skip to Main Content
Menu

Discography & ID : Marina and the diamonds

Discography & ID : Marina And The Diamonds

Ύψος

ID

Όνομα: Marina and the diamonds

Πραγματικό Όνομα:  Μαρίνα-Λαμπρινή Διαμαντή

Ημερομηνία Γέννησης: 10 Οκτωβρίου 1985

Τόπος γέννησης: Brynmawr, Blaenau Gwent, Ουαλία, Ηνωμένο Βασίλειο

Τόπος καταγωγής: Pandy, Monmouthshire, Ουαλία (μητέρα) και Λευκάδα, Ελλάδα (πατέρας)

Επάγγελμα: Τραγουδίστρια, μουσικό-συνθέτρια.

Ενεργή στη μουσική: 2005 – σήμερα

Βραβεία: H Marina and the Diamonds έχει κερδίσει μέχρι σήμερα 3 βραβεία:

1 MTV Europe Music Award, 1 Virgin Media Music Award και 1 Attitude Magazine Award.

Websitemarinaandthediamonds.com

Discography

Start Here
Start Here
2009 – The Crown Jewels (EP)
2009 – The Crown Jewels (EP)
2009 – ITunes Festival: London 2009 (EP)
2009 – ITunes Festival: London 2009 (EP)
2010 – The Family Jewels
2010 – The Family Jewels
2010 – The American Jewels (EP)
2010 – The American Jewels (EP)
2010 – iTunes Festival: London 2010 (EP)
2010 – iTunes Festival: London 2010 (EP)
2012 – Electra Heart
2012 – Electra Heart
2015 – Froot
2015 – Froot
2019 – LOVE + FEAR
2019 – LOVE + FEAR

