3. La valse à sale temps

4. Les mille paillettes

5. Te tromper

6. …Siberie…

 

2007 – La Radiolina (EP)

 • Κυκλοφόρησε: 2 Ιουλίου 2007
 • Εταιρεία: Radio Bemba under exclusive license to Because Music

Tracklist:

1.   El Hoyo (Audio Live@Boston)    10:16

2.   Tristeza Maleza (Audio Live@KCRW Studio / L.A. 2007)    14:23

•    Video1    Rainin In Paradize

Film Director – E. Kusturica

•    Video2    Panik Panik (Video Cartoon)

Film Director – Wozniak, Manu Chao

•    Video3    Rainin In Paradize (Video Cartoon)

Film Director – Wozniak, Manu Chao

2007 – La Radiolina – B-Sides

 • Κυκλοφόρησε: 24 Ιουλίου  2007
 • Εταιρεία: Self-Released 

Tracklist:

1. Pirates Urbains Zapatistas

2. Mama Cuchara (Version EP)

3. Rainin in Paradize (Long Album Version)

4. Ten Merced (Mambo Escudelliers – Mariatchi Boogie)

5. Merry No Horns (Toots and the maytals)

6. Milagreira (Contra O Mundo – A Per Loca)

7. Nada Sin Bo

8. Windy Alley – Rainin (Initial Version)

9. 5 Razones (Edit 7)

10. Camions Sauvages – Panik Panik (Amadou & Mariam)

11. Put it on (cover de Bob Marley)

12. Mr. Bobby – Politik Kills (Remix)

13. Marihuana Boogie (Studio version)

14. Danceteria (Bongo Bong Mix)

15. Mr Bobby (Bongo Bong Bonus)

16. rumba de barcelona (estudio remix)

17. La Chinita (Spain Mix)

18. Merry Blues (Dancehall rmx)

19. La chinita (electric mix)

20. Me Gustas Tu (clubmix)

2007 – Rainin In Paradize (EP)

 • Κυκλοφόρησε: 21 Αυγούστου 2007
 • Εταιρεία: Radio Bemba

Tracklist:

1. Rainin In Paradize (mixed by Andre Scheps)

2. Mama Chuchara

3. Panik Panik

4. Rainin in Paradize

2007 – La Radiolina

 • Κυκλοφόρησε: 4 Σεπτεμβρίου 2007
 • Εταιρεία: Nacional Records/Because Music
 • Μορφές: CD
 • Πιστοπιήσεις: RIAA Gold (Latin)

Tracklist:

1.   “13 Días”

2.   “Tristeza Maleza”

3.   “Politik Kills”

4.   “Rainin in Paradize (Scheps version)”

5.   “Besoin de la Lune”

6.   “El Kitapena”

7.   “Me Llaman Calle”

8.   “A Cosa”

9.   “The Bleedin Clown (Scheps version)”

10.   “Mundorévès”

11.   “El Hoyo”

12.   “La Vida Tómbola”

13.   “Mala Fama”

14.   “Panik Panik”

15.   “Otro Mundo”

16.   “Piccola Radiolina”

17.   “Y Ahora Qué?”

18.   “Mama Cuchara”

19.   “Siberia”

20.   “Soñe Otro Mundo”

21.   “Amalucada Vida”

2008 – Politik Kills Remix (EP)

 • Κυκλοφόρησε: 3 Ιουνίου 2008
 • Εταιρεία: Nacional Records

Tracklist:

1.  Politik Kills (Dennis Bovell remix Feat. Linton Kwesi Johnson)

2.  Politik Kills (Prince Fatty Remix)

3.  Politik Kills (Chris Blackwell & Paul Groucho Smykle remix)

4. Politik Kills (Rude Barriobeat remix)

5. Politik Kills (David B. remix)

6.  Politik Kills (Prince Fatty Instrumental remix)

7.  Politik Kills (Album Version)

 

2008 – Estacion Mexico (Live)

Κυκλοφόρησε αποκλειστικά από το manuchao.net.

 • Κυκλοφόρησε: 11 Ιουνίου 2008
 • Εταιρεία: Multiforo Alicia

Tracklist:

CD 1

1. Clandestino

2. Por Ti (Libertad)

3. Giramundo

4. Cabra da Peste

5. Para De Beber

6. El Contragolpe

7. Carreteiro

8. Mala Fama

9. Desaparecido

10. …Cuado llegare?

11. Zapato Viejo

12. Bienvenida A Tijuana

13. La Vida Tombola/5 Minutos

CD 2

1. El Hoyo

2. Peligro

3. Casa Babylon

4. Mama Perfecta/Sueno de Solentiname

5. Tadibobeira

6. Por El Suelo

7. Mr. Bobby

8. La Primavera

9. Radio Bemba

 

2008 – La Vida Tombola (Promo Single)

Από το soundtrack της ταινίας “Maradonna”.

 • Κυκλοφόρησε: 19 Αυγούστου 2008
 • Εταιρεία: Because Music, Radio Bemba

Tracklist:

1. La Vida Tombola (Album Version)

2. La Vida Tombola (Abbey Road Version)

2009 – Viva La Colifata

Ο Manu Chao ηχογράφησε αυτό το album στο οποίο συμμετέχουν ασθενείς της ψυχιατρικής κλινικής “Jose Borda” του Μπουένος Άιρες. Ο δίσκος “Viva la Colifata!” περιέχει 20 διασκευές παλαιότερων επιτυχιών του Manu Chao αλλά και νέα τραγούδια που δημιούργησε σε συνεργασία με τους ασθενείς της κλινικής. Τα τραγούδια έχουν ως θέμα «τη ζωή, το θάνατο, τις μητέρες, τη μοναξιά, την αγάπη, το tango, τον Πάπα, το τέλος του κόσμου, τον ήλιο και τις τρελές γιαγιάδες» όπως αναφέρεται στο δελτίο τύπου, ενώ σκοπός του είναι «να γελάσουμε, να κλάψουμε και να συλλογιστούμε για τη ζωή».

 • Κυκλοφόρησε: 29 Ιουλίου 2009
 • Εταιρεία: vivalacolifata.org 
 • Μορφή: δωρεάν digital download αποκλειστικά μέσα από το site της κλινικής

Tracklist:

1. Intro 0:06

2. Sabias palabras 0:06

3. Sabias palabras 1:21

4. La locura del sol 1:44

5. Habemus papa 2:09

6. Habemus papa 0:06

7. La virgen del matadero 1:24

8. La virgen del matadero 0:06

9. La virgen del matadero 1:44

10. El crucigrama 1:47

11. Pequeña ala 1:25

12. Pequeña ala 0:53

13. Hablando al mundo: El aten 2:46

14. Hablando al mundo: La paz 0:44

15. Hablando al mundo: La paz 1:34

16. El borda tango club: Garde 0:10

17. Madres 5:38

18. El garrafero: Todas la muj 3:26

19. El garrafero: Todas la muj 0:06

20. Mucha locura: La despedida 1:11

21. Nada cambió 1:13

22. Y mañana que 0:05

2009 – Baionarena (Live)

 • Κυκλοφόρησε: 2009
 • Εταιρεία: Virgin Records
 • Μορφές: CD

Tracklist:

CD 1

1.    Panik Panik 04:36

2.    El Hoyo 05:39

3.    Peligro 04:10

4.    Casa Babylon 03:25

5.    Tumba 00:53

6.    Mr. Bobby 06:25

7.    La Primavera 08:16

8.    Radio Bemba 01:01

9.    Bienvenida A Tijuana 02:10

10.    El Viento 04:58

11.    Monkey 02:20

12.    Clandestino 03:16

13.    Desaparecido 07:02

14.    Rumba De Barcelona 05:01

15.    La Despedida / Mentira 04:25

CD 2

1.    Rainin’ In Paradize 03:55

2.    A Cosa 03:35

3.    La Vacaloca 01:41

4.    Hamburger Fields / Merry Blues 04:48

5.    Tristeza Maleza 03:46

6.    Dia Luna Dia Pena 05:05

7.    Machine Gun 04:23

8.    Volver, Volver 03:17

9.    Radio Bemba / Eldorado 1997 02:33

10.    Mala Vida 03:30

11.    Sidi H’bibi 03:25

12.    Radio Bemba 00:36

13.    Forzando Maquina / Mr. Bobby 07:17

14.    Me Quedo Contigo (Si Me Das Elegir) 04:48

15.    La Vida Tombola 06:29

16.    L’hiver Est L? 04:55

17.    Cr?v’ La Vie 04:23

18.    Pinocchio (Viaggio In Groppa Al Tonno) 03:29

2010 – Live Tokyo

 • Κυκλοφόρησε: 5 Οκτωβρίου 2010
 • Εταιρεία:manuchao.net

Tracklist:

1. Intro

2. Lo peor de la rumb

3. El hoyo

4. Seineken

5. Señor matanza

6. El contragolpe

7. Giramundo / Desparecido

8. Lagrimas de oro

9. Rumba de Barcelona

10. La despedida

11. Mr. Bobby

12. A cosa

13. Bienvenida a Tijuana

14. El viento

15. Se fuerza la maquina / Día luna… día pena

16. Por el suelo

17. Clandestino

18. Si yo fuera Maradona

19. La primavera

20. Iron Lion Zion

21. Mi vida

22. King kong five

23. Politik kills

24. Machine gun

25. Minha galera

26. Tadibobeira

 

Manu Chao Top Hits by SounDarts.gr

Back To Top