Start Here

  • Η Μαρίνα Λαμπρινή Διαμάντη (Marina Lambrini Diamandis, 10 Οκτωβρίου 1985) γνωστή με το καλλιτεχνικό όνομα Μαρίνα και τα Διαμάντια (Marina and the Diamonds), είναι Ελληνίδα-Ουαλή τραγουδίστρια-τραγουδοποιός, στιχουργός και παραγωγός.
  • Γεννήθηκε στο Brynmawr και μεγάλωσε στο κοντινό Pandy. Μετακόμισε στο Λονδίνο σε εφηβική ηλικία για να γίνει επαγγελματίας τραγουδίστρια, παρά το γεγονός ότι είχε μικρή επαγγελματική εμπειρία στη μουσική. Το 2009, ήρθε στο φως της δημοσιότητας κατακτώντας τη δεύτερη θέση στη λίστα Sound Of 2010 του BBC. Ο πρώτος της δίσκος, The Family Jewels (2010), συνδυάζει τα μουσικά είδη indie pop και new wave. Ανέβηκε στο νούμερο πέντε των βρετανικών charts (UK Albums Chart) και έγινε πλατινένιος από την British Phonographic Industry. Το δεύτερο τραγούδι του δίσκου, «Hollywood», έφτασε στον νούμερο 12 των βρετανικών charts (UK Singles Chart).
  • Ο ακόλουθος δίσκος της, Electra Heart (2012), είναι ένα concept album που έχει να κάνει με έναν ομώνυμο χαρακτήρα. Ενσωματώνει στοιχεία της ηλεκτρονικής ποπ (electropop) και οι παραγωγοί του είναι, μεταξύ άλλων, οι StarGate, Dr. Luke και Diplo. Ήταν το πρώτο της μουσικό έργο που έφτασε στο νούμερο ένα στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου και έγινε πλατινένιο, και το πρώτο single του δίσκου «Primadonna» είναι το κομμάτι που ανέβηκε γρηγορότερα στα βρετανικά charts (UK Singles Chart), φτάνοντας στο νούμερο 11. Η Διαμάντη περιγράφει τον δίσκο Electra Heart ως «παιχνιδιάρικο» και θεωρεί ότι έγινε αποδεκτός καλύτερα στις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς σε κάποιους Βρετανούς φαν δεν άρεσε η αλλαγή στην μουσική της κατεύθυνση. Το τραγούδι Electra Heart περιγράφει τον θάνατο του χαρακτήρα. Ο τρίτος δίσκος της Διαμάντη Froot (2015), εμπνευσμένος από την synthpop, ήταν ο τρίτος της τραγουδίστριας που μπήκε στα top ten άλμπουμ στο Ηνωμένο Βασίλειο, και το ντεμπούτο της στα top ten του αμερικανικού Billboard 200, όπου έφτασε στο νούμερο 8. Παράχθηκε ολοκληρωτικά από τη Διαμαντή και τον David Kosten και δέχθηκε επαίνους για τον συνεκτικό ήχο και τους συνεσταλμένους στίχους του.
  • Η Διαμάντη έχει περιγράψει τον εαυτό της ως μια «καλλιτέχνη indie με ποπ στοιχεία» και συχνά αναλύει στοιχεία της ανθρώπινης συμπεριφοράς στη μουσική της. Επιπλέον, αναγνωρίζεται για τις ρετρό, σουρεαλιστικές και καρτουνίστικες στιλιστικές επιλογές της και έχει περιγραφεί ως μια καλλιτέχνης με εξαιρετικά αφοσιωμένους φαν (cult following)[7] και σύμβολο της κοινότητας των ομοφυλόφιλων (gay icon).
  • Το πιο επιτυχημένο single της είναι το «Primadonna» του 2012 ενώ το album «The Family Jewels» του 2010 είναι το πιο επιτυχημένο άλμπουμ της στην Αγγλία, εν αντιθέσει με το «Electra Heart» του 2012 που σημείωσε την μεγαλύτερη επιτυχία της στα αμερικάνικα charts.
  • H Marina ήταν το opening act στις περιοδείες «California Dreams Tour» (2011) της Katy Perry και «Mylo Xyloto Tour» (2011–12) των Coldplay.
  • To Δεκέμβριο του 2009 έφτασε στην 2η θέση της ψηφοφορίας «Sound of 2010» που διοργανώνει το BBC. Την πρώτη θέση κατέκτησε η Ellie Goulding ενώ μετά από την Marina and the diamonds εμφανίζονται ονόματα όπως: Delphic, Hurts, The Drums, Daisy Dares You, Devlin, Everything Everything, Giggs, Gold Panda, Joy Orbison, Owl City, Rox, Stornoway, Two Door Cinema Club κ.α.
  • To 2016 έδωσε την πρώτη της συναυλία στην Αθήνα στο Piraeus 117 Academy, όπου επέστρεψε το 2019 για δεύτερη φορά!

πηγή: el.wikipedia.org

2009 – The Crown Jewels (EP)

  • Κυκλοφόρησε: 1 Ιουνίου 2009
  • Εταιρεία: Neon Gold, Atlantic Records, 679 Recordings Ltd.
  • Μορφή: 7″, digital download, CD

 

Tracklist:

1. I Am Not A Robot (Radio Edit) 3:32

2. Seventeen 3:07

3. Simplify 2:27

2009 – ITunes Festival: London 2009 (EP)

  • Κυκλοφόρησε: 15 Ιουλίου 2009
  • Εταιρεία: 679, Atlantic
  • Μορφή: Digital download

 

Tracklist:

1. «Obsessions» 3:15

2. «I Am Not a Robot» 3:32

3. «Mowgli’s Road» 3:14

4. «Seventeen» 3:00

5. «What You Waiting For?» 3:24

2010 – The Family Jewels

  • Κυκλοφόρησε: 15 Φεβρουαρίου 2010
  • Εταιρεία: 679, Atlantic
  • Μορφή: CD, LP, digital download
  • Πιστοποιήσεις: BPI: Gold, IRMA: Gold
  • Singles από το «The Family Jewels«:
  1. «Obsessions» Κυκλοφόρησε: 14 Φεβρουαρίου 2009
  2. «Mowgli’s Road» Κυκλοφόρησε: 13 Νοεμβρίου 2009
  3. «Hollywood» Κυκλοφόρησε: 1 Φεβρουαρίου 2010
  4. «I Am Not a Robot» Κυκλοφόρησε: 26 Απριλίου 2010
  5. «Oh No!» Κυκλοφόρησε: 2 Αυγούστου 2010
  6. «Shampain» Κυκλοφόρησε:  11 Οκτωβρίου 2010

 

Tracklist:

Standard version

1. «Are You Satisfied?» 3:21

2. «Shampain» 3:11

3. «I Am Not a Robot» 3:35

4. «Girls» 3:28

5. «Mowgli’s Road» 3:12

6. «Obsessions» 3:38

7. «Hollywood» 3:50

8. «The Outsider» 3:17

9. «Hermit the Frog» 3:35

10. «Oh No!» 3:02

11. «Rootless» 3:28

12. «Numb» 4:16

13. «Guilty» 3:40

iTunes Store bonus track

14. «The Family Jewels» 4:05

Japanese version (bonus tracks)

14. «The Family Jewels» 4:05

15. «Seventeen» 3:05

16. «Mowgli’s Road» (video) 3:02

17. «Hollywood» (video) 3:25

US standard version

1. «Are You Satisfied?» 3:21

2. «Shampain» 3:11

3. «I Am Not a Robot» 3:35

4. «Girls» 3:28

5. «Mowgli’s Road» 3:12

6. «Obsessions» 3:38

7. «Hollywood» (single version) 3:24

8. «The Outsider» 3:17

9. «Guilty» 3:40

10. «Hermit the Frog» 3:35

11. «Oh No!» 3:02

12. «Seventeen» 3:05

13. «Numb» 4:16

iTunes Store US deluxe version (bonus tracks)

14. «Rootless» 3:28

15. «I Am Not a Robot» (Flex’d Rework) (Passion Pit Remix) 4:47

16. «Obsessions» (Ocelot Remix) 6:26

17. «I Am Not a Robot» (Starsmith 24 Carat Remix) 5:18

18. «Hollywood» (video) 3:25

2010 – The American Jewels (EP)

  • Κυκλοφόρησε: 23 Μαρτίου 2010
  • Εταιρεία: Chop Shop
  • Μορφή: Digital download

Tracklist:

1. «I Am Not a Robot» 3:35

2. «Seventeen» 3:05

3. «Simplify» 2:26

4. «I Am Not a Robot» (Starsmith 24 Carat Remix) 5:18

2010 – iTunes Festival: London 2010 (EP)

  • Κυκλοφόρησε: 26 Ιουλίου 2010
  • Εταιρεία: 679, Atlantic
  • Μορφή: Digital download

 

Tracklist:

1. «Girls» 3:27

2. «The Outsider» 3:23

3. «I Am Not a Robot» 3:58

4. «Numb» 3:56

5. «Obsessions» 3:27

2012 – Electra Heart

  • Κυκλοφόρησε: 27 Απριλίου 2012
  • Εταιρεία: 679, Atlantic
  • Μορφή: CD, LP, digital download
  • Πιστοποιήσεις: BPI: Gold, IRMA: Gold
  • Singles από το «Electra Heart«:
  1. «Primadonna» Κυκλοφόρησε: 20 Μαρτίου 2012
  2. «Power & Control» Κυκλοφόρησε: 20 Ιουλίου 2012
  3. «How to Be a Heartbreaker» Κυκλοφόρησε: 7 Δεκεμβρίου 2012

Tracklist:

Standard version

1. «Bubblegum Bitch» 2:34

2. «Primadonna» 3:41

3. «Lies» 3:46

4. «Homewrecker» 3:22

5. «Starring Role» 3:27

6. «The State of Dreaming» 3:36

7. «Power & Control»3:46

8. «Living Dead» 4:04

9. «Teen Idle» 4:14

10. «Valley of the Dolls» 4:13

11. «Hypocrates» 4:01

12. «Fear and Loathing» 6:07

Deluxe version (bonus tracks)

13. «Radioactive» 3:47

14. «Sex Yeah» 3:46

15. «Lonely Hearts Club» 3:01

16. «Buy the Stars» 4:47

US standard version

1. «Bubblegum Bitch» 2:34

2. «Primadonna» 3:41

3. «Lies» 3:46

4. «Homewrecker» 3:22

5. «Starring Role» 3:27

6. «The State of Dreaming» 3:36

7. «Power & Control» 3:46

8. «Sex Yeah» 3:46

9. «Teen Idle» 4:14

10. «Valley of the Dolls» 4:13

11. «Hypocrates» 4:01

12. «How to Be a Heartbreaker» 3:41

13. «Radioactive» 3:47

14. «Fear and Loathing» 6:07

iTunes Store US deluxe version (bonus tracks)

15. «Primadonna» (Burns Remix) 4:29

16. «Power & Control» (Michael Woods Remix) 6:38

17. «Primadonna» (music video) Casper Balslev (director) 3:47

18. «Radioactive» (music video) Casper Balslev (director) 3:48

 

2015 – Froot

  • Κυκλοφόρησε: 13 Μαρτίου 2015
  • Εταιρεία: Neon Gold, Atlantic
  • Μορφή: CD, LP, digital download, cassette
  • Singles από το «Froot«:
  1. «Froot» Κυκλοφόρησε: 11 Νοεμβρίου 2014
  2. «Happy» Κυκλοφόρησε: 12 Δεκεμβρίου 2014
  3. «I’m a Ruin» Κυκλοφόρησε: 2 Φεβρουαρίου 2015
  4. «Forget» Κυκλοφόρησε: 3 Μαρτίου 2015
  5. «Blue» Κυκλοφόρησε:  16 Ιουλίου 2015

 

Tracklist:

1. «Happy» 4:03

2. «Froot» 5:31

3. «I’m a Ruin» 4:32

4. «Blue» 4:14

5. «Forget» 4:09

6. «Gold» 4:14

7. «Can’t Pin Me Down» 3:25

8. «Solitaire» 4:37

9. «Better Than That» 4:36

10. «Weeds» 4:07

11. «Savages» 4:16

12. «Immortal» 5:21

2019 – LOVE + FEAR

  • Κυκλοφόρησε: 26 Απριλίου 2019
  • Εταιρεία: Atlantic Records
  • Μορφή: CD, LP, digital download
  • Singles από το «LOVE + FEAR»:
  1. «Handmade Heaven» Κυκλοφόρησε: 8 Φεβρουαρίου 2019
  2. «Superstar» Κυκλοφόρησε: 1 Μαρτίου 2019
  3. «Orange Trees» Κυκλοφόρησε: 22 Μαρτίου 2019

 

Tracklist:

“LOVE + FEAR” – LOVE

1. «Handmade Heaven» – 3:29

2. «Superstar» – 3:53

3. «Orange Trees» – 3:07

4. «Baby» (Clean Bandit feat. Marina and Luis Fonsi) – 3:25

5. «Enjoy Your Life» – 3:36

6. «True» – 3:29

7. «To Be Human» – 4:06

8. «End of the Earth» – 3:41

“LOVE + FEAR” – FEAR

9. «Believe in Love» – 3:32

10. «Life Is Strange» – 3:16

11. «You» – 3:31

12. «Karma» – 3:24

13. «Emotional Machine» – 3:15

14. «Too Afraid» – 3:23

15. «No More Suckers» – 3:14

16. «Soft to Be Strong» – 3:47

12. «Immortal» 5:21

Marina & The Diamonds Top Hits by SounDarts.gr